|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!
Daria wyslalam 2
Nice jak masz mozliwosc wyprowadzki to zrob to |
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Ups... dostałam, ale zapomniałam o nim.
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłam
samej mi się nie chciało, poza tym czekałam na sąsiadke ![]() zadzwoniłam do niej zapytać czy będzie dzisiaj wieczorem albo jutro, bo mam do niej sprawę jak przyszła, to wpadła do mnie lekko wystraszona, myślała, że coś się stało, a ja jej wyskoczyłam z ładnie zapakowanymi pierniczkami ![]() zaprosiła mnie jutro wieczorem na grzane wino
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
te pierniczki to fajna sprawa
|
|
|
|
#4445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam, żeby nauczył się pisać wypracowania, chociaż najkrótsze, więc zadałam mu temat, prosty jak drut: Charakterystyka Antygony i jego własna opinia na temat tejże bohaterki. Skwitował to tak: żebyś się nie obsrała , sama sobie to napisz, powiedz mi co mam napisać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozmawiałam z nim jakiegoś dnia o tym wszystkim, co mnie boli. Chciał wtedy, żebym wprowadziła się do niego, dla niego to żaden problem. Ale ja nie chcę. Po prostu znajdę pracę i wynajmę sobie pokój za 300zł i będę tam sobie siedziała. Nie chcę komplikować tż życia, zwalać mu się na głowę, jeszcze dla nas, jako pary, jest to za wcześnie. A poza tym to nie jego mieszkanie, więc najważniejsza jest tu opinia jego mamy. W dodatku teraz nie mam żadnych dochodów, a na koncie 300zł raptem. Cytat:
Cytat:
Właśnie, szopka świąteczna, to jest kolejny powód, dla którego nienawidzę z całego serca świąt. Cały rok jest chamstwo, wyzwiska, groźby, a w wigilię buziaki, uśmiech i życzenia. A ja bym dużo nie chciała, tylko kiedyś przyjść do mamy i powiedzieć: mam problem, pomożesz? przytulisz? Gdy niekiedy mam ochotę wyżalić się jej jak matce, wchodzę do pokoju i usiłuję coś powiedzieć, to zanim zdążę się odezwać słyszę: schudnij, jak możesz tak wyglądać? Cała ochota mi odchodzi i żyć się odechciewa. Może nie uwierzycie, ale jak jestem w domu popołudniu, gdy są tu wszyscy, to nie pamiętam ani jednego dnia, którego bym nie płakała, przez nich. Czasami to nawet po 5 razy. A na codzień jestem całkiem innym człowiekie, towarzyskim, rozgadanym, wesołym, uśmiechniętym. W domu mam ochotę podciąć sobie żyły. Ale jeszcze zastanowię się, co z tą moją wyprowadzką. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy. Kochane jesteście
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Boze Nice jak to czytam to wlosy deba staja :| :| :|
to smutne straszne...masakra...ja powinnam dziekowac Bogu za swoja rodzine- tak mnie naszlo teraz... to masakryczne nie miec oparcia w bliskich...eh... Kobito nogi za pas!! trzymam za Ciebie kciuki- teraz rozumiem dlaczego nie kreca Cie swieta- nie rozumialam tego, ale teraz wiem, ze nie wszyscy maja w domu sielanke ![]() masakra |
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Nice, a jakie masz wykształcenie, co lubisz robić, skąd jesteś? Może pomozemy - wpadniemy na pomysł zajęcia, na które Ty nie wpadłaś...
|
#4448 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Nice kiepsko to wszystko wyglada
Dobrze by bylo gdybys znalazla teraz jakas prace to moglabys wynajac sobie jakis kacik
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nigdy nie chciałam pracować w sklepie spożywczym, ani w sklepie z ubraniami i od tego stronię. Guanta, tak, to jest główny powód, dla których święta mnie nie cieszą, a wręcz odwrotnie - sprawiają mi przykrość.
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może idealizuję, ale mierzmy siły na zamiary
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co wiem pierwszeństwo mają osoby z małym dochodem na osobę w rodzinie, ale np nie wiem jakby to wyglądała jakbyś powiedziała że Ciebie rodzice po prostu nie utrzymują czy coś... masz jeszcze czas do października więc zorientuj się co i jak! w takiej sytuacji mogłabyś się starać o stypendia socjalne, mieszkaniowe, na wyżywienie a może i naukowe Ci wpadnie?
|
|
#4453 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Studia to dobra sprawa ale skoro masz nie dostac od rodzicow ani zlotowki to moze byc ciezko samemu
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby nie patrzeć to studia dzienne są o wiele tańsze od wieczorowych czy zaocznych
A teraz na wielu kierunkach (ręczę za historię i anglistykę na UW) jest tak, że sama sobie ustawiasz plan - jak pokombinujesz to możesz miec np. wszystkie zajęcia po 16.00 albo ścisnąć wszystkie zajęcia w dwa dni Także studia dzienne dają możliwość podjęcia pracy
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady, lecę do łóżka, pomyślę nad tym wszystkim i poinformuję tż. Może przeniosę się do większego miasta i jakoś mi się to życie ułoży.
Dobranoc kochane
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że się ułoży
Co ma się nie ułożyć jak MY będziemy trzymać kciuki ?
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie tak, za wieczorowe trzeba płacić tak jak za zaoczne czy na prywatnej uczelni
ludzie zaraz po maturze idący na studia nie znają możliwości ustawiania sobie planów czy innych bajerów żeby móc podjąć pracę! gdbym to wiedziała zaczynąc studia byłoby łatwiej ![]() u mnie na uczelni jest IOS czyli indywidualna organizacja studiów, zależy na jakim wydziale różnie to wygląda, ale wykłady nie są obowiązkowe, obowiązuje tylko egzamin, a na ćwiczeniach albo 50% obecności jest wymagana (nie tylko możliwe 2 nieobecności) albo jak się umówisz z prowadzącym możesz tylko być ile dasz rade! jedynie na miejscu Nice dowiedziałabym się na 100% jak wygląda sprawa z akademikiem kurcze Malwinko jakbyś mogła sobie tak załatwić, super by było
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Nicegirl
Napisze Ci pw.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2008-12-16 o 22:34 |
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale poza tym, to tak, fajnie jest. PS. Właśnie prawie się udławiłam winem... Zdolna Ponura, zdolna...
|
|
#4460 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ponura nie udlawiaj sie winem
![]() U mnie na uczelni niestety nie da sie indywidualnie ustawiac zajec, wszystko scisle wg planu i juz Wyklady nieobowiazkowe, czasem sprawdzaja liste tak rekreacyjnie, na cwiczeniach max 2 nieobecnosci.Nice masz madrego chlopa, napewno cos razem wymyslicie
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że trzymacie kciuki. Kocham was
![]() Dobrze, że mam trochę czasu na podjęcie decyzji, a nawet trochę na uzbieranie funduszy, które na starcie się przydadzą. U mnie na uczelni ten indywidualny tok przysługiwał tylko w wyjątkowych przypadkach, np. młodym matką, osobom na kilku kierunkach równolegle, osobom chorym. Ale nie muszę wracać na moją uczelnię
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj jak to wygląda na innych uczelniach bo faktycznie mogą być problemy... a na jakim kierunku studiowałaś? no i co byś teraz chciała studiować?
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh cześć dziewczyny, nie wiem, czy mnie kto tu jeszcze pamięta, ale przyszłam Wams ię pożalić
![]() Znalazłam bajeczną kieckę, taką prostą, coś w stylu princeski, czyli prosta, w ciemnoszarym kolorze, fajnie wyprofilowana w talii, ale.. za mała ;( Wiedząc, że sprzedawczyny (notabene często tam kupuję, wiec się już trochę znamy) przywozi w miarę potrzeby większe rzeczy, to poprosiłam ją, by mi większą przywiozła (nawet zaliczkę chciałam wplacić). A ta zołza stwierdziła, że ona nie przywiezie, bo ja zapewne jej nie kupię, a wogóle to nie będzie pewnie na mnie pasowała itd ;( No prawie się popłakałam w tym sklepie! Jak wogóle można tak mowić do klienta! Ehhh więcej do tego babola nie pójdę! Ale mi piekielnie przykro..
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałbym administrację albo etnologię.
A studiowałam Informację Naukową i Bibliotekoznawstwo na UŚ. Przekleństwo, bez przyszłości w naszym kraju. A wiecie jaki mój tż jest kochany, tak mnie pocieszał dzisiaj przez telefon, że aż mnie rozśmieszył. Powiedział, żebym się nie smuciła, bo wtedy tracę kolory A na 14 jadę na promocję, zarobię sobie ok 300zł i jestem zadowolona.
![]() Edytowane przez nice6irl Czas edycji: 2008-12-17 o 11:05 |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda dziewczyny?? ![]() a co do tej babki... co za chamstwo! jest kryzys, o klienta trzeba zabiegać, a ona się tak zachowuje? ogłaszam oficjalny bojkot jej sklepu EDIT: byłam rano (o 8 ) u kosmetyczki.. wybrałam się ma manicure i pedicure i mam ładne stópki i pazurki ![]() teraz mam chwilę odpoczynku, ale potem idę się wydepilować, na basen (zamiast jutro, namówiłam kumpelę żeby iść z jedną grupą dzisiaj. bo jutro rodzice do mnie przyjeżdżają i mam z nimi wracać. wolę żeby nie siedzieli u mnie w mieszkaniu za długo sami ja mam do wymiany stanik, bo nie trafiłam z rozmiarem, poza tym chciałabym żeby ktoś kto naprawdę się na tym zna zerknął czy wszystko jest ok no i kumpela zawzięcie szuka swojego prawdopodobnie 60D to mój największy stanikowy sukces, bo do tej pory nosiła 75A i to sztywne pushupy i nie mogła uwierzyc, że ona może w ogóle mieć biust tej, co się wczoraj wzruszyła jak dostała pierniczki to jest jednak fajna opcja na takie małe, świąteczne upominki Zakończę dzień sprzątaniem mieszkania. ogólnie ogarnęłam wczoraj, ale na koniec zostawiam np. odkurzanie (w międzyczasie zamiatam, bo odkurzać nienawidzę i zamiatam codziennie, odkurzam raz na 2-3 tyg Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2008-12-17 o 11:28 |
|
|
|
|
#4466 | |||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to sie kochana nie smuc Skoro tz tak mowi to musi to byc prawda ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
kurna ja sie wsciekne! Napislam sie i internet zniknal.!!!! Ni chce mi sie drugi raz bazgrac.
Nice kochanie chcialam powiedziec ze dzielna dziewczyna jestes i madra wiec sobie poradzisz.Jak tylko znajdziesz prace i mieszkanko wyjdzie sloneczko! Bedzie lepiej! Caluje cie mocno i przylaczam sie trzymania kciukow! No a chcialam wiecej napisac to ten powalony net mnie robi w kuku.Ide bo dziecko wyje i smarka.Jezu jak ja nie lubie dziamdziolenia! Chodzi i dziamdzioli nie wiadomo czego.. Dorcia przepis szybciutko na uszka.Ciasto jak na pierogi.Ja robie bez jajek.Maka, ciepla woda i odrobine soli i oliwy.Walkujesz , wykrawasz paski, z paseczkow kwadraciki.Kladziesz odrobine farszu, skladasz w trojkacik i zlepiez koncowki, tak zeby powstalo uszko. Farsz : Robi sie roznie.Moze Daria zna jakis lepszy? Ja gotuje grzyby, kapuste do miekkosci (dodaje tez te wode z grzybow do kapusty), smaze cebulke.Kapuste i grzyby zmielic lub posiekac jak kto woli, dodac cebulke, pieprz, sol.Ja daje jeszcze galke muszk.I wymieszac.koniec.
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia! |
|
|
|
#4468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuu zaraz zerknę na tą stronkę może zakupie sobie jakąś bieliznę ale chyba lepiej przymierzyć.... ładny przeskok z 75A do 60D na pewno nagle koleżanka stwierdził że ma biust ![]() Cytat:
na szczęście masz czas na podjęcie decyzji haahahahah TŻ jest słodki hahaha tracisz kolory jak jaszczury boski! ![]() powodzenia na promocji Cytat:
eh nie ma co się przejmować takimi tekstami sprzedawczyń.... niestety z pewnością nie pierwszy i nie ostatni raz to usłyszałaś więc trzeba to przeżyć.... tacy ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co mówią i nie wiedzą że nas to może urazić.... ![]() głowa do góry dziewczyny mam pytanie..... może coś poradzicie! dostałam propozycje szkolenia z prywatnej firmy (szkolenie niezobowiązujące ale będę miała certyfikat, który może się przydać a przede wszystkim z branży którą się bardzo interesuję i chciałabym w niej pracować!!!!) i teraz moje pytanie brzmi czy znacie jakieś możliwości zdobycia funduszy, refundacji na to szkolenie? Byłam w urzędzie pracy (Powiatowym UP) i tam niestety nie ma czegoś takiego ale może gdzieś indziej da się to załatwić z jakiś dotacji europejskich czy coś? Słyszałyście coś na ten temat? albo wiedziecie gdzie tego poszukać??? sama jeszcze tego nie szukałam, pierwsze co piszę do was! mam nadzieję że mi pomożecie
|
|
#4469 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Fafi nie mam pojecia o tych sprawach
Gastone bardzo podoba mi sie okreslenie "dziamdziolenie"
|
|
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
Rose nie mam innego okreslenia na mojego dziamdziaka.
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

samej mi się nie chciało, poza tym czekałam na sąsiadke 
jak przyszła, to wpadła do mnie lekko wystraszona, myślała, że coś się stało, a ja jej wyskoczyłam z ładnie zapakowanymi pierniczkami

, sama sobie to napisz, powiedz mi co mam napisać.
nie zaslugujesz na takie słowa! jestes wspaniala kobietka
wyslalabym go w kosmos!!! serio
tez mnie czeka niedlugo szukanie pracy jak licencjat zrobie(juz w tym roku) i pomysle o wyprowadzce bo oszaleje
Trzymaj sie Kochana

A teraz na wielu kierunkach (ręczę za historię i anglistykę na UW) jest tak, że sama sobie ustawiasz plan - jak pokombinujesz to możesz miec np. wszystkie zajęcia po 16.00 albo ścisnąć wszystkie zajęcia w dwa dni
) u kosmetyczki.. wybrałam się ma manicure i pedicure i mam ładne stópki i pazurki