![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Hej
Ja tez dziś sama walczylam w nocy... W końcu dokarmilam trochę mm bo nie miałam ani kropelki...po tem spalam 2 razy po 3 godziny wiec nie jest źle.. A z tym do karmieniem miałam jazdę bo butelki nie chciał wziąć do ust: mur: godzinę nam zajęło żeby 20 ml zjadł. . od rana wiec pije i pieje z nadzieja ze te wredne cycki się rozkreca ![]() My szczepimy. Ja się właśnie rotawirusow bardzo boje bo koleżanki mała z ich powodu malo nie umarła przez biegunkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Wtajemniczenie
|
rota, pneumo i meningo wychodzą razem coś koło 2,5 tys?
#4353 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciała szczepić. Zwłaszcza, że sama z powodu rota bylam kilkanaście razy w szpitalu jako dziecko.
#4355 |
Rozeznanie
|
Ewcia dzięki-mama niestety "pokrzywdzona" i cisza w domu. Jakoś to będzie...
Co do szczepień-to na pneumokoki zaszczepię ale w drugim roku życia tak jak Małego - co do kosztów to pamiętam że przy Małym płaciłam coś koło 160-170 za dawkę (?)- w drugim roku są dwie zamiast trzech. Moim zdaniem tak pneumokoki zagrażają bardziej przedszkolakom-nie chciałam go bez sensu kłuć 3 razy skoro można dwa. Teraz co prawda Mała będzie w kontakcie z bratem, ale myślę, że nie ma co panikować. Co do rota to chyba zaszczepię, bo choć wiem, że to opanowania- z Małym przeszłam już kilka wirusów i wiem co i jak robić żeby było lepiej, ale żałuję że go nie zaszczepiłam, choćby dlatego żeby łatwiej przechodził zamiast tak się męczyć. A meningokoki to nie wiem, ale chyba nie. Nie jestem zwolenniczką miliona szczepień. .. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- A wiecie że jutro piątek 13 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz pojadl cyca o w trakcie druga kupę zrobił. Kp = żółto pomarańczowy kolor kupki z lekkimi grudkami ![]() Wasze tez tak pierdza jedząc???
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Węgielek ostatnio właśnie rozmawiałam o tym z mężem, a co będzie jak się dziecko 13-tego urodzi? A mąż: "no jak to co, będzie miał szczęście"
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Wstawiłam do prania męża spodnie garniturowe...ustawiłam na pranie ręczne, mam nadzieję, ze nic się im nie stanie, tzn. nie będzie grudek proszku na nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
Ja jutro do szpitala....
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Olcia najwyżej wypłukasz jeszczze raz
#4359 |
Zakorzenienie
|
Duszona, ja tez bym się bała :/. Ale pomyśl, że wyjdziesz później ze szpitala z Maleństwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Wtajemniczenie
|
3 raz mi się skandowali i mam nerwe!
Na rota nie szczepie. Zuza była w szpitalu z birgunka i wymiotami ale przez inne wirusy. Ewa dziękuję podwójnie. Czas zdecydowanie za szybko ucieka: (
#4361 |
Zakorzenienie
|
Ja szczerze mowiac nie mam nawet swiadomosci ktorego mamy. Wszystko sie kreci wokol karmienia-spania-przewijania i kapania
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4362 |
Wtajemniczenie
|
Wegielek przykro mi z powodu mamy: ( jeszcze urządzona się czuje jak bym moja w niej widziała: (
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Aga ja 2 dni i po klopocie miałam, Ewa mi poleciła procto hemolan.
#4363 |
Raczkowanie
|
Ehh pospałam, najadłam się. biegunka puki co minęła, brzuch tylko lekko pobolewa jak na okres...
![]() ![]() Idę smażyć szybkie pączki serowe...
#4364 |
Wtajemniczenie
|
Była położona max 5 minut z czego 2 dyszala po wejściu na 4 piętro. A mała musiałam obudzić: (
Ja Tz obudzilam 2 razy pierwszej nocy i ledwo na oczy widział. Później miałam awarie i tylko raz obudziła teraz już sobie śpi ![]()
#4365 |
Wtajemniczenie
|
Z okazji 3 tygodni
#4366 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja wyszlam ze szpitala. Nie rozpakowana. Mam mega sajgon w cukrach i insuline po tym szpitalu. Musialam leciec do swoje diab zeby mi poukladala wszystko od nowa
![]() ![]() Poki co chcialam podeslac mamom chcacym KP fajny link. Kto Mm z wyboru to luzik ![]() https://malgorzatajackowska.wordpres...ucznego-mleka/ Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Paulina, śliczną masz córeczkę
![]() ![]() Wszystkiego naj dla Magdalenki ![]() Hope ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Rozeznanie
|
Aga mój właśnie takie kupy robi
![]() Dzieciaki na świecie a my dalej temat kup i bąków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Wychodzimy!
![]() Nadrobię z domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Ale jeszcze jest temat hemoroida i pogryzionych sutków.
My pospalismy 2h i teraz mala po jedzeniu dość krótkim buja się w leżaczki. Spiaca nadal jestem
#4371 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Raczkowanie
|
Paulina córa śliczna i duża
![]() Hope skoro wszystko ok to chyba lepiej w domu czekać. Lui super, że wychodzicie. Pączki nasmażone i znowu nie mam co robić ![]()
#4373 |
Zakorzenienie
|
ufff a ja spakowałam torbę nareszcie. Wypchana po wszytskie brzegi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po porodzie dostałam Małego dopiero po 24h więc bałam się że już po laktacji będę mieć, a jednak pokarm był ![]() o ja cie ![]() Węgielek przykro mi z powodu sytuajcji z Mamą. Zupełnie nie rozumiem jej zachowania. Przecież to Wasze dziecko i Wy je wychowujecie, nie powinna się wtrącać. Maluch jest już dużym chłopcem i spokojnie moze zająć się sam sobą przez chwilę! Mam nadzieję, że niedługo urodzisz i nie będziesz musiała użerać się z poglądami mamy ![]() Cytat:
Cytat:
My szczepimy na pneumokoki, a i tak mamy za darmo, na rota raczej nie, zastanawiamy się nad menigo ale to chcę z lekarką pogadać najpierw. Nie jestem zwolenniczką szczepienia na wszystko bo te szczepionki często nakładają się na siebie czasowo i dziecko dostaje totalny miks szczepionkowi w krótkim czasie, a nie chcę aż tak obciążać malego organizmu śliczności ![]() co do spania to u mnie na razie jest super! Odpukać ![]() ![]() w nocy butlę daję jak TZ jest - teraz np śpi w salonie bo jest chory to nie daję butli, bo bym musiała małego obudzić, nakarmić z cyca, odbić, odłożyć iść zrobić butlę i zdnowu go dobudzać, i potem by mi pewnie nie zasnął. Bo jak ja karmię to TZ szykuje butelkę. A w ciągu dnia to luz, zawsze cyc+butla ![]() dzisiaj Fifi trochę gorzej spał, bo ma troszkę kataru ale też nie było źle. I dziewczyny - aspirator katarek do odkurzacza to rewelacja! na początek odciągałam trochę gruszką ale niewiele wychodziło, a katarkiem szybko i nosek czysty! A Mały się nawet nie zorientował, nie wystraszył się odkurzacza, a ciąg nie jest mocny więc też nie robi na nim wrażenia ![]() a co do wypróżniania się po porodzie - ja też miałam mega stresa bo szwy i ogólnie obolała masakra... ale przez przypadek problem rozwiązał się sam - wypiłam 2-3 herbatki laktacyjne, bo tak mi położna szpitalna poradziła - że może się bar mleczny bardziej rozkręci, i zawarty w niej koper podziałał na mnie - poszło gładko i bezboleśnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Wtajemniczenie
|
śliczna
![]() Hope kurcze nawet nie wiesz jak mi przykro... ![]() Olcia czy ja mam Tobie zdawać relację sms ze szpitala? ![]()
#4376 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ona jest boska ![]() super ![]() gratulacje ![]() wczoraj w DDTVN mówili o ćwiczeniach po porodzie, nawet cc, pokazali jakie ćwiczenia można stosować i one pomagają na bóle kręgosłupa,wypowiadał się tez ginekolog na ten temat, polecam ja już dzisiaj zastosowalam, Agata cały czas walczy z bączkami i bólami brzuszka,ale po konsultacji z pediatrą podałam jej kropelki Delicol, i jest ciut lepiej,przede wszystkim młodej udało się zasnąć i spi juz 1,5 h to pierwszy raz od wczoraj.Podobno te bóle przy bąkach to moze być brak tolerancji na laktozę,zobaczymy |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Hope- biedulo... ja tam sie Tobie nie dziwie, tez bym sie poplakala. Czlowiek czlowiekowi wilkiem :/
Maly ma dalej podwyzszona bilirubine ale jednak spada. Pediatra kazala podawac mu glukoze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4379 |
Raczkowanie
|
ja dziś po masażu szyjki macicy i nie pamiętam, która pisała, że to nie boli?! u mnie masakra, więc ja nie wiem jak ja poród przeżyję;P poza tym pełno krwi i wyszłam z pampersem założonym;/ teraz czekam i babka powiedziała, że czesto po dwóch dniach od tego masażu jest poród, a jak nie to w poniedziałek do szpitala na wywołanie...
zaczynam się bać porodu;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zadomowienie
|
Hejka ja po wizycie i ktg. Skurczy brak. Rozwarcia nie patrzyla. Oby nie urodzic jutro
![]() Zamawiam walentynki jak cos ![]() MamaZuzi i Madzi Madzia piekniutka ta opaska jaka sliczna Hope wspolczuje wyjscia w dwupaku Duszona a czemu jutro Cie klada? Przegapilam ale w terminach cc Cie nie ma ![]() 85jjaa a co to za masaze szyjki. Ja drugi raz do porodu i nikt mi szyjki nie masowal. Coz to za cudactwo? Ewek wspolczuje problemow brzuszkowych 114 wspolczuje hemoroidow
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.