|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
No hej dziewczynki
![]() Oj, widzę że zdania są podzielone, każda z nas ma inny gust, ale widzę też że sporej części z Was suknie które przymierzałam w ogóle się nie podobały ("żadna nie jest wow") hehe ![]() ![]() ![]() Z tych 3, które przymierzałam w salonie Nikol najlepiej czułam się jednak w tej ostatniej, z serduszkowym dekoltem i zdobieniami. Jak pisałam Wam wczoraj wieczorkiem na pewno zrezygnowałabym wtedy ze zdobień na tiulu - zostałyby tylko te na gorsecie. I koniecznie zrównałabym tył sukni, żeby te 10cm nie wisiało tak ![]() Szkoda, że nie widać iż to pierwsza właśnie do mnie przemawia... trochę mnie zdołowało to, że mama robiła niezbyt zachwycone miny kiedy mnie w niej ujrzała - tata się cieszył i strzelał foty a ja liczyłam, że mama szeroko się uśmiechnie i wzruszy, ale widać wybór sukni dla mnie wcale jej tak nie przejmuje jak sobie wyobrażałam ![]() ![]() U nas sprawa nie jest prosta bo musimy niestety póki co polegać na rodzicach... Większość z Was pewnie nawet by o tym nie pomyślała nigdy i "nie zniżyłaby się do mojego żenującego poziomu", ale my nie mieliśmy innego wyboru... No, chyba że wesele zorganizowalibyśmy mając po 30lat... ale skoro możemy pożyczyc od rodziców (tak, zamierzam im oddać pieniążki) to czemu nie? Wiadomo, że mimo wszystko nie chcę ich dobroci nadużywać, a szczególnie dobroci mamy TŻa... Z nią jest szczególna sytuacja, bo ciężko pracuje i od wczesnego dzieciństwa TŻa i jego brata samotnie ich wychowuje. Kobieta ta myśli bardzo trzeźwo, racjonalnie, nie wydaje pieniędzy na bzdury (nie bardzo też patrzy na wygląd czy ładny ubiór) i możecie się tylko domyślić jak podchodzi do kwestii naszego ślubu... Był czas kiedy chciała nas zupełnie odwieźć od tego pomysłu mówiąc, że "większość par z którymi rozmawia po kilku latach od ślubu żałują że tyle wydali pieniędzy na wesele, a film oglądali tylko raz - leży na półce i się kurzy" ech... ![]() Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle i nie ocenicie pochopnie tak jak moja najszczersza na świecie świadkowa (która nota bene wesel nie trawi i uważa je ogólnie za zbędny wydatek)... Przecież to nie jest tak, że chcę wszystko najdroższe i nie liczę się ze zdaniem osób od których jestem zależna... Ech ![]() Cytat:
![]() Super - nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Cię w Glorii ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4442 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do sukni to juz chyba wszystko co możliwe napisałam powyżej ;p
![]() |
#4443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I dzięki za tekst o welonie - też się sobie w nich podobam i to strasznie ![]()
![]() |
#4444 |
Raczkowanie
|
czesc! jestem tu zupełnie nowa i zielona
![]() mam nadzieje, ze dowiem sie od Was wielu przydatnych rzeczy, a moze i sama komus pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama TŻta też nie jest zachwycona, że suknię już wybrałam i wpłaciłam ratę. Stwierdziła, że za jej czasów to suknię wybierało się miesiąc przed. W ogóle jeśli cała organizacja wesela miałaby zależeć od niej to wszystko zaczęłoby się w sierpniu przyszłego roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że kolejna PMka dołączyła do Nas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cóż teściowe już tak mają, że wszystko wiedzą najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Załatwione mamy takie podstawy narazie: sala, termin w kościele, fotograf i zespół ![]() Na wakacje planujemy nauki i zrobienie obrączek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chcecie kamerzysty? ![]() W sumie macie załatwione podstawowe rzeczy tak jak większość z Nas ![]() ![]() jeśli masz jakieś katalogi z inspiracjami, sukienkami, bukietami, dekoracjami czymkolwiek związanym ze ślubem śmiało możesz się pochwalic ![]() Bo my możemy oglądać i oglądać takie rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o katalogii, inspiracje to dla mnie czarna magia...tyle tego, ze czasem nie chce mi sie oglądac:P wszystko mi się podoba
szczególnie ze mam zamiar mierzyc sukenki dopiero jak troche popracuje nad figura czyli w grudniu ![]() ![]()
#4455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sztuczkano pewnie, że każda ma inne gusta, o których się nie dyskutuje. Każda tez pewne rzeczy inaczej odbiera. Ale rozumiem Cię doskonale. Gdyby na mama TŻ dokładała się do wesela pewnie też były by lamenty świętokrzyskie na temat trwonienia pieniędzy (Bo sama wychowywała 2 dzieciaków, oszczędza bardzo i na wszystkim), ale, że TŻ nie ma na nią co liczyć, to wymyśla niestworzone rzeczy. Wielka obraza, że nie chcemy mieć kamerzysty i ona nie dostanie płyty z wesela. Kurka no, mój wujek będzie i zrobi fajny film, ale amatorski, bo szkoda nam kasy (z własnej kieszeni to się oszczędza) i na dodatek ona nawet odtwarzacza dvd nie ma, bo nie umie obsługiwać, więc po cholerę się tak tej "profesjonalnej" płyty domaga. Ostatnio jej powiedziałam, że jeśli chce takiego kamerzystę to niech sobie go załatwi i zapłaci (oczywiście spokojnie jej to powiedziałam, żeby kobiety broń Boże nie urazić). Do ślubu zawiezie nas kumpel, który ma starego, stylowego, mega zadbanego i z duszą mercedesa, to skomentowała to tak- "Takim gratem pojedziecie????". I komentarze typu, po co piec kołacz weselny i robić kruche ciasteczka, przecież to tyle roboty... ale ona tego robić nie będzie, a u mnie w rodzinie taka tradycja, sama sobie za to zapłacę, więc niech nie komentuje. Nawet nie macie pojęcia jakie to dołujące, ciągłe takie niezadowalające komentarze. Będę miała fajną teściową, ale z daleka ![]() Na razie się uśmiecham, czasem jest ciężko, ale daję radę!
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Sztuczko nie chciałam Cię urazić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
ja również Sztuczko nie chciałam Cię urazić, podtrzuymuję zdanie ze mnei się najbardziej podobasz w ostatniej i nie chodzi o ozdoby bo akurat te na tiulu to mi się średnio podobają, wiec jak najbardziej doradzałabym ich usunięcie,ale jakoś ta suknia najbardziej mi się podoba. Ale to jest moje zdanie, jesteś śliczna dziewczyną i napewno ze wszystkimi dodatkami i fryzurą na żywo będziesz się prezentować pięknie bez względu na to któą suknię wybierzesz.
Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-06-16 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
sztuczko co do kwestii finansowania wesela to cię w 100% rozumiem. Moi rodzice opłacają nam wesele. Sami bo jak wiecie TŻ nie ma rodziców. TZ zarabia tyle że wystarcza na życie rachunki czasem na jakieś przyjemności. Odkładamy tyle ile możemy. Czasem słyszę " a nie lepiej poczekać jeszcze znaleźć pracę i samemu zapłacić?" Ale gdzie ja bym musiała pracować
![]() tylko mieliśmy jechać podpisać umowę za zespół i jakoś się tacie znowu odwidziało ![]()
#4460 |
Zakorzenienie
|
Sztuczko poza tym rozumiem Twoje rozterki dotyczące pieniędzy. My akurat nie zdecydowalibyśmy się na wesele bez stałych dochodów, ale nawet pracując sami nie udźwignęlibysmy tego ciężaru i pewnie zorganizowalibyśmy tylko obiad dla najbliższych. Szanuję jednak Waszą decyzję i marzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja sie właśnie ucze na egzamin i powiem że dawno nie miałam tak udanej drzemki w ciągu dnia hehe
![]() Masakra jakas z tą nauką :p
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-06-16 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
heej
![]() ja dzisiaj jestem zakręcona jak słoik na zimę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sztuczko magiczko myslę, ze jak porozmawiasz szczerze z mamą o Twojej wymarzonej sukience, o tym ile orientacyjnie pieniążkow mogą Wam pozyczyc, to bedzie juz przynajmniej jasna sprawa... rozumeim, ze jak sie nawet pozycza pieniązki od rodzicow, to i tak sie mysli, czy Oni nie powiedzą, ze za duzo kasy wydajesz... :/ my jedno szczescie nie mamy tego problemu, bo ja nie lubię wogole pozyczac pieniędzy i zawsze mi bylo glupio prosic mamę o kaskę (jak pracowalam jeszcze w PL to widac, ze mamie czasmi bylo mnie zal, ze na cos mi brakowalo i sama mi dawala) ale czasami nie ma wyjscia, i jezeli Twoich rodzicow na to stac, i chcą Wam pomoc i pozyczyc kasę, to tylko musicie najlepiej ustalic z Nimi ile mniej wiecej mogą Wam dac ![]() ![]() Cytat:
witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zadomowienie
|
Kurcze a ja chyba pomyliłam suknie ,myślałam ze avatarkowa Sztuczki to inna. Teraz dopiero się przyjrzałam i widze że mówiłam o innej, mnie nie podoba się ta z takim gładkim jakby atłasowym gorsetem (chyba ma koraliki) To ta jest dla mnie za mdła.
Natomiast avatarkowa może być, chociaż na zdjęciu w katalogu bardziej powala. Zostaję przy ostatniej;-) Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-06-16 o 14:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Wtajemniczenie
|
Moja przyszła teściowa, to nawet spoko babeczka. Nie wtrąca się a jak to robi to zawsze na tematy religijne (bo bardzo wierząca jest), ale mi to wcale nie przeszkadza, gdyż jej podejście do religii jest bardzo fajne. Z jednej strony - antykoncepcja, to samo zło ale np. mieszkanie czy dziecko przed ślubem to spoko. Nawet raz powiedziała, że życzy nam wpadki bo w końcu ślub by był
![]() A jak się dowiedziała, że zdecydowaliśmy się na ślub, to wzięła pożyczkę, z której część oddała mojemu TŻ i powiedziała, że nie stać ją na więcej, ale nie mogłaby żyć z tym, że chociaż złotówki do wesela nie dołoży. Resztę przeznaczyła na kupno nowego łóżka (stare od prawie 20 lat nie było wymieniane). Do samej organizacji ślubu i przyjęcia się nie wtrąca - jeszcze nie, bo nie wiem jak będzie bliżej godziny zero. Moi rodziciele zachowują się jak przyczajony tygrys i uśpiony smok - teraz cisza, ale co będzie potem to nikt nie wie, ale w sprawach wyboru zespołu, fotografa, sali nic nie mówili - o ceny też się nie czepiali, więc liczę, że do końca będzie ok.
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny....podpadłam dziś swojej szefowej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
A coś uczyniła?
![]() |
#4467 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe, a wiesz, że o tym samym pomyślałam? że jeśli zdecydujesz się na suknię nr 4, to wystarczyłoby, że dorzucisz 350 zł i masz lisę ![]() a teraz odniosę się do Twojego wcześniejszego posta - rozumiem Cię kochana i Twoją/waszą sytuację ![]() A co do "wow" - to ja to "wow" widzę w Twoich oczach, gdy masz na sobie suknie. Promieniejesz ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Sztuczka dokładnie Cie rozumiem bo ja ze swojej strony mam tylko mamę więc tez nie chce ciągnąć od niej kasy na wszystko związane ze ślubem. Ale gdy sie polega tylko na rodzicach to wiem że jeśli się racjonalnie myśli to nie oskubuje się ich z kasy bo moim widzimisię jest suknie za 4000zł tylko liczy się ze zdaniem i grubością portfela mamy czy taty.
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
widziałyście?? http://gruper.pl/x.php/1,4891/Cala-P...-Splendor.html
edit. kurczę oplaca się ten kupon, za suknię o wartości 2000 trzeba zapłacić tylko 1049 ![]() Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-06-16 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |||
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() na dole 1 3 zdjęcia to kalie a pozostałe to cantedeskia one są w przeróżnych kolorach Cytat:
![]() ![]() ![]() Sztuczka a mi się stanowczo podobasz w nr. 1 i jesteśmy w podobnej sytuacji wesele sponsorują nam rodzice i też mi szkoda troszkę kasy na suknię i też się waham co robić tak jak ty
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.