|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Iza, ale to możliwe żebym aż tyle spalała? Przecież ja podczas jazdy w ogóle się nie męczę....
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez airwaves ![]() Izuś dzięki za ocenę, ziemniaki były dwa,bo po tych sniadaniach nie dalam rady wiecejj wcisnac a podwieczorek skromny,bo bylam w Safarii i nic tam nie bylo innego wiec ratowalam sie kradnac knopersa ![]() Dzisiejsze P pod hasłem "zaraz coś rozniosę":P--> gdyby nie fakt,że to niestety niemożliwe była bym pewna,ze okres nadchodzi ![]() Kuubas wody ciepłej z cytrynką IŚn; Owsianka; Elovena malinowa (już ostatnia, teraz bede sama roobić:P), mleczko, garść duuża crunchy fruit, cukierek Werters oryginals czy jak to sie tam pisze:P ten taki smietankowy co na reklamie byl dziadek:P, kubas wody z pluuszeem;] dobrze, że sama będziesz robić, tylko wtedy pamietaj , 80-90 g to dla ciebie minimalna dawka samych owsianych i nie ma , że nie chcę ! ![]() No zobaczymy co mi wyjdzie z owsiankowych kombinacji, zaraz poszukam czegos w odpowiednim wątku;D przekąska ![]() ![]() No coś musiało wpaść do kawki,bo tata mowil,ze prawdziwe damy jedza ciacho i kawe, a ze ciacha nie bylo....:P IIŚn; Trzy cieniutkie(tata nie umie obslugiwac nowej krajalnicy <hahaha>) kromki razowca z: *masłem, sałatą, sopocką, pomidorem, ogorkiem zielonym i koperkiem *masłem sałatą, polędwicą z indyka, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorem *masłem, serkiem smietankowym i dżemem malinowym ![]() Herbatka miętowa Tiger bez cukru- taki byl w domu;] następnym razem grube kromy i więcej, moja droga panno, tata na peno sie już nauczy kroić grubo, ale dobrze, że masełko jest nawet jesli beda grube to wiecej? ojj ciezko moze byc;] Ob; jakieś pół woreczka kaszy gryczanej, wołowina w sosie myśliwskim, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki z oliwą z pestek winogron, 0.5 l wody niegazowanej dawaj cały woreczek, a możesz spróbować jeść dwa dania. rozumiem, że u ciebie może sie nie przygotowywać dwóch , bo u mnie też są po jednym daniu, ale w twojej sytuacji to jest wskazane No obiady mam zawsze jednodaniowe, wyjatkiem jest niedziela kiedy jest rosol,ale ja tego nie przełknę;/ Ale ok postaram sie wiecej kaszyyy D; jogurt jakiś taki nowy Danone truskawkowy (jog.nat i na dole truskawki ![]() w ogole to nie lubie batonow i pewnie wrzucilabym jakies crunchy albo cos,ale wyjadlam reszte rano. K: Kromka chleba staropolskiego z masłem, polędwicą z indyka ,pomidorem i ogóreek małosolnyy, galaretka z dorsza, marchewki, kukurydzy i groszku z muuusztardą Herbatka miętowa mało, maaaało, kilka kromek powinno być i do tego maseeełko yhyym...szczerze mowiac jesli chodzi o kolacje to mam lekkie problemy z przełamaniem sie;( może wpadnie jeszcze wieśniak z czymś jak będę oglądała telewizornie;p jak już bardzo chcesz tego wieśniaka to okej, może jakieś ciastka? biszkopty? ciasto? orzechy do tego? + kako do picia? wpadł wieśniak z kakao i aromatem migdalowym posypany platkami migdalowymi i szklanka ice tea lemon podczas M jak Miłość ![]() i jak dziś? Zastanawiam sie czemu ciagle chce mi sie pic? Suszy mnie non sttoop;P z dnia na dzień co raz lepiej, ![]() ![]() Dziex za ocene:PCiesze sie bardzo,ze jest lepiej ![]() Ten jogurt to byl podwieczorek, a taki dlatego,ze tak jak pisalam- wszystko sie skonczylo. Ale juz mam zapasy konkretne,bo rodzice wyjezdzaja jutro i nie bedzie ich do konca tygodnia. Za tem przede mna ciezka proba samokontrolii ![]() No i mam pytanie czy takie jedzienie jest juz ok na P czy mam wciskac wiecej? ![]() Bo robie akcje tyje na wakacje:P
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W każdym razie białko to nie to samo co błonnik, faktycznie w takim śniadaniu białka jest malutko (troszkę jest w płatkach, trochę w mleku ale ogólnie mało). Jeden dzień odstawienia to trochę mało żeby oceniać skutki, a może zamiast tego specyfiku próbuj innych (naturalnych) metod na poprawianie pracy jelit? No ale jak wolisz, jeśli Tobie ta xenea służy to ok, jeśli tylko nie "rozleniwia" jelit przy dłuższym stosowaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U/R
śniadanie - 2/3 gratki białej dużej + 2łyzki twarogu + 2 łyzki Gradki truskawkowej + otręby II śniadanie - średniej wielkości jabłko + "Kubuś" + 1/2 loda + 1/4 batonika Cini Minis + 1/4 batonika fitness obiad - pierś z kurczaka + sałata z jogurtem naturalnym + 2 młode ziemniaki podwieczorek - budyń śmietankowy 1/2 opak. + mleko 0,5% + 2 słodziki + 1/2 batonika fitness kolacja - 2 kromki chleba razowego z pasztetem sojowy proszę o ocenkę ![]() Napisane przez santos ![]() U Sniadanie: owsianka z 5 lyzek platkow (dosladzana troche, bo to jakis "gotowiec"), malutkie jablko, 2 lyzki slonecznika, lyzka zurwin suszonych. Mleko kozie 2% do tego mleko kozie mmmm pycha ! ale wróćmy do śniadania lipa z tymi płatkami że dosłodzone bo napewno z 30g/100g cukru mają mogłaś nie dodawać już żurwain bo i tak napewno słodkie było ![]() Lunch 1/2 flapjack (taki ogromny musli- baton owsiany z miodem itd, 1/2 ma z 200 kcal) 150 g wiesniaka z rzodkiewkami, szczypiorkiem, pomidorami. 3 migdaly kocham batony "musli" wydaję mi się że nie ma w lunchu żadnych zastrzeżeń Obiad. Grillowana kielbaska, duuuuzo salatki szpinak+watercress+rocket , pomidor, ser kozi, prazony mix orzechow (piniowe, dynia, slonecznik), oliwa z oliwek. kilka ugotowanych ziemniakow taaa sałatka musiała być pysznaaa ! 100 g suszonego mango + kilka zurawinek suszonych a to coo kolacja ? więc tak w twoim menu jest dużo posiłków słodkich (tak jak u mnie ) kolacja wg. mnie powinna być troszeczkę bardziej urozmaicona ale reszta mi pasuje (ten ser i mleko kozie ) ![]() pidzamcia Moje dzisiejsze R: I śniadanie koło 5:00 ![]() ![]() ![]() II śniadanie 10:00: 2 kromki chleba żytniego (z biedronki ![]() ![]() ![]() III śniadanie 13.30: serek homo naturalny, garść migdałów. good Obiad 17.00: pół woreczka brązowego ryżu, kawałki kurczaka gotowane z curry, 5 pieczarek gotowanych z cebulka, ząbek czosnku, zioła, sałatka z kilku plastrów ogórka i kilkoma rzodkiewkami. dobrzeeee Z racji tego, że nie miałam czasu a zaraz idę spać kolacji nie będzie ![]() Proszę o ocenę ![]() Z góry dziękuje ![]() A i mam pytanie jak to jest w końcu z tym masłem na R, można raz na jakiś czas je zjeść ? A jak tak to ile ![]() No i te pieczarki mnie ciekawią, mogą być czasem ? na 1 pytanie pani nie odp. ponieważ nie wiadomo mi bo masła nie używam jest mi zbędnne i nie mam zielonego pojęcia czy można je jeść ale z wiązku iż głupia nie jestem to wydaje mi się że można ale nie zadużo . Tak "cieniutko" smarować chlebek. pieczarki takie "surowe" mają bardzo mało kcal. ale juz po usmażeniu mają ok.300kcal/100gi dużooo wsiąkniętego tłuszczu . Proponuję robić sobie pieczarki z grila pycha ! aaa i tutaj wystąpiły pieczarki gotowane z cebulką a czy może twoja mama czy nie wiem kto robił ten obiad nie poddusiła pierw ich a pużniej dodała wody by zrobił się "sosik" ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
BAN stały
|
ja dziś zjadłam:
1 tabletka slim 15 jogurt + musli jabłko 1 kanapka z chleba pełnoziarnistego z serkiem czosnkowym + pomidor herbata zielona 1 tabletka slim 15 zupa pomidorowa banan 1 tabletka slim 15 sałatka z tuńczyka i fasolki herbata czerwona napoje: napój slim 15, 1,5 l wody niegazowanej, kawa bez mleka z 1 kostką cukru |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
Może tym razem ktoś oceni moje W/U? Będę bardzo wdzięczna...
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek wieśniaka, małego banana, konfitury wiśniowej i płatków migdałowych. II. Kromka razowca z pasztetem sojowym, pomidorem i listkiem bazylii, pół jabłka, kawa zbożowa z mlekiem. Tu wpadło kilka rzodkiewek i pół marchewki. III. Garść makaronu razowego z brokułami i cieciorką w pomidorach. IV. Jogurt naturalny z migdałami, cynamonem i odrobiną miodu. V. Sałatka z jajka na twardo, ogórka, papryki i łyżki serka wiejskiego. Może dodam do tego kromkę razowca, choć nie wiem czy dam radę. I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-11 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat owsianka nie byla bardzo slodzona, miala gdzies z pol lyzeczki cukru moze lyzeczke, o dziwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Jutrzejsze R z prośbą o ocenee
![]() Sniadanie: owsianka (3,5 lyzki owsianki, lyzka otrąb przennych, jablko, cynamon, suszona morelka) 100ml maślanki naturalnej (+linea) godzina twistera IISniadanie: 2 kanapki z razowym (jedna z poledwica, salata, serkiem tofu, papryka, ogórkiem, szczypiorkiem druga z pasztetem sojowym i pomidorem) + kiwi 8min buns legs arms stretch + 3 dzien a6w Obiad; piers z kurczaka grilowana z mnóstwem ziół, kasza jeczmienna, brokuły (+linea) Podwieczorek; serek homo + garsc orzechów włoskich Kolacja; polowa wędzonej makreli + brokuły albo kalarepka - mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Raczkowanie
|
Hej moje drogie
![]() ![]() R ś: omlet z jednego jajka ( z mąka pp) + 1/2 pomidora+2 plastry szynki drobiowej + łyżeczka groszku konserwowego IIś: jogurt naturalny + rzodkiewka+ zioła o: pierś z kurczaka na parze + brokuł p: sałatka warzywna ( a'la grecka : pomidor, ogórek, sałata + trochę fety light) k: serek wiejski + trochę papryki czerwonej i jak ? łapię się na R? --------------------------------------------------------------- wzrost : 150 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
[quote=naughtyprincess;122 61033]
tak pamiętam że cukier to zło ale innej kawy sobie nie wyobraża ![]() "po 7 godz. przerwy od "papu" nie zgłodniałaś ?" tak zgłodniałam i to bardzo dlatego dopiłam sok, niestety takie są uroki praktyk ![]() na 1 pytanie pani nie odp. ponieważ nie wiadomo mi bo masła nie używam jest mi zbędnne i nie mam zielonego pojęcia czy można je jeść ale z wiązku iż głupia nie jestem to wydaje mi się że można ale nie zadużo . Tak "cieniutko" smarować chlebek. pieczarki takie "surowe" mają bardzo mało kcal. ale juz po usmażeniu mają ok.300kcal/100gi dużooo wsiąkniętego tłuszczu . Proponuję robić sobie pieczarki z grila pycha ! aaa i tutaj wystąpiły pieczarki gotowane z cebulką a czy może twoja mama czy nie wiem kto robił ten obiad nie poddusiła pierw ich a pużniej dodała wody by zrobił się "sosik" ? Jęsli chodzi o te pieczarki to ja je sobie sama gotowałam bo smaka miałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze RRRRRRRR proszę o ocenę:,
śniadanie owsianka: ok. 40 g płatków owsianych, łyżka słonecznika, łyzka siemienia lnianego, kilka rodzynek, 1/2 szklanki mleka 3,2/%+ 1/2 szkl. wody, cynamon, gruby plaster sera białego II śniadanie sałatka z: ogórek, szczypiorek, pomidor, sałata zielona, plaster chudej szynki, 2 jaja gotowane na twardo, łyżeczka słonecznika, kawa z mlekiem w pracy, przekąska: wieśniak z małą garścią pokruszonych orzechów włoskich obiad: niestety koło 19,00, ale to będzie pewnie gotowane mięsko z sałatką warzywną lub warzywami gotowanymi na parze. nie wiem czy mogę sobie pozwolić na kolacjękoło 21,00 (np.jakiś twarożek ze szczypiorkiem, makrela wędzona / tuńczyk wsw?) - chodzę spać koło godz. 0.00 lub później Proszę o ocenę
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuję często do godz. 19 więc chcąc nie chcąc obiad jem kolo godz. 20. Kolację jem o 22 ( a raczej mała przekąskę nie kolację..coś białkowego czyli serek biały albo tuńczyka z warzywkami) Chodzę spać po północy.
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
R
ŚN: jajecznica z jednego jajka z pomidorem, szynką, pieczarkami,ziołami,smażo na na łyżeczce oliwy, grahamka. Kawa z mlekiem i cukrem (na swoje usprawiedliwienie mam to,że kawę piję raz na kilka dni :P) 2 śn: dwa starkowane jabłka wymieszane z łyżką jogurtu naturalnego. O: makaron pełnoziarnisty z gotowaną piersią z kurczaka + gotowana marchewka. Jakiś owoc dorzucę. P: nie mam pomysłu-może kilka orzechów włoskich? K: 1/2 grahamki,wieśniak z ogórkiem kiszonym i koperkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Raczkowanie
|
mój pierwszy jadłospis, ale chyba tak średnio dziś
![]() śniadanie: 2 kromeczki wasy z serkiem topionym fit (hochland) z ogórkiem zielonym i szczypiorem + 1/3 opakowania białego sera - chudy Łowicz II śniadanie: jabłko, grejpfrut, kawa z mlekiem i kawałek czekolady (dla obudzenia się) obiad: makaron pełnoziarnisty lubella z warzywami na patelnię + odrobina sosu meksykańskiego podwieczorek: troszkę galaretki z orzechami nerkowca, rodzynkami i płatkami migdałowymi kolacja: wieśniak z warzywami I w międzyczasie herbata, głównie czerwona.
#4459 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
9:00 Ś-> placuszki owsiane ( skład-płatki, błonnik, otręby, jabłko, jajko, rodzynki, kapka mleka, aromat) obłożone twarogiem wymieszanym z dżemem wiśniowym ... / wiem, szaleję... 12:00 II Ś-> sałatka od wczoraj ( avocado, pomidor, papryka, oliwa z pestek winogron, zioła) + kromka żytniego pełnoziarnistego posmarowana Benecolem, z polędwicą sopocką i ogórkiem 15:00 O-> 2 ugotowane w ziołach pałeczki z kurczaka, papryka czerwona faszerowana brązowym ryżem i podsmażoną cebulką(połówka papryki i połówka torebki ryżu) 17:00 P-> garść orzechów laskowych 19:00 K-> serek homo naturalny+pomidor
Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2009-05-12 o 13:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
#4462 |
Wtajemniczenie
|
R pt. chyba przegięłam :/ :
1. mała grahamka+ kromka, sporo wędliny, pomidor, kubek mleka z kakao nat.garstka mieszanki studenckiej 600 2. serek wiejski zwykły, garstka mieszanki studenckiej, 4 daktyle, małe kwaśne jabłko 350 3. 6 kotletów sojowych (2 duże, 4 malutkie), garść i troszkę makaronu razowego,łyżeczka oleju, warzywa na patelnię (z ziemniakami i kukurydzą ![]() trening 1,5h+7 km rower 4. sałata, pół puszki tuńczyka w/s/w, pół puszki fasolki czerwonej Proszę o surową ocenę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U: Śn. Obwarzanek sezamowy z masłem, kubek kakao naturalnego na mleku 3,2% - miałam zbyt mało czasu, by robić owsiankę IIŚn. Grahamka z grubym plastrem pasztetu, camembertem, pomidorem i rzodkiewką, butelka Pysia, jabłko (to wszystko podzielone na 2 przerwy) Ob. Talerz zupy szczawiowej z jajkiem, ziemniakami i koprem, mały gołąbek w kapuście z tłustym sosem pomidorowym, sałata, ogórki i szczypior ze śmietaną Pd. Micha budyniu waniliowego z orzechami włoskimi i daktylami suszonymi K. Znów gołąbek i sałatka jak do obiadu, bardzo smaczne ![]() I dzisiejsze: Śn. Duża parówka drobiowa, gruba kromka chleba z pestkami posmarowana masłem, na to pomidor i szczypior IIŚn. Jogo naturalny, jabłko Ob. Warzywa na patelnię - około 400g., takie z ziemniakami + puszka tuńczyka z musztardą D: Pomarańcza, trochę musli z suszoną żurawiną i melasą, marchewka Pd. Owoce suszone - śliwki, morele & orzeszki ziemne - spora porcja tego K., będzie - Jajecznica z szynką, cebulą, szczypiorkiem, kromka orkiszowego z masłem Poproszę o ocenę. ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-12 o 16:42 Powód: Dopisek ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Raczkowanie
|
Oto mój dzisiejszy jadłospis - R
s - 1 bułka pełnoziarnista + masło + pomidor + espresso(2kostki cukru ![]() 2s - jabłko, mała bułeczka z ziarenkami + czerwona herbata o - zupa meksykanska z wczoraj (pomidory, ogórki, papryka, oregano, cebulka, bazylia, kawałek drobiowej zwyczajnej, gotowana na wodzie na kostkach rosołowych) w miedzyczasie - kawa rozpuszczalna z cukrem niestety.. p - twarożek zmieszany z pomidorem, ogórkiem, cebulką i jogurtem naturalnym k - jeszcze nie wiem, postaram sie o jakas rybkę proszę o ocene ![]()
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, jak ja chcę juz wakacji! ![]() i juz chcę zacząc się odchudzac, ruszać, ćwiczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
phenomena, thx za ocenke
![]() Współczuje matury, znam ten ból ![]() Ale na rozpoczecie diety po maturze nie mogłam sobie pozwolic bo za duzo kg sie uzbierało ![]()
#4467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Rozeznanie
|
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Raczkowanie
|
UUU...
- bieg 8km jak zawsze I. 9.00 - owsianka (4 łyżki płatków, 3/4 szklanki mleka 0,5 % , garść słonecznika, garść orzechów włoskich, garść rodzynek ), herbatnik w czekoladzie, Vita miner, 150 ml kubusia ; II. 12.00 - kromka wasy z sałatą, szynką i pomidorem, pół bułki z dynią z tym samym co wasa, herbatnik w czekoladzie, herbata miętowa; III. 15.00 - porcja makaronu z farszem (mięso mielone, rodzynki, cebula, marchew ), kawka z mlekiem i pół łyżeczki cukru, pół prince-polo; IV. 17.30 - 2 wątróbki drobiowe zapiekane z jabłkiem i majerankiem, V. 20.00 - w planie: wiejski z pomiodorem, szczypiorem i czosnkiem i 2 kromkami wasy z szynką i sałatą, herbata miętowa. -brzuszki i jakieś ćwiczonka na pupe I jak? Trochę słodkiego dziś.. ale to ze względu na okres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.