|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Cytat:
mam to samo tez mam kilka strojów, ale z kazdym cos... w zeszłym roku kupilam sobie fajowy, ale w tym roku go mierze i mi chyba cycki zmalaly, to juz go nie zaloze.. zostawie go sobie jak bede w ciązy chyba:P wtedy bedzie pasowal
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowała któraś z Was papier lniany ozdobny do zaproszeń? Który jest lepszy 200, czy 250 gram? Bo mam mętlik....
|
#4443 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hm, nad tymi świeczkami muszę się jeszcze zastanowić, czy w ogóle jakieś stawiać. Aczkolwiek chyba jak już bym stawiała, to na kolorowej organzie może jednak białe... Żeby już za pstro nie było eh, sama nie wiem, do świeczek mi jeszcze daleko Na razie strasznie spodobał mi się blog takayi i Jej pomysły dekoracyjne na Jej weselu (http://inspiracje_slubne.mblog.pl/), ona miała zieleń z fioletem, ja zieleń z niebieskim, więć myślę, że coś tam od Niej ściagnę, TŻtowi się też podobają te fotki Aa, no i TŻcik się również zachwycił tymi zaproszeniami, co Wam wczoraj wrzuciłam od kasi, normalnie jak Mu wysłałam w nocy na gg, to rano dostałam całą litanię, jak bardzo Mu się podobają i nawet znalazł za pomocą swojego telefoniku wzór, który jest na tych zaproszeniach normalnie zajarał się tym tak samo, jak ja ![]() uhuhuu, pilnujemy się Gratsy ![]() Jak to? to inny ma na aukcji, a inny naprawdę? Cytat:
Ale mimo to na każdym wyjeździe staram się zrobić choć kilka filmików, bo to strasznie fajna pamiątka jest Pięknie mieliście ![]() Cytat:
![]() Weszłyśmy chyba do każdego na Kijowskiej i potem poszłyśmy do Diany na Targowej, na resztę niestety już nie miałyśmy czasu. Aczkolwiek tak dobrze nam szło, że mam wrażenie, że mogłybyśmy łazić i łazić Żeby nie było, Seagirl też trochę skorzystała, bo znalazła swoje kolczyki, które do tej pory widziała tylko w necie i powiem Wam, że pasują Jej idealnie Cytat:
Ha, widzę, że staż macie jeszcze krótszy niż my, hehe, pamiętam, jak dołączałam do tego wątku, to Dziewczyny dziwnie na mnie patrzyły ze swoimi paroletnimi stażami A tu już 2 lata minęło jak z bicza strzelił... ![]() Cytat:
Pięknie wyglądacie na tych fotkach, widać, że było radośnie i beztrosko ![]() Cytat:
![]() melody, sztuczka kupuje z tego, co mi wiadomo lniany papier
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-02 o 12:45 |
|||||||
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Chatko te zaproszenia z tej strony są genialne ale jednak troszkę za drogie jak dla mnie
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, są cudne niektóre
To może jednak zróbcie sami na wzór?
|
#4446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi moja mamusia, która bawi się obecnie w sanatorium kupiła na tym wyjeździe jakieś dwie pary kolczyków, jedne wkręty i jedne wiszące, twierdząc że będą idealne do mojej sukni, więc jak tylko trafią w moje łapki, to je wam pokażę Sama już jestem strasznie ciekawa, a to dopiero w czwartek w przyszłym tygodniu! A poza tym mamunia się poczuła i zaczęła mi kupować posag - kubki i talerze Cytat:
Ale u mnie to norma. Moi rodzice byli razem w sumie 3 miesiące przed ślubem, a są razem od 26 lat
|
||
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka 0 tak ma inny welon na allegro inny oddaje
![]() My będziemy w dniu ślubu ze soba 2 lata i 7 miesiecy.. ![]() Mieszkamy ze sobą od pierwszego miesiaca... |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba muszę jakąś cenzure dla tej sukienki na moim kompie założyć
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-08-02 o 13:32 |
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Za drogo by nam to wyszło bo moja drukarka nie wydrukuje na twardym papierze a TŻta kolorowa bardzo dużo tuszu kolorowego potrzebuje a też zbyt tani nie jest. Jak byśmy mieli laserówke to może i byśmy zrobili. A wydać 100zł na tusz jeszcze papier plus wstążki. A tak wychodzi mam trochę taniej około 80zł
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-02 o 13:34 |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy drukować po kilkanascie na raz, żeby nie zużyć całego tuszu na jeden rzut. aczkolwiek jakbyśmy nie mieli takiej okazji, to pewnie byśmy musieli zamówić gotowe.
|
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Podróżniczka
|
Witajcie. Dzisiaj chociaż trochę zaczyna wyglądać zza chmur słońce. Jutro mogłoby być już lepiej.
![]() Ładna księżniczka ![]() Cytat:
) miała śliczny zestaw zielony bukiet + buty i w tych butach sie zakochałam Chociaż te wklejone przez ciebie też są piękne. Jednak za "zimne" jak dla mnie i niebieski na buty moim skromnym zdaniem mniej pasuje. Cytat:
Aż się zachciało na wakacje znowu jechać
|
||
|
|
|
#4452 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe, a moi Rodzice wzięli ślub po 26 miesiącach ![]() Cytat:
My w dniu ślubu będziemy razem 3 lata i 2 dni A mieszkamy razem też od pierwszego miesiąca ![]() Cytat:
Cytat:
Więc też nas to wyniesie tylko tyle, co papier i koperty, więc nam się bardzo opłaca.Idę na zakupy, planuję zrobić pieczoną pierś z indyka, dawno nie jadłam i już mam ochotę ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Tak, ta PMka wyglądała fantastycznie, ja po prostu nie wiem, nie wiem, nie wiem... Walnięta jestem, nie słuchajcie mnie pewnie ostatecznie każę TŻtowi wybrać, żebym nie mogła mieć do siebie pretensji, że wybrałam źle... lepiej mieć do Niego ![]() Ja po prostu mam odwieczny problem z wyborem mojego ulubionego koloru... Wiem, dla niektórych z Was pewnie jestem zdrowo pieprznięta, jeśli dla mnie to problem, ale ja ogólnie bardzo dużą wagę w życiu przywiązuję do kolorów (tak jak niektórzy np. nie wiem, do rodzajów win, albo serów pleśniowych Na wszystkich testach osobowościowych, które lubię sobie wypełniać, zawsze był dylemat i w wielu różnych sytuacjach życiowych. Chyba mam po prostu fioła na tym punkcie, zupełnie irracjonalnego najwyraźniej ![]() Dlatego wzięłam 2 kolory przewodnie, a teraz znów muszę jakby nie patrzeć, wybierać - dla mnie jak jak wyszukana tortura
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-02 o 13:57 |
|||||
|
|
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Cała rodzina wypowiadała się czy lepiej fiolet czy fuksja W sumie ja do końca nie jestem przekonana, ale padło na fuksję po części również ze względów praktycznych. Poza tym będzie lepiej pasować do mojego typu urody, TŻ stwierdził, że fiolet mu się bardziej podoba, ale jest za "zimny" (mówi tak jakby się znał ) więc w razie czego będzie na niego Poza tym umyślona przeze mnie wizja sali z dodatkami fuksji takiej mocnej, ciemnej dla mnie miodzio
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna i taka w moim guście!!
))Wszystkim, które wyjeżdżają w góry życzę miłego pobytu. My mamy jechać w czwartek ale nie wiem co z tego wyjdzie bo ta pogoda mnie dobija!! Nie wiem dokładnie jak jest w górach ale chyba nie ciekawie i trochę mnie to przeraża. My jedziemy do Czarnej Góry (koło Bukowiny Tatrzańskiej ) bo tam jeździłam od dziecka z rodzicami (ciocia tam mieszka) jest w miarę tanio i wszędzie blisko.
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Nadrobiłam Was, bo mam w końcu wolne dziś Był temat o kolorach dekoracji, to my będziemy mieć biel + ecru, dla niektórych może być za nudno, ale nam się podoba ![]() Co do dekoracji stołów, to chcemy mieć takie coś jak w załączniku, tylko też nie wiem jak rozwiązać sprawę flakonów, bo potrzebuje 2 na stół, a stołów będzie ok 13. Także kupę kasy by to wyniosło. A patrzyłam na stronę naszej dekoratorki, to ma takie flakony jak chcemy, ale nie wiem czy nie za niskie. Zazdraszczam Wam wakacji.. strasznie. My do Polski polecimy pewnie w październiku. Wcześniej ja nie dostanę urlopu. :/ No i napisała do mnie dziewczyna, że chce sprzedać suknię, jest śliczna, tylko... Jest na wzrost ok 172 z obcasem. Ja mam 170 i obcas jakieś 3,4 cm. dziewczyna jest z podlasia, ja z podkarpacia więc przymiarka nie wchodzi w grę, a płacić za nią 1000 zł i martwić się, że będzie za krótka jakoś mi się nie uśmiecha.. Któraś z dziewczyn przeszła do następnego etapu dostania dotacji (Jagodzia?) Nie pamiętam która, ale bardzo gratuluje!! Suknie ślubne nabyte przez dziewczyny są piękne!! Też już bym chciała mieć swoją. Pogodę mamy cudną, cieplutko, piękne słoneczko, więc poczekam aż TŻ wróci z pracy i pójdziemy na spacer A zaraz muszę się wziąć za posprzątanie mieszkania. |
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Pogrzebałam trochę w poszukiwaniu inspiracji i znalazłam taki oto artykuł (akurat ze zdjęciem mojej sukni
) http://www.winterweddingdecor.com/yo...ng-silhouette/ . Sztuczko, może i Tobie się przyda A także każdej innej dziewczynie, która zdecydowała się na księżniczkową suknię.
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sukni- zgadzam się- za duże ryzyko. na pewno jeszcze trafi się jakaś ciekawa okazja |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolor wybralismy czerwony a w dniu ślubu będziemy ze sobą 3 lata i 5 miesięcy Jagodziu gratuluje i 3 mam kciuki za dalsze etapy
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy zresztą co z tego wyjdzie
|
|
#4462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
U mnie nareszcie ładna pogoda. Słońce świeci, jest cieplutko i nie pada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Paulinka, super zdjęcia, widzę, że urlop się udał ![]() Co do dekoracji i kolorów przewodnich, to ja się jeszcze nie za bardzo nad tym zastanawiam, ale widzę, że większość z Was już ostro to wszystko rozkminia Podziwiam, jak precyzyjnie to planujecie, hehe Nas raczej ominie ten etap przygotowań. Nasza sala jest w kolorach szampan i bordo, z przewagą bordo, więc będę chciała ją rozjaśnić ecru i kolorem herbacianych róż/pastelowego pomarańczu. Dekoracja jest wliczona w cenę - lokal zapewnia żywe kwiaty, świeczniki, materiał na stoły itd. Zmienię zapewne dekorację za Parą Młodą i jak będą mieli na stanie to będę wolała niższe wazony zamiast takich wysokich, które mają w standardzie. Co do reszty, to myślę, że się dogadam, aby kwiaty wzięli właśnie w tych rozjaśniających kolorach, które mi pasują. Ogólnie nie będę musiała zbyt wiele własnej pracy włożyć w dekoracje sali ani zatrudniać dekoratorki, co mnie bardzo cieszy, bo jedna rzecz z głowy ![]() Ale ciekawa jestem czy u Was po prostu nie ma dekoracji w cenie i trzeba ją samemu w lokalu zapewnić, czy dekoracja jest, ale Wy planujecie i tak zrobić swoją rewolucję? Bo szczerze, to wydawało mi się, że w większości lokali nie trzeba się już dzisiaj martwić o dekoracje...
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-02 o 14:48 |
||
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewoje!!!!!!!
Cytat:
Świetny filmik!!!!!Powodzenia w pracy Cytat:
te stroje były na jakims konkursie piękności. Tez mam z tej firmy "no name" ale zadowolona jestem bardzo. Kooocur Kochana z racji tego, że prowadzisz biuro podroży (o ile dobrze pamietam) mam sprawę. macie cos fajnego na przyszły rok na maj do Portugalii??? 2 tygodnie (w tym tydzień zwiedzania). Albo cos w ten deseń. Oczywiście interesuje mnie all in. i wylot najlepiej z Katowic, Wroclawia lub Ostravy ![]() Pisze calkiem poważnie. Kurka ja dalej ograniczony dostep do wizażu mam. Padnieta jestem, bo z dzieciakami 3 godziny na basenie bylam. Ale przynajmniej sama z tego skorzystalam
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego też powodu zamierzam mieć buty na zmianę - z obcasów na balerinki ![]() No i jeszcze welon - marzy mi się taki podwójny, krótki + długi do kościoła, a potem długi odpiąć tak, żeby na salę został tylko krótki
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku nie chciałam mieć welonu, a Panie w salonach mówią mi, że do księżniczek bardzo pasuje welon i w sumie nie wiem co zrobię. Fryzjerka z kolei polecała mi welon jednowarstwowy do kościoła i na wejście, a później po zdjąć...
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ w dniu ślubu będziemy razem 6 lat i 25dni
Wyszło słońce aż żyć się chce a mój TŻ śpi.
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inspiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Dziewczyny,
mam do Was pytanie: jaką koszulę i krawat widziałybyście do tego garnituru, żeby wszystko razem pasowało do sukienki? Garnitur jest błyszczący w prążki, może na zdjęciu zbyt dobrze tego nie widać... Myślicie, że czarna, gładka matowa koszula i krawat w kolorze sukienki, byłyby OK czy za ciemno? A może koszula w kolorze sukienki i czarny krawat? Chodzi o to, żeby koszula nie była biała. Edit: Tak jak teraz patrzę, to może i ta koszula i krawat co są na zdjęciu by pasowały? Bo sukienka jest w takich cieplejszych barwach... Sama już nie wiem, a chciałabym jakoś gustownie ubrać TŻta.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-02 o 16:37 Powód: usuwam fotki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

tez mam kilka strojów, ale z kazdym cos... w zeszłym roku kupilam sobie fajowy, ale w tym roku go mierze i mi chyba cycki zmalaly, to juz go nie zaloze.. zostawie go sobie jak bede w ciązy chyba:P wtedy bedzie pasowal

Ale najpierw muszę wreszcie wstąpić do pasmanterii po mulinę (jak zrobiłam takiego chwosta z z włóczki to był strrraaaasznie potargany, jak jakiś mop ;p)
Pięknie wyglądacie na tych fotkach, widać, że było radośnie i beztrosko 

Bo szczerze, to wydawało mi się, że w większości lokali nie trzeba się już dzisiaj martwić o dekoracje...
Świetny filmik!!!!!