![]() |
#4381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Pytałam go po ciąży jak z koljną to powiedział że jak wszystko bedzie ok to spokojnie nawet 6msc przerwy starczy tylko ze trzecia napewno bedzie cesarka bez kombinowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4382 |
po drugiej stronie szafy
|
Jak zwykle, co lekarz to inna szkoła
![]()
![]() |
#4383 |
Wtajemniczenie
|
olilina moja tez jest ciezka w jedzeniu. Muszę ją zabawiać ksiązeczkami, zabawkami , ostatnio pomogla gazeta. Jak czyms zajmie swoje rączki to otwiera buzię i w miarę je. Tylko szybko się nudzi i muszę miec kilka takich "pomocy" przygotowanych przy jedzeniu. Próbowalaś ją czymś zająć? Moze to by pomoglo...
agatkaSz a ciąze wczesniejsze mialas sn? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Mój lekarz kazał mi czekać minimum rok z samym zajściem w ciążę... Czyli tak jak Elve mówi - co lekarz to opinia ![]() A ja dalej męczę się z wyborem fotelika - nosz nie mogę się zdecydować w 100% na jakiś... Chyba tak jak Elve skłaniam się do takiego RWF - do tej pory patrzyłam na testy ADAC - a tu zonk - dla tych montowanych tyłem PLUS TEST jest ważniejszy...i bądź tu mądra ![]() Zastanawiam się nad tym...nie powiem, że skusiła mnie cena, bo większość RWF zaczyna się od 1500-1600 http://www.britax-roemer.pl/foteliki...odowe/max-way/ No i myślę się czy warto... Do tej pory moim faworytem ( tylko do jazdy przodem) był http://www.britax-roemer.pl/foteliki...dowe/versafix/ Hmmm ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Tylko on tymi swoimi łapkami tak macha, że mi nie raz z łyżeczki wszystko na siebie strącał ![]() Ostatnie 2 dni bunt obiadkowy...albo mu nie smakowało, albo wreszcie jakieś zęby się przebiją bo butlę ciągnął...
![]() |
![]() |
#4385 |
Wtajemniczenie
|
diablica w tym pierwszym nie podoba mi sie przedzial wagowy 9-25kg.... te do 18kg wydają mi się bezpieczniejsze, zatem wybralabym drugi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
ELVE no tak, mnie się trafil egzemplarz niejadkowy, więc nawet gdybyśmy jakimś przeszły na mm, to pewnie bym się zadręczała, że tak malo mm pije, a tak to przynajmniej w piersiach nie ma miarki.
SZWEDKO ja też mam cały asortyment zabawiaczy przy jedzeniu, ale skutkują na bardzo krótko, po czym lądują na podłodze, na mnie i wszędzie gdzie się da rzucić 😁 najczęściej wraz z jedzeniem. Jak teraz zaczęłyśmy znowu próby blw, to z kolei lepiej jak nic nie leży na blacie, za wyjątkiem jedzenia, wtedy bardziej skupia się na jedzeniu. DIABLICA co do fotelika, to nie pomogę, bo ja takiego tylem do kierunku jazdy w ogóle nie brałam pod uwagę. My będziemy mieć romer, ale nie wiem kiedy ta zmiana nastąpi, bo narazie spokojnie wystarcza nam nosidło -wozidlo 😛 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4387 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Miała dwie cesarki.
Cytat:
![]() ![]() Póki co szukam bramek zabezpieczających, zastanawiam się czy wziąć metalowe czy drewniane. Cytat:
![]() A my marudzimy, aj jak maruuuuuuuuuuuuuuudziiiii iiiiiiiiiiimyyyyyyyyyy...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
Kolejna noc, podczas ktorej krolewna sie budzi o 2,.. nic dziwnego ze jest glodna skoro przed snem zjada tylko 120ml... wrrryyy... juz sie odzwyczailam od nocnego wstawania a tu tak o:/
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- olilina, Acidka karmicie metodą BLW. I co dajecie do rączki? Np. Kawalki warzyw no bo przeciez papki nie zje rękami:| i nie krztuszą Wam się bąble? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Heloł,
Chyba też kupimy fotrlik przodem do kierunku jazdy...pierwotną wersję ![]() Elve, o marudzeniu nawet nie wspominaj...mnie już wyć się chce jak słyszę te jęki i stęki ![]() ![]() Szwedka, ale, że się budzi już wyspana czy tylko na jedzonko? Mój jakoś nie chce całej nocy przespać jeszcze...o 2-3 butla i 120 musi dojeść ![]() Co do BLW bo pytałaś dziewczyn, ja młodemu też już daje ale w sumie nie jako posiłek, tylko wtedy kiedy my jemy i on siedzi z nami w krzesełku.. Młody dostaje malutkie różyczki kalafiora, brokuła, kawałki ziemniaczka...Ja mu je do dzioba daje a on sam je rozmazuje po blacie ![]() ![]() Już się nie dławi, je ryż w zupce, kawałki marchewki czy innych warzyw rozdrobnione tylko widelcem... Od jakiś trzech dni tolerujemy w zupełności grudkowate jedzonko...nie musi to być papka!!! Wreszcie!!!Wcześniej raz akceptował a raz pluł...
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
SZWEDKO nie dlawi się. Jak odgryzie za duży kawałek, to jakoś go umiejętnie wypluwa. Jedyne z czym ma problem to mięso, zresztą się nie dziwie, bo to suche i trudno przelknac.
Ja daje to co napisała DIABLICA, oprócz tego truskawki, brzoskwinie, banana, maliny, pomidora, makaron rurki itd. W kawalkach takich ani za dużych ani za małych, żeby mogła w rączkę złapać. Co do snu nocnego, to na pocieszenie napiszę, że my się budzimy co 3h. Od porodu nie pamiętam nocy, kiedy spałabym ciągiem więcej niż 4h. Raz spalam 8h, bo mala się nie obudziła i dostalam zapalenia piersi ![]() ELVE współczuje, u nas też marudzenie nad marudzeniami. Właśnie próbowałam ugotować dla nas zupę i dla Lilki obiadek i niestety nie pozwoliła mi dokończyć, ale przynajmniej zasnęła, bo płacz był taki, jakby się nad dzieckiem ktoś znęcał. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-07-05 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4391 |
Wtajemniczenie
|
No to Romer króluje
![]() A moja ostatnio nawet papką sie zadławiła bo nie połknęła wszystkiego... zawsze jej daje popić i teraz chyba nawet udaje ze sie dławi zeby dostać pić... cwana bestia Za to jest ciekawa co my jemy to moze tez popróbuję jej juz dawac co nieco do rączki. olilina wychodzi na to, ze.dla Twoich.piersi lepiej zeby sie budzila co 3h ![]() diablica wlasnie budzi sie wyspana :/ ale po zjedzeniu udaje sie ją ululać między nami Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-07-05 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4392 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Dobrze czytać, że i u Was taka marudność, od razu jakby lżej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
Elve, w sumie chyba dlatego ze ma isofix... wyglądem chyba mało różni się od king liona. Jeszcze trifix mi się podobać zaczął
![]() Musze zamówić w tym tyg bo oszaleje i 500 innych modeli będę analizować. ![]() Szwedka mój na szczęście się nie wybudzi. .. butle w łóżeczku mu daje...wypija...przewraca się na bok i śpi ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
SZWEDKO moja jeszcze do niedawna też potrafiła się papką zakrztusić jak za dużo miała w buzi, zmiana nastąpiła nagle 😀 także musisz próbować, w końcu zaskoczy.
ELVE w większości tak, ale na listopadowkach na przykład dwoje dzieci przesypia cale noce, a też są kp. SZWEDKO chciałam przynajmniej do roku i te nocne karmienia powinno się udać utrzymać, ale w dzień już tak malutko pije z piersi, że chcąc nie chcąc muszę ją jakoś nauczyć pić mm. Dziś wypila z butli z 50ml wody, a jak wyczuje mleko w butli, zaraz jest bunt. Mleko tylko z piersi może płynąc i najlepiej ciurkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Szwedka, tak jak Olilina mówi, z tym krztuszeniem, dławieniem się to od tak mija... widocznie twoja mała potrzebuje jeszcze chwilkę na to.
Mój jeszcze tydzień temu grudki w obiadku prawie zwracał... teraz cudnie je. Za to spanie w dzień ... ledwie zasypia a już się budzi ... no i marudziii ... A zębów następnych jak nie było tak nie ma. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA u nas tak samo w dzień, ledwo zaśnie i się budzi po 15-20 minutach. Widać, że śpiąca dalej, bo marudna jak nie wiem, ale już nie zaśnie, aż do następnej drzemki.
Dziś apogeum niejedzenia osiąga. Każda próba podania jedzenia, nawet z piersi kończy się spazmami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Olilina. Ty się biedna namęczysz tym karmieniem
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Dzięki DIABLICA ☺
Aż mi głupio, że tak Wam wątek zaśmiecam tym marudzeniem jedzeniowym 😒 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
A że niby po co tu jesteśmy
![]() Ja się tu też wyżalałam swojego czasu jak Syn był mało ruchliwy... albo jak azs było zaognione... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem się krztusi, ale radzi sobie, nie musiałam jeszcze nigdy specjalnie interweniować. U dzieci w wieku naszych już niekoniecznie. Moja pierwszy sen nocny ma zazwyczaj 6-6,5 godziny, potem je, zasypia i wstaje dopiero rano. Współczuję. Pytałaś jakiegoś lekarza na temat jedzenia córki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4401 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za rady jedzeniowe... widocznie u nas na wszystko trzeba dluzej czekac... skoro sie dławi papką to chyba poczekam z kawałkami do rączki.
olilina ja to dopiero zaśmiecam wątek... najpierw problemy z kp, niestety przejscie na mm, brak obrotów, potem mostkowanie, problemy z żelazem, teraz brak zębów no i niekończące się problemy jedzEniowe. Wasze bąble w dzień nie śpią, a moja odsypia w dzień noce. Potrafi spać nawet 2h. Nigdy w życiu mi tak nie spała. To ja już wolę mieć noc przespaną a mieć 30min drzemki w.ciągu dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4402 |
po drugiej stronie szafy
|
Ej, ej, bez takich, żadnego zaśmiecania wątku tutaj nie ma
![]() ![]()
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak poczytasz to sama zdecydujesz, czy to dla Ciebie/Was czy nie ![]() Edit: moja jeszcze jadła np. makaron, naleśniki, racuszki. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Wow Acidka! Naleśniki, racuszki.. pięknie
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, takie bez nadzienia, same placki tak jakby. I ilości też nieduże, no ale zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Tak myślałam. Ilości się będą zwiększać... kurcze aż mi się chce spróbować podać cos takiego mojemu
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz dziewczyny, bo czułam, że robię się monotematyczna
![]() SZWEDKO mala ma patologiczny refluks i wszyscy na to "zwalają winę". Poza tym twierdza, że będzie po prostu drobna i trochę patrzą na mnie jakbym niepotrzebnie siała panikę... Poza refluksem wyniki ma dobre, a ja się wciąż zastanawiam skąd ona ma tyle sily jedząc tak malo. Właśnie a propos placuszków itp. bo mam fajny, banalnie prosty przepis na takie z bananem, tyle że dodaje się tam mleko krowie, a niby nie powinno się go podawać do 1 roku życia. Jak sobie radzicie? SZWEDKO Acidka ma rację, papką z łyżeczki dziecku łatwiej się zadławić. Podam taki prosty przyklad- jak mala sama sobie wsadza kawałek czegoś do buzi, bardzo rzadko się dławi, jak ja jej wkładam, o wiele częściej zdarza się, że się zakrztusi. Spróbuj dać jej brokuły na początek, na pewno będzie ok ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spróbuję zrobić coś bez np. http://www.lisiamama.pl/2014/10/blw-...-bananowe.html Acidka tak mnie zaintrygowała, że chyba jeszcze w tym tygodniu zrobię ![]() Na razie jadłospis zaplanowany - dzisiaj zaliczyłam targ rolny ![]() Ale gdzieś po drodze wcisnę te placuszki ![]()
![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA super ten przepis z linka, zrobię jej jutro na śniadanie, do tego melon do lapki, bo dziś kupiłam.
U nas bunt zupkowy. Był taki moment, że zjadała nawet około 60ml zupki, teraz 20ml z ledwością jej przemycam. Dziś się udało tylko dlatego, że pozwalałam jej samej wkładać sobie łyżeczkę do buzi z moją pomocą. Wkurzam się, bo jednak trochę mi te zupki zajmują czasu, a ona nimi gardzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie wszędzie mówią, że to dziecko decyduje ile chce zjeść...mój np. dzioba otwiera cały czas ale jak zaczyna wypluwać to znaczy, że nie chce... mimo, że otwiera dalej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.