|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
lasesorze ale to już nie to samo
![]() A inny nie miałby legalnie będąc w związku (bo starsi zazwyczaj są w małżeństwie albo związku) no a z rówieśnikiem to nie to samo, bo to jednak do niego pociąg czuje ![]() Nawet nie chcę sobie wyobrażać tego jak po igraszkach z tamtą jedzie do drugiej... Mój umysł tego nie jest w stanie rejestrować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]() Piszesz, że Ty też nie chcesz się z nim wiązać...ok, skoro sumienie Ci pozwala - go ahead. Ale coś mi się widzi, że możesz zostać na lodzie ze złamanym sercem i wielkim, niespełnionym pragnieniem zajęcia miejsca jego dziewczyny. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- w maju skończy 51 ![]()
![]() |
#4414 |
Przyczajenie
|
nie chce nikogo usprawiedliwiać, wiem że to nie jest fair itd .. ale to nie jest tak, że ona siedzi w domu i się zamartwia a on lata za innymi .. Sama zaczęła, nawet do niego nie zadzwoni i sie nie spyta co robi bo mało ją to interesuje.. dlatego mówię, taki ot pic na wodę. Wiem każdy może mieć inne zdanie na ten temat, jest to logiczne, że ma sie w życiu jakieś ideały na temat miłości, związków itd .. ja trochę inaczej podchodzę do życia. Uważam, że jest jedno i lepiej żałować, że się coś zrobiło niż na odwrót.. No ale przemyśle to. Nie jest tak , że jestem zdecydowana na 100% że pójdę z nim do łóżka .. No i dlatego napisałam ten wpis. Jestem ciekawa opinii innych osób, a jak to rozegram to przyjdzie w swoim czasie.. Nic nie jest przesądzone. Po prostu jakoś nie wyobrażam sobie, że miałabym mówić jakiejś koleżance że spotykam sie z facetem o tyle lat starszym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zadomowienie
|
linaya zgadzam się
![]() ![]() Jestem mega ciekawska, a Ty ile masz? ![]()
![]() |
#4416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To czy on sobie swoją partnerkę zdradza, to ich sprawa. Ciebie to tak naprawdę wcale nie musi obchodzić, bo sama zobowiązań nie masz. Ale. Ja Ci napiszę, co o takim czymś sądzę z mojej perspektywy. Ja cenię się bardzo wysoko i nie pozwoliłabym sobie na coś takiego. Ja nie jestem zabaweczką ani słodką dokładką do czyjegoś życia. Ja mam być czyimś życiem, facet ma mnie kochać i na rękach nosić, bo jestem tego warta. U mnie w tym temacie nie ma półśrodków. Jeśli ktoś ma ochotę na takie przygody, jego sprawa i ja tego nie oceniam, ale ja uważam, że mnie stać na więcej i taka właśnie przygoda nie jest warta ani mnie, ani mojego czasu, czy energii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zadomowienie
|
linaya z tym dziadkiem to ja żartobliwie
![]() ![]() ![]() (kiedyś to jak patrzyłam na ludzi z liceum to mówiłam "łaaał jacy oni dorośli" ) a pamiętam jak sama poszłam do liceum to myślałam "co ja tu robię? tamci tacy dorośli byli a ja taki dzieciak" Sama mam 23 lata i czasami czuję się jak dzieciak, mój brat ma 27 lat i dopiero niedawno to odkryłam bo chyba zatrzymałam się na tym że ma ciągle 25 lat ![]() Także im jestem starsza tym przesuwam tą granicę wieku ![]() Bo 30 lat to naprawdę młoda osoba, ledwo co studia skończyła, pracę zaczęła.. dopiero na świat ![]() Wszystko zależy od tego kto jak o siebie dba, wtedy tego wieku nie widać nawet. Ale 42 lata to jednak już pół życia.. no chyba że zamierza żyć do 100 ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- aa teraz widzę też dlaczego piszesz że 40 to młodziutki ![]() A noo i też jestem ciekawska jak lasesorze, dlatego podpinam się pod pytanie ![]() BlackSvan to że nie dzwoni do niego i nie pyta co robi to nie znaczy że się nie interesuje. Ja też w ciągu dnia z TŻ nie gadam i nie pytam co robi bo wiem np że jest w pracy i nie chcę mu przeszkadzać, albo ja na uczelni. Za to wieczorem sobie gadamy. I to znaczy że się nie interesuję? nie. Po prostu wiem co robi i nie będę mu duperelami przeszkadzać w pracy. A skoro ona wie że on idzie na bok to po co ma dzwonić? ![]() ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2014-02-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zadomowienie
|
kinia 42 lata to jeszcze młodość
![]() taka sobie jedna uwielbiam Cię za to co napisałaś! ![]() ![]()
![]() |
#4419 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmm w sumie, każdy chce od życia czegoś innego .. Może ja jestem odmieńcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zadomowienie
|
BlackSvan byłam w związku bez zobowiązań z tym, że i ja i on byliśmy wolni... Uwierz, z czasem zacznie Ci przeszkadzać taki układ.
![]()
![]() |
#4421 |
astro-loszka
|
Noo, ja kiedyś też myślałam, że 30 to staaarość, siwa broda i laska
![]() ![]() ![]()
#4422 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
kinia jakby to był mój facet to bym nie napisała, że wolny, ale powiedzmy, że mam go na oku.... A jak mi kiedyś spojrzał na korytarzu głęboko w oczy.....
![]()
![]() |
#4424 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]() No ale, BlackSvan, to Twoje życie, Twoje decyzje, jesteś dorosłai zrobisz jak zechcesz ![]()
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
no moi też długowieczni z tym że już nie całkiem tak na chodzie.. dziadek 98 lat o ile się nie mylę, był na chodzie, chodził na spacerki ale co z tego jak głuchy, nie wiedział o co chodzi, zapominał już kto ja jestem..
jego żona (moja babcia) też chyba ok, 90 albo troszkę ponad, ona z kolei pogada, ale po domu to tylko się poczłapie tylko.. ale przypuszczam że dlatego, że kiedyś miała udar i gdyby nie to to byłaby sprawniejsza. Pocieszyłyście mnie z tym wiekiem teraz ![]() A różne przypadki przecież chodzą po ludziach... młody też może szybko odejść.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
lasesorze z tym wolnym jakoś inaczej sobie zinterpretowałam, w sensie że to twój ale był wolny zanim go poznałaś (w sensie bez dziewczyny, bez żony a jak już to dawno po rozwodzie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
kinia dziadek czyli mąż tej 98letniej babci był od niej starszy o 3 lata i zmarł w wieku 51 lat więc babcia żyła sama 50 lat! Więc to, że znajdziesz faceta w swoim wieku nie oznacza, że będziesz z nim do końca swoich dni...... Jeśli obawiasz się właśnie tego, że może szybciej umrzeć albo coś
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
BlackSvan teraz mówisz że nie planujesz się zakochiwać ale tego nie da się zaplanować. Będzie wam ze sobą dobrze i potem sobie pomyslisz "skoro w łóżku jest taki cudowny to może i w życiu też?" i potem nagle się okaże że nieświadomie oczekujesz jednak czegoś więcej.
Ja w moim też nie planowałam się zakochać. Ciocia mi mówiła "pamiętaj, on ma dzieci, (wtedy jeszcze) żonę" a ja tylko śmiech i "no ciocia co ty, ja w ogóle o tym nie myslę" bo faktycznie o tym nie myślałam. Mówię "gdzie, ja, do dzieciatego, o 20 lat starszego z obrączka, a nigdy. Kumpel ok, ale coś więcej? nie ma mowy". I jak nie mieszkał już ze swoją żoną to spotykaliśmy się, było cudownie i zaczęło mi zależeć tym bardziej że on się bardzo starał o mnie. A najpierw myślałam sobie "ok ,fajnie mi z nim ale zaraz to zakończę, gdzie ja z tyle starszym facetem" A tu psikus, zakochaliśmy się i jestem z nim już 5 lat. A przecież nie miałam się zakochiwać, chciałam bez zobowiązań (mimo, że on nie) ale nie wyszło. Tego nie da się zaplanować. Jak ci się spodoba w jednej sferze to będziesz chciała go poznać od innej strony. A potem krok od zakochania jeśli okaże się fajny. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ja sobie nie wyobrażam intymnych spraw bez uczuć... to przecież wtedy się nic nie czuje ![]() lasesorze dobrze to odebrałaś bo nie raz myślałam o tym, że mnie "zostawi" samą z dzieckiem... przez wiek. Bo taki stereotyp panuje, że im starszy tym bliżej mu do grobu.. a przecież wszystko się może zdarzyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
kinia przypomniało mi się coś
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Widać miałaś szczęście, że się w Tobie zakochał, dogadaliście się no i mimo tego wieku, i nawet jego dzieci jesteście razem. Mówią miłość nie wybiera. No ale jeżeli chodzi o mnie, to znam siebie, ciężko jest mi się w kimś zakochać, dlatego większość osób mówi mi, że jestem niezdecydowana. No ale czym się tu dziwić? Młoda jestem. Stanowczo za młoda nawet dla niego, a poza tym nawet jeśli serio poszłoby nie po mojej myśli i coś bym do niego poczuła, nie wiem może i nawet się zakochała to uwierz mi, że musiałabym to skończyć i tak czy siak ![]() ![]() a jeśli chodzi o uczucia, to nie do końca dobrze powiedziałam, wiadomo w tym przypadku jest to podążanie i chęć przeżycia czegoś niedozwolonego, inspiracja starszym, doświadczonym mężczyzną, który pomimo swojego wieku ma coś w sobie z chłopca.. To imponuje mi to właśnie. Edytowane przez BlackSvan Czas edycji: 2014-02-13 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty tak na poważnie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
BlackSvan ok, ja wszystko rozumiem, tą całą przygodę.. ale to po co jest z tamtą? tego już nie ogarniam.
A z tym, że miałam szczęście że TŻ się zakochał... nie wiem, czasem wolałabym żeby tego nie zrobił i może inaczej moje życie by się potoczyło, z rówieśnikiem, lżej finansowo... a może byłabym sama....i żałowała.. kto wie. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- lasesorze ale z tym ukrywnaiem się to się nie dziwię, sama tak robiłam na początku. Ale to dlatego że wszyscy byli temu przeciwni, to po co miałam wiecznie ględzenia słuchać, zakazów wychodzenia, sprawdzania, krzyków itp... wolałam się ukrywać i mieć spokój z innymi. Nawet na 100dniówkę poszłam z innym będąc ze swoim już w początkowej ciąży.. to się nazywa dopiero poświęcenie ze strony mojego TŻ że pozwolił na coś takiego... Musiało być mu mega trudno... Ale wtedy miałam 18 lat... bałam się .. no dzieciak.. Pewnie jakby ludzie normalnie reagowali to bym się nie ukrywała.. no ale jak każdy z każdej strony dobija, krytykuje to człowiek potem sam nie wie co ma robić... patrzą jak na dziwadło.... Potem dojrzałam i miałam to gdzieś, ale co było to było i co mu dopiekłam to dopiekłam... A jak zaczęliśmy się spotykać co się zakochałam już wtedy i on też.. to chciałam to przerwać. Dobrze nam było ale myślałam sobie "znajdę innego, poświruję, może w innym się zakocham i nie będzie problemu".. poświrowałam ale co z tego jak nadal za moim szlochałam? Teraz dopiero zdaję sobie sprawę jaką przykrość mu sprawiałam kiedy przez niecały rok wahałam się, raz mówiłam że to koniec raz wracałam, raz poznałam innych, ale myślałam o nim.. i wracałam. Potem znowu, że tak nie można że to bez sensu.. i tak w kółko. Aż w końcu zapieczętował ![]() I pomyśleć, że ja mu byłą żonę wypominam a on mi nic.. to dopiero człowiek ze stali :O Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2014-02-13 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zadomowienie
|
kinia nie no byłaś w szkole średniej, on żonaty, dzieciaty to się wcale nie dziwię
![]() ![]()
![]() |
#4439 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja: "nie dyskutuj gówniarzu" on: "oho starszyzna zarządziła" ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- dziekuję za uznanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
My sobie w żartach zawsze dokuczamy w stylu:
ja: "nie dyskutuj gówniarzu" on: "oho starszyzna zarządziła" Hehe ładne ![]() Ej, słodkie takie sprzeczki są nie? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.