![]() |
#4411 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Witam się dziś w końcu!
Marysia padła mi dopiero na drugą drzemkę, więc przewiduję dziś kąpiel o 21 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze dziś i jutro, bo mężu będzie dopiero koło 23... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę grilla! A jak tam dieta Wam idzie? Rafałkowi udało się jeszcze coś schudnąć? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rafal przestał chudnąć ale nie przybiera i w widoczny sposób ma mniejszy brzuszek. lepiej sporo radzi sobie na wf-fie. pewnie basen tez duzo dał. narazie przerwa w basenie(przy szkole taki to jest).od pazdziernika znowu. fakt jest taki tez ze troche pozwalam na wiecej slodkiego ale nie zeby gory znowu.tz caly czas robi afronty o slodkie kasze zamiast ziemniakow i reszte i Rafi tez sie troche buntuje. Moze jeszcze przez lato troche zgubi jak na tej dzialce bedzie szalał ![]() dzanet ty jutro tez grilujesz widzę ![]()
![]() |
#4413 |
Konto usunięte
|
Pikpik to jutro jemy kiełbaski 😁🍜 ja teraz gdzie nie ide to biegam za gwiazdami, w sumie czasem nie wiem, za którą biec 😂 więc to od razu spale 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Raczkowanie
|
Honcia, karmienie na żądanie, nie
![]() Ja też o odpieluchowywaniu na razie nie myślę, bo jak Śliweczka pisała, tak małe dzieci jeszcze nie kontrolują zwieraczy, więc trochę bez sensu. I w przypadku mojego syna absolutnie nie ma mowy o wysiedzeniu w jednym miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;74150056]Ja dziś rano byłam w klubie malucha, Zofia zrobiła mi laurke 😍 taką pierwszą 😍 oprócz tego dostalam kwiaty, cięte. Juz wiem, że na dzień ojca będzie piwo. Co się będę wysilac 😛 chciałam zrobić brelok z dedykacją lub zdjęciem, ale piwo będzie akurat 😁 :wrednababa:
Byliśmy u teściów na obiedzie, zaraz idziemy do mojej mamy na kawę. Znowu był poruszony temat nocnika ale zgasilam go szybko. Przy Zosi wszyscy mi trabili ze mam ją sadzac bo się nie odpieluchuje. Jak miała rok to juz mi głowę suszyli, a ona za cholerę nie chciała siedzieć na nocniku! Miała 20mc jak urodziła się Hania i wtedy zaczęła sama domagać się majteczek. Na bilans dwulatka szła odpieluchowana. Jej półtora roku starszy kuzyn siedział Na nocniku jak miał 9 MC i jeszcze Na noc ma pampersa. Także nie ma reguły. Tym razem bez spiny totalnie do tego podchodze, a jak ktoś zaczyna temat, to go ucinam historia Zosi, która bardzo długo była "uczulona" na nocnik. Wierze, ze Hania tez mi da sygnał jak będzie gotowa. Póki co nocnika używa jako pchacza, a od jakiegoś czasu z nim chodzi 😁 juz parę razy udało jej się go wynieść z łazienki. Hania chodzi coraz ładniej i nie chce za bardzo chodzić za rączkę, co mi odpowiada 😂 bo Nir znosze tej schylonej pozycji, starość nie radość 😂 Jutro jedziemy do znajomych na działkę na grilla 😁 oby była pogoda! Wszystkiego naj mamusie z okazji naszego święta! 💐❤[/QUOTE] Ja tez kupilam nocnik bo mi suszyli glowe i tez kolezka nie chce za chiny usiasc- zmuszac nie bede ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
Australia, hmm może? Nie wiem, ja nocnika na razie nie zamierzam kupować, mamy dużo innych zabawek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam Festiwal w Sopocie na Polsacie, mogę iść spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękny słoneczny dzień się zapowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Konto usunięte
|
My tez zaraz smigamy na dwór. Z jednej strony piękne słonko, z drugiej chmury. Mam nadzieje, ze jednak słonko wygra 🌞
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
My byłyśmy na szybkim spacerku do Biedronki i z powrotem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Konto usunięte
|
Australia przylec do mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;74168261]Australia przylec do mnie
![]() Następnym razem, bo już "pojazd" schowałam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
A nie to ja nie swiruje jak mi się zsika: P ostatnio materac pralismy bo była wpadka przy wietrzeniu pupy: P
Im dłużej jest bez pieluchy tym ma ładniejsza dupke, więc nawet jak się nie odpieluchuje i będzie sikal pod siebie a pupa będzie ładna to się poświęcę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Jutro mamy chrzciny i roczek
![]() W załączniku wklejam tort z tej okazji ![]()
#4428 |
Rozeznanie
|
Śliczny torcik* .*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4430 |
Raczkowanie
|
Oczy mi leca ale jeszcze napisze.dzien na dzialce udal sie cudownie! Grill kawka rekreacja z dziecmi ale i troche pracy.rodzice moi kupili i musimy ja odswiezyc a moja rodzina z tych ruchawych entuzjastow i raczki nas swierzbily
![]() ![]()
#4431 |
Raczkowanie
|
A pochwale sie co tam!
#4432 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego jeśli objawy niepokojące nas utrzymują się po 3 rż to jest to sygnał zeby odwiedzić spacjalistę? Wcześniej nie ? Cytat:
Akurat mój jest mega sprawny fizycznie, za chwile zacznie stawac na rękach ale inne objawy podobne jak u Igora To pocieszające, że lekarka powiedziała, ze to normalne ![]() Cytat:
wiadomo, że większość rodziców nie zna się w takich bardziej zaawansowanych tematach i fajnie jest spotkać lekarza, który nie poważnie potraktuje nasze obawy i lęki. I albo uspokoi, albo pokieruje dalej. Cytat:
Niby takie polecane ale to smażenie jakoś mnie nie przekonuje. No i mąka również chociaż staram się zamieniać zwykłą pszenną na coś zdrowszego. Jest to wygodne danie ale ja robię rzadko. Częściej zupy a raz na jakiś czas smażone Cytat:
Maks nie reaguje tak na wszystkie dźwięki, najgorzej głosne pojazdy. I zauważyłam, ze nie lubi głośnych, rozgadanych dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo to wysadzanie od wczesnych miesięcy kończy się zazwyczaj dopiero wtedy, kiedy dziecko faktycznie zaczyna kontrolować i jeszcze potrafi jakoś dać znać, że chce do toalety czyli 1,5- 2 l. Dla mnie tak wczesne wysadzanie jest bez sensu. Chyba, że leczniczo przy odparzeniach. Lena, nie jestem pewna czy Franiu faktycznie wie, że sika. Ok, może i coś tam czuje. Ale nie jest świadoy co leci mu po nogach i dlaczego. Poza tym dzieci w tym wieku sikają jeszcze co chwilę więc bardzo prawdopodobne jest, że złapiesz moment i nasika do wc lub nocnika. Jak urodziłam Maksa to przychodziła do nas kobitka od rozwoju. BYł tutaj taki program, że przy pierwszym dziecku, jeśli chciałam, dostawało się takiego opiekuna, który przyjeżdzał co miesiąc i opowiadał o rozwoju, zmianach jakie zachodzą u dziecka itd. I kobieta mówiła, że dziecko chyba do około 20 mca nie jest za bardzo świadome i nie kontroluje sikania ani 2. Po prostu nie wie co się dzieje. Moja koleżanka zaczęła wysadzać od 8 mca. Sadzała przed tv i czekała. Nawet karmiła na nocniku ![]() No i latała z tą córką co chwilę do wc bo może coś zrobi. Oczywiście udawało jej się złapać. Ale dziewczynka nawet nie była tego świadoma. Mama kontrolowała jej pęcherz ![]() I tak biegała i wysadzała to dziecko przez następne 10 miesięcy bo dopiero jak mała miała 1,5 roku to zaczęła chodzić bez pampersa. Czyli odpieluchowanie trwało 10 mcy No bezsens totalny jak dla mnie. No ale zawsze można podniesć swoje ego i pochwalić sie, że dziecko od 8 mca robiło na nocnik Wydaje mi sie, że dziecko, któremu przeprowadza sie trening czystości w odpowiednim dla niego czasie, potrafi się odpieluchować w ciągu kilku (nastu) dni. Bez tony mokrych majtek i spodni i ciągłego prania. Oczywiście dużo zależy od dziecka. Mojej znajomej 3,5 l nie chciał się odpieluchować. Niby kontrolował a chciał pieluchę i zdarzały mu się bardzo czesto wpadki. I dopiero jak poszedł do przedszkola i zobaczył dzieci sikające do wc, to przestał sikać do majtek i przestał wołać o pieluszkę. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-05-27 o 22:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jedziemy właśnie do Ikei ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A my nie śpimy od 6:27! W końcu spanie jest dla cieniasów więc córka ryczała do 2 a potem szybko się zregenerowała i grasuje na całego od świtu ![]() Pikpik fajowa działka! Super, ze rodzice zainwestowali to będziesz miała gdzie wygrzewać kości i chlopcy zyskali miejsce do swobodnego biegania po zielonym ![]() ![]() ![]() Agusia śliczny tort ![]() ![]() Australia w Ikei zaaawsze jest coś potrzebnego i niezbędnego do kupienie ![]() ![]() Nocnik... no cóż miałam ambitny plan próbiwać wysadzać M jak tylko usiądzie lub latem tego roku ale nawet nię będę zaczynać tematu... Niech zacznie sama jeść a czystością zajmiemy się za rok ![]()
#4436 |
Konto usunięte
|
Hej! Pozdrawiamy z ogródka! Ale upał!
Miszka czemu obawiasz się tych smażonych placusxkow? Nie mowie o takich które się smaży na głębokim tłuszczu, takich to nawet ja staram się unikać. Ale takie smażone tylko na patelni posmarowanej lekko olejem kokosowym chyba są ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
Honcia znam ten ból! Niedziela a ta po 6 zarządza pobudkę... Jakie to okrutne!
![]() Ja placki "smażę" ma suchej patelni, więc dla mnie to nie do końca smażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Rozeznanie
|
Ja placki Też na suchej patelni robię
![]() Nawet dla nas zazwyczaj ![]() Co do nocnika, cóż, ile mam tyle opinii. To wysadzanie od początku to raczej nie trening nocnikowy tylko NHN (naturalna higiena niemowląt). Niektóre matki wysadzaja już noworodki, według mnie należą im się ogromne brawa i uznanie: P No i jak każdy sposób wychowania ma to plusy i minusy, zwolenników I przeciwników. Ja podziwiam ale sama bym się nie zdecydowała. I faktycznie, polega to na tym że "rodzic kontroluje pęcherz dziecka " ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się. Nie robmy z takich maluchow dorosłych ludzi. Zdecydowanie za dużo wymaga się od niemowląt. Najlepiej jakby się juz całkiem samodzielne urodziły. Mają się same bawić, same zasypiac, same jeść od razu kotlety. Załatwiać się do toalety, po co nocnik, to tylko przejściowka. Każdy wiek ma swoje prawa. Do wszystkiego dorosna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.