|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Jak się tak chwalicie słodkościami to ja wam powiem, że mam dzisiaj ryż z jabłkami i z bitą śmietaną na obiad
![]() ![]() Na pierwsze zupa jarzynowa, ale w sumie to sama marchewka więc marchewkowa. Szkoda, że tż nie lubi marchewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Rozeznanie
|
zaczyna mi padać na musk :P przeczytałam "sobie wzięłam glukozę w Croppie" i przez sekundę się zastanawiałam, ze to chyba inny Cropp niż ten, który znam :P
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- może jakies stażowe? ja dostałam 75 zł wypłaty ze szkoły :P chorobowe swoja drogą (na koniec miesiąca dostaję) plus oddzielnie 75 (wtedy, kiedy wszyscy dostają wypłatę w szkole) :P
#4323 |
Moderator
|
Mniam - TZ niestety nie lubi slodkich obiadow, wiec ja klopsiki w sosie wlasnie robie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
proponuję gdzieś na 1 stronie zrobić post z odnośnikami, do wszystkich przepisów, które podajecie na wątku, żeby wystarczył jeden klik, a nie latanie i szukanie w tym gąszczu postów.
glukoza w Croppie ![]() 2 dni temu zwierzątko z poddasza znów się uaktywniło na chwilę. małża nie ma teraz, więc na razie dajemy mu spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale lepsze to niż hannah montana czy jak to się pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||||
Zadomowienie
|
Hej laseczki. Ja dopiero do domku wróciłam. Dziś byłam z koleżanką zrobić test językowy, bo się chce na niemiecki zapisać no i chciała pójść z kimś, kto się dogaduje.
Potem wpadłam na zakupy: kupiłam koszule z guzikami na dekolcie do szpitala i kilka par szerszych gatek- tutaj nie trzeba bez ![]() Cytat:
Co do wagi i brzucha- mam dni, kiedy prawie nie czuje się jak w ciąży, a czasem mam wrażenie, że poruszam sie i wyglądam jak słonica. Ale duzo nie przytyłam i powinnam (mam nadzieje) zmieścić się w 8-10 kg do konca ciązy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I miałam pytac, co to ta psia buda, ale kilka postów dalej już odpowiedziałaś. ![]()
![]() |
#4328 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak lubisz rolady, to ja polecam Oko słonia Moje najulubieńsze ciasto ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O co chodzi, czemu dzisiaj tak mało postów? Czuję się wręcz nieswojo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę że mikołajkowe przygotowania trwają - a kupujecie coś dla swoich nienarodzonych dzieci? ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Wow, to oko słonia wygląda baaardzo smakowicie, wypróbuję na pewno
![]() mona - misie rossmanowe kupujemy od lat, są bardzo piękne. Mam ich chyba z 10, w tym roku też kupimy pewnie ze 2. Polecam, bo i cel szczytny.
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak.. czuję się okropnie.Dzisiaj weszłam na wagę a tam kolejne 2kg więcej ![]() ![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie przepadam ![]() Witam sie wieczorową porą. Ja mam jeszcze meża w domu ![]() ![]()
![]() |
#4335 | |
Moderator
|
Cytat:
Kolejne wyprobuje kokosanki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
U nas na pewno zamieszka Antek
![]() Co do Feli albo Meli to zobaczę jak się prezentują na żywo.
#4338 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że pieczenie na tapecie
![]() Ja nie lubię piec. Srania z ciastem pół dnia, żeby zjeść w 5 minut ![]() Jak już jakieś zrobię to tylko z proszku : ![]() Chociaz w tym tyg chyba zrobie to http://www.znajdzprzepisy.pl/click/i...a.blogspot.com szybkie i łatwe ![]() ![]() Za niedługo nam się wątek skończy ![]()
#4339 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Też kiedyś w szkole wylądowałam - na rok. I zmieniłam kierunek studiów bardzo szybko.. Podziwiam nauczycieli szczerze i zgłębi serca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Któraś w Was chyba pisała coś o sesji ciążowej? Nie mogę odnaleźć posta... Ja mam umówioną na luty - będzie 7-8 miesiąc, plus poprawka w maju z młodym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
Ja widziałam
![]() http://allegro.pl/ kombinezon-krolik-cieply-i3760326873.html ale mały jak na maj
#4341 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mogłabym ![]() ![]() Dzisiaj kupiłam "dla Kamili" komplet - śliczne body i półśpiochy w serduszka ![]() Moje ulubione nazwy to Kulopłot i Dzikopysk ![]() Odebrałam wyniki i mam trochę niska hemoglobinę. Od jakiego wyniku zaczyna się anemia? bo mam 10,8 (norma od 12) i hematokryt 30,9 (norma 38) i jeszcze inne parametry poniżej normy. Mam nadzieje, że nie będe musiała pic soku z buraków bo paw murowany. za to cukier na czczo wyszedł mi 71, czyli w normie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Donoszę, że i ciacho i gulasz wyszły mi niebo w gębie ![]()
![]() |
#4343 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a przy kp k+d3. niestety nasz pokarm ma mnóstwo witamin, ale nie jest w stanie zapewnić zapotrzebowania na te dwie witaminki, dlatego musimy wspomagać maluszka. przy wypisie ze szpitala dają takie wskazówki, potem zresztą położna i pediatra na wizyty patronażowe przychodzą, więc też o tym mówią Cytat:
tak tylko nadrobiłam po łebkach i nie mam sił do wszystkiego się odnosić . po dzisiejszym dniu jestem mega zmęczona... cały dzień praktycznie sama z Zuzią, na nogach, na rękach, zero odpoczynku, spacer, zakupy... dajcie spokój, to nie dla mnie.. padam.. a Zuzanka tylko mama, mama, mama a skoro mama w domu, to już nikt inny jej nie zastąpi... ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
wtedy wyszło tydzień przed rozwiązaniem, ale teraz gdzieś na 8mc będę sie umawiać Cytat:
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja znowu wpadam tylko na relację z wizyty.
Dzieciaczek waży 340g i ma ok 15 cm. Badanie było wykonywane w 20 tc. Kolejna wizyta 23.12 o 9.30 Jak na razie stanęło na imieniu Szymon. teQiba mogłabyś wpisać na pierwszą stronę? Na następną wizytę mam zrobić glukozę. teraz chciałabym pojechać na usg genetyczne. Głównie po to żeby zobaczyć dzieciaczka w 3/4D i mieć filmik na pamiątkę. Jutro będę starała się umówić na wizytę. Zaczyna do mnie docierać że niedługo dużo się u nas zmieni. jestem akurat w trakcie przeprowadzki więc nie mam czasu na myślenie o ciuszkach i rzeczach dla maluszka, ale jak tylko się zadomowię na pewno zacznę męczyć Was pytaniami ![]()
#4345 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja narzekam na fascynację córki jednorożcami i różowymi kucykami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No chyba że by mnie zmanipulowała swoimi sposobami ![]() O tak, Mela! ![]() ![]() Dzieki dziewczyny za odzew w sprawie kosza mojżeszowego ![]() Wcześniejszych postów na ten temat nie czytałam, od 18 listopada (odkąd jestem na L4) o tym nie było słowa ![]() ![]() Jutro jade z Barbórką na Holiday on ice - prezent imieninowy. Sama nie mogę się doczekać ![]() http://www.disney.pl/disney-on-ice/s...zji/video.html Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-12-03 o 19:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki za szybką przeprowadzkę |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale ta Kamila będzie hojnie obdarowana przez Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam napad szału hormonowego i wygoniłam męża do łazienki się kąpać ![]()
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mmhym;44003471]Hematrokryt mam taki sam jak Ty, ale hemoglobinę sporo lepszą, bo 11,5 a i tak od 3 miesięcy z hakiem wcinam żelazo, a teraz lekarka kazała mi nawet 3 x dziennie
![]() Polec jakies tabsy pliz. Costam poczytałam i np. dowiedziałam się, że dupa z mojego jedzenia szynki skoro jej walory zagłuszam żółtym serem i popijam herbatą,bo to hamuje wchłanianie się zelaza z tej szyny. Tak więc nie mozna mięsa łaczyć z wapniem za to łaczyć najlepiej z witamina C. Od jutra kanapki z szynką natka pietruszki, pomidorem i papryką popite sokiem pomarańczowym ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Jak go fiknę to się przekręci
![]() Idę spać ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.