Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 16:17   #4351
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Almariel Właśnie ja też mam taką bardziej obfitą ale za to nie bolesną. Przed ciążą miałam bolesne bardzo przed i w trakcie a teraz nawet się nie spodziewałam po prostu się pojawiła i jest już 3 dzień a było tak fajnie

Ja szczepiłam skojarzone 5w1 a jak to jest z pneumo? Doradźcie mi na co co jeszcze warto szczepić.
Pneumo jak podajesz maluszkowi to masz 3 dawki. Jedna kosztuje u mnie kolo 300zł. Jak po 2 roku zycia to masz 1 dawkę.
Ja tylko nad pneumo z obowiązkowych się zastanawiam. I na pewno nie zaszczepilabym na ospę wietrzną

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:18   #4352
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kaczuszka,madziarka,lilka
A Wy wszystko same przygotowujecie? ja mysle wlasnie nad barszczem z uszkami,grzybową i niewiem co z rybą bo karpia nie jadamy. Albo ryba po grecku-ktorej nigdy nie robilam,albo zwykly mintaj z salatka jarzynowa i ten kompot z suszu. Obowiazkowo salatka sledziowa. I na drugi dzien salatka z tortellini i wedline itd na stół. A na obiad w BN nie mam zielonego pojęcia. Przerazaja mnie troche te swieta bo boje sie ze tz mi nie pomoze,a ja nie bede gotowac z jednym dzieckiem uwieszonym u nogi,drugim na rękach i trzecim(moja siostra 8letnia) ględząca za uszami Moim marzeniem jest taka rodzinna atmosfera,pieczenie ciasteczek,ozdobiony pieknie dom i kevin w tv

obowiazkowo !!!!!!!!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:29   #4353
katiem
Wtajemniczenie

No ten Kevin to już jest jakaś masakra

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-22, 16:42   #4354
elena_100
Wtajemniczenie

czołem

uuuu... ale mam nadrabiania

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:53   #4355
Iwoncia81
Zakorzenienie

Uwielbiam oglądać te nasze brzdące
Same słodkości
Widze że mikołaje i mikołajeczki będą w te święta
Też sie zastanawiałam nad czymś takim ale chyba odpuszcze

Ide na pierwszą miłość :p

O błagam, tylko mi o Kevinie nie mówcie bo mi już wychodzi
Co rok to samo a jest tyle fajnych świątecznych komedii
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:00   #4356
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie właśnie rozwalilo mowi do mnie "mama Ty jesteś bebe" pi czym "nie Ty nie jesteś bebe Ty jesteś gruba " moja kochana szczera córeczka
Nie ma to jak konstruktywna krytyka

O tak, Kevin na święta musi byc. Teraz chyba będzie niedługo w któryś dzień, coś mi się w oczy rzuciło jak przeglądałam gazetę z programem.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:02   #4357
tamlin111
Zakorzenienie

Chwalę się
Jestem haker pełną gębą, piszę z laptoka
Jest debeściak
Stary 2012-11-22, 17:03   #4358
elena_100
Wtajemniczenie

A przypomniało mi się, że mój Maluszek kończy dziś 9 tygodni. Buuuu... jak to leci

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Zadzwonili ze żłobka żeby odebrać Pawcia bo ma temperaturę.
Oj i jak? Nie nadrobiłam jeszcze, ale mam nadzieję, że o nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Mamusie, czy jest szansa na przygarnięcie mnie do Waszego grona?
witaj współczuję przeżyć porodowych i gratuluję córci, jest śliczna

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzięki. Mój Jaś czas od czasu kicha i nie wiem przypadkiem czy to nie od suchego powietrza w ogrzewanym mieszkaniu. Czy któraś tez taki miała z Dzidzią?
Moja kicha kilka razy dziennie, nic niepokojącego to jednak nie jest.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ja to mam też ten problem że mówię do Mateusza jak do dziewczynki, mało tego że powiem na przykład do Kropka: daj mi ją, lub zrób jej herbatkę. Ja nie raz wyskoczę do niego: Księżniczko moja kochana, lub dziewczynka mamusi
A ja dla odmiany mówię do córki: Kamilku albo syneczek mamusi bo jest tak do męża podobna

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
tak, może to być reakcja na szczepionkę

witam nową mamusię i tulę w związku z przeżyciami

ja to mam sny, sniło mi się dzisiaj, że znowu byłam w ciąży i urodziłam uwaga 24 dzieci
Phi... tylko tyle

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja też się martwiłam bo Zuzia też robi cały czas zielonkawe,pije bebilon pepti i mówilam pediatrze i ona powiedziała że po tych mlekach tak jest,z tego co wiem Antoś pije bebilon comfort więc też tak może u niego być.
Jak Kamyczka dokarmiam bebilonem pepti to potem zielonkawe kupy ma nawet przez dwa dni.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

mała wstała dziś o 6 i do tej pory nie zmrużyła oka
chwilowo zajmuje się nią tatuś.
padam na pysk...

Tamlin, Lena na brwiach ma niewiele tych łusek, skóra była lekko zaczerwieniona. poza tym buzia czysta, żadnych krostek, plamek, nic (przynajmniej do tej pory nie miała). na główce też niczego podejrzanego nie widzę.

poza tym po maści ładnie jej to znika, dziś prawie nie ma śladu. jestem na jutro zapisana do alergologa ale w takim wypadku nie pójdę, bo prawdę mówiąc nie mam z czym. bo co jej pokażę jak wszystko ładnie się zagoiło.

myślisz, że jakby byłyby to zmiany alergiczne to by tak szybko zniknęły
mleka ostatecznie nie zmieniłam, mała cały czas jest na zwykłym bebilonie bo tego pepti nie chciała tknąć.wyła cały dzień a nie zjadła

co o tym sądzisz?
ja zgłupiałam zupełnie...
A jak tam pomoc w postaci mamy i teściowej? Przychodzą czy nie?

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:03   #4359
Sojka1990
Zadomowienie

Zielona nosisz B bo masz źle dobrany stanik 75D w Twoim przypadku sprawdzi się znakomicie. Trzeba wziąć pod uwagę to, że piersi to nie tylko to co wystaje nam z przodu założe się że po założeniu swojego stanika pod pachą robią Ci się "bułeczki"- to nie jest tłuszcz w żadnym wypadku a właśnie piersi, które tak na prawdę nie mieszczą się w staniku! Polecam zaopatrzyć się w dobry stanik, Jak nie chcesz zbankrutować to na początek cycki firmy Kostar- mają przystępną cenę, nawet do 50 zł coś znajdziesz a po założeniu takiego 75D z Kostara zobaczysz że nagle masz piersi wielkie jak melony ja teraz noszę 60H, kiedyś jak nie wiedziałam nic o brafittingu nosiłam 75D ale piersi nie wyglądały ładnie, pierwszym dobrze dobranym stanikiem był właśnie cyckonosz z Kostara dostałam od kumpeli z innego forum i zakochałam się w nim leży do tej pory w szafie choć już jest za mały bo to był 60FF.
Stary 2012-11-22, 17:09   #4360
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zielona nosisz B bo masz źle dobrany stanik 75D w Twoim przypadku sprawdzi się znakomicie. Trzeba wziąć pod uwagę to, że piersi to nie tylko to co wystaje nam z przodu założe się że po założeniu swojego stanika pod pachą robią Ci się "bułeczki"- to nie jest tłuszcz w żadnym wypadku a właśnie piersi, które tak na prawdę nie mieszczą się w staniku! Polecam zaopatrzyć się w dobry stanik, Jak nie chcesz zbankrutować to na początek cycki firmy Kostar- mają przystępną cenę, nawet do 50 zł coś znajdziesz a po założeniu takiego 75D z Kostara zobaczysz że nagle masz piersi wielkie jak melony ja teraz noszę 60H, kiedyś jak nie wiedziałam nic o brafittingu nosiłam 75D ale piersi nie wyglądały ładnie, pierwszym dobrze dobranym stanikiem był właśnie cyckonosz z Kostara dostałam od kumpeli z innego forum i zakochałam się w nim leży do tej pory w szafie choć już jest za mały bo to był 60FF.
Właśnie ja pamiętam jak ostatnio rozmawiałyśmy o tej firmie. i kurcze nigdzie w sklepach jej nie mogę znaleźć. Trochę boję się kupować bez przymierzania. Zamówić w ciemno??? jak myślisz?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Elena przeziębienie tylko.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-22, 17:16   #4361
aniolek21
Przyczajenie

Kurcze zmartwilam sie dzis bo po kapieli zauwazylam u Olka biala wydzieline na siusiaku i to w czesci schowana pod skorka. Czy Wasi chlapcy tez tak maja??

Pozatym niestety musimy powtorzyc badanie w kierunku rotawirusa bo Maly ciagle mi robi pieniste kupki a od choroby minelo tyle czasu ze juz powinno byc ok. No i musimy robic Malemu inhalacje co by zapalenie pluc nie wrocilo. Biedak sie nameczy przez te cholerne wirusy

A z dobrych wiesci to Olek zaczal wkoncu trzymac sztywno glowe przy podciaganiu za rece. Wystarczylo ze pani doktor postraszyla ze bedzie musial isc do neurologa jak w ciagu 2 tygodni tego nie opanuje
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 17:16   #4362
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Sojka dobrze prawi
Stary 2012-11-22, 17:18   #4363
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja podaje herbatke rumiankową ale musze spróbować z wodą.

I obiecane ubranka. Przepraszam za jakość.
kraven mój synek ma takie same body ze spodenkami słodkie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3035.jpg (54,5 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-11-22, 17:20   #4364
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
A nie wiesz może co obejmuje?
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy obejmuje normalne gry, bo scrabble byśmy sobie z małżem kupili
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no to co w ogóle ta promocja obejmuje?
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
o wlasnie
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Almariel Właśnie ja też mam taką bardziej obfitą ale za to nie bolesną. Przed ciążą miałam bolesne bardzo przed i w trakcie a teraz nawet się nie spodziewałam po prostu się pojawiła i jest już 3 dzień a było tak fajnie

Ja szczepiłam skojarzone 5w1 a jak to jest z pneumo? Doradźcie mi na co co jeszcze warto szczepić.
ja juz 9 dzien mam kutwa okres;/ skonczylam plamic po niecalych 5 tygodniach. i w dodatku brzuch mnie bolal ze 4 dni teraz przy okresie, a przed ciaza tylko pierwszego dnia ;/
Cytat:
A Wy wszystko same przygotowujecie? ja mysle wlasnie nad barszczem z uszkami,grzybową i niewiem co z rybą bo karpia nie jadamy. Albo ryba po grecku-ktorej nigdy nie robilam,albo zwykly mintaj z salatka jarzynowa i ten kompot z suszu. Obowiazkowo salatka sledziowa. I na drugi dzien salatka z tortellini i wedline itd na stół. A na obiad w BN nie mam zielonego pojęcia. Przerazaja mnie troche te swieta bo boje sie ze tz mi nie pomoze,a ja nie bede gotowac z jednym dzieckiem uwieszonym u nogi,drugim na rękach i trzecim(moja siostra 8letnia) ględząca za uszami Moim marzeniem jest taka rodzinna atmosfera,pieczenie ciasteczek,ozdobiony pieknie dom i kevin w tv

Mialam je kilka razy dla Oskara,jak dla mnie tragedia bo przeciekaja.Cała noc nigdy nie wytrzymały. Jedynie to pomaranczowe chusteczki slicznie pachną,ale sa male.

Ja mam pod biustem 80cm a w biuscie 95cm to jaki to rozmiar?

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

O matko
sprawdzalam na tej stronie swoj rozmiar http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...hp?pod=80&w=95 i nie uwierze ze rozmiar 75D jest dla mnie ja przewaznie(przed ciaza) kupowalam B 80-85 z gąbką w dodatku. Teraz są jednak za małe,więc myśle ze małe C bedzie ok,ale nie D;D moja babcia ma DD ale ma biust po kolana
nie sugeruj sie literkami, D to nie musza byc balony do kolan 75D jest sredniej wielkosci, zgrabniutkie
Cytat:
dobrze prawisz! ja mam teraz 75GG i nie wygladaja jak u jakiegos monstra, sa spore ale nie olbrzymie
Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Kurcze zmartwilam sie dzis bo po kapieli zauwazylam u Olka biala wydzieline na siusiaku i to w czesci schowana pod skorka. Czy Wasi chlapcy tez tak maja??

Pozatym niestety musimy powtorzyc badanie w kierunku rotawirusa bo Maly ciagle mi robi pieniste kupki a od choroby minelo tyle czasu ze juz powinno byc ok. No i musimy robic Malemu inhalacje co by zapalenie pluc nie wrocilo. Biedak sie nameczy przez te cholerne wirusy

A z dobrych wiesci to Olek zaczal wkoncu trzymac sztywno glowe przy podciaganiu za rece. Wystarczylo ze pani doktor postraszyla ze bedzie musial isc do neurologa jak w ciagu 2 tygodni tego nie opanuje
a ile Twoj dzidzius ma? bo MIki ma 9 tygodni i tak sobie trzyma glowke, powiedzialabym ze prawie wcale;/
Stary 2012-11-22, 17:26   #4365
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta
a ile Twoj dzidzius ma? bo MIki ma 9 tygodni i tak sobie trzyma glowke, powiedzialabym ze prawie wcale;/
.

Olek skonczyl wczoraj 9 tygodni. Ale nie martw sie bo jeszcze wczoraj potrafil trzymac glowke tylko jak lezal na brzuszku a dzis pani doktor troche z nim pocwiczyla, postarszyla i jak wrocilismy do domu to pieknie trzymal sztywno glowke. Podejrzewam ze mu sie po prostu nie chcialo trzymac jak sie bawil ze mna

Edytowane przez aniolek21
Czas edycji: 2012-11-22 o 17:32
Stary 2012-11-22, 17:33   #4366
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
No niestety ja idę na łatwiznę i święta spędzamy u moich rodziców. Co roku uczestniczyłam w przygotowaniach świątecznych, jednak w tym roku mam już zapowiedziane, że będą mi odpuszczone
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:34   #4367
kraven
Zakorzenienie

Bluza kosztowała 20 zł

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:37   #4368
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja właśnie wylicytowałam świąteczne wdzianko dla Antka. Zrobimy psikusa i ubiorę go chociaż na chwilę w to jak pojedziemy w święta do dziadków.

http://allegro.pl/george-welurkowy-s...794904479.html
Cudny strój
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

A poniżej nasz wczorajszy Antoni. Te dwa zdjęcia z przybliżenia są kiepskiej jakość, bo robione kamerką, ale chciałam Wam pokazać jakie minki potrafi zaserwować nasz robaczek. Wiem, że one są jeszcze nieświadome, ale i tak mnie rozczulają.
Jaki on malusi jeszcze a minki świetne

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Dearlie - mojej Sonii łuszczyła się skóra w okolicach brwi i nad nosem, natłuszczałam tylko i się uspokoiło, ja myślę, że z czasem ta skóra dziecka dojrzewa, tak samo było z krostami, non stop ją wysypywało, teraz jest spokój, jak to się mów skóra gładka jak dupcia niemowlęcia.
Mój też tak miał kilka dni

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Pneumo jak podajesz maluszkowi to masz 3 dawki. Jedna kosztuje u mnie kolo 300zł. Jak po 2 roku zycia to masz 1 dawkę.
Ja tylko nad pneumo z obowiązkowych się zastanawiam. I na pewno nie zaszczepilabym na ospę wietrzną
My chcemy szczepić jak mały skończy 2 latka dopiero

a tak w ogóle to cudowne te nasze dzieciaczki
Stary 2012-11-22, 17:40   #4369
Sojka1990
Zadomowienie

a Zośka leży w huśtawce i łapie sobie miśki na pałąku raz jedną rączką raz drugą, a jaka z siebie dumna jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 17:43   #4370
katiem
Wtajemniczenie

Oj nie nie. jednak trzeba mierzyć. posprawdzałam na stronkach jaki to ja powinnam rozmiar nosić i wychodzi 70 E. Ale ja mam biustonosze w tym rozmiarze w domu i wszystko górą wyskakuje.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Cudny strój

Jaki on malusi jeszcze a minki świetne

Mój też tak miał kilka dni

My chcemy szczepić jak mały skończy 2 latka dopiero

a tak w ogóle to cudowne te nasze dzieciaczki
Ja też mam taki plan.
I czekam, aż starszy będzie dłużej zdrowy i go zaszczepimy.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-22, 17:45   #4371
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Uwielbiam oglądać te nasze brzdące
Same słodkości
Widze że mikołaje i mikołajeczki będą w te święta
Też sie zastanawiałam nad czymś takim ale chyba odpuszcze

Ide na pierwszą miłość :p

O błagam, tylko mi o Kevinie nie mówcie bo mi już wychodzi
Co rok to samo a jest tyle fajnych świątecznych komedii
no coś Ty? już kevin ma być?
w temacie światecznych komedii bardzo podobały mi się "listy do m."
Cytat:
dobrze gadasz!
do tej pory cyckonosze kupowałam na targu a do karmienia zaopatrzyłam sie w 2 z alles mama. no są rewelacyjne! i teraz już wiem, że lepiej wydać więcej na dobrze dobrany stanik niż deformować sobie piersi.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:46   #4372
Sojka1990
Zadomowienie

aa i byłam w rossmanie- faktycznie 40% na wszystkie kolorowe kosmetyki do makijażu! normalnie szał, kupiłam bronzer, tusz do rzęs, cienie i eyeliner, wszystko z wyższej półki a zapłaciłam niecałe 70zł!
Jutro biore becikowe i znów napad na sklep- trzeba zrobic zapasy taka okazja moze sie juz nie trafić! mam nadzieje ze do jutra nie wykupią połowy rossmana bo sie dzis baby rzuciły jak na pomarańcze za casu stanu wojennego
Stary 2012-11-22, 17:50   #4373
anesh_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny!

u nas niestety kolejna noc i dzien kolkowy. zaczelo sie o 1 w nocy i co chwila stekanie,prezenie sie, płacz,
siostra spała w drugim pokoju, jak sie zaczynało to dzwoniłam do niej, ona od razu wymieniała nam ciepły okład na brzuszek, a my z mała przebieranie,czasem czopek (moge dac do 4 na dobe),krople, które zapisał nam pediatra i karmienie, a potem odbicie i tulenie , najlepiej w pionie i przechoddziło. Jak malenka zasypiała to ja odkładałam do rozka z tym ciepłym okładem. Mała zasneła tak na dłużej dopiero o 11 do 14, a potem razem zasnełysmy o 15 do 17. Kupiłam tez inne krople niz te które zapisał pediatra, bo tamte nic nie pomagały i zwykła herbate koperkowa (chociaz wiem,ze niektóre z was pisały, ze powoduja jeszcze wieksze wzdecia). POdobno te krople,ktore teraz kupiłam (poleciła mi znajoma) zdziałały cuda juz u kilku dzieciaczków z jej rodziny.

Dodatkowo pediatra nam powiedział, ze malenkiej bardzo szybko serduszko bije. moze to byc przyczyna otwartego przewodu bottona (mam nadzieję, ze dobrze zapamietałam), i ze jak za jakis czas nadal tak bedzie to potrzeba bedzie konsultacja kardiologiczna. tak sobie mysle ze to moze byc to co ma moja mama i ja - niedomykalnosc aortalna. na razie musimy czekac,jak pojdziemy na szczepienie to poprosze, zeby ja osłuchali.

a ropiejace oczko moze byc spowodowane zatkanym kanalikiem łzowym,jak dalej bedzie ropiało to do okulisty

gda
czy u henia tez te kolki sa całonocne? i wiekszosc dnia?

przepraszam za składnie...ale trzymam mała na rekach

az teraz jestem zła na moja kolezanke ktora za kazdym razem kiedy do mnie dzwoni mowi,zeby mała nie spała z nami w łózku! ja do tej pory, kiedy mała ssała w nocy piers po 2 godziny po prostu nie miałam siły ja odstawiac a traz nawet sumienia nie miałabym jak sie tak meczy mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza,
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:56   #4374
kraven
Zakorzenienie

Anesh a jaki to preparat na kolki? i jak robicie okłady, w sensie co przykładacie?
A przewód to przewód Botalla

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:57   #4375
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
aa i byłam w rossmanie- faktycznie 40% na wszystkie kolorowe kosmetyki do makijażu! normalnie szał, kupiłam bronzer, tusz do rzęs, cienie i eyeliner, wszystko z wyższej półki a zapłaciłam niecałe 70zł!
Jutro biore becikowe i znów napad na sklep- trzeba zrobic zapasy taka okazja moze sie juz nie trafić! mam nadzieje ze do jutra nie wykupią połowy rossmana bo sie dzis baby rzuciły jak na pomarańcze za casu stanu wojennego
To może i dobrze, że jestem uziemiona bo bym pewnie sporo wydała

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-22, 17:57   #4376
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anesh_
az teraz jestem zła na moja kolezanke ktora za kazdym razem kiedy do mnie dzwoni mowi,zeby mała nie spała z nami w łózku! ja do tej pory, kiedy mała ssała w nocy piers po 2 godziny po prostu nie miałam siły ja odstawiac a traz nawet sumienia nie miałabym jak sie tak meczy mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza,
ja nie spie z Olkiem odkad wrocilam ze szpitala. Dostalam straszny ochrzan jak pielegniarki sie dowiedzialy ze spie z Mlodym a poza tym widzialam jakie pieklo przechodzily dziewczyny ktorych dzieci zawsze z nimi spaly w lozku a w szpitalu niestety dzieci musialy spac na osobnej sali. Nie bylo mowy zeby zasnely jak mamy nie bylo obok i te biedne dziewczyny prawie cale noce siedzialy na krzeselkach przy swoich dzieciach. Mi bylo o tyle latwiej ze mialam pokoj jednosobowy i moglam miec Synka przy sobie

Edytowane przez aniolek21
Czas edycji: 2012-11-22 o 17:59
Stary 2012-11-22, 17:58   #4377
ula2689
Wtajemniczenie

Tamlin kupiłaś już ten projektor?na allegro jest taniej np. tu
http://allegro.pl/projektor-gwiazd-z...780036354.html
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 18:01   #4378
katiem
Wtajemniczenie

Jejku Anesh biedna Majeczka...
A ma moze katarek teraz? bo oczka też wtedy ropieją. Mój straszy ma tak teraz. i wtedy trzeba coś do noska psikać - wode morska np.
I ponoć pomaga tez zakraplanie oczka naszym mleczkiem.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-22, 18:22   #4379
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
do tej pory cyckonosze kupowałam na targu a do karmienia zaopatrzyłam sie w 2 z alles mama. no są rewelacyjne! i teraz już wiem, że lepiej wydać więcej na dobrze dobrany stanik niż deformować sobie piersi.
Dokładnie, ja to tylko w esotiq kupuję i raz w Kinga, też super.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!

u nas niestety kolejna noc i dzien kolkowy. zaczelo sie o 1 w nocy i co chwila stekanie,prezenie sie, płacz,
siostra spała w drugim pokoju, jak sie zaczynało to dzwoniłam do niej, ona od razu wymieniała nam ciepły okład na brzuszek, a my z mała przebieranie,czasem czopek (moge dac do 4 na dobe),krople, które zapisał nam pediatra i karmienie, a potem odbicie i tulenie , najlepiej w pionie i przechoddziło. Jak malenka zasypiała to ja odkładałam do rozka z tym ciepłym okładem. Mała zasneła tak na dłużej dopiero o 11 do 14, a potem razem zasnełysmy o 15 do 17. Kupiłam tez inne krople niz te które zapisał pediatra, bo tamte nic nie pomagały i zwykła herbate koperkowa (chociaz wiem,ze niektóre z was pisały, ze powoduja jeszcze wieksze wzdecia). POdobno te krople,ktore teraz kupiłam (poleciła mi znajoma) zdziałały cuda juz u kilku dzieciaczków z jej rodziny.

Dodatkowo pediatra nam powiedział, ze malenkiej bardzo szybko serduszko bije. moze to byc przyczyna otwartego przewodu bottona (mam nadzieję, ze dobrze zapamietałam), i ze jak za jakis czas nadal tak bedzie to potrzeba bedzie konsultacja kardiologiczna. tak sobie mysle ze to moze byc to co ma moja mama i ja - niedomykalnosc aortalna. na razie musimy czekac,jak pojdziemy na szczepienie to poprosze, zeby ja osłuchali.

Koleżanka niech sobie takie rady w tyłek wsadzi. Wiadomo że wygodniej z dzieckiem w łóżku. Co do problemów z zasypianiem, Paula spała z nami, to znaczy jak w nocy się obudziła to ją brałam i nie było problemu aby sama zasypiała później. Mateusz tak samo, biorę go w nocy, ale w dzień i po karmieniu wieczornym zasypia sam w łózeczku swoim.
Anesh a może wyślę Ci Sab Simplex, użyliśmy może z 4 razy i nie potrzeba nam, bo Mati nie kolkowy. Jeśli chcesz to pisz śmiało.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Tamlin kupiłaś już ten projektor?na allegro jest taniej np. tu
http://allegro.pl/projektor-gwiazd-z...780036354.html
Kupiłam. Kurde ciekawe czy to to samo, czy podróbka, bo ten co ja zamówiłam ma konstelacje gwiazd, a Paula bardzo to lubi, no i babcia zapowiedziała że ona pierwsza przetestuje W tej aukcji nic o tym nie pisze tyle że gwiazdki są. Zobaczymy po opakowaniu.
Stary 2012-11-22, 18:48   #4380
zielona1911
Zakorzenienie

no ale np w takim razie stanik d75 kupiony w zwyklym sklepie nie bedzie pasowal?
i faktcznie buleczki mi sie robia pod pachami

A co do promocji w rossmanie to jak?
czy na tusze tez?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości