![]() |
#4381 |
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Włączyła mi się wizualizacja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Wtajemniczenie
|
u mnie Żożoba juz w domu
![]() ![]() ![]() ![]() z kuweta bardzo sie ciesze, bo pojal od razu, zaprowadzialm go na poczatku, zeby wiedzial gdzie jest, wsadzilam do srodka i to wystarczylo chyba. Chodzi sam na siusiu i kupka wczoraj byla pierwsza ![]() ![]() Jest sliczny jak maly tygrys ![]() ![]()
#4383 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Świetnie ![]() ![]() Poproszę więcej zdjęć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |||||||||
Nie depcze krokusów
|
Przynajmniej to dobre...
Jak nie da się go zatrzymać w domu, to nic na siłę. Zrób, ile będziesz mieć cierpliwości. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie widać po nim żadnego problemu. Biega, skacze, gada, sierść piękna, kupy twarde, żadnych rzygów. Dziś w ramach nagrody za grzeczne połknięcie tabletki dostał parę chrupek RC. Mają śmieszny kształt - kółka z dziurką. Cytat:
Cytat:
I że będąc mięsnouświadomioną twierdzi, że PoN ma gorszy skład. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mimzy powinna zmienić imię na Lama. Od razu zachciewa się mieć kociaka po takim uroczym opisie! PS. Bardzo ładne zdjęcie, tu ostre, tam gładkie, ja takich nie potrafię. Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo dziolcha8 będzie się również cieszyła tak miłym i ułożonym kotkiem.
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Raczkowanie
|
Jejciu, normalnie nie da się podejrzeć wątku bez logowania
![]() ![]() Stasiek, kociątko prześliczne i to imię ![]() ![]() a u nas postępy w namawianiu TŻ na psią bidę - już twierdzi, że jest przekonany na 85-90 % ![]()
#4386 |
KOTerator
|
Nowa wersja m.in. ma dwa razy więcej węglowodanów niż stara (a to stara była na złotej liście).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wiedziałam! Czemu to zmienili, wyjaśnili jakoś logicznie, że dla dobra tego czy owego?
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
Nie ogłaszamy jeszcze kociaków, chcemy je podleczyć i podtuczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/szwe...wiadomosc.html Pozostawię bez komentarza.
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - czy któraś z Was, znająca się na karmie pomoże. Od znajomej dostałam na próbę trochę karmy Fitmin. Luna za nią przepada - ale niewątpliwie karma premium to nie jest
![]() Dla porównania składy: Nutricat Kompozycja: kurczak (30%), mączka z mięsa kurczaka, kukurydza, ryż, mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka, mączka z indyka, siemię lniane, tran z łososia, chlorek potasu, węglan wapnia, rozmaryn. Fitmin Skład surowcowy: Mączka drobiowa, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, wątroba wieprzowa, mączka rybna, ekstrakt mięsny, suszona pulpa buraczana, mąka skwarkowa, jaja kurze, suszone wytłoki jabłkowe, drożdże browarniane, olej z łososia, zarodki pszenne, siemię lniane, węglan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu, diwodorofosforan sodu, juka, przeciwutleniacz, produkt konserwowany (dodatki do żywności zgodne z normami WE)
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może poczekaj na wyniki badan? (sprawdzałam w książce i znalazlam informajcję, że mocznik podnosi się przy przebiałczeniu, ale kreatynina teoretycznie nie powinna, to bardziej stabilny parametr i podniesienie kreatyniny wskazuje na zaburzenie pracy nerek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
KOTerator
|
Poprawka:
Nutricat kurczakowy: Kompozycja: kurczak (30%), mączka z mięsa kurczaka, kukurydza, ryż, mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka, mączka z indyka, siemię lniane, tran z łososia, chlorek potasu, węglan wapnia, rozmaryn. Na trzecim miejscu w składzie kukurydza, na piątym miejscu w składzie znowu kukurydza, tylko pod inną nazwą, ryż. Kurczak za dużo nie mówi - kurczak filet czy kurczak podroby? Później jest mączka z kurczaka, tłuszcz z kurczaka, mączka z indyka, ale to nie to samo co mięso. Bez analizy więcej się nie da powiedzieć ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-06-27 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłaś analizę łososiowego. Karmę niestety trzymam w szczelnej puszce Purina, nie w torebce.
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2012-06-27 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Nie depcze krokusów
|
Ostro się obkupiłam w promocjach MP. Mam 2 worki PoN, nowego Orijena (dałam się naciąć na te 80%) i rybne TOTW. Zamierzałam karmić go tylko PoN, co parę miesięcy wprowadzając inną karmę, by się do tej zbytnio nie przyzwyczaił, zresztą nie jest to jeszcze karma idealna.
Cytat:
Czytałam wczoraj, że karmami z wysokim udziałem mięsa nie da się przebiałczyć kota, bo białko nieroślinne jest wysoce przyswajalne. Czytałam o objawach chorób nerek, o diagnozowaniu, postępowaniu i trochę jestem skołowana, bo dużo publikacji czy forumowych przypadków sobie zaprzeczało. Na szczęście on obecnie nie ma żadnych widocznych objawów choroby.
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||
KOTerator
|
Niechcący edytowałam poprzedni post
![]() Było tam to: Cytat: Napisane przez Ostrowczanka ![]() Dziewczyny - czy któraś z Was, znająca się na karmie pomoże. Od znajomej dostałam na próbę trochę karmy Fitmin. Luna za nią przepada - ale niewątpliwie karma premium to nie jest ![]() Fitmin Skład surowcowy: Mączka drobiowa, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, wątroba wieprzowa, mączka rybna, ekstrakt mięsny, suszona pulpa buraczana, mąka skwarkowa, jaja kurze, suszone wytłoki jabłkowe, drożdże browarniane, olej z łososia, zarodki pszenne, siemię lniane, węglan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu, diwodorofosforan sodu, juka, przeciwutleniacz, produkt konserwowany (dodatki do żywności zgodne z normami WE) Fitmin Adult Chicken, skład wzięłam z Krakvetu i założyłam 10% wilgotności, bo nie podali: W suchym składzie: - 37% białka głównie pochodzenie roślinnego (ryż, kukurydza na 2. i 3. miejscu, zarodki pszenne, siemię lniane), - 22% tłuszczu, - 30% węglowodanów (w diecie kociej powinno być ok. 5%, w karmach do zaakceptowania dla mnie jest do 15%). Cytat: Napisane przez Ostrowczanka ![]() Kompozycja: kurczak (30%), mączka z mięsa kurczaka, kukurydza, ryż, mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka, mączka z indyka, siemię lniane, tran z łososia, chlorek potasu, węglan wapnia, rozmaryn. O Nutricat nie da się za dużo powiedzieć, bo na stronie nie podają analizy. Nutricat kurczakowy: Kukurydza, mączka z mięsa kurczaka, kurczak, mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka, mączka z łososia (10%), ryż, mączka z indyka, digest, siemię lniane, tran z łososia, chlorek potasu, węglan wapnia, rozmaryn. Na pierwszym miejscu w składzie kukurydza, na czwartym miejscu w składzie znowu kukurydza, tylko pod inną nazwą, ryż. Dokładnie nie mogę powiedzieć (chyba, że masz opakowanie z analizą ![]() I dopisuję: Poprawka: Nutricat kurczakowy: Kompozycja: kurczak (30%), mączka z mięsa kurczaka, kukurydza, ryż, mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka, mączka z indyka, siemię lniane, tran z łososia, chlorek potasu, węglan wapnia, rozmaryn. Na trzecim miejscu w składzie kukurydza, na piątym miejscu w składzie znowu kukurydza, tylko pod inną nazwą, ryż. Kurczak za dużo nie mówi - kurczak filet czy kurczak podroby? Później jest mączka z kurczaka, tłuszcz z kurczaka, mączka z indyka, ale to nie to samo co mięso. Bez analizy więcej się nie da powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() PoN jest bezzbożowy, to jak, nie wracasz do zbożówek? Pi razy drzwi, bo liczyłam dla kota o wadze 5kg - karmiąc PoN jest o 5g białka (zwierzęcego) na dzień za dużo, to chyba nie dużo ![]() Sprawdź daty ważności i najwyżej sprzedasz to, co niedługo trzeba skończyć ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-06-27 o 18:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Esfira a jak często/ile trzeba tych badań moczu zrobić, żeby móc stwierdzić, że to nerki, albo że to nie nerki? Jedno/dwa wystarczy? I czy samo badanie wykryje chorobę w poczatkowym stadium, czy dopiero jak są te wyraźne objawy to wychodzi to w moczu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-06-27 o 18:38 Powód: literowki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Na razie wracam do zbożówek, ale jak wyniki będą dobre, to wolę przejść na coś zdrowszego. Białka roślinne i cukry mnie nie przekonują. Są jakieś ciekawe karmy holistyczne z dużą zawartością ładnego mięsa i rozsądną ilością włókien? Podawałam mu dawkę dla 4 kg masy. On jest ciężki, ale szczupły, nabity mięśniami. Dlatego nie zauważyłam, jak mu się zaczęło sadełko zawiązywać. Daty ważności odległe. Prędzej niż sprzedać zaniosę do fundacji. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Zrozumiałam z tego, że już przy pierwszym badaniu wszystko widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Wtajemniczenie
|
Kilka nowych fotek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
|
Tuliłabym! Są śliczne, zawsze chciałam mieć rudego kociaka
![]() Trafiłam dzisiaj na jakiejś stronie, na akcję, w której Młoda Para zamiast kwiatów w prezencie prosiła o karmę dla kotów i psów ![]() ![]() Wypłata się zbliża, czas zamówienie złożyć na kiciusiowe jedzonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
Marea, śliczny jest ten z białą maseczką na pyszczku. Tzn wszystkie są śliczne,ale ten szczególnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mimzi dziewczynka wciąż płochliwa, choć przy jedzeniu jak jej tyłeczek miziam to nieśmiało pręży ogonek, zdecydować się dziewczynka nie może czy lubi pieszczoty czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Masakra z tym żarciem, taka metoda prób i błędów kojarzy mi się z jakimś testowaniem karm na kocie, a inaczej się raczej nie da wywiedzieć, co później będzie dla niego dobre ![]() Cytat:
![]() ![]() Ahaha ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój młody już lata ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-06-27 o 21:06 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie pomyślałam, że dawno nie wrzucałam mojego dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Kazar Lady
|
przy ostatnim zdjęciu musiałąm trochę pomedytować zanim sie kapnełam gdzie co jest
![]() super ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Raczkowanie
|
a ja dalej nie wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.