Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 22:02   #4411
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny Chciałąbym tylko pogratulować nowych ząbków i miesięcznic bo u mnie nie za ciekawie. Pisałam Wam o tym programie antyplagiatowym. Tak naprawde nikt nie wiedział o co w tym chodzi. Okazało się że program wyłapuje wszystkie teksty które znajdują się na internecie ustawy, rozporządzenia, ściągi itp. Ja pisałam pracę o kredytach preferencyjnych które opierają się tylko na ustawach. Więc fragmentów ustaw (z przypisami oczywiście) miałam bardzo dużo. W związku z czym moja praca nie zmieściła się w limitach przekroczyła współczynnik który powinien wynosić 15% maksymalnie 20% ja mam 21,2%. Mój los teraz w rękach promotorki i dziekana. Czuje się jak jakiś przestępca który spisuje materiały z netu, odechciało mi się wszystkiego... przecież to nie moja wina że ustawy są w internecie. Jutro jadę do promotorki ciekawe co mi powie

No cos ty!! Kurcze, no a jak mialas o takiej tematyce inaczej napisac?? Bez sensu... Plagiat plagiatem, ale przeciez na zrodlka musialas sie powolac i je pokazac...Beznadzieja, oby promotorka byla normalna i zrozumiala sprawe

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
i usmiechy od mojej żabki:

Załącznik 3151352
a ostatnio cwiczy- przyjmuje taka pozycje i kiwa sie w przod i w tyl

Załącznik 3151351

Sliczna zabka

Moj tez tak sie kiwa, ale tez daje rade uniesc sie i przeraczkowoac

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Dzis pierwszy raz jedlismy szpinak i pękł caly słoik, wczoraj też 190 i mały po tym pil mleko
Teraz pytanie uwaga:
A deserku to ile dajecie? też duży słoiczek?
Tak, tez duzy

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć

Ja tylko na chwilkę... podziękować wszystkim Mamusiom które w sobotę pamiętały o mojej Dominisi
A oto i moje półroczne już Słonko
Cudna...i te wloski!

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
a ja sie dziś mega wystraszyłam, byliśmy z Olką w centrum handlowym bo chciałam sobie spodnie kupić, ale w między czasie zgłodniała, więc dałam jej butlę. I tak sobie je i je i usnęła, więc jej wyjęłam smoka, aż tu nagle chlust, całe mleko zwrócone.Ola cała w mleku, buźka, nos,oczka, ubranko, my w mleku, ławka, podłoga wystraszyłam sie na maxa! pierwszy raz nam się coś takiego przytrafiło! cała się trzęsłam. I biegiem do domu gnaliśmy bidulka.

Oj, to mialas przezycie Trzeba uwazac jak maluchy same pija, zeby sie nie zakrztusily...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Zębów jeszcze nie mamy, oznak też nie, poza tym, że gryzie wszystko co się da. I mój leniuszek jeszcze się nie obraca. Tzn raz się obróciła na brzuszek, ale wystraszyła się i od tamtej pory nawet nie próbuje. Raczkować też nie, bo mój klopsik nie potrafi unieść się na rękach, ale dzielnie ćwiczymy i obroty i utrzymywanie ciężaru. Mam tylko nadzieję, że to nic złego, chociaż poważnie zastanawiam się nad pójściem do lekarza, bo trochę się martwię

Hej, fajnie, ze wpadlas

Jesli martwisz sie, to idz do lekarza. Zawsze to spokojniej...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Skoro takie piękne dziewczęta na wątku sie pokazały, to się pochwalę moim kawalerem
W wersji eleganckiej
Załącznik 3152092
Jaki Filus duzy juz sie wydaje!

No dobra, zaczynamy zapisy na najstarszego szczerbolka?

Ja mojego André zapisuje na liste...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 22:02   #4412
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

A ma któraś z Was ten kubek Lovi, taki do "dorosłego" podobny?
Czy on też działa na takiej zasadzie jak te zwykłe?
Bo Paulina jakoś nie rozumie tego, że jak pociągnie, to jej poleci...
Ten lovi 360 to jest jak normalny, bo też ma dziurę
Ja chcę kupic Go ale dopiero jak Młody będzie swobodnie siedział, bo na razie wydaje mi się, że by się tylko zachlapał, albo zakrztusił.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 07:10   #4413
zebra666
Zakorzenienie

Elalank może za dużo, za szybko zjadła.... nie połknęła czegoś i trzymała i jej wpadło nie tak jak trzeba? Mój mi tak zrobił kilka arzy normalnie jak akrmiłam... i n. chciałam go unieść do odbicia i nawet nie zdąrzyłam a on chlus wszystko na mnie....

Ja dawałam raz małemu z tego niekapka TT ale większego i nie przeskadzał mu dziubek, że nie taki jak smoczek, Podgryzał go coś tam wypił więcej się oblała ale był całkiem zadowlony:P Za jakiś czas znowu spróbuję, bo zaczął sam lubieć trzymać butelkę ze mna, pare arzy sam herbatkę pił, ale takk ogólnie to ja bym się bała samemu mu pozwolić jeść...

Wszystkiego najlepszego dla maluszków

My koło południa mamy szczepienie to będę miała potwora w domu:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 07:56   #4414
karenina19
Zakorzenienie

Kamyczku z kubkiem troche moze potrwac zanim male sie przyzwyczai...ja na poczatku robilam tak, ze wyciagalam ten wentylek i maly widzial, ze leci a za chwile zakladalam go z powrotem i on jakos tak zalapal, ze leciec musi wiec pociagnal...#
Zreszta teraz jeszcze czasami ladnie pije Załącznik 3152354
a czasami tak to wyglada... Załącznik 3152353

Dzien doberek

wszystkiego naaaaaajslodszego dla naszych kochanych maluszkow Załącznik 3152360

przystojnych kawalerowZałącznik 3152361

oraz

uroczych ksiezniczek Załącznik 3152362

Stary 2010-06-01, 08:36   #4415
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Skoro takie piękne dziewczęta na wątku sie pokazały, to się pochwalę moim kawalerem
W wersji eleganckiej
Załącznik 3152092
Ale Filuś wydoroślał, zmienił się na buzi, wydaje się takim dorosłym chłopczykiem. Boże jak te dzieci nam szybko rosną

Cytat:
Ona NIC nie chce pić z butelki... Generalnie ćwiczymy na soczku jabłkowym, bo bardzo go lubi, ale ze strzykawki... Jak ściągam moje mleczko, to też nic to nie daje... A żal mi mojego, bo jak z butli nie wypije, to jej w cycu braknie,,,
Ale Paulinka w ogóle nie ssie butelki? Czy ssie, ale czuje, że to nie to i płacze? Jeśli w ogóle nie ssie, to może trochę jej przydusić smoczka, żeby wyleciało na usta, trochę pokapać i może załapie, że z tego leci jak się possie. Spróbuj podgrzać też smoczek, moja koleżanka też miała problem z synkiem, ale zaczęła podawać mu ciepłe smoczki i mały zaczął pić. A może też spróbować inny smoczek?

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Kamyczku z kubkiem troche moze potrwac zanim male sie przyzwyczai...ja na poczatku robilam tak, ze wyciagalam ten wentylek i maly widzial, ze leci a za chwile zakladalam go z powrotem i on jakos tak zalapal, ze leciec musi wiec pociagnal...#
Zreszta teraz jeszcze czasami ladnie pije Załącznik 3152354
a czasami tak to wyglada... Załącznik 3152353

Dzien doberek

wszystkiego naaaaaajslodszego dla naszych kochanych maluszkow Załącznik 3152360

przystojnych kawalerowZałącznik 3152361

oraz

uroczych ksiezniczek Załącznik 3152362

Andre to normalnie skóra zdjęta z Ciebie

My też życzymy wszystkiego najlepszego dla wszystkich słodkich maluszków w dniu ich święta !!!

Ja ostatnio mało się odzywam, bo mam niestety problemy ze zdrowiem, szwankuje mi kręgosłup po tych rwach, do ortopedy dopiero 8 jedziemy. Jestem cały dzień z Alą sama, więc jak tylko śpi to ja odpoczywam i mało mi czasu zostaje na wizaż.
Alicja zaczęła mówić BUŁA, Bubu i baba jej czasem wyjdzie. Poza tym kombinuje jak może byleby stanąć, ślicznie już sama klęczy a i pełzanie idzie coraz szybciej i lepiej, szkoda tylko, że pełza tam gdzie nie może (kable, lampa, szafa, pod szafę ).

Gratulacje zaległe dla wszystkich solenizantów i gratulacje ząbkowe, bo widać, że ząbki się nam sypią mocno
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 08:41   #4416
xpressja
Zadomowienie

dla wszystkich dzieci,
tych małych i tych większych

WSZYSTKIEGO
CO NAJLEPSZE
!!!!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 08:42   #4417
tarasia
Wtajemniczenie

wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków!
Niech nam zdrowo rosną i cieszą swoje mamusie!
Poza tym, fotki super!,
Pinki ale z ciebie chudzinka!
Maja dzielnie ćwiczy
Dominiczka jak dama na tym łóżku a Filuś wygląda jakby miał co najmniej rok!

Domi ja tylko czasem dokarmiam zaraz po "słoiczku". Zazwyczaj robię to za jakiś czas kiedy mała wydaje znaki głodu. Jakoś mi się wydaje, że połączenie np jabłka z mlekiem to jakaś masakra

dzisiaj jabłuszko z marchewką podejście 3

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 08:46   #4418
domi7ks
Zakorzenienie

DOLACZAM SIE DO ZYCZEN DLA NASZYCH MALYCH CUDACZKÓW

Tarasia dokladnie tak samo mysle...marechew czy jablko a potem mleko?tosz to rewolucje zoładkowe potem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:04   #4419
DiTu77
Zakorzenienie

Kolorowych snów...
Uśmiechu od ucha do ucha...
Pięknych bajek na dobranoc...
Własnego pieska i kotka...
Co dzień nowych przygód...
Butów siedmiomilowych...
Gwiazdki z nieba...
Wspaniałych przyjaciół...
I wesołej rodzinki...

dla naszych PEREŁEK
: roza:

A teraz zaległe - bo choć pamiętałam, jeszcze nie składałam...
Filipkowi Agusiowemu
Gabrysi Mamrotkowej
Oleńce Lucky
Dominisi Gisshowej
Kingusi Marii
Piotrusiowi Zeberkowemu
Agusi Aniulkowej
Kordiankowi Dudziakowej

I kochanej
Brombi
oczywiście

i z dzisiaj
Adasiowi Karoliny

Poprawiłyście mi (ostatnio podupadły) humor zdjęciami
Pietrusia (po prostu the best)
Domi też - Czym Ty ją smarujesz
Xpressja
Marta
Pinky
Asioczka
Gissh
Brombi - ależ Fifi elegancki...
Karenina

Zanotowałam też wszystkie ząbki, postępy, kolczyki, awanse mężów, zmartwienia z pisaniem pracy(kate - dobrze będzie to nie jest praca doktorska - musisz powoływać się na źródła... - i tak czy inaczej musi być w pewnym stopniu odtwórcza), przedłużające się pobyty teściów, nowe zabawki i wózki, strachy w centum handlowym( elunia), powrót guci, kłopoty z piciem z butelki oraz to że U Domi wszystko zaczyna się ładnie układać ze ślubem.
I jeszcze zdrówka dla Ravenne...

Wczoraj Madzia po raz trzeci dostała marchewkę - dałam jej tak z 6 łyżeczek. Zjadła szybciutko - zaczęła przeraźliwie się drzeć Się przestraszyłam... chciałam jej dać cycka nie chciała - myślałam, że jej ta marchew zaszkodziła W końcu zdesperowana wyjęłam resztę słoiczka - jak ona jadła: rękami i nogami, a jaka potem zadowolona była...

Brombi - dziękuję za pamięć - trochę taki mały problem miałam i nie miałam weny - płetwy mi opadły na wszystko...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-06-01 o 09:21 Powód: lit.
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:13   #4420
gucia6
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich milusińskich i tych mniejszych i tych większych, wiele zdrówka, moc uśmiechów i jak najwięcej słonecznych chwil

Cytat:

No dobra, zaczynamy zapisy na najstarszego szczerbolka?

Ja mojego André zapisuje na liste...
ja moją Sandrę też
Stary 2010-06-01, 09:47   #4421
zebra666
Zakorzenienie

Ditu dziękuję ale nadrobiłaś z rozmachem

Karenina ale fajnie oblizuje kubek Mojego bawi wkładanie i wyciąganie niekoniecznie picie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 10:09   #4422
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
i usmiechy od mojej żabki:

Załącznik 3151352
a ostatnio cwiczy- przyjmuje taka pozycje i kiwa sie w przod i w tyl

Załącznik 3151351
ale jest sprawna! super ))

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć

Ja tylko na chwilkę... podziękować wszystkim Mamusiom które w sobotę pamiętały o mojej Dominisi
A oto i moje półroczne już Słonko
nooo nieeee, druga włochata zaraz po Miriam ale Wam zazdroszcze tych włosów... Moja Blania to mały łysol a do tego szczerbaty

Cytat:

no własnie, ja też dowód poniżej, dzień przed porodem czyli 14 listopad 2009
.
eeee, tak wyglądałaś dzień przed porodem? co laska )

a sytuacja z Oleńką faktycznie stresująca, wspólczuje...

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc

my dzis mielismy pelno zalatwien i znow zmiana tesciow o 180*- inni przyjechali z tej zagranicy niz pojechali, wyswieceni. Jak wiecie olewali nas w zwiazku z weselem jak tam byli, a dzis z tesciem jezdzilismy, zalatwialsimy to co trzeba (menu w restauracji, ciasta) i tesc daje polowe kasy, tak, ze moj ojciec jest spokojny, bo on tez daje polowe. A nas to nie musi juz nic obchodzic uffff

GRATULUJE ZABKOW

u nas narazie nic sien ie zapowiadan a zabki...Moj aniolek dzis jeździl zalatwial z nami wszytsko, zadolowona jak zwykle. Gdzie bysmy sie nie zjawili to kazdy mowi:jakie grzeczne dziecko!

acha i MAMY NIANIE jutro do nas przychodzi taka jedna...co prawda ja jej nie znam, ale pozostaje mi zaufac

nooo, wreszcie jakieś dobre informacje o ślubie wiedziałam, ze w końcu wszystko się ułoży i będziesz mogła bez stresu wystroić się w białą suknie
a co do niani... może niech posiedzi z Polusią przed ślubem troszkę? tzn codziennie przez kilka godzinek? nie wiem, tak pomyślałam,że wtedy obie by się troszkę poznały i byś miała spokojną główkę, ze niania wie czego Twojej Polince trzeba
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich milusińskich i tych mniejszych i tych większych, wiele zdrówka, moc uśmiechów i jak najwięcej słonecznych chwil

ja moją Sandrę też
tiaaaa, ja Blanczeske też zapisuje ślini się i gryzie wszystko już od końca marca...

a w ogóle to jestem załamana moim dzieckiem,a raczej jej katarkiem.. ma go już prawie miesiąc,a do tego jeszcze ma na buzi i klatce piersiowej małe krosteczki.. raz więcej, raz mniej, raz wcale. I na co ona uczulona jest? już robię co mogę:
1) pies jest u teściów, mieszkanie wysprzątane
2) mleko jej zamieniłam z nan active na nan ha
3) smaruję ją po kąpieli takim balsamem to skóry atopowej lub suchej, alergicznej
4) przestałam wprowadzać gluten w kaszce mannie, daje znów tylko mleczno-ryżową albo samą ryżową do mleczka
5)słoiczki daję owocowe tylko te po 4 miesiącu, jogurcików już nie
i nie wiem co mogę więcej zrobić...

siadam do nauki, bo Blanka jest z nianią paaaaa

aaa jak się wszyscy chwalą to ja też
1) prezent na dzień mamy
2) w swoim kojcu
3) laleczka

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-06-01 o 10:11
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:12   #4423
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Dla naszych małych brzdąców!
Wszystkiego najlepszego
szczęścia i radości moc
ciepłego słoneczka co dzień
kolorowych snów co noc...

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:18   #4424
kamilla123
Rozeznanie

Wszystkim maluszkom w dniu ich święta życzę
wszystkiego co najlepsze!

Co do konkursu na najstarszego szczerbolka to my odpadamy, bo w sobotę pokazały się 2 ząbki, jeden już wyszedł a drugi dopiero się przebija

Wczoraj był kuzyn i dostaliśmy zaproszenie na wesele więc kolejna impreza w lipcu się szykuje

Cytat:

Zębów jeszcze nie mamy, oznak też nie, poza tym, że gryzie wszystko co się da. I mój leniuszek jeszcze się nie obraca. Tzn raz się obróciła na brzuszek, ale wystraszyła się i od tamtej pory nawet nie próbuje. Raczkować też nie, bo mój klopsik nie potrafi unieść się na rękach, ale dzielnie ćwiczymy i obroty i utrzymywanie ciężaru. Mam tylko nadzieję, że to nic złego, chociaż poważnie zastanawiam się nad pójściem do lekarza, bo trochę się martwię
Witaj! Mój młody też dopiero niedawno pierwszy raz się obrócił z pleców na brzuch, bo z powrotem to jeszcze ani razu, a za tydzień kończy pół roku. Najpierw było tylko przekręcanie się na boki, potem coraz wyżej zaczął podnosić nogi, potem brał je na bok i jakoś tak się w końcu przekulał. Na początku trochę nieporadnie to wyglądało ale już coraz lepiej mu idzie Dużo go kładłam na macie i na boki dawałam coś grającego albo lusterko. A raczkować to też jeszcze nie raczkuje, klaty też jakoś specjalnie wysoko nie podnosi

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc
acha i MAMY NIANIE jutro do nas przychodzi taka jedna...co prawda ja jej nie znam, ale pozostaje mi zaufac
No to super! Oby się sprawdziła

Cytat:

JAK NAUCZYĆ DZIECKO PIĆ Z BUTELKI????
No tu za bardzo nie pomogę bo mimo, iż Kuba jest "cyckowy" to nie było u niego nigdy problemu ani ze smoczkiem ani z piciem z butelki. Ale chyba lepiej od razu próbować z niekapkiem. Czemu ten silikon mu nie pasuje Może rzeczywiście go ogrzać trochę

Ela wierzę, że się nieźle wystraszyłaś, bo jak mi mały raz zwymiotował to wszystko było mokre, nawet ściana bo to najpierw na nią poleciało.

Kate żeby promotorka przyjęła pracę

Zebra za szczepienia
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:00   #4425
katekatee
Zadomowienie

WitamDzięki dziewczyny za kciuki ale niestety praca do poprawy. Zapłaciłam 50zł i sama prywatnie póćiłam pracę przez ten system i według tego co wydzie będę poprawiać. Promotorka powiedziała że to jest porąbane ale jeśli w regulaminie jest że współczynnik nie może przekroczyć tyle i tyle to ona tego nie może podważyć....

Wszystkim dzieciaczkom w dniu ich święta życzymy wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Witaj! Mój młody też dopiero niedawno pierwszy raz się obrócił z pleców na brzuch, bo z powrotem to jeszcze ani razu, a za tydzień kończy pół roku. Najpierw było tylko przekręcanie się na boki, potem coraz wyżej zaczął podnosić nogi, potem brał je na bok i jakoś tak się w końcu przekulał. Na początku trochę nieporadnie to wyglądało ale już coraz lepiej mu idzie Dużo go kładłam na macie i na boki dawałam coś grającego albo lusterko. A raczkować to też jeszcze nie raczkuje, klaty też jakoś specjalnie wysoko nie podnosi

No to super! Oby się sprawdziła

No tu za bardzo nie pomogę bo mimo, iż Kuba jest "cyckowy" to nie było u niego nigdy problemu ani ze smoczkiem ani z piciem z butelki. Ale chyba lepiej od razu próbować z niekapkiem. Czemu ten silikon mu nie pasuje Może rzeczywiście go ogrzać trochę

Ela wierzę, że się nieźle wystraszyłaś, bo jak mi mały raz zwymiotował to wszystko było mokre, nawet ściana bo to najpierw na nią poleciało.

Kate żeby promotorka przyjęła pracę

Zebra za szczepienia
Kamilo i Guciu Wiktor z pleców na brzuszek i z brzuszka na plecy tak naprawdę przewracać zaczął się dopiero teraz tzn jak ma 7 miesięcy. Lekarka powiedziała że to już ostatni moment był. Trzeba dziecko zachęcać, obracać, ja ostatnio jak miałam troche wolnego to tak się za niego wziełam że w jeden dzień załapał. ALbo po prostu dopiero na niego przyszła pora. Niektóre dzieci tak już mają że pewne rzeczy robią później. Oczywiście jeśli Was coś niepokoi to idźcie do lekarza ale piszę to żebyście wiedziały że mój mały też bardzo późno się zaczął obracać a mimo wszystko jest ok.
A co do raczkowania to przed nami też długa droga.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 11:12   #4426
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Andre to normalnie skóra zdjęta z Ciebie

Ja ostatnio mało się odzywam, bo mam niestety problemy ze zdrowiem, szwankuje mi kręgosłup po tych rwach, do ortopedy dopiero 8 jedziemy. Jestem cały dzień z Alą sama, więc jak tylko śpi to ja odpoczywam i mało mi czasu zostaje na wizaż.
Alicja zaczęła mówić BUŁA, Bubu i baba jej czasem wyjdzie. Poza tym kombinuje jak może byleby stanąć, ślicznie już sama klęczy a i pełzanie idzie coraz szybciej i lepiej, szkoda tylko, że pełza tam gdzie nie może (kable, lampa, szafa, pod szafę ).

Trzymaj sie cieplutko i duzo zdrowka

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Karenina

Brombi - dziękuję za pamięć - trochę taki mały problem miałam i nie miałam weny - płetwy mi opadły na wszystko...

Mam nadzieje, ze juz lepiej u ciebie

Cytat:
ja moją Sandrę też
Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
tiaaaa, ja Blanczeske też zapisuje ślini się i gryzie wszystko już od końca marca..

No to robie Liste:

1. Blanusia
2. Sandrunia
3. André
4. ??????? ---- miejsca wolne!!

Blanka cuuuudna !!

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Co do konkursu na najstarszego szczerbolka to my odpadamy, bo w sobotę pokazały się 2 ząbki, jeden już wyszedł a drugi dopiero się przebija

Cytat:
WitamDzięki dziewczyny za kciuki ale niestety praca do poprawy. Zapłaciłam 50zł i sama prywatnie póćiłam pracę przez ten system i według tego co wydzie będę poprawiać. Promotorka powiedziała że to jest porąbane ale jeśli w regulaminie jest że współczynnik nie może przekroczyć tyle i tyle to ona tego nie może podważyć....

Glupota i tyle.... No, ale co zrobic - poprawisz i bedzie ok...

Pamietam, ze obiecywalam fotki André jak zamiata mi katy...to prosze bardzo...z serii André i jego podboje...
Załącznik 3152756Załącznik 3152757
Załącznik 3152758Załącznik 3152759Załącznik 3152760

A wczoraj zostawilam syna na macie, i wyszlam do kuchni na chwilke...wchodze do salonu i co widze..?
Załącznik 3152762Załącznik 3152763 zostalam dostrzezona... Załącznik 3152764 ale maly sie mna specjalne nie zainteresowal...Załącznik 3152765Załącznik 3152766

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-06-01 o 11:37
Stary 2010-06-01, 11:32   #4427
xpressja
Zadomowienie

Ola, Blanka to prawdziwa gwiazdeczka!!!
Kareninka, wiesz że ja jestem fanka małego Andre , a te fotki to są przecudne!

A W TEMACIE NIEKAPKÓW...

1. ... mówisz mama że nie kapie ???
2. faktycznie nie kapie!
3. ooooo! jednak troszkę kapie

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-01 o 11:46
Stary 2010-06-01, 11:57   #4428
katekatee
Zadomowienie

Dziewczyny zdjęcia superaśne

Marcelinko Filipek rośnie jak na drożdzach
Kamila ja po prostu nie wierzę że ANdre ma tyle miesięcy co mój mały leniuszek No wymiata
Olu Blancik prześliczna
Xpresja no ja po prostu nie wiem jak wy to robicie Moje dziecię to by najchętniej tylko leżało i lać mu prosto do buzi

Jeśli o kimś zapomniałam to bardzo przepraszam

I wam i mnie już się pewnie niedobrze robi od tego tekstu ale.... zmykam poprawiać pracę

Stary 2010-06-01, 12:07   #4429
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Kareninka, wiesz że ja jestem fanka małego Andre , a te fotki to są przecudne!

A W TEMACIE NIEKAPKÓW...

2. faktycznie nie kapie!

Hehehe....super fotki!! Sliczna jest i minki robi jak aktorka z reklamy

Cytat:
Kamila ja po prostu nie wierzę że ANdre ma tyle miesięcy co mój mały leniuszek No wymiata
Ciesz ciesz, i doceniaj ostatnie chwile spokoju...

Cytat:
Xpresja no ja po prostu nie wiem jak wy to robicie Moje dziecię to by najchętniej tylko leżało i lać mu prosto do buzi

znaczy sie, ze komfortu nauczony, komfortu...

A do nas wlasnie przyszla paczka, o ktorej nic nie wiedzialam, ze ma przyjsc....wiec zadzwonilam do malza a on, ze to prezent dla mnie (??) i mam absolutnie otwierac...aleeeeeeeeee mnie swierzbi...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 12:17   #4430
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Cytat:

No to robie Liste:

1. Blanusia
2. Sandrunia
3. André
4. ??????? ---- miejsca wolne!!

to ja dokładam mojego szczerbola
a zdjęcia super, już zaczyna rozrabiać

xpressja ależ ona zaradna! moj to zawsze dnem do góry i pije

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
Stary 2010-06-01, 12:26   #4431
xpressja
Zadomowienie

karenina, otwórz... napisz co dostałaś .... i zapakuj nic małżowi nie powiemy

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

aaaaaa! jak Andre kuper wypina w avatarze -

p.s.
dziękujemy za komplementy

Stary 2010-06-01, 12:32   #4432
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
to ja dokładam mojego szczerbola
a zdjęcia super, już zaczyna rozrabiać
Ok, dopisany...

1. Blanusia
2. Sandrunia
3. André
4. Oskar
5. ?????

Cytat:
karenina, otwórz... napisz co dostałaś .... i zapakuj nic małżowi nie powiemy

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

aaaaaa! jak Andre kuper wypina w avatarze -

No wlasnie nie da sie, bo to w takiej formowej paczce DHL jest i nie da sie otworzyc i z powrotem zapakowac...

Stary 2010-06-01, 12:36   #4433
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Cytat:
Ok, dopisany...

1. Blanusia
2. Sandrunia
3. André
4. Oskar
5. ?????

No wlasnie nie da sie, bo to w takiej formowej paczce DHL jest i nie da sie otworzyc i z powrotem zapakowac...

jaka szkoda...

a to moj mały informatyk;p

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 12:37   #4434
katekatee
Zadomowienie

Kamila ja bym nie wytrzymała

Moje dziecię właśnie leży na macie i konsumuje buta, ma koło siebie milion zabawek a uparł się na tego biednego buta

A i nie wiem czy się chwaliłam ale nauczyłam WIkiego robić buziaczki. Tzn ja mu robię cmok a potem on mi odcmokuje. Normalnie jestem taka szczęśliwa wtedy mimo iż on nawet nie wie że robi buziaczka A co będzie jak już sam zacznie mamie buziaki przysyłać

Stary 2010-06-01, 13:22   #4435
elalank
Zadomowienie

heloł

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków w dniu ich święta

normalnie oglądam sobie zdjęcia Maluszków i wszytskie one sa do schrupania!
I ja tez zapisuję Olkę do szczerbolków

Pocieszyłyście mnie trochę, ze Waszym maluchom tez się zdarzały takie wymioty, bo wczoraj latałam co 2 minuty do pokoju Olki, zeby sprawdzic czy znów nie wymiotowała.. na szczęście nie.

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Wczoraj Madzia po raz trzeci dostała marchewkę - dałam jej tak z 6 łyżeczek. Zjadła szybciutko - zaczęła przeraźliwie się drzeć Się przestraszyłam... chciałam jej dać cycka nie chciała - myślałam, że jej ta marchew zaszkodziła W końcu zdesperowana wyjęłam resztę słoiczka - jak ona jadła: rękami i nogami, a jaka potem zadowolona była...
hihi córka Ci dorasta
I jak zwykle ciocia DiTu o nikim nie zapomniała!

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
a w ogóle to jestem załamana moim dzieckiem,a raczej jej katarkiem.. ma go już prawie miesiąc,a do tego jeszcze ma na buzi i klatce piersiowej małe krosteczki.. raz więcej, raz mniej, raz wcale. I na co ona uczulona jest? już robię co mogę:
1) pies jest u teściów, mieszkanie wysprzątane
2) mleko jej zamieniłam z nan active na nan ha
3) smaruję ją po kąpieli takim balsamem to skóry atopowej lub suchej, alergicznej
4) przestałam wprowadzać gluten w kaszce mannie, daje znów tylko mleczno-ryżową albo samą ryżową do mleczka
5)słoiczki daję owocowe tylko te po 4 miesiącu, jogurcików już nie
i nie wiem co mogę więcej zrobić...

siadam do nauki, bo Blanka jest z nianią paaaaa

aaa jak się wszyscy chwalą to ja też
1) prezent na dzień mamy
2) w swoim kojcu
3) laleczka
no ciężka sprawa namierzyć skąd ten katar!
Olka tez ma już tydzień, ale ja obstawiam ząbki. No ale u Ciebie to trochę dłużej trwa.

Jakie cudeńko

katekatee-skandal z tą pracą.. no ale skoro mus to mus, nie przeskoczysz tego powodzenia zatem, żeby tym razem poszło bez przeszkód.

Cytat:

A wczoraj zostawilam syna na macie, i wyszlam do kuchni na chwilke...wchodze do salonu i co widze..?
Andre jest boski! po prostu mistrzostwo świata

Cytat:
A W TEMACIE NIEKAPKÓW...

2. faktycznie nie kapie!
hihi słodziak!

Cytat:

do nas wlasnie przyszla paczka, o ktorej nic nie wiedzialam, ze ma przyjsc....wiec zadzwonilam do malza a on, ze to prezent dla mnie (??) i mam absolutnie otwierac...aleeeeeeeeee mnie swierzbi...
otwórz, otwórz powiesz, ze przyszła paczka uszkodzona

Cytat:
no proszę! jaki zdolniacha mały rośnie

Cytat:
A i nie wiem czy się chwaliłam ale nauczyłam WIkiego robić buziaczki. Tzn ja mu robię cmok a potem on mi odcmokuje. Normalnie jestem taka szczęśliwa wtedy mimo iż on nawet nie wie że robi buziaczka A co będzie jak już sam zacznie mamie buziaki przysyłać
coś Ty!!! musi to byc mega słodkie!!! może nagraj go i wrzuć na YT

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:33   #4436
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Jej, ale super! Mamusia teraz kupi drugiego lapka i ona na wizazu a synio na swoim...

Cytat:
Kamila ja bym nie wytrzymała
Ja ledwo ledwo....

Cytat:
Moje dziecię właśnie leży na macie i konsumuje buta, ma koło siebie milion zabawek a uparł się na tego biednego buta

Cytat:
A i nie wiem czy się chwaliłam ale nauczyłam WIkiego robić buziaczki. Tzn ja mu robię cmok a potem on mi odcmokuje. Normalnie jestem taka szczęśliwa wtedy mimo iż on nawet nie wie że robi buziaczka
Jak slooooodko!!!! Pokaz pokaz!!

Cytat:
A co będzie jak już sam zacznie mamie buziaki przysyłać
Wtedy go schrupiesz...

Cytat:
I ja tez zapisuję Olkę do szczerbolków
Sie robi...

1. Blanusia
2. Sandrunia
3. André
4. Oskar
5. Ola
6. ???????

Cytat:
Andre jest boski! po prostu mistrzostwo świata

Cytat:
otwórz, otwórz powiesz, ze przyszła paczka uszkodzona
Aaaaleeeeeeee wy to jestescie kusicielki....tak kraze i kraze kolo tej paczki, ale na zaden trop jeszcze nie wpadlam...

Stary 2010-06-01, 13:34   #4437
kamilla123
Rozeznanie

Fotki świetne! Dla Andre to nawet mata gigant jest za mała A Oskar już na czacie siedzi od małego Lenka i Blancik jak modelki

Ola współczuję kataru i wysypki ale sama nie mam pojęcia co może być przyczyną? A długo już jest pies poza domem? Jest chociaż jakaś minimalna poprawa? Albo rzeczywiście to zęby U mnie tydzień przed zębami była gorączka i zapalenie gardła. W sumie nie wiem czy to miało związek ale może

Cytat:

A do nas wlasnie przyszla paczka, o ktorej nic nie wiedzialam, ze ma przyjsc....wiec zadzwonilam do malza a on, ze to prezent dla mnie (??) i mam absolutnie otwierac...aleeeeeeeeee mnie swierzbi...
Mnie też by świerzbiło o której tż wraca?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:41   #4438
tarasia
Wtajemniczenie

proszę, oto nasza pierwsza marcheweczka
mniam, mniam!
http://www.youtube.com/watch?v=CJHwiRZDnAw

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:45   #4439
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
mniam, mniam!

"no mama! przecież to nie jest mleczko! "

cudna!

Stary 2010-06-01, 13:51   #4440
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
mniam, mniam!

W tlumaczeniu: "Mama, co ty? Co to ma byc?? Sliniaczek ok, fajny, ale co to to pomaranczowe..? "...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości