|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
No właśnie gadałam. On sie boi najbardziej tego, że. " co zostalo zobaczone juz się nie odzobaczy"
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya no i bądź tu mądra, każdy co innego mówi. Ja apap brałam z kawą bo mnie to ratowało, tylko że ja kawy w ogóle nie odstawiałam w ciąży.
Fionka mój też nie chce być ale będę miała położną dodatkowo więc spoko. On sobie poczeka pod salą. Aniqa co do tych wyjazdów to ja najbardziej boję się tego ostatniego chociaż tego nie okazuję. Tż kombinuje jak może kogo mi tu sprowadzić: Teściową, moją mamę, albo pielęgniarkę - no dla mnie to już przegina z tą pielęgniarką, w każdy razie zostaję na te ostatnie tygodnie sama, cieszę się tylko że mnie zdrowie nie opuszcza, nic nie boli i mogę normalnie funkcjonować bo inaczej to nie wiem jakby to było. Dopiero wstałam. Przegięłam zdecydowanie
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
w szpitalu gdzie rodziłam córkę to kazali sobie za to dodatkowo płacić jakieś 250 czy 300 zł za "ubranie ochronne". Wtedy nawet nie zastanawialiśmy się bo cesarka była z przyczyn nagłych, więc mąż czekał. A w tym szpitalu gdzie teraz będzie poród to nawet nie dopuszczają osoby towarzyszącej na salę
tata może kangurować dziecko zanim mama wyjedzie z sali operacyjnej, więc nawet pasuje mi ta opcja ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
no chyba że się boi np że zobaczy kupę :x |
|
|
|
|
#4324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swój telefon mam od lipca 2014, czyli na następne urodziny też teoretycznie mogłabym poprosić o nowy ![]() Ja też mam ze 3-4 pary ok, reszta skurczona Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja z pamięcią to właśnie największy problem mam, mogłabym spokojnie jeszcze tego używać, bo sprawdza mi się, jedynie gdyby pamięć można było rozszerzyć. ;/ Cytat:
Ojejj jakie super!! Gdzie to wszystko kupilas?? Ta sukienka z butkami zeyebista! :Love: taki Mały Skrzacik będzie:Love: Cytat:
![]() Ja wczoraj kupiłam w rossmannie w końcu te chusteczki wylapujace kolor i w tygodniu rzeczy z lumpa chce też już odplamic co trzeba i wyprać, bo chcę potem drugi raz ![]() Wróciłam z kościoła, kurczę!! Niespodziewalam się, ze dzisiaj tak zimno! U nas niby 3 stopnie, ale wiatr taki jest, ze zmarzlam w stopy jak wracałam, a mam tylko z 7 min drogi, leżę pod kocem i nie mogę ich zagrzac ;/;/ oby tylko się nie rozchorowac, bo od nóg można szybko ;/ Siedzę dzisiaj w domu i nosa na dwór nie wychylam, zrobię paznokcie i potem 3 sezon Chirurgów na mnie czeka 2 skończył się tak smutno, wczoraj oglądałam ostatni odcinek, Tz powiedział, że blokuje mi tą stronę, bo cała zaryczana byłam i w sumie aż głowa zaczęła mnie boleć w nocy, aż zła na siebie byłam ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Część Dziewczyny
Staram się podczytywać, ale kiepsko mi idzie. A z komentowaniem, to już w ogóle ;( Miałam już III usg w tym tygodniu (29 t 5 c) i Mała waży 1200 gram (jest o tydzien do tyłu). Dalej są przeboje, już 2 razy wylądowałam na ip z powodu krwawienia, leki dalej biorę. Wizyty mam co około 2 tygodnie. Dalej walczę z bakteriami w moczu, na zmianę urofuraginum i antybiotyk. Dodatkowo teraz jest czas, gdzie bardzo latwo się przeziębiałam i dodatkowo uważam (już dwa razy mnie chwyciło). Niby na zwolnieniu jestem, ale ciągle w nerwach - dodatkowo sytuacja finansowa nam się pokomplikowała mocno. Moja Apka ma telefonie mówi mi, że do porodu 67 dni Z tych większych rzeczy brakuje jeszcze materaca,komody, laktatora i parę kosmetyków. A tak więszokść na szczęcie już mam. A i snuzę udało mi się dorwać na olx, czekam na przesyłkę.Trzymam za Was wszystkie kciuki, gratuluję zdrowych Maluszków jeszcze w brzuszkach i przepięknej Córeczki żanety_b.
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przy kleszczowym też przewieźli na sale operacyjną i wtedy tż dostał wdzianko - bez jakiejkolwiek opłaty - siedział i mnie za rękę trzymał, głaskał.. zabroniłam mu patrzeć, ale był sam ciekawy jak to wygląda.. powiem wam, że poród kleszczowy to wcale nie jest takie piękne, ale jakoś mojego to do mnie nie zniechęciło.. inaczej drugiego dziecka byśmy nie mieli
właśnie rzucił mi się w oczy ten news: http://lodz.tvp.pl/22071657/na-dyzur...przepracowania ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Hope! fajnie, że się odezwałaś, bo się martwiłam.. życzę, by wszystko przebiegło bezstresowo teraz i bez przygód! Dużo zdrowia i jasnej dobrej sytuacji finansowej
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wciagajace Kombinezon kupiłam w sklepie z ciuszkami dla dzieci w moim sklepie, nowy, zaczarowal mnie więc kupiłam od ręki. Sukienkę i botki dostałam od mamy, kupiła w sklepie z używanym rzeczami dla dzieci. Ale jest w stanie idealnym, botki też, i w środku taki kozuszek mają, więc na święta idealne ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Coś mi zzarlo pół posta, przez telefon tak robi ;/ Napisałam ze w moim mieście w sklepie z ciuszkami dla dzieci ten kombinezon kupiłam. 0-3 msca jest. Ciepły, fajny
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wzajemnie Choć u Ciebie magiczna data juz blisssssko
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
hopesuper ze sie odezwalas
![]() Mialam pisac ze milczysz ale akurat podgladalas forum to ponyslalam ze wszystko pewnie ok ![]() Ja nie potrafie juz rozroznic gdzie moje dziecko co ma. Po lewej stronie czyje ogolnie malego konczyny i nisko na dole mnie czesto wali. My juz po obiedzie. Wlasbie z tz gramy w tysiaca a mala czyta nam ksiazeczki
|
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
A tutaj drugi mam na 3-6 mscy
kupiony przez internet drogi był ale musialam go mieć A ja u mamy jestem, segreguje ciuszki do prania w płynie dla niemowląt. Potem bede prasowac i pakować torbę do szpitala. Mój mąż pojechał na mecz dziś do Wawy na narodowy bede kibicować wieczorem żeby tam miał super emocje
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze z wyprawka nie masz problemu i mało Ci już zostalo do dokupienia ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne te ubranka, Malutka będzie ślicznie w święta wyglądała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Was to w ogóle ta opieka okołoporodowa chyba inaczej trochę wygląda. Z tego co czytałam to w Polsce raczej sie nie praktykuje żeby ktoś "z zewnątrz" był na sali w czasie cięcia. Hope współczuję Ci tych problemów obu Ci szybko odpuściły i już nie wracały.
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Hope trzymaj sie, duuuuzo zdrowia życzę Tobie i małej
|
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie Mała dalej poprzecznie ułóżona, i gmyra mi na dole nóżkami ;/ (stąd być może są te krwawienia)andriuszka77, Koritsi_a, syylwuska - dziękuję ;*
Czekamy na cud ♥ Edytowane przez hope_35 Czas edycji: 2015-10-11 o 13:21 |
|
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Adnriuszka śliczne rzeczy
Cytat:
Nie mogę się doczekać szkoły rodzenia. Tż pewnie załapie się na jakieś zajęcia Cytat:
|
|
#4337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ;*
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miała jadać obiady u teściowej to bym z głodu umarła. Na 7 ludzi zaledwie kilka małych ziemniaków a o mięso to można się bić. Tłumaczy "żeby nie zostało i nie wyrzucać".
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam chwilę na spacerze w lesie, pół kosza grzybów z tata przynieslismy, 20 prawdziwkow i babki oraz podgrzybkow sporo
Zimno ale w lesie pachnie cudownie ale bosko tak polazic tylko schylac mi sie ciężko przesyłam Wam trochę zapachów z lasu
|
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Andriuszka nie widzę zdjęc na tel
![]() Rudaska fajne spanie ![]() Hope miło Cię widzieć dużo zdrówka życzę i wpadaj częściej ![]() Ja też nie jestem w stanie rozróżnić co gdzie mała mi wypycha ![]() Ogolnie to po co zaprasza na obiad tyle osób :/ ? Ehh My też u mojej mamy teraz siedzimy na dworze jest tak zimno ze nie mam ochoty stąd wychodzić
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
andriuszka - super! zazdroszczę wypadu do lasu!
ogólnie ja kupiłam własnie chustę elastyczną do noszenia dziecka.. tak wahałam się i główkowałam jaką kupić.. w końcu postanowiłam, że kupię właśnie elastyczną i używaną (bo nie wiem jak często będę używać - na pewno przyda się do podróży samolotem) chociaż tż chce samochodem jechać w kwietniu.. ze starszą córką nie miałam takich wynalazków, ale przy drugm dziecku myślę, że to może być przydane - np przy wyjściu na plac zabaw? no nie wiem - zobaczymy
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie - jak bede na kompie to dodam też innym sposobem , teraz też z telefonu pisze
Halwaya gratuluję zakupu, bede podpytywac, jak Wam sie sprawdzi chusta to też kupię przy porodzie
|
|
|
|
#4343 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale przyjaciele mi wynagrodzili wszystko swoja obecnoscia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tż wczoraj wrócił wcześniej do domu, dzisiaj nie poszedł do pracy - zdycha i wszystko wskazuje na to, że mnie zaraził :/ Więc mamy dzisiaj łóżkowy dzień |
||||
|
|
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowka życzę Wam obojgu! |
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skork masz jutro wizytę to przecież nie zaszkodzi powiedzieć o tym lekarce. Cytat:
Dolinka nie widze na tel zdjęcia tego materaca ale chyba takie coś to warto wymienić żeby było świeżutkie dla maluszka
|
||
|
|
|
#4346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co, dojadalas w domu? ![]() Cytat:
ją na grzybach się w ogóle nie znam, ale uwielbiam klimat leśny i ten zapach niezłe zbiory, tym bardziej, że w tym roku to chyba cienko z grzybami ;/Cytat:
Jakiej firmy kupilas? Ja może po porodzie, jak będziecie chwalimy i stwierdze, że przyda mi się cos takiego, to tez kupie ![]() Cytat:
A ja zrobiłam paznokcie i zaczynam pierwszy odcinek 3 sezonu ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kocham zbierać grzyby, kilometrami potrafię lazic za nimi, nawet cały dzień pół kosza to takie nic potrafiliśmy przynosić z tata dziennie po 300 samych prawdziwkow jak był wysyp A najlepsze ze ja nie przepadam potem za.ich jedzeniem chyba ze w sosie albo w krokietach z miesem i grzybami większość rozdaje po rodzinie, samo zbieranie mnie cieszy a psy dziś ze mną szalaly
|
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i tak wielkie boje były z rodzicami jednymi i drugimi bo oni oczywiście mieli dwa razy dłuższą liste tych co to nie wypada nie zaprosić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue tylko my z TŻ dojezdni bo ich tam w domu jest 5, ale od początku jak ich znam nie mogę się nadziwić tym obiadom
Zawsze wracam głodna stamtąd. TŻ chyba też bo razem w domu dojadamy hehe A ten ból spojenia to taki klujacy jest? bo mnie boli przy chodzeniu ale myślałam ze to mały na pęcherz ciśnie ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Sylwuska no,zaraz będę przygotowywać ziemniaki na domowe frytki
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

chyba, ze ma bóle wspolczulne

i marzy mi się biały, bo teraz mam granatowy 

przecież zdają sobie sprawę, że Wy za to musieliście zapłacić