![]() |
#4351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
mój dziś wyskoczył z pytaniem czy chcę żeby był przy porodzie... wiem że on nie chce ale jednak coś go sumienie dręczy z tego powod i chciałby usłyszeć że ja też nie chce żeby był. A mi to w sumie obojętne. Wiem że i tak nic mi nie pomoże, poprzednio (wszedł tylko na pare minut końcem I fazy) jak chciałam żeby podał mi wode to zapytał polożnej czy może. Szczerze go wtedy nienawidziłam bo oczywiście położna nie pozwalała mi pic (upał w polowie czerwca). Miałam ukrytą w torebce wodę i dopóki byłam w miarę mobilna to sobie popijałam pocichutku jak nikt nie widział ale wtedy już padłam na łóżko i nie mogłam siegnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||||
Zakorzenienie
|
Śliczne! A sukienka słodka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprawdź czy kleszcza nie przyniosłaś ![]() Ja w tym roku już się nie pcham do lasu... Na dodatek lekarz powiedział mi, że gdybym miała boreliozę to muszę się przeleczyć jeszcze w ciąży, bo o ile w ciąży dziecko jest bezpieczne, o tyle podczas porodu mogę Małą zarazić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hope trzymaj się ![]() Dziewczyny u mnie w Biedronce są body dziewczęce i chłopięce z długim rękawem 2pak za 19.99 zł ![]()
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję dolegliwości z bólem ;/ takie będą nas już nawiedzac niedogodności ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz musiał, ech ![]() Dobrze, że Ciebie się nie czepił ![]() Co do tych dolegliwości to raczej kolorowo już nie będzie ![]() ![]()
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Benita ciebie też ból spojenia dopadł... oby minął Wymyśliłam w końcu miejsce, gdzie będziemy kąpać małego - kuchnia. Tylko teraz mi potrzebny przenośny organizer na kosmetyki małego, żeby mógł wisieć raz w kuchni, raz w łazience. Przez ten podwyższony cukier zastanawiam się co mam jeść. Owoce nie, pieczywa za dużo nie, makaronów też nie :/ A w prezencie dostałam od znajomych czekoladowe trufle. Tż chciał chciał spróbować, otworzył i teraz mnie kuszą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za dobre słowo odnośnie chusty. Kupiłam firmy Liberty Sling - chociaż czailam sie na Moby. Ostatecznie nie chciałam przepłacać. Koleżanka, która jest fanką chust akurat elastycznych nie lubi i twierdzi, że moge się zniechęcić.. ale ja oglądając filmiki stwierdziłam, że dla małego dziecka to te elastyczne właśnie chyba sa najlepsze. Pozniej lepiej kupić chusty tkane. Ostatecznie nie będę uzywac na noworodku.. ale moze tak jak będzie miala 2-3 miesiące.. Zreszta wyjdzie w praniu
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-11 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
A dziewczyny czy któraś miała albo planuje zakup ręcznego laktatora z tommee tippee? Robie zamówienie na gemini i widzę że tam jest w przyzwoitej cenie i dumam czy brać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Benita - ja kupilam ręczny TT -.ale nie wiem czy polecam
![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-11 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem fanka zbierania grzybow... Alr u nas w lasach susza... za to na podworku mi rosna... Dziewczyby czy wy tez macie probelm z wyslowieniem sie albo przekrecacie slowa ? Wczoraj tak orzekrecilam nazwisko profesora ze ten az zaczal sie smiac... zamiast Siekiera to ja Sknera... Albo cos gadam i naglr sie zacinam. Normalnie jak jakis ulom troche.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Benita ja kupiłam dla siebie laktator tommee tippee ale też ci nic nie powiem, chociaż bardzo mnie ciekawi jak się sprawdzi
![]()
#4363 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam chyba troszkę za grube herbatniki, bo te na spodzie nie zmiękły tak mocno jak w innych warstwach, może też dlatego, ze masy krowkowej jest nie tak grubo i tylko z jednej strony są mokre, ale jest bardzo dobre ![]() A jak myślę o lesie to tak samo od razy wizje kleszczy mam ;/ Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dołuje mnie taka niedołężność a także ciężarówkowa waga. Nie wiem jak Wam, ale mi się zaczyna dłuuużyć, a może te chłody jesienne tak trochę wpędzają w gorszy nastrój. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-11 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie kochane popoludniowa zmarnowana w sumie niedziela..
czlowiek odpoczac by chcial... a tu jutro do rpacy w a domu trzeba porobic bo samo sie nie zrobi.. mielismy szafe konczyc ale zwyczajnie na to nie mamy sily.. ja walcze w migrena.. chociaz na dworze bylo juz lepiej... ale znowu zaczyna byc kiepsko :/ Wykoncze sie. A jak pomysle ze jutro do pracy to mnie krew zalewa. :sciana: Aniqa ja tez nie rzykuje z czosnkiem ale dlatego ze potem zoladek mnie tak boli ze szok. : kalusia czytalam o tych apapach - ja po dwa paracetamole, czyli 1000mg biore naraz.. ale na moje migreny srednio to pomaga.. ![]() rudaska podobno nie powinno sie brac lekow z kofeina w ciazy.. kazdy mowi inaczej ![]() oenedue wiec chwale sie zakupamni wedle zyczenia ![]() Najfajniejsze co mam ![]() Kocur z lamaze kocura jeszcze nie mamy ! ![]() ![]() i cos na co polowalam dlugo ![]() ![]() i wreszcie trafilam za dobra cene ;D Nie bede was zanudzac 10 parami skarpet ![]() I szklanki jakies ☠☠☠☠☠☠☠y koszulke i dwa rompery ![]() jesli chodzi o zgage - gaviscon naprawde daje rade, ja nic innego nie biore. fakt faktem est paskudny, ale dziala bardzo szybko ! mujer platki mydlane w sensie do prania chcesz uzywac ? czy do czego jeszcze? halwaya codeine mam zabroniona bralam wczesniej na bole jajnikow, dlatego ze kodeina sama w sobie przenika prze lozysko a co gorsza uzaleznia.. jak sie przekracza nawet o troche minimalna dawke. Tak tak 4x2 500mg paraetamolu mozna.. juz jestem po 3cim razie.. hope trzymajcie sie kochane byle jak najdluzej w dwupaku ! ![]() andriuszka zazdraszcam grzybobrania.. ![]()
#4366 |
Zakorzenienie
|
Z poprzedniej ciazy. Najgorsze sa ostatnie dwa tyg. Czlowiek na sile szuka oznak porodu bo juz ma dosc wszystkiego a jak jeszcze dochodzi puchniecie to juz w ogole...
Piszecie o bolu spojenia. Mnie tez chyba dopadlo, bo mam uczucie jakby tam mi wszystko zdretwialo i czasem mnie tak zaboli ze kucam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już wczoraj kroilam, bo Tz nie wytrzymal ![]() Ja herbatniki zazwyczaj kupuje Benitki maślane w Biedronce i sa ok ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Adka no widzisz mi GP przepisala w ciąży codeine i jeszcze się jej dopytywalam czy na pewno można. Ona stwierdziła, że przy takim bólu trzeba ważyć zalety i wady. Więc idealne to nie jest, ale jeśli ma pomóc to zalecala wziąć. Może w pierwszym trymestrze nie wskazane? Nie wiem.. lekarzem nie jestem i nie będę się tu mądrzyć
![]() Paracetamol też taki idealny nie jest.. najnowsze badania sugerują, że wpływa on na płodność dzieci (chłopców) kobiet ciężarnych.
#4369 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio znalazlam przepis na sernik oreo. I mnie strasznie kusi zeby zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Ja i moja cukrzyca was za te wpisy o ciastach nie lubimy! :P
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kot jest the best ![]() ![]() Adka wujek Google radzi o migrenach w ciąży: Napadowe bóle głowy wywołuje często niedobór magnezu. Dobrymi źródłami tego pierwiastka są: kasza gryczana, pestki dyni, kakao, koper włoski, migdały, soja, botwina, szczaw, biała fasola, jeżyny, banany, muesli. Migrenie sprzyja także odwodnienie organizmu, dlatego w czasie ciąży nie wolno zapominać o przyjmowaniu płynów. Najlepiej pić niegazowaną wodę mineralną. Całkowite wyleczenie dolegliwości związanych z migreną nie jest możliwe, ale można je zmniejszyć lub zapobiec ich występowaniu poprzez: zapewnianie sobie odpoczynku w pozycji leżącej w zaciemnionym pokoju - światło może nasilać ból głowy, a relaks normuje ciśnienie krwi i łagodzi objawy migreny, wypicie słodkiej herbaty lub naparu z melisy, stosowanie zimnych okładów na czoło, wzięcie krótkiej ciepłej kąpieli lub odświeżającego prysznicu, wypicie tabletki musującej z aspiryną rozpuszczoną w wodzie, masowanie kolistymi ruchami czoła i okolic skroni. Nie zaszkodzi, jak nasze babcie, skronie obłożyć plastrami cytryny lub surowego ziemniaka. Pomogą ci zioła - napar z rumianku, kozłka lekarskiego lub olejki aromatyczne - bazyliowym skrop chusteczkę i wdychaj, a z mięty pieprzowej natrzyj skronie i kark. Życzę lepszego samopoczucia, migreny są straszne;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
My się dzisiaj z TŻem rocznicujemy
![]() ![]()
![]() |
#4373 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli zjadłas 6 tabletek i dalej boli? ;/ Współczuję ;( Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ze mnie też żaden cukiernik ![]() Cytat:
![]() ![]() O to wszystkiego najlepszego i kolejnych szczęśliwych lat razem! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Wtajemniczenie
|
sylwuska dziekuje. tak zjadlam 6 tabsow i boli.. no coz..
drugi dzien boli chyba sie pzyzwyczaje hahaha
#4375 |
Zakorzenienie
|
Kalusia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :róża:
Adka super zabawki ![]() Też was nie lubię za te ciasta
#4376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jestem styrana.. dzisiaj była niedziela handlowa, więc cały dzień szopingowalismy, bo w tygodniu TZ nie ma czasu. A teraz jedziemy do kolegi kibicować Polakom! Wrócimy po 23 i jeszcze muszę ogarnąć bożenke, bo jutro rano wizyta. Uhhh.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Adka przegapilam Twoj post. Cudne zakupy! ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Moja mamuśka zrobiła pyyyyszne buraczki ćwikłowe z chrzanem
![]() zajadam razem z kawałkiem gotowanego kurczaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.