|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
a to dopiero początek
ja się miałam uczyć na jutro a siedzę i zabijam czas nabijając posty
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
piękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
kotek w takim razie ja mysle nad czyms innym tzn jesli bedzie to mozliwe to bym chciala taki bukiet dlugi z kali ale niewiem czy znajde u siebie taki kolor tych kwiatow
![]() ![]() Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2011-06-15 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
MARGIDA wrobisz się - tylko jedno ci radze nie daj sobie za cel nadrabiać nas bo padniesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() boziu cudowne co to za kwiatuszki no to jeszcze coś wkleję ![]() ![]()
![]() |
#4355 |
Wtajemniczenie
|
W naszej historii ważne jest, że mieszkaliśmy w tym samym mieście ( nie takim znów małym), na sąsiedniej ulicy.Nie znaliśmy się. Ja wychodząc raz za mąż wyjechałam 100 km. Mój D. też trochę pomieszkiwał w tamtej okolicyw tamtym czasie. Po rozwodzie wróciłam do rodzinnego miasta i tu dopiero się spotkaliśmy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Posty czytam na bieżąco, troche w pracy, trochę w domu, gorzej z pisaniem. Jak zaczynam pisać, to w między czasie wyskakują 3 lub 4 inne posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh i dużo młodsze mają z tym problemy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
ja przez wizaż nauczyłam sie szybko pisac ale początki byly straszne.. dlugo drukowałam a jak odpisałam to okazało sie że juz następne 4 posty były napisane
![]()
#4359 |
Rozeznanie
|
kasiamniam kalie są ładne ale wcale nie będą pasować do mojej sukni (ani tej księznczki ani tej skromnej) więc odpadają
![]() ![]() MARGIDA tak czytając to co napisałaś przypomniał mi się wiersz Szymborskiej Milosc od pierwszego wejrzenia Oboje sa przekonani, ze polaczylo ich uczucie nagle. Piekna jest taka pewnosc, ale niepewnosc jest piekniejsza. Sadza, ze skoro nie znali sie wczesniej, nic miedy nimi nigdy sie nie dzialo. A co na to ulice, schody, korytarze, na ktorych mogli sie od dawn mijac? Chcialabym ich zapytac, czy nie pamietaja - moze w drzwiach obrotowych kiedys twarza w twarz? jakies ,,przepraszam'' w scisku? glos ,,pomylka'' w sluchawce? - ale znam ich odpowiedz. Nie, nie pamietaja. Bardzo by ich zdziwilo, ze od dluzszego juz czasu bawil sie nimi przypadek. Jeszcze nie calkiem gotow zamienic sie dla nich w los, zblizal ich i oddalal, zabiegal im droge i tlumiac chichot odskakiwal w bok. Byly znaki, sygnaly, coz z tego, ze nieczytelne. Moze trzy lata temu albo w zeszly wtorek pewien listek przefrunal z ramienia na ramie? Bylo cos zgubionego i podniesionego. Kto wie, czy juz nie pilka w zaroslach dziecinstwa? Byly klamki i dzwonki, na ktorych zawczasu dotyk kladl sie na dotyk. Walizki obok siebie w przechowalni. Byl moze pewnej nocy jednakowy sen, natyczmiast po zbudzeniu zamazany. Kazdy przeciez poczatek to tylko ciag dalszy, a ksiega zdarzen zawsze otwarta w polowie. sorry ale się mi rozsypał w czasie kopiowania ale sens zachowany jest mniej wiecej ![]()
![]() ślub 07. o7. 2012 ![]() Edytowane przez kotek6 Czas edycji: 2011-06-15 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Wtajemniczenie
|
kotek oooo matko zakochalam sie w tym bukiecie z plumeri
![]() ![]() no i dalas mi do myslenia;P bo ja tez planuje miec sukienke 'ksiezniczkowa' wiec faktycznie te kalie srednio beda pasowac ;/ Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2011-06-15 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kotek6;27536649]MARGIDA spokojnie tu nikt nikomu w metrykę nie patrzy mamy tu 19 letnie (18 chyba nie ma?) i troszeczkę starsze panie np ja (27 lat) .....do puki dziewczyny nie zaczną mi proponować by do ślubu iść w klasycznej garsonce kolor czarny to wydaje mi się że i dla nas znajdzie się tu miejsce
ojej, a ja sobie wymarzyłam białą sukienkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
ale ucichło wyszyscy czekają aż sztuczka kliknie "wyślij odpowiedź"
![]()
#4364 |
Zakorzenienie
|
kotek - znam ten wiersz i zawsze się wzruszam, jak go czytam. Moim klasykiem jest z kolei A. Osiecka:
Umrzeć z miłości Chociaż raz warto umrzeć z miłości. Chociaż raz. A to choćby po to, żeby się później chwalić znajomym, że to bywa. Że to jest. ...Umrzeć. Leżeć w cmentarzu czyjejś szuflady obok innych nieboszczków listów i nieboszczek pamiątek i cierpieć... Cierpieć tak bosko i z takim patosem, jakby się było Toscą lub Witosem. ...I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości. I tylko błagać Boga, by choć raz, choć jeszcze jeden raz umrzeć z miłości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
była sztuczka i nie ma sztuczki
![]()
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
no nie. no nie.. cóż ona wymodziła. gdzie ona się podziała...
![]()
#4368 |
Rozeznanie
|
chyba ją wystraszyłyśmy
![]() ![]() nena1984śliczny wiersz trzeba by trochę popracować a mi się nie chce ..... tż już nerwowy chodzi za nie długo zaczyna mu się sesja (i egzamin zawodowy z poprzednich studiów) a wiec nie tykać go najlepiej ...... dobra znikam tzn spróbuje zniknąć ![]()
![]() |
#4369 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To piękne, że udało Wam się odnaleźć "po przejściach" i że potraficie sobie zaufać i cieszyć się sobą ![]() ![]() My z TŻtem przez ponad rok mieszkaliśmy 300m od siebie i się nie znaliśmy, a na 100% musieliśmy się nie raz mijać, bo ja z Przyjaciółką często koło Jego bloku przechodziłam na spacerach czy rolkach, a poznaliśmy się też przez Internet, chociaż TŻ był też kolegą mojej innej Przyjaciółki. Ale pierwsze kilka tygodni znajomości to wyłącznie net, choć wiedzieliśmy, jak blisko jesteśmy, to baliśmy się spotkać, bo czuliśmy, ze to coś wyjątkowego ![]() Cytat:
![]() Co do chrzestnych, to widzę, że jestem jedną z niewielu na wątku, która ma ze swoimi świetne relacje. Chrzestną jest siostra cioteczna mojej Mamy, mieszka w Hiszpanii, ale przyjeżdża 1 na rok do PL i zawsze się wtedy spotykamy i plotkujemy i zazwyczaj jakimś prezencikiem czy kasą mi sypnie, natomiast Chrzestny to kuzyn mojego Taty i jednocześnie Jego najlepszy kumpel, więc też widujemy się regularnie i też zawsze pamiętał o mnie na urodziny czy imieniny, święta zawsze życzenia, a jak chodziliśmy swego czasu na odpusty na wsi, to mi zawsze na stragany dawał tyle, ile swoim dzieciom ![]() ![]() sztuczka, gdzie jesteś, ja tu padam na nos z niewyspania, ale czekam cierpliwie na kieckę!
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-06-15 o 20:23 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witamy serdecznie ![]() wysztkie napisały , to ja też napisze; sztuczka where are you?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
my z TŻ kiedyś się spotkaliśmy raz jak miałam 7 lat był u mnie bo jego wujek przyszedł do mojego taty a on z nim ale nie chciał się do mnie odzywać
![]() a potem jak mieliśmy około 11 lat na wycieczce w Zakopanym moja klasa była z jego klasą i mi dokuczał szkodnik mały ![]()
#4374 |
Zakorzenienie
|
sztuczko wzywam cię
#4375 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
o sztuczko wybaw nas od dalszych niepokojów
![]()
#4377 |
Rozeznanie
|
No to zaczynamy:
1. Cosmobella 2009 - 7363 (fotki 1-5) = Moja avatarkowa z Lisy Ferrery. Wiem, że nie do końca na mnie leży, bo to rozmiar amerykańskie 38, ściskałyśmy ją z tyłu razem z ekspedientką jak mogłyśmy, ale wiadomo że efekt odbiega od ideału jaki byłby uzyskany przy zupełnie nowiuśkiej sukni szytej idealnie na mnie... Weźcie pod uwagę, że ten konkretny egzemplarz który mierzyłam ma ponad 2 lata, jest sfatygowany i poszarzały. Czułam się w niej cudownie, pięknie jest uszyta, pod biustem i na wysokości bioder ma prześliczne malutkie perełki i srebrzyste koraliki, jest taka delikatna i subtelna. Na uwagę zasługuje fakt, że jest bardzo leciutka i naprawdę taka "baletniczka". Nie przejmujcie się, że tak dziwnie wygląda na dole ta wierzchnia warstwa tiulu - gdybym ją zamówiła to już by mi zrobili równo z warstwami pod spodem i w ogóle. Szkoda, że suknia ta ma z tyłu zameczek a nie sznurowanie (jakoś tak czułabym się bezpieczniej czy bym przytyła czy schudła tuż po przymiarkach :p), no i okazało się, że ma też tren ![]() ![]() Suknie z salonu Nikol - w tym salonie były doświadczone panie, które też na mnie za duże suknie dopasowywały niemalże idealnie poprzez sznurowanie, agrafki i szpilki, było inne światło inne niż w Lisie, stałam na podeście itd, więc spójrzcie proszę na te zdjęcia obiektywnie ;p Poza tym suknie są z pewnością nowsze niż z 2009 a więc idealnie białe. Aha - nie przymierzyłam żadnej z sukien które sobie wcześniej upatrzyłam na ich stronce internetowej (akurat wszystkie "wyjszły" ![]() 2. Gala 2011 - Owena (fotki 6-8) = Fajna kiecka ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Sposabella - "715" (fotki 9-12) = Suknia zbyt zdobna jak dla mnie, dodatkowo sugerowana szarfa średnio mi się widzi (choć fioletową też mogą zrobić ;p) ale przymierzyłam, żeby zobaczyć jak na mnie leży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Gala 2010 - Kiara (fotki 13-16) = Suknia również trochę zbyt zdobiona, ale jak coś to można zrezygnować z części zdobień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nom... Napisałam to tylko przy Owenie, ale wszystkie suknie w cenie mają halkę i wszelkie przeróbki, także cenowo nieporównywalnie do Avatarki... Ale do Avatarki mam sentyment, jest z nich najlżejsza (takie miałam wrażenie) i bardzo subtelna, cudowna... Rozumiecie mnie jednak, że nie chcę naginać budżetu - dobrze wiecie, że rodzice wykładają na nasze wesele (my sobie ciułamy tyle ile dajemy radę, chcemy się spłacić jak nasza sytuacja zawodowa się wyklaruje) więc mam niezły dylemat... Zrealizować marzenia i wziąć Avatarkę ale mieć wyrzuty sumienia? Czy zamówić którąś z tańszych suknien (która nota bene będzie mi się podobać) ale będę musiała się trochę mocniej do niej przekonać? Przepraszam, że tyle musiałyście czekać aż w końcu napiszę Wam taką męczącą litanię, ale ja nie umiem inaczej opowiadać o czymś co mnie bardzo emocjonuje ![]()
#4378 |
Zakorzenienie
|
#4379 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, już wrzucam kolejne foty suknie 3 i 4, cierpliwości
![]()
#4380 |
Zakorzenienie
|
czekam na resztę fotek tylko na poczekaniu pytanie
a przy której było wow zachwyt i ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.