Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-12, 11:40   #4351
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Czeszê na wann± jak mam od¿ywkê lub maskê na w³osach, któr± dobr± chwilê bêdê trzymaæ. Potem ja splukujê, plukanka siemienia, odzywka bs, krem bootsa i juz wgniatam ku górze i odciskam. Nie czeszê. Nie przeciagam palcami. Od razu pi odcisnieciu idzie toto w plunking a po 15 minutach w dyfuzor.

Joaska mak i bawe³na to proteiny mo¿e spróbuj tej z rumiankiem?
O matko,jak ja bym tyle u¿y³a to bym pewnie miala sajgon! Minimalizm to moje has³o przewodnie, panietam!

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 11:59   #4352
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Czy ja wiem, czy to znowu tak du¿o? Plukanka ok, ale u mnie sporo nawil¿a a krem i od¿ywkê rozcieram razem. No u mnie w³osiory tak ju¿ maj± i tak chc±. Bez siemienia bêdzie siano, bez stylizatora - bieda. To jest taki zestaw idealny w wypadku moich marud
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 12:12   #4353
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ

Siostra mi nakupowa³a zapas ziajek intensywne wyg³adzanie i odbudowa, ale od¿ywek, mia³a która¶ z Was? Bo to jedwab ma i b/s chyba i siê bojê ¿e bêdê mieæ piorun w miot³ê, a odbudowuj±ca ma ceramidy. I do tego kilka opakowañ a ja b/s w sumie nigdy nie u¿ywa³am i nie wiem czego siê spodziewaæ.
Ja zawsze mia³am Ziajê intensywny kolor, teraz mam intensywne nawil¿anie, obie s± fajne, my¶lê, ¿e nie ró¿ni± siê znacznie miêdzy sob± od¿ywki w tej serii, chyba wszystkie s± oparte na Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, parafinie i pantenolu.
Spróbuj, my¶lê, ¿e krzywdy Ci nie zrobi±, mocno wyg³adzaj±, zreszt± widaæ po sk³adzie, ¿e tak± g³ównie maj± funkcjê. Tylko radzê zacz±æ od minimalnej ilo¶ci, bo niewiele jej potrzeba na w³osy.

Cytat:
Ja u¿ywam jako bs, kosmetyków ds bo maj± w wielu wypadkach porz±dniejsze sk³ady.
Z joannami tez byl okres ze byl wyprost i puch.
W Joa¶kach chyba nie ma protein. W ¿adnej...
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 12:46   #4354
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

martakoow
Ta od¿ywka z ziaji ma taki sk³ad:
http://3.bp.blogspot.com/-bSlqK_RUqz...0/PIC08715.JPG
tylko moje kude³ki na jedwab nie reaguj± za dobrze, ale jakby co to mogê do sp³ukiwania stosowaæ i wtedy bêdzie ok bo sk³ad bardzo fajny. Generalnie chcia³am tylko 2 rodzaje masek, ale moja prostow³osa siostra zapewne stwierdzi³a ¿e dla mojej we³ny na g³owie przydadz± siê kosmetyki wyg³adzaj±ce i odbudowuj±ce haha

Wcze¶niej mia³am tylko jedn± maskê i lubi³am bardzo.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 13:02   #4355
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
A có¿ to za nowa od¿ywka?
Jak±¶ now± z olejkiem arganowym i jakim¶ jeszcze

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 13:34   #4356
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Witam,

Ostatnio ma³o mam czasu,przygotowujê siê do wyjazdu..
Dwa razy kremowa³am w³osy balsamem czekoladowym do cia³a isany.Nie pasuje mi to ca³e kremowanie.Du¿o lepiej sprawdza siê olejowanie na od¿ywkê.Jak widaæ co w³os to inna reakcja.Dla mnie jednak najlepiej sprawdza siê zestaw z baobabem do loków,od¿ywka b/s niebieska joanny i ¿el revlonu i olejowanie rycynowym,lnianym.Nie trawi± kokosa,dziwne bo wczesniej go lubi³y.W poniedzia³ek idê do fryzjera zrobiæ odrost ,mo¿e trochê podetnê koñce,zobaczymy.
Co do kremowania to wczoraj kremowa³am i wczoraj my³am i takie brzydkie by³y,po³wyprost jak nigdy,musia³am dzisiaj znowu umyæ a rzadko mi siê to zdarza.Po kremowaniu my³am szamponem bez sls a mo¿e to b³±d?By³y jakby olepione po myciu jak wysch³y.Czym zmywacie krem z w³osów?

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 13:58   #4357
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
martakoow
Ta od¿ywka z ziaji ma taki sk³ad:
http://3.bp.blogspot.com/-bSlqK_RUqz...0/PIC08715.JPG
tylko moje kude³ki na jedwab nie reaguj± za dobrze, ale jakby co to mogê do sp³ukiwania stosowaæ i wtedy bêdzie ok bo sk³ad bardzo fajny. Generalnie chcia³am tylko 2 rodzaje masek, ale moja prostow³osa siostra zapewne stwierdzi³a ¿e dla mojej we³ny na g³owie przydadz± siê kosmetyki wyg³adzaj±ce i odbudowuj±ce haha

Wcze¶niej mia³am tylko jedn± maskê i lubi³am bardzo.
To faktycznie trochê inny sk³ad ni¿ te moje Ziaje.
Moje w³osy lubi± jedwab, wiêc mo¿e wypróbujê na nastêpny raz, ale skoro Twoje nie przepadaj±, no to nie wiem. Ja bym pewnie na Twoim miejscu i tak spróbowa³a choæ raz zastosowaæ j± jako b/s, bo mam wra¿enie, ¿e w tych od¿ywkach tylko pierwsze kilka sk³adników jest w wiêkszych ilo¶ciach, a tych przed zapachem te¿ malutko, jakby porównywalnie do ilo¶ci zapachu, bo stosujê je czêsto, przy ka¿dej pogodzie, a maj± trochê humektantów i nigdy mnie nie spuszy³o po nich.
Jako d/s u mnie nic zupe³nie nie robi ta od¿ywka. Próbowa³am te¿ na³o¿yæ zwyk³± d/s, sp³ukaæ, pó¼niej Ziajê i sp³ukaæ i nic mi ta Ziaja w takiej formie nie dawa³a. Bo ona ma tak± ¶lisk± konsystencjê i mam wra¿enie, ¿e pozostawiona otula tylko w³os i w ten sposób wyg³adza. Ale tak jakby w ogóle nie wnika³a w niego, jak sp³uczê j±, to nic po niej nie zostaje.
Kiedy¶ awaryjnie u¿y³am jej jako podstawowej d/s, bo mi siê skoñczy³y wszystkie jako¶ tak. I w sumie efekt by³ taki, jakbym wcale d/s nie u¿y³a.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 14:24   #4358
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Lubiê t± b/s wyg³adzaj±ce stosuje j± czasem i mi ogranicza puszenie.
Kupi³am od¿ywkê Garnier t± now±
Która nowa?

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:40   #4359
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ
Która nowa?

Z olejkiem arganowym i jakim¶ jeszcze

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-03-12, 17:44   #4360
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
To faktycznie trochê inny sk³ad ni¿ te moje Ziaje.
Moje w³osy lubi± jedwab, wiêc mo¿e wypróbujê na nastêpny raz, ale skoro Twoje nie przepadaj±, no to nie wiem. Ja bym pewnie na Twoim miejscu i tak spróbowa³a choæ raz zastosowaæ j± jako b/s, bo mam wra¿enie, ¿e w tych od¿ywkach tylko pierwsze kilka sk³adników jest w wiêkszych ilo¶ciach, a tych przed zapachem te¿ malutko, jakby porównywalnie do ilo¶ci zapachu, bo stosujê je czêsto, przy ka¿dej pogodzie, a maj± trochê humektantów i nigdy mnie nie spuszy³o po nich.
Jako d/s u mnie nic zupe³nie nie robi ta od¿ywka. Próbowa³am te¿ na³o¿yæ zwyk³± d/s, sp³ukaæ, pó¼niej Ziajê i sp³ukaæ i nic mi ta Ziaja w takiej formie nie dawa³a. Bo ona ma tak± ¶lisk± konsystencjê i mam wra¿enie, ¿e pozostawiona otula tylko w³os i w ten sposób wyg³adza. Ale tak jakby w ogóle nie wnika³a w niego, jak sp³uczê j±, to nic po niej nie zostaje.
Kiedy¶ awaryjnie u¿y³am jej jako podstawowej d/s, bo mi siê skoñczy³y wszystkie jako¶ tak. I w sumie efekt by³ taki, jakbym wcale d/s nie u¿y³a.
No w³a¶nie tak pomy¶la³am, ¿e ten jedwab jest daleko, plus przy zawarto¶ci emolientów a dodatkowo b/s musia³abym k³a¶æ malutko. Tak samo keratyna wysoko w sk³adzie mi szkodzi, ale jak jest dalej i du¿o emolientów to wrêcz s³u¿y. (kiedy¶ mia³am biovaxa z keratyn± i mi taki pogrom robi³, a wysz³o na to ¿e to nie przez proteiny tylko przez glicerynê a ja jej u¿ywa³am jak by³o gor±co w lecie potem raz u¿y³am w dobr± pogodê i by³o bardzo nawil¿ono)
I jak wiadomo w produktach b/s które maj± byæ lekkie nie ma du¿ego stê¿enia 'od¿ywiaczy' tylko bardziej zmiêkczaczy.
Ona mi tego chyba kilka butelek kupi³a to jako d/s te¿ bêdê próbowaæ. A siê bêdê mia³a w czym babraæ

Kurka chyba protein mi trzeba by³o. Ca³y czas mia³am lekkie i rozprostowane lub przylizane i spuszone w³osy - pogoda siê poprawi³a wiêc humektanty mnie nieco nawil¿y³y ale trochê guma by³a to dawaj proteiny. I cud siê sta³ Nadal mam postr±czkowane w³osy bo s± w s³abej kondycji, ale jak rozci±gnê loka to wraca to swojego kszta³tu, takie bardziej sprê¿yste s±. Jakby mia³y wzmocnion± strukturê, a¿ takie twarde i wyg³adzone jednocze¶nie.
Có¿, mo¿e przy u¿ywaniu nawil¿aczy, plus emolientów z proteinami regularnie stan w³osów siê poprawi.
Taka ma³a rzecz a cieszy, obym tylko mia³a racjê
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:52   #4361
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Jak±¶ godzinê temu na³o¿y³am olej makadamia na zroszone wod± w³osy. Trochê go by³o, nie tak, ¿eby a¿ kapa³o, ale by³y wyra¼nie t³uste. Zawi±za³am francuza i posz³am sprz±taæ. Teraz rozwinê³am w³osy i s± SUCHE. To znaczy wygl±daj± jak niskoporowate, s± g³adkie i ¶liskie, ale absolutnie nie widaæ na nich oleju, wypi³y wszystko Chyba nie bêdê nak³adaæ jeszcze raz, bo chyba jestem w miarê poczytalna i pamiêtam ¿e i ile go nak³ada³am, ale takiego wch³oniêcia to siê nie spodziewa³am

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:58   #4362
Joanku
Zadomowienie

Moje te¿ tak pij±, spokojnie z czasem moze sie to zapotrzebowanie zmniejszyæ. Jak na³ozysz jeszcze raz to co nie spij± to zmyjesz. U mnie po nocy w kremie w³osy sa suche. a w pielêgnacjê bawiê siê juz dwa lata. Jak na razie nie widzê zmiany w porowatosci, chocia¿ jak juz, wiem ile w pupsko dostawa³y na przestrzeni lat, to cudów siê nie spodziewam.
Stary 2015-03-12, 18:03   #4363
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê wczorajsze
Stary 2015-03-12, 18:03   #4364
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Eeej fajnie jest! Dopiero zaczynasz, bêdzie ju¿ coraz lepiej! A co di fryzjerki to rzeczywi¶cie od g³owy wciaz ciê¿ko i 'plaszczowo' nic tam sie nie unioslo i nie dokrecilo. Hmmm fryzjerka nie sprosta³a wg mnie.
U mnie nawet minimalne czesanie bo odcisnieciu zelu zabija skrêt.
Czeszê na wann± jak mam od¿ywkê lub maskê na w³osach, któr± dobr± chwilê bêdê trzymaæ. Potem ja splukujê, plukanka siemienia, odzywka bs, krem bootsa i juz wgniatam ku górze i odciskam. Nie czeszê. Nie przeciagam palcami. Od razu pi odcisnieciu idzie toto w plunking a po 15 minutach w dyfuzor.

Ja u¿ywam jako bs, kosmetyków ds bo maj± w wielu wypadkach porz±dniejsze sk³ady.
Z joannami tez byl okres ze byl wyprost i puch.
Tak samo czesze wlosy jak Ty, odzywka i nad wanna A powiedz mi, co daje plukanka z siemienia ? (wiem, powinnam wiedziec , ale jakos ten zel itp nie interesowal mnie, ale...chyba wyprobuje.) Aaaa i jeszcze jedno (tylko nie zlinczujcie mnie za to) bo mamw domu len mielony, i...to jest to samo co siemie lniane tylko ze zmielone, czy sie myle?
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:08   #4365
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
Tak samo czesze wlosy jak Ty, odzywka i nad wanna A powiedz mi, co daje plukanka z siemienia ? (wiem, powinnam wiedziec , ale jakos ten zel itp nie interesowal mnie, ale...chyba wyprobuje.) Aaaa i jeszcze jedno (tylko nie zlinczujcie mnie za to) bo mamw domu len mielony, i...to jest to samo co siemie lniane tylko ze zmielone, czy sie myle?
Ladnie nawil¿a i nablyszcza. Kiedys gotowa³a sobie ¿el, ostatnio jako¶ s³u¿y mniej wiec robie rzadszy i u¿ywam jako plukanki.
U mnie ³adnie uelastycznia fajnie definiuje loki.
Pogooglaj, co do siemienia to mielone sie nie nada. Musi byc to w ziarenkach

Martaakow a wiesz, ¿e ja by³am pewna ze ta czerwona to jest proteinowa?

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:25
Stary 2015-03-12, 18:14   #4366
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Ladnie nawil¿a i nablyszcza. Kiedys gotowa³a sobie len, ostatnio jako¶ s³u¿y mniej wiec robie rzadszy i u¿ywam jako plukanki.
U mnie ³adnie uelastycznia fajnie definiuje loki.
Pogooglaj, co do siemienia to mielone sie nie nada. Musi byc to w ziarenkach
A juz myslalam ze zaraz sobie cos upichcê.. Skoro takie fajne to ziarenko jest to muszê wypróbowaæ
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:31   #4367
martyyn
Raczkowanie

Cytat:
Moje te¿ tak pij±, spokojnie z czasem moze sie to zapotrzebowanie zmniejszyæ. Jak na³ozysz jeszcze raz to co nie spij± to zmyjesz. U mnie po nocy w kremie w³osy sa suche. a w pielêgnacjê bawiê siê juz dwa lata. Jak na razie nie widzê zmiany w porowatosci, chocia¿ jak juz, wiem ile w pupsko dostawa³y na przestrzeni lat, to cudów siê nie spodziewam.
Nie chcê nawet my¶leæ, jak bardzo porowate s±, skoro nic z tego oleju na powierzchni nie zosta³o Nigdy nie by³am zbyt systematyczna z olejowaniem, ale jestem ciekawa co bêdzie, kiedy naprawdê porz±dnie siê za to zabiorê

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress
Stary 2015-03-12, 21:42   #4368
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Miskaa przy takim skrêcie jak twój to pewnie dopiero po dobie Ale przy takich nieregularnych marudach jak moje konieczna jest ju¿ nastêpnego dnia
Cytat:
¦wietnie pani± rozumiem Pani Cukierkowo.
O to to, sama zaczynam mieæ ten problem, rano nici z moich falo loków i chyba zacznê robiæ ¶limaka na noc i przestanê stylizowaæ. Henna wbi³a mi gwó¼d¼ do trumny, spad³a mi porowato¶æ do tego i pokocha³am kokosa

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Poka¿ wiadomo¶æ
Hejka, wiem, ¿e na forum inny tym stylizacji jest preferowany (ma³o puchu), ale ostatnio tak jak pisa³am, traktuje w³osy minimalnie. Nawet suszyæ dyfuzorem mi siê nie chce i o dziwo mam teraz takie w³osy za jakimi têskni³am. Jest puchato, ale w³a¶nie takie kud³y w moim przypadku zbieraj± najwiêcej komplementów w otoczeniu. Obcy ludzie nawet siê na nie gapi± W dodatku spokojnie takie loczki trzymaj± mi siê dwa 2 dni (jak suszy³am dyfuzorem) to ju¿ na 2 dzieñ ju¿ musia³ byæ koniecznie kucyk. Teraz suszê tylko g³ow± w dó³ i jest sza³
Ale cudo jest, serio serio

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny czy u was sprawdza siê olejowanie? U mnie nie sprawdza³o siê przez bardzo d³ugi czas i obecnie siê waham czy nie wróciæ, bo wszyscy to tak zachwalaj±, a u mnie kiszka by³a.
Olejowanie uratowa³o mi w³osy na pocz±tku pielêgnacji, ale nadal je lubiê Trzeba znale¼æ odpowiedni olej, nie ka¿dy jest fajny dla naszych w³osów

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ

Korzystam z okazji, ¿e dziecka nie ma i czytam bloga Myszki zaraz idê na³o¿yæ olej.
Doczyta³a¶ co¶ ciekawego

Cytat:
Puch znikn±³, w³osy sa oklapniete i pozbawione objêto¶ci - wed³ug tego, co wyczyta³am za du¿o emolientow (olej i odzywka wczorajsza pewnie) a za ma³o protein - nadal. Czy keratyne moge zastosowaæ samodzielnie wieczorem, czy tylko z czym¶ lepiej?
Absolutnie nie samodzielnie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny moze polecicie jakie¶ sprawdzone ruskie kosmetyki?
Du¿o ruskich ma guar i odbiera mi skrêt Ale jak nie stylizujê i zawijam na noc w ¶limaka - to kocham balsam z olejem arganowym planeta organica afryka. I maskê marokañsk± PO, ale czê¶æ osób na ni± narzeka

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

A u mnie suszenie w toku xD po od¿ywce z m±ka ziemniaczan±. Zobaczymy co tam sie podzia³o ciekawego
Joanku siê dyfuzorowuje

Cytat:
Queene, u mnie dyfuzor podbija w³osy z 2a do c gdybym zostawila to te¿ by³a by masakra.
Mam to samo, bez dyfuzora mam lekkie fale

Cytat:
Aaaa...by³am dzisiaj na zakupkach w rossie, i kurdelebele, powiedzia³am Tz-towi zeby wzial mi z polki odzywke garnier awokado i karite...i to byl zly pomysl, przychodze do domu, patrze...a to szampon
Miala moze ktoras go, jest bardzo zly? ( ech porownalam sklad ze slownikiem skladnikow i kurde, duzo dobrego nie ma, a te lepsze skladniki lekko przed parfumem sa... agrrrrr )
Mnie niestety podra¿ni³ mocno ten szampon, ale ja tak mam z SLSami

Cytat:
Joanku i Misko, jakie piêkne loki dzisiaj macie
U mnie co¶ bez sza³u, ¿adnej zmiany po tej od¿ywce nie odczu³am. Chyba nawet spuszone leciutko. Nie my³am w³osów tylko zmoczy³am, da³am tê od¿ywkê i sp³uka³am. Po takim piêknym sk³adzie chyba cudów siê spodziewa³am - ale nie tym razem, nie na moich w³osach. Co za wredoty z nich, no.

Siostra mi nakupowa³a zapas ziajek intensywne wyg³adzanie i odbudowa, ale od¿ywek, mia³a która¶ z Was? Bo to jedwab ma i b/s chyba i siê bojê ¿e bêdê mieæ piorun w miot³ê, a odbudowuj±ca ma ceramidy. I do tego kilka opakowañ a ja b/s w sumie nigdy nie u¿ywa³am i nie wiem czego siê spodziewaæ.
Hmm, powinny ³adnie zabezpieczaæ, dla mnie by³yby na bank za ciê¿kie jako b/sy

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê wczorajsze
Ach

Cytat:
Umylam wlosy wczoraj babydream'em, 30 minut isana rozowa, rozczesalam, splukalam, pougniatalam pielucha, harmonijkowanie, plus troszke joasi, doslownie groszek (mak bawelna jak sie nie myle), i troszke pianki... i mhm czy ja wiem. Nie powiem wlosy sa lepszejesli chodzi o dotyk, kudelki tez w miare ok sie ulozyly jak byly mokre, ale gdy wyschly calkowicie...nie ciekawie.
Przednie partie wlosow wygladaly jako tako, ale tyl sie wyprostowal, do tego zrobil sie puch ( ktoras mi kiedys zwrocila uwage na temat puszystosci, i mam nadzieje ze teraz nie pomylilam tego ) No i wlasnie, co to moze znaczyc? Aaa do tego wstalam przed chwila a wlosy nijakie.

I wydaje mi sie ze fryzjerka chyba nie zrozumiala co to znaczy mocno wycieniowac...
Eee, dobrze jest, choæ szkoda, ¿e nie wycieniowa³a mocniej
Z ka¿dym myciem powinno byæ coraz lepiej, poznasz swoje w³osy i ich potrzeby

Cytat:
Napisane przez martyyn Poka¿ wiadomo¶æ
Jak±¶ godzinê temu na³o¿y³am olej makadamia na zroszone wod± w³osy. Trochê go by³o, nie tak, ¿eby a¿ kapa³o, ale by³y wyra¼nie t³uste. Zawi±za³am francuza i posz³am sprz±taæ. Teraz rozwinê³am w³osy i s± SUCHE. To znaczy wygl±daj± jak niskoporowate, s± g³adkie i ¶liskie, ale absolutnie nie widaæ na nich oleju, wypi³y wszystko Chyba nie bêdê nak³adaæ jeszcze raz, bo chyba jestem w miarê poczytalna i pamiêtam ¿e i ile go nak³ada³am, ale takiego wch³oniêcia to siê nie spodziewa³am
He he, te¿ tak na pocz±tku mia³am, ³y¿ka oleju, a tu wypi³y Teraz ³y¿eczka to za du¿o
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-12, 21:45   #4369
Joanku
Zadomowienie

Maatko. Ja ja olejuje to mazam rêk± umazian± w oleju pasmo po pasmie... ile to musi byæ ³y¿eczek
Stary 2015-03-12, 21:49   #4370
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Myszko du¿o ciekawo¶ci ale chyba nasze w³osy nie sa podobne bo chwalilas olej z pestek dyni a u mnie po nim przyklap raczej na drugi dzieñ. Teraz bêdê probowac lniany

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-13, 01:01   #4371
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

Ja sobie chyba w g³owê strzele... Nie wiem gdzie moje fale. Mia³am 2b a magicznie s± nagle jak po sta³ym prostowaniu...

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-13, 08:28   #4372
martyyn
Raczkowanie

Kupi³am (ponownie) szampon babydream, u¿ywa³am go chyba ze trzy lata temu, w fazie ratowania popalonych w³osów. Zapomnia³am ju¿, jaki jest "têpy" Jak siê u was sprawdza Johnson's Baby (wzglêdnie ten p³yn 3 w 1)? Bo pamiêtam, ¿e kupi³am go po babydream w³a¶nie kilka lat temu i wydawa³ mi siê na pierwszy rzut oka fajniejszy. Bo tym babydreamem strasznie ciê¿ko siê myje, mam wra¿enie, ¿e nie¶wiadomie szarpiê sobie w³osy. Ale olej zdziera pierwszorzêdnie

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress

Edytowane przez martyyn
Czas edycji: 2015-03-13 o 08:29
Stary 2015-03-13, 08:32   #4373
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Kupi³am (ponownie) szampon babydream, u¿ywa³am go chyba ze trzy lata temu, w fazie ratowania popalonych w³osów. Zapomnia³am ju¿, jaki jest "têpy" Jak siê u was sprawdza Johnson's Baby (wzglêdnie ten p³yn 3 w 1)? Bo pamiêtam, ¿e kupi³am go po babydream w³a¶nie kilka lat temu i wydawa³ mi siê na pierwszy rzut oka fajniejszy. Bo tym babydreamem strasznie ciê¿ko siê myje, mam wra¿enie, ¿e nie¶wiadomie szarpiê sobie w³osy. Ale olej zdziera pierwszorzêdnie
Uzywalam raz tego szamponu i nigdy wiêcej nie kupiê. Tak mi platal w³osy ze masakra. Zdecydowanie wolê baby dream

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-13, 09:06   #4374
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:

Miska boski kolor! Cholera, podoba mi sie! Juz dawno mnie nie kusila zmiaba koloru ale jak patrze na Twoje to mi diabelek siedzi na ramieniu
sama nie moge siê nadziwiæ, ¿e z kruczo czarnych taki ³adny zgaszony kolor mi wyszed³, a taka by³am niezadowolona po fryzjerze
ju¿ chyba kolor nie bêdzie ewoluowa³? mine³o prawie 3 tygodnie

BD nie lubiê z soda raz w miesi±cu da siê znie¶æ, têpe to-to jak i facelle
jak ju¿ szampon to wolê normalny

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-13, 10:47   #4375
Joanku
Zadomowienie

¯adnych têpych mazidel! Nigdy.
Facelle, baby dream, Johnsons baby' ju¿ dawno trafi³y na moj± czarn± listê. Zupe³nie siê nie sprawdzi³y a by³o têpo, sucho i tez czu³am szarpanine.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2015-03-13 o 11:07
Stary 2015-03-13, 10:53   #4376
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Ja sie trzymam petala i biovaxow, a od czasu do czasu oczyszczam sls.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-13, 11:59   #4377
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
¯adnych têpych mazidel! Nigdy.
Facelle, baby dream, Johnsons baby' ju¿ dawno trafi³y na moj± czarn± listê. Zupe³nie siê nie sprawdzi³y a by³o têpo, sucho i tez czu³am szarpanine.
U mnie to samo

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ja sie trzymam petala i biovaxow, a od czasu do czasu oczyszczam sls.
Jaki szampon z Biovax polecasz?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-03-13, 12:29   #4378
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Smerfetka: uwielbiam do wlosow suchych i zniszczonych, dobry jest tez z 3 olejami i do ciemnych wlosow.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-13, 12:39   #4379
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Myszko du¿o ciekawo¶ci ale chyba nasze w³osy nie sa podobne bo chwalilas olej z pestek dyni a u mnie po nim przyklap raczej na drugi dzieñ. Teraz bêdê probowac lniany
Wiesz co, jak da³am za du¿o tego oleju, to te¿ mia³am klapniête, jego odrobinkê teraz dajê No ale mo¿e byæ za ciê¿ki, on bardzo od¿ywczy jest

Cytat:
Oj nie lubi³am tego johnsona 3w1, oj nie, têpo i szorstko Babydreamów te¿ nie lubiê, najlepiej spisuje siê facelle, ale na pewno nie co mycie. No i szampon hipp
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-13, 12:53   #4380
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:
W³osy mog± byæ nisko-, ¶rednio- lub wysokoporowate, zale¿nie od stopnia ich zniszczenia. Im bardziej zniszczone, tym ³uski w³osów s± bardziej odchylone od rdzenia, a gdy w³osy s± zdrowe, ³uski przylegaj±.
wszystkie mamy zniszczone w³osy ! o my biedne, pochlastaæ sie idzie

ca³o¶æ http://m.poradnikzdrowie.pl/uroda/wl...ate_41839.html

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.