|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
cześć Aparatki
![]() dziś idę do orto - ciekawe co mi powie???? bo już od 2 wizyt w zasadzie nic mi nie robi (oczywiście za to nic nie płacę)dziewczeta ile u was kosztuje retencja??? bo ja będę płaciła 800 zł = ściągnięcie aparatu + 2 podklejone druciki (góra i dół) i aparat retencyjny na górę ja to chyba się potne jak będę za to płaciła bo jeszcze mi dochodzi 900 zł za licówkę na 2 górnej także moja 13-nastka pójdzie na zębiska
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za druciki za zabkami nic nie płaciłam a przy pierwszym aparacie ze sciaganie brała 700 pln za dwie płytki i samo ściagniecie razem. czyli teraz wyszłam taniej bo pierwszą szynke dostałam na dolne zęby na samym poczatku. czyli w dniu ściagania dałam jej 300 pln i sie cieszyła
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
bedziesz miec szynę czy płytke?
nie wiem ile cie za to kasują, ale zaraz sie pewnie dowiem co masz i nie wiem czemu ty masz płacić za druty
|
#4445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() właśnie wychodzę do orto dam znać jak będę po
|
|
#4446 |
|
Przyczajenie
|
O lol ka to mam stracha byłam u ortodontów i każdy mówi co innego ...
![]() Zdecydowałam się w końcu i mam zakładanie 3 grudnia .... (Mam wyrwać 2 zęby u góry. A i mam pytanie czy mogę 2 na raz ??? Czy lepiej 2 za jakiś czas ... ??? |
|
|
|
#4447 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie jestem szczęśliwą posiadaczką aparatu metalowego na górnym łuku. Zakładanie na szczęście nie bolało, ale teraz - owszem. Nawet bardzo! Wzięłam sobie fioletowe ligaturki. Bardzo mi się podobają. Zdjęcia przed i po zamieszczę później
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzież się podział bartholomew?
![]() uciekł, nie pokazując nam zdjęć, czy coś przeoczyłam?? |
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
nie pokazal sie, a to łotr
kurcze, cos mam takiego glipiego,jakies przyzwyczajenie ze ciagle zgrzytam zebami, w dzien, jak zasypiam, jak budze sie to tez, w koncu nic mi z nich nie zostaanie
|
|
|
|
#4450 | |
|
Raczkowanie
|
Miło mi słyszeć, mówiłam, że w dniu wizyty jeden ząbek mi się już wysunął, nie do końca, ale już zęby wyglądają na prostsze
![]() Dziękuję Po ekspanderze (aparacie na podniebienie, który rozszerza szczękę) dwójki wysunęły mi się do prostej linii, także górne zęby nie wyglądają tak źle jak kiedyś i o wiele chętniej na nie patrzę Cytat:
W porównaniu z dolnymi zębami potrzebuję jeszcze wiele czasu z aparatem. Górne zęby nie nachodzą na dolne. To mi się wydaje śmieszne, bo w sumie góra w miarę prosta, dół w miarę prosty, ale razem wyglądają okropnie ![]() O ile takie istnieją to tak W każdym razie mam nowe zdjęcie - sama góra i mój okropny zgryz. Więc teraz sami widzicie, że niby proste niby nie... W połączeniu z dołem naprawdę nie są takie ładne. PS. Jaki kolor gumek polecacie na Sylwestra? 29 grudnia mam wizytę.
|
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Aż mi głupio przed rodzicami, tak ich zdzieram z kasy...No i jestem po . Trochę mnie to stresu kosztowało, teraz oswajam się z własną twarzą bez aparatu. Nigdy jeszcze nie uśmiechałam się szeroko, z otwartą buzią i "gołymi" zębami, ale trzeba będzie zacząć. Może w pt wstawię zdjęcia .Ktoś miał mieć dzisiaj chyba zakładany dół . Przypomniał mi się sposów w jaki pozbyłam się szczoteczki do aparatu. Byłam z rodziną na wakacjach, wynajmowaliśmy apartament z aneksem kuchennym. W dniu wyjazdu wszystko było spakowane, mama cośtam kończyła robić w łazience, więc mądra Kasia postanowiła umyć zęby nad zlewem. I z tego wszystkiego zostawiłam szczoteczkę w tym kubku do schnięcia na sztućce . Właścicielka musiała się zdzwiwić
|
|
|
#4452 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15358180]W sumie to mnie natchnęłaś i w poniedziałek poproszę orto o czerwone gumeczki
[/QUOTE]O, serio? No to super Rzeczywiście polecam czerwone, mi się bardzo podobają, tak naturalnie wyglądają Przyjaciółki mówiły, że odważna jestem, skoro chcę czerwone, bo to taki wyraźny, ognisty kolor... A tu guzik! Wszyscy patrzą mi w zęby i pytają "To jaki Ty masz kolor tych gumek?!"[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15358180]A na Sylwestra... hmm.. a planujesz jakiś bal czy imprezę ze znajomymi? Możnaby dobrać gumki np. do koloru sukienki [/QUOTE]Nie, nie idę na żaden bal, kameralne spotkanie z rodziną albo przyjaciółkami Po prostu chcę, aby były takie... wystrzałowe jak fajerwerki
|
#4455 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
A ja bym mogła studiować całe życieeeee Laski, produkcja tak trzęsie się, że niedługo nowy wątek ![]() Ja też chce być dopisana na pierwszą stronę! Blondi2989 - góra - 26.06.2008, dół -27.09.2008r, (czas noszenia 1 - 1,5, choć orto kręci i będzie ze dwa latka
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
no i jestem po wizycie - trochę mnie to łez kosztowało ale nie z powodu bólu
otóż: dzisiaj obejrzano mi ząbki i usłyszłam... zrobimy pani świąteczny prezent- ściągamy już aparat i ja tak się ucieszyłam ( bo w końcu to już 3 lata noszenia) że.... prawie że (przepraszam za określenie nieletnich szczytowałam![]() i ustalano już datę kiedy mi pasuje kiedy orto pasuje itd. jak tu nagle słyszę... chwila, chwila.... na dole jest przed ostatni drut a nie ostatni ( a zaznaczę że ostatni nosi się 4 miesiące!!!) i w tym momencie poczułam że oczy mi się szklą i normalnie zaczęłam płakać - ja stara trzydziestoletnia dupa![]() no ale na koniec tego wszystkiego będę miała ściąganą górę 16 grudnia no a dół to za te 4-5 miesięcy także góra będzie noszona w sumie 3 lata i 3 tygodnie
Edytowane przez domiluk Czas edycji: 2009-11-18 o 18:23 |
|
|
|
#4457 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja już tak bardzo chcę się go pozbyć i mieć normalny aparat, że dałabym go sobie nożem na żywca z dziąseł odkraiwać ![]() Cytat:
![]() A może taki miks kolorowy? W temacie o gumkach jest taki śliczny miks, ktoś miał gumki: jasny róż - ciemny róż - szary i tak na zmianę.. Boskie
|
||
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chaiałabym być na Twoim miejscu i mieć już ładne, proste ząbki gdzie aparat nadawałby się już do ściągnięcia! A tak jak napisała milutek dolnego aparatu prawie w ogóle nie widać, więc nie ma co się martwić
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
to ile u ciebie płytka chodzi ? z 300 pln ?
Cytat:
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Tak więc nadszedł ten dzień
Mam już dół metal oczywiście Już troche mnie pobolewa buźka i jutro bedzie prawdziwy hardcore znając życie, ale mam już odpowiedne środki zapobiegawcze ![]() ![]() Poza tym moja orto powiedziała, żebym poszła na konsultacje do Periodontologa (ciekawe czy nie przekręciłam nazwy
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i kurcze ta górna 2 na która trzeba nałożyć porcelankę, ale ja naprawdę już nie mogę wytrzymać- już mam dość- wiem że ktoś może powiedzieć że przesadzam itd. ale uwierzcie mi że ja od początku nie cierpiałam tego aparatu , niestety może jestem jedną z nielicznych osób ale ja się nigdy do niego nie przyzwyczaiłam - może to jakieś narcystyczne ale przed aparatem-podobałam się sobie a jak założyłam aparat całe moje jakie takie zadowolenie z siebie runęło, przez 3 lata jedyne o czym myślałam poznając kogoś to to że mam aparat wiecie i tłumaczenie samej sobie że to dla mojego dobra nic nie dawało- wiem może jestem inna niż wy wszystkie ale naprawdę tak było i póki co jest![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- tak jak napisała wyżej- 16 grudnia mam ściągnięcie góry, będę miała drucik podklejony i płytkę i muszę przygotować 500 zł, ale nie powiedział mi co ile kosztuje
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko moje domysły. szczerze to mi orto tez za pierwszym razem nie mówiła co za ile, tylko ile razem
|
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam martwą dwójeczkę i jest przez to okropnie szara ![]() a co do aparatu - jakoś nie przykładam do niego dużej wagi, jest bo jest, nie ma to nie ma... zero emocji. na początku się bałam, potem cieszyłam, potem miałam dość, a teraz jest nuda. w sumie bliżej mi do uczucia że już go nie chcę niż do przywiązania
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym zostać dopisana na pierwszą stronę.
Flava -> P -> góra 18.11.09 -> nadal trwa (czas noszenia - przypuszczalnie 1/1,5 roku) -> metal -> Ostrów WLKP No i zaczęło mnie w końcu boleć
Edytowane przez Flava Czas edycji: 2009-11-18 o 20:05 |
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
właśnie do mnie doszło że górę nie będę miała 3 lata 3 tygodnie tylko 3 lata bez 12 dni- takie małe sprostowanie
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
kurcze w tym miesiącu strzeliło mi 3 lata z górą
ale mam tylko nadzieje, że ok marca już się będę cieszyła że ściągam go..
|
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja już 10 miesięcy mam aparat na górze
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

(oczywiście za to nic nie płacę)

za druciki za zabkami nic nie płaciłam 

.

Już troche mnie pobolewa buźka i jutro bedzie prawdziwy hardcore znając życie, ale mam już odpowiedne środki zapobiegawcze