|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Nie spaliśmy bo Mała się obudziła(jakiś koszmar , nie dała się od razu uspokoić). Tj ja po jakichś 40 min poszłam spać a mąż ją zabrał do salonu - ale ja niestety mam problem z zasypianiem po rozbudzeniu (w ogóle mam problem ze spaniem ostatnio).
Niestety mój wzrost jest w pełni zasłużony ![]() L'ambria no niestety kręgosłupy siadają -mój też pobolewa ![]() ![]() Miałam wczoraj zły dzień, ok . Jakaś wściekła chodziłam, mała nerwowa, wyjść się nie dało bo deszcz, nie wyspana - przy dziecku duszę to w sobie więc jest jeszcze gorzej. Niestety w takich sytuacjach sięgam po jedzenie - a mój mąż zamiast próbować to jakoś opanować (chyba ze strachu) przyklaskuje pomysłom zamawiania żarcia (ok wiadomo on tez lubi). Miło że przyniósł mi kwiatki - szkoda że z batonikiem ![]() W sumie wiem że jestem niesprawiedliwa - trudno żeby on miał rozumu za nas dwoje. Z drugiej strony myślę że mi jednak trudniej - cały dzień w domu , mała wymaga uwagi i trochę gwiazdorzy, w sumie nic tylko myśleć o żarciu ![]() No ale pogadaliśmy i ma spróbować być twardszy. Zobaczymy ![]() L'ambria dobrze Cię rozumiem - mój mąż też mi proponuje dietetyka (i endokrynologa) - bo łatwiej kasę wydać niż sobie czegoś odmówić. Ale jednak myślę że zmiana musi dotyczyć całej rodziny - bo jakbyśmy miały silną wolę to byśmy tak nie wyglądały. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ale , ale - wróciłam właśnie ze spaceru . I u nas jest 11 stopni, słońce (no wiatr też jest) i pierwsze listki ![]() ![]() ![]() Ja chyba działam na baterię słoneczną - bo od razu mi się chce i dietować, i ruszać i w ogóle. A wczoraj była mogiła pełna mułu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Shred 5/30.
Jem kolację, dzień na czysto. I juz nic więcej dziś nie jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Bry!
Żyją?! Ja wczoraj miałam bardzo sympatyczny dzień. Troszkę się poruszałam, od razu lepiej mi się spało...niestety dziś kręgosłup mi daje podwójnie do wiwatu ![]() Melduję wczoraj zdrowe żarcie (co prawda było też spagetti ale swojskie tj. zmielona pierś indycza, przecier pomidorowy, przyprawy i makaron gryczany). Melduję też 45min na orbitreku, ćwiczenia ze sztangą (fittapy), 10km na rowerze i 36 długości basenu. Cytat:
Sorry że namawiam do złego ![]() A tak w ogóle- gdzie MARTA??
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Kurde La'Mbria basen ok, rower jakoś ujdzie, ale sztanga na Twoje plecy
![]() Witam kochane ![]() U mnie też słonko ale piździ okrutnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
U mnie również zdradliwie - za oknem super ale jak się przyjrzeć to wiejeeee...
L'ambria ja miałam na myśli tylko że dodatkowe kilogramy nie pomagają.. Ale oczywiście wszystko zależy od osoby - w końcu są kobiety które dżwigają np 100 kg i się akurat na kręgosłup nie skarżą. ATwój TŻ szczupły? Tacy ludzie mnie zawsze frustrowali - ci co jedzą słodkie i fasty tonami i chudzi ... Jeszcze pół biedy jak trenują ![]() Niestety solarium odpada - raz że nie lubię, dwa że mi się klaustrofobia załącza.. A moze to jeden powód. Gorzkiej czekolady też nie lubię ![]() ![]() Generalnie sam mechanizm jest zły - muszę znaleźć lepsze sposoby na radzenie sobie z stresem/wku..em/zmęczeniem . Bo po prawdzie w poniedziałek jadłam już jak mąż wrócił -więc mogłam np iść na spacer/iść spać itd zamiast tego. Czekolada - dodaje energii ale na chwilę. Myślę że dobrze mi zrobi odwyk od cukru - za czasem powinno być łatwiej. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- L'ambria i zgadzam się z Tamlin - ile tego ruchu ![]() Już basen w takiej ilości tak znienacka to dużo (mam na myśli że nie chodzisz bardzo regularnie i nie dochodzisz do tej ilości stopniowo). Sztanga to już w ogóle chyba średni pomysł. Popytaj tego fizjoterapeute co byłoby najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Wczoraj zrobiłam zupę fasolową lobio z sokiem z granatów. i dużą ilością kolendry.. http://www.jadlonomia.com/przepisy/lobio/ Jeśli lubicie zupy kremy i aromat kozieradki to godne polecenia (do tego w miarę szybkie i syte). Dziś planuję tajskie curry ![]() A na wadze 84,2 -zawsze to lepiej. Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2016-02-03 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Hej ho!
U mnie dziś śliczna pogoda, ale zimno jak diabli. La'Mbria 36 długości basenu???? ![]() ![]() ![]() Martolina to podejrzewam, że teraz ferie mają dzieciaki, więc pewnie z dziewczynkami w domu jest, a ona zazwyczaj z pracy pisze. U nas jeszcze jeden dzień szkoły i ferie. Joanna mój tż jest takim typem, że może jeść wszystko i nie tyje ani grama. A ruchu też żadnego nie ma, bo praca raczej siedząca, wszędzie samochodem... a odkąd go znam (czyli prawie 17 lat) waży 75kg ![]() ![]() Ja wczoraj zrobiłam pasztet z cukinii. Raczej mało to dietetyczne, ale pyszne wyszło ![]()
#4357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iiitam 36 długości ale małego basenu takiego jak w szkołach są czyli 25m długości. To wychodzi 900 metrów pływania. to jest szczerze mówiąc mało. Myślę, ze będę namawiać moich chłopaków na basen i postaram się wrócić do dawnej formy pływackiej (tj. 2 długości basenu w minutę, co daje 120 długości na godzinę pływania-to by bylo optymalnie). Oczywiście stopniowo, bo jednak kraulem to ja nie pociągnę dużo. Na plecach wczoraj głównie pływałam i tak relaksacyjnie powolutku, ale brakuje mi tego szybkiego pływania, gdzie człowiek wychodził z basenu po takiej godzinie walki i zjadłby wszystko, dosłownie wszystko co nie ucieka ![]() Wiesz, ja jestem foczka (no dobra- teraz jestem waleń) istota wodo-lubna. Mnie jak już wsadzisz do wody to ciężko wyciągnąć. No i uwielbiam pływać pod wodą. Ta cisza i spokój i niebieski kolor mnie taaaaak uspokajają ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
La'Mbria ale lepiej się upewnij czy możesz sobie tak machać. Z kręgosłupem żartów nie ma.
Laski zamówiłam te Target A2, bedę testowac to cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Hagie wrzuć linka -jestem fanką pasztetów wszelakich
![]() No to mój mąż jest przyzwoity -w związku przybrał 10-15 kg I to widać niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Relację będę zdawać na pewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
http://www.ivkawkuchni.pl/2014/10/pa...marchewka.html
Robiłam z tego przepisu, tylko zamiast pół szklanki oleju dałam ćwierć szklanki i dałam pół szklanki bułki tartej i szklankę otrębów owsianych (zamiast 1 i 3/4 szkl. bułki tartej) (następnym razem całość zamienię na otręby).
#4364 |
Zakorzenienie
|
Siema siema
La'Mbria Ty uważaj z kręgosłupem ![]() U mnie wczoraj była lasagnia z indykiem i parma szynką ![]() ![]() TŻ w domu. Gorączka od rana utrzymuje się na poziomie 38.5 - 39... Więc biegam wokoło niego ![]() Był przeziębiony już wcześniej, ale takiej gorączki nie miał od 5 lat... Na obiad barszczyk... wywar z kości wołowych - baaardzo dobry... jeszcze trochę i jemy ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Hej ten pasztet wygląda apetycznie ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Ach tak w ogóle to jutro rozpoczynam 7dni 1szej fazy dukana! Jakoś tak o tym myślałam od pewnego czasu i decyzja zapadła... po urlopie będzie kontynuacja ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Hmm ciekawa tylko jestem czy wytrzymam te 7dni tylko na proteinach? ![]() Wczoraj zaczęłam znowu brać anty - syfy mam na twarzy i juz mnie gumki doprowadzaly do szału! Tzn jeszcze tylko tydzień gumowania i koniec ![]()
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Shred 6/30
![]() Kolejny (drugi) dzień na czysto ![]() Creature ja jestem ogólnie przeciwna Dukanowi i monodietom... Ale jeśli jesteś w stanie wytrzymać to .. siedem dni Ci raczej nie zaszkodzi a sporo może spaść . Co przy Twojej wadze powinno być widoczne. Bo rozumiem że chodzi o efekt wow na wyjeździe ![]() A to mój mąż nigdy nie był umięśniony (nawet sobie nie wyobrażam) - jak go poznałam to był normalny - miał międy 80-85 kg przy 1,85. Po świętach zobaczył trzy cyferki więc łatwo sobie wyobrazić ![]() ![]() ![]() ![]() Mam dodatkową motywację - święta u teściowej, chrzest (mąz jest chrzestnym), itd Zwłaszcza że teściowa mi znowu podpadła - wiecie jak się cieszę z przedszkola - dziś raczyła wyrazić swoją dezaprobatę (wg męża podniesionym tonem) . Jak się okazało nie pierwszy raz (tylko wcześniej ja nie słyszałam). Dobrze że my ze sobą nie rozmawiamy bo ja bym nie zdzierżyła. Wiecie ona jednej pieluchy nie zmieniła wnuczce (zresztą pierwszej i jedynej) , żadnej pomocy z jej strony nie mamy - nawet deklaracji pomocy. Jasne na codzień odległość itd ale jak były okazje to też nie. Dziecka nie widziała od wakacji (a zapraszaliśmy, połączenie jest dobre plus ona ma na to kasę)ale lepiej od nas wie co dla niej dobre. No ![]() Miałam przedsmak tego co mnie czeka w święta - zwłaszcza że nieopatrznie zgodziłam się na cały tydzień , bilety kupione więc trzeba będzie przetrwać. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- To może chociaż pokuję ją w oczy szczuplejszą wersją siebie (oby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Joanna trzymam kciuki aby tak się stało 😊
Po raz pierwszy pisze tu z mojego wygranego tablecika 😆 Nie chciało mi się ale poszłam na crossa, matko ale się sponiewieralam ![]() ![]() Jedzeniowo dzień na plus choć ssie mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Rozeznanie
|
Hej Laski
![]() Jak czytam Cię Lambrio i o Twoich wyczynach sportowych z bolącym kręgosłupem to nie mam pojęcia czy mam podziwiać i zazdrościć czy ganić za lekkomyślność ![]() Tamlin, tablecik ![]() ![]() Mój TŻ kiedyś był normalny, - tak jak ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzieliście nowa gazetkę biedry? ![]() Zestaw durex plus etopiryna na jednej stronie.. Na wieczór dla stereotypowej polskiej rodziny ![]() Ja jutro się widzę z teściową - heh, nie lubię ale czasem trzeba ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- ![]() Też chcę ![]() ![]()
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2016-02-03 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Myszko chętnie bym się podzieliła ale nie bardzo jest czym
![]() ![]() No ciężko idzie - za bardzo się przyzwyczaiłam do dobrego . Ale trzymam się i staram nie usprawiedliwiać. Nawet odwołałam zakup pączków ![]() Na wadze 83,3 i troszkę mi lepiej choć to woda poleciała zapewne. Zapomniałam namoczyć ciecierzyce wczoraj ![]() A jeszcze mam masę spraw do załatwienia w związku z przedszkolem - papierkowych, wizytę u lekarza, zakupy, zdjęcia ... Okazuje się że dziecko musi mieć stwierdzoną przez pediatrę zdolność do pójścia do przedszkola +brak infekcji i to zaświadczenie nie może być starsze niż 5 dni. A w moim przedszkolu pierwszy dzień może być wyłacznie we wtorek - tymczasem pediatra ma dzień zdrowych dzieci w środę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Shred 7/30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Joasiu trzymaj się dzielnie, bardzo dobrze Ci idzie ![]() ![]() Myszko chcesz samozaparcia-pomyśl o swoim ślubie. Przecież chcesz być tego dnia piękna, podobać się sobie-czy teraz tak jest? Chyba nie, więc do roboty ![]() Śmigam zaraz na spacer z psem. Nie mogę ćwiczyć do soboty, więc chociaż tak spalę trochę kcal ![]() ![]() ![]() ![]()
#4370 |
Zakorzenienie
|
Świnko masz psa? Nie wiedziałam. A jak po wizycie u dentysty?
Creature jechała na smoothie zielonym i zachwalała smak ![]() Joanna brawo za treningi ![]() Dobry laseczki. Ile ja mam roboty ![]() Plus taki, że nie mam kiedy iśc do sklepu żadnego, więc mało kasy wydaję ![]() Śniadanko zaliczone, płatki jaglane z dodatkami, tym razem pół miarki odżywki ![]() Postanowiłam ograniczyć nabiał do jednej porcji dziennie. Jakoś jak tak zastanowiłam się nad tym ile go jem to szok, serek wiejski, jogurt, twaróg. W sumie jadłam bardzo ubogo, bo własnie głównie nabiał i białko. Teraz wprowadzam płatki, za którymi nie przepadam, ale z dodatkami dają radę ![]() Od poniedziałku w sumie tak jem i jestem zadowolona, w sobotę na wadze było 63 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Hej hej Smoothie są super... czekam tylko aż będzie cieplej,bo ja zawsze pije z lodem lub mrożonymi owocami... takich "ciepłych" nie znoszę...
Idę się pomierzyć i zważyć ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Dobra waga 77kg. Trzeba było więcej barszczu na noc zjeść ![]() W pasie brakuje 1cm i będzie 99cm.... wiem dużo ale jak się miało 112 chyba to te 99 ładnie wygląda... a resztę zobaczymy za tydzień ![]() O cholerka dzisiaj tlusty czwartek ![]()
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Muszę spróbować płatków jaglanych
![]() Ja próbuje wprowadzić więcej warzyw - ale po prawdzie na sałaty i pomidory to patrzeć nie mogę (może to instynkt samozachowawczy bo teraz to sama chemia) -ale od mizerii mnie nie odrzuca ![]() W sumie to lubię ogórki kiszone i awokado ![]() ![]() Nabiał jem - mleko/jogurt do owsianki, jogurt grecki na podwieczorek, mleko do kawy - więc to chyba nie jest mega dużo. Ten poranny czasem zastępuję mlekiem roślinnym (Tamlin spróbuj - mi smakuje zwłaszcza owsiane i migdałowe, w. sojowe) A 99 w pasie to tyle co nic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Jem też sery tyle że nie codziennie. Ok też jem sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Ja mleko to tylko do kawy, tak to nie używam.
Prosze przepis na surówkę z pora ![]() Wiecie jaka ja byłam laska kiedyś, w dniu porodu z Paula miałam 100 w pasie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę przepis na surowke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Tłusty czwartek dla mnie nie istnieje dzisiaj ![]() ![]() ![]() Ale wygrałam bon 100zł do Auchan więc jadę dzisiaj na zakupy, oczywiście zdrowe i dietetyczne zakupy, będzie zapasik ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- O mleka to ja wypijam prawie karton dziennie ![]() ![]()
#4376 |
Zakorzenienie
|
Surówka z pora to por (ta zwarta część) pokrojony i starte na grubych oczkach jabłko plus jog grecki/naturalny (u mnie w domu się robiło ze śmietaną albo majonezem no ale
![]() ![]() U mnie to tylko surówki max 3 składniki ![]() W weekend muszę marchew z jabłkiem zrobić bo dawno nie jadłam... Właśnie wcinam curry z ryżem - jakie to praktyczne danie można wrzucić wszystkie resztki ![]() U mnie pada cały dzień - spacer w mżawce, teraz leje ![]() ![]() Kupiłam sobie lepszą kawę w ramach tłustego czwartku ( tj organiczną i droższą niż zwykle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Spróbuję
![]() Ja często robię z marchwi i czosnku (1-2 ząbki ) pieprz,sól i majonez ![]() Zjadłam pączka i faworka ... podejrzewam że to będzie tyle z mojego jedzenia dziś...
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
Ja poległam na pączusiach ale mam takie wyrzuty sumienia, że chce mi się płakać..
![]() ![]()
#4379 |
Zakorzenienie
|
Na mnie pączki nie działają na szczęście.
Insane trudno, stało się, adidaski na nogi i wypoć to teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
[B]Insane/B] dobrze Tamlin prawi poćwicz i śladu nie będzie
![]() Zresztą - tak sobie myślę że jak te pączki raz do roku wpadną to dramatu nie ma ... Jeśli na codzień jest na czysto... Choć ja nie jadłam - nie powiem mijałam cukiernie z pączkami na wystawie, prawie wpadłam w reklamę ![]() No Dunkin' Donuts też mijałam - oni mają 30 rodzajów chyba ... Jeszcze nigdy nie byłam - bo odkąd tu mieszkam to jestem na permanentnej diecie ![]() Ale faktem jest że nikt mnie nie częstował -tylko brat zdjęcie wysłał przez fejsa (a on chudzielec to może 4 opitolić ![]() Dzień na czysto, trening był, spacer też (krótki bo w deszczu). Trzeci dzień z rzędu jak na mnie to całkiem dobrze ![]() Właśnie skończyłam wafle z awokado i na dziś koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.