Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 15:37   #4321
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Hej sobotnio

Dzis juz zaliczylismy piekny spacer po parku Windsoru a wczoraj Londyn i zlozenie wnioskow o paszporty
Nino byl mega grzeczny, zachwycal wszystkie panie i dziewczyny w metrze, bo siedzial mi na kolanach

Dzis zmierzylam go i ma +/- 64 cm, wazy 6120g a dzis skonczylismy 11 tygodni

Ach! I witam nowe mamusie na naszym watku

Srodowiskowa mi powiedziala ostatnio, ze jesli Adi sie nie najada moim mlekiem to lepiej zamiast mieszanki dodawac na noc lyzeczke kaszki ryzowej do mojego mleka odciagnietego i tak go dokarmiac.
Troszke sie boje, ze to za wczesnie na kaszke, ma dopiero 2 i pol miesiaca

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:45   #4322
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Srodowiskowa mi powiedziala ostatnio, ze jesli Adi sie nie najada moim mlekiem to lepiej zamiast mieszanki dodawac na noc lyzeczke kaszki ryzowej do mojego mleka odciagnietego i tak go dokarmiac.
Troszke sie boje, ze to za wczesnie na kaszke, ma dopiero 2 i pol miesiaca
ale czy ta łyzeczka kaszki cos da?slyszałam takie opinie ze kaszka wcale tak nie zasyca dziecka, ale ja sie nie znam moge sie mylicja bym sie bała tak wczesnie wprowadzac, chyba wolałabym po nakarmieniu piersią podac jeszcze mm i sprawdzic czy cos zje i ile zje czy faktycznie sie nie najada
a skąd wiadomo, ze sie nie najada?

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-07-23 o 15:49
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:21   #4323
marsylia
Wtajemniczenie

My bylismy dzis tylko w marsupim w sklepie wieje i pada
U nas noc słaba Franek się kręcił mimo, że był śpiący. a to conajmniej 3 taka noc z kręceniem.
Pobudki już mu się chyba utarły bo znowu była 24:20 - 3:40 - 5:40 - 8:30. Kiedy 1 i 3 uda się wykasować
W ogóle mały zacżał jeść porażające ilości z czego wychodzą nam conajmniej 3 duże kupy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
bo soczek jest z surowej marchwi
ale gotowana ponoć ma właściwości odwrotne, wszędzie tak piszą
może trzeba to przeplatać?
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
kupy są zazwyczaj zielonkawe i często też takie ze śluzem.

bede robiła testy w przyszlym m-cu bo az 650zł trzeba dac
jej strasznie dużo pieniążków. A co do kup to u nas najczęsciej są marchewkowo-musztardowe[mniam jakie dobre powiązanie] czasem zdarzy się odcień żonkila, ale raczej rzadko. No i śluzu chyba nie ma - a może ja nie umiem dojrzeć ale są białę grudki...

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Mnie się zawsze wydaje wtedy, ze Nadia woli zostać na ziemi/ tapczanie i tak się łapie kurczowo wszystkiego z przewijaka regularnie ściąga podkład.

Robia sie waszym dzieciom takie jakby dredy na głowie?
Moja tak kreci głową, ze się jej włoski kołtunią w taki mini dredziki i muszę obcinać.
u nas nie ma włosów więc nie ma i problemu
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem chciałam ubrać Małą w śpiochy do spania, wyciągam z szafy a tam połowa za małych przez 1,5 tygodnia jej nie ubierałam bo było ciepło i już za małe-szok!!!

a dziś z ciekawości Ją zmierzyłam i zwazyłam,wychodzi ok.66 cm i ok. 6300

Cytat:
n

ładne wymiary, ja przed chwila jeszcze raz mierzyłam i znowu mi wyszło 68 cm, a waga 6800.

Dałam dziś jabłuszko i o wiele lepiej podeszło niż banan, chyba był za słodki.
a jak merzylyscie tak od czubka glowy?

Cytat:
taka słodka klucha W domu ma ksywę grubasek
Franek ma ksywkę Chrupek w sumie nawet nie wiem dlaczego. Ja mówię na niego Ptaszek, można się zorientować dlaczego
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Laptop silna dziewczynka!
to dlatego że Tra zaczeła ją karmić kabanosem, Ty karmisz cycem dlatego podnosi tylko pieluszki
Cytat:
ja mam nadzieję, ze moja będzie wygląda jak mała dziewczynka
trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Monti super, że wszystko ok z Fabiankiem

Biorę od wczoraj antybiotyk i na szczęście jest dużo lepiej. Poza tym masowałam itp. Chociaż jeszcze boli, ale już nie czuję się jak przejechana
Poza tym od wczoraj Leoś przypomniał sobie jak się przewraca z brzuszka na plecki I śmiga tylko w tą i w tamtą Aha i tak z 10 sek. max posiedzi już bez podparcia Ale głównie łapie się od razu za stopy i się przechyla do przodu Niestety stopy jeszcze nie potrafi posmakować Ale pewnie już nie długo, bo bardzo go nęci
dobrze, że już lepiej się czujesz. A Leoś robi postępy super
Cytat:
powodzenia

super to musi wyglądać

moja nadal nie pamięta jak się przewrócić z brzuszka na plecy

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

dzięki

widzę, że problem nadgodzin jest powszechny
Nadgodziny to problem, którego lepiej nie widzieć

Co do przewracania Franek dziś pierwszy raz przewrócił się na brzuszek a we wtorek konczy 13 tygodni.
Nie wiem czy wiazac to z dzisiejszym megamarudkiem, zasypianiem po falach zalosnego placzu - czy to tylko pogoda

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:27   #4324
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
ale czy ta łyzeczka kaszki cos da?slyszałam takie opinie ze kaszka wcale tak nie zasyca dziecka, ale ja sie nie znam moge sie mylicja bym sie bała tak wczesnie wprowadzac, chyba wolałabym po nakarmieniu piersią podac jeszcze mm i sprawdzic czy cos zje i ile zje czy faktycznie sie nie najada
a skąd wiadomo, ze sie nie najada?
No wlasnie podobno ta kaszka ma dac jakis tam procent wiekszej sytosci w brzuszku Ale ja sie boje dac teraz
A nie najada sie, bo daje mu jedna piers, pozniej druga a on nadal szuka mleczka jak go odstawie - bo juz wytrabi wszystko i jak dam mm, np. 100 ml to... wypije wszystko I wtedy zadowolony, usmiechniety i sam sie odrywa od butli. Tak tez mial wczesniej przy cysiu ale od kilku dni jest placz, szarpanie i szukanie
Jak odciagalam z laktatora przed zajeciami fitness to czasem tylko 80 ml odciagnelam a to dla niego za malo teraz Zreszta nawet patrzac na jego wage co tydzien... Z 75 centyla spadl mi do 50 Wiem, ze to caly czas super, bo jest w normie ale jednak spadl

Moj Nino

Stary 2011-07-23, 16:34   #4325
traicionera
Zakorzenienie

Anessa w tym wieku 80 ml na raz to nie jest dużo na taki wiek, pamiętam, jak byłam z Nadia na wizycie w siódmym dniu życia, to pediatra powiedziała, ze powinna co trzy godziny pic 90 ml. Lekarz nic nie mówił na spadek z centyla?

Co do kaszki, to moja Nadie w ogóle nie zasyca.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:39   #4326
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie podobno ta kaszka ma dac jakis tam procent wiekszej sytosci w brzuszku Ale ja sie boje dac teraz
A nie najada sie, bo daje mu jedna piers, pozniej druga a on nadal szuka mleczka jak go odstawie - bo juz wytrabi wszystko i jak dam mm, np. 100 ml to... wypije wszystko I wtedy zadowolony, usmiechniety i sam sie odrywa od butli. Tak tez mial wczesniej przy cysiu ale od kilku dni jest placz, szarpanie i szukanie
Jak odciagalam z laktatora przed zajeciami fitness to czasem tylko 80 ml odciagnelam a to dla niego za malo teraz Zreszta nawet patrzac na jego wage co tydzien... Z 75 centyla spadl mi do 50 Wiem, ze to caly czas super, bo jest w normie ale jednak spadl
a może masz kryzys laktacyjny i jest mniej w cyckach?
no i pamiętaj, że laktator sciaga mniej niz dziecko.

WYMIANKA
Stary 2011-07-23, 18:12   #4327
tajka88
Zakorzenienie

Amy Winehouse nie zyje...

Cytat:

Jaka jej dajesz kaszke i ile po co i jak???:P Ja mam zamiar d 2 sierpnia wprowadzac sloiczki, ale inne ✂✂✂✂✂✂✂ki nie wiem kiedy i jak;p. Tutaj rodzinka tzta to by juz konia z kopytami dali malej;p. Niby w Hiszpanii zaczynaja od SOCZKU POMARANCZOWEGO a pozniej owocki i tak po kilku miechach ''obiadki''.

Moje dziecie od jakis 3 tygodni przewraca sie bez przerwy i juz mnie tym wkurza bo co 5 sekund musze leciec zeby ja obrocic bo marudzi.
Dzis miala 2 h marudzeniapopoludni nic nie pomoglo, nawet temperature zmierzylam, bo myslalam ze chora;p.

Co do kupska to ostatnio wali 2 razy dziennie... tak z godzine temu kupa wyleciala z pampka myslalam ze chaftne ale do bidetu wsadzilismy i umylismy.
Je jakos malo niby 5 razy 150 ml ale czasami nie darady zjesc 100ml bo za goraco;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 18:18   #4328
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Anessa w tym wieku 80 ml na raz to nie jest dużo na taki wiek, pamiętam, jak byłam z Nadia na wizycie w siódmym dniu życia, to pediatra powiedziała, ze powinna co trzy godziny pic 90 ml. Lekarz nic nie mówił na spadek z centyla?

No wlasnie wiem Dlatego daje juz z dwoch piersi i wtedy jest ok ale nie zawsze.
Lekarz twierdzi, ze nadal jest ok, bo jest na 50 centylu no i srodowiskowa powiedziala, zeby ta kaszke dodawac

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
a może masz kryzys laktacyjny i jest mniej w cyckach?
no i pamiętaj, że laktator sciaga mniej niz dziecko.
Tak, wiem z tym laktatorem Wierze, ze Nino wyciaga wiecej
Ciezko mi stwierdzic czy mam kryzys, bo mleko jest i cysie pelne jak nie dam jesc dluzej niz 5h (w miedzyczasie dam mm). Pobudzac to je pobudzam, bo jak zje tylko z jednego to za godzine chce znow, wiec powinno sie cos rozkrecac a tu :dupa:
Moze mu sie ten nowy skok pojawil, ale spi ladnie mimo ze sie budzi czesto i nie jest jakos szczegolnie marudny, wiec juz sama nie wiem

Moj Nino

Stary 2011-07-23, 18:42   #4329
87czarna
Zakorzenienie

wanilka no coś Ty-mały aniołek wkurzyłam się,bo przez tydzien moje dziecko zostalo nauczone noszenia

traicionera dzisiaj jest już 10 dzień :P

Co do soczków-moja Majka ich niecierpi,więc zrezygnowałam z podawania. Deserki bardzo jej zasmakowały i wcina jabłko z marchwią

Jutro wracamy do domu,także czeka mnie kilka godzin pakowania...jak ja tego nie cierpię! Ech!

Odezwę się niebawem... pa

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:44   #4330
87czarna
Zakorzenienie

Wrzucam jedną fotkę z wesela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 281848_251304818218213_189547321060630_1202229_5544886_n.jpg (20,2 KB, 61 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:44   #4331
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Amy Winehouse nie zyje...

Jaka jej dajesz kaszke i ile po co i jak???:P Ja mam zamiar d 2 sierpnia wprowadzac sloiczki, ale inne ✂✂✂✂✂✂✂ki nie wiem kiedy i jak;p. Tutaj rodzinka tzta to by juz konia z kopytami dali malej;p. Niby w Hiszpanii zaczynaja od SOCZKU POMARANCZOWEGO a pozniej owocki i tak po kilku miechach ''obiadki''.

Moje dziecie od jakis 3 tygodni przewraca sie bez przerwy i juz mnie tym wkurza bo co 5 sekund musze leciec zeby ja obrocic bo marudzi.
Dzis miala 2 h marudzeniapopoludni nic nie pomoglo, nawet temperature zmierzylam, bo myslalam ze chora;p.

Co do kupska to ostatnio wali 2 razy dziennie... tak z godzine temu kupa wyleciala z pampka myslalam ze chaftne ale do bidetu wsadzilismy i umylismy.
Je jakos malo niby 5 razy 150 ml ale czasami nie darady zjesc 100ml bo za goraco;p

sok pomarańczowy na start, ciekawy pomysł
Kaszkę dałam pierwszy raz w tym tygodniu, w ramach ćwiczenia jedzenia a łyżeczki, bo wcześniej próbowałam w taki sposób podawać sok i mm, ale nie dało rady. jako,z e nie za bardzo wyszło te jedzenie, to przelałam do butli i tak podałam. poza tym przedwczoraj dałam pół słoiczka banana (wiem, ze tak dziwnie na start, no ale akurat banana miałam w domu), a dziś jabłuszko. Jabłuszko o wiele lepiej podeszło, banan był chyba za słodki.

Może skok jej się zaczął i dlatego tak marudzi.

czarna- no to kawałek, ale może to być tez skutek wycieczki
fotkę już widziałam na fb, przepiękna jest, a ty taka szczuplutka
tez nienawidzę pakowania, współczuję.

a może to przez te twoja dietę się okres opóźnia.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-23 o 18:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 18:52   #4332
diatoma
Zadomowienie

tajka no co ty, a co jej sie stało, jak ja uwielbiam jej glos, zaraz poczytam w necie powinno cos byc!

aja1, moje dziecie tez sie tak kurczowo trzyma, ostatnio z uwielbieniem moje koszulki i za szyje łapie, to ostatnie jest akurat nie przyjemne, no i wlosy moje okdryl itez ciagnie

traicionera, jak po kazdym dniu 2 takie dredziki musze obcinac, takze witam w klubie

anessa
wiesz co my z poczatkiem 3 miesiecy za rada lekarza zaczelismy kleik ryzowy dosypywac i zaczelo sie regulowac jedzenie jakos od tego momentu. moze to zbieznosc sytuacji, ale jakos tak mi sie to kojarzy. a ty urodzilas po terminie?bo jak tak to uklad pokarmowy jest napewno straszy.

czarna supcio figurka! ile juz ci sie spoznia @?

izabela nie zazdroszcze tych chrzcin, ale z drugiej strony bedziesz miala juz z glowy!

a amy caly dzien prawie w domu przesiedzielimy, kurde, wkurza mnie juz ta pogoda, niby nie padalo ale wiatr taki nieprzyjemny ze utknelismy w murach.

juz standardowo odiwedzila mnie babcia dzisiaj, i powiedziala ze jej sasiadka zostala babcia, wnuczek sie urodzil z 2 tyg przed TYmkiem. i matka tego dziecka daje wszytskie obiadki temu chlopcu przez smoczek do kaszki, bo sie ta wlasnie mądra maatka denerwuje ze sie wszystko dookola brudzi, i nie ma cierpliowsci zeby to dziecko jadło łyżeczka. czego to ludzie nie wymysla.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-23 o 18:54
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:53   #4333
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
sok pomarańczowy na start, ciekawy pomysł
Kaszkę dałam pierwszy raz w tym tygodniu, w ramach ćwiczenia jedzenia a łyżeczki, bo wcześniej próbowałam w taki sposób podawać sok i mm, ale nie dało rady. jako,z e nie za bardzo wyszło te jedzenie, to przelałam do butli i tak podałam. poza tym przedwczoraj dałam pół słoiczka banana (wiem, ze tak dziwnie na start, no ale akurat banana miałam w domu), a dziś jabłuszko. Jabłuszko o wiele lepiej podeszło, banan był chyba za słodki.

Może skok jej się zaczął i dlatego tak marudzi.

czarna- no to kawałek, ale może to być tez skutek wycieczki
fotkę już widziałam na fb, przepiękna jest, a ty taka szczuplutka
tez nienawidzę pakowania, współczuję.
Tak sie tutaj zaczyna, ale ja bd dawac jedzonko po swojemu, oni tu tylke slodyczy daja nawet 2 latka, ze masakra, ale to pewnie tylko rodiznka mojego tzta(chociaz widze co ludzie kupuja) malo owocow, prawie zero warzyw i same paczki i inne bzdury

Ja chcialabym juz zaczac, ale chyba poczekam do 2 sieprnia. Mala czasami az placze jak widzi nas jedzac.

Dzis poszlismy do rodzinki(jak codziennie;/-ale juz o tym tztem pogadalam;p) i mala tak sie zmeczyla, ze siedzac mi na kolanach zasnela;p wzielam ja zanioslam do domu i pospala... teraz tez padla

ktory skok?? bo juz stracilam rachube ile moja ma tyogdni i o co cho z tymi skokami;p
czarna sliczne fotka, czekam na wiecej

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-07-23 o 18:56
Stary 2011-07-23, 18:56   #4334
Anessa
Wtajemniczenie

czarna - piekne zdjecie

Moj Nino

Stary 2011-07-23, 18:59   #4335
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
tajka no co ty, a co jej sie stało, jak ja uwielbiam jej glos, zaraz poczytam w necie powinno cos byc!

aja1, moje dziecie tez sie tak kurczowo trzyma, ostatnio z uwielbieniem moje koszulki i za szyje łapie, to ostatnie jest akurat nie przyjemne, no i wlosy moje okdryl itez ciagnie

traicionera, jak po kazdym dniu 2 takie dredziki musze obcinac, takze witam w klubie

anessa
wiesz co my z poczatkiem 3 miesiecy za rada lekarza zaczelismy kleik ryzowy dosypywac i zaczelo sie regulowac jedzenie jakos od tego momentu. moze to zbieznosc sytuacji, ale jakos tak mi sie to kojarzy. a ty urodzilas po terminie?bo jak tak to uklad pokarmowy jest napewno straszy.

izabela nie zazdroszcze tych chrzcin, ale z drugiej strony bedziesz miala juz z glowy!

a amy caly dzien prawie w domu przesiedzielimy, kurde, wkurza mnie juz ta pogoda, niby nie padalo ale wiatr taki nieprzyjemny ze utknelismy w murach.

juz standardowo odiwedzila mnie babcia dzisiaj, i powiedziala ze jej sasiadka zostala babcia, wnuczek sie urodzil z 2 tyg przed TYmkiem. i matka tego dziecka daje wszytskie obiadki temu chlopcu przez smoczek do kaszki, bo sie ta wlasnie mądra maatka denerwuje ze sie wszystko dookola brudzi, i nie ma cierpliowsci zeby to dziecko jadło łyżeczka. czego to ludzie nie wymysla.
To nie tylko moja taka rastamanka
ale pomysł z tymi słoiczkami przez smoczek, ciekawe, do jakiego wieku zamierza tak karmić
w ogóle, czy ta babka jest świadoma, ze dzieci brudzą

Cytat:
Tak sie tutaj zaczyna, ale ja bd dawac jedzonko po swojemu, oni tu tylke slodyczy daja nawet 2 latka, ze masakra, ale to pewnie tylko rodiznka mojego tzta(chociaz widze co ludzie kupuja) malo owocow, prawie zero warzyw i same paczki i inne bzdury

Ja chcialabym juz zaczac, ale chyba poczekam do 2 sieprnia. Mala czasami az placze jak widzi nas jedzac.

Dzis poszlismy do rodzinki(jak codziennie;/-ale juz o tym tztem pogadalam;p) i mala tak sie zmeczyla, ze siedzac mi na kolanach zasnela;p wzielam ja zanioslam do domu i pospala... teraz tez padla
czarna sliczne fotka, czekam na wiecej
Co kraj to obyczaj.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-23, 19:05   #4336
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:

anessa
Adriano urodzil sie 13 dni po terminie, wiec na pewno uklad pokarmowy jest troszke dojrzalszy
Czyli wszystko u was ok bylo z podawaniem?
Ja moze poczekam do tych 3m skonczonych - 7 sierpnia i wtedy zaczne tez podawac

Cytat:

j
Ty uciekasz od rodzinki a ja chetnie bym TZa rodzine codziennie widziala Bardzo ich lubie a przede wszystkim lubie duze rodziny, czuje sie wtedy tak... rodzinnie

Moj Nino

Stary 2011-07-23, 19:08   #4337
tajka88
Zakorzenienie

diatomato moze najlepie prosto do zaladka przez sonde:/

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:

Ty uciekasz od rodzinki a ja chetnie bym TZa rodzine codziennie widziala Bardzo ich lubie a przede wszystkim lubie duze rodziny, czuje sie wtedy tak... rodzinnie
Ja lubie cisze i spokoj, zreszta te dzieciaki takie niegrzeczne sa ze masakra;p. Co chwilke 2 latka zabiera tetre Lenki i ciagnie po podlodze gdzie pies robi kupska... albo lapie smoka, a wczesniej bawila sie z psem... takie niesforne.
Zreszta Lenka ma 15 kuzynoswta i to o 14 za duzo;p, ale za to lubi bardoz jednego wujka

Stary 2011-07-23, 19:16   #4338
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Też. Leosia można by zamontować w automacie do łowienia fantów

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
ja bym sie bała tak wczesnie wprowadzac,
`Nie rozumiem czego się bac???
Baśka je od miesiąca moje mleko z kaszą, a teraz już mleko z kartonu z kaszą i nic jej nie jest.
Jeśli wszystko jest ok to czego się bać??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 19:18   #4339
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Ja lubie cisze i spokoj, zreszta te dzieciaki takie niegrzeczne sa ze masakra;p. Co chwilke 2 latka zabiera tetre Lenki i ciagnie po podlodze gdzie pies robi kupska... albo lapie smoka, a wczesniej bawila sie z psem... takie niesforne.
Zreszta Lenka ma 15 kuzynoswta i to o 14 za duzo;p, ale za to lubi bardoz jednego wujka
no tak... z dzieciakami to nie za fajnie
u mnie takie problemu by nie bylo, bo najmdlodsze w tza rodzinie sa 2 corki jego siostry i maja 8 i 6 lat, wiec luzik

Moj Nino

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 19:30   #4340
Montii
Zakorzenienie

hej dziewczyny
my dzisiaj prawie cały dzień poza domem

dostałam od mamy śliczne perfumy i gęba mi się cieszy
no i trochę u niej podjadłam słodkości

..pisząc do zorientowałam,że skończyła mi się kawa...która rano zaprosi?

czy wasze dzieci tez lubią jeść w ciszy i spokoju?
bo jak jak malego karmie to ogladam tv ,nie za głosno, nie ma szans na rozmowę albo gwar bo są nerwy..on musi mieć ciszę

a teraz Was nadrobię..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 19:35   #4341
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Brawo.
Baska wali ręką w podłogę jak trzyma grzechotkę, bo wtedy na pewno dźwięk wyda

Czy wasze dzieci tez łapią wszystko co jest w okolicy głowy?? Jak chce ją podnieść, to trzyma poduszkę, jak leży na kocu, koc wędruje z nami
mój dopiero się uczy łapac - musi się mega skupic żeby np złapac smoczek, który leży w zasięgu wzroku - a kocyk i poduszkę łapie ale lekko narazie chodzi w dwójkę bez koca i poduchy najbardziej małego fascynuje jak stoi przed nim woda żywiec zdrój - to może się gapic i dotykac butelką nawet godzinę

Cytat:
Mnie się zawsze wydaje wtedy, ze Nadia woli zostać na ziemi/ tapczanie i tak się łapie kurczowo wszystkiego z przewijaka regularnie ściąga podkład.

Moja tak kreci głową, ze się jej włoski kołtunią w taki mini dredziki i muszę obcinać.
niet - dredów nie mamy - ale z tyłu ma wytarty placek a pod plackiem nad samą szyją mega rząd włosów i to dosc długich - muszę foto wstawic bo to wygląda komicznie - mam nadzieje, że do roku wytrzyma bez obcinania włosów bo masakra będzie

Cytat:
tylko, ze jednak będę różowe dodatki
bo niebieskiego sweterka nie kupiłam
super - Ty już jej tak nie musisz stroic - i tak księdzu podpadłas

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

jej strasznie dużo pieniążków. A co do kup to u nas najczęsciej są marchewkowo-musztardowe[mniam jakie dobre powiązanie] czasem zdarzy się odcień żonkila, ale raczej rzadko. No i śluzu chyba nie ma - a może ja nie umiem dojrzeć ale są białę grudki...

śluzowate to kupa jakby z ciągnącymi się smarkami - masz kupę pewnie oka - a grudki to tylko niestrawiony pokarm i to jest w normie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
wow - jak modelka

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

bo jak jak malego karmie to ogladam tv ,nie za głosno, nie ma szans na rozmowę albo gwar bo są nerwy..on musi mieć ciszę

a teraz Was nadrobię..
u nas to samo - jedzenie w ciszy i broń Boże żeby np obok dzieci szalały albo żywa dyskusja była.

Mój to ostatnio zaczął się bac obcych i jak kogos długo nie widzi i go bierze odrazu na ręce to się drze i chce do mamy

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 19:37   #4342
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

to rzeczywiście chaos musi tam byc

Cytat:

`Nie rozumiem czego się bac???
Baśka je od miesiąca moje mleko z kaszą, a teraz już mleko z kartonu z kaszą i nic jej nie jest.
Jeśli wszystko jest ok to czego się bać??
Ja tez się nie boje skoro nie mam obaw przed zostawieniem dziecka samego w pokoju z kotami, to się będę słoiczka bala czy kaszki?

Cytat:
hej dziewczyny

a teraz Was nadrobię..
Jakie perfumy, pochwal się? Kawa nie poratuję, bo nie pijam
Nadii to naprawdę wsio rawno, czy jest cicho, czy nie, tak jak już pisałam raz jadła na Nowym Świecie, tzn szlam ulica i ja karmiłam jednocześnie w marsupi.

mirabilka- to chyba podobnie jak u nas te włoski wytarte, tez muszę foto pstryknąć, jak małpka kapucynka wygląda.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-23 o 19:38
Stary 2011-07-23, 19:41   #4343
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Moja dziecko przerzuciło się na brzuszek i na macie odkryło wystający element i namiętnie go męczy
jak ona jest mądra
brawa dla Idalki
Cytat:
Mój w takie rzeczy się nie wtrąca.
Każ mu czekać jak przyjdzie się seksić
jesteś najlepsza

Cytat:
Już widzę, jakby mi miał się mąż wtrącać w karmienie malej
a mój też w tym uczestniczy ale czemu zaraz wtrąca?
razem oglądamy na razie słoiki, rozmawiamy kiedy dietę rozszerzyć, od czego zacząć, szukaliśmy kaszek bez MM, od kiedy ten nieszczęsny gluten wprowadzić to dla mnie takie hm.. naturalne

Cytat:

dredy nie,ale spal na pieluszce flanelowej i tak tarł ,że zrobiły mu się kilki ale to leciutko odpadły, w sumie on za bardzo włosów nie ma na dredy haha

Cytat:
tylko, ze jednak będę różowe dodatki
bo niebieskiego sweterka nie kupiłam
super teraz czekamy na zdjecia modelki w tych ciuszkach

Cytat:

Biorę od wczoraj antybiotyk i na szczęście jest dużo lepiej. Poza tym masowałam itp. Chociaż jeszcze boli, ale już nie czuję się jak przejechana
Poza tym od wczoraj Leoś przypomniał sobie jak się przewraca z brzuszka na plecki I śmiga tylko w tą i w tamtą Aha i tak z 10 sek. max posiedzi już bez podparcia Ale głównie łapie się od razu za stopy i się przechyla do przodu Niestety stopy jeszcze nie potrafi posmakować Ale pewnie już nie długo, bo bardzo go nęci
Brawo dla Leosia! moj tak nie umie ale neurolog powiedział,że ma czas za to stopy je namiętnie, heh
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
pogoda doprowadza mnie do depresji!!!!! ile jeszcze tej jesieni tego lata będzie!!!!!!!
chcieliśmy na weekendach wybywać gdzieś dalej na wycieczki no ale jak jak zimno szaro i ponuro. mam nerwa na tą aurę.
moja rodzinka wyjeżdza dziś nad morze nawet im nie zazdroszczę bo ponoć dopiero od 1 sierpnia ma być cieplej.
tez slyszalam,ze od sierpnia lepiej ma byc u mnie na szczescie dzis cieplo ciekawe co bedzie jutro...

Cytat:

Dzis zmierzylam go i ma +/- 64 cm, wazy 6120g a dzis skonczylismy 11 tygodni
no to ładnie

Cytat:
ale cię widać.... czekamy na wiecej

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 19:43   #4344
traicionera
Zakorzenienie

ja się akurat bardziej wczytuje w rzeczy w stylu rozszerzanie diety, bo mam na to czas, wiec by mnie zdziwiło, gdyby nagle mój mąż miał jakieś "ale", skoro niewiele wie na ten temat.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-23, 19:45   #4345
Montii
Zakorzenienie

tra Gucci Envy me mam już końcówkę i tak kisiłam je a teraz mogę znowu się psikać

ee to Fabian musi mieć ciszę.. jak coś się dzieje to wszystko ważniejsze od jedzenia, rozgląda się wszędzie, wierci, musi być spokój i tyle..

mirabilka a Twój mały też tak się rozgląda za dzieciakami? mój jak widzi starsze to mi 'dzięcioła' robi rękami macha, jakby chciał do dzieci...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
ja się akurat bardziej wczytuje w rzeczy w stylu rozszerzanie diety, bo mam na to czas, wiec by mnie zdziwiło, gdyby nagle mój mąż miał jakieś "ale", skoro niewiele wie na ten temat.

aha to my razem czytamy tj ja więcej , ale często on mnie czymś zaskakuje w stylu ' a wiesz,przeczytalem ,że.... '

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 19:54   #4346
diatoma
Zadomowienie

mirabilka z ta reakcja na obych to i ja zauwazylam. ale najgorsze jest to ze on placzem reaguje na mojego tate. tata czyli dziadek Tyma no wiadomo swiata poza nim nie widzi, pierwszy wnuk. i widze jak mu sie przykro robi jak Tymek beczy . moze dlatego zee rzadko go widzi, bo tylko raz w miesiacuwiadomo ze to jest przez kilka dni ale wudac za malo. ale z drugiej storny mojej mamy i babci i mojego brata sie nie boi. brat to go na recach nosi itd i maly sie smieje i jest ok. az mi sie glupio robi no ale nie mam wplywu..

kurde Tymo mi padł o 20 i ani nie umyty ano pampek nie zmieniony.chyba za godiznke go obudze przebiore i dam ostatnie jedzonko akuracik.

aha powiem wam ze oplacaja sie zabki, bo dziadkowie placa tzw ząbkow

Montii rzeczywiscie cisza przy jedzeniu jest wskazana, no ale tak usilnie patrzy mi w oczy ze jak spogladam np na tv to sie zlosci i musze na niego patrzec. dzis sobie tak pomyslalam ze nie zamienilabym w zyciu mojego synka na dziewczynke , o nie !
fajny zapach , moj ulubiony to Gucci - Rush. ostatnio od tż dostałam D&G the one . tez super

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-23 o 19:55
Stary 2011-07-23, 19:57   #4347
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

Montii rzeczywiscie cisza przy jedzeniu jest wskazana, no ale tak usilnie patrzy mi w oczy ze jak spogladam np na tv to sie zlosci i musze na niego patrzec. dzis sobie tak pomyslalam ze nie zamienilabym w zyciu mojego synka na dziewczynke , o nie !
heh ja też nie, kocham mojego synka nad zycie, mojego malego mezczyzne ktory tak sie pieknie do mnie tuli, po prostu nic nie jest od niego wazniejsze ah az mi sie lezka zakrecila w oku, tak Go kocham się rozczulilam...wybacz:brzy dal:

[LEFT]
Stary 2011-07-23, 20:06   #4348
diatoma
Zadomowienie

Montii. wiesz ostatnio Tymek jak go trzymam a ktos do niego mowi tak fajnie sie we mnie wtula jakby sie zawstydzil, dzis rączka objał moja buzie. i dotyka tak czule, tak delikatnie. boziu jakie to jest kochane. i patrzy tymi oczami jakby tyle chcial powiedziec

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-07-23, 20:07   #4349
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tra Gucci Envy me mam już końcówkę i tak kisiłam je a teraz mogę znowu się psikać

ee to Fabian musi mieć ciszę.. jak coś się dzieje to wszystko ważniejsze od jedzenia, rozgląda się wszędzie, wierci, musi być spokój i tyle..

mirabilka a Twój mały też tak się rozgląda za dzieciakami? mój jak widzi starsze to mi 'dzięcioła' robi rękami macha, jakby chciał do dzieci...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

aha to my razem czytamy tj ja więcej , ale często on mnie czymś zaskakuje w stylu ' a wiesz,przeczytalem ,że.... '
Nadia to jakoś dziwnym trafem zawsze wyhaczy jakiegoś chłopca, juz kilka razy tak było, ze się wgapiała, aż się chłopczyk zawstydził

Moj mąż ma jeszcze robotę w domu, wiec już nie wchodzi na bejbikowe strony. Raz wszedł i stwierdził, ze są różne sprzeczne informacje i on woli być tata intuicyjnym, bo jeden artykuł zaczynał się od zdania- zaufaj swojej intuicji

wy kochacie swoich mężczyzn, a ja dziewczynkę, wręcz bym mogła druga córeczkę jeszcze mieć, taka słodziutką śmieszkę Dla mnie jest taka esencja dziudziusiowatosci
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-23, 20:09   #4350
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
wanilka no coś Ty-mały aniołek wkurzyłam się,bo przez tydzien moje dziecko zostalo nauczone noszenia

traicionera dzisiaj jest już 10 dzień :P

Co do soczków-moja Majka ich niecierpi,więc zrezygnowałam z podawania. Deserki bardzo jej zasmakowały i wcina jabłko z marchwią

Jutro wracamy do domu,także czeka mnie kilka godzin pakowania...jak ja tego nie cierpię! Ech!

Odezwę się niebawem... pa
ja jestem cieńka, nie dałabym rady jeszcze wyjechać i zostawić z kimś Franka. Nie myślałam, że będzie mi tak ciężko

10 dni, to może przez zmianę klimatu? Albo przez ciążę Nie trzymaj nas w niepewności
Cytat:
w całej okazałości szkoda że od tyłu i z daleka. Czekamy na coś od przodu. Ale zdjęcie bardzo ładne - choć nic na nim nie widać,
Cytat:

anessa

Ciekawe czy przez te dziurki czy zrobiła taką dużą dziurę.
Cytat:
hej dziewczyny

a teraz Was nadrobię..
ja mam tylko ricore
Franek też lubi spokój. Ale zje w każdych warunkach. A dziś jadł i co chwila tak mnie zaczepiał uśmiechami ...ach
Cytat:
Mój to wierzy w to co ja mówię jak w wyrocznię jeśli chodzi o Franka. I obawiam się, że gdybym powiedziała, że najlepsze dla Franka jest żeby od 3 miesiąca jadł z nami kotlety to by mógł nie zareagować

U nas wszystko się dziś pokiełbasiło. Franek przespał od 16 do 18:30, co się nie zdarzylo nigdy wykąpałam dałam cyca no i standardowo zaczal się prezyc wiec myslalam, ze nasza tradycja pojdzie kupa, ale nie - a prawie godzine z nim robilam w koncu w akcie desperacji jak zaczal plakac wyjelam marsupi a on zaczal sie smiac
No i zasnal mi a sasiac wiersi w scianie - niech go szlak. Az mam ochote pojsc i go opierd.... mial caly dzien. ale nie lepiej zaczac o 21

WYMIANKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości