|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
ja wychowalam sie na wsi i duzo bym dala zeby miec dzialeczke domek eh... a teraz mieszkam w bloku...
Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-07-22 o 12:52 |
|
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
STRONG cos sie zaczyna dziac,ale ciekawe jak dlugo bedzie to trwalo
ten czop moze nawet 2tyg. odchodzic te oczekiwanie jest straszne![]() ZABCIA rozmawialam z moja polozna i potwierdzila ze to czop,ale tym nie ma sie co sugerowac To musi byc cudowne uczucie jak maluszek sie do mamusi usmiecha Ja juz tez chce swojego synusia miec w ramionach:cry cos przez ostatnie dni mam jakas depresje MADZIA gratuluje decyzji o domku Super ze sie zdecydowaliscie
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mielismy dzisiaj w planach isc z Dominikiem pierwszy raz do Kosciola i co? Zaspalismy Cytat:
Oj cudowne juz zaniedlugo sie przekonasz Czemu? Co sie dzieje? Depresji mowimy siooo!!!!!! ![]() Dzien Doberek
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
nawet nie strasz
![]() Cytat:
Nie umiem niczym innym mysli zajac niz porodem, dlatego sie stresuje kiedy to wkoncu nadejdzie i ta codzienna niepewnosc " to moze dzisiaj ? "Wklej zdjecia nad jaka sukienka myslisz do chrztu Moze cos sobie podgladne A ciuszki dla Dominika widzialam i podoba mi sie zestaw 2 i 3
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce sukienke ktora optycznie wyszczupla Mysle nad tymi dwoma tylko ze ta pierwsze powieksza biust a mi to chyba nie jest potrzebne Tu maja piekne sukienki - http://www.lightinthebox.com/c/speci...n-dresses_2048 Ale nie wiem czy dluga bedzie pasowac bo chrzest mamy 22go wrzesnia wiec nie wiadomo jaka pogoda bedzie. W lato to co innego mozna taka dluga zwiewna kupic.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-07-22 o 17:24 |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, kasia dziękuję
![]() Kasiu kochana spokojnie, nie myśl o tym (choć wiem, ze cięzko bo sama się przeterminowałam). |
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego linka co wkleilas to wszystkie te dlugie to wg mnie takie weselne sa
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-07-22 o 18:39 |
||
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biziel jest o niebo lepszy - zarówno podczas porodu jak i po porodzie opieka na medal. Zwłaszcza jak poprosisz położne o cokolwiek. To opinie kilku koleżanek, które rodziły w tym roku. Jeśli chodzi o MSWiA to z opieki podczas porodu byłam bardzo zadowolona, za to po porodzie czułam się zostawiana sama sobie, nikt nie chciał mieć dziecka na oku podczas gdy ja chciałam wziać prysznic. W Bizielu na minus są sale porodowe -a raczej łóżka, obecnie nie ma też piłek, a one bardzo pomagają. Każda sala ma swoją łazienkę, w MSWiA masz jedną (mówię o tych na bloku porodowym).
|
|
#4360 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Madzia,
Cytat:
![]() Żabcia, Cytat:
![]() Cytat:
ja też bym chciała chociaż do fryzjera ![]() Blonde Cytat:
![]() Cytat:
Madzia, zaraz się zorientowałam że chodzi o domek moje gratulacje ![]() co do projektu to... no ładny ale dla mnie szału nima chyba marzy mi się coś innego ale szanuję Was wybór ![]() Kasiux, Cytat:
a nie bój się bo się doczekasz ![]() i głaskam czule żebyś się nie stresowała ![]() Żabcia, mi się sukienka chabrowa podoba a te z linka jak mówi Blonde, za bardzo weselne.---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Kamilek śpi po kąpieli, sutki moje już były pochwalone a znów mnie zawiodły bo krwawią no ale trudno dam radę... teraz zrobię dla TŻ kolacyjkę i spać... Dziś była teściowa z teściem, siedzieliśmy z moimi rodzicami..i znów jestem zdania że nie ma mądrzejszego stworzenia niż teściowa. ![]() straszne to było ale wiedziałam że trzeba będzie przez to przejść.
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() ja od jutra znowu sama mężuś w trase ja całe życie mieszkam z rodzicami i dziadkami i jest tragicznie ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- strongwomen no moja teściowa też najmądrzejsza niby jak sutki pękają i krwawią to zle jest dziecko przystawiane, mi też strasznie krwawiły i się niestety poddałam
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, witam Cię bo my się jeszcze nie znamy
pewnie rodziłam jak się pojawiłaś no właśnie wiem że tak może być że jest źle przystawiony ale już karmię przez osłonki i dalej krwawią, sama nie wiem... nawet nie wiem jak ODPOWIEDNIO przystawić... nie strasz mnie bo ja też boję się że sięgnę po te mm. A bardzo bym tego nie chciała....
|
#4364 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sukienki bardzo fajne ![]() Cytat:
Ale dam rade Jeszcze tylko kilka/-nascie dni Tak wiem ![]() Cytat:
A jak dziadkowie?Dumni ze swojego wnuczka sa? Cytat:
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nie powinnas karmic piersia jaj ci sutki krwawia zeby Kamilkowi nie zaszkodzila ta krew ....
|
|
#4366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() karm przez na nakładki aż sutki przestaną krwawić, a potem poszukaj w necie jak przystawiać do piersi wiem że większa część brodawki powinna być w buzi dziecka tutaj masz artykuł; http://dzieci.pl/breedingAid,1165301...puticaid=6eda5 a tu masz filmik na youtube masz pełni tego to jest jeden z wielu http://www.youtube.com/watch?v=tsR68DQlKjE ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- położna w szpitalu mnie opierniczyła jak nie przystawiałam małej do piersi bo mi krwawiły :/ powiedziała że mam przystawiać chyba że naprawdę bardzo mocno krwawią :/
|
|
#4367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak prawie kazda ![]() Cytat:
Cytat:
jejku niewiem jak Ci pomoc, tez sie meczylam na poczatku,a le mi nie krwawily tylko mialam mocno pogryzione bo tez zle przystawialam...u mnie tak z tydz nauki bylo i poczatkowo karmilam mieszanie...1 karmienie mm kolejne piers itd. Az przestaly mnie sutki bolec i mogłam swobodnie karmic...mimo ze maly dostał mm nie odrzucil piersi, wiec to tez nie jest regula... Badz dzielna i skontaktuj sie z polozna Moje dziecie wkoncu zasnelo
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-07-22 o 21:57 |
|||
|
|
|
#4368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie te dlugie sa zbyt eleganckie.Cytat:
dziekuje za opinie na temat sukni hej Cytat:
![]() dziekuje za opinie na temat sukienki o widzisz mi na poczatku krew leciala z jednego sutka zadzwonilam do lekarza i powiedzial ze absolutnie mam nie karmic ta piersia bo maly moze od tego wymiotowac.
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta druga sukienka nie dosc ze ciemna to ma jeszcze te czarne paski z boku ![]() Te dlugie to dla mnie takie balowe bardziej Na wesele w sam raz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Strong my chcieliśmy taki prosty. Aby ansza sypialnia miała własną łazienkę i garderobę i aby był zgodny ze stronami świata (słoneczny salon).
uuu to teściowa podpadła. W szpitalu cię nie uczyli jak przystawiać?? Może kup sobie te nakładki na sutki?? |
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
).Kasia, chyba cos sie juz dzieje, informuj nas na bierzaco. A czop juz caly odszedl? Zabcia, ja bym wybrala dlugosc tak do kolan bo sukienka do ziemi to raczej nie na ta okazje. POdoba mi sie ta pastelowa zolta. |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
kurna, znowu poniedziałek
|
|
|
|
#4373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu...to co? Pewnie już niedługo mały będzie z Wami![]() Madzia!! domek! wiedziałam! Ale super ![]() Może będziemy równo załatwiać formalności Cytat:
ŁadnyMy budujemy 80 m użytkowej + garaż, bo stwierdziłam, że większego nie ogarnę, a ten ma 3 sypialnie i salon z jadalnia 30 m więc na nas starczy ![]() Jak zamienimy mieszkanie 38m na taki domek to i tak będzie dla nas jak pałac ![]() My w sierpniu mamy notariusza bo podział zmierza do końca i od razu kupujemy projekt, robimy przyłącza i występujemy o pozwolenie. Potem od wiosny przyszłego roku kredyt - budowa, sprzedaż mieszkania - wykończenie. Nasza działka jest w mieście, właściwie na obrzeżu, ale w naszym małym miasteczku jest wszędzie blisko Do pracy będę miała bliżej niż teraz ![]() Cieszę się, że się zdecydowaliście Cytat:
Najważniejsze to dla mnie dorwać salę rodzinną na pobyt po cc ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Madzia, my przy wyborze musieliśmy kierować się szerokośc ią działki bo nasza działka ma 20 m szer , a jest 50 m długa więc pole wyboru było trochę ograniczone ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Nikita, Butter...a to przez was w piątek ![]()
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-07-23 o 08:24 |
||||
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ledwo patrzę na oczy, bo czytałam do pierwszej "Chłopca z latawcem". Wylałam morze łez, nigdy na żadnej książce tak nie płakałam, ale opowieść piękna!!! także, Guciu, leć do empiku i kupuj Poza tym weekend był imprezowy Dziś zadzwonię do gina i umówię się an cytologię a przy okazji pogadam o staraniach ![]() Emilko, byłaś dzielna, a lekarzy nie zazdroszczę Tomalinko, kurcze mam nadzieję, że dziś pęcherzyk będzie większy!!! To Twój który cykl z Clo? Madzia, gratuluję decyzji o domku ![]() Nikitko, dziś wysyłam płyty ![]() Przeprasza was, ale chyba więcej nie nadrobię
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, fajny domek, gratuluję podjętej decyzji
![]() Emilko, byłaś bardzo dzielna w trakcie porodu Jak opowiedziałam TŻ jak się Cię położna potraktowała, to był w szoku, powiedział, że by babę zrypał z góry na dół!Aaby, jak rocznicowy weekend się udał? Zabciu, zgadzam się z dziewczynami co do sukienek. Te z linka zbyt 'wieczorowe' Ale te 'wyszczuplające' bardzo fajne
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Właśnie wmuszam w siebie śniadanie...i ciężko mi to idzie Byłam rano na badaniu, jutro wynik.. ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Onyks to grzybki? |
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku, łączę się w bólu
Tomalinko, trzymamy kciuki z całej siły za Twój pęcherzyk ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

Przerazaja mnie takze remonty domu, dbanie o wszystko itp.Jak dla mnie to skarbonka

te oczekiwanie jest straszne

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.