Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 10:38   #4351
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

hej laseczki

pewnie mnie juz nie pamiętacie, bo bardzo dawno tu nie zaglądałam...
nie dam rady nadgonić, rety takie gaduły z Was, ze niedługo juz kolejny wątek
zagłosowałam

ja ruchy czuję juz od 16 tygodnia, a ostatnio dostałam takiego kopa w pęcherz, ze ledwo powstrzymałam siku....

teraz jestem na L4 i pewnie będe do rozwiązania, strasznie mi brzuchol twardnieje i mam skurcze, wiec mam duzo odpoczywać to i więcej czasu będe mieć na wizaż Iga w przedszkolu, a matka na necie wisi....hi hi

pozdrawiam Was laseczki i postaram się zorientować co tu na wątku...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:53   #4352
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o smarowidła na rozstępy to używam maści Fissan – chyba 19 zł w aptece. Koleżanki używały i mówiły że super. Niestety okropnie dziwnie pachnie i niezbyt dobrze się wchłania, ale mam za to poczucie że przez to skóra jest cały czas nawilżona.
Moja koleżanka ,która teraz urodziła tez wlaśnie mi polecała ta maśc ,można ja używać od 4 miesiaca.Podobno bardzo dobra.Co prawda ja używam oliwki i rozstępy mi sie nie robią i mam nadzieję ,ze tak zostanie,bo moja mama przy 3 ciażach nie miała żadnych i siostra przy 1 też nie,wiec mam nadzieje ,ze i u mnie tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
heh, kobieta zmienna jest, i jedziemy dzis obejrzec uzywanego x-landera tak sie broniłam, ze tylko nie uzywany ale tz mnie namowil i w zasadzie zobaczyc mozna Moze faktycznie bedzie bardzo dobry stan i zaoszczedzimy 1000zł
oo ten - http://allegro.pl/show_item.php?item=1800719399
Ja tez planuje najpierw pooglądać używki,mam nadzieje ,ze jakos w listopadzie zacznę sie rozglądać.
Wczoraj przeżyłam znowu masakryczny dzień,wymiotowałam 9 razy i cały dzień leżałąm zdechła.Oczywiscie przez wczoraj juz schudłam 1,300 kg .Co zdązy mi wreszcie waga wzrosnać to ,zaraz przez cały dzień wymiotów mi spadnie.
W końcu maż zabrał od siostry karton ubranek dla naszej córci i dziś zamierzam wszystko posegregować rozmiarami .Mam sporo bodziaków i śpiochów,pieluchy tetrowe nówki,kołderke ,2 bardzo płaskie podusie ,i 2 komplety pokrowców na łóżeczko.Dostałam też 3 paczki wkładek laktacyjnych i ksiażki o rozwoju dzidziolka.Miała jeszcze baldachim ale nie chciałam zbieracza kurzu.Przyjechała jeszcze koleżanka siostry i dała mi krzesełko do karmienia ,nówka sztuka z ikei,takie białe.Wreszcie szafa będzie sie zapełniała

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki

pewnie mnie juz nie pamiętacie, bo bardzo dawno tu nie zaglądałam...
nie dam rady nadgonić, rety takie gaduły z Was, ze niedługo juz kolejny wątek
zagłosowałam

ja ruchy czuję juz od 16 tygodnia, a ostatnio dostałam takiego kopa w pęcherz, ze ledwo powstrzymałam siku....

teraz jestem na L4 i pewnie będe do rozwiązania, strasznie mi brzuchol twardnieje i mam skurcze, wiec mam duzo odpoczywać to i więcej czasu będe mieć na wizaż Iga w przedszkolu, a matka na necie wisi....hi hi

pozdrawiam Was laseczki i postaram się zorientować co tu na wątku...
Pamietam cię,zagladaj częściej.Gratuluje ruchow.Współczuje twardnień i skurczy,niestety coraz więcej nas mamus ma te nieprzyjemne dolegliwosci
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:54   #4353
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
My mamy ogromny problem z imionami... nie możemy się zdecydować, jest wiele które nam się podoba, a jak spodoba się nam obojgu któreś imię bardziej to popularne, więc odpada... ciężko widzę ten wybór imienia ;P jedynie nasza Córa jest zdecydowana że będzie Mikołaj lub Patrycja
U nas jest podobnie. Jak jednemu się podoba, to drugiemu z kimś się kojarzy i odpada a jak obojgu to znowu popularne
Jeśli chodzi o chłopca to u nas właśnie wygrywa Mikołaj, jeszcze myślimy o Julianie (król Julian z Madagaskaru ) a mężowi to Leon się podoba (zawodowiec ). Chyba z tych 3 coś wybierzemy.
Za to dziewczynka..... tu problem. Mężowi się Róża podoba, ale nie jestem na 100% przekonana
Stary 2011-09-05, 10:55   #4354
uska000
Zadomowienie

my tez mielismy problem z imieniem Olivka wiedzielismy od poczatku a tu sie okazal chlopak i zonk;p
no ale lecialo na wspolnej i tz mowi a moze Igor? i zostalo;p

golabki juz gotowe;p wzielam 5 roznych przepisow z neta i zrobilam jeden, bo zadna sie przepisem nie chciala podzielic;p

gotuja sie zobaczymy co wyjdzie;p

teraz troche odpoczne, pomyje podlogi wykapie sie i na zakupy, bo po weekendzie tylko pasztet w lodowce;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:08   #4355
ewula83
Rozeznanie

Hej dziewczyny!!

My bylismy wczoraj ogladac wozki i lozeczka w sklepie.Przy tych lozeczka doszlo do mnie,ze nie dlugo bedziemy takiego malego brzdaca.Dla dzieci teraz mozna dostac wszystko w szoku bylam ze tyle jest rzeczy.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Co do imion,tez nie jestesmy zdecydowani.Moze Filip a moze Maksiu,naprawde trudna decyzja.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
my tez mielismy problem z imieniem Olivka wiedzielismy od poczatku a tu sie okazal chlopak i zonk;p
no ale lecialo na wspolnej i tz mowi a moze Igor? i zostalo;p

golabki juz gotowe;p wzielam 5 roznych przepisow z neta i zrobilam jeden, bo zadna sie przepisem nie chciala podzielic;p

gotuja sie zobaczymy co wyjdzie;p

teraz troche odpoczne, pomyje podlogi wykapie sie i na zakupy, bo po weekendzie tylko pasztet w lodowce;p
Daj znac jak wyszly golabki.U mnie dzisiaj poledwiczki w sosie kurkowym.
Stary 2011-09-05, 11:34   #4356
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za zyczenia było super ale strasznie się zmęczyłam, baby siedziały do1-2w nocy bo się rozkręciłypogada łyśmy pośmiałyśmy się dostałam mnóstwo śmiesznych akcesorii łącznie z pilotem na przyszłego mężajest świetny!!! ale dzisiaj z rana się czułam jakbym miała mega kaca. na szczęście poszłam z koleżanką na basen i już super
Super, że się wieczór udał

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie ! Ja grałam z zespołem na dwu dniowym weselu. Zmeczona okropnie. Mój mąż wyjechał dzisiaj w delegację przed 4 rano. A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza o 11-25, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.
Później na spokojnie nadrobię wszystko
miłego dnia
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
normalnie sniadanko jak z podrecznika o zywieniu kobiet w ciazy
moje kanapki z dodatkim trzech lyzeczek majonezu na pewno by sie w takim nie znalazly, albo znalazly, ale w rybryce "zrezygnuj z"
Ja też takie jadam tzn. chlebek z wędlinką (ostatnio znalazłam rewelacyjną z zatopionymi warzywkami) + z wierzchu majonez
Tak mi smakuje najbardziej, a te 2-3 skibki dziennie, to chyba nie tragedia
Bry wstałam o 7, o 8:30 przysnęłam i obudziłam się o 11
Na obiad pomidorówka, ale taka a'la leń - wywar z kuraka (i kostki) + przecier i jest dobra Mężowi pewnie średnio będzie smakować, ale mam na niego foszka dostanie do tego tosta i już

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A tak poza tym, to bobo dzisiaj bardzo aktywne, kopie aż widać na zewnątrz no i chyba robiło fikołki wczoraj też miało takie chwile na ruch
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:57   #4357
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej Mamusie.

Zobaczcie jak ten czas leci. Dopiero robiłyśmy testy ciążowe. Jeszcze nie tak dawno męczyły nas mdłości, senność, rozdrażnienie... Dziś jesteśmy już na półmetku, czujemy nasze maleństw jak się wiercą w brzuszkach. Gratulacje dla Nas
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:09   #4358
uska000
Zadomowienie

dziewczyny pomozcie robie sos pomidorowy i on w ogole smaku nie ma;/
co dodac;/

Stary 2011-09-05, 12:11   #4359
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Uska ja często dodaje majeranku, ketchup pikanty no sól i pieprz to standard... zależy co już dodałas

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:14   #4360
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Uska ja często dodaje majeranku, ketchup pikanty no sól i pieprz to standard... zależy co już dodałas
no wlasnie juz to wszystko dalam.. nie wiem soli wiecej?? kurde nigdy nie robilam takiego sosu;/ trzeba bylo zrobic z torebki;/

Stary 2011-09-05, 12:20   #4361
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

łatwo można przesolić, jak masz ten z torebki to zrób i dodaj do swojego... Bo juz wiecej nie mam pomysłu...

Stary 2011-09-05, 12:24   #4362
MissZuzia
Zadomowienie

Hellołł my z dzidziolem już po połówkowym.
Wszystko ok wszystkie narządy i inne zmierzone rzeczy w normie.
Mam nagranie na DVD dla tża bo niestety nie mógł byc ze mną
dzidziol fajnie sobie stopkę pod buzię podnosił, razem z rączkami tak się wyginał śmiesznie. Coś się wiercił i pępowinka mu zasłaniała klejnotki, bo chciałam sie upewnić po raz 3ci niby lekarz mówił, że widzi ale mi cięzko było coś ujrzeć no nic.... do następnego razu hi hi

Cytat:
kochana Liliana ma być póki coz tąd skrót Lilka

ja też zwykle tak czuje na poczatku czułam nisko bardzo teraz w okolicach pępka

dobrze dziewczyny piszą nic nie ruszaj słońce sutek to sutek lepiej nie ruszać i iść do jakiegoś magika od tego

wózek ładny jak lubisz 3kołowce to super ja mam jakiś uraz bo mi się je źle prowadzi ale to każdego indywidualna sprawa

maxicosi śliczny

gratulacje!!!!

dziękuję dziewczyny za zyczenia było super ale strasznie się zmęczyłam, baby siedziały do1-2w nocy bo się rozkręciłypogada łyśmy pośmiałyśmy się dostałam mnóstwo śmiesznych akcesorii łącznie z pilotem na przyszłego mężajest świetny!!! ale dzisiaj z rana się czułam jakbym miała mega kaca. na szczęście poszłam z koleżanką na basen i już super
kupiłam motherhooda poduszkę tak zachwalacie a mi się tak źle śpi że dzisiaj zamówiłam szybciutko i kurierem mam nadzieje ze we wtorek dojdzie
Lilka ma chyba mnie dość i mojego gonienie wszędzie ale coś nie mogę na tyłku usiedziec i non stop gdzieś pędzęmuszę się ograniczać bo te twardnienia...
dobrych snów!!! i żadnych koszmarów!!!
witaj! super, że panieński udany

Cytat:
czesc laseczki dajcie jakis przepis na golabki dobre?? ale te zwykle nie leniwe;p

ale Igor dzis tate po plecach pokopal;p;p
ja zrobiłaś już sos to pewnie za późno na przepis

Cytat:
Witajcie po weekendzie ! Ja grałam z zespołem na dwu dniowym weselu. Zmeczona okropnie. Mój mąż wyjechał dzisiaj w delegację przed 4 rano. A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza o 11-25, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.
Później na spokojnie nadrobię wszystko
miłego dnia
trzymam ale już pewnie po wizycie - za późno przyszłam
na pewno wszystko ok!

Cytat:
co dodac;/
kochana a jak go zrobiłaś? podaj dokładnie co dodałaś i w jakich ilościach to może coś poradzę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:33   #4363
kasiahexe
Zadomowienie

helooooo
dzisiaj zaczynamy 18 tydzien i modle sie zeby jutro na wizyscie dowiedziec sie co bedzie hihi

co do imion to my po długich rozmowach w koncu zdecydowalismy sie na OLIVIER I LIVIA

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzidziol fajnie sobie stopkę pod buzię podnosił, razem z rączkami tak się wyginał śmiesznie. Coś się wiercił i pępowinka mu zasłaniała klejnotki, bo chciałam sie upewnić po raz 3ci niby lekarz mówił, że widzi ale mi cięzko było coś ujrzeć no nic.... do następnego razu hi hi
renata super ze panienski udany

bebi trzymam kciuki z wizyte

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:35   #4364
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

U mnie wszystko dobrze, ale bąbel nie chciał pokazać kim jest Spał sobie słodko, nóżki podkurczone, więc nie dało się zobaczyć.
Dzidzia waży 269 gram i wszystko ma dobrze rozwinięte

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:40   #4365
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

Gratuluje udanej wizyty super, że wszystko ok !! A jak juz dwa razy powiedziane ze synuś to pewnie tak jest, chociaz niezły zonk by był jak się okaże dziewczynka

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
helooooo
dzisiaj zaczynamy 18 tydzien i modle sie zeby jutro na wizyscie dowiedziec sie co bedzie hihi

co do imion to my po długich rozmowach w koncu zdecydowalismy sie na OLIVIER I LIVIA
Ah zazdroszcze wizyty ja tez zaczełam 18 tydzien ale wizyte mam za dwa tygodnie a usg połowkowe za 3, wiec sobie poczekam... Daj znac po wizycie a imiona bardzo ładne, Livia śliczne.

Cytat:
U mnie wszystko dobrze, ale bąbel nie chciał pokazać kim jest Spał sobie słodko, nóżki podkurczone, więc nie dało się zobaczyć.
To super ze wszystko dobrze Podobno dziewczynki podkurczają nóżki długo nie chca pokazać co tam mają wiec może i u Ciebie się sprawdzi

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-09-05 o 12:42
Stary 2011-09-05, 12:41   #4366
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
klask i:

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-09-05, 12:46   #4367
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
co dodac;/
\
Dodaj trochę bazylii i ząbek czosnku
Gratuluję udanych wizyt.Ja juz posegregowałsm ciuszki rozmiarami i w sumie mam mało na rozm 56 ,więcej na 62.Mam jeszcze dostać niby od szwagierki ,ale prosić się nie będę ,jak da to da ,jak nie to nic nie będę mówiła,bo to ma dać teściowa ,te rzeczy są u niej i ostatnio jak ogladałam ciuszki z nimi na zakupach to mówiła że jeszcze za wcześnie ,a ja sie wkurzyłam,więc teraz nie mam zamiaru nic jej mówić o tych ciuszkach.
kurcze nie mogę sie doczekać kiedy sobie pójdę do lumpka ,ale sama nie wychodzę z domu bo strasznie słaba jestem i szybko sie męczę,także muszę małża zaciagnąć.Co to będzie za gadka ,jak jego mamusia,że jeszcze za wcześnie,ale moze skoro sie zgodził na te ciuszki od siostry w końcu ,to moze da sie go namówić

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-09-05 o 12:47
Stary 2011-09-05, 12:54   #4368
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie. Jak jednemu się podoba, to drugiemu z kimś się kojarzy i odpada a jak obojgu to znowu popularne
Jeśli chodzi o chłopca to u nas właśnie wygrywa Mikołaj, jeszcze myślimy o Julianie (król Julian z Madagaskaru ) a mężowi to Leon się podoba (zawodowiec ). Chyba z tych 3 coś wybierzemy.
Za to dziewczynka..... tu problem. Mężowi się Róża podoba, ale nie jestem na 100% przekonana
Juz Was lubie My mielismy mieć Leosia, ale wyszła Lenka, także Leo bedzie nastepny
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:56   #4369
pozycja77
Zadomowienie

Witajcie Mamunie!
Gratuluje wszystkim pomyślnych badań, ślicznych córeczek, i pięknych syneczków!
W sobote byliśmy na weselu, wybawiliśmy się i wytanczyliśmy do 3.00, wracaliśmy bo senność mnie złapała ;-)
U mnie usg połówkowe dopiero za mc! Wtedy też może dowiem się czy to dziewczyna czy chłopak, choć obstawiam chłopca. To bedzie moje trzecie usg dopiero. Do lekarza chodze na nfz do przychodni przyszpitalnej, a tam w gabinetach nie ma usg!! Na takie badanie wypisują odzielne skierowania, dlatego pytałam wczesniej jak to wyglada u was.
Ale z drugiej strony , po drugim usg mąż zapytał mnie czy podczas badania lekarka mocno dociskała do brzucha głowicę, bo wg niego Dzidziolek się tak wiercił przez to dociskanie... Sama nie wiem???

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 13:01   #4370
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

moj lekarz twierdzi, ze gdy skonczymy 21 lat, to nie mowimy,ze mamy 22 lata, tylko 21
i tego samego podobno trzeba sie trzymac w tygodniach
ale pewnie jakis inny lekarz powie inaczej
o, chociazby ten Haniuli

a ja od samego poczatku stwierdzilam,ze jak sie upre na jakis drogi wozek, to pierwsze co, bede szukac uzywek
Czesto spotykam sie z opinia, ze lepiej miec cos porzadnego uzywanego, niz nowiutki badziew albo sredniak

Renatko, mi chodzilo o kojec - poduche z motherhoodm czy bedziesz z niej zadowolona, bo pisalas, ze zamowilas
ale dobrze wiedziec,ze lozeczko ladne... z tym ze juz odpada, bo za malutkie
normalnie sniadanko jak z podrecznika o zywieniu kobiet w ciazy
moje kanapki z dodatkim trzech lyzeczek majonezu na pewno by sie w takim nie znalazly, albo znalazly, ale w rybryce "zrezygnuj z"

hehe wiesz w latach to chcemy sie odmłodzić a w tyg ciąży to chcemy jak najszybciej żeby zleciały
aaaa to pewnie ze sie pochwale póki co czekam na nią
staram sie jesc takie zdrowe sniadanka chociaz bo poza tym to tragedia u mnie a przez pierwsze3miesiace to nic nie jadłam oprócz pączków z czekolada i frytek
Cytat:
Witajcie w poniedziałek !!!

Ale mnie z rana naszło na kisiel z kawałkami owoców.... Mniammmm.

Haniula, u mnie tez jest 18/19 tydzień. Jak twierdzi lekarz to już 19, ale ja się pogubiłam, bo kilka razy decyzję zmieniali

BebiBebi, trzymam kciuki

My wózek również będziemy mieli używany. Od znajomych, nie zniszczony w bardzo dobrym stanie. Oglądałam i mi się spodobał.

Dziewczyny, czy też miałyście kłopoty z wyborem imienia? My w ogóle nie możemy się zdecydować. Jakoś dla chłopca wybraliśmy, ale z dziewczynką mamy problem
kochana my niby mamy wybrane dla małej ale to takie tymczasowe jeszcze jest troche czasu a wiele imion nam się podoba...póki co jest Lilka (ale raz na jakiś czas myślimy właśnie o Liwii, a czasami to tak sobie rzucamy imiona różniaste i myślimy)

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
chwalę się od jakiegoś tygodnia czuję ruchy Fifolka na razie delikatne puknięcia, ale nie mam wątpliwosci że to dzidziol tylko przez to łożysko na przedniej ścianie ruchy będą bardziej delikatne i mniej wyczuwalne.....
kochana ja tez mam w przedniej ścianie łożysko i czuję małą, bardzo wcześnie zaczęłam czuć mimo wszystko a codziennie już ją czuję i tż też czułrozszaleje sie Fifi i coraz częściej będziesz czuła

Cytat:
mojej koleżance się strasznie Różyczka podoba, mi tez się podoba ale mam znajomą na którą mówią Rózia przez to ale to zdrobienie jest straszneJulian świetnie!!
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
helooooo

renata super ze panienski udany

bebi trzymam kciuki z wizyte
ooo mamy bardzo podobne gusta imieniowetylko my myślimy o Liwce przez "W" a jak miał być chłopak to było albo Radek albo Oliwier(też przez "w")

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:22   #4371
Haniula
Zakorzenienie

Bylam na miescie i znowu obłowiłam sie , tzn Lenke w lumpie 40zł zostawiłam ale calą reklamówke ciuszków mam Pozniej zrobie zdjęcia
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:32   #4372
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
ooo mamy bardzo podobne gusta imieniowetylko my myślimy o Liwce przez "W" a jak miał być chłopak to było albo Radek albo Oliwier(też przez "w")
Fajowe nie hihi
Mi sie własnie podobaja przez V a ze mieszkamy w UK to tak jakoś tak lepiej hihi no i dziecko bedzie miało dwa paszporty brytyjski i polski

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-09-05, 13:35   #4373
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
i tu wydaje zlosliwy okrzyk zadowolenia z Twojej porazki ---> nenenenene!!
osz Ty @ jak możesz dawać okrzyki zadowolenia swojej wspólniczce
Cytat:
i do tego same dziewczynki

no, niezla akcja z tymi blizniakami
moj tato blizniak, ale dwujajowy
tzta tato blizniak jednojajowy
wiec jak sie dowiedzialam o ciazy, to najpierw jeden szok, ze w ogole ciaza, a pozniej drugi szok, jak sobie przypomnialam o tych blizniakach
będą chłopaki teraz! mój ojciec jednojajowy, w szkole miał fajne akcje, jeden udawał drugiego w wojsku tak samo ale rozróżniał go jak się później okazuje daleki wujek mojego A. to se pogadali na ślubie, o matko
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
My zaczelismy 18/19 tydz. ja tez nie wiem jak liczyc tzn z moich obliczen 18tc a lekarz jak liczy to zawsze jemu wychodzi tydzien wiecej
ja byłam na wizycie u gina w 20 t 3 d i mi napisał, 21/22 a ja 21 zaczęłam w niedzielę
Cytat:
ale Igor dzis tate po plecach pokopal;p;p
i bardzo dobrze!! Mój maluszek też raz skopał ojca Niech wiedzą gdzie ich miejsce ja jeszcze bezczelnie i z powagą mówię: "Tyy stary wypad z łóżka, bo dla Ciebie tu miejsca już nie ma" tż się wkurza hihihi
Cytat:
my jemy śniadanko musli efir winogronka jerzynki i bawarke mniami
bawarka mam parcie na nią w ciąży ponoć dobra na LAKTACJĘ

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 13:35   #4374
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agawooo, za Twoja wizyte (i dziewczynke) rowniez Mysle,ze Agatek sie dolaczy

A tak powaznie, to po prostu zzera mnie pozytywna zazdrosc,ze zobaczycie swoje Bobasy i oczywiscie oby byly tylko zdrowe i szczesliwe

Ja zbieram sie do kosmetyczki na oczyszczanie. Mam nadzieje,ze chociaz troche wyprowadzi ta moja zasyfiona buzie. Brrr... Nigdy czegos takiego nie mialam. Jak nic dziolcha rosnie, bo (nadszarpnieta juz i tak ) urode starej odbiera.
Milego dnia, Ciezarowki
czuję się wezwana do tablicy normalnie jak jakiś szczyl z pierwszej ławki się poczułam

pewka!! Oby dziewczynka!! Jak najwięcej dziewczynek, proszę bardzo, która chętna?

Ja już twarz mam okej, gorzej na plecach, i klacie piersiowej tam są krostki- ale nie do wyciśnięcia ani nic se są i nic nie mam z nimi robić, wyglądają ohydnie

"urode starej zabiera" jesteś genialna
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.

Zobaczcie jak ten czas leci. Dopiero robiłyśmy testy ciążowe. Jeszcze nie tak dawno męczyły nas mdłości, senność, rozdrażnienie... Dziś jesteśmy już na półmetku, czujemy nasze maleństw jak się wiercą w brzuszkach. Gratulacje dla Nas
no jak sobie pomyślę, że za 4 miesiące poród to masakra leci jak z bicza strzelił

Stary 2011-09-05, 13:41   #4375
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.

Dzielne kobitki jesteśmy
_________________________ ___
Zrobiłam pycha zupkę tylko wrzuciłam za dużo makaronu i wyszedł bardziej rzadki sos niż zupka, ale i tak się z bobo pożywiliśmy 1,5 porcji

Teraz Mąż śpi, potem mamy gościa, potem on wychodzi, a potem ja dołączę do niego i to my idziemy w gości

A Maleństwo cały czas daje o sobie znać obiadek chyba zasmakował
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:42   #4376
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam Was mamusie

Jakoś ciągle czuję ucisk na podbrzuszu, w ogole twardy brzuch mam. Do tego straszliwe dusznosci, wystarczy , ze sie po schodach przejde i już sapię jak lokomotywa.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:45   #4377
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
czuję się wezwana do tablicy normalnie jak jakiś szczyl z pierwszej ławki się poczułam

pewka!! Oby dziewczynka!! Jak najwięcej dziewczynek, proszę bardzo, która chętna?
ja chce ja chce te fluidki na dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ja już twarz mam okej, gorzej na plecach, i klacie piersiowej tam są krostki- ale nie do wyciśnięcia ani nic se są i nic nie mam z nimi robić, wyglądają ohydnie

"urode starej zabiera" jesteś genialna
mam dokładnie tak samo z tymi krostkami plecy i dekolt porażka

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 13:46   #4378
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam Was mamusie

Jakoś ciągle czuję ucisk na podbrzuszu, w ogole twardy brzuch mam. Do tego straszliwe dusznosci, wystarczy , ze sie po schodach przejde i już sapię jak lokomotywa.
Mam to samo,czasmi sapie jak chłop.Na nic nie mam siły
Stary 2011-09-05, 13:56   #4379
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mam to samo,czasmi sapie jak chłop.Na nic nie mam siły

Mam nadzieję, że to jedynie kolejny symptom II trymestru. Jutro mam wizyte to wypytam co i jak i czy to normalne. Bo aż takiego brzucha nie mam ,że miałabym jakis ciezar nosic.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:58   #4380
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja chce ja chce te fluidki na dziewczynkę
proszę fluidy dziewczynki lecą do Ciebie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
j
mam dokładnie tak samo z tymi krostkami plecy i dekolt porażka
ja tam zawsze przed @ miałam ze 2-3 krostki max, i schodziły od razu 'po' a teraz to jakaś makabra!! I jak ja się pokażę mężowi za tydzień?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości