|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Witajcie
Pustki tutaj jak zwykle w weekend. Wzięłam z Was pracusiów przykład i upiekłam paluszki na słono z 3 porcji ![]() Mąż wyprał psa, bo się głupek wytarzał w kupie.I tak śmierdział więc drugi raz go prałam, ale i tak roztacza z radością machając swoim włochatym ogonem aromat ![]() Teraz się na odpoczyneczek walnęłam, bo kondycję już mam dramatyczną i te ciastka same mnie wykończyły, a mój 20kilowy psiaczek się dołożył. Miłego wieczorku. Ja jadę na 70te urodziny taty Będziemy mu puszczać lampiony zamiast świeczek na torcie
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:23 |
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mysle jak princesska... imie samo przyjdzie jak zobaczycie synka slyszalam ze wiele razy zdarza sie ze po porodzie dziecko inaczej sie nazywa niz wybrali rodzice w trakcie czy przed ciążą głowa do góry kochana
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie zaczal podoba Tymoteusz, ale Tz powiedzial, ze Tymek to plyn do mycia naczyn z biedronki, wiec nawet nie chcial sluchac. Dobrze, ze jest dziewczynka i jakos samo przyszlo , ze bedzie Weronika. Tesciowa probuje nam wcisnac Zosia ( jej sp. mama tak miala na imie),ale mi sie te imie wyjatkowo nie podoba. Cytat:
ROJKU poczulam sie jak gowniara przy tobie jak zobaczylam, ze twoj tato ma 70 lat ( moja babcia o 2 lata starsza). Udanej imprezy!
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:09 |
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
http://www.kciuk.pl/Ciezarne-dumne-z-kraglosci-a65280/ dla poprawy nastroju
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
http://www.ladiesandbabies.pl/co-ze-...ac-do-szpitala moim zdaniem fajna lista rzeczy potzrebnych do szpitala
ja bym dodała tylko ze 2 pajacyki dla dzidziusia
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepsze sa zatyczki do uszu
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi faworyci, może coś wybierzesz? ![]() Miłosz Mirosław Krystian Kryspin Igor Borys Grzegorz Dawid Jacek Mikołaj |
|
|
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4361 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, czyli kiepsko. Myślę że większości też. Błażej i Marcel są ładne. planujemy nazwać syna Franek, ale Franciszek już mi się nie podoba, tak jak Franek ;/ a większości obecnie kojarzy się tylko z kredytem Dzisiaj wieczorem walka stulecia, wszyscy Tżci przed TV jak nic! Sama chętnie obejrzę |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Dziewczyny za rady
Olek wydaje mi sie takie za "cieple" imie. a Aleks zdrobnienie to w ogole odpada. Przeczesalam internet i jeszcze wpadlo mi w oko: Kordian Kornel Nataniel Mikołaj Zalezy mi, zeby syn potem nie mial jakis glupich zdrobnien. Przepraszam, ze zanudzam ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Seona Krystian tez mi sie podoba ale Tz juz nie :/ wrrr... ciezka sprawa
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Kornel
Ale nie wiem, jakby się miała zdrobniale zwracać. Ale u mnie w domu, każdy domownik ma jakąś ksywe, niekoniecznie związaną z imieniem. A taka moja rada, to przeczytaj każde imię wraz z nazwiskiem, jakie zamierzacie nadać na głos. Bo czasami niektóre mogą brzmieć kiepsko |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
POSTA MI WCIIELO
![]() Pisalam o poloznej ze uwazam ze nie warto, ze u mnie w szpitalu od roku na pewno nic sie nie zmienilo, bedzie ze mna tz i z Oliwia tez byl i nawet mowil ilo procentowe skurcze mam:P "oooo przygotuj sie""duuzy""kolos" trzymal mnie za reke i nie raz mial gule w gardle ![]() takze wiem ze w moim szpitalu szkoda kasy, wolalabym kupic cos za to maluchowi. I Imiona męskie: Miłosz Kacper Dorianek Damskie Amelka Oliwia Hania Julia
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Z imionami to jest tak, ze jak sie widzi dzidzie to jakos odrazu wiadomo jakie imie bedzie do niej pasowac
![]() Kurde, smaruje sie codzien oliwka, a miejscami skora sucha jakby mi po opalaniu schodzila... wczesniej tak nie mialam- moze macie jakies rady na to? Wczesna pora, a ja zmeczona tym nudzeniem jakbym tyrala w polu 12 godzin. Dzis sasiada nie ma, wiec cale szczescie, ze noc sie zapowiada spokojnie ( chociaz z tej strony heheh). ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
. U mnie problemem jest jeszcze bardzo liczna rodzina Tż , wiec polowa imiona idzie do skreslenia...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jak dla mnie odpada
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
jejku spać nie moge takie mam skurcze łydek
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Witaj w klubie ja od 2 nie śpię. Wstałam może zachce mi się spać
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
widzę ze nocne marki zaczynają nam się pojawiać, nic przyjemnego wybić się ze snu Ja śniadanko wcinam, zaraz do pracy weekendowej . Z tych imion co podawałyście to mój synek będzie miał na imię Milosz, o ile to synek będzie, bo miałam w tym celu tylko jedno usg a i to lekarz nie był pewny. Mi się jeszcze Paweł podoba, Kamil, Hubert. Miłego dnia kochane, całuję was mocniutko. Pogoda zapowiada się całkiem ładna, więc będzie miła niedziela. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do oliwki - mnie nie nawilża w ogóle, a jeszcze brudzi ubrania. Kup dobry, treściwy balsam, tylko taki dobrze się wchłaniający, by nie naciągać niepotrzebnie skóry. No i oczywiście bez "niedozwolonych" w ciąży składników. Ja tez smaruję raz dziennie brzuch, plecy na wysokości brzucha, pośladki i przód ud (tylko tu mam poj. rozstępy po poprzedniej ciąży, więc wolę smarować, by znów nie wyskoczyły). Na razie skóra jest nawilżona, sporadycznie zaswędzi, świeżych rozstępów brak. |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahahahahaha.... w identyczny sposob wyłonilismy Martynke mielismy spisane pare imion ktore obojgu sie podobaja, odrzucilismy najpopularniejsze a do reszty ukladalismy rymowanki obrazajace i jak bylo ich sporo to imie out do Martyny chyba nic nie wymyslilismy no i sie podoba.... ale z rymowankami duuuuuzo smiechu bylo ![]() co do skory.... przyznam ze mnie ani nie swedzi, ani nie jest super napieta.... dlatego tez sporadycznie sie smaruje i czasem to az mysle czy za chwile tego nie pozaluje :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-11 o 08:48 |
|
|
|
|
#4372 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
te body po piątaku to sa rozpinane tylko w kroku? czy tez przy szyjce? bo słyszałam, zeby nie kupowĆ tych wciąganych przez głowę... ![]() Cytat:
ale pamiętajcie, zeby to zrobiĆ na pustej dośĆ przestrzeni... bo byłam na jednym weselu na którym lampiony zatrzymywały się na przydrożnych drzewach(zanim się wzbiły) i skapywały na samochody- współczuję im stresu bo goście mieli pretensje... o_O ... a nawet jedna choinka zaczęłą sie paliĆ ![]() mój ma 65 także już nie długo będzie okrągła rocznica do kiedy obowiązują te kody na pampersy w Rossmanie? moze dzisiaj bym się wybrała... a tak w ogóle to jade do rodziców na tydzień- ale postaram się was podczytywaĆ a jak dam rade to napisaĆ co u mnie się dzieje... ![]() Miłej niedzieli ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- cholerny skurcz łydki mnie obudził jakąś godzinę temu- wstałam zjadłam kanapkę, wzięłam magnez i zaraz znowu się kładę co prawda to dopiero drugi raz w ciąży- ale nei rozumiem dlaczego, skoro biorę magnez i to 3xdz. czy te syntetyki się w ogóle nie wchłaniaja czy jak? o_O
|
|||
|
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus jeszcze moja siostra nauczycielka nam "pomagała" i rzucała przezwiskami z jej klasy![]() Cytat:
Kompletnie nie wiem co to ma do tradycji polskiej? Niech ludzie puszczają balony albo fajerwerki, a nie jakieś japońskie zwyczaje |
||
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślałam, że te lampiony to na wodzie??? czy to za życia tez się robi?
edit: o już widzę, że tak, bo na weselu były...... mi się skojarzyły z tradycja pośmiertną/zniczami Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-09-11 o 09:55 |
|
|
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
![]() My z tż wybraliśmy juz dawno imię Maciuś i na razie bez zmian -ale zobaczymy jak urodzę -spojrzę na maluszka i zobacze czy pasuję. Ciesze się ze szybko wybraliśmy imię bo myślałam że bedzie gorzej. Mój tż bedzie nie długo chrzestnym co już pisałam -i wkońcu zapytałam się co potrzebuja i tyle -to powiedzieli że chcą zestaw butelek z aventu -kupiliśmy też te łyżeczki z grawerem i postanowiłam kupić jakieś ubranka na razie zamówiłam takie 2 bluzeczki: http://allegro.pl/bluzka-dziecieca-s...804797886.html
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Co do lampionow- widzialam je w szkocji. Mieszkalam na wzgorzu i jak bylo swieto fajerwerkow to puszczali je- z mojej perspektywy wygladalo to swietnie, jak z doliny unosilo sie kilkadziesiat lampionow. Tylko sie zastanawialam jak to sie bedzie mialo po spotkaniu z samolotem- bo 15 mil od mojego domu bylo lotnisko ![]() Mam w planach zrobic ciasteczka z rubionwym oczkiem, bo na podwieczorek urodzinowy samo ciasto to za malo. Tesciowa chciala dzis tez wziasc Filipcia, ale zostanie w domu, bo wkoncu zpaomni jak wyglada jego mama
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, teraz jest moda, że na weselach się puszcza.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
o to nie tylko ja mam nie przespane noce,musimy założyć wątek "rozmowy nocą" hehe
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie magnez tak pol na pol pomógł.... a kody do 15tego czyli do czwartku bodaj
|
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym to u nas w rodzinie tak jest właśnie - takie przesuniecią, że moja kuzynka ma dzieci starsze ode mnie ![]() Co do lampionów udała nam się bezwietrzna pogoda. Mieliśmy tylko 7 lampionów - jeden za dziesięć lat Wyglądało bosko, wszyscy zachwyceni Więc niespodzianka się udała.Z tradycją to wspólnego nic nie ma Ale stwierdziliśmy, że zamiast świeczek puścimy lampiony Puszczaliśmy je na górce i świetnie było widać jak lecą, aż do zgaśnięcia ![]() Dziewuszki brzuchol mi się robi taki, że zaczął mi już przeszkadzać nawet przy wstaniu z łóżka, czy zbyt glębokiej kanapy/fotela, a tu jeszcze przede mną tyle czasu!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Więc jak dla mnie odpada

Niech ludzie puszczają balony albo fajerwerki, a nie jakieś japońskie zwyczaje