|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Bo np. z pieczarkami nie mam takiego problemu, smażą sie i luz, ale z jajkami nie daję rady.
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Iza dziękuję, jak zwykle można na Ciebie liczyć
kurcze chyba właśnie tak przeskoczę...tylko na ile?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#4384 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja:
Ś: Bułka grachamka z szynka i pomidorem, sok pomidorowy szklanka + nektarynka IIŚ: pół bułki z ziarnami z polędwicą sopocką, pomidorem i ogórkiem, 150g tuńczyka w sosie własnym, sok marchewkowo bananowy O: 50g kotletów sojowych czyli 7 małych kotlecików + 2 pomidory K: jogurt naturalny, kromka chleba razowego z polędwicą z warzywami, pół pomidora, sok pomarańczowy Poproszę o ocenę |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego nikt mi nie pomoże ??
|
|
|
|
#4387 |
|
Przyczajenie
|
Redukcja
Mój wczorajszy jadłospis - druga próba wzbogacony o siemię i o oliwę z oliwek.. starałam się też zwiększyć kaloryczność ogólną. Nadal nie za bardzo wiem jak to jest z tym połączeniem: węglowodany + tłuszcze. Podajcie proszę przykład takiego zestawienia - albo znajdźcie je w moim jadłospisie jesli jest. śniadanie: 1 nektarynka; a za pół godziny: 1 kromka chleba pełnoziarnistego + 2 liście sałaty + 100g twarogu chudego + pół ogórka + 4 winogrona zielone II śniadanie: 1 pomidor duży + 100 g serka wiejskiego + 1 duży plaster szynki + 1 łyżeczka oliwy z oliwek 4 winogrona Obiad: 100 g makaronu razowego, leczo ; ziemniak dorzucony cichaczem przez mamę; grillowany schab (ok. 70 g) Podwieczorek: szklanka maślanki, 5 śliwek, łyżka siemienia lnianego , 3 łyżki otrąb pszennych; ¼ grejpfruta (tyle dla mnie zostało :-/) Kolacja: ½ papryki+ 1 marchewka, ¼ sałaty lodowej, łyżeczka oleju rzepakowego, 50 g serka wiejskiego, jajko gotowane
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
a ja planuje moje dzisiejsze R/W/U.
1. mandarynka, homo nat1, 5 moreli suszonych (są takie suszone bez cukru i w ogóle) 2. szklanka jogurtu naturalnego 3. zupa z kapusty, ziemniaka, kawałka kurczaka i marchewki. 4.jabłko, 4 morele suszone. 5. wiejski lekki, ogórek kiszony EDIT. uległ trochę zmianie.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-07-30 o 16:35 |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
R/W/U...które masz w końcu w planie ?
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
No to wygląda i właśnie dlatego chciałam wiedzieć o co tak naprawdę chodzi moniczce. Pod jakim kątem to chce oceniać.
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
yhy niestety tak
i brak zdrowych tłuszczyMoniczko wiesz że jesz poniżej 1000kcal
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4394 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka powinna byc minimalna zawartosc bialka w produkcie zjadanym na kolacje?
|
|
|
|
#4396 |
|
Przyczajenie
|
Redukcja
Sniadanie: serek wiejski Obiad: zapiekanka szpinakowa w sklad ktorej wchodzil: szpiank ,papryki czerwona i zółta, cebula, czosnek,ser zółty, ser brie, Jajak i przyprawy: ziola, pieprz, sol, no jakas sałateczka tzn kapustka pekinskaKolacja: zapiekanka ta sama co na obiad zostało wiec nie chcialam zeby sie zmarnowała3 l wody, jedna kawa, i herbatka na cellulit:P |
|
|
|
#4397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dwie łyżki kaszy?! co to ma być? to nie R, to głodówka! policz kalorie, to nie takie trudne i zastanów się, co robisz ze swoim ciałem i co robisz ze swoim życiem. Bo to często idzie ze sobą w parze.Cytat:
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko, ale z tego co prezentujesz to się jednako niebardzo starasz. Gdyby przynajmniej jakiekolwiek zmiany w tym co jest - zamiast jabłka banan, do obiadu więcej kaszy, ryżu, inne kolacje niż sam serek wiejski, czyli czyste białko redukcyjne, zamiast jogurtu O% serki homo przynajmniej z jakimi dodatkami. Chyba jeszcze u ciebie nie widziałam pieczywa...jak już piszesz, że narazie nie zmieścisz więcej jedzenia to wybieraj energetycznie bogatsze rzeczy...
|
#4399 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To smaz bez oporów na oliwie z oliwek, a kontaktu węgli z tłuszczmi nie spowodujesz Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4400 |
|
Raczkowanie
|
R/U
1. serek wiejski ze szklanką jagód Nescafe Frappe z mlekiem 1,5% 2. Mc Flurry z Crunch & Caramel 3. ok. 400g warzywa na patelnie (ja je ugotowalam :P) + mała piers z kurczaka gotowana + 5 ogórków małosolnych + keczup 4. Danacol naturalny + malutkie jabłuszko serek wiejski lekki + 1,5 szklanki jagód + 100 ml mleka 1,5% Edytowane przez miss Serena Czas edycji: 2008-07-30 o 17:45 |
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
U z wejściem na lekkie R [?]
1. Owsianka z 200ml mleka 1,5%(3 łyżki płatków owsianych, troche otrąb), jogurt naturalny 1%, troche borówek, jabłko 2. Kromka chleba graham z pomidorem, ogórkiem i sałatą, połowa wieśniaczka z borówkami, jabłko 3. 2 gołąbki 4. Kromka chleba graham z twarożkiem chudym, ogórkiem i pomidorem, połowa wieśniaczka, kilka winogron 5. Serek homo naturalny, kilka orzechów I jak? Chce być na lekkim U, na którym mogłabym sobie pozwolić na niektóre rzeczy i schudnąć, jednak nie zależy mi na stracie wiele kg. |
|
|
|
#4402 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
Mogę prosić o ocenę mojego wczorajszego jadłospisu??
z góry dzięki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a w leczu: cukinia, papryka, patison, pomidor, zioła - żadnej kiełbasy, ani tłustego mięsa do tego.
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
U
śn: 4 kromki pszennego tostowego + twarożek + szynka +pomidor + masło II śn: serek homo BAKUŚ biszkoptowy (pyyycha!!!) i banan O: 2 średnie pulpety z kurczaka, 4 srednie ziemniaki, zmixowana marchrewka xD P: 200g jogurtu naturalnego z 10 małymi morelami ![]() K: 4 kromki pszennego tostowego+ szynka + masło + pomidor/ketchup (2 z tym, drugie z tym) myślę, że taki jadłospis jest ok ?
Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduję się, że ta studnia nie ma jednak dna. Edytowane przez starlight Czas edycji: 2008-07-30 o 20:09 |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
W:
1.owsianka z mlekiem 0,5%, orzechami włoskimi i cynamonem kawa zbożowa z odrobiną mleka [odzwyczajam się od zwykłej ]2.nektarynka, pół jabłka, 4 śliwki 3.kromka [90g, więc duża] razowca z ziarnami soi z szynką drobiową, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem + 2 marchewki do podgryzania ![]() 4.risotto z kurczakiem + mieszanka chińska z mrożonki 5.serek wiejski 200g. + sałatka [sałata, papryka, ogórki, szczypiorek,cebula] 6.tuńczyk z puszki w sosie własnym [słony był okrutnie ] + 2 wafle ryżowe ze słonecznikiem + 2 rzodkiewy![]() proszę o ocenę..
|
|
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
skromne W
sponsorowane przez W :P jak Wieśniak ![]() ![]() trudno nazwać to posiłkami, po prostu jadłam to, co było w lodówce, a więc... Wieśniaki! Wieśniaki i batony cini minis (ktore chyba nigdy mi sie nie znudza -.-') (czas wybrać się na zakupy -.-'', ale nie chciało mi się wychodzić z domu)I bułka grahamka, bułka orkiszowa, serek wiejski lekki 150g, cini minis baton II frutapura, baton cini minis, serek wiejski 150g, cappucino slodzone fruktozą III serek wiejski lekki 150g :|, mała bułeczka razowa (bardzo malutka, wyglądała jak ciasteczko razowe) IV serek homogenizowany naturalny (250g) z kakaem (10g) V tuńczyk wsw (130g), musztarda rosyjska (10g), sałata, szczypiorek, papryka, czerwona cebula ![]() VI serek wiejski lekki 150g , łyżka miodu (10g), dwie łyżeczki płatków orkiszowych (dziwnie smakują), dużo otrębów pszennych, łyżka kakao, baton cini minis
|
|
#4410 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamiast zqpychających kiszonych i bezkalorycznej fasoli mung, moższ zjeść jakąs rybkę smażona na oliwie, jakiegos nalesniczka, pierożki. Niestety nie wuerze, że nie chudniesz na takiej ilości pozywnienia.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

. Ja np. lubię na obiad dwa jajka sadzone na teflonie, warzywa z pary + sałatka z oliwą, albo dwa jajka gotowane na twardo z jakimiś warzywami. Z resztą żółtko to NNKT, nie należy ich unikać.
Bo np. z pieczarkami nie mam takiego problemu, smażą sie i luz, ale z jajkami nie daję rady.

Bo ja tu nic takiego nie widzę....

zostało wiec nie chcialam zeby sie zmarnowała
dwie łyżki kaszy?! co to ma być? to nie R, to głodówka! policz kalorie, to nie takie trudne i zastanów się, co robisz ze swoim ciałem i co robisz ze swoim życiem. Bo to często idzie ze sobą w parze.
No i chleb bez margaryny, znowu szkoda,ale cóż, poświęcenia. 

] + 2 wafle ryżowe ze słonecznikiem + 2 rzodkiewy