Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 22:01   #4351
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Czarnula, wow, to jeszcze moze byc tak, ze na Święta Pola będzie z Wami !
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:04   #4352
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Także testy owulacyjne i gumki na najbliższe lata jak dla mnie najlepsze. Po tabsach jak już któraś pisała zero chęci na sex. ..
Ale co? do 1 miesiączki po porodzie zamierzasz robić codziennie czy jak? poza tym plemniki przeżywają chyba do 5 dni w drogach rodnych więc 48h przed Cię nie ratuje za bardzo

A co do antykoncepcji - my używaliśmy NPR + gumki w fazie przedowualcyjnej i owulacyjnej a potem bez myślę ze teraz raczej gumki minimum do pierwszego okresu a potem się zastanowię nad tabasmi czy może spiralą
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Szyjki już nie mam, rozwarcie jest tak na 1.5cm, do tego pojawiło się plamienie. Dostałam skierowanie i lekarz mówi, że lepiej niech mnie tam zbadają, sprawdzą czynność skurczową i ocenią czy chcą ciąć czy nie (ja mam to wskazanie do CC), bo mogę nie zdążyć potem. Mówi, że może być też tak, że mnie po prostu zbadają, ocenią czy trzeba CC i wyślą do domu albo położą na dobę na obserwację. Gdybym mi się plamienie nasilało, to mam jeszcze dzisiaj jechać.
Generalnie badanie mnie dzisiaj mega bolało, mimo że mój gin jest bardzo delikatny zawsze, ale mówi, że nie dziwi go, że mnie boli, bo teraz to już musi boleć. Ale powiem wam, że jak mi powiedział, że mnie wysyła do szpitala, to mimo że można się było czegoś takiego spodziewać, to mi się w momencie gorąco zrobiło
żeby było wszystko dobrze i bez "emergency cc"
Stary 2015-12-22, 22:09   #4353
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zamawialy literki nad lozeczko mozecie jakies polecic? Nie wiem jakie najlepsze drewniane materialowe czy z tworzywa
ja mam stąd: http://www.pakamera.pl/amdecor-0_s12257808.htm
i one sa z płyty mdf

jakbyś chciała drewniane to meega dużo kosztują
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
A propos literek to pochwalę się obrazkiem który zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki bede Was nadrabiac jak bede bardziej ogarniac rzeczywistosc.. Boli jak cholera serio.. Poprosilam o kolejna dawke przeciwbolowych bo prawie zwymiotowalam z bolu jak sie chcialam przekrecic z boku na bok..

Z Malutkiem wszystko ok zbadali Go pod katem oddychania,infekcji i wszystkiego przez to ze postekiwal ale lekarz stwierdzil,ze po prostu mial ochote dogrzac sie w inkubatorze rano go mi przywioza

A ja czuje sie psychicznie w dolku,bo nie jestem w stanie wstac do niego i pojsc chociaz z nim pobyc
obyś się jutro lepiej poczuła
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie, Mały waży 3500, szyjka miękka 2 cm.
Nastepna wizyta 04.01 jak dotrwamy
Mówił ze nie trzeba zebym jezdzila na ktg, tylko mam ruchy liczyc i w razie czego do szpitala jechac.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Ewusia i Kinga po wizycie ok. rozwarcia brak wszystko pozamykane wizyta 29.12 proszę o dopisanie
maluch waży pi razy oko 3400 (2tyg. temu ważył 2700)
jak nic nie ruszy to 4.01 i 6.01 ktg a 8.01 szpital no i do 14.01 powinnam urodzić bo to będzie już 2 tyg. po terminie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość

A to tak dużo trzeba brać tego wiesiołka ?!? Łoo matko a ja tylko jedną biorę i się cieszę :-D od jutra łykam więcej
no tyle trzeba ja też biorę 6 dziennie
Cytat:
Szyjki już nie mam, rozwarcie jest tak na 1.5cm, do tego pojawiło się plamienie. Dostałam skierowanie i lekarz mówi, że lepiej niech mnie tam zbadają, sprawdzą czynność skurczową i ocenią czy chcą ciąć czy nie (ja mam to wskazanie do CC), bo mogę nie zdążyć potem. Mówi, że może być też tak, że mnie po prostu zbadają, ocenią czy trzeba CC i wyślą do domu albo położą na dobę na obserwację. Gdybym mi się plamienie nasilało, to mam jeszcze dzisiaj jechać.
Generalnie badanie mnie dzisiaj mega bolało, mimo że mój gin jest bardzo delikatny zawsze, ale mówi, że nie dziwi go, że mnie boli, bo teraz to już musi boleć. Ale powiem wam, że jak mi powiedział, że mnie wysyła do szpitala, to mimo że można się było czegoś takiego spodziewać, to mi się w momencie gorąco zrobiło
dobrze ze lekarz Ci wysyła, trzeba wszystko sprawdzić
a to plamienie to samoistnie Ci się pojawiło czy po badaniu? bo ja po wczorajszym badaniu mam nadal ale gin mi powiedział ze to normalne przy tym stanie szyjki...
no ale skoro Ty masz skierowanie na cc to tym bardziej trzeba obserwować bardziej, żeby zdążyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:10   #4354
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:

łosz... dawaj znać odrazu co i jak
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:13   #4355
86ewula
Rozeznanie

No właśnie jeszcze tego nie rozgryzłam jak to zrobić do pierwszego okresu he he cholera go wie kiedy się go spodziewać
My też npr + ponad pół roku testy (żeby spr właśnie pik LH) i gumki. A po bez. Zobaczymy jak to będzie po połogu.

Czarnulax to powodzenia w szpitalu. Wiadomo jak trzeba będzie zostać to dla dobra maluszka , jak cc to super bo prezent na święta ... byle nie trzymali od tak sobie przez święta ....

to się dziewczyny zaczyna nasz wątek rozkręcać. .. Czytam ale mam wrażenie że mnie to jeszcze nie dotyczy :-D
ciekawe kiedy mój Dawid przypomni o sobie mam nadzieje że w połowie stycznia. .. nie wcześniej :-D

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-12-22 o 22:15
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:21   #4356
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja w zyciu kompotu z suszu nie pilam. Nie robi sie u mnie tego za to ryba po grecku i sledzie

Kinga, Koktajlowa dziekuje za info o literkach. Magda tez wlasnie myslalam zeby zrobic samemu ale tak jak Kinga mowi tz mnie uswiadomil ze bedzie sie kruszylo. Takze wole kupic gotowe...

Jerzyczka trzymaj sie mocno kochana. Serduszkiem jestesmy z Wami jutro juz maly bedzie z Toba i na pewno pczujesz sie lepiej...

Lune super ze wszysto z Wami ok

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:22   #4357
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Czarnula powodzenia i 3maj sie dzielnie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 22:30   #4358
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia nie po badaniu
ewula no mam nadzieje, że jak nie będzie jeszcze trzeba, to z okazji świąt nie położą mnie od tak sobie.
Stary 2015-12-22, 22:31   #4359
Casaa
Zakorzenienie

Czarnula, mam nadzieje, ze jeszcze troche 2w1 pobedziesz

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:59   #4360
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Uaoo dobrze że twoja książka wyglada ok

Jerzyczka, nie przejmuj sie. Każdy inaczej odczuwa takie rzeczy. Ja dzis kłóciłem sie z panią anestezjolog czy mnie boli czy nie :/
Mi dzis polozna powiedziala,ze calkiem sporo juz przeciwbolowych dostalam. Wkurzyla mnie,bo wzielam tyle ile potrzebowalam a nawet mniej. A ta co jest na zmianie nocnej "matko,pani pierwzza doba po cc,zaraz Pani bol usmierze do rana" i zaaplikowala mi morfinke z pyralgina. Mialam po tym totalny odlot,mdlosci ale zasnelam tez

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja polecam sie zabezpieczac po ciazy jak tylko sie da
My z mezem przez 6 lat wlasciwie sie nie zabezpiecAlismy, zdecydowalismy sie na corke to udalo sie w 2 cyklu
Synek na ktorego wlasnie czekamy jest totalna wpadka i to z jednego stosunku w ciagu miesiaca gdzie wydawaloby sie ze owu jest w tym czasie niemozliwa...
No wiec jest
Po pierwszej ciazy plodnosc wzrasta wiec warto sie miec na bacznosci
Tez nie wiem co z antykoncepcja po porodzie. Nie chce tabletek,a gumek sie bede bala mimo ze nigdy nie zawiodly ;p bo Kuba to wpadka kontrolowana

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To Wy tak szybko drugiego dziecia chcecie?

Co do Wigilii, to u mnie jest mało dań: barszcz czerwony na zakwasie + uszka z grzybami, potem karp smażony + kapusta z grzybami, kompot z suszu. No i ciasta - obowiązkowo sernik, a poza tym to co sobie umyślimy, w tym roku ja piekę sernik, piernik i makowca
No i sałatka jarzynowa.

Ja kompotu z suszu nienawidzę, kapusty też

Jerzyczka,
biedaku Niestety, po CC boli bardzo. A dają Ci przeciwbólowe na bieżąco? Bo dziwię się, że aż musiałaś prosić, bo u nas na początku kroplówki, a potem regularnie przynosili paracetamol. Przewracanie z boku na bok najgorsze, ja na początku spałam tylko na plecach.
Bardzo szybko Cię pionizowali. Ty miałaś znieczulenie ogólne czy w kręgosłup?

W kregoslup,podpajeczynowko we

Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie kochana *

Ja sie zawzielam w sobie i bylam u Kuby. Szlam mega powoli,bolalo jak nie wiem,ale bylam u Niego,pomizialam po raczce i zadalam milion pytan pielegniarce,ktora jest tam z dziecmi. Trzymajcie kciuki,zebym Go rano dostala
Jest uroczy i wszyscy mowia,ze podobny do mnie nawet tż stwierdzil,ze taka minija jak mi sie uda to wrzuce fotki do klubu
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 23:07   #4361
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Lune duży chłopak Ci rośnie.

Dasz radę to zrobić sama?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Wiedziała lepiej ?

Dokładnie, wiedziała lepiej czy mnie boli

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Czarnula trzymaj się
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 23:11   #4362
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula trzymajcie sie mocno razem z Polcia

Jerzyczka ale zawzieta mamunia z Ciebie. Super:-*

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-22, 23:12   #4363
niepozorna
Zakorzenienie

Uaoo super, że książki są okej
Jerzyczka jutro już będzie lepiej Teraz odpoczywaj i zobaczysz, że niedługo dojdziesz do siebie j będziesz cały czas z Kubusiem
Lune super, że z Małym wsio okej
Czarnula

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 01:02   #4364
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Mnie sie uda strasznie rozrosly i nie wiem czy to woda czy tluszcz, ale gdyby nie to pewnie tez bym wlazla w swoje spodnie sprzed ciazy. No i u mnie waga przeskoczyla juz magiczna liczbe 80. Ech chcialabym juz urodzic i wrocic do swojego normalnego wygladu.
Dzisiaj w przychodni spojrzalam sie na palce u rak i na stopy (w japonkach bylam) to sie przerazilam,dwa razy takie jak normalnie :-/

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Tak Kinia robie to sama^^ Nogi sama gole, "bożene" też.
Właśnie teraz zauważyłam jak puchną mi łydki i stopy...:/ dramat!!!

bozene bez lusterka?! Dawaj zdjecie brzucha albo instrukcje jak ja bez patrzenia golisz :-D

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Kamilka prywatnie żądzą się swoimi prawami... podobno im wcześniej się człowiek przełamie i zacznie funkcjonować tym lepiej dla niego, cieżko powiedzieć, w poniedziałek się przekonam

A implant podskórny....takie 5 cm - grube chyba na 2 mm coś zaraz pod skórą zazwyczaj na ręce od wewnętrznej stronie, co powoduje że brzuch nie urośnie^^ opini nie znam powiem szczerze, brzmi dobrze, ale też nie każdy chce tyle wywalić na zabezpieczenie i też nie wszędzie robią, niebyt wiele tych klinik chyba w Polsce jest
Tutaj jest dofinansowany i jakies grosze kosztuje

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja polecam sie zabezpieczac po ciazy jak tylko sie da
My z mezem przez 6 lat wlasciwie sie nie zabezpiecAlismy, zdecydowalismy sie na corke to udalo sie w 2 cyklu
Synek na ktorego wlasnie czekamy jest totalna wpadka i to z jednego stosunku w ciagu miesiaca gdzie wydawaloby sie ze owu jest w tym czasie niemozliwa...
No wiec jest
Po pierwszej ciazy plodnosc wzrasta wiec warto sie miec na bacznosci
Jak to,przez 6 lat bez zabezpieczenia i NIC?!:-D

Czarnula-bede trzymać kciuki jutro

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 02:45   #4365
tygrysek83
Zadomowienie

Moje dziecko nie lubi spac
Stary 2015-12-23, 04:32   #4366
candyyfloss
Zadomowienie

Gratulacje dzieciaczków
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 04:46   #4367
kinga1701
Zakorzenienie

Czarnala powodzenia mam nadzieje, ze dziś już lepiej.

Jerzyczka gratuluję, że dałaś rade pójść do małego. Dobrze, że na nocke przyszła milsza pielęgniarka. Jak dziś się czujesz? Pewnie Ci niedługo Kube przywiozą.

Tygrysek, co sie dzieje płacze mała?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 04:49   #4368
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dokarmili mm i nie spytali o zdanie nawet
Dzis mam zamiar dostawiac jak najczesciej!

Melduje naprawde spoko nocke: nawet drugi raz siku sama zrobilam juz powoli. I teraz przyszla polozna jak spalam twardo,ja sie budze nagle i w krzyk,bo stala nade mna z pistoletem-termometrem ahahha poplakala sie ze smiechu a ja taka przerazona

Dala mi znowu dawke pyralginy i pozbylam sie w koncu juz wenflonow plus tabletki przeciwbolowe,ktore mam wziac kolo poludnia,zeby w ogole nie dopuscic do rozhulanka sie bolu. No i to jest super podejscie a nie,ze przez poerwsze godziny po ja sie musialam prosic tamtej o cos na bol

Jejku,mam nadzieje,ze dostane Kubulka kolo 8 no..
Stary 2015-12-23, 04:54   #4369
kinga1701
Zakorzenienie

Ja się obudziłam z strasznego snu śniło mi się, że dostałam krwawienia w jakiej szkole i zabrali mnie do szpitala i urodziłam. Co za sen nigdy więcej, wstałam przerażona szybko do łazienki, ale sucho. Brzuch boli jak na okres, uczucie jakbym miała zaraz okresu dostać o jeszcze mi nie dobrze. Chyba z nerwów to wszystko. Wróciłam do łóżka, małego obudziłam. Poruszał się i trochę mi lepiej.

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Jerzyczka, aż się przerazilam, z tym pistoletem. Ale sobie to wyobrażałam i Twoja minę jak krzyczysz i położnej. jak to musiało wyglądać. Ciesze, się ze juz lepiej to pewnie dlatego ze Kubusia zobaczylas i on dał Ci siły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 05:05   #4370
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kinga,ale sen nie dziwie sie,ze sie wystraszylas!

Ja chyba Kubus plus te przeciwbolowe wiesz? Bo mi naprawde tamta ich szczedzila i w dodatku w pierwsza dobe no
Dzis mam nadzieje na lepszy dzien!
Mam zamiar isc sie wykapac zaraz,trzymajcie kciuki!

A ja sie tak zerwalam ze strachu,ze az mnie w bol bol rany wzial.. Co za akcja

I dzis dostane suchary! (nie to zebym wczoraj ich nie podjadala..)

I dla dziewczyn,ktore beda mialy cc: proscie wymagajcie wiec przeciwbolowych! I po morfinie moze Wam sie robic slabo i mdlo wiec zamknijcie oczy i zawsze sie troche przespicie

Sama za siebie kciuki trzymam.. Czekam na wolna lazienke i bede szla tiptopkami pod prysznic

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

A tamta polozna nowa co dawala te leki nawet mnie pochwalila,ze ladnie wytrzymalam cala noc i czy napewno mnie nie bolalo a ja naprawde sie wyspalam w tym czasie i zbieralam sily na synka jejku niech z Nim bedzie ok wszystko..
Stary 2015-12-23, 05:10   #4371
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka Ty może zaczekaj z prysznicem na męża, żeby Ci pomógł to jednak duży wysiłek jeszcze będzie. Kiedy ma przyjść?
Tez mi się wydaje, że jak nie dają to trzeba prosić obprzeciwbolowe, przecież jak nie boli to nabieramy siły a tak to tylko się człowiek meczy.
Stary 2015-12-23, 05:39   #4372
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka Ty może zaczekaj z prysznicem na męża, żeby Ci pomógł to jednak duży wysiłek jeszcze będzie. Kiedy ma przyjść?
Tez mi się wydaje, że jak nie dają to trzeba prosić obprzeciwbolowe, przecież jak nie boli to nabieramy siły a tak to tylko się człowiek meczy.
Wykapalam sie sama,dalam rade-mialam stoleczek pod prysznicem w razie gdyby mi sie slabo robilo
A maz i goscie na 15,bo tak sa u nas odwiedziny dopiero
Stary 2015-12-23, 05:47   #4373
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Czarnulax - za Was

Cytat:
Tygrysku - Laura się cieszy, że w końcu widzi Mamusię i dlatego nie chce spać

Jerzyczka - dzielna kobieta z Ciebie ! Bardzo ładnie sobie radzisz Synka na pewno Ci niedługo dadzą I na pewno jest śilczny ! Nie zobaczę zdjęć bo nie mam dostępu do klubu ale na pewno jest piękny Dużo siły życzę

Edytowane przez Kruszynkaa86
Czas edycji: 2015-12-23 o 05:51
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 05:50   #4374
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kruszynka dzieki

Wiecie co jest najbardziej niesamowite? To jak sobie pomysle,ze te nozie,raczki jeszcze dwa dni temu mnie smyraly i kopaly od srodka to mnie po prostu tak rozwala jakos,niesamowite ze czlowieka nosilam w sobie
Stary 2015-12-23, 05:54   #4375
kinga1701
Zakorzenienie

Właśnie, a nie czeka się rano na ruchy ? Jednego dnia ten mały człowiek kopie rusza się nam w brzuchu a drugiego dnia patrzymy juz na niego
Stary 2015-12-23, 06:00   #4376
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie, a nie czeka się rano na ruchy ? Jednego dnia ten mały człowiek kopie rusza się nam w brzuchu a drugiego dnia patrzymy juz na niego
Ja nawet juz o ruchach nie mysle szczerze Ci powiem. W glowie tak martwie sie o malego non stop,ze nie mam kiedy pomyslec o ruchach
Stary 2015-12-23, 06:06   #4377
candyyfloss
Zadomowienie

Jerzyczka - na pewno z małym będzie wszystko dobrze

Po cichu zazdroszczę, ale już niebawem doczekam się swojego maleństwa.

Ja wczoraj miałam ostatnią wizytę u diabetologa. Kobieta bardzo zadowolona i powiedziała, że oby więcej takich pacjentek.

W nocy miałam dość silne bóle jak na @. Do wytrzymania to było, ale przybierają na sile.

Edytowane przez candyyfloss
Czas edycji: 2015-12-23 o 06:07
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 06:19   #4378
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kinga to mialas sen nie mysl juz o tym

Jerzyczke biedna przez sen chcieli zastrzelic dostaniesz dzis Kubusia od razu sie lepiej poczujesz

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-23, 06:25   #4379
tygrysek83
Zadomowienie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Kinga współczuje koszmarów.

Jerzyczka, cieszę sie ze juz lepiej. Obyś nie trafiła juz na ta położna w następnych dniach. We mnie tez strzelali w nocy.

Laura jest zupełnie inna niz Kinga. Budzi się co1-1,5h i domaga jedzenia. Mam chyba problem z sutkami bo bolą niemiłosiernie.
Stary 2015-12-23, 06:50   #4380
kinga1701
Zakorzenienie

Tygrysek czyli ciężka noc za Tobą, jak się czujesz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości