|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() Dziewczyny- dość wstydliwa sprawa... odkąd się przeprowadziliśmy to ciągle na brodzie mam jakieś wypryski I mi bardzo pory pozapychało... Nie potrafię sobie z tym poradzić Macie może jakieś sprawdzone sposoby na tego typu dolegliwości??
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też słońce od rana ale mimo to jak zawieje to chłodno się robi. taka zdradliwa ta pogoda ale wybawiliście się "na pożegnanie lata" witaminki teraz brać coby się nie porozkładać
|
|
#4443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#4444 |
|
kobieta za ladą
|
boże eee jaki długi post aneczka
ja jakbym taki walła połowy byście nie zrozumieli bo mi sie litery piernicza(co czasem widać )mam naczynie MOGĘ SZALEC Z ZAPIEKANKAMI!!!
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja naczynie też mam, ale duże i nie opłaca mi się robić zapiekanek w tym dużym. Jedno mam mniejsze okrągłe ok litra 1,5 może ma, drugie mam może dwa razy mniejsze i trzecie mam prostokątne może ze szklankę ma
|
|
#4446 |
|
kobieta za ladą
|
to ma 2,8 L hmmm na nas 3 w sam raz...dziecko mi własnie 5 pyza szamie
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio tam nalesniki zapiekałam: na farsz były pomidory w puszce, pieczarki, mozarella, mięso mielone, cebulka, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Cebulkę pokroić w kostkę, pieczarki też podsmażyć na łyżce oleju, do tego mięso dodać, wymieszać, dalej smażyć, dodać pomidorki, zrobić jednolitą masę, doprawić, dodać pokroją mozarellę i ten farsz na naleśniki, naleśniki zwinąć, położyć w naczyniu, posypać serem żółtym i zapiec
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
No buraczki się pasteryzują
![]() Troche z nimi było roboty, ale satysfakcja jest ![]() Rano wstałam o 7, wzięłam kąpiel, pojechałam z tż do ginekologa, a potem na zakupy. O 11 wzięłam się za buraczki. W międzyczasie umyłam sterte garów i naczyń. Potem wpadł tato pogadać, a potem robiłam obiad. Po obiedzie chwila przerwy i dalej do buraczków Tż pomógł mi i starł je Zrobiłam też barszczyk na jutro ![]() Miałam jeszcze dzis prasować, ale plecy mnie bolą i chyba od jutra rana się wezmę Za tydzień będzie już teściowa
|
|
|
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Kobitki z Was to szalone stenotypistki są, szkoda, że tutaj za to nie płacą Staram się Was czytać regularnie, ale niestety piszę zbyt rzadko ... Co do tematu mieszkania : trochę to pokręcone, bo przez 3 lata mieszkaliśmy Razem, w tym roku oboje broniliśmy 'zacny' tytuł Licencjat , w październiku ja znów wyjeżdżam,by kontynuować na tym samym Uniwersytecie magisterkę, natomiast mój TŻ szuka pracy, był na rozmowie w banku-nie zapeszajmy ... Będzie pracował w naszym rodzinnym mieście, ponieważ chce odłożyć trochę pieniążków na Nasze przyszłe życie.Rodziców mam cudownych, finansują mi utrzymanie-studiuję dziennie, także za studia nie płacę, dostaję pieniążki głównie na jedzonko, na swoje zachcianki, typu ubrania i kosmetyki sama muszę sobie uzbierać, nadal będę pracować w tym samym miejscu, tyle że chcę teraz pracować przez cały tydzień, na mgr będę mieć znacznie mniej zajęć, więc wypełnię sobie wolny czas pracą ![]() Gdy zostanę już panią mgr będziemy musieli poważnie pomyśleć nad własnym mieszkankiem ... Marzy nam się Ślub w 2012 r., ale boję się że nie uda się Tego zrealizować ... |
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I rzeczywiście, dużo rodzice Ci pomagają Mój mężulek właśnie dzwonił i powiedział, że będzie dziś wcześniej w domku, ok. 21, a nie o 22. 30
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Moim wielkim, niespełnionym marzeniem od dzieciństwa jest posiadanie psiaka. Gdy widzę na ulicy szczeniaka to miękną mi kolana
W zasadzie jedyną przeszkodą jest to, że psiak siedział by zbyt długo w domu sam ... Jestem posiadaczką, już od 7 lat kotki, ślicznego dachowca I jestem zarówno zakochana w psach jak i kotach Kombinuję właśnie by 'sprawić' sobie małego kociaka Miała bym kogo tulić długimi jesiennymi wieczorami, bo TŻ będzie daleko
|
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od lekarza, pani doktor oczywiscie nie wiedziała co mi jest, zaczęła mi mierzyc cisnienie itp. W końcu antybiotyk dała ten 3 dniowy.
Dobradusza najlepszy będzie peeling twarzy nawet 3 razy w tygodniu. Jak masz cerę wrazliwa polecam enzymatyczny, a jak normalną to ten zwykły z drobinkami. No i troche sie pomądrze bo może nie wszystkie o tym wiecie ( ja dowiedziałam sie dopiero w szkole), że zwykły peeling po wtarciu w skórę należy jeszcze potrzymać 10 min jak maseczkę i dopiero potem zmyć. I rzeczywiście działa wtedy lepiej. Możesz też nałożyć po peelingu maseczke z zielonej glinki np. z ziaji, można ją też używać na noc punktowo na wypryski ( tylko zanim zaśniesz poczekaj aż zaschnie) |
|
|
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W planach jeszcze są rybki, ale to za parę lat
|
|
#4454 |
|
kobieta za ladą
|
ojjj ja psa długo długo nie chce mieć ,zawsze co prawda jakieś zwięrzatko miałam ale pies czy kot to obowiązek nawet bardziej niż przy dziecku
![]() moim marzeniem był owczarek szkocki collie miałam go i mamo jak sobie przypomne siebie zimą -20 a ja nad rzeką na wale coby piesek se polatał to do teraz mam dreszcze ,chociaz pamietam i miłe chwile łącznie z tym ze ..spał mi na głowie![]() ciekawe jak lilii i jej recepta
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też trzymam kilka minut ten peeling. Nawet kiedyś kupiłam w Tesco rumiankowy i właśnie było napisane, że trzeba 15 min trzymać Ostatnio dostałam z Ziaja katalogi z produktami i już mam zaznaczone, co mam kupić. Jak na razie bardzo sobie chwalę serię Med dla naczynkowej skóry oraz krem na dzień do zmniejszający podrażnienia. W planach balsamy do skóry i emulsję do kąpieli (mam nadzieję, że będzie równie dobra co Emolium)
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my nie mamy zwierzątka. jak mieszkałam z rodzicami to miałam papużkę żyła b.długo jak na falista, obiady ze mną jadła z jednego talerza ) i myszkę białą z czerwonymi oczkami ![]() marzy mi się piesek (beagle) ale póki co aż takiego parcia nie mam na zwierzę w domu
|
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam cerę mieszaną i sie świece po normalnym kremie, nawet po matujacym się świeciłam, ale polecono mi krem z ziaji calma hlc nawilżający. O dziwo jest do skóry suchej, a wcale nie jest tłusty. Kocham ten kremik, pieknie pachnie, szybko się wchłania, nie pozostawia filmu tłustego i jest świetny pod makijaż. Tyle szczęścia za 8 zł |
|
|
|
|
#4458 |
|
kobieta za ladą
|
ja maksowi bułki kupowałam
nie w sensie bicia---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- wiecie co zaszokuje was ja nie używam zadnego kremu do twarzy
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie używam :P sporadycznie ziaja masło kakaowe, kupiłam bo tani i ładnie pachnie ![]()
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
My też chcielibyśmy mieć psa, tż najlepiej dużego, a mi by york starczył, ale niestety nie stać nas na wizyty u weta, do tego jedzonko. Poza tym często cały dzień nie ma nas w domu
![]() Teraz myślimy o młodych szczurkach albo koszatniczki Ostatnie szczurki takie mądre były i lizały nas jak psy ![]() Tż gotuje kukurydzę Aa miałam napisać jeszcze o kremach. Ja mam cerę mieszaną i ciężko mi coś dobrać, żeby fajnie matowało. Teraz mam z dax perfecty cera mieszana z mikroperłami. Na początku było super, teraz trochę gorzej, ale używam, bo mało co zużyłam. Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2010-09-21 o 18:54 |
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam ale nie mam czasu czytac wnikliwie wszystkiego bo jestem u mamy z Domingiem i musze miec na niego oko
|
|
#4462 |
|
kobieta za ladą
|
Mój Maksio był podrożnikiem ,bylismy razem w Bieszczadach
wchodził ze mną na Tarnice to apropo zabierania ze sobą psa dokądkolwiek,był nad zalewem Chańcza w świętokrzyskim![]() ma nadzieje ze były dba o niego nadal
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Domisia zabieram ze soba prawie wszędzie. Obecnie męczy ucho, wiec mam chwile spokoju
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
Co do kremów - ja używam takich, jakie kupię
Jakoś wszystko mi w miarę leżą... Cerę mam normalną, trochę w stronę suchej, ale ja tego nie widzę (kosmetyczka mi powiedziała ). Dostałam jakiś czas temu próbkę kremu Biotherm i się w nim zakochałam No i jestem przeszczęśliwa, bo kupiłam sobie przepiękny stanik, na który chorowałam od roku (odkąd pierwszy raz go przymierzyłam) Jeśli chodzi o zwierzaki, to ja zawsze miałam takie "drobne" - rybki, myszki, patyczaki :P Rodzice nigdy się nie chcieli zgodzić na psa czy kota, więc nie miałam. Planujemy mieć kiedyś psa, jak dziecko będzie w wieku szkolnym
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Lili chyba błaga lekarza, bo coś jej nie widać
![]() U mnie u lekarza ogólnego też nie chcą przepisywać hormonów. 2 razy wyjątkowo mi przepisali z ogromną łaską Podobno potrtzebna jest kartka od lekarza ginekoloa, że zarzywamy hormony. Rzadko mi się zdarza, że coś źle policze i za późno zapisze się na wizytę. A tabletek dostaję na 3 miesiące
|
|
|
|
#4467 |
|
kobieta za ladą
|
mi po tabsy do gina chodził tż na poradnie k,do rodzinnego chodze sama bo tam jest czynne do 18 i łatwiej mi sie wyrwać z domu niż do 15
moja przychodnia jest mala jest 4 czy 5 lekarzy w tym 2 pediatrów ale jeden wymog co do pzrepisywaniu recept własnie cytologia dziecko je kolacje zaciągneła mnie do kuchni i ammm chciała
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, z med to to co pisałam, ziaja intima - macierzanka i ten niebieski konwaliowy - całkiem dobre, dobrze się pieni i odświeża, teraz mam tą w białej butelce z kwasem hialuronowym chyba albo jakimś innym (granatowe napisy), ziaja opuncja figowa - krem do twarzy - nie zachwycił mnie, stosowałam na noc grubą warstwę, a i tak twarz była sucha, więc zuzyłam na dekolt, płyn micelarny - dobry, ale bez rewelacji, do demakijażu dwufazowy - super sprawa, dobrze zmywa i nie podrażnia oczu, uniwersalny - porażka, odzywka czarna rzepa - przetłuściła moje kudełki, blubel na czerwono i fioletowo - fiolet pachniał mi gumą donald - całkiem dobre, tylko ja mam bardzo suchą skórę i trochę mnie podrażnił, teraz mam sopot z algami i jest to samo, tonik ogórkowy - bezapelacyjnie cudo ! nie mam po nim ściągniętej buźki w ciup, krem do rąk z bawełną - porażka, skóra wysychała szybciej i taka skorupa się robiła, ziaja spf 30 na zmarszczki - dobrze chroni naczynka i nie miałam w lato czerwonych policzków, a i podbierałam teściowej kozie mleko do demakijazu i krem na noc - szczypało, piekło, masakra normalnie. Planuję kupić: ziaja calma tonik, żel myjący, peeling i mleczko, ziaja masło kakaowe do kąpieli, ogórkowy peeling, z ziaja med to balsam do ciała z kuracji nawilżającej lub lano-balsam, ewentualnie kremową bazę myjącą i fizjoderm balsam. Takie krótkie KWC i planowane zakupy
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedys też nie uzywałam, ale babka nam w szkole pow, że po nocy na twarzy może znajdować sie nawet pół kg kurzu, brudu i roztoczy, a jak się pokremuje kremem to te zanieczyszczenia się do tego kremu przykleja i łatwiej je rano zmyć.
|
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze byłam zła, bo mimo że jajniki mi odpadały przy okresie i w pewnych dniach cyklu podczas sexu, to nie mogłam się dopchać na usg, bo baby robiły sobie po 10 wizyt i badań. Odstawiłam tabletki (najpierw miałam Novynette na uregulowanie cyklu, potem jak zaczęłam z mężem chodzić, to Cilest), odstawiłam, jajniki odpoczęły i tak już bez tabs jestem coś ok. 1,5 roku. Teraz muszę się do gina zapisać, bo badania by wypadało zrobić. Strasznie się zraziłam do pielęgniarki czy jak to ją tam nazwać, co siedziała i przyjmowała dziewczyny. Nie było ani jednej wizyty, podczas której przy zapisie bym nie wrzasnęła na tą durną babę. Że ona nie może decydować czy mnie lekarka przyjmie, że mam czekać na lekarkę i ona podejmie decyzję (wtedy myślałam, że umrę z jajnikami i nie mogłam czekać), że mam się nie burzyć, bo ona tylko tu pracuje i nie zarządza terminami wizyt. Tak więc gin poszedł do tego samego wora co dentysta sadysta Choć po ostatnim roku ciągłego siedzenia w gabinecie sadysty już prawie prawie polubiłam ten rodzaj lekarza
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

nawet chyba Golden pobiłam w długości 
I mi bardzo pory pozapychało... Nie potrafię sobie z tym poradzić
1.09.2012

to było pare spraw które podnosiły ciśnienie i wprowadzały zamieszanie

nie w sensie bicia

Jakoś wszystko mi w miarę leżą... Cerę mam normalną, trochę w stronę suchej, ale ja tego nie widzę (kosmetyczka mi powiedziała