|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Limonka nie mam pomysłu, sama bym nie wiedziała co zabrać... Jakbym musiała leżec w szpitalu to moje cukry bylyby dramatyczne - jak sie ruszam po kazdym posiłku (czyli 6ciu, nie licząc nocnego) to są ok. A jak tylko śmiem poleniuchować to są za wysokie. Ale może orzechy, wafle ryżowe albo jakieś inne, chleb wasa, herbatniki...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki poszukam takiej. Na pierwsze dni na pewno zostajemy we troje u mamy żeby załatwić sprawy urzędowe i nie jeździć 60km w jedna stronę. W tej szafce mam zasłonę tylko na czas układania wsadzilam ja na parapet.
Na torbie mam listę czego brakuje w torbie. A na półce wisi lista co trzeba do niej kupić z rosman wraz nazwami firm żeby "tata" tylko pani kartkę dał wrazie w ![]() jakby co tfu tfu to z czystym sumieniem mogę rodzić . Musze teraz odkopać swoje łóżko do spania a jutro będę myśleć gdzie schowam swoje rzeczy jak dziecku dziś półkę oddałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4384 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś dziś opadłam z mocy chyba przez ten skwar... leże w łóżku od godziny i mam ochotę zjeść jakiegoś owoca ale nie mam nic tż po piwku bo mecz więc chyba muszę wstrzymać się do jutra
|
||
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Panterka, to planujesz mieszkać jakoś na 2 domy? Na weekend na wieś a w tygodniu u mamy? Dobrze rozumiem? Myślę ,że składana wanienka jest lepsza niż dmuchana, tak jak twierdzą dziewczyny. |
|
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyszedł mi tutaj skrót myślowy, zestawiłam razem dwie rzeczy, których nie mam i jakbym miała wybierać na co wydać kasę, to raczej na kokon. U nas przed pierwsze 2 tygodnie mała spała z nami, ale nie czułam się komfortowo gdy była między nami bez niczego, zaimprowizowałam kokon z cebuszki, sprawdziło się.
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały od początku spał w łóżeczku i chyba pierwsze 2 miesiące w rożku więc dla mnie jest niezbędny. Ze 3 nocki z nami w łóżku na początku spędził ale w pewnym momencie byłam tak zmęczona że bałam się że spadnie mi z łóżka a jak kp to spał raz w środku raz od brzegu. No i nie bałam się że ja go przygniote tylko że mąż to zrobi. Raz odłożyłam do łóżeczka i tak zostało. Tylko nad ranem brałam do siebie. A chce mieć rożek na zmianę bo kiedyś ten jeden muszę przeprac
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
AISHA pierwsze dni we troje u mamy póki nie załatwimy urzędów. Miesiąc czasu Tż ma być w domu wiec wtedy będziemy mieszkać na wsi po tym miesiącu wolnego nie wiem jak dalej będzie. Na pewno na czas jazd doszkalających i egzaminów będę spać u mamy.
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce wyladowac w szpitalu. Dziewczyny dziekuje za podpowiedzi apropos kolderki. Czyli niemowlaczki spia w spiworkach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
|
#4393 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Napiszę tylko, że jestem padnięta, bo nie posłałam dziś córki do żłobka - spędziłyśmy razem cały dzień (poza moją wizytą u dentysty, kiedy podrzuciłam ją mojej babci) i podziwiam mamy, które na co dzień ogarniają dzieci bez niczyjej pomocy Ja jestem wypompowana.U dentysty byłam pięć minut, zęby zdrowe, nawet kamienia mi nie ściągnęła, bo powiedziała, że nie ma. Wpisała w kartę ciąży, że jest ok ![]() Z gorszych rzeczy - poślizgnęłam się na takim piesku na kołeczkach i upadłam na brzuch w domu ![]() Cytat:
Ja nie jem mięsa, ale czasem dla gości jeszcze kroję do niej szynkę konserwową w kostkę.Gratuluję zakupów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szybko Cię odłączyli - oby nie działo się nic niepokojącego!Cytat:
Temat był już poruszany i w większości nie kupujemy Ja przy starszej córce kołdry zaczęłam używać koło roku, poduszki koło dwóch latek, więc spokojnie możesz się wstrzymać z zakupem!Cytat:
Trzymam kciuki za fikołka jednak! Znam osobiście dwie historie obrotu już w 9 miesiącu, więc jest jeszcze czas! Cytat:
Cytat:
To dawaj znać, jak będziesz już wiedzieć, co się dzieje.Cytat:
U mnie rolę kokona przy córce spełniała czasem poduszka do karmienia ta duża, np. jak mała leżała na kanapie
|
||||||||
|
|
|
#4394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja śpiworka nie miałam. Mała spała w otulaczu albo pod cienkim kocykiem. Ale śpiworki też dziewczyny polecają
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
acidka współczuje, obserwuj się teraz, bo uoadek to zawsze upadek. Ja mam wskazania neurologiczne - torbiele pajęczynówki
Ja nie kupuje kokonów. Kupiłam rożek i to też dlatego, że szpital wymaga. Widzę, że jednak karty nosicie. To ja też już będe dla własnego komfortu psychicznego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej, poważnie brzmią te torbiele. Czyli pewnie konsultacja to formalność i na przełomie lipca i sierpnia będziesz tulić małego
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam rożek bo szpital wymaga i żeby Tż się nie bał brać, bo 3 dzieci swojej siostry to długo się bał brać i wziął dopiero jak były starsze a właściwie ktoś mu podał hehe i się na mnie ze zdumieniem patrzył jak jej 2 dziecko wzięłam bez żadnego roźka bodajrze 6-9tyg od urodzenia. Śpiwór jeden letni na pewno mam a reszta nie wiem jakiej grubości są bo dawno w dużą szafę Julki nie miałam potrzeby zaglądać jak byłam w domu.
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0176550016.html |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myslalam, ze w rozku bede go sobie nosic, w spiworku bedzie spal,bo tam moze nozkami manewrowac sobie, w kokonie bede go kladla na drzemke, czy by sobie lezal na dole czy u gory w domu. Bujaczek bede miala na dole, ma 2 mozliwosci kolysania, wibracje i melodyjki. Chce to na drzemki i tak by bylo mu przyjemnie. Kokon mam do 8 miesiaca zycia. FB_IMG_1529445036474.jpgFB_IMG_1529445055771.jpgFB_IMG_1529445064768.jpgFB_IMG_1529445070988.jpgFB_IMG_1529445076140.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jestem uzalezniona troche od pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4402 |
|
Raczkowanie
|
U nas sprawdziła się huśtawka (mieliśmy akurat fischer price butterfly), z tym że niewskazane jest, żeby dziecko bujało się dłużej niż pół godziny na raz, używaliśmy chyba z 2 miesiące i sprzedałam. Kupiłam fotelik bujaczek baby bjorn i to był strzał w 10. Do dzisiaj jest w użyciu, teraz jako bujane krzesełko.
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już nie śpię. W szpitalu pobudka 5.30 i co chwilę coś chcą:p W nocy co dwie godziny sprawdzanie tętna, zawału można dostać jak ktoś wbija o 3 i stoi nad wami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Cytat:
śpiworek mam taki sam tylko z różowymi dodatkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Śniły mi się gofry i nowy przepis do nich miałam iść spać dalej ale przez ten sen juz nie usunę i wyciągam mikser
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez ta cukrzyce sie w ogole nie wysypiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
U nas tez sprawdzilo sie woombie, wlasciwie prawie cały czas na początku go mieliśmy w tym.
Co do ciuchów jeszcze uwielbiam sklep next, jakosciowo byłam bardzo zadowolona, wiec polecam. https://www.next.pl/pl Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Na torbie mam listę czego brakuje w torbie. A na półce wisi lista co trzeba do niej kupić z rosman wraz nazwami firm żeby "tata" tylko pani kartkę dał wrazie w 

tż po piwku bo mecz więc chyba muszę wstrzymać się do jutra 

Ja jestem wypompowana.

szybko Cię odłączyli - oby nie działo się nic niepokojącego!
Ja przy starszej córce kołdry zaczęłam używać koło roku, poduszki koło dwóch latek, więc spokojnie możesz się wstrzymać z zakupem!
śpiworek mam taki sam tylko z różowymi dodatkami.