|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Ogórkowa ![]() Jutro mam wizytę u ginki na 15,45 ![]() ![]() ![]() ![]() Troszkę irytuje mnie to, że parę osób z rodziny powiedziało, że coś tam dla mojego maluszka mają (typu łóżeczko, wanienka itp.). Chciałabym żeby już mi to dali, bo kurde nie wiem co jeszcze mam dokupić ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja spanielka jakieś 2 miesiące temu naciągnela ścięgno w łapce i też był problem, kulała i trzymała ja w powietrzu, byliśmy u weta dostała zastrzyk, tabletki i przeszło, chociaż widzę że czasami jeszcze lekko kuleje jak za dużo biega ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Ja w piątek po zakupach dla Lenki pełna reklamówka a dla mnie i męża po dwie pary skarpetek ![]()
![]() |
#4323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() iwantyou99 i Migotka super, że Maluchy zdrowo rosną. Migotko może ta dieta nie będzie taka zła ![]() Magnusia to Młodego garderoba się zapełnia ![]() ![]() Moje wyniki glukozowe książkowe, toxo też, ale hemoglobina i hematokryt jeszcze spadł ![]() ![]() jutro wizyta- mam nadzieję, że nie każą mi ssać gwoździ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
heja
bylismy na warsztatach i u mnie chyba inni prowadzacy byli bo było całkiem fajnie ![]() ![]() nadrobiła was ale nie mam siły cytować. dobranoc ![]()
#4325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4326 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=_Shiloh_;43081160]Proszki i inne duperele tak jak pisałam wyżej, kupię tutaj. A co do oliwki w HiPP też jest bardzo fajna, używałam obu i dla mnie są takie same tylko z BD tańsza
![]() Podpatrzyłam kiedyś na wątku lipcowo-sierpniowym, że polecają do kąpieli płyn ziajka od pierwszego dnia życia http://allegro.pl/ziajka-plyn-do-kap...540622768.html , podobno jest lepszy od babydream, tylko chyba ciężko go dostać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43079851]
Co nowego? W końcu mogę powiedzieć że naprawdę czuję ruchy dziecka. Rusza się tak mocno że aż mąż zdziwiony ![]() ![]() [/QUOTE] Super ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4328 | |
Rozeznanie
|
ejani, a np. taki Kazimierz Wielki nie był pijakiem, ale był babiarzem (narobił sobie całe mnóstwo dzieci), no i był bigamistą
![]() ![]() Ja postanowiłam, że jak już zadecydujemy o imieniu, to nie będziemy się tym wśród rodziny i znajomych chwalić, bo komentarze są nam do szczęścia naprawdę niepotrzebne. Cytat:
Moja teściowa jest pielęgniarką, czasem się nasłuchuję ile muszą naginać swoje prawa i obowiązki, żeby było "po ludzku".
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Rozeznanie
|
Oj 1 dzień przerwy od internetu, bo dziś wyjątkowo mąż miał dzień wolny i spędziliśmy czas razem m.in upiekliśmy pyszne jabłka, a tu tyle do czytania
![]() Amberella, dziękuję bardzo. termin z miesiączki mam na 22 stycznia, a z usg na 29, ale ja walczę na razie o to, by w ogóle do stycznia donosić. bo moja szyjka już się skraca i leżę. Akkma, bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że do końca ciąży tak zostanie ![]() sharey, bardzo fajny ten wózek taco. Mnie podoba się jeszcze klasyczny wózek Bebetto Fabio 2w1 w beżu. Nie oglądałam ich jeszcze na żywo, więc pewnie wszystko okaże się w trakcie "oględzin". vacuity, ja mam wadę +6 i na pierwszej wizycie moja ginka mi powiedziała, że to nie jest wskazanie do CC... ciekawe jaka będzie opinia Twojego lekarza. Widzę, że miałaś zakładany pessar, a mnie właśnie najpewniej też to czeka w przyszłym tygodniu. Czemu byłaś zdołowana po jego założeniu? Możesz z nim podejmować jakąś aktywność - w sensie chodzić normalnie? Ja liczę bardzo, że po założeniu krążka lekarz pozwoli mi chociaż na małą aktywność. iwantyou99, ja mam podobne obawy co do 2 ciąży i już teraz myślę intensywnie o antykoncepcji. U mnie 2 ciąża będzie pewnie przebiegała, tak jak pierwsza i nie wyobrażam sobie najpierw 3 miesięcy w klęczkach nad kiblem, a później leżenia, z powodu krótkiej szyjki przy małym dziecku. lolita25, super ten kojec, który wrzuciłaś i też chyba w taki zainwestuję. Przyda się na pewno, właśnie na okazję np. gotowania obiadu. Muminek1991, bardzo ładny brzuszek i faktycznie w ciągu miesiąca się uwydatnił. Który tydzień Ci leci teraz? Jeśli chodzi o temat łóżeczka i wyprawki ogólnie, to nam się trochę ufarciło, bo moi kochani rodzice 4 lata temu postarali się o moją siostrę i tym sposobem dostajemy od nich prawie całą wyprawkę i w super stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś wie jak to jest z liczeniem ruchów dziecka? Lekarz mówił, że powinnam liczyć, ale jakoś go o to nie dopytałam...Dorotka czasem kopie raz, czasem od razu dostanę kilka kopów (to w sumie nie do policzenia tak za sobą). Nie wiem czemu się nie dopytałam o szczegóły-myślałam, że to proste, a w sumie to nie wiem jak to robić ![]()
![]() |
#4332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby Ci się udało rodzić w Domu Narodzin ![]() ![]() No właśnie niektórzy też mi odradzają własną położną w Zofii. Coś w tym musi być ![]() OK ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kolory to na początku skupiałabym się na specjalistycznych książeczkach dla dzieci i na mocniejszych akcentach. Dobry gust trzeba kształtować od narodzin ![]() ![]() Jeśli chodzi o książeczki to dla malutkich dzieci polecane są takie KLIK (wzorowane na brytyjskich, pamiętam, że kilka lat temu przywoziłam z Londynu podobne książeczki dla dzieci znajomych). Na prawdę się sprawdzają ![]() Dla starszych dzieci polecam książki z serii MAMOKO Mizielińskich, są rewelacyjne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego warto wcześniej dowiedzieć się jakie osoby mogą Twoją położną zastępować. Poczytać o nich trochę w necie itd. Szpital Św. Zofii jest najbardziej obleganym szpitalem w Wawie ![]() Podobnie ze znieczuleniem. W Św. Zofii za znieczulenie trzeba zapłacić, w szpitalu na Inflanckiej nie. Robię teraz rozeznanie wśród koleżanek, które niedawno rodziły, dlatego tak się wymądrzam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponoć wit C pomaga w przyjmowaniu zelaza.
![]() |
#4334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słyszałam o tym aby nie było "tej zaklepanej" bo na wolne- wręcz przeciwnie czytałam, że wtedy przyjeżdża do szpitala bo ją informujesz. Dziś "moja położna" dzwonił do mnie i umówiłyśmy się na listopad na telefon aby ustalić termin spotkania w grudniu. Ja na Zośkę jestem zdecydowana z dwóch powodów- po pierwsze mam tam 5 minut piechotą a po drugie byłam tam na usunięciu poprzedniej ciąży (pozamaciczna) i personel i opieka była na najwyższym poziomie zarówno pod względem sprzętowym jak i podejściem do pacjenta
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
Wlasnie skonczylam robic podsumowanie, co musimy jeszcze kupic i ile nas to bedzie kosztowalo, wyszlo ok.4000,
![]() ![]() ![]() Oczywiscie nie wliczajac w to mebli do pokoju i ubranek ( mam nadzieje dokupic na promocjach i w lumpku) ..... rece i cycki mi opadly... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany to co Ty policzyłaś jak bez mebli i ubranek?? wózek pewnie, nie?
![]() |
#4338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-01 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Opisywałam sytuację z położną, która przytrafiła się mojej koleżance (rodziła ok. 4-5 m-cy temu). Ona akurat miała dosyć obleganą/znaną położną. Koleżanka mówiła mi też, że jak dzwoniła do niej już po porodzie to zazwyczaj tamta odpowiadała, że jest teraz w trakcie porodu i nie może rozmawiać. Oddzwaniała po kilku godzinach, kiedy koleżanka już jakoś uporała się z problemem. Nie chcę absolutnie odradzać położnej. Sama być może zdecyduję się na którąś. Warto jednak wiedzieć także o takich sytuacjach mniej przyjaznych ![]() A do której szkoły rodzenia chodzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O,ładna sumka ![]() Ja dla Wiki na wyprawkę wydałam malutko,bo nie było kasy. Chyba zmieściłam się w 1000 zł za wszystko. A dla Eryka też wydałam 1000,no ciut więcej jakoś 1200,tyle że funtów ![]()
![]() |
#4341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1200 funtów, o matko coś Ty kupowała? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No,ja też wliczyłam wszystko,rzeczy dla mnie jak koszule,staniki do karmienia też. Łącznie z wózkiem,łóżeczkiem,foteli kiem. Musielismy liczyć tyko na siebie,nic nie dostaliśmy od nikogo. Dużo mówisz? A wy dziewczyny ile szacunkowo wydacie na wyprawkę?
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ubranka poszło jakieś 500-600 złotych (ale moja mama zaszalala mocno i kupiła na przykład 6 par nowych dżinsow w rozmiarach 56-62 ![]() Na pieluchy wielorazowe 500 złotych. Na kocyki 300 ![]() Na chusty prawie 300. Moja mama kupiła jakieś różki/spiworki/otulacze i inne takie za kolejne 500 (pierwszy wnuk ![]() Lozeczko z materacem pewnie 400 złotych. Wózek liczę koło 2500-3500. Rożne kosmetyczno-pielęgnacyjne drobiazgi pewnie jak nic kolejne 500 złotych jak nie wiecej. Wiec ogólnie to ![]()
![]() |
#4345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -wanienka -fotelik -deska do prasowania ![]() -kocyki -pościel -zmiany pościeli -rożek -przewijak -butelki -koszule/biustonosze dla mnie -stojak na kosz mojżesza Sama nie wiem co jeszcze ... ![]() Edit: Aaa i najwazniejsze...komoda, szafa dla małego ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-01 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No no,ja rozumiem. Teraz też nie miałabym takiej kwoty na wydanie,bo i my żyjemy z jednej pensji. Ale przed porodem Eryka to pracował Radek i ja pracowałam też. Więc szło zaszaleć i tą jedną pensję przeznaczyć na wyprawkę ![]()
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
odpowiedziałam Ci na PW
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- nie wiem, nie liczę i zależy jaki wózek kupimy ![]()
#4348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teściowa ostatnio dźwigała nogę takiego "wielorybka" i myślała, że ducha przy tym wyzionie (co prawda jest mała i drobna, ale ma krzepę). Mówiła mi, że przy grubszych sprawach skrzykują się nawzajem z innych oddziałów, przecież to chore.
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój magiczny excel mówi, że szacunkowa wartość: - całej zaplanowanej wyprawki, wynosi 3992,40 zł - z czego fizycznie poniesiony przeze mnie koszt wyniesie 2243,40 zł (różnica to datki, które już otrzymaliśmy lub mamy deklarację, że dostaniemy -np. 1000 zł na wózek od dziadka) - część zakupów już poczyniłam, a na pozostałe rzeczy z mojej kiesy pójdzie jeszcze 1185,00 zł +/- wszędzie 10 % ![]() dodatkowo, jeśliby do wyprawki wliczyć koszty ciążowe (badania nierefundowane, witaminy, supplementy to kolejne +800 zł [do tej pory] Nie martwcie się - później będzie gorzej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.