|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() witam i ja w szary bury dzien ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Czesc dziewczynki!
Ja własnie jem sobie śniadanko.Pogoda okropna.Nic sie nie chce... Anusia dzis wraca, dostała zastrzyki na płucka i zamknięcie naczyń więc zda nam dokładniejszą relacje jak wróci Chyba nie ruszam sie dzis z domu po pogoda taka że wyć sie chce Cytat:
Cytat:
![]() almariel śliczny brzusio ![]() Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-06-11 o 08:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
juz ponad 2 tyg to trwa i raz jest lepiej,raz gorzej.dzis jestem taka slaba ze az mi sie krew pusciła z nosa.Dobrze ze o 15 mam wizyte
ja juz teraz musze co 2 tyg a dodatkowo raz w miesiacu do szpitala pomalu oglądam wózki dla dzieci ale zastanawiam sie czy na 3 czy na 4 kolkach bo boje sie ze w zime jak jeszcze młody bedzie mial dostawke albo gdzies mi sie wozka uczepi moze byc niewygodnie,pozatym kółka musza miec te duze pompowane kółka a tych jakos tez nie ma narazie.ale pomału będę obserwowac. Tu jest jeden fajny,bardzo tani ale za jasny jak dla mnie http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...ggys/u11176656 |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie położnej. Posłuchałam sobie serduszka malucha.
![]() Muszę przebadać sobie tarczycę, bo położną zaniepokoił mój puls, szczególnie, że powiedziałam, że przy każdej wizycie mam taki wysoki, a mianowicie ok. 100. Ja jestemn tchórz, bo od jakiś 2 lat planowałam się przebadać, bo u mnie w rodzinie każdy coś tam ma z tarczycą, a później jak zaszłam w ciążę to ze strachu nie poszłam. Wiem, że to nieodpowiedzialne z mojen strony i wstyd mi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-06-11 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A o ten polar na pewno nie będzie się długo złościł ![]() A ja się trochę ogarnęłam, wypiłam kawkę i zmykam do nauki, póki jeszcze mam mobilizację ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Rozeznanie
|
Hej, wróciłam już. Z małym wszystko w jak najlepszym porządku
![]() Długość mojej szyjki 29mm, twarda i zamknięta. Dotrzyma jeszcze długo. Leżałam na położniczym, oglądałam malutkie dzidziusie i co najważniejszcze-oswoiłam się z porodem... Mam 20 stron do nadrobienia...
#4268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ale widze że pozytywnie na Ciebie wpłynął ten pobyt w szpitalu.super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Wtajemniczenie
|
A my zaczynamy 23 tydzień!
![]() Kupiłam 2 kg truskawek i bób młodziutki! mniam! Chociaż za oknem niespecjalnie to mam dobry humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi coś dziś strasznie słabo... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34627766] jakie słodziutkie maleństwo.fajne są te wiaderka.ja sie ciągle zastanawiam czy wiaderko czy wanienka kochana trzymajcie sie.leżcie i dbajcie o siebie ![]() almariel śliczny brzusio ![]() dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||||||
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja wróciłam z laboru w końcu ![]() Mój mężul ze mną po nocce siedział tam, a w łaściwie to siedzieliśmy sobie w aucie 2 godziny ![]() Ta glukoza wcale nie jest taka straszna, całą szklanke wydoiłam ale na 2 razy bo bym sie chyba utopiła ![]() no i mam 4x kłutą ręke bo najpierw 2x, a za trzecim to chciałam dać jej drugą łape żebym nie miała w jednej ręce trzech dziur i wyszło na to, że z drugiej jakoś lecieć nie chciało, więc mam teraz w sumie 4 kłucia ![]() Ale zniosłam dzielnie ![]() A teraz jem sobie fasolke po bretońsku ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
o jezusie podziel sie, taka mam ochote, chodzi za mna od kilku dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
To wbijaj, mam cały wielki garniol to z chęcią się podziele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Dearlie nie ma co się denerwowac na zapas, ale z doświadczenia własnego wiem, że kontrola poziomu tarczycy jest w ciąży bardzo ważna. W moim przypadku najważniejsza
Karoluki a ja myslałam, że w ciąży tylko ja się zrobiłam tak leniwa w sprawie nauki, aż wyrzuty sumienia miałam ![]() ![]() Anusia WITAMY ![]() ![]() ![]() ![]() Lurose gratuluję kolejnego tygodnia ![]() ![]() Almariel dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- to ja też wbijam ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- wiecie może ile idzie list polecony ekonomiczny? Zamówiłam butelkę na all 1 czerwca, 4 ją wysłano i jeszcze jej nie dostałam ![]()
#4279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Anusia super że jesteś ![]() ![]() ![]() Dobrze że wszystko się dobrze skończyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Angel to dawaj na obiadek
![]() Co do listu ekonomicznego to ja nawet 2 tygodnie czekalam i pewnie teraz też tak poczekam bo też taki wzięłam bo najtańszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale szczerze mówiąc zwisa mi to, uczę się tylko byle by zaliczyć i nie mieć poprawek, a całą uwagę poświęcam na wyprawkę, zakupy dla maluszkowej i inne bardziej pożyteczne rzeczy ![]() Też ci życzę powodzenia na egzaminach, damy radę i przejdziemy prez tą sesję jak burza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja myślałam, że polecony ekonomiczny to szybko idzie, jmyslałam, że może dzień dłużej od poleconego priorytet ![]() ![]()
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też sobie teraz pluje w brode bo dosłownie jakieś półtora godziny temu płaciłam i zamiast sobie wziąść priorytet to taki badziewny wybór bo taniej ![]() a jeszcze taki fajny ciuszek i chyba zdechne jak będe czekac 2 tygodnie bo ja niecierpliwa w tej ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |||||||
Zadomowienie
|
Część Mamusie!
JA mam humor dziś do du... Od wczoraj wieczora wszystko mnie wkurzało ![]() Zamierzam jechać do szpitala do koleżanki,wczoraj urodziła śliczną córeńkę 3300g przez cc.Może mi się nastrój poprawi ![]() ![]() U nas w nocy też lało,coś chyba słyszałam przez sen. Cytat:
Zobaczę jak teraz,bo są ulepszone i planuję kupić jakąś 2. Cytat:
![]() Ja nie wymiotuję,tzn.czasem rano tak mam jakbym zaraz miała,ale muszę szybko coś zjeść i napić się gorącej herbatki,przechodzi ![]() ale moja teściowa całą ciąże ![]() Może z tymi objawami zadzwoń do gina,bo żeby się nie odwodnić ![]() Cytat:
Dla mnie to jest coś okropnego i paskudnie się z tym czułam,fuuu ![]() Ja ich też miałam mnóstwo,dobrze tylko,że na zewnętrznej stonie warg i mój gin mi polecił dobry ośrodek/szpital,gdzie mi to wycięli,trochę piekło po,ale szybko się wygoiło.No i mogłam urodzić naturalnie ![]() Po tamtych nie ma śladu,a jedną miałam ciut zakrótko przyciętą i muszę na nią uważać przy goleniu bobra ![]() Mam nadzieję,że teraz się nie pojawią. Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę.Też lubie dostawać takie worki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do mycia noworodka,pamiętam jak mój Juruś miał we włosach 3dni tą maź,nie mogły mu wymyć ![]() Wymyć to podstawa i dobrze osuszyć wszystkie fałdki,delikatnie.Ostatni o na tym pikniku szpitala,położna pokazywała przyszłym rodzicom,ja tez podpatrzyłam,żeby dziecko najpierw osuszać tetrową pieluszką,co Ty myślisz o tym? bo ten tatuś tego manekina/dziecko zaczął porządnie wycierać,a położna,że nie!tylko delikatnie przykładać pieluszkę,a potem żeby dziecko pobyło w ręczniku. A i gratuluję tygodni maleństwa! ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też chcę ![]() ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-06-11 o 10:38 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rano jak się obudziłam to naszła mnie niepohamowana ochota na truskawki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() w weekend internet coś słabo chodził i dopiero dziś Was nadrobiłam. ale żeście się rozpisały ![]() ![]() gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych tygodni ![]() u nas wszystko w porządku, w przyszłym tygodniu mam wizytę i pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. już się doczekać nie mogę ![]() co do wanienki czy wiaderka to jeszcze nie jestem zdecydowana... wprawdzie mamy już zwykłą wanienkę 100 cm, ale to wiaderko ciekawi od jakiegoś czasu. lubię nowości więc chętnie bym je wypróbowała by samemu wyrobić sobie o nim zdanie ![]() zresztą poczekam jeszcze co na jego temat sądzi położna, z którą będę miała zajęcia. może to mi ułatwi wybór. my usg 3d będziemy robić ok 30 tygodnia. ginekolog, do którego chodzę, powiedział, że to najlepszy czas więc się wtedy zapiszę ![]() ![]() ![]() ![]() w tym miesiącu planuję zakończyć zakupy ciuszkowe i skompletować torbę do szpitala. w lipcu reszta pierdółek dla małej i przygotowanie dla niej pokoiku. a w sierpniu poprać ubranka, kupić łóżeczko a na początek września odkładam zakup wózka. tak to sobie zaplanowałam, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ![]() Cytat:
![]() cieszę, się że u Was wszystko dobrze. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam humor do d. ważę już +10kg, a miało być 12kg do końca ciąży. przez ten cholerny ślinotok i metaliczny posmak w ustach jem więcej, bo inaczej jest mi niedobrze ![]() ![]()
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje z okazji 25 tygodnia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Konto usunięte
|
wpadam sie pochwalić że mam wrescie tv
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ja mam zamiar tak robić.dla mnie mydło w kostce sczególnie dla dzidzi to syf i zaraza.jedna wielka bakteria |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.