|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
To dobrze, teraz odpoczywaj. Te pobudki są męczące
![]()
#4352 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Śliczne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
A i powiem Wam szczerze, że w tym szpitalu same młode mamusie 20-23 lata. Jak mój mężuś mnie odwiedzał to mówi, że bardzo staro sie czuje pośród tych wyżelowanych młodzików...
A ja zanim zaczęłam się starać to rozmyślałam czy za młoda czasem nie jestem ![]() ![]()
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W UK nie robi się wszystkim tego badania. Mi nie robili ani w pierwszej ciąży ani teraz. Ostatnio pytałam położną czym się kierują wysyłając kobiete na to badanie. I tu patrzą po pierwsze na zachorowania na cukrzycę w rodzinie. Innymi przesłankami do badania jest: ciągłe zmęczenie i ospałość, duże pragnienie i co za tym idzie częste oddawanie moczu, duże przybieranie na wadze na początku ciąży też jest czynnikiem ryzyka. Przy każdej wizycie robi się też badanie moczu i gdyby z cukrem było coś nie tak to też by to wyszło. ![]() Cytat:
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-06-11 o 17:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fakt - dzień do d... dziś mam... ![]() No to nadrobiłam - wracam do nauki, bo w sobotę dwa egzaminy.... a ja głęboko w polu jestem z nauką. Wolę na wizażu siedzieć ![]() Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-06-11 o 17:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Raczkowanie
|
Witam! Czy mogłabym dołączyć się do Waszego grona? Mam skończone 24 tygodnie, już prawie 25
![]() ![]() Moja ciąża należy do tych leżących, w 21 tygodniu szyjka skróciła mi się do 22 mm... brzuch mnie nie bolał, tylko miałam uczucie ciągnięcia, no i teraz muszę leżeć plackiem co najmniej do 34 tyg. Dodam, że do jakiegoś czasu Was podczytuje. ubranek już trochę posiadam, po córci, wybrałam te uniwersalne, po resztę pójdę do sklepu. Wanienka jest, wózek jest(espiro vector 4), rożek jeden mam, łóżeczko też, pościele na zmianę też, pieluchy tetrowe muszę dokupić, flanelowych nie będę kupowała. Do mycia będę używała oilatum bądź któregoś z podobnych środków. dla siebie też jeszcze nic nie mam, oprócz klapek do szpitala. ![]()
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie kilka lumpków jest ale z drugiej strony miasta .. może jutro podjadę pooglądać co mają .. odwiedzam dwa w których coś mogę znaleźć reszta jakaś czarna magia dla mnie .. wyceny bardzo drogie przydadzą się kochana .. przydadzą! ![]() się rumie Tamlin .... rozpaczałam ostatnio bardzo że mi się niesprawiedliwie 3,5 na koniec załapało .. ehhhh ... bywa nie ? Cytat:
Aniu leć do lekarza może aby Cię zobaczył ... wiem że można paracetamol sobie zapodać .. zdrówka kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ja po 2h miałam 116 i jest ok bez obawy do 140 dla ciężarnych jest granica Cytat:
jak któraś rodziła to miałyśmy drzwi do sali otwarte aby sobie przez chwilkę na takie maleństwo popatrzeć ... i dobrze to chyba mi zrobiło ... do przeżycia to jest tylko ... tylko czy mój mąż zdąży dojechać gdyby się okazało że w trakcie dnia mnie złapie a on ma ponad 80 km do pracy ![]() no nic urodze wówczas z siostrą ![]() ![]() ![]() pogłasiaj Zuzie i niech siedzi jeszcze w brzusiu bo to nie czas... dbaj o Was ![]() Cytat:
mi w szpitalu tłumaczono że po prawej stronie są narządy, jelita i bardziej na szyjkę się naciska kiedy leży się na prawym boku dlatego lewy bok odciążeniem jest ...
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
![]() Co myślicie? http://allegro.pl/show_item.php?item=2356865316 A jak nie dobry, to polećcie coś tak do 800zł, tylko nowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zakupy od Wasal83, ale nie mogę się jeszcze wypowiedzieć czy wszystko będzie okej, jak przyjdą to dam znać. Mam nadzieję, że kolory będą takie jak chciałam, szczególnie kocyka. To z tą glukozą jestem spokojniejsza. U mnie w rodzinie sporo najbliższych choruje na cukrzycę więc to taki ryzykowny temat u mnie.
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
O luuuuuuudzieeeee
![]() Tyle nacytowałam i odpisałam a jak nacisłam wyslij to mi sie komp zawiesił ![]() ![]() ![]() ![]() Wnerwia mnie to i już!!! No nic... Witam nową mamusie ![]() Martusia wreszcie jesteś i ciesze sie że malutka fika w brzuszku nadal ![]() Zakupki piękne porobiłyście, ja jutro znowu wybywam na zakupy - mam nadzieje że udane będą ![]() A teraz tak, odebrałam glukozowate wyniki (75g) i powiedzcie miiiii bo w necie szukałam a jakieś całkiem inne wyniki mają i jedni piszą że to zs niskie inne że wysokie... ![]() Zdurnieć idzie. A więc: - Na czczo mam 82 mg/dl - Po godzinie 132 mg/dl - po dwóch godzinach 127 mg/dl Wiecie może czy to dobre wyniki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hurraa..... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wercia ty też masz bjuti zakupy ![]() Almariel śliczny brzuszek ![]() Mojego też wstawiłam na maila - Wercia to jutro który tydzień zaczynamy? 28? ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
ja to mojemu TŻ mówiłam ze musimy se dzidka zrobic JUZ bo nie chce byc 30 letnią pierworódką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bo tam każe podać datę urodzenia dziecka nie? Wpiszcie fikcyjną, tak sobie inne mamy radziły. A mój Rossmann nadal zamknięty od połowy maja. Najpierw mieli otworzyć na 1 czerwca, później że w zeszłą sobotę, a na szybach nadal: otwarcie wkrótce ![]() Zrywałam naklejki z naszego busa i mam dość. Ale trzeba sprzedać, bo szkoda aby stał i się niszczył. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam nową mamusie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Wtajemniczenie
|
Właśnie patrzę na brw, że do jutra są meble bez vat. Chciałabym komodę sobie kupić.
Jak myślicie taka wystarczy na ciuszki dzieciaczka http://brw.com.pl/pl/produkt/15632-K...C3%B3j+dzienny czy może taka http://brw.com.pl/pl/produkt/15634-K...C3%B3j+dzienny akurat z tego systemu mamy łóżko i szafkę nocną i są dobrej jakości, nie rozleciały się, ani drzwiczki nie opadły. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4369 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się nie udało .. musimy zaczekać aż niuńki przyjdą na świat ![]() ja będę ciuchy osobno prała dla Aduni i dla nas ... Cytat:
Cytat:
to ja czekam na opinię jak dostaniesz przesyłkę ok ???? Ja mam po 2h 116 i moja gin uspokaja że granica jeszcze wysoko ... ![]() Cytat:
![]() |
#4370 |
Wtajemniczenie
|
oj tam oj tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale mi dziwnie bez TŻ-ta.
![]() Ja chyba lada moment będę musiała przestać pracować, bo ludzie tak mi grają na nerwach, że to jest niewyobrażalne. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana ta lista to tak naprawdę nic odkrywczego. ![]() ![]() Witamy i bardzo cieszymy, że znowu jesteście tutaj z nami! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
yyy ......... tak mówisz ? ![]() ![]()
![]() |
#4374 |
Wtajemniczenie
|
witam sie wieczorowa pora
![]() fajnie ze dziewczyny juz wrocily ze szpitala i sa z nami ![]() ja ogolnie dzis leniuchuje tak ze glowa mala.. nie wiem czy to taki dzien czy co ale nic doslownie nic mi sie nie chce ![]() po 15 tylko wyszlam na male zakupy ![]() strasznie mnie dzis wszystko ciagnie tam na dole jeny.. leze aby i nic nie robie a z bolu sie zwijam... pisze do tz sms ze mnie boli a on czy zadnych szpagatow nie robilam no rece opadaja ![]() ![]() dobrze ze jutro wizyta to sie uspokoje ![]() ładne dziewczyny brzuszki macie, ![]() ![]() wczoraj do mnie ciotka tz dzwonila czy chce rzeczy dla malej bo ma caly karton, a mi sie juz komoda nie zamyka bo tez od kuzynki dostalam no ale przyjme z checia co nie ![]() Dearlie nic sie nie boj wizyty u endo , jak odpukac cos bedzie zle lekarz poda ci tabletki i wszystko sie unormuje, ja od 7 lat mam niedoczynnosc.. ale w ciazy wyniki mam superowe ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-06-11 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciiiiii, jaka babcia :p Ja mam wiek ten sam, a przyszła babka dzisiaj z jakąś ankietą i mi mówi że ona robi to ludziom od 25 roku życia a ja wyglądam podejrzanie młodo ![]() Jak jej powiedziałam że mam 31 to ją zatkało ![]() ![]() A widziałybyście mój humor potem - wniebowzięta :p Cytat:
bo ja nienawidze cukru dlatego pewnie tak skoczyło ![]() kurde znowu do czwartku będe rozmyślać ![]() Cytat:
![]() ![]() To nie w Tobie tkwi problem tylko w hormonach. Mnie też wszystko i wszyscy wpieniają bardzo często i mogłabym roznieść kogoś w pył, psy powystrzelać, ptaki pozatruwać, koty porozjeżdżać a rybki utopić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie,ale nie mam sily dzis nadrabiac,w sumie z mieszkaniem nic nie zalatwilam,bo pomylily mi sie godziny i przyszlam godzine wczesniej,ale umowilam sie ostatecznie na jutro z mezem jak juz bedzie i podpiszemy umowe. Juz kupilam srodku czystosci i bede myc wszystko i worki na rzeczy wiec teraz bede miala malo czasu na Was. Jeszcze w weekend ostatnie zaliczenia,a pozatym musze sie przepakowac pozniej jechac po pralke i lodowe tak wiec juz nie bede na bierzaco przez nastepny tydzien,wybaczcie
![]() Maz juz jest w DE 1000km od domu wiec jest juz dobrze,wazne ze wyjechal w koncu z tej Francji! A co do tych Kłykcin to ja nawet niewiem,ze je mam bo mam je w srodku gdzies-nawet niewiem gdzie. Robilam na poczatku roku test na DNA HPV bo wyszla mi cytologia 3gr i wtedy mi wlasnie wyszlo ze mam najgorsza odmiane 16-odpowiedzialna za raka szyjki i 44-klykciny,ale ja ich wogole nie czuje( przynajmniej na zewnetrznej stronie).Mialam miec wycinki,ale balam sie bo normalnie robia to pod narkoza,a mi nawet by znieczulenia nie dali a po drugie to by byla ingerencja na szyjce,wiec balabym sie o dziecko.Zwlaszcza gdy chcieli mi to zrobic na poczatku ciazy gdzie odklejala mi sie kosmowka. Mam nadzieje ze po porodzie samo zniknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej sobie leże,mdlosci przeszly to przyszla goraczka
![]() ![]() Marta ogromnie sie ciesze,że wrocilyscie i macie sie dobrze ![]() ![]() sliczne zakupy dziewczynki dla dzieciaczkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Raczkowanie
|
No dziewczynki długo was nie było, ale dobrze że już jesteście
![]() ![]() Cytat:
![]() i oczekujemy na cenne rady, bo już bardziej doświadczona jesteś ![]() Cytat:
![]() A ciuszki jak dają to bierz, ja przyjmuję z otwartymi rękami ![]() ![]() A ja jestem po wizycie, pani doktor mnie wystraszyła, bo bada mnie na samolocie i mówi że brzuszek za mały jak na ten tydzień i macica trochę za nisko, miała mi nie robić USG ale się obawiała że malutka za mało urosła i zrobiła. A nasza Paulinka urosła pięknie, została dziewczynką, waży 1200g, więc wszystko jest ok ![]() ![]() A mój mały brzuszek to taka moja uroda jak widać ![]() ![]() A i przytyłam 2 kilo, w sumie 8 od początku, więc mieszczę się w normie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najlepszy sposób żeby kobiecie poprawić humor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.