|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cześć Dziewczyny!!
Nie było mnie tutaj tak daaaaaaaawno, że pewnie, już o mnie zapomniałyście.. U nas wszystko dobrze, tylko dużo się dzieje i ostatnio ciągle gdzieś jeździliśmy i jakoś tak wyszło, że w ogóle przestałam kompa włączać.. Filipek rośnie jak na drożdżach, rozwija się super i robi się coraz fajniejszy ![]() Zaraz obejrzę Wasze zdjęcia, stęskniłam się za wszystkimi dzieciaczkami i za Wami też dziewczynki baaaaaaaaaaardzo!!!! Pozdrawiam cieplutko! Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
No odezwałaś się wreszcie Drobciaa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
drobciaa ja mam nadzieję, że ten twój powrót do nas to na stałe, nie na chwilę co
![]() anytsuj gratuluję ząbka!!! katakumba, jak będziesz w Polsce mogę ci sprezentować taki łańcuszek różowy z rybką, u mnie w szufladzie leży nieużywany xandra zdrówka dla Emilki!!!! moje dziecko wstało po 6 i do teraz non stop stękało....teraz usnęła uffffffffffff, mogę zjeść śniadanie
#4444 |
Rozeznanie
|
helo!
dzieciaki nam marudza to napewno zeby, ja na czarna godzine zaopatrzylam sie w polsce w mala pomoc, kupilam czopki homeopatyczne Viburcol na stany niepokoju u niemowlat szczegolnie przy zabkowaniu, a u nas juz prawie wszystko wrocilo do normy, jestesmy same juz w domku i tego spokoju chyba mojemu dziecku brakowalo, grzecznie pije mleczko rano i wieczorem ![]() a teraz ide tego malego smrodka przewinac bo smierdzi niemilosiernie ![]() tez wrzucilam 2 fotki moze potem uda mi sie jeszcze cos wiecej ![]()
#4445 |
Zadomowienie
|
Cześc Dziewuszki
Drobcia - ostatnio nawet sie zastanawiałyśmy gdzie jestes. Proszę natychmiast wkleic zdjecia Filipka ![]() Magdalena - bardzo dobre wiadomości, może faktycznie malutkiej brakowało domku. A zdjątka cudne. Ten śliniaczek to jest z ceratki zrobiony?? Dobrze się w takim karmi? Edytko - nie wiem czy juz pisałam, ale fajnie że Laurka super się opiekowała teściami i że jej mamusia się pobawiła na weselu ![]() antysuj - gratuluję ząbka ![]() Xandra - dla Emilki ![]() ![]() ![]() Dziekuję wszystkim dziewczynkom za poradę w sprawie mojej kumpeli. Moze dzisiaj wybierzemy sie na spacerek (bez mężów) to sobie pogadamy. Nie będę na nią naciskac bo z tego co zrozumiałam to tylko ja tego nie robię. Wogole dziewczyna ma pecha. Trafiła na pediatrę który uważa,że skoro zdecydowała się na dziecko to musi swoje przecierpiec. Musi by typową ciepiącą Matką Polką, która je tylko ryż z marchweką, nie pije nawet herbaty, malutka musi miec kolki (nic nie wolno dawac dziecku bo i tak nie pomoże) a tyłek kazał jej smarowac clotrimazolum ![]() A ja sie cichutko pochwalę. Postanowiłam zapisa sie na aquaaerobik i juz wczoraj byłam na zajęciach. Normalnie grupy startują na początku miesiąca, ale ja nie chciałam czekac i trakcie sie dopisałam ![]() ![]() Zapomniałabym - Martusia dzisiaj pierwszy raz wsadziła sobie stópki do buzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() katakumba ja mam dwa takie lancuszki - nowki nie śmigane ! jeden mala dostala w paczce w szpitalu a drugi w paczce z probkami bebilonu.. my nie uzywamy bo nie lubi smoka..tylko nie wiem czy cena przesylki warta zachodu? mala dzis znowu miauczy.. nie wiem czy to te zeby czy po prostu nauczyla sie takie dzwieki wydawac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | ||||
Wtajemniczenie
|
Drobicia- witamy z powrotem
![]() Lisay- moze przemyj Gabrysiowi oczko sola fizjoloficzna? Jak jakis paproch to moze wyplynie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My tez mielismy przepisany clotrimazol, ale byl do d...py ![]() ![]() Ach, tych stopek to zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomnialabym napisac- kiedys Wam pisalam, ze Wojtek ma szorstka skore. Ostatnio smarowalam go Balneum Baby Krem i bylo lepiej. Potem mi sie skonczyl wiec wrocilam do balsamu Emolium. Skora zrobila sie mega szorstka. Myslalam, ze to po jakims deserku. W poniedzialek znow kupilam Balneum. Posmarowalam w poniedzialek i wczoraj. Skora meeeeega milusia. Gdzie niegdzie sa jeszcze miejsca troche szorstkie, ale w porownaniu z tym co bylo to pikus. Nie kapie tez Wojtka juz w Oilatum (chociaz zostaly mi 2 butle 500 ml ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
drobciaa miło Cię widzieć ![]() antysuj gratuluję pierwszego ząbka. Salomea i co z waszym wędzidełkiem podjęzykowym? A u nas dzisiaj taka piękna pogoda, że szykujemy się już na dłuuugi spacer. A moje dziecko od kilkunastu minut gapi się na latającą muchę. Normalnie nawet okiem nie mrugnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Salomea, pisze się Angelika
![]() Emilce się nie pogarsza,więc chyba leki dobrze są dobrane.Dziś też idziemy na długi spacerek, Angela chce wypróbowac nowe rolki-wczoraj była baaaaardzo zawiedziona pogodą ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spotkałam sie z kumpelą. Zobaczyła jak Martusia jest ubrana i o wiele lżej ubrała córcię(w porównianiu z jesiennym kombinezonem ostatnio). Troche znowu za grubo jak na moje oko, ale też chyba nie jest dobrze od razu z kombinezonu przejsc na cienka bluzeczke. Na szczęście polarowa czapka poszła w kąt i tylko cieniutką bawełnianą załozyła. Fajnie było. pospacerowałysmy, pogadałyśmy, niedługo kolejna wyprawa. Na dzisiaj mam już dośc 3,5h spacerku to za duzo na moje nogi. xandra - poczekaj troszkę też będzie stópki pchała do buzi, Emilka jest pewnie z 1,5 m-ca młodsza od Martusi. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-05-20 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja lapie sie za nogi ale nieciagnie ich do buzi, za to jak ja jej podtykas stopke pod nos to ta zaczyna sie hihrac niewiem co w tym takiego smiesznego jest ![]() Widze dziewczyny ze czopki juz przerobione, polecila mi je kolezanka mowila ze sa bardzo dobre wiec kupilam sobie jedna paczke ale sama uzylam dopiero 2 wiec nieumie powiedziec czy u nas dzialaja, wyprobuje jak juz naprawde zle bedzie ![]()
![]() |
#4453 |
Raczkowanie
|
No ja właśnie byłam bliska podania viburcolu...moje dziecko włączyło syrenę i nie wyłączało przez 1,5 godz....padam na twarz...
ja juz dzisiaj spacerowałam 3,5 godz., posprzątałam, ugotowałam zupę Młodej i teraz gotuje się obiad dla tż...ciekawe że jak mój tż zostaje z Zuźką sam to opróc opieki nad dzieckiem nie jest w stanie nic więcej zrobić ![]() Pisałyście że wasze dzieciaki mają największą radochę jak tatusiowie wracają z parcy - u mnie to samo. Choćby nie wiem jak była marudna to jak Tatuś się pojawia na horyzoncie uśmiech od ucha do ucha.. Zuźce znowu ropieją oczy, tym razem obydwa, tylko tak dziwnie, bo niecodziennie...wczoraj był spokój, przedwczoraj ropiały i dzisiaj też...tak mnie nachodzi ze to się chyba nasila po spacerach...do tego ma jakieś krostkio na ciele...coś mi to zajeżdża alergią...wiecie może czy do dermatologa dziecięcego i alergologa trzeba mieć skierowanie??? ![]()
#4454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Do alergologa trzeba miec. Do dermatologa nie wiem. Ale prywatnie to ani tu ani tu nie trzeba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Raczkowanie
|
dzięki skylie za info odnośnie lekarzy
![]() muszę jutro zadzwonić do przychodni dowiedziec się czy tam przyjmuje dermatolog, dzisiaj właśnie przeniosłam kartotekę do innej przychodni - jest dalej od domu, ale za to lekarz lepszy, a to najważniejsze ![]() kurcze, chyba zrobiłam interes życia heheh w końcu zdecydowałam się kupić krzesełko do karmienia plastikowe (chociaż początkowo byłam zdecydowana na drewniane), no ale że 300-400 zł to dla mnie za dużo to szukałam okazji na allegro; znalazłam laskę, która chciała sprzedać babyu design bambi max za 220, a ja utargowałam na 170 zł i jeszcze mogłam obejrzeć przed zapłaceniem, bo okazało się, że dziewczyna mieszka niedaleko Jak na razie jestem zaskoczona rozmiarami krzesełka, ja jednak myślałam , ze to mniejsze będzie ![]() ![]()
#4456 |
Raczkowanie
|
Salomea kiedy Ty wracasz do pracy? Ja dziś byłam po grafik na nast trzy miesiące i jestem mile zaskoczona, bo mam dużo wolnego w tygodniu
![]() ![]() Moja Laurka tez wkłada nóżki do buzi ![]() ![]() Mała śpi od 18.50 ![]() ![]() ![]() Dostałam dziś @ ![]() ![]() Rozmawiałam dziś z moją bratową na temat mojej mamy... I wiecie co, ona tak samo myśli o wszystkim jak ja! Wystarczyło jej kilka dni pobytu u nas i już ma dosyć tego wszystkiego:/ Poszła z nami na spacer i dobrze, bo mogłam się wygadać. Wkońcu zdążyła już jakiś czas temu poznać swoją teściową i cieszy się, że dziś już wraca do domu... Ostatnio zastanawiałam się, że to może ja już przeginam, ale jednak nie ![]() ![]() Edytowane przez edyta0131 Czas edycji: 2009-05-20 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesli Mala normalnie jada troche pozniej niz 18.50 to radze nakarmic, bo obudzi Ci sie o nieprzyzwoitej porze w nocy na jedzenie ![]() ![]() No i wystarczy karmic 1x dziennie aby utrzymac laktacje. w sumie ja karmie tak od ok miesiaca rano (ssanie tak ledwo z 5 min) i jest ok. Musze go pozmuszac do ssanie troche czesciej, bo teraz nawet i tego nie ssie i mi w koncu zaniknie laktacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
heh dziewczynki ja dziekuje pieknie za ofiarownie smoczkowych sznurkow, moze jakby wam sie chcialo mozecie mojej mamie wyslac, ja sobie wlipcu dobieore. bo dzis kupilam oczywiscie nowy, ale on tak jest zrobiony ze nie daje mu dlugiego zycia
![]() boze moje dziecie caly dzien super, smieje sie do wszystkich, w autobusie az piszczala z radosci jak ludzie do niej machali, a wieczorem... masakra. zawsze tak jest, ale dzis to juz przeszla sama siebie. mialam wam poodpisywac, ale jestem tak zmeczona ze tylko wypije miete z koprem bo mnie brzuch boli po chipsach i ide poczytac |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
a wiecie co?! wczoraj badalam sobie piersi i tak dla picu masowalam sutki. i mnie sluchajcie nadal jakas woda leci!! a ostatni raz kiedy polka dostala piers to byl 13 lutego... no matko przenjaswietsza ile jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Raczkowanie
|
na mozg mi padlo ogladam YCD bez glosu - co gorsze nawet w tv nie patrze bom sie w was zaczytala (no z tydzien mnie nie bylo )
i tak napisze co pamietam mala nie ma uczulenia na gerbera, w sumie to tylko nan ja uczulilo bardzo dawno temu (teraz to nie iwem) katakumba ty jak zrobisz papke to w pojemniki dajesz i mrozisz? bo ja juz nie wiem mi tez te sloiczki gerbera po gotowaniu strzelily ale je dokrecilam i zassaly sie i teraz nie wiem czy je powinnam mrozic czy tylko do lodowki ![]() scorpionec iga smoka nie uzywa to nie wiesz ze te lancuszki z bebiko i bebilonu to nic nie warte - nasze ciekawskie dzieci rozpracuja je i w 5 min smok bedzie luzem lezal ![]() a ja sie chce pochwalic ale boje sie jednoczesnie ze zapesze...ale moze sie uda, mala od tygodnia zasypia w lozeczku (tz wzial sie za usypianie ![]() ![]() no i news kolejny 2 noce bez mleka - budzi sie w stalej porze jedzenia (czyt. 2-3) ale aplikuje jej smoczek i zasypia ![]() ![]() ![]() jeny mam nadzieje ze nei zapesze clotrimazol malej pomogl dostala strasznych odparzen (pampersy+choroba+antybio tyk) ale nam szybciorem pomoglo ![]() my zakupilismy takie krzeselko jak ma edyta i mala zachwycona - pol dnia moglaby tam siedziec ![]() pozdrowionka aaa i zapisalam sie na aerobik - bym dopiro raz ale juz czuje ze schudlam ![]() Edytowane przez nelijka Czas edycji: 2009-05-20 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
nelijka, wlasnie ja mroze ale w plastykowych pojemnikach. slioki juz wyrzucialam, lepiej mi te plastikowe, one sa tez do mikrofali wiec nie ma sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Myślałam, że o wiele wcześniej zaczniemy dzisiejszy dzień, a tu spanko było do 7.15 ![]() ![]() Nie wiem czy ja mam tą @ ![]() ![]() Chyba i ja muszę się w końcu zebrać i zacząć coś małej gotować ![]() ![]() ![]() Od kiedy wprowadziłyście mięsko? Ja kupiłam wczoraj dwa słoiczki, jeden z indykiem, a drugi z kurczakiem i zastanawiam się, kiedy będę je mogła małej podać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
to tylko ja jeszcze @ nie mam?
powiem wam ze wczoraj na zakupach zaczęłam się martwić... jak przechodziłam obok regalu z rybami w puszkach to myślałam ze umrę jak zaraz nie zjem szprotek w oleju(nigdy ich nie lubiłam) ![]() ![]() hmn jakby to polączyć z brakiem @..... az strach sie bać... ![]() ![]() edyta mięsko jest generalnie po 6 miesiącu... my juz jadlysmy ale teraz mamy odstawione i wynika ze to to mala uczula.. ale niedługo po troszku jej zacznę znów dawać.. po naszych doswiadczeniach stwierdzam ze nie ma co sie z tym spieszyć.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-05-21 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Raczkowanie
|
Scorpionec takie zachcianki
![]() ![]() ![]() A z tym mięskiem to może faktycznie poczekam. Kupiłam te słoiczki dlatego, że miały napisane, że są po 5 miesiącu. Skylie nie muszę nikogo całować za grafik ![]() ![]() ![]() Zmykam ogarnąć troche mieszkanko. Miłego dnia Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
scorpionec moją chyba też indyk uczulił, na razie odstawiam, chociaż młoda zdecydowanie jest mięsożerna - aż się cała trzęsła do zupki z mięskiem, bez mięska było juz grymaszenie; no ale ja do tego podejrzewam jakąś alergię wziewną...poobserwuję jeszcze chwilę i wybiorę się do lekarza
#4467 |
Rozeznanie
|
Edyta ja zaczęłam podawać małej obiadki z mięsem jak skończyła 6 miesiąc. Nic jej nie uczula. A co do @ to ja miałam jakoś tak dziwnie. Kilka dni przed bolał mnie brzuch a w sobotę rano poszłam pod prysznic i już troszkę zauważyłam. A dopiero wieczorem zaczął się prawdziwy potop
![]() scorpionec nie mart się tą @. Może dostaniesz później. Każda z nas jest inna. Szamanka gratuluję krzesełka ![]() A ja już jestem wkurzona od samego rana. Zdenerwowała mnie teściowa ![]() A zanim jeszcze Majka zasnęła to przyszła do mnie jeszcze raz i mówi do małej: ooo nie spisz? Tak Cię męczyła ta mama i nie zasnełaś hahah. ja: mama ją obudziła i dlatego nie spi. t: ja ją obudziłam?? Niemożliwe. Przecież ona nie będzie Ci teraz spała bo przespała całą noc ja: ona zawsze ma drzemkę przed 8 t: Jaś (siostrzeniec tż) jak był taki jak ona to jak wstawał o 6 to dostawał herbatkę o 9 i dopiero szedł spać ja: ale to nie jest Jaś i ona woli spać o 8 t: ale ona jest już coraz starsza i nie będzie teraz już spała o tej porze. Chodź kochanie co tak sama leżysz w tym leżaku nikt Cię na ręce sie weźmie. Babusia ( ![]() ja: ale przecież ona sama się ładnie bawi t: ale szkoda jej. Tak sama leży. Trzeba się nią zajmowac, na rączki wziąć... Mam już dość tej kobiety. Jak ma wolny dzień to co ranek przychodzi o 8 i już nie raz mi obudziła mała. Przez 6 miesięcy jeszcze nie zrozumiała, że jak wchodzi do nas o tej porze to ma być cicho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Molka wiem jak to jest...też mieszkam z teściową. Ona uważa że jestem wyrodną matką bo nie chcę nosić dziecka i co tylko przychodzi to bierze małego na ręce. A najgorsze jest to, że jak ja jestem w pracy to ona się nim zajmuje i wygodniej jest jej go non stop nosić niż zabawiać...a potem mam takie leniwe dziecko które nawet z brzucha na plecy nie chce się obrócić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
chyba tylko stanowcze za kazdym razem mowienie podzialac moze. innego wyjscianie widze
u nas na szczescie problemow typu tesciowa nie ma absolutnie bo jej nie mam, ale za to mamy roznice w wychowaniu. ja mowie ze jak mi tz w jego dzien wolny caly czas spedza z mloda na rekach (samolociki, podrzucanie i generlanie ona clay czas na nim lezy i sie wyglupiaja) to mloda pozniej ode mnie tez tego oczekuje. no samolocik jej bede robic i wieszczac pranie jednoczesnie... ale boze, przeciez nie zabronie ojcu sie bawic. tlyko mogly czasem dac jej pobyc sam... mieso, mysmy zaczely dawac ze sloiczka kolo 5,5 miesiaca, a jak gotowalam swoje(kurczaka) i mielilam to od 6-go. i mloda bardziej woli to moje. wiadomo ze to z zupa dawalm dzis dam po raz pierwszy jajo a wczoraj dostala ogorka zielonego do lapki, jak sie cieszyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Rozeznanie
|
Czesc mamuski.
Kurcze jak zawsze chce nadrobic zaleglosci to mala sie budzi. Teraz lezy i z wsiekloscia gryzie smoka. Zdazylam zauwazyc ze pisalyscie o nozkach w buzi. My od paru dni namietnie obgryzamy paznokietki sopek ![]() ![]() Miesko jak tylko skobczyla 5. miesiac i malej strasznie smakuje. Dzisiaj zrobilam pierwasza zupke sama i tez wcianla az sie uszy trzesly. Przez pare dni mialysmy rzadsze kupki i juz myslalam ze zabek wyskoczy a tu nadal nic i kupki dzis wrocily do normy. Juz nie wiem bo strasznei marudzi i tak czekamy na tego zabka. Amelka polubila spacery w wozku ![]() ![]() A i dostalam @ bardzoej bolesmy niz ten pierwszy po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.