Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 20:12   #4351
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Montii. wiesz ostatnio Tymek jak go trzymam a ktos do niego mowi tak fajnie sie we mnie wtula jakby sie zawstydzil, dzis rączka objał moja buzie. i dotyka tak czule, tak delikatnie. boziu jakie to jest kochane. i patrzy tymi oczami jakby tyle chcial powiedziec
haha mój tak samo zaczął robić, albo odwraca się jak nie chce kogoś widzieć i tula się bo wie że u mamy najlepiej.... oj.... bede go rozpieszczac...a taka cwana bylam w ciazy..

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Nadia to jakoś dziwnym trafem zawsze wyhaczy jakiegoś chłopca, juz kilka razy tak było, ze się wgapiała, aż się chłopczyk zawstydził

Moj mąż ma jeszcze robotę w domu, wiec już nie wchodzi na bejbikowe strony. Raz wszedł i stwierdził, ze są różne sprzeczne informacje i on woli być tata intuicyjnym, bo jeden artykuł zaczynał się od zdania- zaufaj swojej intuicji

wy kochacie swoich mężczyzn, a ja dziewczynkę, wręcz bym mogła druga córeczkę jeszcze mieć, taka słodziutką śmieszkę Dla mnie jest taka esencja dziudziusiowatosci
hihi no tak, ja bym chciala drugiego chlopca... a Ty dziewczynkę bo wiesz jakie to cudenko... bo slodką masz córę więc nie dziwiota

ja np w wc mam czytelnie ;p wtedy można poczytać

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:15   #4352
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:

Montii rzeczywiscie cisza przy jedzeniu jest wskazana, no ale tak usilnie patrzy mi w oczy ze jak spogladam np na tv to sie zlosci i musze na niego patrzec. dzis sobie tak pomyslalam ze nie zamienilabym w zyciu mojego synka na dziewczynke , o nie !
fajny zapach , moj ulubiony to Gucci - Rush. ostatnio od tż dostałam D&G the one . tez super
Ha! o tym samym dzis pomyslalam
Nie wyobrazam sobie zeby Franek byl dziewczynką! To jest mój chrupek
Też mam ostatnio jakieś dzikie napady miłości. A jeszcze jak bierze cyca w rączki i tak patrzy na mnie i mu się buzka usmiecha ach
Cytat:
Nadia to jakoś dziwnym trafem zawsze wyhaczy jakiegoś chłopca, juz kilka razy tak było, ze się wgapiała, aż się chłopczyk zawstydził

Moj mąż ma jeszcze robotę w domu, wiec już nie wchodzi na bejbikowe strony. Raz wszedł i stwierdził, ze są różne sprzeczne informacje i on woli być tata intuicyjnym, bo jeden artykuł zaczynał się od zdania- zaufaj swojej intuicji

wy kochacie swoich mężczyzn, a ja dziewczynkę, wręcz bym mogła druga córeczkę jeszcze mieć, taka słodziutką śmieszkę Dla mnie jest taka esencja dziudziusiowatosci
Tra powiedz Nadii, że może patrzec i zawstydzac chlopakow - ale ma byc niedostępna

A Twój mąż ma takie założenia jak mój. On lubi jasne informacje i sprzeczności go zniechęcają

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:19   #4353
Montii
Zakorzenienie

marsylia widze,że jesteś na wątku wymiankowym...też bym chciała ale nie wiem jak zacząć... mam np do oddania jakieś perfumy playboy które dostałam :/ :/ bez komentarza mogłabym je oddać za próbkę czegoś konkretnego

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 20:21   #4354
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
ja jestem cieńka, nie dałabym rady jeszcze wyjechać i zostawić z kimś Franka. Nie myślałam, że będzie mi tak ciężko

10 dni, to może przez zmianę klimatu? Albo przez ciążę Nie trzymaj nas w niepewności

w całej okazałości szkoda że od tyłu i z daleka. Czekamy na coś od przodu. Ale zdjęcie bardzo ładne - choć nic na nim nie widać,

Ciekawe czy przez te dziurki czy zrobiła taką dużą dziurę.

ja mam tylko ricore
Franek też lubi spokój. Ale zje w każdych warunkach. A dziś jadł i co chwila tak mnie zaczepiał uśmiechami ...ach

Mój to wierzy w to co ja mówię jak w wyrocznię jeśli chodzi o Franka. I obawiam się, że gdybym powiedziała, że najlepsze dla Franka jest żeby od 3 miesiąca jadł z nami kotlety to by mógł nie zareagować

U nas wszystko się dziś pokiełbasiło. Franek przespał od 16 do 18:30, co się nie zdarzylo nigdy wykąpałam dałam cyca no i standardowo zaczal się prezyc wiec myslalam, ze nasza tradycja pojdzie kupa, ale nie - a prawie godzine z nim robilam w koncu w akcie desperacji jak zaczal plakac wyjelam marsupi a on zaczal sie smiac
No i zasnal mi a sasiac wiersi w scianie - niech go szlak. Az mam ochote pojsc i go opierd.... mial caly dzien. ale nie lepiej zaczac o 21
padniemy z ciekawości, zanim Czarna zrobi test
haha, mój to samo, jeszcze by wziął i zaczął karmić

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
haha mój tak samo zaczął robić, albo odwraca się jak nie chce kogoś widzieć i tula się bo wie że u mamy najlepiej.... oj.... bede go rozpieszczac...a taka cwana bylam w ciazy..

hihi no tak, ja bym chciala drugiego chlopca... a Ty dziewczynkę bo wiesz jakie to cudenko... bo slodką masz córę więc nie dziwiota

Na sucho to sobie mogłyśmy teoretyzować, a dziecko wszystko weryfikuje.

Pewnie, jakby się nam potem trafiła odwrotna płeć, to tez byśmy się zakochały bez pamięci

Uwielbiam nasze wspólne zasypianie o 11 przed południem, kiedy tak sobie leżymy, patrzymy sobie w oczy, Nadunia trzyma mnie za palec i jej powieki powoli opadają

Czytelnia w wc, skąd ja to znam

Cytat:
Ha! o tym samym dzis pomyslalam
Nie wyobrazam sobie zeby Franek byl dziewczynką! To jest mój chrupek
Też mam ostatnio jakieś dzikie napady miłości. A jeszcze jak bierze cyca w rączki i tak patrzy na mnie i mu się buzka usmiecha ach

Tra powiedz Nadii, że może patrzec i zawstydzac chlopakow - ale ma byc niedostępna

A Twój mąż ma takie założenia jak mój. On lubi jasne informacje i sprzeczności go zniechęcają
Przekażę jej
ale coś w tym jest, ze często w sieci są sprzeczne informacje i się można zamotać. Moj mąż się za to czasem radzi kolegów z pracy, którzy maja dzieci.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:24   #4355
Montii
Zakorzenienie

tra no w wc istna czytelnia a jak nic nie ma to czytam nawet skład chemiczny domestosa..

To ja najbardziej uwielbiam poranki jak się cieszy kiedy mnie widzi, taki radosny, wyspany
i jak z cyckiem w buzi się śmieje ehh
kocham mojego ksiecia!!!!!!!

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 20:25   #4356
aja1
Zakorzenienie

Montii kawa u mnie

Diatoma a może dziadek ma brodę, wąsy. okulary ?

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:27   #4357
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Montii kawa u mnie

Diatoma a może dziadek ma brodę, wąsy. okulary ?
będę

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 20:28   #4358
traicionera
Zakorzenienie

Ja mam w kibelku dyżurną książkę wucetową
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-23, 20:32   #4359
diatoma
Zadomowienie

aja1 no ma akurat wąsy, a to myslisz ze przez to? kurde do glowy by mi nie przyszlo daj znac, to każe tacie je zgolic, chyba padnie

Montii ja tez z desperacji czytam sklady chemikaliów a w ostatecznosci tżta świat motocykli, z reguly felietony

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:37   #4360
ego_ego
Wtajemniczenie

tyle żeście dzisiaj napisały, że siedzę już dwie godziny i nadrabiam

Cytat:

uuu kody wyczerpane ja to się zawsze obudzę z ręką w nocniku
ja też próbowałam z tym kodem i nie było

iza mam nadzieję, że chrzciny się udały i gratki dla Idalki za 4 m-ce

Cytat:

a ja jestem przeziębiona
no to herbatka z cytryną i miodkiem

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Moja dziecko przerzuciło się na brzuszek i na macie odkryło wystający element i namiętnie go męczy
jak ona jest mądra
super

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Moja Misia kilka dni temu nauczyła się łapać zabawki i wkładać do buźki. Ile się nagada przy tym teraz właśnie dyskutuje na leżaczku z biedroną
super

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem chciałam ubrać Małą w śpiochy do spania, wyciągam z szafy a tam połowa za małych przez 1,5 tygodnia jej nie ubierałam bo było ciepło i już za małe-szok!!!

a dziś z ciekawości Ją zmierzyłam i zwazyłam,wychodzi ok.66 cm i ok. 6300
ja mam tak samo z ubrankami
duża dziewczynka

Cytat:
tylko, ze jednak będę różowe dodatki
bo niebieskiego sweterka nie kupiłam
super zestaw

Cytat:
hej dziewczyny
my dzisiaj prawie cały dzień poza domem

dostałam od mamy śliczne perfumy i gęba mi się cieszy
no i trochę u niej podjadłam słodkości

..pisząc do zorientowałam,że skończyła mi się kawa...która rano zaprosi?

super prezent
ja tez zapraszam na kawe

a teraz ide kapac malego
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:37   #4361
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

mirabilka a Twój mały też tak się rozgląda za dzieciakami? mój jak widzi starsze to mi 'dzięcioła' robi rękami macha, jakby chciał do dzieci...

tak - a szczególnie dzieci kuzynki 10 i 5 lat - to normalnie prawie odfrunac chce do nich - a oni mu śpiewają, mówią wierszyki a ten się slini jak ich widzi ale takiego rocznego nie lubi bo go zawsze za mocno pacnie i mu ściska stopy - takie rozbestwiony jest.

Cytat:
mirabilka z ta reakcja na obych to i ja zauwazylam. ale najgorsze jest to ze on placzem reaguje na mojego tate. tata czyli dziadek Tyma no wiadomo swiata poza nim nie widzi, pierwszy wnuk. i widze jak mu sie przykro robi jak Tymek beczy . moze dlatego zee rzadko go widzi, bo tylko raz w miesiacuwiadomo ze to jest przez kilka dni ale wudac za malo. ale z drugiej storny mojej mamy i babci i mojego brata sie nie boi. brat to go na recach nosi itd i maly sie smieje i jest ok. az mi sie glupio robi no ale nie mam wplywu..
no właśnie ciekawe od czego to zależy - bo mój mały np taką moją ciotkę co jest u nas codziennie to jak widzi to odrazu uśmiech i obojętnie czy np wróciła dziś z wakacji i 2 tyg jej nie widział to strachu nie było - ale czasem do innych to porażka - musi się oswoic najpierw u mnie na rękach a póxniej dopiero może iśc do nich. U teściowej też się drze - ale widocznie czuje głupotę

Cytat:
heh ja też nie, kocham mojego synka nad zycie, mojego malego mezczyzne ktory tak sie pieknie do mnie tuli, po prostu nic nie jest od niego wazniejsze ah az mi sie lezka zakrecila w oku, tak Go kocham się rozczulilam...wybacz:brzy dal:
oooo ja mam też takie zdanie jak Ty - a szczególnie rano mnie rozczula - jak o 5-6 on już wyspany - biorę go do siebie do łóżka albo pampka przewijam i udaje, że nie patrzę na niego a ten taki cudo uśmiech - nie no - naprawdę warto dla takiego czegos poświęcic się i wstac rano

Cytat:

ja w wc to samo - nawet w nowym domu mam specjalny gazetownik wbudowany koło wc w ścianę, żeby się w oczy nie rzucał i kable mam puszczone na radio - jak będę siedziec to wiadomości chociaz posłucham. Pamiętam czasy jak paliłam to też obowiązkowo na wc. Boszzzz jaka ta toaleta ważna - tyle funkcji społecznych spełnia

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 20:37   #4362
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

Robia sie waszym dzieciom takie jakby dredy na głowie?
Moja tak kreci głową, ze się jej włoski kołtunią w taki mini dredziki i muszę obcinać.
mojemu nie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
a ja polecam ten przepis na schab o ile ja za schabem nie przepadam to to jest rewelacja, ostatnio przynajmniej 2 razy w miesiacu musi byc, tylko majonezu mniej z pół słoika - max - 3/4
http ://www.wielkiezarcie.com/recipe6690.html spacja po http
dzięki wypróbuję następnym razem

Cytat:
tylko, ze jednak będę różowe dodatki
bo niebieskiego sweterka nie kupiłam
śliczny zestawik

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wrzucam jedną fotkę z wesela
bosko ,dodaj więcej zdjęć
zazdroszczę figury ...
Cytat:

ja bym chciała drugą dziewczynkę jeszcze cały czas żałuję że nie mam córeczki,cieszę się że jest synek ale tak się nastawiłam na tą dziewczynkę i od zawsze marzyłam by mieć córkę.

mój też tak patrzy na mnie tymi oczkami jak karmię go piersią i się uśmiecha i takie zalotne spojrzenie i np usmiecha sie puszcza cyca i potem dalej go lapie

a mój chyba ma ten skok rozwojowy
2 ostatnie noce jakies gorsze tzn wiecej wstawania-czesciej sie budzil, dzisiaj to przeszedl samego siebie jechalismy do tz rodziców a on jak w polowie drogi sie rozbeczal to zjechalismy na pobocze i nic go nie uspokajalo ani cyc ani noszenie ni ryczal i ryczal az w koncu zasnął i w powrotna drogę na nowo w samochodzie cyrk -ryk az sama bylam na niego wsciekla o co mu chodzilo bo cyc nie i nic nie i plakal caly czas ...

i muszę się pochwalić że mój mały po raz pierwszy dziś sam się obrócił z brzuszka na plecy

wlasnie zasnal ide spac bo zmeczona jestem dzisiejszym dniem jeszcze potem mieliśmy odwiedziny tż brata z dziewczyna wlasnie wyszli .

milej nocki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:39   #4363
aja1
Zakorzenienie

Diatoma Może byc przez to, Kasia bała się jednego wujka który miał wąsy, zawsze się darła jak go widziała. Za każdym razem jak przyjeżdżaliśmy musiał ją przekabacić zabawą albo słodyczami, i tak za każdym razem, dopóki nie nauczyła się go zapamiętywać.
A to trwało parę lat

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:41   #4364
Montii
Zakorzenienie

hah jak dobrze,że nie tylko ja mam czytelnię z wc.. bo jak powiedziałam o tym mojej przyjaciółce to się ździwiła yyy,że ona robi co ma zrobić i pa, a ja to posiedzenia mam

Mirabilka ja też udaję,że nie patrze, nic nie mówie aż w końcu się szczerze do niego jak on do mnie

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 20:52   #4365
Natka3008
Rozeznanie

Witam w ten sobotni wieczór, jak ja nie lubię być sama z Anastazją bez tż, no cóż taki urok żony kamerzysty

A na dodatek nie wiem co się dzieję z Nastusią. Ostatnio strasznie walczy mi przy butelce. Nie wiem czy to wina bolących dziąseł czy po prostu woli jeść zupki z łyżeczki

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 21:00   #4366
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
a kiedy zaczął sie przewracac?? moje dziecko jakies leniwe jest, jeszcze sie nie przekreca
Jak miał ok 3 miesiące zaczął się przewracać z brzuszka na plecy, tydzień później na odwrót, ale zapomniał to pierwsze i dopiero teraz się w obie strony kręci

Cytat:
czy wasze dzieci tez lubią jeść w ciszy i spokoju?
bo jak jak malego karmie to ogladam tv ,nie za głosno, nie ma szans na rozmowę albo gwar bo są nerwy..on musi mieć ciszę
Też, ale dlatego, że od razu odwraca się w kierunku mówiącego, albo innego dźwięku.

Cytat:
To ja najbardziej uwielbiam poranki jak się cieszy kiedy mnie widzi, taki radosny, wyspany
i jak z cyckiem w buzi się śmieje ehh
kocham mojego ksiecia!!!!!!!
Ja też uwielbiam jak mówię mu "dzień dobry słoneczko, kto się wyspał?" A on takie szeroki uśmiech wtedy śle

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:01   #4367
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia widze,że jesteś na wątku wymiankowym...też bym chciała ale nie wiem jak zacząć... mam np do oddania jakieś perfumy playboy które dostałam :/ :/ bez komentarza mogłabym je oddać za próbkę czegoś konkretnego
Monti zakladasz swój watek na wymiankowym. TYlko pamietaj zeby w tytule byl miesiac zalozenia - ja nie zauwazylam ze jest taka nowa zasada, bo jakis czas nie wymienialam no i mi dopisali ze nie znam regulaminu Oczywiscie nie da sie tego usunac i czulam sie jak przekleta Ale teraz moglabym zalozyc nowy bo jest nowy miesiac(mozna zakladac raz w miesiacu) ale jakos mi sie nie chce. Najlepiej tez na watku newsowym napisac ze masz wymianke i co dokladnie
ktos CIę ładnie uszczesliwil tym zapachem, na pewno jest sexi
Cytat:
padniemy z ciekawości, zanim Czarna zrobi test
haha, mój to samo, jeszcze by wziął i zaczął karmić

Na sucho to sobie mogłyśmy teoretyzować, a dziecko wszystko weryfikuje.

Pewnie, jakby się nam potem trafiła odwrotna płeć, to tez byśmy się zakochały bez pamięci

Uwielbiam nasze wspólne zasypianie o 11 przed południem, kiedy tak sobie leżymy, patrzymy sobie w oczy, Nadunia trzyma mnie za palec i jej powieki powoli opadają

Czytelnia w wc, skąd ja to znam

Przekażę jej
ale coś w tym jest, ze często w sieci są sprzeczne informacje i się można zamotać. Moj mąż się za to czasem radzi kolegów z pracy, którzy maja dzieci.
Franek tez zasypia i trzyma za palec Ja najbardziej lubię jak zasypia mi na brzuszku jak cos go boli
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
tak - a szczególnie dzieci kuzynki 10 i 5 lat - to normalnie prawie odfrunac chce do nich - a oni mu śpiewają, mówią wierszyki a ten się slini jak ich widzi ale takiego rocznego nie lubi bo go zawsze za mocno pacnie i mu ściska stopy - takie rozbestwiony jest.

no właśnie ciekawe od czego to zależy - bo mój mały np taką moją ciotkę co jest u nas codziennie to jak widzi to odrazu uśmiech i obojętnie czy np wróciła dziś z wakacji i 2 tyg jej nie widział to strachu nie było - ale czasem do innych to porażka - musi się oswoic najpierw u mnie na rękach a póxniej dopiero może iśc do nich. U teściowej też się drze - ale widocznie czuje głupotę

oooo ja mam też takie zdanie jak Ty - a szczególnie rano mnie rozczula - jak o 5-6 on już wyspany - biorę go do siebie do łóżka albo pampka przewijam i udaje, że nie patrzę na niego a ten taki cudo uśmiech - nie no - naprawdę warto dla takiego czegos poświęcic się i wstac rano

ja w wc to samo - nawet w nowym domu mam specjalny gazetownik wbudowany koło wc w ścianę, żeby się w oczy nie rzucał i kable mam puszczone na radio - jak będę siedziec to wiadomości chociaz posłucham. Pamiętam czasy jak paliłam to też obowiązkowo na wc. Boszzzz jaka ta toaleta ważna - tyle funkcji społecznych spełnia
Franek lubi okulary - zawsze sie tak wpatruje Lubi tez glosy ktore kojarzy jak bylam w ciazy. DO tej pory jedną osobę jak uslyszal to nawet w marsupim przez sen sie rozplakal. Lubi tez kobiety z wyrazistym kolorem wlosów. np. rudy
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
mojemu nie

śliczny zestawik

zazdroszczę figury ...

ja bym chciała drugą dziewczynkę jeszcze cały czas żałuję że nie mam córeczki,cieszę się że jest synek ale tak się nastawiłam na tą dziewczynkę i od zawsze marzyłam by mieć córkę.

mój też tak patrzy na mnie tymi oczkami jak karmię go piersią i się uśmiecha i takie zalotne spojrzenie i np usmiecha sie puszcza cyca i potem dalej go lapie

2 ostatnie noce jakies gorsze tzn wiecej wstawania-czesciej sie budzil, dzisiaj to przeszedl samego siebie jechalismy do tz rodziców a on jak w polowie drogi sie rozbeczal to zjechalismy na pobocze i nic go nie uspokajalo ani cyc ani noszenie ni ryczal i ryczal az w koncu zasnął i w powrotna drogę na nowo w samochodzie cyrk -ryk az sama bylam na niego wsciekla o co mu chodzilo bo cyc nie i nic nie i plakal caly czas ...

i muszę się pochwalić że mój mały po raz pierwszy dziś sam się obrócił z brzuszka na plecy

wlasnie zasnal ide spac bo zmeczona jestem dzisiejszym dniem jeszcze potem mieliśmy odwiedziny tż brata z dziewczyna wlasnie wyszli .

milej nocki
A jak byl ubrany ?a moze mu bylo za cieplo. Franek nam kilka razy zrobil sensacje w aucie i sie uspokoil jak zdjelam skarpetki.

WYMIANKA
Stary 2011-07-23, 21:04   #4368
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
tyle żeście dzisiaj napisały, że siedzę już dwie godziny i nadrabiam

ja też próbowałam z tym kodem i nie było

iza mam nadzieję, że chrzciny się udały i gratki dla Idalki za 4 m-ce

no to herbatka z cytryną i miodkiem

super

super

ja mam tak samo z ubrankami
duża dziewczynka

super zestaw

super prezent
ja tez zapraszam na kawe

a teraz ide kapac malego
herbatkuje caly dzień, jem pastę z czosnkiem, a gardło nadal boli i nie mogę całować Naduni

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
mojemu nie

śliczny zestawik

zazdroszczę figury ...

milej nocki
brawo
Nadia jeszcze z brzuszka nie potrafi, tylko na brzuszek

Cytat:
hah jak dobrze,że nie tylko ja mam czytelnię z wc.. bo jak powiedziałam o tym mojej przyjaciółce to się ździwiła yyy,że ona robi co ma zrobić i pa, a ja to posiedzenia mam

Mirabilka ja też udaję,że nie patrze, nic nie mówie aż w końcu się szczerze do niego jak on do mnie
Ale zobacz, ze dzięki temu jesteś bardziej oczytana
Ja jakoś nie lubię czasu marnować bezproduktywnie, gapiąc się w ścianę czy kafelki, dlatego książka obowiązkowa

Miałam stosować te metodę z niemowieniem do dziecka podczas karmienia i przewijania porannego, ale nie dałam rady jednak

Nadia już mi nie lubi na klacie zasypiać, bo mam za małą dla niej i jej niewygodnie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-23 o 21:06
Stary 2011-07-23, 21:07   #4369
Montii
Zakorzenienie

marsylia może spróbuję ale najpierw zajmę się allegro z ciuchami małego a potem zerknę co tam mam, mase kosmetyków w połowie a chce się tego pozbyć... no perfumy bajka a dostałam od koleżanki na urodziny, nie umiałam udawać,że mi się podobają, szkoda gadac masakra

no a ja właśnie zastanawiałam się o chodzi z tym..nie znam regulaminu

laseczka ,to nastepna bedzie córcia zobaczysz

Lejdis któraś z was ma Mirenę?

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 21:08   #4370
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam w ten sobotni wieczór, jak ja nie lubię być sama z Anastazją bez tż, no cóż taki urok żony kamerzysty

A na dodatek nie wiem co się dzieję z Nastusią. Ostatnio strasznie walczy mi przy butelce. Nie wiem czy to wina bolących dziąseł czy po prostu woli jeść zupki z łyżeczki
a co mąż kręci?

Ja odpadam, jak idę o 6stej przebrać Franka a on dostaje taki dobry humorek i mówi i uśmiechy i chichy.

W ogóle Franek bardzo dużo sika w nocy. o 3 - 4 czyli obecnie na drugim karmieniu w nocy musze go przebrac. I jest taki straszny placz. Ogólnie udaje mi się przez to go przebrać chyba w 30 sekund Płacze po jedzeniu i przed, przed bo glodny, po bo spiacy ... a kiedys tak nie bylo.

WYMIANKA
Stary 2011-07-23, 21:09   #4371
traicionera
Zakorzenienie

to przynajmniej jest tu jescze jakieś dziecko, które tez dużo sika w nocy
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-23, 21:14   #4372
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia może spróbuję ale najpierw zajmę się allegro z ciuchami małego a potem zerknę co tam mam, mase kosmetyków w połowie a chce się tego pozbyć... no perfumy bajka a dostałam od koleżanki na urodziny, nie umiałam udawać,że mi się podobają, szkoda gadac masakra

no a ja właśnie zastanawiałam się o chodzi z tym..nie znam regulaminu

laseczka ,to nastepna bedzie córcia zobaczysz

Lejdis któraś z was ma Mirenę?

ja mam

Monti kiedys pisalas o podkladach, ze szukasz i masz problem czy cos takiego. Ja w ogole mam duze problemy z kosmetykami. pielegnacja tylko naturalna i najprostsze sklady, a kolorówka tylko mineralna. Ale taka 100% minerałow. I jestem zachwycona moja cera wrezcie zyje, a przeszlam przez cala gorna polke i nic mni nie podeszlo kilka lat sie tak meczylam,. a od 3 uzywam mineralow, z czego w tamtym roku udalo mi się znależć w koncu fajne, a teraz jeszcze fajniejsze
Cytat:
to przynajmniej jest tu jescze jakieś dziecko, które tez dużo sika w nocy
widzisz oni są dla Siebie stworzeni

WYMIANKA
Stary 2011-07-23, 21:21   #4373
traicionera
Zakorzenienie

Beda sobie radośnie sikać w nocy
Ostatnio mam taki patent na poranki, ze w tym samym momencie ja karmie, a mój mąż przewija Nadie albo odwrotnie. dzięki temu czas płaczu wydatnie się skraca
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-23, 21:21   #4374
Montii
Zakorzenienie

marsylia a nic nie czuć? i jak 'wrażenia' bolało ? był dyskomfort? coraz częściej o niej myślę bo mam dość tabletek i fatalnego smaopoczucia.

powiem Ci ,że niezbyt się znam na minerałach... może lepiej jakieś nazwy konkretne...

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 21:30   #4375
Castia
Wtajemniczenie

jej jak się tu czule zrobiło

to ja też napiszę, że kocham moją ŻABKĘ najbardziej na świecie, i nigdy nie sądziłam że mam tyle miłości w sobie i możną nia obdarzyć taką małą istotkę
piękne to jest że starcza nam tej miłości i dla TŻ i dla dzieci

ja czasem to mam tak że z miłości to bym zgnotła to moję dziecię, jak ją zacznę całować to zacałowałabym na śmierć mam ochotę czasem ja zjeść
cudowna jest, a teraj jak już się chichra to łoj sama radość, i właśnie jak się tak wstydzi jak piszecie i chowa główkę głównie w moje piersi - uczucie nieziemskie.

a jak ktoś z rodziny lub na spacerach mówi jaka to ona słodka, jaka śliczna, i w ogóle to ja pękam z dumy!!! tak to moje dziecko jest takie wspaniałe
to nasłodziłam sobie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:31   #4376
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
a co mąż kręci?

Ja odpadam, jak idę o 6stej przebrać Franka a on dostaje taki dobry humorek i mówi i uśmiechy i chichy.

W ogóle Franek bardzo dużo sika w nocy. o 3 - 4 czyli obecnie na drugim karmieniu w nocy musze go przebrac. I jest taki straszny placz. Ogólnie udaje mi się przez to go przebrać chyba w 30 sekund Płacze po jedzeniu i przed, przed bo glodny, po bo spiacy ... a kiedys tak nie bylo.
Mąż kręci wesela

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:38   #4377
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jej jak się tu czule zrobiło

to ja też napiszę, że kocham moją ŻABKĘ najbardziej na świecie, i nigdy nie sądziłam że mam tyle miłości w sobie i możną nia obdarzyć taką małą istotkę
piękne to jest że starcza nam tej miłości i dla TŻ i dla dzieci

ja czasem to mam tak że z miłości to bym zgnotła to moję dziecię, jak ją zacznę całować to zacałowałabym na śmierć mam ochotę czasem ja zjeść
cudowna jest, a teraj jak już się chichra to łoj sama radość, i właśnie jak się tak wstydzi jak piszecie i chowa główkę głównie w moje piersi - uczucie nieziemskie.

a jak ktoś z rodziny lub na spacerach mówi jaka to ona słodka, jaka śliczna, i w ogóle to ja pękam z dumy!!! tak to moje dziecko jest takie wspaniałe
to nasłodziłam sobie
piękne to jest
ja czasami jak ścisnę mojego Fabianoo to aż zapiszczy i wiem,że robię to za mocno.. a ostatnio odchyla szyjke i go całuje a on sobie mruczy... niby odpycha rączką a oczka odpływają i poddaje się mojemu całowaniu ahhh
Malwinkę chwalą bo śliczna jest!!!!!!!!!!!!

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 21:42   #4378
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
piękne to jest
ja czasami jak ścisnę mojego Fabianoo to aż zapiszczy i wiem,że robię to za mocno.. a ostatnio odchyla szyjke i go całuje a on sobie mruczy... niby odpycha rączką a oczka odpływają i poddaje się mojemu całowaniu ahhh
Malwinkę chwalą bo śliczna jest!!!!!!!!!!!!

haha zabrzmiało to jak scena miłości z ukochanym. bo w sumie tak jestja też widzę,że czasem za mocno okazuję tą moją miłość a mała nie wie o co kaman i po co ją tak ściskam az jej łezki w oczach stają jak się zagalopuję
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:44   #4379
Montii
Zakorzenienie

haha no moja lovvvv Fabiannoo

pokaż nam swoją slicznotkę >>

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 21:45   #4380
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia a nic nie czuć? i jak 'wrażenia' bolało ? był dyskomfort? coraz częściej o niej myślę bo mam dość tabletek i fatalnego smaopoczucia.

powiem Ci ,że niezbyt się znam na minerałach... może lepiej jakieś nazwy konkretne...
oj może nie powinnaś czytać moich doświadczeń
u mnie czuć cały system, bo okazało się że mam całkowicie zgladzoną szyjkę i nie wiadomo co z tym zrobić. To znaczy mąż czuje jedno ramię mireny. Jest tak na głębokości 10 cm.
W sumie nie wiemy co z tym zrobić.
Jak się okazało to zależy trochę od pozycji, no nic jeszcze poprobujemy. Bo szkoda 1200 zł.
Od załozenia to jakieś 7 tygodni w poniedzialek, codziennie mialam krwawienia - takie jak pierwszego dnia okresu. Teraz od dwóch dni, sa tylko leciutkie plamienia.
Ja sama mireny nie czuje. plus jest taki ze okres moze calkiem zaniknac, ze antykoncepcja jest rowna sterylizacji i calkowicie odwracalna w dosc krotkim czasie no i mozna podczas karmienia piersia.

a mineraly to ja na razie jestem pod urokiem Adorned with grace minerals - zobacz na kwc, mialam tez meow i są porządne. mam tez probki sweetscents i buff'd

WYMIANKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości