|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Oczywiście ze dlatego ze nie nadążają produkować. Pfizer właśnie ograniczył dostawy w związku z przebudowa linii produkcyjnej. Dzięki temu maja po chwilowym przestoju zwiększyć produkcje i co za tym idzie dostawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
USA w maju. Oczywiscie latwiej dostosowac swoja linie produkcyjna do popytu jesli sie ma predzej pieniadze w rece. UE jest sobie w sumie sama winna. (Tutaj mozna oczywiscie mowic o Francji, ktora chciala, zeby kupic wiecej ich szczepionki, mozna tez mowic o krajach wschodu EU (nie wiem dokladnie czy Polska), ktore nie chcialy, zeby wydawac pieniadze na taka druga szczepionke jak Biontech, skoro inne, tansze, tez sa w drodze. Ale ogolnie niezbyt im sie spieszylo. Wyciagneli 2 miliardy Euro na szczepionke, USA chyba 12.) Edytowane przez 742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 Czas edycji: 2021-01-26 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie jestem za tym by wszystko działało bez ograniczeń, ciągle pisze o sensownych ograniczeniach, nie o destrukcji wszystkiego bo grupa osób może zachorować i umrzeć. Weź pod uwagę, że to co się dzieje niszczy przyszłość też Twojej córki. Mnie to właśnie najbardziej boli i martwi- przyszłość moich dzieci, jak będzie wyglądało ich wejście w dorosłość, z jakimi problemami będą musieli sobie poradzić. Powinna być jakaś granica tego absurdu. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-01-26 o 19:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4445 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Bo politycy to typowe cwaniaki, których ich własne obostrzenia nie dotyczą. Maja swoje szpitale, swoje siłownie, swoich fryzjerów i tak dalej. Jestem na 100% pewna, że chodzą po cichaczu stołować się w knajpach, latają na wakacje i imprezują.
Obostrzenia to tylko dla takich szarych ludzików jak my. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4446 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Duda i Emilewicz na stoku ![]() No też bym chciała. Ale mi nie wolno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4448 |
Konto usunięte
|
E no, w Emilewicz wygrała matka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogole dopytalam tate i ja niechcacy zle Wam napisalam (zle zrozumialam sytuacje). Jednak syn jego partnerki mial prawdopodobnie koronawirusa w pazdzierniku. Wtedy mial goraczke i stracil wech i smak. Przyjechali zrobic test, ale chyba nie wiedzial o ktorej beda i zjadl krotko przed a to chyba moze zaburzyc wynik. Wyszedl mu negatywny. Jednak byc moze mial wtedy koronawirusa. Wyzdrowial i jak jego mama w Sylwestra i zaczela miec objawy to niby bylo ok, on czul sie dobrze. Ona zrobila test i jej wtedy wyszedl koronawirus. Jemu spuchla wkrotce noga, pojechal do szpitala. Zrobili test na przeciwciala i wyszlo ze przeszedl juz koronawirusa. Takze bardzo prawdopodobne ze w pazdzierniku. Lekarz powiedzial, ze nie ma pewnosci, ale ze prawdopodobne, ze ta zakrzepica to jego powiklania po tym po paru miesiacach. Zagmatwana sytuacja wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ale jakby w którejś z nas wygrała matka w tej sytuacji to byśmy płaciły soczysty mandacik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4453 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja wiem z pierwszej ręki, że w czasie 1. lockdownu politycy i celebryci normalnie korzystali z usług fryzjerów i kosmetyczek. Koleżanka pracuje w śniadaniówce jako stylistka i manikiurzystka, praktycznie w ogóle nie miała żadnego przestoju.
Najbardziej się śmiała, że potrafiła pucować jakaś gwiazdkę kilka godzin, a ta potem na wizji mówiła, ze ona to sama samiusienka sobie buźkę pomalowała, głowę ufryzowała, ciuchy dobrała i hybrydy naświetlila. Ta jasne. A o tych wszystkich celebrytach, co najpierw stękali na brak pracy i biedę, a teraz cała zimę spędzają na egzotycznych wakacjach to już szkoda strzępić klawiaturę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;88465855]sama prawda.
Duda i Emilewicz na stoku ![]() No też bym chciała. Ale mi nie wolno.[/QUOTE]Dokladnie. Sami sie nie stosuja do zasad jakie nakladaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4455 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Na imprezie u Rydzyka było doskonale widać, ze obostrzenia są dla chołoty. Dlatego ja od tamtej imprezy urodzinowej Radia Maryja maseczkę zakładam głównie w pomieszczeniach zamkniętych, nie idąc chodnikiem czy stojąc na patio z dzieckiem, jak ktoś napisał, są granice tego absurdu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak można być tak nieodpowiedzialnym. Ona zadowlona, bo lekko znosi najprawdopodobniej covid, ale inni mają rodziców z chorobami współistniejącymi, małżonków, etc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4460 |
BAN stały
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88465482]D-dimery mogą być podwyższone przy zapaleniu płuc o każdej etiologii i przy byle przeziębieniu, nawet nałogowym paleniu papierosów, więc d-dimery nie są w żaden sposób typowe dla covid. Podwyższony poziom nic nie mówi, jeśli nie występują objawy zakrzepicy/zatorowości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To prawda. Nie wspominając już o tym, że nikt rutynowo nie bada sobie d-dimerow po każdej infekcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4461 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4462 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88466115]Znam przypadek pójścia do lekarza z pozytywnym wynikiem, bo przecież wizyta przepadnie..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bez skrupułów, nie oglądając się na dyrekcję na miejscu opisanej przeze mnie księgowej - zawiadomiłabym sanepid i policję. Mam nadzieję, że lekarz zareagował. U nas przeszła fala covidu, akurat kiedy zabrałam dzieci na przerwę świąteczną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4465 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4467 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4468 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dziś pacjentka dziś przyjechała do przychodni bez żadnej teleporady bo zle się czuje. Mąż od wczoraj covid plus. Ona szybkim testem tez covid plus, to ze przyjechała to może słusznie bo poważne zmiany w EKG - karetka, szpital. A pani rozpacza ze ona musi po dziecko do szkoły iść... w takiej sytuacji cieszę się ze jutro idę na druga dawkę, moi rodzice dziś zaszczepieni. A w przychodni tez pierwszych 12 seniorów zaszczepionych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymała dziadka "jak w więzieniu" od marca do czerwca. W lecie gdy covid trochę ucichł, dziadek zaczął wreszcie wychodzić, ale tylko rano, potem na jesień znów go w domu zamknęła ![]() Dziadek jest stary, ale dobrze się trzyma, psychicznie też jest zupełnie sprawny. Mieszkają razem. Moja matka czyści i dexynfekuje wszystko raz na dzień (tak mówi, nie wiem czy rzeczywiście tak robi) , po każdych zakupach wszystko wyciera, przeciera kontakty, klamki, zalewa ubikacje domestosem, dezynfekuje jedzenie tzn opakowania, sparza owoce i warzywa. Wszędzie chodzi w rekawiczkach. I wychodzi tylko do sklepu. Próbowałam z nią rozmawiać, ale nic do niej nie dociera. Co prawda jest w grupie ryzyka bo ma nadwagę i cukrzycę i dziadek ze względu na wiek też jest wrażliwy na covida, ale to co ona robi jest chore. Niestety moja matka jest jaka jest i nie docierają do niej żadne argumenty. Zresztą jej siostra jest podobna i obie tak zarządzają dziadkiem, ciotka na szczęście na odległość bo mieszka daleko. Chciały go też zmusić do szczepienia, ale po tym jak dziadka lekarz odradził mu szczepienie, przynajmniej z tym dały mu spokój. Także mój dziadek ma "cudowne" ostatnie lata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.