Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 15:11   #4321
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Jak się tak chwalicie słodkościami to ja wam powiem, że mam dzisiaj ryż z jabłkami i z bitą śmietaną na obiad
Na pierwsze zupa jarzynowa, ale w sumie to sama marchewka więc marchewkowa. Szkoda, że tż nie lubi marchewki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:21   #4322
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
sobie wzięłam bluzkę w Croppie
zaczyna mi padać na musk :P przeczytałam "sobie wzięłam glukozę w Croppie" i przez sekundę się zastanawiałam, ze to chyba inny Cropp niż ten, który znam :P

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziś sprawdzam konto bankowe a tam przelew od mojego przedszkola, nic a nic nie kukam o co chodzi, raz płaci mi ZUS, raz przedszkole. I nie jest to cała pensja, dziś np. dostałam 180 zł nie wiem dlaczego. Nie potrafię tego ogarnąć
może jakies stażowe? ja dostałam 75 zł wypłaty ze szkoły :P chorobowe swoja drogą (na koniec miesiąca dostaję) plus oddzielnie 75 (wtedy, kiedy wszyscy dostają wypłatę w szkole) :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:23   #4323
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Jak się tak chwalicie słodkościami to ja wam powiem, że mam dzisiaj ryż z jabłkami i z bitą śmietaną na obiad
Na pierwsze zupa jarzynowa, ale w sumie to sama marchewka więc marchewkowa. Szkoda, że tż nie lubi marchewki
Mniam - TZ niestety nie lubi slodkich obiadow, wiec ja klopsiki w sosie wlasnie robie...
Stary 2013-12-03, 15:41   #4324
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
zapraszam Zaraz wyjmuję. Chyba wyszły za słodkie, a co tam!
już przepis od Ciebie zapisałam na pewno zrobię

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Monster high to chyba równe okropieństwo jak te potwory z Ben10, za którymi szaleje mój syn. Ta bajka jest porabana i Marcelowi nie wolno jej oglądać, ale co zrobie, jak cała męska częśc jego grupy ma fioła na tym punkcie. Jest wyedukowany i bez bajek. Tak więc Mikołaj w tym roku przyniesie to http://allegro.pl/ben-10-zestaw-7-du...728732201.html
Masz rację obydwie te bajki są porąbane, a te monster high są obrzydliwe co te dzieciaki w tym widzą

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:59   #4325
margo80
Zakorzenienie

proponuję gdzieś na 1 stronie zrobić post z odnośnikami, do wszystkich przepisów, które podajecie na wątku, żeby wystarczył jeden klik, a nie latanie i szukanie w tym gąszczu postów.

glukoza w Croppie

2 dni temu zwierzątko z poddasza znów się uaktywniło na chwilę. małża nie ma teraz, więc na razie dajemy mu spokój.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:00   #4326
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
już przepis od Ciebie zapisałam na pewno zrobię

Masz rację obydwie te bajki są porąbane, a te monster high są obrzydliwe co te dzieciaki w tym widzą
Komercja i reklama
Ale lepsze to niż hannah montana czy jak to się pisze
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:17   #4327
Trisdom
Zadomowienie

Hej laseczki. Ja dopiero do domku wróciłam. Dziś byłam z koleżanką zrobić test językowy, bo się chce na niemiecki zapisać no i chciała pójść z kimś, kto się dogaduje.
Potem wpadłam na zakupy: kupiłam koszule z guzikami na dekolcie do szpitala i kilka par szerszych gatek- tutaj nie trzeba bez

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Martwi mnie cisza od Mariolsl Nadciśnienie jest mega niebezpieczne w ciazy. Mam nadzieje, ze u Nich wszystko w porządku!!!

Czy Wy tez czujecie sie jak slonice? W 23tc mam 6kg na +, a gdzie tu do końca ciazy! W 1ej przytylam tylko 9kg ale zaznaczam, że urodziłam w 32tc więc największe tycie było przede mną. Teraz juz mi jakoś cieżko bardzo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tez sie ostatnio zastanawiałam co u Marioli- mam nadzieję, że wyniki jej sie nie pogorszyły.

Co do wagi i brzucha- mam dni, kiedy prawie nie czuje się jak w ciąży, a czasem mam wrażenie, że poruszam sie i wyglądam jak słonica. Ale duzo nie przytyłam i powinnam (mam nadzieje) zmieścić się w 8-10 kg do konca ciązy.

Cytat:
Napisane przez Madzia 90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny też Was maleństwa tak kopią w nocy? Ja się dziś 3 razy przebudziłam a mała bawiła się w najlepsze. Potem przekręcałam się na boki, leżałam na plecach i uspokoić jej nie umiałam Tak mamusi w zaśnięciu przeszkadzała
Moja tez najaktywaniejsza w nocy i czasem jak sie przebudzę to mi nie daje zasnąć..

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kokosanki

My dojadamy ciasto drożdżowe własnej roboty, a na weekend TZ zamówił sobie psią budę.
.
Cytat:
mmhym - psia buda to takie ciasto bez pieczenia, na bazie twarogu. Regionalnie nazywana też chatką baby jagi, ale u nas od zawsze jako psia buda.

http://zmiksowani.pl/przepisy-na/cha...-czy-psia-buda
Nienawidze kokosa, więc ja nie wypróbuję przepisu..

I miałam pytac, co to ta psia buda, ale kilka postów dalej już odpowiedziałaś.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 17:04   #4328
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
mmhym - psia buda to takie ciasto bez pieczenia, na bazie twarogu. Regionalnie nazywana też chatką baby jagi, ale u nas od zawsze jako psia buda.

Dzięki, bardzo lubię ciasta z herbatnikami na dni lenia I tez pierwszy raz słyszę o czymś takim
Jak lubisz rolady, to ja polecam Oko słonia
Moje najulubieńsze ciasto moja mamusia wie, że jak chce mi sprawić przyjemność np. na urodziny to piecze mi ją własnie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jak ktoś chce to te kokosanki to też można zrobić z palcem w nosie:

100gram masła rozpuścić z 3/4 szklanki cukru i 3 łyżkami mleka w garnku
dodać wiórki kokosowe w ilości 250 gram.
Chwilę wymieszać, zrobi się mega gęste.
Ubić trzy białka małe, albo dwa duże na sztywną pianę
i dodać do masy i do piekarnika na 180 C ok 15-20 minut.

Zapisałam - kolejny przepis na chcicę na słodkie i lenia do pieczenia

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mniam - TZ niestety nie lubi slodkich obiadow, wiec ja klopsiki w sosie wlasnie robie...
U mnie to samo, akceptuje tylko naleśniki ze słodkim serem, czego akurat ja nie lubię . A ja np bardzo lubię makarony z borówkami czy ryż na mleku z jabłkami... Ale dla siebie samej nigdy mi się nie chce, więc raz na 2 miesiące uda mi się przemycić taką słodką kolację w weekend

O co chodzi, czemu dzisiaj tak mało postów? Czuję się wręcz nieswojo

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:22   #4329
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny też Was maleństwa tak kopią w nocy? Ja się dziś 3 razy przebudziłam a mała bawiła się w najlepsze. Potem przekręcałam się na boki, leżałam na plecach i uspokoić jej nie umiałam Tak mamusi w zaśnięciu przeszkadzała
moja mała śpi kiedy ja śpię a przebudza sie jak budzik męża dzwoni, czuję wtedy jak się rusza i za chwilę cisza - znowu śpi jak za dlugo nie wstaję to mnie dopiero zaczyna kopaći tak sobie leżymy nieraz do 10

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
pani w punkcie pobrań powiedziała, że mogę cytrynę jeśli lekarz wyrazi na to pisemną zgodę a ja takiej nie mam mam nadzieje że mi posmakuje
spokojnie, będzie dobrze. Mi się nawet wydawało, że bez cytryny byłoby lepsze, bo ona strasznie zaostrzyła smak- było mocno słodkie i mocno kwaśne jednocześnie, aż mnie na chwilę zatkało i już myślałam że się uduszę

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Asienka gratuluję!

Ja tylko na chwilę. Od rana opiekuję się swoim prawie 5-cioletnim chrześniakiem ale zaraz pędzę na kursy. Umyłam okna, zrobiłam ciasto cynamonowe ze śliwkami (uwielbiam cynamon ) i gulasz na obiad.

O rany kiedy Ty to wszystko zdążyłaś zrobić... Podziwiam Cię

Cytat:
dzięki za radę, właśnie pamiętałam że któraś z was pisała, że pod koniec ją zmuliło. Mi tż powiedział, żebym i tak wzięła i w razie czego po kryjomu się napiła wody jak mi będzie niedobrze
mi pielęgniarka pozwolila się napić łyka wody

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzięki, bardzo lubię ciasta z herbatnikami na dni lenia I tez pierwszy raz słyszę o czymś takim
Jak lubisz rolady, to ja polecam Oko słonia
Moje najulubieńsze ciasto moja mamusia wie, że jak chce mi sprawić przyjemność np. na urodziny to piecze mi ją własnie

O co chodzi, czemu dzisiaj tak mało postów? Czuję się wręcz nieswojo
nie znam tego ciasta, ale wygląda smakowicie, na pewno wypróbuję

Widzę że mikołajkowe przygotowania trwają - a kupujecie coś dla swoich nienarodzonych dzieci? Wymyśliliśmy z mężem żeby zamiast robić mikolaja sobie nawzajem, kupić coś małej myślę o misiu co będzie sprzedawany w Rossmannie 6 grudnia
Stary 2013-12-03, 17:28   #4330
ag9
Zadomowienie

Wow, to oko słonia wygląda baaardzo smakowicie, wypróbuję na pewno

mona - misie rossmanowe kupujemy od lat, są bardzo piękne. Mam ich chyba z 10, w tym roku też kupimy pewnie ze 2. Polecam, bo i cel szczytny.
Stary 2013-12-03, 17:32   #4331
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
2 dni temu zwierzątko z poddasza znów się uaktywniło na chwilę. małża nie ma teraz, więc na razie dajemy mu spokój.
upiecz coś dobrego i postaw na środku pokoju, może się skusi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 17:34   #4332
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

mona - misie rossmanowe kupujemy od lat, są bardzo piękne. Mam ich chyba z 10, w tym roku też kupimy pewnie ze 2. Polecam, bo i cel szczytny.
Ja też chyba się na tego misia skuszę dla Majki

Maja

Czytam
Stary 2013-12-03, 17:48   #4333
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ja też chyba się na tego misia skuszę dla Majki
mi się najbardziej Mela podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1476674_608576962532773_413537483_n.jpg (125,3 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-12-03, 17:50   #4334
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Miałam dzis wizyte, wszysko ok. Gin potwierdziła chłopca pokazując narzady męski (bardzo duze hehe). Wazy 517 gram w 22 t.c.
Gratulujesynka
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Czy Wy tez czujecie sie jak slonice? W 23tc mam 6kg na +,
Tak.. czuję się okropnie.Dzisiaj weszłam na wagę a tam kolejne 2kg więcej ciężko mi się nosi brzuch, czuję się ciągle pełna - nawet nie bardzo mogę już coś zjeść jak mam ochotę

Cytat:
I ja zaszalałam w aptece, no i wydałam ponad 300zł więc darmową wysyłkę bym miała i tak :/ no ale już będę mieć praktycznie wszystko
kupiłam sobie laktator ręczny z medeli. Tz obejrzał i stwierdził że może być fajny

chyba jutro pójdę na glukozę, zobaczę o której się obudzę ... Niestety nie mogę cytryny... Nawet wody napić się nie będę mogła...
Nie martw się, potwierdzam, ze nie taki diabeł straszny. A wodę sobie weź, przecież jak Ci będzie nie dobrze lepiej się napić niż zarzygać im korytarz
I za zakupy

Cytat:
Oj tak, jak się kładę spać to jest masakra, nie mogę się skupić, wierzga jak młody ogier
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
to chwal sie co kupilas ja w tym roku nie bede oryginalna i tz dostanie perfum
Mój też bo akurat mu się kończą
Cytat:
Monster high to chyba równe okropieństwo jak te potwory z Ben10, za którymi szaleje mój syn. Ta bajka jest porabana i Marcelowi nie wolno jej oglądać, ale co zrobie, jak cała męska częśc jego grupy ma fioła na tym punkcie. Jest wyedukowany i bez bajek. Tak więc Mikołaj w tym roku przyniesie to http://allegro.pl/ben-10-zestaw-7-du...728732201.html
Jakie nazwy
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Nienawidze kokosa, więc ja nie wypróbuję przepisu..
Ja też nie przepadam

Witam sie wieczorową porą. Ja mam jeszcze meża w domu jak ide do pracy to śpi dalej na mojej poduszce, mówi że po porodzie mu oddaje

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:51   #4335
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A jak tak kulinarnie sie zrobiło to ja podam przepis na szybki piernik. Zawsze sie udaje Miodowniki lubie ale za duzo zachodu z blatami..
Przepis na waska blachę,
1 szkl mleka+3/4szkl cukru+ 1/2 masła albo margaryny -zagotować
Wrzątkiem zalać 2 szkl maki wymieszac drewnaina łyżką. Dodac pol sloiczka miodu sztucznego 2 jajka, lyzeczke sody i pol przyprawy do piernikow (albo cynamon, gałka muszkatołowa, gozdziki) . Mozna dodać bakalie ale wtedy nie przekladam tylko polewam polewa.
I dzis wieczorem tez go bede piec. daje sie przekroic 2 razy ja przekladam masa grysikowa, budyniowa albo powidłami.
Musze znowu wyciagnac przepis bo chce go jutro lub pojutrze wyprobowac - ile i w jakiej temp. piec ciasto?

Kolejne wyprobuje kokosanki Niestety oko slonia jest dla mnie za trudne Na bank by mi sie cos rozpadlo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 17:54   #4336
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
U nas na pewno zamieszka Antek
Co do Feli albo Meli to zobaczę jak się prezentują na żywo.
Stary 2013-12-03, 17:54   #4337
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No mi też Mela

Maja

Czytam
Stary 2013-12-03, 18:19   #4338
Ela87
Zakorzenienie

Widzę, że pieczenie na tapecie

Ja nie lubię piec. Srania z ciastem pół dnia, żeby zjeść w 5 minut

Jak już jakieś zrobię to tylko z proszku :

Chociaz w tym tyg chyba zrobie to
http://www.znajdzprzepisy.pl/click/i...a.blogspot.com

szybkie i łatwe oczywiście robię bez galaretki i owoców, bo nie chce mi sie babrać

Za niedługo nam się wątek skończy

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:34   #4339
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ciągle mi przysyłają artykuły na stronę internetową do wrzucania - "bo nie ma kto inny" (nosz kurdę informatyków nie ma? ja się na tym nie znam i robię, to inni też by mogli :/ )
Jesteś niezastąpiona znakiem tego :P
Też kiedyś w szkole wylądowałam - na rok. I zmieniłam kierunek studiów bardzo szybko.. Podziwiam nauczycieli szczerze i zgłębi serca Ja dostawałam p...lca po miesiącu. Albo może za młoda byłam... nie wiem

Cytat:
ps. dziewczynki, czy Wy też macie problem z suchą skórą? oliwię, smaruję, balsamuję, kremuję, a i tak wygląda masakrycznie, szczególnie na rękach :/
Mamy problem i to spory... szczególnie na łydkach i goleni. Dostałam krem od lekarza nawet. Spróbuj masło kakaowe albo krem nivea na noc - jak nie pomoże to zapytaj w aptece o krem z mocznikiem. Mnie dopiero to pomogło, przestały mnie nogi przeraźliwie swędzieć... aż siniaki miałam od szorowania się bez przerwy po tych nożynach

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie jestem na L4, dziś coś napomknęłam, ale wizyta w pośpiechu więc nie zdążyłam dopytać. Pan doktor (NFZ) jednakże nie wydawał się skory do wypisania zwolnienia, może oczekiwał jakieś gratyfikacji?
Jak to u was było?
Mój stwierdził, że nie jestem chora, więc mogę pracować do 36 tygodnia... Chyba nigdy facet w ciąży nie był...

Któraś w Was chyba pisała coś o sesji ciążowej? Nie mogę odnaleźć posta... Ja mam umówioną na luty - będzie 7-8 miesiąc, plus poprawka w maju z młodym Już się nie mogę doczekać Muszę koniecznie znaleźć kombinezonik a la króliczek.. po prostu muszę, bo mam fazę na kombinezonik-króliczek i już Jak gdzieś spotkanie, to plis plis plis wysłać link
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 18:42   #4340
paulina_radom
Raczkowanie

Ja widziałam

http://allegro.pl/ kombinezon-krolik-cieply-i3760326873.html

ale mały jak na maj
Stary 2013-12-03, 18:49   #4341
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
My dojadamy ciasto drożdżowe własnej roboty, a na weekend TZ zamówił sobie psią budę.-
Cytat:

U nas nazywa się Chatką Puchatka pyyycha

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A masz zamiar trzymać buzię na kłódkę aż do samego porodu?
Mogłabym ale w poniedziałek wizyta i usg a małż twardo się wybiera, więc pewnie sie dowie... ale nie ode mnie
Dzisiaj kupiłam "dla Kamili" komplet - śliczne body i półśpiochy w serduszka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jakie nazwy
Moje ulubione nazwy to Kulopłot i Dzikopysk ale akurat ich nie ma w tym zamówieniu.

Odebrałam wyniki i mam trochę niska hemoglobinę. Od jakiego wyniku zaczyna się anemia? bo mam 10,8 (norma od 12) i hematokryt 30,9 (norma 38) i jeszcze inne parametry poniżej normy. Mam nadzieje, że nie będe musiała pic soku z buraków bo paw murowany.
za to cukier na czczo wyszedł mi 71, czyli w normie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:58   #4342
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę że mikołajkowe przygotowania trwają - a kupujecie coś dla swoich nienarodzonych dzieci?
Właśnie dziś się nad tym zastanawiałam. Ale zupełnie nie mam pomysłu .

Cytat:
Dziewczyny też Was maleństwa tak kopią w nocy? Ja się dziś 3 razy przebudziłam a mała bawiła się w najlepsze. Potem przekręcałam się na boki, leżałam na plecach i uspokoić jej nie umiałam. Tak mamusi w zaśnięciu przeszkadzała
Mój maluch jak na razie nadzwyczaj spokojny. Czasem nawet trochę się martwię ale jednak co jakiś czas mnie puknie, czasem nawet bardzo regularnie więc tłumaczę sobie, że takie delikatne maleństwo mi się trafiło . Albo taki śpioch .

Donoszę, że i ciacho i gulasz wyszły mi niebo w gębie . I już się zastanawiam, co popiec na Święta - zrobię na pewno moje ulubione ciasto marchewkowe i keksa ale przez Was chodzi mi też po głowie miodownik albo jakieś inne na bazie takich placków z miodem. Mam też ochotę na jakieś dobre mięska, np. roladę ze schabu z boczkiem, morelami i żurawinami (zwłaszcza te żurawiny do mnie przemawiają). A może Wy coś polecicie? Co robicie na Święta?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:13   #4343
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Czesc, nie było mnie kilka dni a do nadrobienia 20 stron, masakra. Narazie nadrobiłam tylko dzisiejszy dzien
Miałam dzis wizyte, wszysko ok. Gin potwierdziła chłopca pokazując narzady męski (bardzo duze hehe). Wazy 517 gram w 22 t.c. Ma ok 19 cm i bardzo długie nózki to po mnie bo mam 180cm wzrostu, mąz jest nizszy odemnie. Niestety z waga słabiej, przytułam od poczatku 7 kg równo.
Wziełam płatke CD bo mowiła ze ma opcje nagrania USG niby sie nagrało a w domu co sie okazało plytka pusta i znów lipa. Mam nadzieje ze mój maż bedzie miał okazje zobaczyc synka za tydzien jak bede miała połówkowe robione.

Sylwestra spedzimy u znajomych w domu, dziewczyna siostrzeńca mojego męza tez jest w ciazy wiec nie bede w tym celibacie sama (celibat alkoholowy)
super gratulacje!! chłopczyka!
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To dziecku też trzeba witaminy A ja myślałam, że nasze mleko wystarcza
jeśli karmi się mm to chyba tylko wit. k trzeba podawać.
a przy kp k+d3. niestety nasz pokarm ma mnóstwo witamin, ale nie jest w stanie zapewnić zapotrzebowania na te dwie witaminki, dlatego musimy wspomagać maluszka. przy wypisie ze szpitala dają takie wskazówki, potem zresztą położna i pediatra na wizyty patronażowe przychodzą, więc też o tym mówią
Cytat:
tak, ja to spać nie mogę, bo w nocy się uaktywnia. nic dziwnego cały dzień matka w ruchu kołysze, więc w nocy harcuje

tak tylko nadrobiłam po łebkach i nie mam sił do wszystkiego się odnosić . po dzisiejszym dniu jestem mega zmęczona... cały dzień praktycznie sama z Zuzią, na nogach, na rękach, zero odpoczynku, spacer, zakupy... dajcie spokój, to nie dla mnie.. padam.. a Zuzanka tylko mama, mama, mama a skoro mama w domu, to już nikt inny jej nie zastąpi...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Któraś w Was chyba pisała coś o sesji ciążowej? Nie mogę odnaleźć posta... Ja mam umówioną na luty - będzie 7-8 miesiąc, plus poprawka w maju z młodym Już się nie mogę doczekać Muszę koniecznie znaleźć kombinezonik a la króliczek.. po prostu muszę, bo mam fazę na kombinezonik-króliczek i już Jak gdzieś spotkanie, to plis plis plis wysłać link
z Zuzanką robilismy i teraz też chcę.
wtedy wyszło tydzień przed rozwiązaniem, ale teraz gdzieś na 8mc będę sie umawiać
Cytat:
Odebrałam wyniki i mam trochę niska hemoglobinę. Od jakiego wyniku zaczyna się anemia? bo mam 10,8 (norma od 12) i hematokryt 30,9 (norma 38) i jeszcze inne parametry poniżej normy. Mam nadzieje, że nie będe musiała pic soku z buraków bo paw murowany.
kurcze, to kiepsko z hemoglobiną. sporo kobiet w ciąży zmaga się z anemią. trzymam kciuki, żeby więcej nie poleciała

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:22   #4344
(t)asia
Zadomowienie

dziewczyny a ja znowu wpadam tylko na relację z wizyty.
Dzieciaczek waży 340g i ma ok 15 cm. Badanie było wykonywane w 20 tc. Kolejna wizyta 23.12 o 9.30 Jak na razie stanęło na imieniu Szymon.

teQiba mogłabyś wpisać na pierwszą stronę?

Na następną wizytę mam zrobić glukozę. teraz chciałabym pojechać na usg genetyczne. Głównie po to żeby zobaczyć dzieciaczka w 3/4D i mieć filmik na pamiątkę. Jutro będę starała się umówić na wizytę.

Zaczyna do mnie docierać że niedługo dużo się u nas zmieni. jestem akurat w trakcie przeprowadzki więc nie mam czasu na myślenie o ciuszkach i rzeczach dla maluszka, ale jak tylko się zadomowię na pewno zacznę męczyć Was pytaniami
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:46   #4345
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
teQiba mogłabyś wpisać na pierwszą stronę?
Jasne
Stary 2013-12-03, 19:48   #4346
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Fuuuj ja bym ich się bała
A ja narzekam na fascynację córki jednorożcami i różowymi kucykami ... Na gwiazdkę dostanie Begonię z Toy Story http://tablica.pl/oferta/unikatowy-j...z-ID2V4Ab.html przynajmniej nie bałam się jej kupić
Cytat:
nie nastawiam się źle, od samego początku myślę pozytywnie, tak samo jak z porodem mam zamiar iść z uśmiechem na ustach
do porodu z usmiechem? Powodzenia
Cytat:
może jakies stażowe? ja dostałam 75 zł wypłaty ze szkoły :P chorobowe swoja drogą (na koniec miesiąca dostaję) plus oddzielnie 75 (wtedy, kiedy wszyscy dostają wypłatę w szkole) :P
noooo szallleństwo
Cytat:
Na szczęście Basi się nie podobają, nie kupiłabym jej tego za nic na świecie
No chyba że by mnie zmanipulowała swoimi sposobami
Cytat:
O tak, Mela!

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Chyba nigdy facet w ciąży nie był...

Dzieki dziewczyny za odzew w sprawie kosza mojżeszowego
Wcześniejszych postów na ten temat nie czytałam, od 18 listopada (odkąd jestem na L4) o tym nie było słowa . Polowanie na all rozpoczęte
Jutro jade z Barbórką na Holiday on ice - prezent imieninowy. Sama nie mogę się doczekać
http://www.disney.pl/disney-on-ice/s...zji/video.html

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2013-12-03 o 19:55
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:48   #4347
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Hematrokryt mam taki sam jak Ty, ale hemoglobinę sporo lepszą, bo 11,5 a i tak od 3 miesięcy z hakiem wcinam żelazo, a teraz lekarka kazała mi nawet 3 x dziennie

Cytat:
Dzieciaczek waży 340g i ma ok 15 cm. Badanie było wykonywane w 20 tc. Kolejna wizyta 23.12 o 9.30 Jak na razie stanęło na imieniu Szymon.
za wizytę Szymek bardzo ładne imię
Kciuki za szybką przeprowadzkę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 20:31   #4348
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Moje ulubione nazwy to Kulopłot i Dzikopysk ale akurat ich nie ma w tym zamówieniu.
Oooo!
za glukozę, na reszcie wynikow sie nie znam
Ale ta Kamila będzie hojnie obdarowana przez Ciebie
Cytat:
Szymon - ładnie
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Fuuuj ja bym ich się bała
A ja narzekam na fascynację córki jednorożcami i różowymi kucykami ...
To tak jak szeregowemu z Pingwiny z Madagaskaru

Miałam napad szału hormonowego i wygoniłam męża do łazienki się kąpać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-03, 20:52   #4349
bebe97
Wtajemniczenie

[QUOTE=mmhym;44003471]Hematrokryt mam taki sam jak Ty, ale hemoglobinę sporo lepszą, bo 11,5 a i tak od 3 miesięcy z hakiem wcinam żelazo, a teraz lekarka kazała mi nawet 3 x dziennie [QUOTE]

Polec jakies tabsy pliz.
Costam poczytałam i np. dowiedziałam się, że dupa z mojego jedzenia szynki skoro jej walory zagłuszam żółtym serem i popijam herbatą,bo to hamuje wchłanianie się zelaza z tej szyny. Tak więc nie mozna mięsa łaczyć z wapniem za to łaczyć najlepiej z witamina C. Od jutra kanapki z szynką natka pietruszki, pomidorem i papryką popite sokiem pomarańczowym a na deser kiwi

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Miałam napad szału hormonowego i wygoniłam męża do łazienki się kąpać
czy to jest to o czym myślę będzie fikanie?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 20:54   #4350
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

czy to jest to o czym myślę będzie fikanie?
Jak go fiknę to się przekręci

Idę spać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości