Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 16:06   #4351
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A moj tz nie chce być przy porodzie. Tzn chce być przy mnie i mi pomagać ale widzę jak się boi i wiem, ze robi to tylko dla mnie
mój dziś wyskoczył z pytaniem czy chcę żeby był przy porodzie... wiem że on nie chce ale jednak coś go sumienie dręczy z tego powod i chciałby usłyszeć że ja też nie chce żeby był. A mi to w sumie obojętne. Wiem że i tak nic mi nie pomoże, poprzednio (wszedł tylko na pare minut końcem I fazy) jak chciałam żeby podał mi wode to zapytał polożnej czy może. Szczerze go wtedy nienawidziłam bo oczywiście położna nie pozwalała mi pic (upał w polowie czerwca). Miałam ukrytą w torebce wodę i dopóki byłam w miarę mobilna to sobie popijałam pocichutku jak nikt nie widział ale wtedy już padłam na łóżko i nie mogłam siegnąć.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:07   #4352
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Zakupy dla małej, kombinezon i sukienka z botkami na święta
Śliczne! A sukienka słodka

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa co do tych wyjazdów to ja najbardziej boję się tego ostatniego chociaż tego nie okazuję. Tż kombinuje jak może kogo mi tu sprowadzić: Teściową, moją mamę, albo pielęgniarkę - no dla mnie to już przegina z tą pielęgniarką, w każdy razie zostaję na te ostatnie tygodnie sama, cieszę się tylko że mnie zdrowie nie opuszcza, nic nie boli i mogę normalnie funkcjonować bo inaczej to nie wiem jakby to było.
Wcale Ci się nie dziwię... sama bym się martwiła. Dobrze, że Tż myśli o tym, żeby ktoś z Tobą był, ale wiadomo, że jego obecność byłaby najlepsza

Cytat:
A tutaj drugi mam na 3-6 mscy kupiony przez internet drogi był ale musialam go mieć
Też śliczny!

Cytat:
A ja byłam chwilę na spacerze w lesie, pół kosza grzybów z tata przynieslismy, 20 prawdziwkow i babki oraz podgrzybkow sporo
Zimno ale w lesie pachnie cudownie ale bosko tak polazic tylko schylac mi sie ciężko przesyłam Wam trochę zapachów z lasu
Ale fajnie
Sprawdź czy kleszcza nie przyniosłaś
Ja w tym roku już się nie pcham do lasu... Na dodatek lekarz powiedział mi, że gdybym miała boreliozę to muszę się przeleczyć jeszcze w ciąży, bo o ile w ciąży dziecko jest bezpieczne, o tyle podczas porodu mogę Małą zarazić...

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Mnie tez od paru dni zaczęło boleć spojenie, szczególnie jak więcej pospaceruje :/
Skork masz jutro wizytę to przecież nie zaszkodzi powiedzieć o tym lekarce.
Powiem na pewno Współczuję :/

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A ten ból spojenia to taki klujacy jest? bo mnie boli przy chodzeniu ale myślałam ze to mały na pęcherz ciśnie
Mnie nie kłuje... w sumie trudno mi to opisać... trochę jakbym mega zakwasy tam miała

Hope trzymaj się

Dziewczyny u mnie w Biedronce są body dziewczęce i chłopięce z długim rękawem 2pak za 19.99 zł
Stary 2015-10-11, 16:11   #4353
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Wcale Ci się nie dziwię... sama bym się martwiła. Dobrze, że Tż myśli o tym, żeby ktoś z Tobą był, ale wiadomo, że jego obecność byłaby najlepsza

Też śliczny!

Ale fajnie
Ja w tym roku już się nie pcham do lasu... Na dodatek lekarz powiedział mi, że gdybym miała boreliozę to muszę się przeleczyć jeszcze w ciąży, bo o ile w ciąży dziecko jest bezpieczne, o tyle podczas porodu mogę Małą zarazić...

Mnie nie kłuje... w sumie trudno mi to opisać... trochę jakbym mega zakwasy tam miała

Hope trzymaj się

Dziewczyny u mnie w Biedronce są body dziewczęce i chłopięce z długim rękawem 2pak za 19.99 zł
Obejrzalam sie, nie ma kleszczy. Psikalam sie zapobiegawcze preparatem od kleszczy przed pójściem do lasu. Ja często gęsto laze i jeżdżę po lesie ale odpukać nie czepiaja sie mnie.

Współczuję dolegliwości z bólem ;/ takie będą nas już nawiedzac niedogodności ;/
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:12   #4354
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Zakupy dla małej, kombinezon i sukienka z botkami na święta
Nie widzę zdjęć na telefonie
Stary 2015-10-11, 16:13   #4355
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzalam sie, nie ma kleszczy. Psikalam sie zapobiegawcze preparatem od kleszczy przed pójściem do lasu. Ja często gęsto laze i jeżdżę po lesie ale odpukać nie czepiaja sie mnie.

Współczuję dolegliwości z bólem ;/ takie będą nas już nawiedzac niedogodności ;/
Ja też miałam tylko jednego w życiu. Tak, to nigdy się nie czepiały...
Teraz musiał, ech

Dobrze, że Ciebie się nie czepił

Co do tych dolegliwości to raczej kolorowo już nie będzie dobrze, że już niedaleko
Stary 2015-10-11, 16:15   #4356
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
No właśnie gadałam. On sie boi najbardziej tego, że. " co zostalo zobaczone juz się nie odzobaczy"
Hehehe mój miał ten sam problem a jeszcze akurat jego kolega był bardzo nieszczęśliwy po asystowaniu żonie przy porodzie i dzielił się ze wszystkimi jakie to straszne wiec mój tż tym bardziej się zniechęcił
Stary 2015-10-11, 16:15   #4357
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja byłam chwilę na spacerze w lesie, pół kosza grzybów z tata przynieslismy, 20 prawdziwkow i babki oraz podgrzybkow sporo
Zimno ale w lesie pachnie cudownie ale bosko tak polazic tylko schylac mi sie ciężko przesyłam Wam trochę zapachów z lasu
Ale fajny spacer miałaś Ja też uwielbiam zbierać grzyby, ale nie lubię ich za bardzo jeść tak jak ty. Niestety na Slasku to nie moje lasy, ale w moje rodzinne strony to sie za rok na pewno wybiorę

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
andriuszka - super! zazdroszczę wypadu do lasu!
ogólnie

ja kupiłam własnie chustę elastyczną do noszenia dziecka.. tak wahałam się i główkowałam jaką kupić.. w końcu postanowiłam, że kupię właśnie elastyczną i używaną (bo nie wiem jak często będę używać - na pewno przyda się do podróży samolotem) chociaż tż chce samochodem jechać w kwietniu.. ze starszą córką nie miałam takich wynalazków, ale przy drugm dziecku myślę, że to może być przydane - np przy wyjściu na plac zabaw? no nie wiem - zobaczymy
Oby zakup posłużył, daj znać jak będziesz robiła jakieś próby z wiązaniem
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Tż wczoraj wrócił wcześniej do domu, dzisiaj nie poszedł do pracy - zdycha i wszystko wskazuje na to, że mnie zaraził :/ Więc mamy dzisiaj łóżkowy dzień
Dużo zdrówkadla was
Benita ciebie też ból spojenia dopadł... oby minął
Wymyśliłam w końcu miejsce, gdzie będziemy kąpać małego - kuchnia. Tylko teraz mi potrzebny przenośny organizer na kosmetyki małego, żeby mógł wisieć raz w kuchni, raz w łazience.
Przez ten podwyższony cukier zastanawiam się co mam jeść. Owoce nie, pieczywa za dużo nie, makaronów też nie :/ A w prezencie dostałam od znajomych czekoladowe trufle. Tż chciał chciał spróbować, otworzył i teraz mnie kuszą
Stary 2015-10-11, 16:28   #4358
halwaya
Zakorzenienie

Dzięki za dobre słowo odnośnie chusty. Kupiłam firmy Liberty Sling - chociaż czailam sie na Moby. Ostatecznie nie chciałam przepłacać. Koleżanka, która jest fanką chust akurat elastycznych nie lubi i twierdzi, że moge się zniechęcić.. ale ja oglądając filmiki stwierdziłam, że dla małego dziecka to te elastyczne właśnie chyba sa najlepsze. Pozniej lepiej kupić chusty tkane. Ostatecznie nie będę uzywac na noworodku.. ale moze tak jak będzie miala 2-3 miesiące.. Zreszta wyjdzie w praniu jak będzie kiepsko to dalej sprzedam.. trudno

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-11 o 16:31
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:32   #4359
benita84
Zadomowienie

A dziewczyny czy któraś miała albo planuje zakup ręcznego laktatora z tommee tippee? Robie zamówienie na gemini i widzę że tam jest w przyzwoitej cenie i dumam czy brać
Stary 2015-10-11, 16:34   #4360
halwaya
Zakorzenienie

Benita - ja kupilam ręczny TT -.ale nie wiem czy polecam za wcześnie jeszcze na recenzję. Butelki mam TT stad ten wybór. Wcześniej miałam laktator Aventu - ten byl nawet ok..ale właśnie butelek do niego nie miałam (tylko jedna z zestawu) a TT cała armię za to, więc bylo troche piepr.zenia sie.. no i moja laktacja nie byla powalajaca to mi średnio szło.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-11 o 16:36
Stary 2015-10-11, 16:44   #4361
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak gorszy rok, a zbiory słabe bo krótko byliśmy ja kocham zbierać grzyby, kilometrami potrafię lazic za nimi, nawet cały dzień pół kosza to takie nic potrafiliśmy przynosić z tata dziennie po 300 samych prawdziwkow jak był wysyp
A najlepsze ze ja nie przepadam bpotem za.ich jedzeniem chyba ze w sosie albo w krokietach z miesem i grzybami większość rozdaje po rodzinie, samo zbieranie mnie cieszy a psy dziś ze mną szalaly

Tez jestem fanka zbierania grzybow...
Alr u nas w lasach susza... za to na podworku mi rosna...

Dziewczyby czy wy tez macie probelm z wyslowieniem sie albo przekrecacie slowa ?
Wczoraj tak orzekrecilam nazwisko profesora ze ten az zaczal sie smiac... zamiast Siekiera to ja Sknera...
Albo cos gadam i naglr sie zacinam. Normalnie jak jakis ulom troche..

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 16:53   #4362
rudaska
Zakorzenienie

Benita ja kupiłam dla siebie laktator tommee tippee ale też ci nic nie powiem, chociaż bardzo mnie ciekawi jak się sprawdzi . Kupiłam dlatego że mam już butelki, płaciłam 65 zł
Stary 2015-10-11, 16:57   #4363
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Tak gorszy rok, a zbiory słabe bo krótko byliśmy ja kocham zbierać grzyby, kilometrami potrafię lazic za nimi, nawet cały dzień pół kosza to takie nic potrafiliśmy przynosić z tata dziennie po 300 samych prawdziwkow jak był wysyp
A najlepsze ze ja nie przepadam potem za.ich jedzeniem chyba ze w sosie albo w krokietach z miesem i grzybami większość rozdaje po rodzinie, samo zbieranie mnie cieszy a psy dziś ze mną szalaly
Ja w sumie też za grzybami nie przepadam, ale tak pospacerować o dopełnić się jest super

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
0enedue tylko my z TŻ dojezdni bo ich tam w domu jest 5, ale od początku jak ich znam nie mogę się nadziwić tym obiadom
Zawsze wracam głodna stamtąd. TŻ chyba też bo razem w domu dojadamy hehe

A ten ból spojenia to taki klujacy jest? bo mnie boli przy chodzeniu ale myślałam ze to mały na pęcherz ciśnie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Sylwuska no,zaraz będę przygotowywać ziemniaki na domowe frytki
Pychotka

Cytat:

Też śliczny!

Ale fajnie

Hope trzymaj się

Ani_są zapomniałam napisać, ze zajadamy się ciastem! Juz wczoraj kroilismy, bo chcieliśmy spróbować, dzięki za przepis

Kupiłam chyba troszkę za grube herbatniki, bo te na spodzie nie zmiękły tak mocno jak w innych warstwach, może też dlatego, ze masy krowkowej jest nie tak grubo i tylko z jednej strony są mokre, ale jest bardzo dobre

A jak myślę o lesie to tak samo od razy wizje kleszczy mam ;/

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Dziewczyby czy wy tez macie probelm z wyslowieniem sie albo przekrecacie slowa ?
Wczoraj tak orzekrecilam nazwisko profesora ze ten az zaczal sie smiac... zamiast Siekiera to ja Sknera...
Mój Tz to się śmieje ze mnie bardzo często i u mnie to przed ciaza też się zdarzało, także wiem co czujesz

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:57   #4364
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Z wysłowieniem się jeszcze nadążam Ale rozleniwiłam się
I dołuje mnie taka niedołężność a także ciężarówkowa waga. Nie wiem jak Wam, ale mi się zaczyna dłuuużyć, a może te chłody jesienne tak trochę wpędzają w gorszy nastrój.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-11 o 16:58
Stary 2015-10-11, 17:06   #4365
adka_19
Wtajemniczenie

Witam sie kochane popoludniowa zmarnowana w sumie niedziela..
czlowiek odpoczac by chcial... a tu jutro do rpacy w a domu trzeba porobic bo samo sie nie zrobi.. mielismy szafe konczyc ale zwyczajnie na to nie mamy sily..
ja walcze w migrena.. chociaz na dworze bylo juz lepiej... ale znowu zaczyna byc kiepsko :/
Wykoncze sie. A jak pomysle ze jutro do pracy to mnie krew zalewa. :sciana:

Aniqa ja tez nie rzykuje z czosnkiem ale dlatego ze potem zoladek mnie tak boli ze szok. :

kalusia czytalam o tych apapach - ja po dwa paracetamole, czyli 1000mg biore naraz.. ale na moje migreny srednio to pomaga..

rudaska podobno nie powinno sie brac lekow z kofeina w ciazy..
kazdy mowi inaczej

oenedue wiec chwale sie zakupamni wedle zyczenia
Najfajniejsze co mam
Kocur z lamaze
kocura jeszcze nie mamy !

i cos na co polowalam dlugo

i wreszcie trafilam za dobra cene ;D

Nie bede was zanudzac 10 parami skarpet
I szklanki jakies ☠☠☠☠☠☠☠y koszulke i dwa rompery

jesli chodzi o zgage - gaviscon naprawde daje rade, ja nic innego nie biore. fakt faktem est paskudny, ale dziala bardzo szybko !

mujer platki mydlane w sensie do prania chcesz uzywac ?
czy do czego jeszcze?

halwaya codeine mam zabroniona bralam wczesniej na bole jajnikow, dlatego ze kodeina sama w sobie przenika prze lozysko a co gorsza uzaleznia..
jak sie przekracza nawet o troche minimalna dawke. Tak tak 4x2 500mg paraetamolu mozna..
juz jestem po 3cim razie..

hope trzymajcie sie kochane byle jak najdluzej w dwupaku ! *

andriuszka zazdraszcam grzybobrania.. *

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 17:07   #4366
czubasek20
Zakorzenienie

Z poprzedniej ciazy. Najgorsze sa ostatnie dwa tyg. Czlowiek na sile szuka oznak porodu bo juz ma dosc wszystkiego a jak jeszcze dochodzi puchniecie to juz w ogole...

Piszecie o bolu spojenia. Mnie tez chyba dopadlo, bo mam uczucie jakby tam mi wszystko zdretwialo i czasem mnie tak zaboli ze kucam.

Stary 2015-10-11, 17:08   #4367
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja w sumie też za grzybami nie przepadam, ale tak pospacerować o dopełnić się jest super

Pychotka

Ani_są zapomniałam napisać, ze zajadamy się ciastem! Juz wczoraj kroilismy, bo chcieliśmy spróbować, dzięki za przepis

Kupiłam chyba troszkę za grube herbatniki, bo te na spodzie nie zmiękły tak mocno jak w innych warstwach, może też dlatego, ze masy krowkowej jest nie tak grubo i tylko z jednej strony są mokre, ale jest bardzo dobre

A jak myślę o lesie to tak samo od razy wizje kleszczy mam ;/

Mój Tz to się śmieje ze mnie bardzo często i u mnie to przed ciaza też się zdarzało, także wiem co czujesz

Cieszę się, że Wam smakuje
Ja też już wczoraj kroilam, bo Tz nie wytrzymal

Ja herbatniki zazwyczaj kupuje Benitki maślane w Biedronce i sa ok

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-11, 17:13   #4368
halwaya
Zakorzenienie

Adka no widzisz mi GP przepisala w ciąży codeine i jeszcze się jej dopytywalam czy na pewno można. Ona stwierdziła, że przy takim bólu trzeba ważyć zalety i wady. Więc idealne to nie jest, ale jeśli ma pomóc to zalecala wziąć. Może w pierwszym trymestrze nie wskazane? Nie wiem.. lekarzem nie jestem i nie będę się tu mądrzyć
Paracetamol też taki idealny nie jest.. najnowsze badania sugerują, że wpływa on na płodność dzieci (chłopców) kobiet ciężarnych.

Stary 2015-10-11, 17:13   #4369
czubasek20
Zakorzenienie

Ja ostatnio znalazlam przepis na sernik oreo. I mnie strasznie kusi zeby zrobic tyle ze ja mam dwie lewe rece jesli o ciasta chodzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 17:14   #4370
halwaya
Zakorzenienie

Ja i moja cukrzyca was za te wpisy o ciastach nie lubimy! :P

Stary 2015-10-11, 17:14   #4371
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
czlowiek odpoczac by chcial... a tu jutro do rpacy w a domu trzeba porobic bo samo sie nie zrobi.. mielismy szafe konczyc ale zwyczajnie na to nie mamy sily..
ja walcze w migrena.. chociaz na dworze bylo juz lepiej... ale znowu zaczyna byc kiepsko :/

Aniqa ja tez nie rzykuje z czosnkiem ale dlatego ze potem zoladek mnie tak boli ze szok. :

kalusia czytalam o tych apapach - ja po dwa paracetamole, czyli 1000mg biore naraz.. ale na moje migreny srednio to pomaga..

kazdy mowi inaczej

Najfajniejsze co mam
Kocur z lamaze

jesli chodzi o zgage - gaviscon naprawde daje rade, ja nic innego nie biore. fakt faktem est paskudny, ale dziala bardzo szybko !

czy do czego jeszcze?

halwaya codeine mam zabroniona bralam wczesniej na bole jajnikow, dlatego ze kodeina sama w sobie przenika prze lozysko a co gorsza uzaleznia..
jak sie przekracza nawet o troche minimalna dawke. Tak tak 4x2 500mg paraetamolu mozna..

jakie piękne zakupy
Kot jest the best aż chyba zmałpuję podobnego na maszynie

Adka wujek Google radzi o migrenach w ciąży:

Napadowe bóle głowy wywołuje często niedobór magnezu. Dobrymi źródłami tego pierwiastka są: kasza gryczana, pestki dyni, kakao, koper włoski, migdały, soja, botwina, szczaw, biała fasola, jeżyny, banany, muesli. Migrenie sprzyja także odwodnienie organizmu, dlatego w czasie ciąży nie wolno zapominać o przyjmowaniu płynów. Najlepiej pić niegazowaną wodę mineralną.

Całkowite wyleczenie dolegliwości związanych z migreną nie jest możliwe, ale można je zmniejszyć lub zapobiec ich występowaniu poprzez:

zapewnianie sobie odpoczynku w pozycji leżącej w zaciemnionym pokoju - światło może nasilać ból głowy, a relaks normuje ciśnienie krwi i łagodzi objawy migreny,
wypicie słodkiej herbaty lub naparu z melisy,
stosowanie zimnych okładów na czoło,
wzięcie krótkiej ciepłej kąpieli lub odświeżającego prysznicu,
wypicie tabletki musującej z aspiryną rozpuszczoną w wodzie,
masowanie kolistymi ruchami czoła i okolic skroni.

Nie zaszkodzi, jak nasze babcie, skronie obłożyć plastrami cytryny lub surowego ziemniaka.
Pomogą ci zioła - napar z rumianku, kozłka lekarskiego lub olejki aromatyczne - bazyliowym skrop chusteczkę i wdychaj, a z mięty pieprzowej natrzyj skronie i kark.

Życzę lepszego samopoczucia, migreny są straszne;/
Stary 2015-10-11, 17:18   #4372
kalusia87
Zakorzenienie

My się dzisiaj z TŻem rocznicujemy upiekłam Izaurę, nawet mi wyszła
Stary 2015-10-11, 17:29   #4373
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

kazdy mowi inaczej

Najfajniejsze co mam
Kocur z lamaze

czy do czego jeszcze?

Fajne zakupy, butki jakie słodkie

Czyli zjadłas 6 tabletek i dalej boli? ;/
Współczuję ;(

Cytat:
Cieszę się, że Wam smakuje
Ja też już wczoraj kroilam, bo Tz nie wytrzymal

Ja herbatniki zazwyczaj kupuje Benitki maślane w Biedronce i sa ok

Też kupiłam te i wiesz, chyba jednak musiało to ciasto dłużej poleżeć, bo teraz jest super
Cytat:
Ja ostatnio znalazlam przepis na sernik oreo. I mnie strasznie kusi zeby zrobic tyle ze ja mam dwie lewe rece jesli o ciasta chodzi.
Ooo uwielbiam te ciastka na necie znalazlas?

Ze mnie też żaden cukiernik

Cytat:
jakie piękne zakupy
Kot jest the best aż chyba zmałpuję podobnego na maszynie

Adka wujek Google radzi o migrenach w ciąży:

Napadowe bóle głowy wywołuje często niedobór magnezu. Dobrymi źródłami tego pierwiastka są: kasza gryczana, pestki dyni, kakao, koper włoski, migdały, soja, botwina, szczaw, biała fasola, jeżyny, banany, muesli. Migrenie sprzyja także odwodnienie organizmu, dlatego w czasie ciąży nie wolno zapominać o przyjmowaniu płynów. Najlepiej pić niegazowaną wodę mineralną.

Całkowite wyleczenie dolegliwości związanych z migreną nie jest możliwe, ale można je zmniejszyć lub zapobiec ich występowaniu poprzez:

zapewnianie sobie odpoczynku w pozycji leżącej w zaciemnionym pokoju - światło może nasilać ból głowy, a relaks normuje ciśnienie krwi i łagodzi objawy migreny,
wypicie słodkiej herbaty lub naparu z melisy,
stosowanie zimnych okładów na czoło,
wzięcie krótkiej ciepłej kąpieli lub odświeżającego prysznicu,
wypicie tabletki musującej z aspiryną rozpuszczoną w wodzie,
masowanie kolistymi ruchami czoła i okolic skroni.

Nie zaszkodzi, jak nasze babcie, skronie obłożyć plastrami cytryny lub surowego ziemniaka.
Pomogą ci zioła - napar z rumianku, kozłka lekarskiego lub olejki aromatyczne - bazyliowym skrop chusteczkę i wdychaj, a z mięty pieprzowej natrzyj skronie i kark.

Życzę lepszego samopoczucia, migreny są straszne;/
Migrena to zlo!
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
O to wszystkiego najlepszego i kolejnych szczęśliwych lat razem!

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 17:32   #4374
adka_19
Wtajemniczenie

sylwuska dziekuje. tak zjadlam 6 tabsow i boli.. no coz..
drugi dzien boli chyba sie pzyzwyczaje hahaha

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 17:49   #4375
rudaska
Zakorzenienie

Kalusia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :róża:

Adka super zabawki

Też was nie lubię za te ciasta
Stary 2015-10-11, 17:51   #4376
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie-taki zakwas albo siniak tam głęboko..

Ale jestem styrana.. dzisiaj była niedziela handlowa, więc cały dzień szopingowalismy, bo w tygodniu TZ nie ma czasu. A teraz jedziemy do kolegi kibicować Polakom!
Wrócimy po 23 i jeszcze muszę ogarnąć bożenke, bo jutro rano wizyta. Uhhh..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 17:55   #4377
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne zakupy, butki jakie słodkie

Czyli zjadłas 6 tabletek i dalej boli? ;/
Współczuję ;(

Też kupiłam te i wiesz, chyba jednak musiało to ciasto dłużej poleżeć, bo teraz jest super

Ooo uwielbiam te ciastka na necie znalazlas?

Ze mnie też żaden cukiernik

Migrena to zlo!

O to wszystkiego najlepszego i kolejnych szczęśliwych lat razem!

Aaa pewnie tak moje stalo od 11 w lodowce wiec wieczorem juz te herbatniki miekkie byly

Adka przegapilam Twoj post. Cudne zakupy!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dokładnie-taki zakwas albo siniak tam głęboko..

Ale jestem styrana.. dzisiaj była niedziela handlowa, więc cały dzień szopingowalismy, bo w tygodniu TZ nie ma czasu. A teraz jedziemy do kolegi kibicować Polakom!
Wrócimy po 23 i jeszcze muszę ogarnąć bożenke, bo jutro rano wizyta. Uhhh..
Ja też sie musze dzis ogarnac przed jutrzejsza wizyta

Stary 2015-10-11, 17:55   #4378
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
no to zdrowie za WASZĄ pomyślność i dzidzię
Stary 2015-10-11, 17:56   #4379
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Umiecie poznać jaką część ciała dzieciory wypychają? Bo ja nie bardzo. Dziś mi zrobił wielki wypych o poranku, pierwszy raz chyba całe ciałko. Ale jakoś nie umiem stwierdzic, gdzie mu co leży. No poza tym, że widzę, iż tułów notorycznie wkłada w prawy bok (ale se wymyślił, naprawdę )
Mój też sobie prawy bok upodobał i też nie rozpoznaję części ciała, najdziwniejsze, że niby jest główkowo a ja go nieraz czuję po obu bokach naraz

Cytat:
Ja żadnego w dłoni nie trzymałam i w ogole nie myślałam za bardzo o zmianie, jedynie ta pamięć mała mi przeszkadza w moim, ale jak już Wy zaczelyscie temat o zmianie to i mi się zachciało

Ja swój telefon mam od lipca 2014, czyli na następne urodziny też teoretycznie mogłabym poprosić o nowy
A może część rzeczy przerzuć z telefonu na Dysk Google?

Cytat:
Ja dla odmiany wszystko niszczę w ciągu dwóch tygodni stłukłam dwie szklanki, dzisiaj spadł mi z suszarki kubek i stlukł drugi kubek
Stary 2015-10-11, 18:03   #4380
andriuszka77
Zadomowienie

Moja mamuśka zrobiła pyyyyszne buraczki ćwikłowe z chrzanem
zajadam razem z kawałkiem gotowanego kurczaka mniiiaaaam

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Ja dla odmiany wszystko niszczę w ciągu dwóch tygodni stłukłam dwie szklanki, dzisiaj spadł mi z suszarki kubek i stlukł drugi kubek
Tluczenie naczyń ? u mnie panuje tradycja, że jak się coś zbije to na szczęście
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości