|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Hej sobotnio
![]() Dzis juz zaliczylismy piekny spacer po parku Windsoru a wczoraj Londyn i zlozenie wnioskow o paszporty ![]() Nino byl mega grzeczny, zachwycal wszystkie panie i dziewczyny w metrze, bo siedzial mi na kolanach ![]() Dzis zmierzylam go i ma +/- 64 cm, wazy 6120g a dzis skonczylismy 11 tygodni ![]() Ach! I witam nowe mamusie na naszym watku ![]() Srodowiskowa mi powiedziala ostatnio, ze jesli Adi sie nie najada moim mlekiem to lepiej zamiast mieszanki dodawac na noc lyzeczke kaszki ryzowej do mojego mleka odciagnietego i tak go dokarmiac. Troszke sie boje, ze to za wczesnie na kaszke, ma dopiero 2 i pol miesiaca ![]()
#4322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a skąd wiadomo, ze sie nie najada? Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-07-23 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |||||||
Wtajemniczenie
|
My bylismy dzis tylko w marsupim w sklepie wieje i pada
![]() U nas noc słaba Franek się kręcił mimo, że był śpiący. a to conajmniej 3 taka noc z kręceniem. Pobudki już mu się chyba utarły bo znowu była 24:20 - 3:40 - 5:40 - 8:30. Kiedy 1 i 3 uda się wykasować ![]() W ogóle mały zacżał jeść porażające ilości z czego wychodzą nam conajmniej 3 duże kupy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Franek ma ksywkę Chrupek ![]() ![]() to dlatego że Tra zaczeła ją karmić kabanosem, Ty karmisz cycem dlatego podnosi tylko pieluszki ![]() trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do przewracania Franek dziś pierwszy raz przewrócił się na brzuszek a we wtorek konczy 13 tygodni. Nie wiem czy wiazac to z dzisiejszym megamarudkiem, zasypianiem po falach zalosnego placzu - czy to tylko pogoda ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie najada sie, bo daje mu jedna piers, pozniej druga a on nadal szuka mleczka jak go odstawie - bo juz wytrabi wszystko i jak dam mm, np. 100 ml to... wypije wszystko ![]() ![]() Jak odciagalam z laktatora przed zajeciami fitness to czasem tylko 80 ml odciagnelam a to dla niego za malo teraz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Anessa w tym wieku 80 ml na raz to nie jest dużo na taki wiek, pamiętam, jak byłam z Nadia na wizycie w siódmym dniu życia, to pediatra powiedziała, ze powinna co trzy godziny pic 90 ml. Lekarz nic nie mówił na spadek z centyla?
Co do kaszki, to moja Nadie w ogóle nie zasyca.
#4326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i pamiętaj, że laktator sciaga mniej niz dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Amy Winehouse nie zyje...
Jaka jej dajesz kaszke i ile po co i jak???:P Ja mam zamiar d 2 sierpnia wprowadzac sloiczki, ale inne ✂✂✂✂✂✂✂ki nie wiem kiedy i jak;p. Tutaj rodzinka tzta to by juz konia z kopytami dali malej;p. Niby w Hiszpanii zaczynaja od SOCZKU POMARANCZOWEGO a pozniej owocki i tak po kilku miechach ''obiadki''. Moje dziecie od jakis 3 tygodni przewraca sie bez przerwy i juz mnie tym wkurza bo co 5 sekund musze leciec zeby ja obrocic bo marudzi. Dzis miala 2 h marudzeniapopoludni nic nie pomoglo, nawet temperature zmierzylam, bo myslalam ze chora;p. Co do kupska to ostatnio wali 2 razy dziennie... tak z godzine temu kupa wyleciala z pampka myslalam ze chaftne ale do bidetu wsadzilismy i umylismy. Je jakos malo niby 5 razy 150 ml ale czasami nie darady zjesc 100ml bo za goraco;p
#4328 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lekarz twierdzi, ze nadal jest ok, bo jest na 50 centylu no i srodowiskowa powiedziala, zeby ta kaszke dodawac ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciezko mi stwierdzic czy mam kryzys, bo mleko jest i cysie pelne jak nie dam jesc dluzej niz 5h (w miedzyczasie dam mm). Pobudzac to je pobudzam, bo jak zje tylko z jednego to za godzine chce znow, wiec powinno sie cos rozkrecac a tu :dupa: Moze mu sie ten nowy skok pojawil, ale spi ladnie mimo ze sie budzi czesto i nie jest jakos szczegolnie marudny, wiec juz sama nie wiem ![]()
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
wanilka no coś Ty-mały aniołek
![]() ![]() traicionera dzisiaj jest już 10 dzień :P Co do soczków-moja Majka ich niecierpi,więc zrezygnowałam z podawania. Deserki bardzo jej zasmakowały i wcina jabłko z marchwią ![]() Jutro wracamy do domu,także czeka mnie kilka godzin pakowania...jak ja tego nie cierpię! Ech! Odezwę się niebawem... pa ![]()
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam jedną fotkę z wesela
![]()
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sok pomarańczowy na start, ciekawy pomysł ![]() Kaszkę dałam pierwszy raz w tym tygodniu, w ramach ćwiczenia jedzenia a łyżeczki, bo wcześniej próbowałam w taki sposób podawać sok i mm, ale nie dało rady. jako,z e nie za bardzo wyszło te jedzenie, to przelałam do butli i tak podałam. poza tym przedwczoraj dałam pół słoiczka banana (wiem, ze tak dziwnie na start, no ale akurat banana miałam w domu), a dziś jabłuszko. Jabłuszko o wiele lepiej podeszło, banan był chyba za słodki. Może skok jej się zaczął i dlatego tak marudzi. czarna- no to kawałek, ale może to być tez skutek wycieczki ![]() fotkę już widziałam na fb, przepiękna jest, a ty taka szczuplutka ![]() tez nienawidzę pakowania, współczuję. a może to przez te twoja dietę się okres opóźnia.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-23 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
tajka no co ty, a co jej sie stało, jak ja uwielbiam jej glos, zaraz poczytam w necie powinno cos byc!
aja1, moje dziecie tez sie tak kurczowo trzyma, ostatnio z uwielbieniem moje koszulki i za szyje łapie, to ostatnie jest akurat nie przyjemne, no i wlosy moje okdryl itez ciagnie ![]() traicionera, jak po kazdym dniu 2 takie dredziki musze obcinac, takze witam w klubie ![]() anessa wiesz co my z poczatkiem 3 miesiecy za rada lekarza zaczelismy kleik ryzowy dosypywac i zaczelo sie regulowac jedzenie jakos od tego momentu. moze to zbieznosc sytuacji, ale jakos tak mi sie to kojarzy. a ty urodzilas po terminie?bo jak tak to uklad pokarmowy jest napewno straszy. czarna supcio figurka! ile juz ci sie spoznia @? izabela nie zazdroszcze tych chrzcin, ale z drugiej strony bedziesz miala juz z glowy! a amy caly dzien prawie w domu przesiedzielimy, kurde, wkurza mnie juz ta pogoda, niby nie padalo ale wiatr taki nieprzyjemny ze utknelismy w murach. juz standardowo odiwedzila mnie babcia dzisiaj, i powiedziala ze jej sasiadka zostala babcia, wnuczek sie urodzil z 2 tyg przed TYmkiem. i matka tego dziecka daje wszytskie obiadki temu chlopcu przez smoczek do kaszki, bo sie ta wlasnie mądra maatka denerwuje ze sie wszystko dookola brudzi, i nie ma cierpliowsci zeby to dziecko jadło łyżeczka. czego to ludzie nie wymysla.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-23 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcialabym juz zaczac, ale chyba poczekam do 2 sieprnia. Mala czasami az placze jak widzi nas jedzac. Dzis poszlismy do rodzinki(jak codziennie;/-ale juz o tym tztem pogadalam;p) i mala tak sie zmeczyla, ze siedzac mi na kolanach zasnela;p wzielam ja zanioslam do domu i pospala... teraz tez padla ![]() ktory skok?? bo juz stracilam rachube ile moja ma tyogdni i o co cho z tymi skokami;p czarna sliczne fotka, czekam na wiecej
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-23 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pomysł z tymi słoiczkami przez smoczek, ciekawe, do jakiego wieku zamierza tak karmić ![]() w ogóle, czy ta babka jest świadoma, ze dzieci brudzą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4336 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli wszystko u was ok bylo z podawaniem? Ja moze poczekam do tych 3m skonczonych - 7 sierpnia i wtedy zaczne tez podawac ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
diatomato moze najlepie prosto do zaladka przez sonde
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Zreszta Lenka ma 15 kuzynoswta i to o 14 za duzo;p, ale za to lubi bardoz jednego wujka ![]()
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
![]() `Nie rozumiem czego się bac??? Baśka je od miesiąca moje mleko z kaszą, a teraz już mleko z kartonu z kaszą i nic jej nie jest. Jeśli wszystko jest ok to czego się bać?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie takie problemu by nie bylo, bo najmdlodsze w tza rodzinie sa 2 corki jego siostry i maja 8 i 6 lat, wiec luzik ![]()
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() my dzisiaj prawie cały dzień poza domem ![]() dostałam od mamy śliczne perfumy i gęba mi się cieszy no i trochę u niej podjadłam słodkości ![]() ..pisząc do zorientowałam,że skończyła mi się kawa...która rano zaprosi? ![]() czy wasze dzieci tez lubią jeść w ciszy i spokoju? bo jak jak malego karmie to ogladam tv ,nie za głosno, nie ma szans na rozmowę albo gwar bo są nerwy..on musi mieć ciszę ![]() a teraz Was nadrobię..
#4341 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wow - jak modelka ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Mój to ostatnio zaczął się bac obcych i jak kogos długo nie widzi i go bierze odrazu na ręce to się drze i chce do mamy ![]()
![]() |
#4342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nadii to naprawdę wsio rawno, czy jest cicho, czy nie, tak jak już pisałam raz jadła na Nowym Świecie, tzn szlam ulica i ja karmiłam jednocześnie w marsupi. ![]() mirabilka- to chyba podobnie jak u nas te włoski wytarte, tez muszę foto pstryknąć, jak małpka kapucynka wygląda.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-23 o 19:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a mój też w tym uczestniczy ![]() ![]() razem oglądamy na razie słoiki, rozmawiamy kiedy dietę rozszerzyć, od czego zacząć, szukaliśmy kaszek bez MM, od kiedy ten nieszczęsny gluten wprowadzić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale cię widać.... ![]() ![]()
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
ja się akurat bardziej wczytuje w rzeczy w stylu rozszerzanie diety, bo mam na to czas, wiec by mnie zdziwiło, gdyby nagle mój mąż miał jakieś "ale", skoro niewiele wie na ten temat.
#4345 | |
Zakorzenienie
|
tra Gucci Envy me
![]() ![]() ee to Fabian musi mieć ciszę.. ![]() ![]() mirabilka a Twój mały też tak się rozgląda za dzieciakami? mój jak widzi starsze to mi 'dzięcioła' robi rękami macha, jakby chciał do dzieci... ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
aha to my razem czytamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4346 |
Zadomowienie
|
mirabilka z ta reakcja na obych to i ja zauwazylam. ale najgorsze jest to ze on placzem reaguje na mojego tate. tata czyli dziadek Tyma no wiadomo swiata poza nim nie widzi, pierwszy wnuk. i widze jak mu sie przykro robi jak Tymek beczy . moze dlatego zee rzadko go widzi, bo tylko raz w miesiacu
![]() kurde Tymo mi padł o 20 i ani nie umyty ano pampek nie zmieniony.chyba za godiznke go obudze przebiore i dam ostatnie jedzonko akuracik. aha powiem wam ze oplacaja sie zabki, bo dziadkowie placa tzw ząbkow ![]() Montii rzeczywiscie cisza przy jedzeniu jest wskazana, no ale tak usilnie patrzy mi w oczy ze jak spogladam np na tv to sie zlosci i musze na niego patrzec. dzis sobie tak pomyslalam ze nie zamienilabym w zyciu mojego synka na dziewczynke , o nie ! fajny zapach , moj ulubiony to Gucci - Rush. ostatnio od tż dostałam D&G the one . tez super
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-23 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4348 |
Zadomowienie
|
Montii. wiesz ostatnio Tymek jak go trzymam a ktos do niego mowi tak fajnie sie we mnie wtula jakby sie zawstydzil, dzis rączka objał moja buzie. i dotyka tak czule, tak delikatnie. boziu jakie to jest kochane. i patrzy tymi oczami jakby tyle chcial powiedziec
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj mąż ma jeszcze robotę w domu, wiec już nie wchodzi na bejbikowe strony. Raz wszedł i stwierdził, ze są różne sprzeczne informacje i on woli być tata intuicyjnym, bo jeden artykuł zaczynał się od zdania- zaufaj swojej intuicji ![]() wy kochacie swoich mężczyzn, a ja dziewczynkę, wręcz bym mogła druga córeczkę jeszcze mieć, taka słodziutką śmieszkę ![]() ![]()
![]() |
#4350 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 10 dni, to może przez zmianę klimatu? Albo przez ciążę ![]() ![]() w całej okazałości ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Franek też lubi spokój. Ale zje w każdych warunkach. A dziś jadł i co chwila tak mnie zaczepiał uśmiechami ...ach ![]() Cytat:
![]() U nas wszystko się dziś pokiełbasiło. Franek przespał od 16 do 18:30, co się nie zdarzylo nigdy ![]() ![]() ![]() No i zasnal mi a sasiac wiersi w scianie - niech go szlak. Az mam ochote pojsc i go opierd.... mial caly dzien. ale nie lepiej zaczac o 21 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.