|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
jejku jestem cała mokra. Biegałam na stepperze a przy mojej goraczce to chyba nie był dobry pomysł.
Cytat:
ja niestety nie mam. Dziewczyny miesiąc temu skladałam podania do szkół i przedszkoli. Czekam na jakąs odpowiedź ale cisza. 2 lata temu jak składałam to dzwonili do mnie dopiero w połowie lipca i w sierpniu (jak juz byłam w Holandii). Wiec mam nadzieje, że teraz tez tak będzie. zastanawiam się tylko, czy się im (nie wszystkim oczywiscie) nie przypomniec. Myslicie, ze wypada zadzwonic i się zapytac czy coś wiadomo o wolnych etatach, czy musze koniecznie iśc osobiscie i się zapytac?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w życiu na zimno nie robiłam...a dodatek żelatyny zawsz wydaje mi sie jakims tajemniczym potworem. Tak wiec poproszę dokładny przepis/ włącznie z tym gdzie tą żelatynę kupić i jak ona wygląda ![]() W tym temacie dorównuje facetowi potrafiącemu tylko jajecznicę zrobić ![]()
![]() |
#4383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Uspokójcie się, bo ja też zachorowałam już na ten parowar !!!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak na szybko to polecam ułożyć biszkopty na dno, na to masa karpatkowa z torebki (taka wersja z gotowaniem) i na to owocki i zalać galaretką - standard na upały ![]() i bez żelatyny ![]() ad. kosmetyków do włosów - zaglądnę dziś do rossmanna w takim razie, ale polecacie odżywkę czy szampon? te do ciemnych włosów też fajne?
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-06-08 o 11:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Do takiego to bez żelatyny chyba nie da rady ![]() Ten gotowiec Oetkera to an bazie serka????
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu z Oetkera jest kilka opcji- z jogutu o dowolnym smaku i serków homogenizowanych też- ja znam 2 rodzaje a jest zapewne więcej ich obecnie (robiłam 2 lata temu ) ![]() najlepiej idź do jakiegoś sklepu i przeczytaj opis z pudełka, ja nic pócz jogurtów i galaretki nie dokupowałam do tego. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-06-08 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że tych dyrektorów to jest tak cięzko spotkac.
![]() Własnie dzwoniła mama czy mam ochotę dziś iśc z nią do fryzjera. Ona się farbuje i jak będzie czekala z farbą to mnie moze sciąć ![]() ![]() ![]() ![]() akurat dopiero co własy umyłam ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-06-08 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam straszną fazę od wczoraj na taki lekki sernik z truskawkami ![]() Jak sobie nie zrobię to oszaleję ![]()
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się idzie na wesele, to i tak prezent trzeba kupić, więc nie ma co owijać w bawełnę...lepiej dać listę, to dla wszystkich korzystniejsze chyba... Chociaż ostatnio dostaliśmy zaproszenie na wesele, na którym było napisane, że młodzi chcą kasę...i to akurat dla mnie nie za fajne-nie podoba mi się to...a teraz się głowimy ile dać...ile się daje?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o listę prezentów to uważam że fajny pomysł - bo z kasą nie wiadomo ile dać, nie każdy może sobie pozwolić na większą sumkę i dylemat - a tak można wybrać coś na co nas stać i nie czujesz że młodzi będą niezadowoleni. Ostatnio widziałam taką stronę internetową zrobioną przez młodych z informacjami dla gości - dojazd, miejsca parkingowe, możliwości noclegów itp. oraz lista prezentów w dwóch wersjach - rzeczy były w różnych zakresach cenowych - więc dla każdego coś się znalazło, z różnych sklepów - dokładnie opisane żeby nie było wątpliwości. Na szybko można było też kliknąć drugą wersję już z orientacyjnymi cenami. Jak ktoś się zdecydował coś kupić dawał im znać to wykreślali na tej internetowej liście. Moim zdaniem fajny pomysł - dostajesz konkretnie to co chcesz, goście nie mają problemu co wybrać. ![]() A np. grupa znajomych idących na wesele może się zrzucić na coś większego konkretnego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Nas tez się wszyscy pytali co chcemy . Wolelismy kase, bo wtedy mozna iśc do sklepu i samemu sobie kupic to, co się akurat potrzebuje. A tak to wypadałony ułozyć liste prezentów tak, aby każdy gośc coś znalazał. Wiec conajmniej tyle ile jest osób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA zbanowałam odchudzanie. Robiłam ostatnio przegląd zdjęć z ostatnich 3 lat...i czy sie ochudzam czy nie wyglądam tak samo ![]() ![]() W zeszłym roku olewałam co jem, nie ćwiczyłam..teraz jestem po 9 miesiącach fitnesu i dietetycznego bzika- i co ?? wyglądam tak samo jak rok temu. Mam to w nosie zaczynam żyć normalnie ![]()
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio własnie gadałam z kuzynką która ma wesele za rok....teraz za osobę płaci się w knajpie po 200-240 zł!!! To makabra jakaś. Czyli wychodzi na to że w prezencie to trzeba 500-600 zł dawać
![]() ![]() Ja tam wolę jak mi para młoda napisze bez owijania w bawełnę że kasę chce ![]() ![]() A opcja z listą prezentów tez jest super wyjściem. Wszystko byle nie głowić sie co zrobić....i byle para młoda owego prezentu w najgłębsze miejsce w szafie nie schowała. Tak jak my schowaliśmy "cudna" zastawę do kawy ![]()
#4398 |
Zakorzenienie
|
Haniu ile?? 200-240 zł strasznie duzo.
My rok temu płacilismy 125 za osobę, (i mielismy w cenie mase rzeczy razem juz z napojami, ciastami, owocami, wędliną) kolezanka robi wesele za rok w takim dworku (woj kujawsko - pomorskie) i tam płaci 140 zł za osobę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
U nas w restauracjach w mieście i na obrzeżach są takie ceny.
Kuzynka ma akurat wesele w hotelu w samym centrum więc płaci 230 zł za osobę ( z wszystkim, tylko bez wódki) Ceny bardzo wzrosły od zeszłego roku...w hotelu gdzie kumpela miała wesele w zeszłym roku na 2011 ceny wywindowali o 50 zł/osobę.
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was jest jakiś kosmos po prostu...tanio jak nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z serkiem homo, to najczęściej robiłam tak, że kupowałam serek homogenizowany i dodawałam jeden do galaretki, zmniejszając ilość wody, w której ją robisz, o połowę. Wtedy nie trzeba osobno żelatyny, ale też ten spód serkowy masz zawsze o jakimś smaku galaretki, nie zrobisz "białego" Cytat:
Ostatnio trend jest taki, że wszyscy chcą kasę, co jest zrozumiałe. Z jednej strony to dobrze, z drugiej kasa się rozejdzie i żadnych pamiątek nie będzie. Dlatego najczęściej staram się coś drobnego kupić, czy dać tą kasę jakąś ciekawie zapakowaną, a nie tylko kopertę. W zeszłym roku młodzi jechali w podróż do Paryża, to kupiłam im przewodnik po Paryżu (w środku im pozaznaczałam różne ciekawe miejsca, dodałam komentarze, wybrałam jakieś miejsca romantyczne specjalnie dla nich itp. z racji swojego zboczenia turystycznego), kasę i powkładałam w ten przewodnik i powpisywałam, na co mogą ją w Paryżu wydać. Innym razem kupiliśmy kamasutrę. Moim zdaniem o wiele lepiej to wygląda niż sama kasa |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Haniu to sporo jesli o 50 zł przez rok. My patrząc na rok poprzedni mielismy podwyżkę o 10 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Co do piżamki, to nie ma jakiejś najgorszej, ale dopiero we Wrocławiu zauważyłam, że kręci mnie rozpinanie mu koszuli, spodni - niby normalna sprawa, ale na co dzień pozostaje właśnie ściągnięcie piżamki
![]() ![]() Dziś brzuch mnie pobolewa znacznie częściej. Mam nadzieję, że to nic takiego. Ja od piątku jestem brunetką. Chyba kolor jest nieco za ciemny, choć generalnie lubię siebie w takich ciemniejszych odcieniach. Czy z tej firmy, o której pisałyście, jest coś dla mojego koloru? |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Misku, ja się w 100% z Tobą zgadzam - kasa się rozejdzie i tyle...
Poza tym właśnie trzeba brać pod uwagę, że nie każdy ma tyle kasy, żeby np. kupić prezent na wesele za 1000 zł... A ja bym po ślubie chciała mieć jakieś pamiatki, które będą mi przypominały, że dostaliśmy to właśnie z tej okazji. Prezenty, które jak na razie maja być na naszej liście, nie wykraczają poza 300 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy sporo ślubów (ludzie w większości młodzi, to wiadomo) i składamy się po 30zł. W sumie jest jakieś 500zł. No i zawsze pytamy, czy kasa czy prezent - dziwi mnie jak ktoś bierze kasę. Te 500zł i tak się rozejdzie, bo to żadna kwota, a prezent, to zawsze coś konkretnego. Wiadomo, że co innego, jak ktoś np. zbiera na wkład własny do kredytu albo kasę na wycieczkę, ale ogólnie przecież jak znasz kwotę, to łatwo sobie samemu coś wybrać. Kupowaliśmy już sztućce (trzy razy) i pościel + ręczniki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A'propos byłam właśnie w Almie i zamiast pysznego chleba kupiłam nową herbatę na odchudzanie, 30 plus, czego to teraz nie wymyślą aby mnie naciąć na kasę, zawsze im się udaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z innych ciekawszych propozycji dostałam kasę w rulonikach- zawinięta wstążeczką (rozsypaną w banknotach po 50 zł.)- w takiej szklanej kuli dekoracyjne, wypełnionej zapachowymi suszkami (płatki kwiatów itp) Jednak książka jest ponadczasowa i nigdy nie wychodzi z mody ![]() Właśnie wróciłam z natury kupiłam balsam brązujący i synkowi- rybaczki + t-shirt, masakra ze mną ! ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-06-08 o 13:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym w ramach szaleństwa żywieniowego poszłam po loda do MC donalda z polewą truskawkową. Z 5 lat nie jadłami i kurcze nie smakował mi, a zawsze uwielbiałam ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-06-08 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy wpisać na listę rzeczy, które potrzebujemy/chcielibyśmy dostać. Na razie mamy chyba 5 rzeczy wymyślonych ![]() ![]() Boże, dziewczyny, nie wiem jak u Was, ale u mnie przez pogodę jest koszmar. Nie mogę usiedzieć w pracy. Ciągle wymyślam powody, żeby wyjść chociaż na chwilkę...Na dworze jest tak cudnie... A na po pracy w planie mam zakupy i prasowanie...chyba muszę zweryfikować plany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsza jest polewa czekoladowa, bo ta truskawkowa to jak dzem normalnie, nie jadłam nigdy nic słodszego ![]() ![]() Cytat:
![]() Zmień plany, gdzie prasowanie w taki upał !!! ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mam full takich fantazji właśnie, ale chyba mój mąż ich nie podziela ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.