|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
moniczka no to pochwal sie autkiem jak wroci
![]() Dziewczyny a macie namiar na kogos kto sprowadza auta?? tak w promieniu 100 km od kalisza? znalezlismy sobie autko w niemczech, jest tansze kilka tys niz tu w polsce, wogole ten model, ale nie mozemy znalezsc nikogo kto by nam je sprowadzil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
witam sie i znikam w ten ponury dzien
![]() pada,brzydko, blee.. a my dzisiaj na wesele idziemy.cjhyba nie musze mowic jak mi sie CHCE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no widzisz a oni to rozpieszczeni nic sami nie zrobia a najbardziej mnie wkurza to ze sa nauczeni ze nawet wode w kiblu mamusia po nich spuszcza i... nie spuszczaja wody no to ostatnio sie na nich wydarłam no bo bez przesady ![]() moze brzuszkiem bym sie wam pochwaliła?? ![]()
![]() |
#4355 |
BAN stały
|
Jestem moje Perełki
![]() Iza po szczepieniu mi ryczałą a do tego miałam ambitny plan by zrobić porzadfki w kątach a to jeszcze T. w warsztacie pomagam z autami i w ogóle urwanie głowy. Koleżanka mnie wiozła do dentysty i tak mi jakoś schodzi. Natko kciuki zaciśnięte ![]() Zanetko jesteś niemożliwa z tymi rymowankami!!! Zmalowana,Dziubku,Brunetk o jak samopoczucie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
chwale sie bebzolkiem
![]() ![]()
#4357 |
Zakorzenienie
|
zanetaa padam ze śmiechu na dywan, ale masz wenę, to pewnie większość tytułów nowego wątku Ty wymyśliłaś
![]() A z moją pracą długa historia, pracowałam przez agencję pracy tymczasowej, umowa przedłużana co miesiąc, listopad przepracowałam, w grudniu podpisałam drugą umowę o końca miesiąca, od 4 grudnia poszłam na zwolnienie i jestem do nadal, umowy mi nie przedłużyli na kolejny miesiąc ( mieli takie prawo, kobiety w ciąży zatrudniane przez takie agencje nie są chronione kodeksem pracy). A że ciągłość zwolnienia mam, to zus wypłaca mi zasiłek chorobowy. Dobrze wyszło .Długo bym tam i tak nie popracowała, bo kasa marna, a dojazdy masę pochłaniały. agni historia z bratankiem też mnie rozbawiła. Dobry agent z niego, teksty pierwsza klasa. Oj jak fajnie tak się pośmiać z rana. Natka kciuki zaciśnięte, Dominik Ci będzie podpowiadał, na pewno zdasz. Kolina ![]() Rzeczywiście, dziewczyny co niektóre już mało aktywne. Brunetka, zanka, dziubek hellloł Ktoś pytał o Chelsea. Ona jest codziennie prawie, na pasku ją widzę. W nocy tzn nad ranem miałam skurcze, ale chyba przepowiadacze bo nie były mocno bolesne. Myślałam że cosik będzie, ale guzik. Kość łonowa mnie boli, i pachwiny, kręgosłu, wszystko. Pogoda nadal bleee. Niedawno wstałam. Zrobię tylko obiad, nawet sprzątać mi się nie chce, nie czuję, że dzisiaj sobota. |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() my chcemy mazde kupic ![]() a ja cierpie na renault megane 2 wersja kombi, bo tez coś pakownego dla większe rodzinki - dokladnie takie cos: http://moto.allegro.pl/renaul-megane...677002777.html ale chyba muszę odpuscic, bo wiadomo ze ostatnie zdanie i tak do mnie nie nalezy. no i mazda jest tansza. dosc sporo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Bartessa odradzam zakup jakichkolwiek francuskich samochodów typu renault, peugeot, citroen. Skarbonki bez dna, części drogie i ciągle coś się psuje.
Czy łyka ktoś te tabletki z wiesiołka? wczoraj kupiłam. ale o malinach już zapomniałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
BAN stały
|
Cytat:
teraz mamy seacika i idzie bardzo latwo wogole dopasowac, bo to wszystko jest na bazie volkswagena. skrzynie biegów mamy od golfa zalozoną teraz ![]() co do tabletek z wiesiolka to podobno one za wile nie dają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasza mazda to 6 ![]() a 626 to chyba tylko inny model ![]() no nasza cene ma przystepna a w srodu to jest taka jakby z salonu wyjechala zero rysek nic nie widac jakby stała ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My tez teraz mamy Mazde, ale Premacy - faajne auto. A na francuzach to juz sie tak przejechalismy, ze nigdy wiecej ![]() Natka - kciuki zacisniete! Kolina-powodzenia ![]() Mamusie czekajace na rozpakowanie - odezwijcie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
Witam w sobotni poranek!
![]() U mnie pogoda jak zwykle pod psem.... mogłoby się w końcu przebić słoneczko przez te chmury ![]() mężuś się zbiera oglądać kolejną robotę, więc muszę sobie coś wymyślić na dziś żeby nie siedzieć bezczynnie ![]() Kurcze od wczoraj siedze i przeglądam kolorystyke Warriora.... i jakoś nic mi się nie podoba ![]() ![]() Nadrabiam co pamiętam... Natka ![]() DaKaro, Kalinka miłej zabawy! Żaneta ale Cię męczą talenty ![]() ![]() Moniczka śliczny samochodzik, podobają mi sie te mazdy ![]() Nerola dobrze że się odezwałaś ![]() Bartessa może by się ktoś znalazł ale bardziej w mojej okolicy, a w necie szukałaś? Brumek ja planuje kupić jakiś krem na słońce, bo mimo wszystko taka delikatna skóra szybko słonce łapie... do kąpieli chce kupić coś w stylu 2w1, żeby nie smarować dziecku skory żadną oliwką, balsamem itd, do pupy też słyszałam że dobrze jest nie smarować niczym, bo to tym bardziej odparza jak skóra nie oddycha... więc chyba kupię jakiś delikatny krem, a sudocrem itp w razie zaczerwienienia.... Taki mam plan a jak wyjdzie "w praniu" to sie wszystko okaże jak skóra małej będzie reagowała i co tak naprawdę potrzebne a co nie ![]() Brunetka, Dziubek, Zmalowana, Zanka kochane tęsknimy za Wami... ![]() Wielkie ![]() ![]() No i więcej znowu nie pamiętam.... a miałam coś jeszcze pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zadomowienie
|
Dobra kobitki kochane mykam
![]() ide cos sie pokrece to mi czas szybciej minie ![]() i obiadek musze zrobic ![]() ![]() ![]()
#4365 | |
Zadomowienie
|
No pokaźny bebolek
![]() Cytat:
![]() ![]() Za tydzień jest termin mojego porodu ten z usg ale jakoś nie wydaje mi sie żeby cos sie ruszyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
BAN stały
|
Cytat:
626 jest starszym modelem od 6. ale podobna bardzo ![]() no to zeby sie jeszcze dobrze prowadzila ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- na wlasna reke sprowadzic auta tz się nie podejmie. chociaz moglby. szukalismy ale nie znalazl nic konkretnego, wszedzie przekręty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
U nas z kosmetków odrazu odpadła parafina i oliwka, do cialka mamy delikatny balsam HIPPa.
Do pupy położne odradzaja wszystko co z cynkiem jesli skórka jest OK, ja mam maść pośladkowa szpitalna, ale później mam sobie kupic ZIAJKI- podobno tez jest rewelacyjna. Karmie Sare mieszanie, dostaje MM i to co sobie sciagne laktatorem, niestety nie potrafi jeszcze ssac cyca, zreszta nie mam za duzo pokarmu. Stan nerek niestety podobny jak na usg w brzuchu, mamy wrodzona wade nerek ![]() Martwimy sie o nia, ale jestesmy szczesliwi ze wszystko zostało wykryte tak wczesnie i w razie czego bedzie mozna juz dzialac. Opieka nad noworodkiem w szpitalu jest super! Pediatrzy bardzo dokładni, wszystko tłumacza. Mała miala juz 4 razy robione usg, bo opis od pediatry i radiologa sie różnił wiec chcieli potwierdzenia. Wszelkie badania sa robione odrazu, nikt tu z niczym nie czeka. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
My mamy renault i masakra tak sie psuje, czekalismy do porodu i bedziemy sprzawac to dziadostwo, tez chcemy wymienic na forda, albo opla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zadomowienie
|
Agula my mamy niebieskiego warriora a zastanawiałam sie nad szarym nie chcieliśmy za jasnych kolorów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Carmela najważniejsze, że jesteście pod super opieką w szpitalu i wszystkie badania robią, z niczym nie zwlekają i mają profesjonalne podejście, bez olewackich zachowań, jak to bywa w szpitalu.
Dobrze będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam wszystkie Mamusie! U nas pogoda do bani - zimno, wieje i pada, ale jakoś nie narzekam, bo te upały bardziej dawały mi w kość. Poza tym średnio wyspana jestem, bo wieczorem złapała mnie taka zgaga że prawie wyłam z bólu ![]() ![]() Dzisiaj rano sparzyłam sobie kolejną i zobaczę jak mój organizm zareaguje... Aha Brumek pytałaś o kosmetyki. Więc ja kupiłam jak na razie z J&J płyn do kąpieli i mleczko do ciała, hipp przeciw odparzeniom i babydream z filtrem 50 do buźki. Wiem że J&J ponoć uczula, ale ja na sobie używałam i nic mi nie było, a u nas w szpitalu właśnie tego używają i położne polecały ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-02 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Carmela
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
My mamy opla astrę na razie, ale pomimo wieku jest rewelacyjny! Części tanie, eksploatacja w miarę, no ale latka mu lecą i zaczynamy zastanawiać się nad czymś większym. Stawiamy albo na opla zafirę, albo seat alhambra
![]() ![]() Carmela super że macie taką opiekę w szpitalu! ![]()
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze macie taką opiekę i że sprawdzają wszystko po kilka razy a nie tak na łapu capu ![]() My mamy Opla Vectrę i jesteśmy zadowoleni ![]() Dobrze się jeździ, części tanie, mnóstwo zamienników, jedyny minus opla - szybko mu idzie karoseria... więc trzeba pilnować każdej najmniejszej rdzy ![]() Jasnego też nie chce, poki co znalazłam takie, które mi wpadły w oko: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Carmela super że już w domciu jesteście
![]() ![]() My też mamy opla ale jakiś niespotykany silnik i dodatki że części są dużo droższe niż do normalnych silników ![]() ![]() A ja bardzo nie lubię tego auta prowadzić ale niech mu będzie ![]() Ja polecam Opla i Vw oba są użytkowane u Nas w domu i są niezawodne.M jęździ też Renalut i też nie narzeka.Znajoma na Rovera i ciągle jej nawala masakra. Agula a nie chcecie wózka używanego ale firmowego? a co do karoserii to właśnie w oplu jest jakiś ocynk czy coś że nie rdzewieje tak M kiedyś mówił. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-02 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do dupska używam Linomagu maści - nie smaruje za każdym razem - nic się nie dzieje. Kremu nie można stosować u dzieci (tego normalnego, bo są jeszcze jakies z misiami) sudocremu mam kilka próbek w takich małych słoiczkach, więc będą w razie w. Ogólnie kieruje się zasadą zasłyszaną od znajomej położnej - im mniej tym lepiej. Cytat:
Carmela super, ze jestes zadowolona z opieki i trzymam kciuki za Sarunie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za odpowiedzi dot. szczepień. Brumek, a Ty jesteś za którymi? Zgadzam się z Wami że nic prawie się nie pamięta z tego okresu, więc jedno wkłucie więcej to już niewielka różnica, choć oczywiście wolałabym dziecku bólu oszczędzić jak tylko się da. A z drugiej strony czy nie okaże się że tu tylko działa psychologia - jak coś jest dodatkowo płatne, to na pewno lepsze...? ![]() Cytat:
Co do kosmetyków: 1. Kupione mam z babydream, do twarzy kupiłam z filtrem ale to z myślą o spacerach. Poza tym taki zwykły pielęgnacyjny do twarzy i ciała. 2. Do pupy z tej samej serii krem przeciw odparzeniom. 3. Oliwki nie mam, po kąpieli smaruję tym kremem pielęgnującym. ![]() Cytat:
Trzymam za Was kciuki! Dobrze że szybko wykryli, dobrze że taka fachowa i życzliwa opieka, no i ważne że masz takie pozytywne podejście! pewnie że będzie dobrze!! ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-07-02 o 11:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
to moje dziecko jest dosłownie sadystą - myslalam ze nie dojde ze sklepu do domu tak mi zaczela w cos z prawej strony uwierac. nie byly to skurcze tylko dlugi, prawie godzinny ból,jak mega kolka jelitowa czy nerkowa... w sumie dopiero mija. szlam w tej dzisiejszej mżawce z malym po zakupy (i do lumpkow - dostal maskotke w jednym z nich) i ledwo sie człapalam... on zadowolony bo paradowal w kaluzach w swoich kaloszach i płaszczu przeciwdeszczowym, wywijając parasolka w misie... a ja zagryzalam wargi zeby jakos sie turlac... masakra... po drodze co chwile przystawalam czy przysiadalam tak mnie bolalo. co to moze byc? na jakis nerw uwiera czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
monia pewnie mała przybrała dziwną pozę i na nerw uciska
![]() ![]() ja dzisiaj sprzedałam fotelik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.