Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 20:59   #4351
cambria04
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

itam się przed spaniem
asienka213 Gratuluję córeczki !

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
sobie wzięłam bluzkę w Croppie i książkę z podstawami szydełkowania, bo mnie wzięło na naukę :P
małż chciał płytę Indios Bravos, do tego wzięłam mu terminarz-organizer (oglądaliśmy razem kiedyś i mu się podobał, ale twierdził, ze za drogi) i krem nawilżający, bo mu się ostatnio strasznie twarz przesuszyła i podbiera mi mój. już nie będzie musiał
Hahah, ja też dziś zakupiłam włóczkę, a wczoraj zgłębiałam tajniki szydełkowania, może to jakaś ciążowa przypadłość? Daj znać jak Ci idzie, bo u mnie z ciepliwością kiepstko a przy szydełku jest chyba niezbędna

Cytat:
2 dni temu zwierzątko z poddasza znów się uaktywniło na chwilę. małża nie ma teraz, więc na razie dajemy mu spokój.
Apropos zwierzątek to dziś w biedronce byłam z mamą na zakupach, odeszłam na chwilę, a ona mi opowiada, że właśnie mysz biegała po sklepie i jest pod półkami fuuuuuuu.... a stałysmy przy pieczywie, dodam że otwarcie było tydzien temu

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i mam trochę niska hemoglobinę. Od jakiego wyniku zaczyna się anemia? bo mam 10,8 (norma od 12) i hematokryt 30,9 (norma 38) i jeszcze inne parametry poniżej normy. Mam nadzieje, że nie będe musiała pic soku z buraków bo paw murowany.
za to cukier na czczo wyszedł mi 71, czyli w normie
Też ma niską hemoglobinę - nawet 10,2... Na razie jem żelazo i tabletkę z buraka.... wyniki podobno najszybciej poprawiaą się po miesiącu ....

Dzięki za odpowiedzi o L4, chyba wybiorę się prywatnie...Już mi się nie chce wracać do pracy po świętach, a do tego takie wredne biurwy są niektóre Jeszcze tak mnie plecy bolą wieczorami Jeszcze 3 miesiace do konca ciazy a ja juz czuję się jak wielorybek
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:07   #4352
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Widzę, że pieczenie na tapecie

Ja nie lubię piec. Srania z ciastem pół dnia, żeby zjeść w 5 minut

Jak już jakieś zrobię to tylko z proszku :

Chociaz w tym tyg chyba zrobie to
http://www.znajdzprzepisy.pl/click/i...a.blogspot.com

szybkie i łatwe oczywiście robię bez galaretki i owoców, bo nie chce mi sie babrać

Za niedługo nam się wątek skończy
Ja lubię piec Ciasta i zapiekanki to jedyne co mi w kuchni wychodzi
Mam kilka patentów na ciasta takie żeby nie narobić. Np drożdżowe, które robi się samo - wrzuca się wszystko do miski i nawet nie miesza, odstawia na 4 godziny, potem trzeba tylko wymieszać łyżką i wsadzić do pieca

Cytat:
Odebrałam wyniki i mam trochę niska hemoglobinę. Od jakiego wyniku zaczyna się anemia? bo mam 10,8 (norma od 12) i hematokryt 30,9 (norma 38) i jeszcze inne parametry poniżej normy. Mam nadzieje, że nie będe musiała pic soku z buraków bo paw murowany.
No chyba u Ciebie początki anemii U mnie hemoglobina 11,4 i niestety dostałam żelazo, ale na receptę - tardyferon...

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Donoszę, że i ciacho i gulasz wyszły mi niebo w gębie . I już się zastanawiam, co popiec na Święta - zrobię na pewno moje ulubione ciasto marchewkowe i keksa ale przez Was chodzi mi też po głowie miodownik albo jakieś inne na bazie takich placków z miodem. Mam też ochotę na jakieś dobre mięska, np. roladę ze schabu z boczkiem, morelami i żurawinami (zwłaszcza te żurawiny do mnie przemawiają). A może Wy coś polecicie? Co robicie na Święta?
Ja na pewno zrobię sernik taki tradycyjny i chyba marchewkowe, bo mało roboty. Nie mam ochoty ani na to całe szykowanie, ani na święta.

I podziwiam Cię że masz tyle siły i energii. Podziel się choć trochę Biegasz do pracy, gotujesz, jeszcze masz siłę na basen... A ja pozmywam 2 talerze i 3 szklanki i muszę pół godziny odpocząć bo na nic nie mam siły
Już bym chciała marzec...

Nie wiem czy chcecie oglądać, jak ktoś wrażliwy bardzo to niech nie ogląda.
http://www.youtube.com/watch?v=-a0zY...layer_embedded

Wzruszający film o dziecku, którego rodzice nie zdecydowali się na terminację w 16 tygodniu ciąży, urodziło się z wadami wrodzonymi i żyło 8 godzin.
Stary 2013-12-03, 21:11   #4353
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jak go fiknę to się przekręci

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja lubię piec Ciasta i zapiekanki to jedyne co mi w kuchni wychodzi
Mam kilka patentów na ciasta takie żeby nie narobić. Np drożdżowe, które robi się samo - wrzuca się wszystko do miski i nawet nie miesza, odstawia na 4 godziny, potem trzeba tylko wymieszać łyżką i wsadzić do pieca
A jest takie mieciutkie i wilgotne?

Filmiku nie chce ogladac, od samego opisu chce mi sie plakac
Stary 2013-12-03, 21:13   #4354
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

A jest takie mieciutkie i wilgotne?

Filmiku nie chce ogladac, od samego opisu chce mi sie plakac
Tak, jest miękkie i wilgotne Nie smakuje jak takie sklepowe suchary nieraz się trafi. Jak chcesz to jutro wrzucę przepis bo już teraz nie chce mi się zwlekać z wyra.

Film jest naprawdę wzruszający, rodzice tego dziecka chcieli mieć pamiątkę po nim, dlatego nagrali ten filmik.
Stary 2013-12-03, 21:13   #4355
frogutka
Zadomowienie

dobry wieczór ja tylko na moment bo jakaś zmordowana jestem. Nadal cierpię na brak czasu- wykończeniówka domu nas wykończy Biegam po marketach, meblowych, budowlanych itp. Wybudować dom-drobiazg wykończyć to dopiero masakra

Czytam Was w miarę regularnie, ale nie mam sił odpisywać-wybaczcie. Miałam się więcej udzielać, ale brakuje mi doby

Hania ma się dobrze, rośnie, tylko wyszły mi podwyższone leukocyty w moczu Gin przepisał mi Monural-dawkę jednorazową i jutro znów mocz do badania. Proszę o kciuki żeby się poprawiło

Dobrej i spokojnej nocy

Stary 2013-12-03, 21:27   #4356
teQiba
Moderator

Cytat:
Tak, jest miękkie i wilgotne Nie smakuje jak takie sklepowe suchary nieraz się trafi. Jak chcesz to jutro wrzucę przepis bo już teraz nie chce mi się zwlekać z wyra.
To jak mieciusie to poprosze
Bede go.jutro wypatrywac
Stary 2013-12-03, 21:28   #4357
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
upiecz coś dobrego i postaw na środku pokoju, może się skusi
a jak wylezie, to ja ze strachu zejdę na zawał.
Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hahah, ja też dziś zakupiłam włóczkę, a wczoraj zgłębiałam tajniki szydełkowania, może to jakaś ciążowa przypadłość? Daj znać jak Ci idzie, bo u mnie z ciepliwością kiepstko a przy szydełku jest chyba niezbędna
nijak na razie. koleżanki mi co nieco pokazały, ale w domu na razie nie mam kiedy się za to zabrać. mimo wszystko obiecałam sobie, że zacznę w wolnej chwili.

zwierz znów łazi i skrobie. dobrze, że mam pewność, że stamtąd się nie wydostanie, bo bym w nocy spać nie mogła.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 21:32   #4358
ag9
Zadomowienie

Cytat:

zwierz znów łazi i skrobie. dobrze, że mam pewność, że stamtąd się nie wydostanie, bo bym w nocy spać nie mogła.
A może kot się jakiś tam dostał? spróbuj mu jutro postawić na talerzyku jakieś żarcie, zobaczysz co zostanie, albo ślad czyich zebów na tym zostanie.
Bo za jakiś czas możesz znaleźć trupa na tym strychu a wtedy zapach może chyba nie być zbyt przyjemny...
Stary 2013-12-03, 21:38   #4359
cayenneOna
Zadomowienie

Część Dziewczyny, witam się po wizycie...No nie wiem czy powinnam jakieś witaminy w ogóle łamać, chyba tylko DHA...
28tydz+6, dziecko ma 42 cm i waży 1603 g. Teqiba możesz na pierwszą stronę walnąć...
Oprocz tego wszystko w porządku, główka do góry odlotu, będą mnie sprawdzać na usg pod katem wagi dziecka... Jakby była cc potrzebna albo specjalna dieta dla cukrzyków, chociaż cukrzycy nie mam (ale wartości graniczne, stąd przezornosc)..
Nagrodzilam się dziś podkladem-serum Dior Totale Sculpture oraz wizyta na Weihnachtsmarkt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:38   #4360
amelka2006
Raczkowanie

Ja tylko przed snem podzielę się z Wami wiadomościami z usg połówkowego.
Pan doktor powiedział, że wszystkie parametry są w normie, a ruchy czuję słabo ponieważ łożysko mam położone na przedniej stronie. No i nasza córeczka pozostała córeczką.
Dzidzia waży 350 g. i jest cała i zdrowa. A ze względu na przezierność karkową w 12 tc, która była w górnej granicy normy, to w poniedziałek mam znów jechać do Wrocławia do szpitala na echo serca dzidziusia. Ale ja już się nie martwię. I z wrażenia zamówiłam już wózek. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie, żebym się mogła nacieszyć.
http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-m...743765010.html
No i moja mama była w sh i kupiła małej dwa śpiworki do spania za 20 zł. Jeden z Next, a drugi z George. A wyglądają jak nowe. Nareszcie moje dziecko coś ma. Także dziękuję za dobry dzień
Śpijcie dobrze
A swoją drogą, to czy Wam też śnią się Wasze dzidziusie?
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:48   #4361
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
A może kot się jakiś tam dostał? spróbuj mu jutro postawić na talerzyku jakieś żarcie, zobaczysz co zostanie, albo ślad czyich zebów na tym zostanie.
Bo za jakiś czas możesz znaleźć trupa na tym strychu a wtedy zapach może chyba nie być zbyt przyjemny...
no way! sama tam nie wlezę, nie ma mowy :P niech małż się tym zajmie w piątek, jak wreszcie będzie w domu.

Ewcia
Przemek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 21:55   #4362
Ela87
Zakorzenienie

Przywitam się tylko na wieczór.

Gratuluje udanych wizyt, zakupów i takie tam

DObranoc...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:59   #4363
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Monster high to chyba równe okropieństwo jak te potwory z Ben10, za którymi szaleje mój syn. Ta bajka jest porabana i Marcelowi nie wolno jej oglądać, ale co zrobie, jak cała męska częśc jego grupy ma fioła na tym punkcie. Jest wyedukowany i bez bajek. Tak więc Mikołaj w tym roku przyniesie to http://allegro.pl/ben-10-zestaw-7-du...728732201.html
ja nie wiem co te dzieci w tym widza

Cytat:
jak ktoś chce to te kokosanki to też można zrobić z palcem w nosie:

100gram masła rozpuścić z 3/4 szklanki cukru i 3 łyżkami mleka w garnku
dodać wiórki kokosowe w ilości 250 gram.
Chwilę wymieszać, zrobi się mega gęste.
Ubić trzy białka małe, albo dwa duże na sztywną pianę
i dodać do masy i do piekarnika na 180 C ok 15-20 minut.

brzmi pysznie, nie duzo roboty, napewno wyprobuje

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
nie nastawiam się źle, od samego początku myślę pozytywnie, tak samo jak z porodem mam zamiar iść z uśmiechem na ustach
dobre podejcsie, szkoda tylko, ze pewnie szybko ten usmiech zniknie ale potem pojawi sie juz na zawsze

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Donoszę, że i ciacho i gulasz wyszły mi niebo w gębie . I już się zastanawiam, co popiec na Święta - zrobię na pewno moje ulubione ciasto marchewkowe i keksa ale przez Was chodzi mi też po głowie miodownik albo jakieś inne na bazie takich placków z miodem. Mam też ochotę na jakieś dobre mięska, np. roladę ze schabu z boczkiem, morelami i żurawinami (zwłaszcza te żurawiny do mnie przemawiają). A może Wy coś polecicie? Co robicie na Święta?
pracowita babka z Ciebie
My z corcia bedziemy piec ciasteczka, ktore wezmiemy do mojej rodzinki, a u mamy pewnie zrobimy makowiec sernik i makowki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

tak tylko nadrobiłam po łebkach i nie mam sił do wszystkiego się odnosić . po dzisiejszym dniu jestem mega zmęczona... cały dzień praktycznie sama z Zuzią, na nogach, na rękach, zero odpoczynku, spacer, zakupy... dajcie spokój, to nie dla mnie.. padam.. a Zuzanka tylko mama, mama, mama a skoro mama w domu, to już nikt inny jej nie zastąpi...
ehh nie dziwie Ci sie
Ja mam tylko dzis leb jak balon, bo mala troche przeziebiona, miala lekka temp, kaszel i katar i nie poslalam jej do przedszkola Ale jakos wcale nie wyglada na to, by jej cos dolegalo Szpeci, buzia jej sie nie zamyka a mama slyszalam dzis chyba milion razy

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Część Dziewczyny, witam się po wizycie...No nie wiem czy powinnam jakieś witaminy w ogóle łamać, chyba tylko DHA...
28tydz+6, dziecko ma 42 cm i waży 1603 g. Teqiba możesz na pierwszą stronę walnąć...
Oprocz tego wszystko w porządku, główka do góry odlotu, będą mnie sprawdzać na usg pod katem wagi dziecka... Jakby była cc potrzebna albo specjalna dieta dla cukrzyków, chociaż cukrzycy nie mam (ale wartości graniczne, stąd przezornosc)..
Nagrodzilam się dziś podkladem-serum Dior Totale Sculpture oraz wizyta na Weihnachtsmarkt
wow, to juz kawal chlopa
za wizyte

uciekam do lozka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 22:08   #4364
cayenneOna
Zadomowienie

Wiecie co, czytam ta moja wcześniejsza wypowiedź i jakbym nie wiedziała, że w ciazy nie piję to bym nie uwierzyła, tyle błędów robi komórka
Asienka, gratuluje dziewuszki!! :thumbup:

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 22:27   #4365
kolba
Raczkowanie

Margo80 witaj w klubie - nam tez coś na poddaszu skrobie Tyle ze ja w bloku mieszkam i poddasze jest na całej długości budynku (w sumie nad trzema mieszkaniami), więc ma spryciula sporo powierzchni Weszła nam w klimatyzator i stad wiem ze to mysz - kupki po sobie zostawiła Tez zostawiamy walkę z nią na weekend

Asienka my tez walczymy z początkami przeziębienia - odbieram Olę ze zlobka zaraz po obiedzie i śpi juz w domu, bo chcę zeby do piątku sie całkiem wykurowala, bo św Mikołaj do nich przychodzi - o niczym innym nie mówi od dwóch tygodni Wlasnie cichaczem musiałam zejść do garażu i prezent do auta zapakowac i dać jutro paniom Sama mam frajdę z tego "poszukiwania"))

Gratulacje za udane wizyty i kciuki za jutrzejszy glukozy - mam szczęście bo mnie to czeka dopiero po świętach

Dobrej nocy dla Was!!! I wygodnej przede wszystkim

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

"Oszukiwania" miało być Tyczy sie św Mikołaja oczywiście))

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 22:53   #4366
mona1
Zadomowienie

Cytat:
wielki chłopak myślę że to możliwe że jest taki duży ze względu na wynik glukozy, z tego co kojarzę to w pierwszej wersji miałaś stwierdzona cukrzycę, a potem powtarzałaś badanie?

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Pan doktor powiedział, że wszystkie parametry są w normie, a ruchy czuję słabo ponieważ łożysko mam położone na przedniej stronie. No i nasza córeczka pozostała córeczką.
Dzidzia waży 350 g. i jest cała i zdrowa. A ze względu na przezierność karkową w 12 tc, która była w górnej granicy normy, to w poniedziałek mam znów jechać do Wrocławia do szpitala na echo serca dzidziusia. Ale ja już się nie martwię. I z wrażenia zamówiłam już wózek. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie, żebym się mogła nacieszyć.
No i moja mama była w sh i kupiła małej dwa śpiworki do spania za 20 zł. Jeden z Next, a drugi z George. A wyglądają jak nowe. Nareszcie moje dziecko coś ma. Także dziękuję za dobry dzień
Śpijcie dobrze
mąż byl z Tobą? a Twoja mama zna płeć? na a wózek świetny, jaki kolor wybralaś? chyba nie różowy?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-12-03 o 22:56
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 06:12   #4367
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Śpijcie dobrze
Wózek cudny w jakich kolorach?
Ja po wczorajszych wojażach w lumpach padłam jak pies pluto no ale jak bym mogła czegoś nie kupić najgorsze jest to że nie znam płci i kupiłam różowe balerinki i 3 sukieneczki i różową czapeczkę i getry w różyczki i białą bluzeczkę w kropeczki no ale dałam za to wszystko 15 złoty i nie żałuje najwyżej jak urodzę chłopca to uśmiechnę się do którejś mamy dziewczynki i jej wyślę te cudeńka
A co do snów to śni mi się dziecie bardzo często raz dziewczynka raz chłopiec czasem nawet mi się blixniaki śniły i po tym śnie upewniałam się u lekarza czy na pewno jest 1
Uciekam miłego dnia
Stary 2013-12-04, 07:20   #4368
amelka2006
Raczkowanie

Witajcie z rana.
Ja juz w pracy
A wózek oczywiście, że różowy Ale taki koralowy Africa Limited ten kolor się nazywa. Jutro ma kurier dostarczyć.
Miłego dnia Kochane

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Wózek cudny w jakich kolorach?
Ja po wczorajszych wojażach w lumpach padłam jak pies pluto no ale jak bym mogła czegoś nie kupić najgorsze jest to że nie znam płci i kupiłam różowe balerinki i 3 sukieneczki i różową czapeczkę i getry w różyczki i białą bluzeczkę w kropeczki no ale dałam za to wszystko 15 złoty i nie żałuje najwyżej jak urodzę chłopca to uśmiechnę się do którejś mamy dziewczynki i jej wyślę te cudeńka
A co do snów to śni mi się dziecie bardzo często raz dziewczynka raz chłopiec czasem nawet mi się blixniaki śniły i po tym śnie upewniałam się u lekarza czy na pewno jest 1
Uciekam miłego dnia
Chyba instynktownie czujesz, że to dziewczynka

Stary 2013-12-04, 07:31   #4369
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Widzę, że pieczenie na tapecie
Ja nie lubię piec. Srania z ciastem pół dnia, żeby zjeść w 5 minut
Ela ja cię proszę, siedzę i ryczę ze śmiechu Ale podzielam twój pogląd, nigdy słodkie sie mnie nei trzymało, bo po prostu nigdy przed ciążą nie zjadłabym nic słodkiego z własnej woli

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za odzew w sprawie kosza mojżeszowego
Wcześniejszych postów na ten temat nie czytałam, od 18 listopada (odkąd jestem na L4) o tym nie było słowa . Polowanie na all rozpoczęte
Jutro jade z Barbórką na Holiday on ice - prezent imieninowy. Sama nie mogę się doczekać
http://www.disney.pl/disney-on-ice/s...zji/video.html
proszę, czuję się matką chrzestną twojego kosza

Co do Barbórki zazdroszczę!! Super sprawa. Ja idę jutro z tej samej okazji na Kabaret Młodych Panów (uwielbiam ich) tylko nie doczytałyśmy z koleżankami że to gala "Ślązisz Is Easy - Godej Z Nami" a my wogóle śląśkiego nie znamy pewnie skecze będą mieć po śląsku Już mi wesoło bo jak ja ich widzę to już sie śmieję, a co dopiero jak nie będę wiedziała co mówią

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Też ma niską hemoglobinę - nawet 10,2... Na razie jem żelazo i tabletkę z buraka.... wyniki podobno najszybciej poprawiaą się po miesiącu ....
Ja mam 11,2- lekarz zalecił żelazo dwa razy dziennie (Tendyferon)

Cytat:
o matyjo jedyna Moje dziecię w 26 tygodniu (połowie 26) miało 800 gram! Toż to połowa. Lekarz mówił że to intensywny okres wzrostu dziecka, ale widać niemieckie jedzenie twojemu dziecięciu służy

Cytat:
Śpijcie dobrze
Gratuluję Za zdrowego dzieciaczka i za piękny wózeczek. osobiście podobał mi się w sklepie ten kolor Antarktyka chyba taki fioletowo-niebieski. Bałam się że będzie dziewczynka i dojdzie do walki wręcz z mężem jak zdecyduję się na jakiś bardziej nacechowany kolorem damskim. A ten fioletowy, który mi się podobał mąż mówił że tez nie dla chłopaka bo to kolor ciotowaty Dobrze że dość szybko zmieniliśmy zdanie na inny wózek i kolor turkusowy

Cytat:
no way! sama tam nie wlezę, nie ma mowy :P niech małż się tym zajmie w piątek, jak wreszcie będzie w domu.
Czekaj, ubiorę się i jadę do ciebie, zaraz dobiorę się do tego sierściucha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 07:34   #4370
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
No i moja mama była w sh i kupiła małej dwa śpiworki do spania za 20 zł. Jeden z Next, a drugi z George. A wyglądają jak nowe.
Gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki za wizytę we Wrocławiu wózek fajny tylko drogiiii. Ale kolory ma świetnie nazwane. Na ktory się zdecydowalaś? Mnie się najbardziej Arctica podoba Śpiworek do gondoli chyba nie bardzo Ci się przyda. No chyba że zdecydujesz się jeszcze na zimowego synka

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co te dzieci w tym widza
Ja mam tylko dzis leb jak balon, bo mala troche przeziebiona, miala lekka temp, kaszel i katar i nie poslalam jej do przedszkola Ale jakos wcale nie wyglada na to, by jej cos dolegalo Szpeci, buzia jej sie nie zamyka a mama slyszalam dzis chyba milion razy
Ja też nie wiem, co widzą, ale to jest szał. Koniecznie musi chodzic do przedszkola, bo codziennie wycinają w domu jakies potworki i je kolorują a potem sie nimi bawią
Wczoraj syn mi jęczał, że ucho go trochę boli. No to na wieczór wacik z olejkiem kamforowym plus czapka do spania, nagrzewanie lampą i dzisiaj jest ok. Chciałam go zostawić poobserwować w domu ale gdzie tam, woli po p-kolu w czapce i z wata w uchu paradować Mam nadzieję, że nic sie z tego nie rozwinie, bo w piatek Mikołaj będzie i w domu i w p-kolu a nawet na zajęciach sportowych w klubie piłkarskim, więc pan Marcel musi być w formie. Ale na basen w sobotę juz go nie puszczę

Cytat:
Wiecie co, czytam ta moja wcześniejsza wypowiedź i jakbym nie wiedziała, że w ciazy nie piję to bym nie uwierzyła, tyle błędów robi komórka
To nie komórka a mózg ciążowy

Nie śpie od 7.30, przebrałam się, zamknęłam drzwi do sypialni i koniec, nie będe tracić dnia na spanie. Co najwyżej drzemnę na kanapie Zaraz zabieram się za moje wypasione w żelazo śniadanie

O, dzisiaj jest dzień śmierdziucha, Reksio zabawia się w cichacze przez sen
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 07:36   #4371
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
wielki chłopak myślę że to możliwe że jest taki duży ze względu na wynik glukozy, z tego co kojarzę to w pierwszej wersji miałaś stwierdzona cukrzycę, a potem powtarzałaś badanie?

mąż byl z Tobą? a Twoja mama zna płeć? na a wózek świetny, jaki kolor wybralaś? chyba nie różowy?
Mąż był poprzednim razem. Teraz byłam sama. Płeć już znaliśmy ale chciałam potwierdzić u innego lekarza. Mama tez juz wiedziała. A wózek oczywiście, że różowy. Koralowy. Kolor Africa Limited

Stary 2013-12-04, 07:47   #4372
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż był poprzednim razem. Teraz byłam sama. Płeć już znaliśmy ale chciałam potwierdzić u innego lekarza. Mama tez juz wiedziała. A wózek oczywiście, że różowy. Koralowy. Kolor Africa Limited
mnie sie tam różowy bardzo podoba Żeby tylko dziecko ci niespodzianki nie zrobiło
Stary 2013-12-04, 07:52   #4373
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj, ubiorę się i jadę do ciebie, zaraz dobiorę się do tego sierściucha
dawaj

po sniadaniu wybywam po hula-hop i rękawiczki dla córci. ma przyjechać kurier z paczką z apteki, ciekawe czy się nie miniemy.

Ewcia
Przemek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 07:53   #4374
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry poczytuje Was bo na to tylko mam czas. Ja wczoraj wybylam do sklepu i kupilam dla Synusia ręcznik i kocyk

Dziewczyny czy np zamiast kimbinezonu moznaby bylo kupić kurtkę? Co myslicie?

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:00   #4375
bejb200
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja znowu wpadam tylko na relację z wizyty.
Dzieciaczek waży 340g i ma ok 15 cm. Badanie było wykonywane w 20 tc. Kolejna wizyta 23.12 o 9.30 Jak na razie stanęło na imieniu Szymon.

teQiba mogłabyś wpisać na pierwszą stronę?

Na następną wizytę mam zrobić glukozę. teraz chciałabym pojechać na usg genetyczne. Głównie po to żeby zobaczyć dzieciaczka w 3/4D i mieć filmik na pamiątkę. Jutro będę starała się umówić na wizytę.

Zaczyna do mnie docierać że niedługo dużo się u nas zmieni. jestem akurat w trakcie przeprowadzki więc nie mam czasu na myślenie o ciuszkach i rzeczach dla maluszka, ale jak tylko się zadomowię na pewno zacznę męczyć Was pytaniami

Gratulacje! Piękne imię;-) ja też byłam na wizycie w 21 tyg, dzieciaczek ma 430g i ma około 11 cm;-) wszystkie parametry ok, więc jestem mega szczęśliwa. Kolejna wizyta 20.12.2013.... przyznam się szczerze, że dalej jeszcze nie kupiłam nic. oglądam, ogladam i narazie zapisuje linki na komputerze;-)
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:06   #4376
side85
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj

po sniadaniu wybywam po hula-hop i rękawiczki dla córci. ma przyjechać kurier z paczką z apteki, ciekawe czy się nie miniemy.
ej tylko żaruję Ja postanowiłam dzisiaj siedzieć w domu, bo wczoraj się przesiliłam i chcę dać małemu trochę odpoczynku. Mamy też dziś wizytację bloku przez kominiarzy Więc waruję i ogarniam ten nasz codzienny bałagan spowodowany popołudniowyim pracami męża z kuzynem w naszym przedpokoju który robimy na cacy. Na szczęście właśnie wczoraj stanęło na tym że wigilia w tym roku u nas z rodzicami jednymi i drugimi więc nareszcie mąż ma lepszą motywację niż własne dziecko bo tak przeciągałby do marca Teraz musi zakończyć prace do wigilii
Stary 2013-12-04, 08:25   #4377
kate1623
Zadomowienie

Hej
Ja już od samego rańca na nogach byłam na pobraniu krwi i wiecie co? Wchodze tam patrzę 6osób no to pytam kto ostatni, a tu ludzie do mnie że Ja w ciąży i mnie kolejka nie obowiązuje i że nawet kartka wisi .Normalnie kopara mi opadła. Weszłam pierwsza i jeszcze wszyscy chcieli mi miejsca ustąpić Chyba wiem czemu mi się tak udało nie było żadnej starej baby w kolejce Tylko babeczki 35-40 lat, jakiś dziadziuś (też walczył żebym usiadła) i jakaś dziewczyna młoda z facetem. Czyli wniosek jest taki : Są stare baby będą awantury w kolejce

Jem śniadanie i dalej ruszam w miasto załatwiać cokolwiek póki jeszcze mam ochotę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:32   #4378
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej
Ja już od samego rańca na nogach byłam na pobraniu krwi i wiecie co? Wchodze tam patrzę 6osób no to pytam kto ostatni, a tu ludzie do mnie że Ja w ciąży i mnie kolejka nie obowiązuje i że nawet kartka wisi .Normalnie kopara mi opadła. Weszłam pierwsza i jeszcze wszyscy chcieli mi miejsca ustąpić Chyba wiem czemu mi się tak udało nie było żadnej starej baby w kolejce Tylko babeczki 35-40 lat, jakiś dziadziuś (też walczył żebym usiadła) i jakaś dziewczyna młoda z facetem. Czyli wniosek jest taki : Są stare baby będą awantury w kolejce

Jem śniadanie i dalej ruszam w miasto załatwiać cokolwiek póki jeszcze mam ochotę
Może poczuli ducha świąt
Stary 2013-12-04, 08:41   #4379
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Może poczuli ducha świąt
Ty patrz na to nie wpadłam może rzeczywiście

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:44   #4380
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja miałam podobny wynik, tzn 10,coś i położna tylko spojrzała i powiedziała, że są dobre
Ale ja sobie łykam żelazo jednak, bo widzę po swojej twarzy, że coś jest nie tak. Mam szarą cerę i podkrążone oczy

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jeśli karmi się mm to chyba tylko wit. k trzeba podawać.
a przy kp k+d3. niestety nasz pokarm ma mnóstwo witamin, ale nie jest w stanie zapewnić zapotrzebowania na te dwie witaminki, dlatego musimy wspomagać maluszka. przy wypisie ze szpitala dają takie wskazówki, potem zresztą położna i pediatra na wizyty patronażowe przychodzą, więc też o tym mówią
A no to jeszcze się wszystkiego dowiem od nich

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja znowu wpadam tylko na relację z wizyty.
Dzieciaczek waży 340g i ma ok 15 cm. Badanie było wykonywane w 20 tc. Kolejna wizyta 23.12 o 9.30 Jak na razie stanęło na imieniu Szymon.

Cytat:
Polec jakies tabsy pliz.
Costam poczytałam i np. dowiedziałam się, że dupa z mojego jedzenia szynki skoro jej walory zagłuszam żółtym serem i popijam herbatą,bo to hamuje wchłanianie się zelaza z tej szyny. Tak więc nie mozna mięsa łaczyć z wapniem za to łaczyć najlepiej z witamina C. Od jutra kanapki z szynką natka pietruszki, pomidorem i papryką popite sokiem pomarańczowym a na deser kiwi
O matko! Dobrze wiedzieć

Cytat:

Ale wielki dzieć

Cytat:
Śpijcie dobrze
za wizytę

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej

Nie wierzę

Ah te baby Też kiedyś będę stara to się odwdzięczę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości