|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
U
1)serek wiejski 200g + łyżka jogurtu naturalnego + 50 ml mleka 1,5% + czubata łycha otrębów z żurawiną nescafe frappe z mlekiem 1,5% (duza szklanka) 2) deser lodowy Pinacolada (bita smietana, 3 gałki lodów, troche polewy czekoladowej, wafelek, 1 plaster ananasa, wiórki kokosowe, rum) pyyycha! ![]() 3) jakieś 80g ryżu białego + mały dorsz pieczony w folii bez użycia tłuszczu + sałatka z pomidora, połowy cebulki i łychy keczupu kilka winogron zielonych litr napoju energetyzującego light (3kcal/100 ml) pepsi max bez cukru :P wiem, że niezdrowo ale od pepsi jestem uzalezniona więc wybieram przynajmniej tę bez kalorii |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie tak: Śniadanie: Znowu owsianka - 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, Danio Intenso kokosowy, banan, jabłko, Fitella jogurtowo-żurawinowa (resztka paczki zaledwie), migdały, orzechy II śniadanie: Nowa miłość - grahamka z bryndzą z kminkiem i pomidorem Muffinka kokomigdałowa (wreszcie wszystkie zjedzone i mogę upiec następne! ;]) III śniadanie: Bułka pszenna z żółtym serem, ogórkiem i sałatą Nektarynka Obiad: Zupka chłodnik Kawał pieczonego kurczaka Ziemniaki - puree z masłem i mlekiem Mizeria Deser/podwieczorek: Miseczka borówek z bitą śmietaną KBW Kawa z mlekiem Kolacja: Makaron jak wczoraj - zapiekany z fetą i warzywami Fajne słodycze dostałam - Toblerone, jakieś różne bakalie w czekoladzie itp - coś z tego spożyję pewnie na deser pokolacyjny. ![]()
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: drożdżówka z toffi (ehh.. nie mogłam się oprzeć ![]() kilka śliwek obiad: 2,5 paluszki rybne + warzywa na patelnie ok.150g kolacja:3/4 szklanki jogurtu naturalnego + otręby pszenne z kawałkami śliwek bardzo proszę o ocenkę ![]()
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ruchliwa kobieta z Ciebie ![]() Milego wypoczynku ![]() monochrome: kocham czytac Twoje jadłospisy ![]() Wkleje i moj : U. 1. BIG omlet cynamonowy z twarogiem 2. bulka ziarnista z twarozkiem i szczypiorkiem w miedzy czasie orzeszki włoskie ![]() 3. risotto warzywne posypane serem zoltym 4.mały wiesniak z 2 lyzkami slonecznika, kromka zytniego z pasztetem 5. grilowany bakłazan z mozzarella , kawałek dyni z grila |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Baby - fajnie
![]() ![]() a co to za omlet ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to moje U mnie się podoba: cały dzień w terenie więc kij z tym że nie wszystko zdrowo ![]() Sn. 50g hmm co tam było: jaśki, otręby orkiszowe, musli, zarodki, otręby z jabłkami, jakieś inne płatki pare branów z kokosem i truskawkami, z fantazją poziomkową, czereśnie, big green jabłko -środek 7daysa z nadzieniem spumate 2S. 4 gałki lodów: jabłkowe, sorbet wiśniowy, sezamowe, smerfowe ![]() Ob. ciecierzyca w sosie pomidorowym na ostro, brokuły z marchewką i fasolka szparagowa z pomidorami czy to deser czy część P sama nie wiem xD: McFlurry truskawka+chrunh jakiś krótki okres później: a z 0,5kg truskawek kawa latte z mleczkiem sojowym i irish cream jabłko K: bułka żytnia z pomidorem i szczypiorkiem, kawał-kawałek bagietki graham z dżemem i jagodami ![]() i tak się zastanawiam czy nie iść po jabłko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
U
(oj byłyby punkty karne,gdybym zapodała takie 'menu' z części I-II wątku ![]() ![]() I. Kromka bułki wieloziarnistej z serem,szynką, pomidor, łyżka sałatki jarzynowo-majonezowej, parówka Berlinka,garść chipsów Naturals II. 3/4 porcji McFlurry z Daim i czekoladą, duże Cappuccino III.Kanapka BeefLang Zu ;p [dobre to xD] IV. Kawałek pizzy Supreme, 350ml soku marchwiowego V.4 szt.pierogów z twarogiem na słodko ,Danio Intenso kokosowe ,20g CinniMinis, 10g orzechów laskowych 2400 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Monochrome jak zwykle fajnie i smacznie
![]() ![]() W: Iśn- grahamka z almette, jogurt owocowy 115gr, jabłko, herbata słodzona 0,5 łyżeczki IIśń-obwarzanek z masełkiem i z miodem, kakao, nektarynka O:ziemniaki z gołąbkami ze słoika (2 szt) i z sosem, mizeria, "kociołek tradycyjny"-300gr rożek orzechowy, kawałek rolady bananowej P: bułka z masłem i miodem ![]() ![]() K: 200 gr płatków śniadaniowych z mlekiem 0,5% dziś chyba tyle...albo wpadnie jeszcze wieśniak lekki z pomidorem ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Porcje? wielkasne ^^ Orzechow było 90g , risotta taaki wielki kopisty talerz i duuzo ryzu. A omlet był taki wielki ze na talerzu sie nie zmiescil. Nie chce mi sie isc mierzyc ile miala srednicy patelnia ale taka wielka do smazenia kotletow
![]() omlet - zwykly , tylko dodałam cynamon do ciasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Baby - a ubijałaś pianę z białek? taki puszysty był
![]() Ps. bo mi zawsze szybko opada.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Baby - dawno nie robiłam,i nie mogę sobie przypomnieć,czy dawałam,ale ... chyba nie...
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Hmm,jajka mam,cynamon też - może zrobię Twoją wersję
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj sie poprawiłam
Redukcja: Ś: musli + łyżeczka siemienia lnianego + łyżeczka otrębów pszennych + łyżeczka rodzynek zalane niecałą szklanką mleka 2%, 2 kromki chleba razowego jedna z polędwicą sopocką i pomidorem a druga z kiełbasą żywiecka IIŚ: jogut pomarańczowy O,1 % tłuszczu z musli, banan O: Pół woreczka kaszy gryczanej, 3 małe kotlety z piersi kurczaka, 1 pomidor, 5 liści sałaty zalane jogurtem naturalnym P: 2 kromki chleba razowego z kiełbasą żywiecka, 1 pomidor K: Puszka tuńczyka Poproszę o ocenę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Nie,a Ty dajesz
![]() a ile jajek? 2-3? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Aga jak nie dasz maki to logiczne ze to puszyste nie bedzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoje jadlospisy sa poprostu szlowe..Najadam sie od samego czytania.. ![]()
![]() |
#4461 |
Rozeznanie
|
Moja R-hahahahah
![]() -2 kanapki z serem zółtym, jeden paluszek z sezamem -Shake waniliowy -koktajl bananowy -Mc Flurry plus pepsi -Obwarzanek plus pepsi -Shake waniliowy -2 kanapki z pomidorem i zółtym serem i herbata ![]()
#4462 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Smaczny jadłospis, zjadłabym taką Twoją muffinę,musiały być boskie ![]() A jak ten makaron zapiekłaś z fetą, jakie warzywa? Cytat:
![]() Dziękuje, a Ty co jedziesz gdzieś czy może słodkie lenistwo w domu? Ładny jadłospis, naprawdę ![]() Pyszny obiad, a kolacja ? Brzmi ciekawie, jak smakuje dynia z grilla, smaczna ? ![]() Cytat:
![]() Ja nie lubię czytać Twoich jadłospisów, szczególnie wieczorem - są takie smaczne, że zawsze mi ślinka cieknie. ![]() Lody sezamowe ? ![]() ![]() śniadanie : 2 jajka na miękko, 2 kromki razowca, pomidor, szczypiorek, 200 ml maślanki, zielone jabłko II śniadanie : drożdżówka z serem, 100 gr twarogu, 2 łyżeczki dżemu truskawkowego domowej roboty, 200 gr wiśni obiad : 300 ml zupy pomidorowej ( ryż brązowy, pomidory, udko z kurczaka, marchewka, kalafior, przecier pomidorowy), 3 średniej wielkości ziemniaki, filet z mintaja w sosie koperkowym, kapusta kiszona z marchewką, cebulą i oliwą z oliwek ( ok. 250 gr) deser : rożek czekoladowy, kawałek arbuza podwieczorek : 2 naleśniki razowe, 150 gr serka homo, 2 brzoskwinie, ćwiartka ananasa kolacja : hot dog, 2 gałki lodów : cookies i owoce leśne ( oj kiepsko ![]()
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Baby - w takim raziem zrobię jak radzisz ^^
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jadłam jak widać po jadłospisie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4467 |
Wtajemniczenie
|
No wiesz zawsze każdego ciągnie do cudzego talerza.
![]() Oo, jak będę w Katowicach to na pewno wpadnę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4468 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ooo, bakłażan z mozzarellą. <3 W ogóle dużo smaczności. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Makaron był typowo na oko i na winie. ;] Wrzuciłam kukurydzę, paprykę, pomidory, cebulkę, oliwki. Niezłe wyszło. ;]
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Daj znac jak juz zjesz
![]() smak6malin: E na pewno nic nie przybylo ![]() Ja teraz na blogim lenistwie jestem bo cały lipiec był zabiegany wyjazdami...takze nie ruszam tyłka na razie ,ale juz powoli zaczynam sie nudzic. Dynia z grila o dziwo jest pyszna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No smaczne, smacznie, tylko wyrzuciłabym tę oliwki, paprykę.. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.