Mamusie sierpień 2014 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 19:50   #4351
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu na usg polowkowym i jestem załamana moje malenstwo ma duzo płynu z tylu głowy przez co przesunięte struktury mózgu do przodu lekarze mówią ze to bardzo rzadki przypadek i lekarka pracuje tam 20 lat i czegoś takiego nie widziała jutro z rana na 9 jadę do centrum Londynu do specjalistycznej kliniki jestem przerażona maja zrobic mi specjalistyczne badania w tym rezonans i jak bedzie trzeba to amniopunkcję i postawić diagnozę i jeśli sie da to juz w brzuchu bedą operować dzieciątko najgorsze jest ze nie wiem co to jest czy moje dziecko bedzie żyło czy bedzie niepełnosprawne i dlaczego tak sie stało przeciez tak o siebie dbałam mam dwie cudowne córki cieszę sie ze wykryto to tak wcześnie i ze jestem w Londynie bo wiem ze tu są bardzo dobre kliniki i lekarze naprawdę potrafią zdziałać cuda.... Boże jeszcze to do mnie nie dociera 3 tygodnie temu byłam prywatnie na usg i pani badała mózg i wszystko było ok teraz dzwoniłam do tego oddziału zeby natychmiast mi przesłali nagranie lub zdjecia mózgu z tamtego usg...Cały czas wierze ze mózg jest nie uszkodzony i sie okaże ze mozna odciągnąć ten płyn przez operacje w życiu płodowym i wszystko bedzie ok modlę sie o to... nie wiem co ja zrobię jeśli to bedzie wada genetyczna jeśli nie bedą chcieli nic zrobic w życiu płodowym jeśli tego płynu bedzie coraz wiecej i mózg bedzie sie uszkadzal nawet nie chce o tym myślec

Nikomu nie zycze takiej tragedii jaka jest chore dzieciątko

Róbcie usg polowkowe bo to bardzo ważne 3 tygodnie temu miałam usg niby trwało pół godziny niby lekarka wszystko mierzyla i sprawdzała i co? Nic nie wykryła mówiła ze dziecko zdrowe......

Trzymajcie kciuki zeby jutro sie okazało ze da sie uratować moje dziecko i ze bedzie miało szanse na w miarę normalne życie....
Popłakałam sie aż. Wytrzymaj do jutra. Nic nie czytaj w internecie, tam same glupoty saBedziesz pod opieka najlepszych lekarzy specjalistow w Londynie. Trzymam kciuki za ciebie i zdrowie córci.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
.panicznie się boje pobieranie krwi więc mi na rękę ,że tylko raz, ostatnio prawie zemdlałam
to popros by ci pobrali na lezaco, jak mi slabo danego dnia to sie klade na lezanke, pobieraja krew i nie ma problemu, leze az dojde do siebie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki, żebym dostała lek i szybko sie pozbyła bakterii
bakteriom śmierć

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
mówiłam mężowi że teraz będziemy na zmianę jeść szpinak i buraczki. Się chłop zestresował
hihi nie stresuj go tak
Mi dziewczyna w ciazy blizniaczej mowila ze jej gin kazal pic sok z burakow i jesc duzo cytrusow zeby sie lepiej wchlanialo zelazo i faktycznie tylko tym nadgonila wyniki. Dobrze tez dziala herbatka z pokrzywy.

Twin - ale mialas przezycia, wspolczuje ale dobrze ze wszystko ok. Fajnie ze czujesz juz brykanie coreczki

Moni26 ja bym sie umowila na konsultacje do kardiologa, tak na wszelki wypadek

Papryczka - milo ze cie przepuscili

• Balsam Palemers z masłem kakaowym jest fajny, wchlania sie srednio. Lubie jego zapach, dobrze nawilza. Jak posmaruje i po kilku se naloze bluzke to zostawia slady.
  • Wyniki krwi i moczu mam powtarzane co miesiac.
  • Czuje sie dzis fatalnie, od rana nospa forte. Mdłości i refluks cofający mi jedzenie. Cisnienie spoczynkowe 84/42 puls 61, dobrze ze sie troche podnioslo jak pochodzilam
  • Od ponad tygodnia moj brzuch sie przemieszczal w kierunku polozonej na nim cieplej ręki 1,5 tyg temu poczulam pierwsze 3 kopniaczki ale nie bylam pewna czy to nie bujne zycie moich jelit, ale przeciez jelita nie kopia Od kilku dni jestem codziennie wieczorami kopana czuje to jak poloze sie na plecach i klade rece na brzuchu Dzis 16t6d Jutro zaczynam 5ty miesiac

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-03-13 o 19:58
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:04   #4352
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Wczoraj przeżywałam że mi wyniki hemoglobiny spadły pomimo zażywania żelaza ale po rozmowie z mamą się uspokoiłam. Ona była w ciąży bliźniaczej, anemię miała straszna mimo brania lekarstw a urodziliśmy się zdrowi, nie chorowaliśmy. Wczoraj byłam tak zestresowana że na obiad nawet zrobiłam kurczaka z makaronem i szpinakiem i mówiłam mężowi że teraz będziemy na zmianę jeść szpinak i buraczki. Się chłop zestresował
A co nie jest zwolennikiem szpinaku? Kurcze też mam anemię mimo przyjmowania żelaza i sądziłam, że warzywa załatwią sprawę w większej ilości. Mięso?? Nieeee nie mogę na nie patrzeć! I to jeszcze czerwone.... nie nie nie nie nie!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No tak, bo to matka ma anemię dlatego, że dziecko zabiera wszystko dla siebie.
Pijaweczka ściąga z mamusi co mu się podoba. Teraz to żelazo a później miedziaki i inne $ $ $ ... taka kolej rzeczy

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
cześć

Wiecie, co Wam powiem?
Ktoś mnie dzisiaj w środku szturchał Dokładniej, to takie lekkie muśnięcia. Już kilka dni temu wydawało mi się, że coś tam czuję, ale cały czas byłam przekonana, że to pewnie jelita. Ale dzisiaj jestem pewna, że poczułam Maleństwo

TŻ wczoraj wieczorem jak leżeliśmy na kanapie, co chwilę przykładał mi rękę do brzucha. Śmiałam się z niego, że pewnie czuje, jak mi się brzuch unosi od oddychania. Dzisiaj się przyznał, że to nie było moje oddychanie, tylko coś innego. Nie chciał mi wczoraj nic mówić, że coś wyczuł żeby mnie ie stresować, że ja nic nie czuję, a on tak, Powiedziałam mu dzisiaj, że zmyśla Zołza ze mnie
Zołza ale wiesz teraz jesteśmy na innych przywilejach więc bycie Zołzą i plucie jadem zostaje nam wybaczone i zapomniane ....

Super, że czułaś "szturchanie" Ja to jeszcze czasem nie wiem czy to szturchanie czy tylko moja wyobraźnia sobie wmawia, że maluszek szaleje. Nie wiem jak powinny wyglądać i być odczuwalne. A na dodatek ostatnio usłyszałam, że łożysko jest na przedniej ścianie i jak czytałam w necie to dla pierworódki takie łożysko oznacza, że może te pierwsze ruszy odczuć jeszcze później....

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Hej
piszę w przerwie z kawką , obiecałam sobie samej napisać dzisiaj kolejny podrozdział z pracy mgr, ale mi idzie strasznie cieżko

Mam od kilku dni niskie ciśnienie i kompletnie nic mi się nie chce..

Widziałam ,że były poruszone tematy Tżetów i wózków.
My co prawda planowaliśmy zacząć staranie o Bobo od września 2014! chcieliśmy wykończyć cały domek no i chciałam być po obronie mgr, no ale wyszło nam inaczej i mój Tż był wniebowzięty jak zobaczył II kreski, bo on już od dawna marzył o potomku :p
Także teraz gdy jesteśmy w ciąży spisuję się idealnie! Nie może być lepiej

Co do wózka my wybraliśmy Stokke xplory v3, gdy go zobaczyliśmy zakochaliśmy się oboje Zawsze chciałam mieć mały ,lekki i zwinny wózek więc strzał w 10
Moja dalsza kuzynka go ma i mówi ,że nie wymieniłaby go na żaden inny
Ale zakup planujemy w maju-czerwcu.

Ja jak na razie również miałam tylko raz robione badania krwi , myślałam że skoro wszystko jest ok to na razie nie trzeba ponawiać , ale

Dzisiaj zaczynamy 18 tydzień i ja jak na razie też nie bardzo wyczuwam ruchy ;( raz wydawało mi się że coś przepłynęło ale to było ponad tydzień temu i od wtedy cisza..momentami się martwię..będę spokojniejsza jak codziennie Mały da o sobie znać

Co bo baniek to nie mam pojęcia czy można miałam robione ale nie w ciąży..
Nas na taki wypasiony wózek nie będzie stać ... mimo, że teściowie zdeklarowali się, że oni dadzą kasę na pierwszego czterokołowca dla maluszka. Wózek bardzoooooooo mi się podoba i żałuję, że otworzyłam tego linka bo będzie mi się śnić po nocach o ile uda mi się kiedyś zasnąć....teraz ciężko z tym jest.

Cytat:
Byłam w szpitalu na usg polowkowym i jestem załamana moje malenstwo ma duzo płynu z tylu głowy przez co przesunięte struktury mózgu do przodu lekarze mówią ze to bardzo rzadki przypadek i lekarka pracuje tam 20 lat i czegoś takiego nie widziała jutro z rana na 9 jadę do centrum Londynu do specjalistycznej kliniki jestem przerażona maja zrobic mi specjalistyczne badania w tym rezonans i jak bedzie trzeba to amniopunkcję i postawić diagnozę i jeśli sie da to juz w brzuchu bedą operować dzieciątko najgorsze jest ze nie wiem co to jest czy moje dziecko bedzie żyło czy bedzie niepełnosprawne i dlaczego tak sie stało przeciez tak o siebie dbałam mam dwie cudowne córki cieszę sie ze wykryto to tak wcześnie i ze jestem w Londynie bo wiem ze tu są bardzo dobre kliniki i lekarze naprawdę potrafią zdziałać cuda.... Boże jeszcze to do mnie nie dociera 3 tygodnie temu byłam prywatnie na usg i pani badała mózg i wszystko było ok teraz dzwoniłam do tego oddziału zeby natychmiast mi przesłali nagranie lub zdjecia mózgu z tamtego usg...Cały czas wierze ze mózg jest nie uszkodzony i sie okaże ze mozna odciągnąć ten płyn przez operacje w życiu płodowym i wszystko bedzie ok modlę sie o to... nie wiem co ja zrobię jeśli to bedzie wada genetyczna jeśli nie bedą chcieli nic zrobic w życiu płodowym jeśli tego płynu bedzie coraz wiecej i mózg bedzie sie uszkadzal nawet nie chce o tym myślec

Róbcie usg polowkowe bo to bardzo ważne 3 tygodnie temu miałam usg niby trwało pół godziny niby lekarka wszystko mierzyla i sprawdzała i co? Nic nie wykryła mówiła ze dziecko zdrowe......

Trzymajcie kciuki zeby jutro sie okazało ze da sie uratować moje dziecko i ze bedzie miało szanse na w miarę normalne życie.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Popłakałam się czytając co teraz przechodzisz. Jestem z Tobą myślami. Wiem co to znaczy strach. Przeżywałam go każdego dnia przez kilka kilkanaście tygodni jak nie wiedziałam czy maluszek się utrzyma przy tym wstrętnym ciągle powiększającym się krwiaku. Trzymam kciuki za Was jutro. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Super, że trafiłaś na lekarzy którzy szybko są Wam w stanie pomóc i teraz trzeba dużo siły i wiary a będzie dobrze musi być.

Ale miałaś przeżycia. Biedulka....

Cytat:
Miałam usg genetyczne w 12t0d i testy krwi peppa i usg 30 minutowe w 16t0d i wszystko było ok Dzis jest 19t0d i widać dokładnie na usg ze tył głowy jest powiększony i jest jakies 6 razy wiecej płynu niz powinno byc......cieszę sie ze rozpoznano to teraz i mam nadzieje ze lekarze tu pomogą

Na pewno będziesz miała tam dobrą opiekę. Najważniejsze, że wcześnie wykryte i teraz będą robić wszystko żeby pomóc maluszkowi.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie...3 specjalistów w szpitalu przyglądało sie uważnie temu usg i sprawa musi byc poważna skoro udało im sie załatwić mi wizytę juz na jutro w klinice specjalistycznej,boje sie ze to moze byc zespół Dandy-Walkera ktory powstaje w 3-4 miesiącu życia płodowego jak zaczęłam o tym czytać to sie załamałam i stwierdziłam ze lepiej wejdę do was na forum....najgorsza jest ta niewiedza co to i skąd sie wzięło do jutra chyba zwariuje

Rozumie, że chcesz zrozumieć co się dzieje i będzie się działo ale internet nie jest najlepszym informatorem w tej chwili. Niepotrzebny stres sobie dołożysz.
Jesteśmy z Tobą całym sercem !!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:26   #4353
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj tez byłam na połówkowym, dzisiaj mamy dokładnie 20tyg.+0 dni u nas podczas badania wszystko z dzidzia wyszło ok

mam łożysko przodujące co oznacza ze jest zbyt blisko ułożone szyjki macicy, będę miała dodatkowe badanie w 36 tyg. i wtedy zdecydują czy będę miała cesarkę czy nie, oprócz tego ostrzegli mnie ze może dojść do krwawienia i musze wtedy bezzwłocznie udać się do szpitala. ważne ze z dzidzia wszystko ok i mam nadzieje ze do żadnego krwawienia nie dojdzie
super ze badanie wyszlo ok, gratulacje za coreczke
trzymam kciuki by z lozysko nie komplikowalo ciazy i było "grzeczne"

Spotkalam ciekawy ranking wozkow- sa tam tez foteliki. Ceny mozna znalezc nizsze niz tam pokazuje. Moze sie wam przyda, mnie zaskoczylo ze wozek za 3000zl moze miec oceny jak ten za 1700zl wiec nie za wszystko warto przeplacic

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:37   #4354
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymajcie kciuki zeby jutro sie okazało ze da sie uratować moje dziecko i ze bedzie miało szanse na w miarę normalne życie.....

trzymaj się kochana na pewno będzie wszystko dobrze. Ważne że szybko Cię będą diagnozować dalej. Może faktycznie tak jak piszą dziewczyny nie jest to żadna wada genetyczna, tylko coś co szybciutko☠wyleczą skoro wcześniej wyniki były ok. Daj znać koniecznie jak już będziesz coś wiedzieć i pamiętaj że jesteśmy wszystkie z Tobą
Stary 2014-03-13, 20:57   #4355
kasia_ruda
Zakorzenienie

My wybraliśmy taki wózek: http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E tylko jeszcze się wstrzymuję z wybraniem koloru do potwierdzenia, czy na pewno chłopak u mnie siedzi.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:18   #4356
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
No niestety No w najlepszty wypadku tydzień ale myślę ze spokojnie dwa bo nie dam rady co dziennie po 8 godzin
Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki
Jasne, jak masz taką możliwość nie ma co się męczyć

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
może się pochwalę, że umyłam dziś wszystkie okna (w domu nie w mieszkaniu!) wyprałam i wyprasowałam firanki, zrobiłam w pracy to co miałam zrobić (pracuję w domu) i teraz odpoczywam uffff
A wiesz, że w ciąży nie powinno się myć okien?

Super, że wózek Ci się podoba

Dzięki dziewczyny za kciuki. Lekarka powiedziała, żeby na razie się nie przejmować, zrobić posiew moczu i wtedy zdecyduje co dalej. Ale ogólnie, żeby się nie martwić!

zrobiliśmy duże zakupy i jestem zmęczona, wydawało mi się, że brzuch mi twardnieje, ale mąż mówi, że nie ...poleżę trochę!

Pati, gratuluję córeczki! Co do łożyska, to nie ma szans, że ono się jeszcze przemieści?

Angelika ja też mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Ja w ogóle mam mega tyłozgięcie, więc to też utrudnia wyczucie ruchów.
Ale momentami mi się wydaje, że czuję takie delikatne 'pukanie' Nie wiem czy to Mała, czy jelita i półprzemysłowe ilości jedzenia, które wchłaniam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:40   #4357
kasiuulad
Raczkowanie

mamuska trzymaj sie jakos! na pewno bedxie dobrze!
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 21:53   #4358
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

OGŁOSZENIE PARAFIALNE

Dziewczyny, które nie mają avatarów może dla ułatwienia innym pomyślicie o jakimś zdjęciu albo obrazku?

Ciężko się czyta bez avatara bo trzeba patrzeć po nicku kto co pisze a tak wystarczy spojrzeć na fotkę i wszystko jasne Nie mówiąc o tym, że ciężko Was później skojarzyć i zapamiętać

Może to przemyślicie? Oczywiście to każdego indywidualny wybór więc to tylko luźna propozycja

I dla tych co by chciały polecam również suwaczki ciążowe Wtedy też fajnie jak można tylko kliknąć na suwaczek i nie trzeba się domyślać albo szukać po wątku która jest w którym tygodniu a czasami jak dziewczyny pytają o jakieś konkretne objawy, bóle, ruchy czy cokolwiek to ciężko coś określić nie wiedząc w którym ktoś jest tygodniu/miesiącu

To też oczywiście taka luźna propozycja, tak mi się jakoś refleksje włączyły bo często szukam właśnie która jest w którym tygodniu chcąc porównać moje dolegliwości hehe

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2014-03-13 o 21:56
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:26   #4359
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:

Angelika ja też mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Ja w ogóle mam mega tyłozgięcie, więc to też utrudnia wyczucie ruchów.
Ale momentami mi się wydaje, że czuję takie delikatne 'pukanie' Nie wiem czy to Mała, czy jelita i półprzemysłowe ilości jedzenia, które wchłaniam

Też mam tyłozgięcie o którym mój lekarz nigdy mi nie wspomniał tylko przypadkowi lekarze w szpitalu i to tak mimochodem podczas rozmowy pytali czy miałam problemy z zajsciem w ciaze i jak długo to trwało. Jak mówiłam, ze wcale nie było starań to sie dziwili i gratulowali bo kobiety z tyłozgieciem maja ponoc spory problem?

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:37   #4360
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIE PARAFIALNE

Dziewczyny, które nie mają avatarów może dla ułatwienia innym pomyślicie o jakimś zdjęciu albo obrazku?

Ciężko się czyta bez avatara bo trzeba patrzeć po nicku kto co pisze a tak wystarczy spojrzeć na fotkę i wszystko jasne Nie mówiąc o tym, że ciężko Was później skojarzyć i zapamiętać

Może to przemyślicie? Oczywiście to każdego indywidualny wybór więc to tylko luźna propozycja

I dla tych co by chciały polecam również suwaczki ciążowe Wtedy też fajnie jak można tylko kliknąć na suwaczek i nie trzeba się domyślać albo szukać po wątku która jest w którym tygodniu a czasami jak dziewczyny pytają o jakieś konkretne objawy, bóle, ruchy czy cokolwiek to ciężko coś określić nie wiedząc w którym ktoś jest tygodniu/miesiącu

To też oczywiście taka luźna propozycja, tak mi się jakoś refleksje włączyły bo często szukam właśnie która jest w którym tygodniu chcąc porównać moje dolegliwości hehe
Z serii głupich pytań

jak zrobić suwaczek

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:49   #4361
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Z serii głupich pytań

jak zrobić suwaczek
Własnie bo mi się link przekleja, a nie taki ładny obrazek, jak mają niektóre dziewczyny.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-13, 22:54   #4362
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Z serii głupich pytań

jak zrobić suwaczek
Ja mam ze strony babyboom.pl

Tam wybierasz po kolei co chcesz, później wpisujesz wszystkie dane na przykład termin porodu, wybierasz czy ma ci wyświetlać obecne tygodnie czy dni do końca ciąży i takie tam duperele
Później na końcu generują Ci taki link i ten link ja wkleiłam u siebie w podpisie

Jak wpiszesz w google suwaczek ciążowy to pewnie wyskoczy mnóstwo stron na których możesz takie suwaczki zrobić, później tylko linka do podpisu i voila

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Własnie bo mi się link przekleja, a nie taki ładny obrazek, jak mają niektóre dziewczyny.

Ja też mam link ale mi to nie przeszkadza Obrazka nie umiem
Stary 2014-03-13, 22:55   #4363
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Tam wybierasz po kolei co chcesz, później wpisujesz wszystkie dane na przykład termin porodu, wybierasz czy ma ci wyświetlać obecne tygodnie czy dni do końca ciąży i takie tam duperele
Później na końcu generują Ci taki link i ten link ja wkleiłam u siebie w podpisie

Jak wpiszesz w google suwaczek ciążowy to pewnie wyskoczy mnóstwo stron na których możesz takie suwaczki zrobić, później tylko linka do podpisu i voila
Ale wtedy link się pojawia w podpisie, a nie obrazek. A jakoś da się tak zrobić, żeby był obrazek...

Stary 2014-03-13, 23:01   #4364
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ale wtedy link się pojawia w podpisie, a nie obrazek. A jakoś da się tak zrobić, żeby był obrazek...

No da się tylko ja nie pamiętam już jak to się robi i dziecięcy suwaczek też mam jako link...

Może ktoś inny wie?
Stary 2014-03-14, 07:06   #4365
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

Trzymaj sie kochana Dobrze, ze szybko wykryli, choc ja mam nadzieje, ze sie pomylili
Jestem dzis z Tooba calym sercem. Bedzie dobrze, musi byc
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 07:15   #4366
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No da się tylko ja nie pamiętam już jak to się robi i dziecięcy suwaczek też mam jako link...

Może ktoś inny wie?
Ja wiem
Chodzi Wam o to, ze chcecie, żeby emotka była linkiem?
Tam gdzie się ustawia podpis jest taka ikonka kuli ziemskiej z jakimś jakby spinaczem.
Trzeba w pole, gdzie wstawia się podpis dać tę ikonkę, czy napis, który się chce, żeby był linkiem, a potem kliknąć go 2 razy i jak się zaznaczy, to kliknąć na tę kulę ziemską i tak wstawić link suwaczka. Już

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 07:15   #4367
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Mamuska jesteśmy z tobą.. wszystkie trzymamy kciuki. Bedzie dobrze

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:09   #4368
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
My wybraliśmy taki wózek: http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E tylko jeszcze się wstrzymuję z wybraniem koloru do potwierdzenia, czy na pewno chłopak u mnie siedzi.
Bardzo fajny, właśnie cos w tym stylu mi sie podoba Też wygląda na ciężki, albo to tylko pozory, nie moge znaleźc ile ma kg
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:14   #4369
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

ale ładne te wózeczki ja bym wybrała ten cały szary taki uniwersalny kolorek

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:58   #4370
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Hejka babeczki !

u mnie dzien rozpoczal sie mdlosciami, again
wczoraj znow wymiotowalam
Tz mnie ochrzanil bo wczoraj zjadlam tylko sniadanie i nic wiecej
na kolacje wmusilam w siebie sucha bulke
serio liczylam ze z II trymestrem mi to minie ale jest bez zmian
staram sie jesc jak najwiecej owocow i warzyw ale ciezko to wychodzi
moj Tz wraca z pracy a ja ide spac wiec malo czasu spedzamy razem
ale zaraz weekend i nadrobimy

mamuska11 my tutaj wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:01   #4371
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Ja też mam link ale mi to nie przeszkadza Obrazka nie umiem
Dziękuję dzisiaj postaram się zrobić ten suwaczek ;-)

Cytat:
Ja wiem
Chodzi Wam o to, ze chcecie, żeby emotka była linkiem?
Tam gdzie się ustawia podpis jest taka ikonka kuli ziemskiej z jakimś jakby spinaczem.
Trzeba w pole, gdzie wstawia się podpis dać tę ikonkę, czy napis, który się chce, żeby był linkiem, a potem kliknąć go 2 razy i jak się zaznaczy, to kliknąć na tę kulę ziemską i tak wstawić link suwaczka. Już
;-) dziękować.

Mamuska trzymam mocno kciuki za ciebie a szczególnie za maluszka ! Mysle o Was.

Stary 2014-03-14, 09:02   #4372
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny, właśnie cos w tym stylu mi sie podoba Też wygląda na ciężki, albo to tylko pozory, nie moge znaleźc ile ma kg
Na samym dole jest waga. Niestety ok 15 kg. Ale inne, które oglądam wcale nie są lżejsze, nawet już takie za 4 tysiaki sprawdzałam pod kątem wagi.

Stary 2014-03-14, 09:04   #4373
papryczka160
Wtajemniczenie

Weszlam wczoraj na str Bobowozki chyba z dwie godz przegladalam. Wybralam kilka. Teraz do sklepu zobaczyć jak ba żywo się prezentują.

Stary 2014-03-14, 09:08   #4374
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Weszlam wczoraj na str Bobowozki chyba z dwie godz przegladalam. Wybralam kilka. Teraz do sklepu zobaczyć jak ba żywo się prezentują.

Ja też chcę się wybrać z mężem i popróbować trochę te wózki. Ja będę mieć do pokonania jedne schody przy wyjściu z klatki i chcę zobaczyć, jak ten wózek na żywo się zachowuje i ile waży. Bo jak sobie tak liczę, to jak wózek 15 kg, dziecko ze 4 i tylko więcej, jeszcze jakieś zakupy... :/ ja chyba aż takim strongmanem nie jestem

Stary 2014-03-14, 09:12   #4375
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Hejka babeczki !

u mnie dzien rozpoczal sie mdlosciami, again
wczoraj znow wymiotowalam
Tz mnie ochrzanil bo wczoraj zjadlam tylko sniadanie i nic wiecej
na kolacje wmusilam w siebie sucha bulke
serio liczylam ze z II trymestrem mi to minie ale jest bez zmian
staram sie jesc jak najwiecej owocow i warzyw ale ciezko to wychodzi
moj Tz wraca z pracy a ja ide spac wiec malo czasu spedzamy razem
ale zaraz weekend i nadrobimy

mamuska11 my tutaj wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki
A jakie bierzesz witaminki, bo ja wymiotowałam po Prenatalu. Zrobiłam sobie z nim przerwę na 2 tyg. i teraz biorę co drugi dzień.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:14   #4376
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też chcę się wybrać z mężem i popróbować trochę te wózki. Ja będę mieć do pokonania jedne schody przy wyjściu z klatki i chcę zobaczyć, jak ten wózek na żywo się zachowuje i ile waży. Bo jak sobie tak liczę, to jak wózek 15 kg, dziecko ze 4 i tylko więcej, jeszcze jakieś zakupy... :/ ja chyba aż takim strongmanem nie jestem

No niestety ja musze miec bardzo lekki . Mieszkam na 4 pietrze bez windy. :-(

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Znacie jakieś firmy z czyms lekkim ?

Stary 2014-03-14, 09:16   #4377
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A jakie bierzesz witaminki, bo ja wymiotowałam po Prenatalu. Zrobiłam sobie z nim przerwę na 2 tyg. i teraz biorę co drugi dzień.
Femibion 2

Nasze szczescie
Stary 2014-03-14, 09:23   #4378
sara 85
Zakorzenienie

Najlepiej to jechać do sklepu i pooglądać sobie te wózki. Mój waży chyba 10 kg, od razu nam się spodobał, zresztą znajomi mieli i nam polecili. Chciałam, żeby składał się w parasolkę, mniej miejsca w bagażniku zajmuje, ale ma małe koła i zimą ciężko nim jeździć. Zresztą ja mieszkam w domu więc wnosić go nigdzie nie musiałam, zimą mało jeździłam, bo wychodziłam sobie na podwórko.

Nie mogę otworzyć strony z tymi wózkami bobo

Dziewczyny na wymioty i nudności to witamina b2, mi lekarz polecił i przeszło jak ręką odjął.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:25   #4379
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mnie dziś te bóle rozciągające aż w nocy obudziły... ech, chciałam iść na spacer, ale czeka mnie chyba leżenie, jak się nie ruszam, to nie boli... za to jak wstaje...

Stary 2014-03-14, 09:38   #4380
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

TheFall

jak zrobilas ze zamiast calego linku masz slowo ?

bo ja nie wiem jak to zrobic

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości