My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 20:06   #4351
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jutro mój Tż ma urodzinki i robię dla niego niespodziankę, dziś specjalnie odrabiałam ćwiczenia żwby jutro cały dzień być w domu, on o tym nie wie, zaskoczę go tortem i kolacja jak wróci do domu

tylko co na kolację ?
kurczaka w cieście francuskim

albo sałatkę ze szpinakiem (liście szpinaku, żurawina, podsmażona pierś kurczaka, pestki słonecznika, ser lazur błękitny i tarty żółty ser- jakiś ostrzejszy, tylżycki albo maasdamer do tej sałatki sos z łyżki oliwy z oliwek, octu balsamicznego ząbku czosnku i łyżki musztardy) moja ulubiona

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:06   #4352
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
U mnie skup jest za 80pln za gram

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------

http://allegro.pl/listing/listing.ph...szpilki+cenowe
dzięki króliczkuŻe ja na to nie wpadłam....
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:09   #4353
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
kurczaka w cieście francuskim

albo sałatkę ze szpinakiem (liście szpinaku, żurawina, podsmażona pierś kurczaka, pestki słonecznika, ser lazur błękitny i tarty żółty ser- jakiś ostrzejszy, tylżycki albo maasdamer do tej sałatki sos z łyżki oliwy z oliwek, octu balsamicznego ząbku czosnku i łyżki musztardy) moja ulubiona
no i dostałam ślinotoku
Zapisuję i koniecznie muszę wypróbować taki zestaw bo jeszcze nie jadłam.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:09   #4354
moooniaaaa
Zakorzenienie

ijaa, a rozmawiałaś z menagerem działu o ofercie weselnej czy patrzyłaś na ceny na etykietkach? Bo strasznie drogo Stock. W ofercie weselnej wychodzi zazwyczaj mniej niż 20zł.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:09   #4355
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Tu ktoś pisał że 83, a w necie znalazłam kilka opinii i cena wahała się od 74 do 86zł.
Muszę się w naszym mieście przejść do kilku miejsc i to zbadać.
tak chodzi ale przy bardzo dużych ilościach, ok 50g w górę, nie masz tak że pójdziesz do pierwszego lepszego lombardu i sprzedasz po tyle, ostatnio złoto spadło i chodzi po 72-73zl ale też przy dużych ilościach

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:12   #4356
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny nie będą Was kusiły te kolorowe, smacznie wyglądające alkohole?
nie, bo będą schowane nie będe ich oglądać
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:14   #4357
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
ijaa, a rozmawiałaś z menagerem działu o ofercie weselnej czy patrzyłaś na ceny na etykietkach? Bo strasznie drogo Stock. W ofercie weselnej wychodzi zazwyczaj mniej niż 20zł.
nie pytałam się o ofertę weselną bo obawiam się, że nasza ilość butelek się pod nią nie kwalifikuje.
a tak na serio nie pomyślałam o tym ciekawe czy przy tak stosunkowo niewielkiej ilości (45-50 butelek) też by obowiązywała.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
tak chodzi ale przy bardzo dużych ilościach, ok 50g w górę, nie masz tak że pójdziesz do pierwszego lepszego lombardu i sprzedasz po tyle, ostatnio złoto spadło i chodzi po 72-73zl ale też przy dużych ilościach
ja znalazłam opinie o skupie małych jubilerów (na przetapianie) a nie lombardów, więc może to różnica, ale sama pochodzę, popytam to będę wiedzieć więcej.

Stary 2013-10-29, 20:14   #4358
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
nie pytałam się o ofertę weselną bo obawiam się, że nasza ilość butelek się pod nią nie kwalifikuje.
a tak na serio nie pomyślałam o tym ciekawe czy przy tak stosunkowo niewielkiej ilości (45-50 butelek) też by obowiązywała.[COLOR="Silver"]:
wesele to wesele, nieważne ile sztuk - promocja powinna być dla każdej PM

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:16   #4359
springtime
Rozeznanie

Dziewczyny pomóżcie Może mierzyła któraś z was suknie Demetrios? Jak ceny? Zakochałam się w dwóch modelach z 2014
Stary 2013-10-29, 20:17   #4360
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
TŻ zważył dzisiaj w pracy nasze złoto i mamy 12g. Nie wiem, jak u nas ceny w skupie, ale jeśli podobne do tego co pisała jedna z Was (nie pamiętam która, przepraszam ) to jesteśmy na obrączki 1000zł do przodu.
my wyszliśmy na czysto, nawet z lekkim bonusem bo mieliśmy jakoś 24-25 g złota naszego

dawno mnie nie było ale to z powodu mega zamieszania w życiu z różnych powodów, ale dziewczyny dzisiaj się obroniłam!!! i już jestem mgr (i podwójny lic. ) i o ile mi pracodawca nie będzie kazał się w przyszłości dokształcać to z własnej nieprzymuszonej woli kończę przygodę z Uniwersytetem

a ze spraw ślubnych, odebraliśmy obrączki i tak jak planowałam wieziemy je zaraz do domu rodzinnego żeby już czekały i nie kusiły udało mi się też nas zapisać na ten kurs weekendowy u dominikanów na listopad, a koleżanka była na październikowym i bardzo zadowolona.

ja jestem z salonem umówiona na pierwsze przymiarki początkiem maja, a odbieram suknię 2 tyg.przed ślubem z racji, że salon w Krakowie a ślub na Śląsku to tak poprosiłam
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:18   #4361
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
a tak na serio nie pomyślałam o tym ciekawe czy przy tak stosunkowo niewielkiej ilości (45-50 butelek) też by obowiązywała.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

ja znalazłam opinie o skupie małych jubilerów (na przetapianie) a nie lombardów, więc może to różnica, ale sama pochodzę, popytam to będę wiedzieć więcej.
ja mówię jak ktoś ma coś do sprzedania ze złoto to idzie do takich punktów właśnie

Alicja

Stary 2013-10-29, 20:18   #4362
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mój Tż ma urodzinki i robię dla niego niespodziankę, dziś specjalnie odrabiałam ćwiczenia żwby jutro cały dzień być w domu, on o tym nie wie, zaskoczę go tortem i kolacja jak wróci do domu

tylko co na kolację ?
hamburgery własnej roboty Na urodziny planuję mu je zrobić, ale to będzie tylko dodatek do grilla elektrycznego

Cytat:

Ze spraw ślubnych jeszcze: byliśmy dzisiaj w selgrosie zobaczyć wódkę i znów.. wyszliśmy z kwitkiem. Stock ponad 23zł/0,5L. Gdyby któraś słyszała o promocji tej wódzi, to.. piszcie prędko!
Aaaaa, widziałam, że wiele z Was planuje Pana Tadka, więc specjalnie poszłam sprawdzić - nie wiem czy to dużo czy mało, ale cenił się 22,42zł/0,5L.
Dziękuję Ci dobra kobieto

Cytat:
swiat_katarzyny nie będą Was kusiły te kolorowe, smacznie wyglądające alkohole?
my swój zapas alko wstawimy pod łóżko bratowej tż'a która jest w ciąży a jej mąż jest abstynentem U nas było by zbyt niebezpiecznie

Mierzyłam też tą kieckę:
http://twojasuknia.pl/slubny-blog/wp...T-990x1370.jpg
tutaj na PM'ce http://www.sprzedajsuknie.pl/oglosze...3Akk13VJm.html
i w sumie mogła by być, ale musiałabym usunąć ten pasek i zastanawiam się czy da radę.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:19   #4363
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
my wyszliśmy na czysto, nawet z lekkim bonusem bo mieliśmy jakoś 24-25 g złota naszego
oooo to w ogóle super.
my mamy parę obrączek i malutki wisiorek, ale.. to zawsze coś.

Stary 2013-10-29, 20:28   #4364
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny, jutro pokażę fotki, obiecuję TŻ dowiedział się o sukni i strasznie węszy !!! ale powiem Wam, że jestem na maxa podekscytowana, jak wracałam z salonu to się śmiałam sama do siebie
wychodzimy za moment świętować rocznicę, także do jutra
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:30   #4365
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
taki bobas nie jest jeszcze szczepiony więc kiepski pomysł zabierać go w takie zbiorowisko ludzi

u mnie będzie 4 dzieci ale z samej najbliższej rodziny, z przedziału 10 miesięcy-3lata (dzieci naszego rodzeństwa ciotecznego i rodzonego brata TŻ) więcej maluszków w rodzinie nie ma

my zapraszamy około 160 osób z czego 34 osoby to nasi najbliżsi znajomi

say gratuluję godziny też mamy zajętą 16
Juz nie chodzi o szczepienia i to akurat nietrafiony argument. ( mój syn ma 1,5 roku i też jest nieszczepiony) Chodzi i hałas, chaos, pełno nieznanych ludzi no cóż biedne dziecko.

Cytat:
Naczytałam się Was, złapałam za telefon i zadzwoniłam do kancelarii. Zerżnęłam głupa - zapytałam o wolne godziny na 14 czerwca i na szczęście powiedział, że 17:00 zajęta (to my), a reszta wolne :P Teraz tylko ten sam numer z salą i dj nas czeka

haha niezła konspiracja

Cytat:
O jeszcze odnośnie muzyki

Na tym weselu kuzynki rodzice z dziećmi byli wręcz oburzeni, że muzyka jest taka głośna Bo musieli wychodzić z małymi dziećmi do łazienki itp. bo się bały. Wesele i głośna muzyka, nosz kurde, kto by pomyślał, co nie?

No sorry ale niektórym rodzicom to się chyba w du.ach poprzewracało.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
sto lat

gratulacje !!!

pochwal się jakie

KUPIŁAM SUKNIĘ

jestem mega szczęśliwa
GrATKI: oklaski:
Czekam na fotki

Cytat:

Ze spraw ślubnych jeszcze: byliśmy dzisiaj w selgrosie zobaczyć wódkę i znów.. wyszliśmy z kwitkiem. Stock ponad 23zł/0,5L. Gdyby któraś słyszała o promocji tej wódzi, to.. piszcie prędko!
Aaaaa, widziałam, że wiele z Was planuje Pana Tadka, więc specjalnie poszłam sprawdzić - nie wiem czy to dużo czy mało, ale cenił się 22,42zł/0,5L.

TŻ zważył dzisiaj w pracy nasze złoto i mamy 12g. Nie wiem, jak u nas ceny w skupie, ale jeśli podobne do tego co pisała jedna z Was (nie pamiętam która, przepraszam ) to jesteśmy na obrączki 1000zł do przodu.
Mega drogo ale patrzyłaś na cene standardową.
Przypomnij mi skąd jesteś?

Co do złota zupelnie nie opłaca się sprzedawać bo wówczas jest liczone jako złom,najlepiej je oddać w ramach rozliczenia za obrączki wtedy wychodzi korzystnie.
Za te 12 gram złota macie obrączki za darmo, tylko robocizna do opłaty, przynajmniej u naszego jubilera.

Cytat:

Niestety licza od 60 sztuk i w selgrosie i w makro.

Cytat:
wesele to wesele, nieważne ile sztuk - promocja powinna być dla każdej PM

wcale nie.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:35   #4366
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Mega drogo ale patrzyłaś na cene standardową.
Przypomnij mi skąd jesteś?

Co do złota zupelnie nie opłaca się sprzedawać bo wówczas jest liczone jako złom,najlepiej je oddać w ramach rozliczenia za obrączki wtedy wychodzi korzystnie.
Za te 12 gram złota macie obrączki za darmo, tylko robocizna do opłaty, przynajmniej u naszego jubilera.

Niestety licza od 60 sztuk i w selgrosie i w makro.
Z Łodzi.

Ja się nie będzie opłacać to tak zrobimy - zostawimy u jubilera i u niego zrobimy swoje.

czyli się jednak nie łapiemy

Stary 2013-10-29, 20:37   #4367
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Juz nie chodzi o szczepienia i to akurat nietrafiony argument. ( mój syn ma 1,5 roku i też jest nieszczepiony) Chodzi i hałas, chaos, pełno nieznanych ludzi no cóż biedne dziecko.
ale Twój synek chyba jest starszy z tego co pamiętam a sorry napisałaś też

chyba jednak trafiony, takie 6 tyg. dziecko bez szczepień nie warto wystawiać w tłum ludzi,
wiem bo bratowa TŻ kończy medycynę i sami nie wybrali się 14 września na przyjęcie weselne, nawet nie wesele typowe z córeczką, która urodziła się 20 sierpnia z tego właśnie powodu

a drugie co napisałam to przecież właśnie tłum

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-10-29 o 20:45
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:39   #4368
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:

tylko co na kolację ?
moj tez jutro ma urodzinki!
Ale jest na szkoleniu i zobacze sie z nim dopiero w piatek...zawsze tak wychodzi, ze swietujemy dopiero 1.11

Ja mojemu robie torta i kupilam mu super terminarz do pracy w Empiku

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:53   #4369
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jutro pokażę fotki, obiecuję TŻ dowiedział się o sukni i strasznie węszy !!! ale powiem Wam, że jestem na maxa podekscytowana, jak wracałam z salonu to się śmiałam sama do siebie
wychodzimy za moment świętować rocznicę, także do jutra
też kupiłaś suknię w rocznicę? ja swoją kupiłam dzień przed rocznicą zaręczyn to dobry znak
i też pamiętam podekscytowanie związane z tym zakupem to chyba najprzyjemniejszy moment planowania ślubu jak do tej pory (oczywiście poza zaręczynami )

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
i w sumie mogła by być, ale musiałabym usunąć ten pasek i zastanawiam się czy da radę.
bardzo ładna
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:53   #4370
gornek
Zakorzenienie

Widze, ze byl temat dzieci, ja mam pewnych ze bedzie 3 i to od siostry Tz, ale czy ona sie wybawi i jej maz to ich sprawa, ja sie nimi zajmowala bede, a ze dzieciaki sa ogarniete i sluchaja sie rodzicow, to wydaje mi sie, ze roznicy nie zrobi czy oni beda czy nie
Co do znajomych to ja zapraszam tylko 2 najblizsze znajome a TZ 3 kumpli z czego jeden bedzie jego swiadkiem, jezeli troche rodziny nam sie wykruszy to mam oczywiscie na liscie rezerowowej jeszcze znajomych, wiec moze i ich sie zaprosi
Co do przymiarek, ja mam pierwsza taka przed slubem w marcu, gdzie mi skroca suknie, obetna tren bo go nie chce, doszyja w razie c ozdobu ktore mogly odpasc i odswieza suknie co do odbioru to sie jeszcze nie ugadywalam, po Nowym roku bede dzownila i sie umawiala glownie na marzec
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:54   #4371
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
bardzo ładna
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:56   #4372
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
dawno mnie nie było ale to z powodu mega zamieszania w życiu z różnych powodów, ale dziewczyny dzisiaj się obroniłam!!! i już jestem mgr (i podwójny lic. ) i o ile mi pracodawca nie będzie kazał się w przyszłości dokształcać to z własnej nieprzymuszonej woli kończę przygodę z Uniwersytetem
o jaaa gratuluje

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:02   #4373
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, co myślicie o tym aby znajomych zapraszać bez dzieci. Nie obrażą się...? Bo z rodziny mamy ich sporo i część z nimi przyjdzie, więc wolelibyśmy zaprosić znajomych bez.

PS. Zadałam pytanie, bo widzę że dyskusja na ten temat
My zapraszamy znajomych bez dzieci. Z jedną b.bliską koleżanką będę miała problem bo ona myśli że przyjdzie całą rodziną: z 3 dzieci 14, 4 i 2 Nie ma jeszcze ciśnienia, ale po nowym roku będe ją musiała uświadomić.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
[/COLOR]p.s. Mamy zarezerwowany zespol
5 osobowy + saksofonista (tz sie uparl...)
Super, gratki!
My też mamy możliwość dołączenia do składu saksofonu ale raczej nie będziemy się decydować - dodatkowe 500zł + miejscówka. Bardziej zależało nam na perkusji

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Odnoście zaproszeń. Mamy z tż taką sytuacje - on ma szefów, ja mam szefową. I zapraszamy ich. Ale teraz tak - z dziecmi czy bez? Uważam, że takie osoby to raczej z grzeczności się prosi. I ja chcę bez , a TŻ chce zaprosić , żeby było wszystko ok ale liczy, że i tak nie przyjadą z dziećmi. Co robić?
Ja zaprosiłabym bez dzieci. Mam w pracy b.dobrą koleżankę, z którą spotykam się również prywatnie, i ją również zapraszam bez dzieci.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
taki dzisiaj dostałam wycisk na silowni, że jutro pewnie nie będę mogła się ruszać dostałam nowy program treningowy Tż mówi, że w końcu coś czuję po siłowni

a zaraz spadam do koleżanki namawiać ją, żeby pojechała ze mną po kiecę, no a nie obejdzie się bez ale żadnego piwa, NO WAY!!!
Ja własnie wróciłam z fitnesu - trening obwodowy ma-sa-kra! Coś czuję że juto nie będe się mogła ruszać

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Ja też, aż wstyd się przyznać tzn wcześniej coś tam próbowałam na własną rękę dobrze dobrać i aż takiej tragedii powiedzmy przez ostatnie 5 lat nie robiłam jak na samym początku (non stop grzebałam sobie przy cyckach, bo było mi niewygodnie w tych za luźnych narzędziach tortur), no ale żeby pójść i żeby pani fachowiec mi dobrała do kształtu cyca to pierwszy raz byłam niedawno
A ja jeszcze nigdy nie byłam... wstydzę się swoich mikrusów pewnie pójde dopiero po ślubny stanik.
Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ok, nadrobiłam to teraz trochę z moich nowinek: zamówiliśmy obrączki cieszę się, że kolejna rzecz jest załatwiona
Gratuluję obrączek! Nie wiem czy pokazywałas jakie?

Cytat:
Naczytałam się Was, złapałam za telefon i zadzwoniłam do kancelarii. Zerżnęłam głupa - zapytałam o wolne godziny na 14 czerwca i na szczęście powiedział, że 17:00 zajęta (to my), a reszta wolne :P Teraz tylko ten sam numer z salą i dj nas czeka .
Cwaniara

Cytat:
KUPIŁAM SUKNIĘ

jestem mega szczęśliwa
Super!! Masz fotki?

Cytat:
Tu ktoś pisał że 83, a w necie znalazłam kilka opinii i cena wahała się od 74 do 86zł.
Muszę się w naszym mieście przejść do kilku miejsc i to zbadać.
U mnie 83

Lupinka gratki za obronę i postępy w sprawach śłubnych

Lecę do TŻ, do jutra!
Stary 2013-10-29, 21:02   #4374
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
w selgrosie jak kupowaliśmy to była minimalna ilość 60 butelek. Trochę dziwnie liczyli bo 60, 120 itd. Wtedy obowiązywała niższa cena. My mieliśmy takie szczęście że akurat 120 braliśmy

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:06   #4375
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
moj tez jutro ma urodzinki!
Ale jest na szkoleniu i zobacze sie z nim dopiero w piatek...zawsze tak wychodzi, ze swietujemy dopiero 1.11

Ja mojemu robie torta i kupilam mu super terminarz do pracy w Empiku
u szkoda :/
a które to jego ? Mój TŻ kończy 27

Alicja

Stary 2013-10-29, 21:07   #4376
misia880
Zakorzenienie

ja na razie o wódce w ogóle nie myśle kupimy w hurtowni na miesiąc przed ślubem wezmiemy więcej jak nam zostanie oddamy i zwrócą nam kase

kolega mi wysłał zdjęcia dekoracji, które robi siostra zakonna w naszym kościele na śluby. Tylko ona się tym zajmuje, nie można mieć swojej dekoratorki. Jak Wam się podoba ?? mnie bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1369067_582280711831798_1481738298_n.jpg (81,4 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374551_582280708498465_1886630027_n.jpg (115,1 KB, 64 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:16   #4377
gornek
Zakorzenienie

Troche nie moj gust, bo nie bardzo rozumiem po co te kwiaty sa z tylu za krzeslami na tym bialym materiale :p ale moze na zywo to wyglada calkiem inaczej ja osobiscie wole, aby mi za krzeslem nic sie nie ciagnelo :p i na srodku tez bym wolala miec wolna droge
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:25   #4378
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

ja jeszcze nie wiem na 100% jak to u nas będzie, ale:

mamy wśród znajomych dzieci w wieku typu: 10 lat, potem z 14, jeden dzieciak też z 8 lat, a reszta w drodze lub świeżo na świecie, więc myślę, że ich nie wezmą ze sobą ci nasi znajomi, ale no nie wiem jak w praniu to wyjdzie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:27   #4379
poznanianka1990
Zakorzenienie

Madzix, gratuluję zakupu sukni Koniecznie pokaż nam zdjęcie

Krooliczek, czyli jakbym chciała 90 butelek to oferta weselna nie obowiazuje?

Dziewczyny, mnie chyba krew zaleje :/ Na 60 osób (planowana liczba gości) planuje kupić 90 butelek wódki, a C. twierdzi, ze to za dużo, że powinnam policzyć ile osób będzie (skąd ja mam to wiedzieć?), kto będzie pił i ile wypije (wg mnie jest to nie do obliczenia). Owszem, mogę już nie liczyć brata C. bo on jest abstynentem, ale to tylko jedna osoba. Nie chce żeby zabrakło wódki, bo to wstyd jak nie wiem co. A do C. nie dociera, że wódkę można potem odsprzedać komuś kto będzie organizował wesele albo zostawić na chrzciny czy inne rodzinne imprezy. Nie wiem jak mu to przetłumaczyc :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:27   #4380
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
kolega mi wysłał zdjęcia dekoracji, które robi siostra zakonna w naszym kościele na śluby. Tylko ona się tym zajmuje, nie można mieć swojej dekoratorki. Jak Wam się podoba ?? mnie bardzo
niestety, ale.. zupełnie mi się nie podoba
jak dla mnie za dużo materiału, za cięzko

mnie ten temat co prawda zupełnie nie dotyczy, ale gdyby dotyczył celowała bym np. w coś takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f5594b011c868c48.jpg (41,3 KB, 58 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości