|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Hej
Ja tez dziś sama walczylam w nocy... W końcu dokarmilam trochę mm bo nie miałam ani kropelki...po tem spalam 2 razy po 3 godziny wiec nie jest źle.. A z tym do karmieniem miałam jazdę bo butelki nie chciał wziąć do ust: mur: godzinę nam zajęło żeby 20 ml zjadł. . od rana wiec pije i pieje z nadzieja ze te wredne cycki się rozkreca My szczepimy. Ja się właśnie rotawirusow bardzo boje bo koleżanki mała z ich powodu malo nie umarła przez biegunkę... |
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
rota, pneumo i meningo wychodzą razem coś koło 2,5 tys?
|
#4353 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciała szczepić. Zwłaszcza, że sama z powodu rota bylam kilkanaście razy w szpitalu jako dziecko.
|
#4355 |
|
Rozeznanie
|
Ewcia dzięki-mama niestety "pokrzywdzona" i cisza w domu. Jakoś to będzie...
Co do szczepień-to na pneumokoki zaszczepię ale w drugim roku życia tak jak Małego - co do kosztów to pamiętam że przy Małym płaciłam coś koło 160-170 za dawkę (?)- w drugim roku są dwie zamiast trzech. Moim zdaniem tak pneumokoki zagrażają bardziej przedszkolakom-nie chciałam go bez sensu kłuć 3 razy skoro można dwa. Teraz co prawda Mała będzie w kontakcie z bratem, ale myślę, że nie ma co panikować. Co do rota to chyba zaszczepię, bo choć wiem, że to opanowania- z Małym przeszłam już kilka wirusów i wiem co i jak robić żeby było lepiej, ale żałuję że go nie zaszczepiłam, choćby dlatego żeby łatwiej przechodził zamiast tak się męczyć. A meningokoki to nie wiem, ale chyba nie. Nie jestem zwolenniczką miliona szczepień. .. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- A wiecie że jutro piątek 13 nie jestem specjalnie przesądna i raczej 13 lubię (urodziłam się też o 13), ale która jutro rodzi?
|
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz pojadl cyca o w trakcie druga kupę zrobił. Kp = żółto pomarańczowy kolor kupki z lekkimi grudkami ?? Wasze tez tak pierdza jedząc???
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Węgielek ostatnio właśnie rozmawiałam o tym z mężem, a co będzie jak się dziecko 13-tego urodzi? A mąż: "no jak to co, będzie miał szczęście"
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Wstawiłam do prania męża spodnie garniturowe...ustawiłam na pranie ręczne, mam nadzieję, ze nic się im nie stanie, tzn. nie będzie grudek proszku na nich
|
|
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro do szpitala....
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Olcia najwyżej wypłukasz jeszczze raz
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona, ja tez bym się bała :/. Ale pomyśl, że wyjdziesz później ze szpitala z Maleństwem
|
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
3 raz mi się skandowali i mam nerwe!
Na rota nie szczepie. Zuza była w szpitalu z birgunka i wymiotami ale przez inne wirusy. Ewa dziękuję podwójnie. Czas zdecydowanie za szybko ucieka: (
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczerze mowiac nie mam nawet swiadomosci ktorego mamy. Wszystko sie kreci wokol karmienia-spania-przewijania i kapania
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Wegielek przykro mi z powodu mamy: ( jeszcze urządzona się czuje jak bym moja w niej widziała: (
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Aga ja 2 dni i po klopocie miałam, Ewa mi poleciła procto hemolan.
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Ehh pospałam, najadłam się. biegunka puki co minęła, brzuch tylko lekko pobolewa jak na okres...
![]() Idę smażyć szybkie pączki serowe...
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
Była położona max 5 minut z czego 2 dyszala po wejściu na 4 piętro. A mała musiałam obudzić: (
Ja Tz obudzilam 2 razy pierwszej nocy i ledwo na oczy widział. Później miałam awarie i tylko raz obudziła teraz już sobie śpi ale często że mną siedzi do północy jak mała zasnie.
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
Z okazji 3 tygodni
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja wyszlam ze szpitala. Nie rozpakowana. Mam mega sajgon w cukrach i insuline po tym szpitalu. Musialam leciec do swoje diab zeby mi poukladala wszystko od nowa
zamiast rodzic to takie cyrki. Oprocz tego chyba hormony mi tez swiruja bo sie tak rozplakalam jak mnie nie chcieli wpuscic do diab (poprosilam tylko bym mogla wejsc razem z nastepnym pacjentem zeby mi dr powiedziala kiedy moglabym przyjsc) i tak mnie rozbroila ta ludzka zyczliwosc ze w polaczeniu z nadwrazliwoscia hormonalna nie moglam sie ogarnac jeszcze z godzine... glupia ja. Nadrobie sobie Was w domku.Poki co chcialam podeslac mamom chcacym KP fajny link. Kto Mm z wyboru to luzik te co kp i maja watpliwosci i rozterki jak i kiedy mm, czy w ogole jest sens polecam kliknac w linka : https://malgorzatajackowska.wordpres...ucznego-mleka/ Buziaki |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, śliczną masz córeczkę
![]() Wszystkiego naj dla Magdalenki Hope ehh, zamiast nabierać sił do porodu, odpoczywać, to jeszcze się nadenerwujesz i nastresujesz Tulę!
|
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Aga mój właśnie takie kupy robi
i baki tez puszcza.. Dzieciaki na świecie a my dalej temat kup i bąków |
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Wychodzimy!
Nadrobię z domu i jutro opiszę porod
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jeszcze jest temat hemoroida i pogryzionych sutków.
My pospalismy 2h i teraz mala po jedzeniu dość krótkim buja się w leżaczki. Spiaca nadal jestem
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
Paulina córa śliczna i duża
![]() Hope skoro wszystko ok to chyba lepiej w domu czekać. Lui super, że wychodzicie. Pączki nasmażone i znowu nie mam co robić
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
ufff a ja spakowałam torbę nareszcie. Wypchana po wszytskie brzegi
|
|
|
|
#4374 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po porodzie dostałam Małego dopiero po 24h więc bałam się że już po laktacji będę mieć, a jednak pokarm był ![]() o ja cie ![]() Węgielek przykro mi z powodu sytuajcji z Mamą. Zupełnie nie rozumiem jej zachowania. Przecież to Wasze dziecko i Wy je wychowujecie, nie powinna się wtrącać. Maluch jest już dużym chłopcem i spokojnie moze zająć się sam sobą przez chwilę! Mam nadzieję, że niedługo urodzisz i nie będziesz musiała użerać się z poglądami mamy Cytat:
Cytat:
My szczepimy na pneumokoki, a i tak mamy za darmo, na rota raczej nie, zastanawiamy się nad menigo ale to chcę z lekarką pogadać najpierw. Nie jestem zwolenniczką szczepienia na wszystko bo te szczepionki często nakładają się na siebie czasowo i dziecko dostaje totalny miks szczepionkowi w krótkim czasie, a nie chcę aż tak obciążać malego organizmu śliczności co do spania to u mnie na razie jest super! Odpukać kąpanie 19-20 potem cyc i butla, Filip budzi się ok 1-2 cyc i butla, potem ok 6 kolejne jedzenie i kolejne ok 9-10 ![]() w nocy butlę daję jak TZ jest - teraz np śpi w salonie bo jest chory to nie daję butli, bo bym musiała małego obudzić, nakarmić z cyca, odbić, odłożyć iść zrobić butlę i zdnowu go dobudzać, i potem by mi pewnie nie zasnął. Bo jak ja karmię to TZ szykuje butelkę. A w ciągu dnia to luz, zawsze cyc+butla ![]() dzisiaj Fifi trochę gorzej spał, bo ma troszkę kataru ale też nie było źle. I dziewczyny - aspirator katarek do odkurzacza to rewelacja! na początek odciągałam trochę gruszką ale niewiele wychodziło, a katarkiem szybko i nosek czysty! A Mały się nawet nie zorientował, nie wystraszył się odkurzacza, a ciąg nie jest mocny więc też nie robi na nim wrażenia ![]() a co do wypróżniania się po porodzie - ja też miałam mega stresa bo szwy i ogólnie obolała masakra... ale przez przypadek problem rozwiązał się sam - wypiłam 2-3 herbatki laktacyjne, bo tak mi położna szpitalna poradziła - że może się bar mleczny bardziej rozkręci, i zawarty w niej koper podziałał na mnie - poszło gładko i bezboleśnie
|
|||
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczna
![]() Hope kurcze nawet nie wiesz jak mi przykro... ![]() Olcia czy ja mam Tobie zdawać relację sms ze szpitala?
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona jest boska super gratulacje ![]() wczoraj w DDTVN mówili o ćwiczeniach po porodzie, nawet cc, pokazali jakie ćwiczenia można stosować i one pomagają na bóle kręgosłupa,wypowiadał się tez ginekolog na ten temat, polecam ja już dzisiaj zastosowalam, Agata cały czas walczy z bączkami i bólami brzuszka,ale po konsultacji z pediatrą podałam jej kropelki Delicol, i jest ciut lepiej,przede wszystkim młodej udało się zasnąć i spi juz 1,5 h to pierwszy raz od wczoraj.Podobno te bóle przy bąkach to moze być brak tolerancji na laktozę,zobaczymy |
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Hope- biedulo... ja tam sie Tobie nie dziwie, tez bym sie poplakala. Czlowiek czlowiekowi wilkiem :/
Maly ma dalej podwyzszona bilirubine ale jednak spada. Pediatra kazala podawac mu glukoze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś po masażu szyjki macicy i nie pamiętam, która pisała, że to nie boli?! u mnie masakra, więc ja nie wiem jak ja poród przeżyję;P poza tym pełno krwi i wyszłam z pampersem założonym;/ teraz czekam i babka powiedziała, że czesto po dwóch dniach od tego masażu jest poród, a jak nie to w poniedziałek do szpitala na wywołanie...
zaczynam się bać porodu;/ |
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Hejka ja po wizycie i ktg. Skurczy brak. Rozwarcia nie patrzyla. Oby nie urodzic jutro
![]() Zamawiam walentynki jak cos MamaZuzi i Madzi Madzia piekniutka ta opaska jaka sliczna Hope wspolczuje wyjscia w dwupaku Duszona a czemu jutro Cie klada? Przegapilam ale w terminach cc Cie nie ma ![]() 85jjaa a co to za masaze szyjki. Ja drugi raz do porodu i nikt mi szyjki nie masowal. Coz to za cudactwo? Ewek wspolczuje problemow brzuszkowych 114 wspolczuje hemoroidow
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

nie jestem specjalnie przesądna i raczej 13 lubię (urodziłam się też o 13), ale
która jutro rodzi?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ehh, zamiast nabierać sił do porodu, odpoczywać, to jeszcze się nadenerwujesz i nastresujesz