|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4352 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Ja dziś poprałam swoje second-handowe łupy, też nie mogę się na nie napatrzeć .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
CayenneOna, dziękuję, że podzieliłaś się swoją historią, tylko chwilowo jestem w takim dołku, że trudno mi uwierzyć, że spotka mnie jeszcze coś dobrego, że będę jeszcze szczęśliwa. O alimenty będę się starać, myślę tylko, że prędzej je dostanę z opieki społecznej niż od niego, a wiecie jak u nas działa opieka społeczna, nawet kilka dni temu w wiadomościach mówili o kobiecie z 8 dzieci, które sama po śmierci męża wychowywała, zwróciła się do opieki o pomoc w dofinansowaniu podręczników do szkoły to opieka złożyła sprawę do sądu o odebranie jej praw rodzicielskich.... Jeden prawnik się wypowiadał, że taka sprawa będzie kosztować nas, podatników ze 20000tys. ale opiece łatwiej sprawę założyć niż pomóc, przyznać jej 1000, 2000 na podręczniki... Nie komentuję już nawet faktu, że chcą jej odebrać dzieci, że rozdzielenie ich, rozesłanie dzieci do domów dziecka wydaje im się bardziej odpowiednie niż pomoc. Ale tak u nas działa 'pomoc' społeczna, w takim kraju żyjemy. Ale dość tych smętów. Lecę robić rogaliki. Miłego popołudnia,
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale powiem Ci, że okazało się, że nie ma to dla mnie znaczenia. Myślałam tylko o ciąży. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Raczej nie. Mimo, że nas na to stać w chwili obecnej trochę to dla mnie nie halo Pisałam już kiedyś o tym tutaj. Chciałabym trafić na położną z powołaniem a nie łaską zajmującą sie mną. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4355 | ||||
|
Zadomowienie
|
cayenneOna, niezapomnijkaa09 fajnie macie ze już kupiłyscie wózki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie w szpitalu jedzenie smakowało
ale przed i po cc nie jadłam 2 doby, a na 3 dobę dali mi sucharki a mąż mi przywiózł jeszcze biszkopty, więc jak już mogłam jeść kasze na mleku i inne "smakołyki" na położniczym to byłam szczęsliwa![]() Dzisiaj mąż robił na obiad pieczonego królika, a ja nie mogę sie przemóc by go zjeść, jak pomyśle o tych ślicznych zwierzaczkach, które hoduje mój tato, a które ja biorę na ręce i głaskam... dziwne, ale w przypadku wieprzowiny czy kurczaka nie mam takich oporów ![]() Side śliczne ciuszki Cayenne Niezapominajka gratuluje zakupów wózków i tego, że się zdecydowałyście Ja gdzieś w listopadzie pojadę na wieś, gdzie mam zeskładowane dzieciowe szpargały i rozpakuję mój wózek głęboki po Marcelku. Musze sprawdzić, bo gondole używałam krótko, wkład spacerowy 2 lata, a obie wersje mają tą samą budkę i obawiam się, czy kolor budki nie będzie się różnił od koloru gondolki bo np. spłowiał od słońca... Gdyby tak było, to ten wózek cały zostawię do użytkowania na wsi a kupię wymarzone Bebetto... słowo "kupię" w duzym uproszczeniu oczywiście, bo będę miesiącami porównywała i jęczała, czy wolę Nico Plus czy Luca więc może lepiej (i taniej) by było gdyby ta budka jednak pasowała![]() Mona Marcel nie mieścił się w ogóle 56, a rozmiar 62 nosił przez miesiąc, może półtora, bo urodził się mając 61 cm. Z tych najmniejszych rozmarów dzieciaki bardzo szybko wyrastają Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-03 o 17:33 |
|
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Raczkowanie
|
no i ja jestem po krótkiej nieobecności. troszki was nadrobiłam.
![]() Tż wyjechał do pracy córcia mnie pociesza że mam ją i dzidziusia w brzuszku więc wcale nie jestem sama, kochana jesttydzień szalony, maraton jakiś - zakupy, wizyta u rodziny i katar małej. Czekam na wyniki tokso i krwi, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. A w czwartek wizyta u ginekoloszki - już nie mogę się doczekać, może poznam płeć, jak dzidziuś będzie dobrze ułożony. Zjadłam dwa banany i dzidziuś mi teraz szaleje. |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ze wszystkim sobie poradzisz zobaczysz |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z Wrocławia. Jestem zmęczona teściami. Nadrobilam, ale poodpisuje jutro.
Miłego wieczoru
|
|
|
|
#4361 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
asienka213, rogaliki wglądają pysznie! Ale cudowne pociechy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję dokonania wyboru wózków - ja mam codziennie inne typy Oj, ciężko mi się zdecydować, cieżko ![]() Cytat:
Dziewczyny, za mną bolesne 1 listopada - pierwsze przy grobie ukchanego wujka... Jak zobaczyłam, jak mój tata całuje zdjęcie swojego brata-bliźniaka na grobie tylko się rozryczałam ![]() No i dziś miałam mega AWANTURĘ. Wyprowadziliśmy się z wynajętego mieszkania i właściciele nie chcą nam oddać kaucji... I Bóg mi świadkiem - pierwszy raz w życiu zrobiłam komuś taką awanturę, że TŻ mnie chciał wyprowadzić z mieszkania. Na początku łamał mi się głos, ale dostałam takiej kur.wi.cy, że nie dopuszczałam ich wcale do głosu i rzucałam takimi argumentami, że może połowę kasy odzyskamy. Jestem z siebie dumna, bo normalnie odpuściłabym ![]() Tylko Maleństwa mi szkoda
|
|||||
|
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie wielki mam dzisiaj brzuch. Taki wzdęty... moze znowu rośnie
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Kobiety ![]() wysłane z fona
|
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
To hormony tak dzialaja, ja tez niedawno pierwszy raz w zyciu zrobilam awanture w banku. Ale to dobrze - teraz musimy bronic naszych dzieci wiec musimy przestac sie bac walczyc o swoje Co do wynajmu mieszkania to ja tez mialam przeboje z kaucja - mam wrazenie ze kazdy wlasciciel za wszelka cene chce sobie zatrzymac ta kase. Cytat:
|
||
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 | |
|
Raczkowanie
|
Właścicielką jest 19-letnia studentka, której rodzice kupili kawalerkę (mają full kasy i trzy inne mieszkania pod wynajem) i była ze swoim ojcem.
Wyprowadziliśmy się zgodnie z umową - z miesięcznym okresem wypowiedzenia, regulując na bieżąco wszystkie wydatki (umowę podpisaliśmy do końca maja). I tak w skrócie rozmowa po uregulowaniu rachunków na stan dzisiejszy (z liczników pi razy oko - zapłaciłam jej 100zł) i mówię. - A kaucję rozumiem, że już dziś dostaniemy? - Nie no właśnie POSTANOWILIŚMY, że zerwaliście umowę i wtedy kaucja przepada. - Słuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuch am?! - No bo też mnie zrozum... ja muszę opłacić miaszkanie studenckie... - Ale jaki to ma związek z kaucją zabezpieczającą mieszkanie w ramach szkód?! - No bo ja jak wynajmuję mieszkanie to mam taki zapis, gdy się wcześniej wyprowadzę to kaucja przepada - Ale w mojej umowie tego nie ma!!! - No właśnie... To takie NASZE PRZEOCZENIE, że nie wpisaliśmy tego do umowy. No wnerwa miałam takiego, że wykrzyczałam im w twarz, że: - to niezgodne z umową - że mnie nie interesują inne umowy - że okres wypowiedzenia został zachowany i działa on w obie strony, równie dobrze, że to oni mogli nam wypowiedzieć umowę bez żadnych konsekwencji - że są różne sytuacje życiowe i nie wynajmuje się mieszkań dożywotnio - że nie znają pojęcia kaucji - że ludzie to robią tak, że ostatni miesiąc wynajmu nic nie płacą, tylko kaucja jest ostatnim czynszem, a my byliśmy fair - że ja mogę bez problemu poczekać i miesiąc na zwrot kaucji - że kaucja jest na poczet SZKÓD, jest zabezpieczeniem i powinna "wisieć" nad mieszkaniem "a Państwo pewnie po prostu wydali te pieniądze!" - że jestem w ciąży i nie wolno mnie denerwować (na to ta małolata zaczęła mnie przytulać, żebym się nie denerwowała!) - na ich marudzenie, że oni muszą po nas wymalować mieszkanie (po 6 miesiacach wynajmu, gdzie my wprowadziliśmy się zaraz po wyprowadzce byłego właciciela - do brudnych ścian), że dlaczego ja mam sponsorować następnego lokatorowi malowanie ścian, skoro my wprowadziliśmy się do brudnych ścian i im to nie przeszkadzało - że nie wbiłam nawet żadnego gwoździa w tym mieszkaniu i je mimo ciąży wysprzatałam - że tyle co wartość kaucji, to ja zarabiam przez pół miesiąca "rozumiecie Państwo, że ja na te pieniądze muszę dwa tygodnie pracować!!!" - że myślałam, że podpisuję umowę z normalnymi ludźmi Może niektóre teksty są ostre, ale... oni nic nie odpowiadali i powiedzieli tylko, że "dobrze, no to tę połowę to zwrócimy"... Czyli chyba jednak coś miałam racji? Trzaskając drzwiami na odchodne powiedziałam "pieniądze proszę przelać na konto, trzask!". Jestem w szoku, bo na takie sytuacje zawsze reagowałam zaciśniętym gardłem i łzami w oczach............ ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
patrzę, a tam.. no faktycznie.. jakiś gigancik mi wyrósł w ciągu tych kilku godzin
|
|
|
#4368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I bardzo dobrze!! Ja bym jeszcze straszyła sądem |
|||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Justine, brawo! Bardzo dobrze im powiedziałaś! I dobrze, że to w ogóle zrobiłaś, bo pewnie byś inaczej wybuchła w domu
i wyładowała się na kimś innym. Ale dlaczego po takim kazaniu zdecydowali oddać tylko pół???? Kurczę, należy Wam się całość bez dwóch zdań!
|
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do awantury, przeciez Ci ludzie sa niepowazni i nie maja prawa ustalac sobie czegos, czego nie ma w umowie skoro mieszkanie nie ma zadnych przez was wyrzadzonych szkod, nalezy wam sie cala kaucja a nie tylko polowa Ja bym napewno nie popuscila ![]() elunka te 3 tygodnie tez szybko mina uparta slodka ta Twoja cora za wyniki A wiecie, ze ja wczoraj chcialam kupic krolika, nawet mialam go juz w koszyku, a przed kasa mi sie normalnie wlaczyly wyrzuty sumienia i go wyciagnelam, a moj tz sie ze mnie smial
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałaś rację. Dlaczego tylko połowę???
|
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dlaczego tylko połowa - nie chcę tego ciągnąć - mam możliwość napisania pisma z podpisem adwokata (tak dla postraszenia), ale boję się, że coś wymyślą i narobią jakiś szkód mówiąc, że to efekt naszego mieszkania - a tego już nikt nie udowodni ![]() I ja już nie miałam siły tam przebywać, po prostu chciałam jak najszybciej stamtąd wyjść i zostawić to za sobą. I bądź tu człowieku uczciwy! Jednego trochę żałuję - mogłam trochę poczekać pod blokiem, bo właścicielka spodziewała się osób zainteresowanych mieszkaniem na jego obejrzenie. Oj, ale bym zrobiła reklamę tej kawalerce |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4375 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się już w 6 miesiącu!
Niech ktoś zwolni ten czas, bo zaczynam się bać, dopiero myślałam o drugim dziecku, a tu już zaraz będzie z namiCiężkie to Święto zmarłych... Rok temu zginął w wypadku, parę km od domu, mój najbliższy kuzyn i jego partnerka, mieszkaliśmy obok siebie i mieliśmy częsty kontakt, młodzi ludzie po 33 lata, osierocili dwójkę dzieci...( 5 i 11 lat) Tragedia... Tak mi szkoda tych dzieci, rodzicie są nie do zastąpienia![]() Cytat:
W sumie to nie wiem czemu tak późno to połówkowe, to będzie 22t2d, prywatnie idę, umawiałam się specjalnie wcześniej, nawet pytałam, że może wcześniej, ale podobno tydzień to duża różnica (?) Cytat:
Najbardziej mi się właśnie bała podoba, ale nie pasuje mi do mebli![]() teQiba Ty masz chorego pieska? Ja miałam też suczkę, cocker spanie, właśnie miała takie guzy, już sporych rozmiarów niestety. Miała operację, ale potem był nawrót, bardzo schudła, do tego przestała widzieć i uśpiliśmy ją niestety nie można było patrzeć jak się męczy....Monkaa321 kolba To jesteście z Krakowa? Mieszkam niedaleko, rzeczywiście powietrze straszne, szczególnie dla takich maluszków, były nawet jakieś badania na temat rodzących w Krk i zanieczyszczeniu powietrza... Też słyszałam opinie, że Ujastek to fabryka dzieci, chociaż warunki dobre i np. opieka po cc też niezła, a mąż sobie może wykupić nocleg To prawda, chcą podobno tam wprowadzić tzw. "poród ambulatoryjny" czy jakośc tak - po kilku godzinach wypisują normanie do domu, jeśli wszystko ok. Dla mnie nie taki zły ten pomysł, nie liczyłabym na wyręcznie w opiece nad dzieckiem przez położne...Poprzednio rodziłam w Żeromskim - i tam zamierzam rodzić w marcu, mam nadzieję, że wyremontowali oddział poporodowy ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
No i nie bój się, ze narobia szkód-rowniez Tobie nikt nie udowodni, ze byly zrobione PRZED wyprowadzka. Przy okazji-ja zawsze robię zdjęcia jako załącznik do umowy i oczekuje zwrotu mieszkania w stanie niepogorszonym (patrz zdjęcia).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spać, głowa mnie zaczyna boleć, obym tylko nie była chora
![]() Dobranoc
|
#4378 |
|
Moderator
|
Cambria - tak to ja o chorej suni pisalam. Licze sie z tym ze juz ma swoje lata
Teraz jest radosna i zywa wiec mam nadzieje ze jak najdluzej taka bedzie Przykro mi z powodu Twojej psinki, ale dobrze ze sie nie meczy
|
|
|
|
#4379 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W umowie jest punkt o miesięcznym okresie wypowiedzenia oraz pozostawieniu mieszkania w stanie takim, jak w chwili wynajęcia - zostawiłam umowę w samochodzie i już nie chcę mi się po nią biec, ale tak - jest zapis, że kwestie które nie reguluje umowa, reguluje kc. No już sama nie wiem, czy iść z nimi na wojnę, ale to jest naprawdę nie fair! I oni wiedzieli od ponad miesiąca, że się wyprowadzamy i nie powiedzieli nic o kaucji!!! Tak po prostu postanowili (użyła tego słowa) nie zwracać kaucji, bo zerwaliśmy umowę... Bo zachowanie miesiącznego okresu wypowiedzenia = zerwanie umowy. To jest aż śmieszne, że rozmawiałam z dorosłymi ludźmi. I jakby chcieli przenieść na nas odpowiedzialność, że teraz jest już "po sezonie i nie ma takiego zainteresowania wynajmem, jak latem..." bla bla bla i dlatego ja mam chyba im sponsorować miesięczny czynsz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrej nocki |
||||
|
|
|
#4380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kto się nimi zaopiekował?Cytat:
Nie no ja bym na Twoim miejscu napisała jakieś pismo czy coś, że skonsultowałaś się ze znajomym prawnikiem i że oni nie mają absolutnie prawa zabierać Twoich pieniędzy całkowicie bezpodstawnie! Nosz kuźwa..
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

.

ja na jednej kromce na śniadanie nie przeżyję do obiadu 

córcia mnie pociesza że mam ją i dzidziusia w brzuszku więc wcale nie jestem sama, kochana jest
Szliśmy z cmentarza osiedlem!!!!! i jakiś idiota zaczepił mojego tż lusterkiem, a miał pełno miejsca, żeby nas ominąć. Nic nie jechało z naprzeciwka, ani nic.
i to kilka razy. Tż chciał mnie już wieść na IP. Brałam nospę. Myślicie, że takie kłucia na dole brzucha to rozciąganie mięśni, więzadeł, macicy czy czegoś 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
za wyniki
Tak mi szkoda tych dzieci, rodzicie są nie do zastąpienia