Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz 11 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 13:07   #4351
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
B]Zoska[/B] tak ostatnio pierwszy raz robiłam taką płukankę octową włoski wygładzone, chyba dzięki domknięciu łusek
Nom, rzekomo o to w tym chodzi xD plus nie przetłuszczają się tak szybko

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:14   #4352
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cocktail ja chyba rzadkich nie mam, jedynie jasne są :/ jak pomaluję to wyglądają nawet ok własnie chciałabym wydłużyć i podkręcić je najwyżej albo uzupełnisz mi, bo pewnie jak już je będę miała to będzie mi szkoda ich nie mieć po 2 tygodniach i będę chciała uzupełnić albo zrobimy nowe
Stary 2013-06-14, 13:22   #4353
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Cocktail ja chyba rzadkich nie mam, jedynie jasne są :/ jak pomaluję to wyglądają nawet ok własnie chciałabym wydłużyć i podkręcić je najwyżej albo uzupełnisz mi, bo pewnie jak już je będę miała to będzie mi szkoda ich nie mieć po 2 tygodniach i będę chciała uzupełnić albo zrobimy nowe
Jak masz jasne to trzeba Ci będzie wcześniej henne zrobić To sie zgadam jeszcze co i jak
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:38   #4354
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska ja nie narzekam na przetłuszczanie, bo nie mam z tym problemu na szczęście ale nie płukałam skóry głowy tylko długość, najpierw moczyłam włosy w misce z tym rozcieńczonym octem, a później polewałam
A dziś zastanawiam się nad płukanką z gencjany
Cocktail no ja mam bardzo jasne to samo brwi, ale dzięki Twojej ingerencji i pierwszej w życiu hennie u Ciebie, teraz robię regularnie i sto razy lepiej się czuję a no spiszemy się bliżej sierpnia
Stary 2013-06-14, 15:53   #4355
meeedzik
Zakorzenienie

Wrzucam do albumu włosowego fotkę kosmetyków włosowych jakich używam na zdjęciu nie ma olejku Alterra, ani oliwy z oliwek bo zapomniałam o nich
A w opakowaniu po masce pantene jest kallos mleczny
Stary 2013-06-14, 16:29   #4356
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam do albumu włosowego fotkę kosmetyków włosowych jakich używam na zdjęciu nie ma olejku Alterra, ani oliwy z oliwek bo zapomniałam o nich

Wow, troche tych kosmetyków jest A zadowolona jesteś z masek z BingoSpa?
Stary 2013-06-14, 16:37   #4357
dzaga1989
Zakorzenienie

Cześć Kruszyny
Piękna pogoda sprawiła że połowę dnia spędziłam poza domem wałęsając się po mieście oby tylko nacieszyć się w końcu tym ciepłem
Drugą połowę dnia szykowałam pytania na obronę - jenyyyy 45 stron tego wyszło, ale momentami formatowanie jest zwalone i jest np. tekst w małej kolumnie, już nie chciało mi się układać, więc liczyć że może tak z 35 stron. Do piątku
Byłam dziś w Rossie, był ten City Matt ale cholercia, jakżesz to sprawdzić jak tam żadnego lustra obok nie było. Ale mam zmieszany ten cięższy AA z lżejszym Avonem - wyszedł mi idealny odcień, więc może go na razie wykończę, a do tego czasu City Matta przecenią.
Kupiłam puder i wiecie że jest różnica! W ogóle już drugi dzień myję buzię tylko tym żelem Cien (bez alko, ładnie pachnie, w sumie zadowolonam), wklepuję ten krem nawilżający z Biedry i po 5 min. nakladam nakijaż i ładnie dziś było naprawdę! A jak musnęłam się pudrem to już lodzio miodzio. Także na razie zostanę przy tych praktykach
Czekam teraz na TŻ i międzyczasie piszę post na blogu. Potem poodpisuję jak przygotuję rzeczy do obiadu. Kupiłam kuraka, fix do potraw chińskich, a na deser lody z truskawkami i sosem czekoladowym - chcę go dziś zaskoczyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 16:51   #4358
meeedzik
Zakorzenienie

Makaroniku z bingacza z glinka Ghassoul jestem zadowolona, a tego z błotkiem dopiero dziś pierwszy raz użyłam i włosy mokre więc nie mogę się wypowiedzieć na jego temat to są emolientowe maski, które powinny być ok polecili mi je na włosowym
Paula a u mnie dziś nie za ładnie było :/ fajnie dzień spędziłaś i widzę wieczór też się miło zapowiada
Stary 2013-06-14, 16:58   #4359
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Like, a ogólnie jak się czujesz na tych 500 kcal? Co wczoraj np. zjadłaś?
Tak,bardzo dobrze.Zjadłam śniadanie ok.12-tej (musli),potem strasznie mnie korciło żeby coś zjeść,to zajęłam się sprzątaniem i zakupami,ok.15 zjadłam jabłko i o 17:30 sałatkę z jogurtu nat.0,5% z pomidorem,białkiem jajka gotowanego,cebulką i jabłko.
Rano byłam pewna,ze będzie mnie mega ssać,ale nie spokojnie wytrzymałam do 12-tej na to samo co wczoraj i tak mi minął drugi dzień Wypijałam do tego przeszło 2l.wody i 2 czerwone herbaty.Jutro rano obowiązkowo porządne śniadanie i w nagrodę-kostka czekolady Do tego tak sobie zaplanowałam dzień,że wyjdzie mi nieco ponad 1000kcal.i tak samo w niedzielę,a w poniedziałek i wtorek znowu po 500kcal.i w środę ważenie i mierzenie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Dziękuję ojj nie widać tłuszczu na moim ciele bo siedzę bokiem, brzuch mi synek zasłonił a tyłek mam w wodzie normalnie jak stanę przodem to jest masakra
a Ty spryciaro-to wiesz jak pozować do zdjeć
Stary 2013-06-14, 17:05   #4360
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
zależy co kto lubi pomijając fakt, że rzadko jadam pizzę :P to najbardziej lubię hawajską czyli ananas i szynka (kurczak)+ ser no ale nie każdemu odpowiada mięso ze słodkim ananasem ja natomiast nie lubię salami
Jaaaaaaaaaaa uwielbiam i nienawidze salami.Pikłam dziś ciasto z truskawkami,specjalnie dla TŻ-ta.Takie o
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0438.jpg (121,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0440.jpg (102,8 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Like_a_women
Czas edycji: 2013-06-14 o 17:11
Like_a_women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:10   #4361
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Cześć Kruszyny

Czekam teraz na TŻ i międzyczasie piszę post na blogu. Potem poodpisuję jak przygotuję rzeczy do obiadu. Kupiłam kuraka, fix do potraw chińskich, a na deser lody z truskawkami i sosem czekoladowym - chcę go dziś zaskoczyć
Fajnieeee,szczególnie te lody
Ja na jutro planuje grill'a,a wieczorem jak dzieci pójdą spać-winko z TŻ-tem.Już od dawna się czaje na Carlo Rossi Sweet Red,podobno pycha.Piła któraś?
Stary 2013-06-14, 17:18   #4362
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine no ja mam takie dziwne nogi chodzę w różnych butach, a raczej jeżdżę autem tyle co łażenie po sklepach to mnie nie zdążą obetrzeć, bo spod jednego sklepu do drugiego poruszam się autem mam jedne sandałki które mnie nie obcierają W OGÓLE ! i jedne botki zamszowe za kostkę no i kozaki zimowe mnie nie obcierają, a to pewnie dlatego, że zawsze zakładam grubaśne skarpetki
Noo obiad był przepyszny
Tak ja nakładam 'coś' przed każdym myciem a myję włosy teraz 2 razy w tygodniu czasem zdarzy się 3, ale to tylko jak gdzieś się wybieram np ostatnio myłam we wtorek i dziś jest piątek i myję na week zawsze muszę mieć ładne na włosowym czytam, że dziewczyny niektóre nakładają codziennie olej ale myślę, że co drugie mycie będzie optymalnie
no to nie wiem kto ma gorzej ja ze swoją małą i wąską stopą, którą obcierają nieskórzane buty, czy Ty
Ja dzisiaj spróbowałam jednego naleśnika takie mi pyszne wyszły, że ło jesuuu takiego samego zjadłam bo w sumie miałam na obiad dzisiaj jeszcze botwinkę
Dzięki w takim razie jutro zaolejuję w ogóle zrobię sobie jutro domowe spa bo TŻ na dyżurze będzie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:26   #4363
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
O jacie, jaka kolekcja nieźle nachomikowałaś

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Wow, troche tych kosmetyków jest A zadowolona jesteś z masek z BingoSpa?
Siema Piękna co się nie odzywasz? Co u Ciebie?

Cytat:
Cześć Kruszyny
Piękna pogoda sprawiła że połowę dnia spędziłam poza domem wałęsając się po mieście oby tylko nacieszyć się w końcu tym ciepłem
Drugą połowę dnia szykowałam pytania na obronę - jenyyyy 45 stron tego wyszło, ale momentami formatowanie jest zwalone i jest np. tekst w małej kolumnie, już nie chciało mi się układać, więc liczyć że może tak z 35 stron. Do piątku
Byłam dziś w Rossie, był ten City Matt ale cholercia, jakżesz to sprawdzić jak tam żadnego lustra obok nie było. Ale mam zmieszany ten cięższy AA z lżejszym Avonem - wyszedł mi idealny odcień, więc może go na razie wykończę, a do tego czasu City Matta przecenią.
Kupiłam puder i wiecie że jest różnica! W ogóle już drugi dzień myję buzię tylko tym żelem Cien (bez alko, ładnie pachnie, w sumie zadowolonam), wklepuję ten krem nawilżający z Biedry i po 5 min. nakladam nakijaż i ładnie dziś było naprawdę! A jak musnęłam się pudrem to już lodzio miodzio. Także na razie zostanę przy tych praktykach
Widzę, udany dzionek i jeszcze wieczorek boski się zapowiada to chyba już taka obiadokolacja, co?
No i zdążyłam już przeczytać nowego posta na blogu cudownie wyglądasz (:LOVE no i słodziutkie tu butki!

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Tak,bardzo dobrze.Zjadłam śniadanie ok.12-tej (musli),potem strasznie mnie korciło żeby coś zjeść,to zajęłam się sprzątaniem i zakupami,ok.15 zjadłam jabłko i o 17:30 sałatkę z jogurtu nat.0,5% z pomidorem,białkiem jajka gotowanego,cebulką i jabłko.[LEFT]Rano byłam pewna,ze będzie mnie mega ssać,ale nie spokojnie wytrzymałam do 12-tej na to samo co wczoraj i tak mi minął drugi dzień Wypijałam do tego przeszło 2l.wody i 2 czerwone herbaty.Jutro rano obowiązkowo porządne śniadanie i w nagrodę-kostka czekolady Do tego tak sobie zaplanowałam dzień,że wyjdzie mi nieco ponad 1000kcal.i tak samo w niedzielę,a w poniedziałek i wtorek znowu po 500kcal.i w środę ważenie i mierzenie
Czyli mówisz tragedii nie ma? A śniadanie to trzeba jeść tak późno? Ty masz tą książkę?

Cytat:
Jaaaaaaaaaaa uwielbiam i nienawidze salami.Pikłam dziś ciasto z truskawkami,specjalnie dla TŻ-ta.Takie o
No hawajska jest the best a salami
O matko pewnie pyszne poradzi sobie sam z całą blachą?

Cytat:
Już od dawna się czaje na Carlo Rossi Sweet Red,podobno pycha.Piła któraś?
Piłam
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-06-14, 18:20   #4364
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Makaroniku z bingacza z glinka Ghassoul jestem zadowolona, a tego z błotkiem dopiero dziś pierwszy raz użyłam i włosy mokre więc nie mogę się wypowiedzieć na jego temat to są emolientowe maski, które powinny być ok polecili mi je na włosowym
O, dzieki ja jestem zadowlona z ich kosmetyków, masek do włosów jeszcze nie brałam, także dobrzew wiedzieć

Cytat:
Wyślę do Ciebie gołębia po ten kawałek

Cytat:
Siema Piękna co się nie odzywasz? Co u Ciebie?
Co Wy mówicie, salami jest dooobreee
Hej, hej A korzystam z wolnego i się obiboczę

Napaliłam się strasznie na tą dietę SB... Szukam przepisów, ułożę sobie na każdy dzień jadłospis i już nie będzie zmiłuj z jedzeniem To chyba mój największy problem przy odchudzaniu, bo nie mam wyobraźni co do jedzenia
Stary 2013-06-14, 18:28   #4365
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej A korzystam z wolnego i się obiboczę

Napaliłam się strasznie na tą dietę SB... Szukam przepisów, ułożę sobie na każdy dzień jadłospis i już nie będzie zmiłuj z jedzeniem To chyba mój największy problem przy odchudzaniu, bo nie mam wyobraźni co do jedzenia
Wolne ma i się nie odzywa, no

Jakaś telepatia, bo ja też szukam właśnie SB-owych przepisów i mam ochotę na tą dietkę tylko nie wiem jak ja dam radę 2 tyg bez owoców szczególnie teraz, jak jest sezon na truskawki
No i ta dieta 5:2 też kusi ale poczekam na efekty naszej Like
Stary 2013-06-14, 18:40   #4366
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Wolne ma i się nie odzywa, no

Jakaś telepatia, bo ja też szukam właśnie SB-owych przepisów i mam ochotę na tą dietkę tylko nie wiem jak ja dam radę 2 tyg bez owoców szczególnie teraz, jak jest sezon na truskawki
No i ta dieta 5:2 też kusi ale poczekam na efekty naszej Like
A przestań, wróciłam wczoraj w nocy i nie mogę się dzisiaj ogarnąć...

Ooo, to widzę razem będziemy przez to przechodziły A kiedy zaczynasz?
Ja biorę ze strony Polskie SB i na tej też jest sporo fajnych i wyglądają na smaczne http://www.dietasouthbea.ch/
Nooo, z owocami będzie masakra w tej pierwszej fazie, czemu truskawki nie są później :P Albo czemu wczesniej nie wzięłam się za dietę?!
5:2? Zaraz sobie poczytam cóż to takiego A LikeAW na SB czy tej 5:2? Bo widzę, że coś przeoczyłam.
Stary 2013-06-14, 18:43   #4367
pipson
Zadomowienie

No, moja praca oddana, w niedziele przepuszczę przez antyplagiat, w poniedziałek do dziekanatu i już nie spałam dzisiaj w nocy prawie w ogole, od 8 bylam na uczelni po wpisy do indeksu, bo muszę mieć do poniedziałku wszystkie, wrocilam teraz

heroine, ja tez mam sypką tą herbat z korzenia mniszka, zalewam tak jak każąna opakowaniu, a potem sam płyn wlewam do ubtelki, inaczej bym co chwila pluła i ja wlewam po prostu do butelki z wodą, bo nie mam jako tako dzbanka, plus jestem poza domem ciagle, wiec to by nie mialo sensu. i jak Ci idzie ten dekots?

Medzik, dorwalam w aptece, w której zwykle kupuję wszystko, akurat był z avocado a cośtam kiedyś o nim slyszalam to kupilam jakoś 8 zł za 50 ml zdaje się dzis nałoże na łepetynę

Margot, trzymaj kciuki, trzymaj, bo jakiegos stresa mam przed ta obrona :d

Marakon, ja dzisiaj sie spotkalam przezprzypadek z kolezanką, której nie widzialam jakis czas, straaasznie schudla, wlasnie podobno na SB tylko, że mówi, że od razu jakby "wskoczyła" na 2 fazę

Paula, "szykowalas" pytania na obronę, w sensie? ;>
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:53   #4368
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
A przestań, wróciłam wczoraj w nocy i nie mogę się dzisiaj ogarnąć...

Ooo, to widzę razem będziemy przez to przechodziły A kiedy zaczynasz?
Ja biorę ze strony Polskie SB i na tej też jest sporo fajnych i wyglądają na smaczne http://www.dietasouthbea.ch/
Nooo, z owocami będzie masakra w tej pierwszej fazie, czemu truskawki nie są później :P Albo czemu wczesniej nie wzięłam się za dietę?!
5:2? Zaraz sobie poczytam cóż to takiego A LikeAW na SB czy tej 5:2? Bo widzę, że coś przeoczyłam.
Ciężko?

Wiesz, ja jeszcze nie zdecydowałam na razie się zapoznaję z zasadami i oglądam jakie pyszności można jeść jeśli się zdecyduję to chyba poczekam aż truskawki się skończą
Like jest na tej 5:2 w skrócie to: 5 dni jesz normalnie, 2 dni pościsz (znaczy jesz niewiele )

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
No, moja praca oddana, w niedziele przepuszczę przez antyplagiat, w poniedziałek do dziekanatu i już nie spałam dzisiaj w nocy prawie w ogole, od 8 bylam na uczelni po wpisy do indeksu, bo muszę mieć do poniedziałku wszystkie, wrocilam teraz

heroine, ja tez mam sypką tą herbat z korzenia mniszka, zalewam tak jak każąna opakowaniu, a potem sam płyn wlewam do ubtelki, inaczej bym co chwila pluła i ja wlewam po prostu do butelki z wodą, bo nie mam jako tako dzbanka, plus jestem poza domem ciagle, wiec to by nie mialo sensu. i jak Ci idzie ten dekots?
O matko, i Ty jeszcze funkcjonujesz? idź spać kobietooo

Aaa, myślałam, że Ty masz w torebkach tą herbatkę wsypujesz 2 łyżeczki i zalewasz wodą i gotujesz 5 min, tak? U mnie tak pisze Pisze też, że filiżanka wody, ja daję kubek cały, a Ty?
Ale jak Ci się to mieści w butelce? jak tego jest ponad dwa litry? Ja miałam mega problem, w końcu rozcieńczyłam wszystko w misce, bo takiego dzbanka nie mam
A dobrze mi idzie w sumie w smaku to jest nijakie, nic szczególnie się "nie wybija", tylko trochę kwaskowate od cytryny tylko, że żłopać trzeba cały czas no i do kibelka latać
Stary 2013-06-14, 19:05   #4369
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
białaczekoladko, bardzo Ci współczuję, przeczytałam całą Twoją wypowiedź i jak doszłam do tego, że chodzisz ze złamaną nogą od 5 miesięcy, to aż się za głowe złapałam... potrzeba nam radykalnej reformy służby zdrowia, bo to co się dzieje, to jest po prostu masakra. I masz rację, koniecznie wytłumacz temu trenerowi, jak to wygląda jeszcze raz, niech przystopuje. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było w porządku
Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Czekoladka Nooo nie...co za świństwo Normalnie niby wykształceni lekarze, ale o takim czymś pojęcia nie mieli, normalnie ubić, zabić i udusić
Mam nadzieję, że jakoś to szybciutko Ci się uda wyleczyć i będziesz śmigać jak dawniej !!!!!
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Białaczekoladka jak czytam Twoją wypowiedź to aż nie wierze jak można chodzić 5 miesiecy ze złamaną nogą dobrze że w końcu ktoś to wykrył i oby nóżka sie szybko zrosła Swoją drogą jak Ci trener daje w kość w takim przypadku to chyba jakiś nienormalny. Wiadomo, że trzeba noge ćwiczyć, ale może jakoś delikatniej.
Cytat:

O ludzie... nie wierzę, że 5 miesięcy chodziłaś ze złamaną nogą nic dziwnego, że tak Cię napie.przało ale dobrze, że w KOŃCU odkryli pomyłkę... i mam nadzieję, że nóżka się zrośnie i dojdzie do sprawności no i gadaj gadaj z tym trenerem, bo mówisz, że średnio wnioski wyciągnął jak Ci ostatnio podobny trening zafundował bo taki ostry wycisk może przynieść więcej szkody niż pożytku... dbaj o siebie Kochana
Cytat:
Czekoladko jejku jak mi Cię szkoda tyle czas ze złamaną nogą bidulka mam nadzieję, że szybko się zrośnie i nie będziesz musiała już cierpieć
Cytat:

Czekoladko,
sczena mi opadła jak czytałam o Twoim przypadku. C.holera jasna, jak to w ogóle możliwe - masakra. No ale kochana mam nadzieję, że pomimo tego, że opornie się goi to wszystko wróci do normy i wydobrzejesz i w ostateczności przeszczep nie będzie konieczny
DZIEKI KOCHANE MOJE

No historia niesamowita, tymbardziej ze na codzien obracam sie w srodowisku lekarzy pracuje z nimi i jak moje szefostwo to uslyszało te ekscesy to sie kazdy za glowe lapal

Jestem dobrej mysli

Cytat:
A na noc polecam maść z witaminą A Do przecierania dostałam od babci sok z aloesu na pol z wodą sie rozcieńcza i też sobię ten ala tonik chwalę
Witamina A bedzie fotouczulala latem, wiec nawet na noc bym ja odradzila.
Cytat:
Co do peelingów to bym się kłóciła Taki sklepowy delikatny to można robić raz w tyg, mechaniczny czyli mikrodermabrazję albo peeling kawitacyjny raz w miesiącu. Takie złuszczanie skórze jest potrzebne bo złuszcza naskórek, poprawia wygląd cery A taką gąbczke to musisz później dobrze umyć, bo to siedlisko bakterii skoro używasz jej do zmywania makijażu. Ja bym się nawet pokusiłą o dezynfekcje bo tak musiałyśmy robić w szkole
Ja na noc używam albo maść z wit A albo olejek z sorai. Ale ja nie mam tłustej cery
Co do kawitacji raz w miesiacu to ja bym sie z kolei nie zgodzila.
Mikro w serii jak najbardziej tez moze byc co tydzien.

Swoja droga ciesze sie ze 5 lat studiow pozniej odrazu przeskoczylam pracowac w instytucie w zasadzie jeszcze bedac na studiach i dzieki temu caly czas mialam mozliwosc i dostep do wszelkiej aparatury i non stop robie zabiegi, nie wyobrazam sobie raz na dwa tygodnie nie zrobic sobie jakiegos zabiegu
Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
bialaczekoladka tyle miesięcy się męczysz i jeszcze takie nieciekawe perspektywy lekarze przed Tobą roztaczają...nie mam super wiedzy z dziedziny anatomii ale musiałaś mieć naprawdę wielkiego pecha, żeby tak trudne do zrośnięcia miejsce złamać... dobrze, że diagnoza jest w końcu trafnie postawiona , nie umiem sobie wyobrazić bólu i dyskomfortu w życiu i pracy , kiedy trzeba chodzić ze złamaną nogą
No meczarnie mialam, musze przyznac! Przeciez ja kilka dni po wypadku juz chodzilam do pracy! Fakt faktem ze albo moja doktor po mnie przyjezdzala i mnie odwozila albo moj ojciec ale on wiecznie w rozjazdach. Dzisiaj jak to wspominam, to naprawde nie wiem jak ja to robilam

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Biore sie za nadrabianie

Edytowane przez bialaczekoladka
Czas edycji: 2013-06-14 o 19:12
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 19:07   #4370
pipson
Zadomowienie

heroine, tak,dokladnie tak u mnie też jest napisane ja daję... szklankę więc mysle, ze pomiedzy filizanką a kubkiem wiesz co, rano idąc na uczelnie robię sobie do małej butelki (wtedy wszystkiego mniej, tzn tylko tej herbatki z mniszka nagotuję wiecej i zostawiam na blacie) i jak wracam to robie to 1,5 litrowej butelki 2 łyzki soku z cytryny, 1 z żurawiny i ta pozostała czesc mniszka. Troche zmodyfikowany moj detoks, ale nie mam za bardzo jak inaczej myślę, że w ostatecznym rozrachunku jest ok, bo czuję już że lepiej mi się trawi
Stary 2013-06-14, 19:09   #4371
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
heroine, tak,dokladnie tak u mnie też jest napisane ja daję... szklankę więc mysle, ze pomiedzy filizanką a kubkiem wiesz co, rano idąc na uczelnie robię sobie do małej butelki (wtedy wszystkiego mniej, tzn tylko tej herbatki z mniszka nagotuję wiecej i zostawiam na blacie) i jak wracam to robie to 1,5 litrowej butelki 2 łyzki soku z cytryny, 1 z żurawiny i ta pozostała czesc mniszka. Troche zmodyfikowany moj detoks, ale nie mam za bardzo jak inaczej myślę, że w ostatecznym rozrachunku jest ok, bo czuję już że lepiej mi się trawi
Aha ogarniam jak już czujesz różnicę to super a też tak latasz do kibelka jak opętana?
Stary 2013-06-14, 19:19   #4372
makaron91
Zadomowienie

Pipson O widzisz Też właśnie słyszałam dużo dobrego o SB, posiłki wyglądają i brzmią smacznie, głodówki nie ma...
A, że od 2 fazy zaczęła to słyszałam, że jak ktoś ma niewiele kg do zgubienia to może właśnie od 2 fazy zacząć Ja ważę 64 kg! Ważyłam się ostatnio i tak 12 kg przydałoby się zgubić, także muszę raczej od 1 fazy zacząć...
Jeden kolega z pracy powiedział, że na 70 kg wyglądam, takze tego... Zapuściłam się
Widzę, że zaganiana jesteś, trzymam kciuki, żeby wszystkoposzło gładko i szybko!

Heroinko Czasem jest ciężko, ale ja nie czuję jako takiego zmęczenia jak reszta bo narazie jestem podjarana tym wszystkim, także wiesz
Ostatnio przez 3 dni miałam swoje dyżury, wczoraj wzięłam czwarty dodatkowo za takiego kolesia (wyjątkowo delikatny egzamplarz ), który podnosząc nosze nadwyrężył sobie ścięgno w DŁONI i po paru dniach stwierdził, że go jednak boli i nie da rady pracować. 2 tydzień go nie ma. A najlepsze jest to, że te nosze podnosił razem ze mną, z samego dołu, najpierw on z jednej strony, później ja z drugiej... Druga osoba ma nieco ciężej, jak podnosi z dołu tą drugą część, kiedy ta pierwsza jest już w górze, mi się nic nie stało w rączkę Także jest zapiernicz jeszcze większy przez niego.

Hehe, co się będziesz zastanawiać, dawaj razem ze mną Też podobają mi się przepisy Tylko trochę trzeba będzie wydać na tą dietę..
A to truskawki dopiero się zaczęły
Ciekawa dieta, Like czekamy na relacje
Stary 2013-06-14, 19:29   #4373
pipson
Zadomowienie

Makaron, no wiesz co, ja teraz jestem na "detoksie" Jillian Michaels, bo mi sie dramatycznie woda zatrzymuje, wiec nie wiem ile mam realnie do zrzucenia, zważe się dopiero za 3 dni. Ale kurcze, nie wytrzymałabym 2 tygodni bez owoców i mleka może sprobuję się trzymać też 2 fazy od razu, bo wygląda bardzo rozsądnie, przypominam mi lowcarb, które stosuje tu Paula

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

aha Makaron, no i dzięki za trzymanie kciuków jeszcze tylko dotrwać do tego 24, w międzyczasie mam 2 egzaminy na drugiej uczelni i wakacje, uważam, że w pełni zasłużone,bo już serio ledwo żyję.Ale w wakacje z kolei chce na praktyki isc albo jak się uda, to do pracy
Stary 2013-06-14, 19:52   #4374
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Makaron, no wiesz co, ja teraz jestem na "detoksie" Jillian Michaels, bo mi sie dramatycznie woda zatrzymuje, wiec nie wiem ile mam realnie do zrzucenia, zważe się dopiero za 3 dni. Ale kurcze, nie wytrzymałabym 2 tygodni bez owoców i mleka może sprobuję się trzymać też 2 fazy od razu, bo wygląda bardzo rozsądnie, przypominam mi lowcarb, które stosuje tu Paula

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

aha Makaron, no i dzięki za trzymanie kciuków jeszcze tylko dotrwać do tego 24, w międzyczasie mam 2 egzaminy na drugiej uczelni i wakacje, uważam, że w pełni zasłużone,bo już serio ledwo żyję.Ale w wakacje z kolei chce na praktyki isc albo jak się uda, to do pracy

A ile tak mniej-więcej chciałabyś schudnąć? Z tego co pamiętam to szczupła jesteś także chyba mogłabyś od 2 fazy zacząć
Mnie też to trochę przeraża- 2 tyg bez cukrów praktycznie
Margot chwaliła kiedyś jakis specyfik przeciwko zatrzymywaniu się wody w organiźmie właśnie, tylko nie pamiętam nazwy :P Margot jeśli to przeczytasz to proszę o nazwę

Bardzo proszę
O to na wakacjach też nie odpoczniesz
Stary 2013-06-14, 20:11   #4375
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość

Witamina A bedzie fotouczulala latem, wiec nawet na noc bym ja odradzila.

Co do kawitacji raz w miesiacu to ja bym sie z kolei nie zgodzila.
Mikro w serii jak najbardziej tez moze byc co tydzien.

Swoja droga ciesze sie ze 5 lat studiow pozniej odrazu przeskoczylam pracowac w instytucie w zasadzie jeszcze bedac na studiach i dzieki temu caly czas mialam mozliwosc i dostep do wszelkiej aparatury i non stop robie zabiegi, nie wyobrazam sobie raz na dwa tygodnie nie zrobic sobie jakiegos zabiegu
Dzięki Ty jesteś bardziej doświadczona wiec dzięki za rade

Wczoraj w aptece chciałam kupić maść co mi wcześniej pomogła, ale bez recepty mi nie dadzą i dostałam jakiś unguentum neomycini, musze sie tym poratować do sierpnia

Fajnie Ci, że masz dostęp do aparatury mi tego osobiście brakuje teraz jestem na całkiem innym kierunku studiów który mi sie nieszczególnie podoba
A powiedz mi w takim instytucie w zakresie kosmetologii to co trzeba mieć skończone żeby przyjęli do pracy.
Stary 2013-06-14, 20:21   #4376
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Ty jesteś bardziej doświadczona wiec dzięki za rade

Wczoraj w aptece chciałam kupić maść co mi wcześniej pomogła, ale bez recepty mi nie dadzą i dostałam jakiś unguentum neomycini, musze sie tym poratować do sierpnia

Fajnie Ci, że masz dostęp do aparatury mi tego osobiście brakuje teraz jestem na całkiem innym kierunku studiów który mi sie nieszczególnie podoba
A powiedz mi w takim instytucie w zakresie kosmetologii to co trzeba mieć skończone żeby przyjęli do pracy.
Własnie szkoda ze nie masz mozliwsci zeby Ci ktos recepte wypisał, swietny jest jeszcze Skinoern zawiera kwas azelainowy dziala znakomicie na tradzik ale i na przebarwienia w wyniku niego powstale i co najwazniejsze spokojnie mozna latem stosowac, nie fotouczula.
Moze do rodzinnej skocz, to napewno by Ci wypisala

A co teraz studiujesz?
Jezu ja robie systematycznie kawitacje mikro i oxybrazje, bez tego ani rusz, czekam z utesknieniem na zime wtedy wezme sie za glebokie zluszczanie i zamierzam cale cialo z eksfoliowac

Mnie przyjeli jak mialam tylko licencjat, pozniej zrobilam mgr plus kilka kursow i szkolen przedewszystkim z laserow, nastrzykiwan, mezoterapii i takie ogolnie szkolenia do aparatury typu enedrmoologia, ale to robilam juz pracujac, bo na wlasna reke w zyciu finansowo nie dalabym rady.
Stary 2013-06-14, 20:30   #4377
pipson
Zadomowienie

Makaron, Margot chwaliła auqa femin, ale mnie to niestety gryzło po kieszeni bardzo.
Ja ważę OKOŁO, 51-52 kg, chciałabym realnie schudnąć 4 kg, nie mniej ważyć niż 48, więc to nie jest dużo. A SB 2 faza brzmi naprawde całkiem rozsądnie, tylko ja niestety muszę się pilnować z ilością, bo co z tego, że je sie super zdrowo, skoro je się ciągle

Margot, wczoraj zdaje się pytałaś o szwy i ćwiczenia, jeśli o to chodzi, to muszę jeszcze trochę poczekać niestety aleza jakiś miesiąc po badaniach i kontroli myślę, że będę powolutku zaczynać się ruszać konkretniej. Co najsmieszniejsze, ciagnie mnie niemiłosiernie do hula-hop, które przed szpitalem stało sobie w kącię zapomniane i rzadko kiedy mi się chcialo nim kręcić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 21:19   #4378
heroine86
Zakorzenienie

makaron, no tak, rozumiem początki zawsze są ekscytujące ale życzę Ci żeby ten zapał trwał jak najdłużej i by ta praca cały czas dawała Ci satysfakcję i radość
Koleś może po prostu potrzebował wolnego
Stary 2013-06-14, 21:34   #4379
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Własnie szkoda ze nie masz mozliwsci zeby Ci ktos recepte wypisał, swietny jest jeszcze Skinoern zawiera kwas azelainowy dziala znakomicie na tradzik ale i na przebarwienia w wyniku niego powstale i co najwazniejsze spokojnie mozna latem stosowac, nie fotouczula.
Moze do rodzinnej skocz, to napewno by Ci wypisala

A co teraz studiujesz?
Jezu ja robie systematycznie kawitacje mikro i oxybrazje, bez tego ani rusz, czekam z utesknieniem na zime wtedy wezme sie za glebokie zluszczanie i zamierzam cale cialo z eksfoliowac

Mnie przyjeli jak mialam tylko licencjat, pozniej zrobilam mgr plus kilka kursow i szkolen przedewszystkim z laserow, nastrzykiwan, mezoterapii i takie ogolnie szkolenia do aparatury typu enedrmoologia, ale to robilam juz pracujac, bo na wlasna reke w zyciu finansowo nie dalabym rady.
Wcześniej używałam Clindacne zobaczymy co mi dermatolog poleci. Ja miałam robiony 5 razy kwas pirogronowy i jakoś efektów nie widze
Też bym chciała takie zabiegi, ale nie mam dostępu Ja studiuje teraz biotechnologie kosmetologiczną z kosmetologii to jest niewiele. Przede wszystkim bardziej zajęcia na biotechnologię.
Endermologie miałam na zajęciach, mam kursy na IPL ale wiem że co sprzęt to szkolenie, bo każdy jest inny
Także ja swoją przyszłość chce jednak kierować w stronę kosmetologii a nie biotechnologii
Stary 2013-06-14, 21:50   #4380
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej używałam Clindacne zobaczymy co mi dermatolog poleci. Ja miałam robiony 5 razy kwas pirogronowy i jakoś efektów nie widze
Też bym chciała takie zabiegi, ale nie mam dostępu Ja studiuje teraz biotechnologie kosmetologiczną z kosmetologii to jest niewiele. Przede wszystkim bardziej zajęcia na biotechnologię.
Endermologie miałam na zajęciach, mam kursy na IPL ale wiem że co sprzęt to szkolenie, bo każdy jest inny
Także ja swoją przyszłość chce jednak kierować w stronę kosmetologii a nie biotechnologii
Na mnie jednak najlepiej dziala mieszanka AHA Po pirogronowym tez szalu nie widzialam.
O jezu ciezki kierunek wybralas, tam juz trzeba byc naprawde pasjonatem.

Ja w zasadzie wszytsko mialam na studiach ale to sie nijak mialo w porownaniu z wiedza lekarzy z ktorymi pracuje , to tak naprawde od nich najwiecej sie naczulam.Studia daly mi duzo wykutej teorii ktora rowniez jest wazna, dzieki temu bez problemu rozumialam o czym do mnie mowia i w moment uczylam sie wszytskiego. Jednak wyczucie wlasnej reki, wykonywanie jak najlepiej zabiegow od strony technicznej poznanie sprzetow i preparatow przyszlo dopiero z czasem.
I przedewszystkim podstawowa zasada, miejsce dla kosmetologa jest wlasnie u boku lekarzy a nie w jakims marnym saloniku kosmetycznym, takze moja rada pchaj sie do tego typu placowek, tylko tam jest szansa sukcesywnego rozwoju

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

czbasia slyszalas o nowelizacji kodeksu pracy?bo widze ze podczytujesz

Edytowane przez bialaczekoladka
Czas edycji: 2013-06-14 o 21:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości