|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Ja półtorej kg
Ja wczoraj chrupki orzechowe, dzisiaj całą paczkę popcornu i połowę żelków Noszę w torebce cały czas cukierki miętowe
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie fajny płaszczyk, ma super krój i brzuch się mieści bez problemu
no i nie jest ciążowy więc nie szkoda kasy jakby miał być tylko na jedną zimę http://www.stradivarius.com/pl/pl/ub...ultColorId=001Ciekawe czy starczy mi do końca ciąży
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
i te jeansy polecam
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024008.html nawet szczupło w nich wyglądam :P |
|
|
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
To tylko ja bede guuubas:-P
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia wcale nie widać po Tobie
chociaż nie wiem jak wyglądałaś przed ciążą. Ja mam +4.5, teraz to już leci znacznie szybciej niż na początku tak jak przypuszczałam ![]() Casa w sumie nie wiem czego się spodziewać, bardziej mnie ta konsystencja przeraża, niż smak tego i tego jak mój organizm zareaguje, bo tego nie przewidzę. Ja w płaszczu jesiennym przesunęłam guziki, nawet nie wygląda to źle. Ale nie myślałam, że aż tak dużo będzie trzeba przesunąć a zimowy to gorsza sprawa już
|
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze wczesniej mieli inne tematy do rozmowy,jak w pracy, jak moja rodzina itd,a teraz maja tylko jeden,dlatego sie czuje jakby moja wlasna osoba juz nie istniala. Cytat:
U mojej tesciowej to bedzie pierwszy wnuk ale wiem ze nie spi na kasie,oboje nie chcemy zeby rodziny nam cos kupowaly bo damy sobie rade sami i wiemy ze obie rodziny maja problemy finansowe 2-3kg,w zaleznosci od dnia,ale raczej 2. Wizualnie 12 :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to prawidlowy przyrost,kilogram na miesiac Plynne ale geste
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
troche lepiej sie poczulam ze nie ja jedyna.... :-D
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to jest to dość gęste, takie trochę glutowate?
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede mną jeszcze echokardiografia, miałam robić w ten poniedziałek co będzie, ale nie wiem jak z Jezu, tak mnie krzyże dzisiaj bolą, że szok. I jednak w szpitalu nie bolały mnie chyba na @ tylko tak po prostu. Ale od niedzieli ciągle leżę, to nie dziwota. Jakieś sposoby? Poza ciepłym prysznicem i masażem, bo to wiem... Glukozę mogłabym zrobić w piątek, ale boję się, że źle wyjdzie, bo przez ostatnie 3 dni wypiłam 3l coli
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś specjalnie nie przejmuję sie przyrostem wagi, kurcze przecież jestem w ciąży, a nie chodzę na fitness i jestem na super diecie. Teraz ważne, aby maleństwo się dobrze rozwijało, a wagą zajmę się po porodzie.
To wy gdzieś chodzicie na glukozę, ja mam u swojego gin w dzień wizyty. |
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam 8 do przodu
Na początku 0,5 1kg potem 1,5 kg a po wakacjach po 6 tygodniach +5 kg !!!! Nie dziwię się, bo na wakacjach same lody i gofry no i makarony wieczorami. Teraz trzymam dietę, dużo ćwiczę i się zdrowo odżywiam i waga stoi w miejscu. Lekarka kazała mężowi mnie pilnować, więc słodycze jak już jem to jak nie widzi. Każdy mówi, że tylko brzuszek mi urósł. No żebym w ciąży dietę musiała trzymać....
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam + 5 kg
Cytat:
![]() ja mam bardzo podobny fasonem, też ze Stradiego, ale krótszy i już nie jestem w stanie sie zapiąć no więc obstawiam że do końca ciąży może Ci nie starczyć, chyba że Twój brzuch będzie wyjątkowo mały Cytat:
hmmmm nie przypominam sobie żeby mi konsystencja przeszkadzała może to zależy od tego w jakiej ilości wody się rozpuści
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, jak wychodzilam dzisiaj z gabinetu to wlasnie lekarz powiedzial zebym dala sobie na luz z cola bo glukoza zle wyjdzie.... Myslalam, ze sie przekomarzal ale chyba jednak warto odstawic.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo ja jestem wdzięczna i rodzicom i teściom za sponsorowanie niektórych rzeczy dla syna. Wiadomo, że jak człowiek się decyduje na dziecko to też się liczy z kosztami... ale te koszty się nigdy nie kończą Na początku dostaje się prezenty, babcie wózki kupują, ale później też jest sporo wydatków. Taki maluch strasznie szybko rośnie, wymiana garderoby, pieluchy, kosmetyki, mleko (jeśli ktoś mm)... Każdy grosz w kieszeni się liczy. Teraz np. jestem najbardziej wdzięczna za pieluchy. To są mega koszty miesięczne. Ostatnio kupiłam w Tesco na przecenie 2 pudła pieluch, 6 op. chusteczek i proszek do prania... 200 zł nie moje. W aptece krem i syrop, kolejne 100 zł. A teraz młody przywlókł ze żłobka katar i kolejne 100 zł na lekarstwa... I najgorsze, ze nie widać na co poszły te pieniądze... One po prostu znikają
|
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
CZARNULA, wody powinno być około 300ml, dużo trzeba mieszać bo ciężko się rozpuszcza.
Co do coli to dlatego, że ma kofeinę. Równie dobrze powinno się odstawić kawę i herbatę. Ale bez przesady, to są już bardzo idealne warunki. Ogólnie dieta ma być normalna, bez skrajności w żadną ze stron przez 3 dni wcześniej. I nie należy rano zażywać leków na tarczycę przed badaniem
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
U mnie synek siedzi w brzuchu pisalam juz kiedys
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
med dzięki
|
|
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm tez tak myslalam w pierwszej ciazy a jednak pozwalanie sobie na zbyt duza ilosc slodyczy, zbyt malo ruchu I spelnianie zachcianek to nie jest najlepszy sposob na przezycie ciazy
Teraz sie pilnuje bo wiem jak ciezko zrzucic te kilogramy, o wiele ciezej niz normalnie by sie przytylo... takze nie do konca sie moge z Wami zgodzic
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że zdrowy maluszek jest najważniejszy, na pewne rzeczy też wpływu nie mamy, jednej przybędzie więcej innej mniej, ale myślę, że jednak każda chciała by przede wszystkim ZDROWO przytyć.
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ja mam jeszcze spoooorooo luzu w tym plaszczyku!
Pod koniec najwyzej w rozpietym bede smigac hehe
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz nie powiedzial kiedy odstawic ale imo Med ma racje
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Noszę w torebce cały czas cukierki miętowe

Na początku 0,5 1kg potem 1,5 kg a po wakacjach po 6 tygodniach +5 kg !!!! Nie dziwię się, bo na wakacjach same lody i gofry no i makarony wieczorami. Teraz trzymam dietę, dużo ćwiczę i się zdrowo odżywiam i waga stoi w miejscu. Lekarka kazała mężowi mnie pilnować, więc słodycze jak już jem to jak nie widzi.
może to zależy od tego w jakiej ilości wody się rozpuści