|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozatym taki jak to nazwałeś "wieloryb" ma takie samo prawo do opieki medycznej jak każdy inny pacjent. Wymyślają procedury na wszystko wiec na to tez mogą zeby po ludzku sobie z tym radzić i nie narażać pacjentów na komentarze czy choćby głupie miny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
poki co wydaliśmy 800 zł a planuje wydać jeszcze max 1000
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry ![]()
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć Dziewczyny. Co dziś na śniadanie?? Ja mam ochotę na najzwyklejsze płatki z mlekiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
wstałam bo coś spać nie mogę. U mnie KONIEC REMONTU!!!! Teraz tylko sprzatanie zostało- wypijam kawke i się biorę za lżejsze prace kurzowo- zmywające
![]() Dałam wczoraj ogłoszenie że oddam stare grzejniki i od rana telefon mi się urywa ![]() Planuję dziś podjechac do ciuchlandu ciążowego i coś sobie kupić bo ceny w sklepach masakryczne. miłego dnia ![]()
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest coś takiego jak ciucholand ciążowy??nie wiedziałam. Ciekawe czy w Poznaniu takie sa. Wogole ja jakoś nie mam zdolności do zakupów w ciucholandach. Podziwiam dziewczyny które wyszukują niesamowite perełki za grosze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
szukałam wczoraj w sklepach niedrapek i wiecie co- nie ma
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
znalazłam adres jednego a czy coś znajde nie wiem- też nie umiem szukać ale jestem zdesperowana- nie mam kurtki a dziś 3 stopnie są ![]()
![]() |
#4360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W płaszczyk jeszcze wchodzę ale z ziomowa kurtka bedzie gorzej. Tez muszę poszukać. Nie chce wydawać 300zl na kurtkę bo pochodzę w niej tylko chwilkę. I jeszcze szlafrok muszę kupic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Ja tez coś dziś spać nie mogę i jestem już po śniadaniu - bagietka z serkiem ziołowym i łososiem wędzonym
![]() A co do kosztów wyprawki i ogólnie ciąży i dziecka to pamietam, ze kiedyś czytałam,ze w dzisiejszych czasach dziecko to luksus i faktycznie trudno sie z tym nie zgodzić. Szczególnie, gdy weźmie sie pod uwagę wysokie koszty utrzymania, problemy młodych ludzi z praca, a wszystko co dla dzieci czy kobiet w ciąży jest średnio dwa razy droższe. A niedrapek chyba nie ma potrzeby specjalnie kupować, równie dobrze sprawdza sie po prostu skarpetki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4362 | |
Gang Iren
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Tylko tyle? U mnie też ochłodzenie,ale nie aż tak jest 12 st. Ale to co najgorsze,pada deszcz ![]()
![]() |
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja się własnie nie mieszczę w płaszcz jesienny bo mam taki taliowany i dopasowany więc dupa blada ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Nie znoszę zimna ![]() ![]()
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() a oglądam ddTvn i pokazują jak robią kiszoną kapustę i co? i zbieram ślinę z podłogi ![]()
#4365 |
Zadomowienie
|
A jakie buty kupujcie na zimę?? Ja sie zastanawiam nad Emu , nogi mi pewnie trochę bedą puchnąć to w takich wygodnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mąż wrócił w nocy i teraz odsypia a ja już po śniadnku, zjadłam dziś pół słoika powideł ![]() Widzę że temat kosztów wyprawki się przewija.....no u nas z wózkiem wyjdzie ok 5-6 tyś peg perego kosztuje 2500 zł więc to największy wydatek....no ale jak trzeba to trzeba ![]() Decydując się na dziecko byliśmy świadomi ile kosztuje wyprawka więc nie przeraża mnie ta kwota bo już się z nią oswoiłam i starałam się od początku ciąży co miesiąc coś kupować więc głównie został tylko wózek i pare pierduł bo łóżeczko prababcia Lenki kupuje a drugą pościel babcia ![]() Ale zachęcam do kupowania....zwłaszcza akcesori do nas i maluszka na allegro, ja do tej pory jestem w szoku jaka jest różnica cenowa, ja nie wiem jak ja po macierzyńskim wróce do pracy i będę sprzedawać takie drogie rzeczy jak sama o połowe taniej kupiłam ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-02 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Gang Iren
|
A co to takiego? Pierwsze słyszę. Dobre?
#4368 |
Zakorzenienie
|
moja teściowa też robi pasztet z selera-m niezły i wygląda jak "normalny" pasztet ![]() U mnie na śniadanie dziś dziwnie- świeży żytni chlebek z masłem- tak mi się zachciało ![]()
#4369 |
Wtajemniczenie
|
A ja dziś w domu...byłam wczoraj u internisty i poprosiłam o zwolnienie, bo wczoraj ból pleców wystarczająco solidnie dał mi się we znaki w pracy.
Boli mnie dziś coś prawa pachwina.... ![]() Idę robić sobie śniadanko...kasza manna na mleku z bananem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobre
![]() Na pewno seler się wcześniej gotuje i trze na tarce, są pieczarki i ser żółty ![]()
#4371 |
Rozeznanie
|
Ja sie w jesienny i zimowy płaszcz jeszcze mieszczę, ale to tylko kwestia czasu jak przestanę
![]() Co do butów to większość mam botkow na obcasie,a płaskie jedna parę Kozaków i śniegowce, wiec pewnie zakupie jakaś pare wygodnych butów. A Allegro faktycznie warto sprawdzać, wiele rzeczy jest dużo tańszych. Ja obecnie jestem na etapie szukania tam kołyski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety, ale z allegro to prawda praktycznie w każdej dziedzinie... Ja miałam upatrzony sweter/ kardigan, ciepły, do połowy ud... U mnie w stacjonarnym sklepie 90zł... Patrzę na allegro - dokładnie ten sam, za 65zł z dostawą... A podobne tylko z gorszym składem jak chodzi o materiał to mogłam mieć już za 55zł... Więc na jednej sztuce 25zł różnicy - przy zakupie dwóch (mama się skusiła) zaoszczędziłyśmy po 30zł.... I jeszcze kurier dostarczył je nam do domku - i jak nie kochać allegro? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jak myślicie lepiej kupić do wózka taki kombinezon z nóżkami czy taki worek? Zastanawiam się co lepsze...
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- ile tych kombinezonów kupić? 2 czy 3?
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry, u mnie dzis na sniadanko kawalek szarlotki ( mąż robił)
![]() magnusia ![]() ![]() Jesli chodzi o niedrapki to one zazwyczaj leza w takich koszyczkach, widzialam w H&M, a do wozka mam i kombinezon i spiworek, zobaczymy w czym mlody bedzie wolał ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Aaaa no i zapomniałam sie pochwalic, obchodzimy z mężem dzisiaj 3 rocznice ślubu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Konto usunięte
|
Dzień dobry!! Ja już w pracy, popijam gorący sok malinowy
![]() Cytat:
Powiedz proszę - pozwalasz sobie na normalną kawkę czy pijesz bezkofeinową? Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4377 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale najdroższe rzeczy teraz to butelki , laktator , wanienka ze swojakiem , kołderki , pościele .Wszystkie akcesoria no i ciuszki jak jakieś wpadną nam w oko dokładnie jakieś ciepłe komplety potrzebuje . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle moja mama sądzi , że zimą w ogóle z dzieckiem nie powinnam wychodzić .... witam drogie panie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że założę po prostu kozaki które mam. Cytat:
Kuzynka pożyczyła mi taki:
![]() |
#4379 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Znalazłam taki przepis,to chyba będzie to,co? http://ugotuj.to/ugotuj/10476317/pasztet+z+selera/p/ A to można chyba mrozić? W jakim czasie trzeba zjeść,wiesz może? Bo nie wiem czy wszyscy domownicy będą chętni na niego... Cytat:
Cytat:
Gratulacje! ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851] Powiedz proszę - pozwalasz sobie na normalną kawkę czy pijesz bezkofeinową? Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust.[/QUOTE] Nie do mnie pytanie,ale się wtrącę,że ja pijam codziennie zwykłą kawę i nie wyobrażam sobie inaczej zacząć dnia. Fajny,zgrabny brzuszek ![]()
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-02 o 08:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
właśnie napisała do mnie koleżanka że pożyczy nam wanienkę ze stelażem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851 Powiedz proszę - pozwalasz sobie na normalną kawkę czy pijesz bezkofeinową? Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust.[/QUOTE] pije jedną normalną z ekspresu z kapsułki z mlekiem. Gin stwierdził że jedna jest OK. Brzuszek śliczny ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.