Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 18:43   #4381
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
wypadają - po całym mieszkaniu ciągle zbieram

właśnie się dopatrzyłam, że to już 7 miesiąc leci - szok
do tej pory nieśmiało mówiłam, że 6-ty.
jak to Ci leci 7 miesiąc?
jesteś już w 28 tygodniu ciązy?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:44   #4382
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
jak to 7? Jak masz termin 4 dni przedemną a mi na suwaczku dobija do 6tego miesiaca

Montii dasz linka do tych ogrodniczek bo chyba nie zauważyłaś jak wcześniej pisałam
kochanie ale ogrodniczki to dla Fabiana

a co do msc też się ździwiłam, mnie każdy kalendarz podaje,że 7 miesiąc to od skończonego 27 tyg , a zaczętego 28.. czy też skończonego 28.. nie pamiętam

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:46   #4383
Jok3r
Zadomowienie

Ja koncze 27tydz i pokazuje mi wszedzie, ze jestem w 6 miesiacu. Montii super te bodziaki.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:48   #4384
Montii
Zakorzenienie

to faktycznie od 28 tygodnia 7my wskakuje
joker ty chyba najstarsza ciążowo

[LEFT]
Stary 2010-11-25, 18:49   #4385
megi2015
Zadomowienie

co myślicie o tej aukcji>>> ??? opłaca się ???

http://allegro.pl/firmowy-chlopiec-0...322717260.html
Stary 2010-11-25, 18:50   #4386
n.ik.a
Zadomowienie

Iweczka wyłażą i wyłaziły w ubiegłym miesiącu nawet je obcięłam i zrobiłam blond pasemka, bo nie mogłam już patrzeć...a czy wam też tak szybko teraz rosna włosy i paznokcie

Megi2015 topiony, topiony...choć jak nie mam w domy to daje normalnie gęstą smietanę

a ego_ego nie mogę znaleźć tego linka do ocieplanych leginsów ciazowych - które kupiłaś - możesz podać jeszcze raz

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:52   #4387
Montii
Zakorzenienie

megi ciuszki całkiem spoko tylko ten chłopczyk taki zimowy mi sie wydaje duzo kombinezonikow, a ani to się obejrzymy a będzie czerwiec- lipiec- sierpien, upały, a tu duzo sweterkow na ten okres, dlugich spodni no ale nie wiadomo jakie bedzie lato, decyduj

[LEFT]
Stary 2010-11-25, 18:52   #4388
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=blackrose4u;2344994 7]jak czytam że w ciąży włosy poprawiają się, są grubsze, lśniące to się wściekam za każdym razem, bo mi wypadają i są tłuste co 2-gi dzień

właśnie i ja słyszałam że w ciąży włosy są lśniące i mocniejsze.... ale chyba na moje to nie działa.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:57   #4389
megi2015
Zadomowienie

Monti dziękuję kochana no własnie też mi się tak zdaje - że za dużo trochę takich "ciężkich" ubranek. chociaż wyglądają super jak dla mnie.

A body kupiłaś słodziutkie A ja jeszcze nie byłam w tesco na dziecięcym dziale. więc jak wparze to zmiłuj się boże...
Stary 2010-11-25, 18:57   #4390
n.ik.a
Zadomowienie

Megi2015 fajne te ciuszki, ładne, niezniszczone - bardzo mi sie podobają...fakt jest dużo kombinezoników....naprawd ę cięzko doradzić

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-11-25, 18:58   #4391
deneb3
Zadomowienie

[QUOTE=iweczka;23450465]
Cytat:
jak czytam że w ciąży włosy poprawiają się, są grubsze, lśniące to się wściekam za każdym razem, bo mi wypadają i są tłuste co 2-gi dzień

właśnie i ja słyszałam że w ciąży włosy są lśniące i mocniejsze.... ale chyba na moje to nie działa.....
na moje włosy działa nic nie wypadają, wzmocniły się jeszcze

megi uważam też, że bardzo fajne ciuszki ale policz sobie, że dziecię Twe będzie miało 3 miesiące w czerwcu - a tu już mogą być upały
a później na jesień ciuszki już za małe będą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 19:01   #4392
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny zrobiłam zdjęcie
to te body z tesco za 8 zł
dwupak
myślę,że za tą cene są calkiem spoko
fajoskie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Iweczka wyłażą i wyłaziły w ubiegłym miesiącu nawet je obcięłam i zrobiłam blond pasemka, bo nie mogłam już patrzeć...a czy wam też tak szybko teraz rosna włosy i paznokcie

Megi2015 topiony, topiony...choć jak nie mam w domy to daje normalnie gęstą smietanę

a ego_ego nie mogę znaleźć tego linka do ocieplanych leginsów ciazowych - które kupiłaś - możesz podać jeszcze raz
z moimi paznokciami jeszzce gorzej niż z włosami. co urosną to zaraz się połamią i tak wkoło

dziś jak byłam w sklepie wpadła mi w oko taka huśtawka.....
http://allegro.pl/fisher-price-husta...317927586.html

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-11-25 o 19:04
Stary 2010-11-25, 19:03   #4393
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za miłe powitanie, córka ma mieszane uczucia raz się cieszy innym razem jest zła. Długo była jedynaczką i juz się do tego przyzwyczaiła. Jedyną rzecz na która się cieszy to zakupy dla maleństwa, ale to dopiero po nowym roku.

Ewelqa tak mamy buldożkę ma juz 6 lat, straszna łobuziara.
Pradnik Czerwony, a Ty?
Będę rodziła w Siemiradzkiego, tam chodzę do lekarza, a Ty?
jestem z Wolicy ( w sumie od miesiaca ) a wczesniej mieszkalam na mistrzejowicach i 1,5 roku w Nowej Hucie . Ja sie wlasnie zastanawiam nad Żeromskim chociaż nie mam tam lekarza bo moj juz nie pracuje w szpitlu ale kolezanka 2 razy rodzila na siemieradzkiego i strasznie chwali wiec sie zastanawiam nad Siemieradzkim i Żeromskim( bo mam blisko i jest duzy nacisk na opiekę nad dzieckiem po porodzie karmieniem piersia itd.)

A co do buldożki pytalam bo miesiąc temu mielismy kupic buldożke ale pani sprzedala ja zanim oddzwonilismy i ma miec kolejny miot na wiosne. Także zaklepalismy sobie 2 suczki ( mamy domek wiec beda miec gdzie biegac )i juz nie moge sie doczekac do kwietnia/maja W marcu dzidzi pozniej suczki rodzinka sie powieksza
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:10   #4394
n.ik.a
Zadomowienie

Iweczka huśtawka super...koleżanka ma podobą i jej synuś spędza w niej dużo czasu ja na razie tylko oglądam, nic a nic nie kupuję...może po nowym roku się zabiorę za zakupy dla naszej fasolki. Wózek i łóżeczko juz upatrzone
a paznokcie mam świetnie, nie łamia się, są twarde i wyglądają na bardzo zadbane, choć nic nie robię tylko od czasu do czasu przeciągnę je bomba witaminową

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-11-25, 19:13   #4395
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Iweczka huśtawka super...koleżanka ma podobą i jej synuś spędza w niej dużo czasu ja na razie tylko oglądam, nic a nic nie kupuję...może po nowym roku się zabiorę za zakupy dla naszej fasolki. Wózek i łóżeczko juz upatrzone
a paznokcie mam świetnie, nie łamia się, są twarde i wyglądają na bardzo zadbane, choć nic nie robię tylko od czasu do czasu przeciągnę je bomba witaminową
a jaką to bombą witaminową?
Stary 2010-11-25, 19:17   #4396
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Patrzcie co znalazłam, nie widziałam w sklepach takiego kremu: http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...om_gerber.aspx
jak leżałam w szpitalu to laska go używała i była zadowolona, ja go widziałam w aptece coś za 20 parę zł
co do skarpetek ja nie kupuje bo już mam chyba z 10 par część dostałam od koleżanki a część w paczce z ciuszkami kupionymi na allegro

na sylwestra albo pojedziemy do znajomych albo zostaniemy w domu w zależności jak się będę czuła

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co jeśli facet już teraz taki cham to ja bym i tak neutrala lub negatywa wystawiła i ostrzegła innych co innego jak cżłowiek miły powie że nie wiedział że przeprasza to wtedy inna sprawa ale nie taki cham że uważa że to nie jego wina negatyw jak nic by dostał

ja pier......... ale się wkurzyłam dziewczyny no zaraz mi serce wyskoczy właśnie teściu zadzwonił do tżta że imię im się nie podoba !!! i darł się że takie imię wybraliśmy że teściowa zła noż kur..... tak się wkurzyłam wyjdę z siebie zaraz to jest nasze dziecko co oni mają do tego - stwierdzili że to żydowskie imię!!! oj czuję że wojna z teściami będzie ja tego tak nie zostawię mieli swoją szansę 24 lata temu a teściowa chciała nazwać dziecko Ariel więc niech mi nie gada że taka znawczyni z niej - mąż powiedział teściowi że jak się im nie podoba to będzie donald bronisław. ale pipa z niego bo nie potrafi rzucić słuchawką i po prostu się nie tłumaczyc ja nie mam zamiaru się tłumaczyć nawet jeśli wojna ma z tego być niech spadają nie cierpię jej po prostu wiem że to teściowa taka. ale się wkurzyłam
ja też bym postawiła neutrala albo negatywa bo jak wystawiał huśtawę na allegro to po prostu oszukał wszystkich że jest nowa a to jest nie fair

eirene ty tam się teściami nie przejmuj moja teściowa też ostatnio nosem kręciła na Nadie, że czemu nie jakieś polskie i że nie pasuje do nazwiska (sraty taty ) , to ja jej że do tego nazwiska to żadne nie pasuje, będzie Nadia i tyle a jak jej się nie podoba to może inaczej do wnuczki mówić i mam to za przeproszeniem głęboko w czy jej się nie podoba czy nie
najbardziej mnie wkurza to że po jej gatce mój mąż znowu wrócił do tematu żebyśmy jakieś inne imię wymyślili jakoś przed tą rozmową mu się podobało

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ehhhhh powiedz jej że Ariel to taka syrenka była (jak ona taka madra) a poza tym olej ją, to jest Wasze maleństwo, ja tam nie mam zamiaru słuchać opinii innych na temat imion, bo co osoba to zdanie....jednej ciotce się podobam drugiej już nie, a ja mam to w d**** i Ty też kochana nie przejmuj się moja teściowa wymyśliła uwaga : CHIACYNTA odrazu oznajmiłam z usmiechem na twarzy, że po moim trupie
buahahahahaa

Cytat:
hey lejdis ja padnieta po uczelni

iza doszedł do mnie kocyk ,awizo było już w środę trochę cienki jest ale spoko ..

w ogole poszłam do tesco a tam dwupak body, zółte, nawet ładne, biore a przy kasie wybiło 8 zł to poszłam po jeszcze jedne ]]

Chcialam wam zrobić zdjęcia body ale ktoś mi zabrał przejściówkę.. ;-p

kurde chyba się jutro do tesco wybiorę i najwyżej wezmę większe rozmiary żeby mieć wymówkę za 8 zeta to te bodziaki są boskie

Cytat:
hmmm......może i ja ścieniuje te koje "kudełki" bo mam strasznie grube włosy...
a tak apropo : czy Wam wypadają włosy???bo mi lecą garściami.... po każdym myciu jest dramat, zawsze mi wyłaziły (co nie zmienia faktu, że i tak mam ich bardzo dużo) no ale teraz to lekka przesada....
mi zaczęły włosy lecieć jak przestałam łykać witaminy dla kobiet w ciąży, przeprosiłam się w z witaminami i mam nadzieję na poprawę

megi ciuszki są śliczne ale nie wiem czy je wykorzystasz jak się cieplej zrobi

iweczka huśtawka super

paznokcie mam takie twarde że sama sobie czasami krzywdę zrobię, codziennie obiecuje sobie że je spiłuje ale mi szkoda bo nigdy takich pięknych i mocnych nie miałam
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:27   #4397
Eirene1987
Zakorzenienie

Iweczka, Ewelqa1985

tż też już zrozumiał że nie możemy ustąpić pogadał sobie z moimi rodzicami i jest ok. ja się śmiałam że jak mamy niemieckie nazwisko to syn będzie adolf
a tak poważnie to naprawdę powinni się cieszyć że z dzieckiem wszystko ok że zdrowo się rozwija a oni problemy sobie wymyślają że ich zawiedliśmy - rozumiem jakbym dziecko żyraf chciała nazwać albo kupa no ale zawsze wydawało mi się że dawid to normalne imię i nawet przez myśl mi nie przeszło że żydowskie. i nigdy nie zastanawiałam się nad korzeniami takiego imienia po prostu czy pasuje do nazwiska i czy nam się podoba. moi stwierdzili rodzice że to nasza sprawa i w ogóle kto to wymyślił - są w szoku z takiej postawy. ja szczerze mówiąc też nie spodziewałam się teraz się nie odzywają ale to dobrze - sama teściowa zadzwoni a ja się nie odzywam - tak mi przykro że masakra już mi złość przeszła i do narodzin nie gadamy nikomu o imieniu, w dniu chrztu się dowiedzą wszyscy

Cytat:

mi też włosy strasznie wypadają dywan muszę codziennie czyścić masakra garściami wychodzą

Cytat:
ja mam nadzieję,że nie urodzę przed 38
także do momentu zobaczenia mojego synka pozostało dobre 13 tyg
aż i tylko
jejku 13 tygodni jak to brzmi mi zostało do 38 tygodnia 16

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
co myślicie o tej aukcji>>> ??? opłaca się ???

http://allegro.pl/firmowy-chlopiec-0...322717260.html

ciężko powiedzieć ale też mi się wydaje że trochę za dużo tych ubranek cieplejszych właśnie ale jak uważasz ja bym się chyba nie zdecydowała

Cytat:
fajoskie

z moimi paznokciami jeszzce gorzej niż z włosami. co urosną to zaraz się połamią i tak wkoło

a paznokcie to mam twarde bardzo jak nigdy tylko te włosy...
a huśtawka superowa

wanilia no własnie mój też tak na początku najpierw strasznie nalegał na dawida a po rozmowie z tatą zaczął się zastanawiać to się jeszcze bardziej wkurzyłam. ale po rozmowie z moimi zrozumiał że to nasze dziecko i nie możemy ulec bo tak już będzie zawsze.
ja też to mam głęboko gdzieś czy się podoba ale tż już nie bardzo wiadomo. ale najbardziej boli to że zamiast się cieszyć że ładne zdjęcie im przesłaliśmy że z dzidziusiem wszystko w porządku to ten dzwoni i pierwsze co to zawiedliście nas nie podoba nam się to imię zmieńcie je to żydowskie imię nie pasuje do naszego nazwiska. noż kurdę to ja mam rosyjskie nazwisko to się powinnam Tatiana nazywać czy Wiera? no tym tokiem rozumowania to chyba tak. mam to gdzies nie rozmawiamy na temat imion do porodu a jak się będą pytać to będzie bronisław donald i niech żyją z tym

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-11-25 o 19:38
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:45   #4398
iweczka
Zakorzenienie

kurde to co jest z moimi paznokciami ?????? żesz kurde no......
Stary 2010-11-25, 19:48   #4399
87czarna
Zakorzenienie

Ja na brak i wypadanie włosów nigdy nie narzekałam,ale podobnie,jak Wy-w tym okresie leci mi ich znacznie więcej... przy takim gąszczu różnicy nie ma,ale wiadomo...dyskomfort jest :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 19:51   #4400
iizabelaa
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj u gin
i widziałam moją córeczkę
Jest śliczna
i zdrowa.
Za to ja przytyłam 3,4kg w 3 tygodnie, muszę przystopować

Ale coś mój gin był dzisiaj rozproszony, miły jak nigdy, ale się chyba skupić nie mógł,
z jego pomiarów wyszło, że mała ma teraz 620g, co chyba nie jest możliwe,
i zapomniał mi dać zdjęcie
Stary 2010-11-25, 19:53   #4401
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin
Jest śliczna
i zdrowa.

Ale coś mój gin był dzisiaj rozproszony, miły jak nigdy, ale się chyba skupić nie mógł,
o jak fajnie super że wszystko ok ale szkoda że zdjęcia nie masz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:02   #4402
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj u gin
Jest śliczna
i zdrowa.

może jakiś zakochany hehe
Stary 2010-11-25, 20:16   #4403
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
hmmm......może i ja ścieniuje te koje "kudełki" bo mam strasznie grube włosy...
a tak apropo : czy Wam wypadają włosy???bo mi lecą garściami.... po każdym myciu jest dramat, zawsze mi wyłaziły (co nie zmienia faktu, że i tak mam ich bardzo dużo) no ale teraz to lekka przesada....
ja nigdy nie miałam za mocnych włosów a teraz też mi lecą garściami i to mnie martwi jeszcze czytałam gdzieś w magazynie że kondycja włosów pogarsza się po porodzie gdzieś chyba pół roku po porodzie ... i że też mogą wypadać ...

Cytat:

mi już 6 miesiąc ani się nie obejrzymy a będzie 9 i poród

Cytat:
dwupak
są cudne szczególnie te 2 z misiem -normalnie się zakochałam

Cytat:
jak czytam że w ciąży włosy poprawiają się, są grubsze, lśniące to się wściekam za każdym razem, bo mi wypadają i są tłuste co 2-gi dzień

też czytałam o tym ale kondycja moich włosów również się nie poprawia a na odwrót pogarsza ...

Cytat:

akurat moje paznokcie zawsze były mocne i nie łamały się i teraz też tak mam że są mocne i zauważyłam że chyba szybciej rosną ...

a huśtawka śliczna

Cytat:
Byłam dzisiaj u gin
Jest śliczna
i zdrowa.

to super że wszystko ok szkoda tylko ze zdjęcia nie masz . ja mojego dzidziusia widziałam we wtorek a już nie mogę doczekać się kolejnego usg

ja już się kładę koło TŻ może jakiś film obejrzymy to życzę miłej nocy .

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-11-25 o 20:17
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:18   #4404
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Miamore999 zapytaj w aptece co polecają na katar dla kobiet w ciąży, bo kropli nie wolno używać...może mają coś lepszego...podobno pomaga też woda morska??? ale trzeba dopytać
pytałam babki to powiedziała, że nic nie można oprócz tych wód morskich ale one nie działają na mój katar kupiłam sobie za to syrop dla kobiet w ciąży taki na przeziębienie o smaku czosnkowo-malinowym może to mi trochę pomoże
Stary 2010-11-25, 20:22   #4405
Montii
Zakorzenienie

pewnie prenalen
jest bardzo dobry
a na katar miałam tetrisal, mozna stosowac w ciazy ale to chyba też woda morska

[LEFT]
Stary 2010-11-25, 20:34   #4406
agnieszkaanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
pytałam babki to powiedziała, że nic nie można oprócz tych wód morskich ale one nie działają na mój katar kupiłam sobie za to syrop dla kobiet w ciąży taki na przeziębienie o smaku czosnkowo-malinowym może to mi trochę pomoże
Hej dziewczyny,

mój ginekolog, który cieszy się sporą popularnością z uwagi na fachowość, popukał się w czoło, jak mu powiedziałam, że pani aptekarka nie chciała mi sprzedać kropli do nos. Powiedział tylko, to czemu pani powiedziała, że jest pani w ciąży?? On ma bardzo sceptyczne podejście do tych zakazów, bo jak mówił, większość z tych lekarstw nie jest testowana na ciężarnych i producent ostrożnościowo zastrzega że nie wolno używać ciężarnym. W pierwszej ciąży używałam prawie cały czas sulfarinol, nie wiem czemu tak mam, ale mam zatkany nos, brak kataru, ale pomagają tylko krople, żadne homeopatyczne euphorbium czy inne sztyfty. Dziecko mam zdrowe. Teraz w drugiej niestety jest to samo, używam dizecięcego Otrivinu na co mam pełne zezwolenie lekarza. Powiedział, że absolutnie nie mam się czym martwić i jak będize potrzeba, to całą ciążę mogę. Kurde, co lekarz to opinia. Mam nadzieję, że moje dzieciątko będzie też zdrowe, naprawdę nie mogę funkcjonować bez kropli. Może popytajcie swoich ginów? Bo aptekarki to wszystkie tak śpiewają, że nie wolno.
agnieszkaanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:44   #4407
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dzisiaj u gin
Jest śliczna
i zdrowa.

Super !!!

ciekawe ile ja teraz przytyje. coś czuję że podobnie bo mam już taki brzuszek że szok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 20:45   #4408
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=laseczkaa;23452386]ja nigdy nie miałam za mocnych włosów a teraz też mi lecą garściami i to mnie martwi jeszcze czytałam gdzieś w magazynie że kondycja włosów pogarsza się po porodzie gdzieś chyba pół roku po porodzie ... i że też mogą wypadać ...

super, to jak mają więcej wypadać to łysa zostane chyba
Stary 2010-11-25, 20:46   #4409
megi2015
Zadomowienie

na aukcję się nie zdecydowałam. faktycznie trochę za dużo tych zimowych ubranek.
Dziękuję wam wszystkim za opinie
Stary 2010-11-25, 20:57   #4410
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
eirene ty tam się teściami nie przejmuj moja teściowa też ostatnio nosem kręciła na Nadie, że czemu nie jakieś polskie i że nie pasuje do nazwiska (sraty taty ) , to ja jej że do tego nazwiska to żadne nie pasuje, będzie Nadia i tyle a jak jej się nie podoba to może inaczej do wnuczki mówić i mam to za przeproszeniem głęboko w czy jej się nie podoba czy nie
najbardziej mnie wkurza to że po jej gatce mój mąż znowu wrócił do tematu żebyśmy jakieś inne imię wymyślili jakoś przed tą rozmową mu się podobało
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tż też już zrozumiał że nie możemy ustąpić pogadał sobie z moimi rodzicami i jest ok. ja się śmiałam że jak mamy niemieckie nazwisko to syn będzie adolf
a myślałam, że tylko ja mam takie problemy,
po tym jak kilka osób zareagowało negatywnie na imię, to nawet miałam chwilę zwątpienia i myślałam o zmianie przez chwilkę

ale mąż powiedział, ze w żadnym wypadku nie zmienimy imienia bo jest piękne i nie wyobraża sobie, żeby miała inne imię

od tego czasu mam gdzieś opinię innych i z zachwytem mówię jak moja córeczka będzie miała na imię

a moja teściowa nie odważyłaby się skrytykować imienia

Cytat:
dwupak
bardzo spoko

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Tu chodzi o to, ze ofc nie dostajesz od razu tych pieniedzy, bo najpierw leca na konto alle. Jednak tym przyspieszeniem ma byc to potwierdzenie od alle, ze kaza zostala przelana, bo na ich koncie jest od razu, ale na koncie sprzedawcy bedzie normalnie. I tu jest kwestia tego czy sprzedawca ufa takiej transakcji czy nie. Jedni powiedza spoko kasa jest, zgodzilem sie na taka opcje po to, zeby transakcja przebiegla szybciej, a inny powie, a ja tam wole stare sposoby i poczekam az kasa bedzie u mnie.

Tylko pamietaj, ze on moze napisac, ze skoro uzgodniliscie jaka forma rekompensaty Cie zadowala i staral sie to zalatwic to neutral jest zlosliwy.

no dokładnie o to mi chodziło, że sprzadjący może mieć fizycznie później,
nie w tym momencie, kiedy all pisze że dostał i tyle,
i to na pisałam w pierwszy poście na ten temat

tylko, że sprzedającym powinno bardziej zależeć na komentarzu,
kupującemu jeden neutralny komentarz nie robi różnicy,

poza tym ja jako osoba która często kupuje chciałabym wiedzieć, że ten sprzedawca wystawia używane i poplamione towary jako nowe,
nawet jeśli potem można się dogadać co do rekompensaty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości