Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 11:06   #4441
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
no właśnie, z tymi strojami tak jest... Mam w sumie 4, ale żaden nie pasuje idealnie. W jednym majtki mogłabym naciągnąć za pępek, w dwóch góra nie pasuje, trzeci niby ok, ale też szału nie ma.

mam to samo tez mam kilka strojów, ale z kazdym cos... w zeszłym roku kupilam sobie fajowy, ale w tym roku go mierze i mi chyba cycki zmalaly, to juz go nie zaloze.. zostawie go sobie jak bede w ciązy chyba:P wtedy bedzie pasowal
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:16   #4442
melod_y
Zakorzenienie

Kupowała któraś z Was papier lniany ozdobny do zaproszeń? Który jest lepszy 200, czy 250 gram? Bo mam mętlik....

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:43   #4443
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś sen ślubny. Nie był on straszny a raczej zabawny. Zaczął się od scen w kościele. No ślub jak ślub. Jak wychodziliśmy z kościoła widziałam siebie z perspektywy osoby stojącej prze kościołem. I miałam na sobie nie swoją suknię... Tylko suknię Jamee. W ogóle życzenia składały mi osoby które znam ale bym ich nie zapraszała np koledzy z podstawówki. Potem w samochodzie popatrzyłam na swoje paznokcie i zobaczyłam że nic z nimi nie zrobiłam wie nie możemy sobie zrobić zdjęcia obrączek na palcach. A obrączki wyglądały jak takie grube obwarzanki na naszych palcach. A moja mama skomentowała to tyko że mogliśmy kupić oryginał a nie robić u kogoś. Nie wiem czemu przyjechaliśmy na wesele do mnie do domu a gości nie było bo ciotki musiały pojechać na działkę posadzić kwiatki. Potem robiliśmy sesję na placu zabaw przed moim blokiem. A później się obudziłam.
Hehe, obrabowałaś Jamme z sukni

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
No ja wieeem…:P ale nie raz mówię „ecru” jeśli mam na myśli taki jasny odcień beżu ale masz rację, że mało to precyzyjne z mojej strony Tak – myślę, że ostatecznie będą dekoracje śliwkowe (tak jak TŻa mucha, spinki do mankietów, butonierka i skarpetki oraz mój makijaż, bransoletka/wstążka przy niej, paznokcie, bukiet, buty :P - a więc większość ) ze szczyptą różu J Czyli że właśnie kupię też różową organzę (też sądzę, że najlepsze będą te 2 kolorki z drugiej aukcji bo ten śliwkowy wyjątkowo wpisuje się w moją wizję ) do motyla za nami (i gdzieś tam jeszcze użyję :p) i różowy perłowy papier by stworzyć całe mnóstwo motylków J Napomknęłam wczoraj TŻowi i caaałe szczęście zgodził się na elementy różu – kocham go!
Hehe to słodko, że wyzwoliłam w Tobie chęć zakupu organowych zapasów Podobają mi się kolorki, które wstępnie wybrałaś
J Przyznam szczerze, że trochę słabo sobie wcześniej wyobrażałam połączenie tak różnych kolorów w jednej stylizacji ale teraz stwierdzam z wielkim przekonaniem, że będzie naprawdę magicznie J Sądzę, że pomysł który wysnułaś z tą zieloną i niebieską na przemian jest w porządku, bo to przecież one są jakby przeważające – druhny też będą na zmianę, zakładki widać że również – także między nimi ten pomarańcz jako taki akcent, yhym J Myślę, że to łączenie poprzez pomarańczową kokardę byłoby ciekawe, szczególnie jeśli wypadałoby między patery z jedzonkiem (bo na takiej puszystej kokardce to chyba i tak trudno cokolwiek ustawić ^^) J Zawsze można wtedy te kokardy tak nastroszyć że same w sobie byłyby ciekawe J Gdzieś tam doczytałam, że planujesz świeczki dla ładnej atmosferki… Wtedy może na niebieskiej organie ustawić pomarańczowe i zielone, a na zielonej odpowiednio pomarańczowe i niebieskie? No, chyba że masz innego, lepszego pomysła J
?
No, taki jest zamysł, żeby poza motylkami „skaczącymi” po białej organie na stołach również przysiadły sobie na świecznikach (jeśli takowe będą, bo może kupię same duże świeczki ;p) no i podwieszone będą pod tymi lampami-kulami w korytarzu tak więc sądzę, że w samej sali do tych beżowych (:P) lamp również można jest przymocować
J
Z tym materiałowym ekranem za nami jeszcze się dobrze zastanowię
Jeśli chodzi o zakładki to ja robię je z dokładnie tego samego papieru co zaproszenia, czyli kolor ecru, faktura lniana i gramatura 246 – ale jak będzie „po drodze” i ten sam sprzedający będzie miał ten sam papier w gramaturze 300 to może też się skuszę Hehe ja też nie mogę się doczekać chwościków Ale najpierw muszę wreszcie wstąpić do pasmanterii po mulinę (jak zrobiłam takiego chwosta z z włóczki to był strrraaaasznie potargany, jak jakiś mop ;p)
No i wszystko jasne, nie znasz kolorów
Hm, nad tymi świeczkami muszę się jeszcze zastanowić, czy w ogóle jakieś stawiać. Aczkolwiek chyba jak już bym stawiała, to na kolorowej organzie może jednak białe... Żeby już za pstro nie było eh, sama nie wiem, do świeczek mi jeszcze daleko Na razie strasznie spodobał mi się blog takayi i Jej pomysły dekoracyjne na Jej weselu (http://inspiracje_slubne.mblog.pl/), ona miała zieleń z fioletem, ja zieleń z niebieskim, więć myślę, że coś tam od Niej ściagnę, TŻtowi się też podobają te fotki Aa, no i TŻcik się również zachwycił tymi zaproszeniami, co Wam wczoraj wrzuciłam od kasi, normalnie jak Mu wysłałam w nocy na gg, to rano dostałam całą litanię, jak bardzo Mu się podobają i nawet znalazł za pomocą swojego telefoniku wzór, który jest na tych zaproszeniach normalnie zajarał się tym tak samo, jak ja

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
dziś 9 miesięcy do ślubu
uhuhuu, pilnujemy się Gratsy

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
P.S. Welon niestety nie jest ten sam..
Jak to? to inny ma na aukcji, a inny naprawdę?

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A ja siedze w pociagu w drodze do Amsterdamu na podpisanie umowy wczoraj byl ostatni dzien mojego najdluzszego urlopu w zyciu na szczescie pogoda dopisala i przelezelismy caly dzien na plazy nawet krotki filmik zrobilam z tej okazji hihi
http://www.youtube.com/watch?v=QNpVJg_a-xo

Buziaki poniedzialkowe wam przesylam
aaale fajny filmik Uwielbiam takie kręcenie i montaże, sama mam ochotę z każdego wyjazdu taki zrobić, tylko trochę nie mam cierpliwości ani umiejętności przy montażu Ale mimo to na każdym wyjeździe staram się zrobić choć kilka filmików, bo to strasznie fajna pamiątka jest Pięknie mieliście

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Po pierwsze, oczywiście, że żałuję! Ale jeszcze będziemy miały na pewno niejedną okazję

Co do sukien, może jestem dziwna, ale mi najbardziej podoba się druga, a czwarta chyba najmniej... Ale jak mówisz, że nie znalazłaś jeszcze tej jedynej, to dobrze, najwyżej poszukamy następnym razem wspólnie Obeszłyście całą Kijowską?
No ja mam nadzieję, że jeszcze niejedna okazja się trafi, tym bardziej, że w Wawie salonów ślubnych jak mrówków

Weszłyśmy chyba do każdego na Kijowskiej i potem poszłyśmy do Diany na Targowej, na resztę niestety już nie miałyśmy czasu. Aczkolwiek tak dobrze nam szło, że mam wrażenie, że mogłybyśmy łazić i łazić Żeby nie było, Seagirl też trochę skorzystała, bo znalazła swoje kolczyki, które do tej pory widziała tylko w necie i powiem Wam, że pasują Jej idealnie

Cytat:
A właśnie, zapomniałam wam się pochwalić, jaki weekend teraz miałam: równiutko 1,5 roku jesteśmy razem, 2 miesiące zaręczeni, za 9 miesięcy ślub Troszkę poświętowaliśmy
No to była widzę niezła balanga Ha, widzę, że staż macie jeszcze krótszy niż my, hehe, pamiętam, jak dołączałam do tego wątku, to Dziewczyny dziwnie na mnie patrzyły ze swoimi paroletnimi stażami A tu już 2 lata minęło jak z bicza strzelił...

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
swietny filmik! oj jak ja juz tęsknię za morzem sama nasuwają sie wspomnienia z moich wakacji, wtedy tego morza mialam az nadmiar do teraz mam plazowy piasek w samochodzie przesle Wam troche fotek z wakacji
Oj, ale cudnie! Ja też chcę na takie wakacje!! Pięknie wyglądacie na tych fotkach, widać, że było radośnie i beztrosko

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Kochana dziękuję - to takie miłe, że o mnie pamiętasz
Uwierz mi na słowo, że mam IDENTYCZNE buciki, z tym że taki delikatny róż Wiem o czym zaraz pomyślisz - że skoro i tak będzie róż w dekoracjach to że się nadają (szczególnie że miałam je na sobie może 2-3 razy i w ogóle nie są zniszczone) ale mimo wszystko chcę mieć taneczne Aczkolwiek kolor tych co wkleiłaś jest genialny i idealnie pasuje, nie ukrywam JennyAniolek będzie takie mieć na to wygląda ?
A nawet przez chwilę nie przyszło mi do głowy, żeby tak pomyśleć Wszak śliwka jest Twoim kolorem, róż to tylko drobny dodatek! Różowe butki miej sobie na zdrowie i na każdą inną wymarzoną okazję, ale na ślub i wesele wyraźnie potrzeba Ci śliwkowych tanecznych, więc proszę mnie tu nie oskarżać o takie nieczyste myśli

melody, sztuczka kupuje z tego, co mi wiadomo lniany papier

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-02 o 11:45
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:51   #4444
(kicia)
Zakorzenienie

kurcze Chatko te zaproszenia z tej strony są genialne ale jednak troszkę za drogie jak dla mnie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:11   #4445
Chatka
Wtajemniczenie

Wiem, są cudne niektóre To może jednak zróbcie sami na wzór?

Stary 2011-08-02, 12:19   #4446
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No ja mam nadzieję, że jeszcze niejedna okazja się trafi, tym bardziej, że w Wawie salonów ślubnych jak mrówków

Weszłyśmy chyba do każdego na Kijowskiej i potem poszłyśmy do Diany na Targowej, na resztę niestety już nie miałyśmy czasu. Aczkolwiek tak dobrze nam szło, że mam wrażenie, że mogłybyśmy łazić i łazić Żeby nie było, Seagirl też trochę skorzystała, bo znalazła swoje kolczyki, które do tej pory widziała tylko w necie i powiem Wam, że pasują Jej idealnie
Pokażcie te kolczyki!!!
Mi moja mamusia, która bawi się obecnie w sanatorium kupiła na tym wyjeździe jakieś dwie pary kolczyków, jedne wkręty i jedne wiszące, twierdząc że będą idealne do mojej sukni, więc jak tylko trafią w moje łapki, to je wam pokażę Sama już jestem strasznie ciekawa, a to dopiero w czwartek w przyszłym tygodniu! A poza tym mamunia się poczuła i zaczęła mi kupować posag - kubki i talerze

Cytat:
No to była widzę niezła balanga Ha, widzę, że staż macie jeszcze krótszy niż my, hehe, pamiętam, jak dołączałam do tego wątku, to Dziewczyny dziwnie na mnie patrzyły ze swoimi paroletnimi stażami A tu już 2 lata minęło jak z bicza strzelił...
No my w momencie brania ślubu będziemy razem 2 lata i 3 miesiące Ale u mnie to norma. Moi rodzice byli razem w sumie 3 miesiące przed ślubem, a są razem od 26 lat
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:28   #4447
kooocur
Zakorzenienie

Chatka 0 tak ma inny welon na allegro inny oddaje

My będziemy w dniu ślubu ze soba 2 lata i 7 miesiecy..

Mieszkamy ze sobą od pierwszego miesiaca...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 12:30   #4448
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
(http://inspiracje_slubne.mblog.pl/), ona miała zieleń z fioletem,
I oczywiście co jest na tej stronce? Moja miłość jim hjelm 8962
Chyba muszę jakąś cenzure dla tej sukienki na moim kompie założyć

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-08-02 o 12:32
Stary 2011-08-02, 12:31   #4449
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, są cudne niektóre To może jednak zróbcie sami na wzór?
Za drogo by nam to wyszło bo moja drukarka nie wydrukuje na twardym papierze a TŻta kolorowa bardzo dużo tuszu kolorowego potrzebuje a też zbyt tani nie jest. Jak byśmy mieli laserówke to może i byśmy zrobili. A wydać 100zł na tusz jeszcze papier plus wstążki. A tak wychodzi mam trochę taniej około 80zł

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-02 o 12:34
Stary 2011-08-02, 12:41   #4450
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Za drogo by nam to wyszło bo moja drukarka nie wydrukuje na twardym papierze a TŻta kolorowa bardzo dużo tuszu kolorowego potrzebuje a też zbyt tani nie jest. Jak byśmy mieli laserówke to może i byśmy zrobili. A wydać 100zł na tusz jeszcze papier plus wstążki. A tak wychodzi mam trochę taniej około 80zł
dlatego my robimy sami, bo korzystamy z dobrodziejstw mojej firmy będziemy drukować po kilkanascie na raz, żeby nie zużyć całego tuszu na jeden rzut. aczkolwiek jakbyśmy nie mieli takiej okazji, to pewnie byśmy musieli zamówić gotowe.
Stary 2011-08-02, 12:48   #4451
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie. Dzisiaj chociaż trochę zaczyna wyglądać zza chmur słońce. Jutro mogłoby być już lepiej. Dzisiaj od rana aktualizowałam listy klientów. Taki był bałagan, że szok, zaoferowałam się kierowniczce, że posprawdzam wszystko z listami z księgowości, żeby nie było braków i pomyłek i powiedziała, że nie trzeba. W związku z tym myślę, że to co robiłam cały dzień nie ma sensu, bo i tak będą błędy. Jak ja nie lubię roboty głupiego i ludzi, którzy lekceważą pracę innych

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokazywałam,ale pokaże jeszcze raz a co tam :P
Ładna księżniczka Dodajemy do zbiorów

Cytat:

A ja przeżywam kryzys emocjonalny związany z moimi kolorami przewodnimi... Tak sobie myślę, że jeśli chodzi o buty, krawat i te kwestie naszego ubioru wszystkie, to jednak powinniśmy się zdecydować na jeden z nich, żeby nie było pstro... Reszta dekoracji oczywiście zielono-niebieska z pomarańczem, ale sam ubiór chyba ciężko będzie połączyć kolory... TŻ twierdzi, że jeden i drugi jest piękny i też się nie może zdecydować... Strasznie jestem ciekawa, jak nam to ostatecznie wyjdzie, i w zielonych i w niebieskich butach idealnie sobie siebie wyobrażam, TŻta w krawacie i skarpetkach też takich i takich... To strasznie będzie ciężki wybór
Już prawie ostatnio zdecydowałam się na zielony... A dziś znalazłam w necie to zdjęcie i znów się zakochałam w niebieskich butach

A tymczasem życzę Wam dobrej nocki
Dla mnie buty zielone. Majowa PMka 2011 (na pewno wiesz która, bo prowadzi bloga ślubnego, którego link był tu już wrzucany ) miała śliczny zestaw zielony bukiet + buty i w tych butach sie zakochałam Chociaż te wklejone przez ciebie też są piękne. Jednak za "zimne" jak dla mnie i niebieski na buty moim skromnym zdaniem mniej pasuje.

Cytat:
swietny filmik! oj jak ja juz tęsknię za morzem sama nasuwają sie wspomnienia z moich wakacji, wtedy tego morza mialam az nadmiar do teraz mam plazowy piasek w samochodzie przesle Wam troche fotek z wakacji
Ach jakie fajne fotki Aż się zachciało na wakacje znowu jechać

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:54   #4452
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażcie te kolczyki!!!
Mi moja mamusia, która bawi się obecnie w sanatorium kupiła na tym wyjeździe jakieś dwie pary kolczyków, jedne wkręty i jedne wiszące, twierdząc że będą idealne do mojej sukni, więc jak tylko trafią w moje łapki, to je wam pokażę Sama już jestem strasznie ciekawa, a to dopiero w czwartek w przyszłym tygodniu! A poza tym mamunia się poczuła i zaczęła mi kupować posag - kubki i talerze

No my w momencie brania ślubu będziemy razem 2 lata i 3 miesiące Ale u mnie to norma. Moi rodzice byli razem w sumie 3 miesiące przed ślubem, a są razem od 26 lat
Kolczyki pokaże Ci Seagirl, jak tu zajrzy, bo ja nie mam linka do nich. A jeszcze ich nie kupiła, bo chce od razu kupić bransoletkę do nich, a akurat nie było w tym sklepie i dopiero mają ją sprowadzić.
hehe, a moi Rodzice wzięli ślub po 26 miesiącach

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Chatka 0 tak ma inny welon na allegro inny oddaje

My będziemy w dniu ślubu ze soba 2 lata i 7 miesiecy..

Mieszkamy ze sobą od pierwszego miesiaca...
To lipa, że umieściła na aukcji...

My w dniu ślubu będziemy razem 3 lata i 2 dni A mieszkamy razem też od pierwszego miesiąca

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
I oczywiście co jest na tej stronce? Moja miłość jim hjelm 8962
Chyba muszę jakąś cenzure dla tej sukienki na moim kompie założyć
Przepraszam, wybacz mi głupotę i niedelikatność

Cytat:
Hm, no to rzeczywiście Wam się nie opłaca. My, podobnie jak evoonia, będziemy korzystać z dobrodziejstw firmy TŻta Więc też nas to wyniesie tylko tyle, co papier i koperty, więc nam się bardzo opłaca.

Idę na zakupy, planuję zrobić pieczoną pierś z indyka, dawno nie jadłam i już mam ochotę

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dla mnie buty zielone. Majowa PMka 2011 (na pewno wiesz która, bo prowadzi bloga ślubnego, którego link był tu już wrzucany ) miała śliczny zestaw zielony bukiet + buty i w tych butach sie zakochałam Chociaż te wklejone przez ciebie też są piękne. Jednak za "zimne" jak dla mnie i niebieski na buty moim skromnym zdaniem mniej pasuje.
Dzięki za opinię
Tak, ta PMka wyglądała fantastycznie, ja po prostu nie wiem, nie wiem, nie wiem... Walnięta jestem, nie słuchajcie mnie pewnie ostatecznie każę TŻtowi wybrać, żebym nie mogła mieć do siebie pretensji, że wybrałam źle... lepiej mieć do Niego
Ja po prostu mam odwieczny problem z wyborem mojego ulubionego koloru... Wiem, dla niektórych z Was pewnie jestem zdrowo pieprznięta, jeśli dla mnie to problem, ale ja ogólnie bardzo dużą wagę w życiu przywiązuję do kolorów (tak jak niektórzy np. nie wiem, do rodzajów win, albo serów pleśniowych) i całe życie mi z tym źle, że nie potrafię wybrać jednego konkretnego... Zawsze kochałam oba jednakowo Na wszystkich testach osobowościowych, które lubię sobie wypełniać, zawsze był dylemat i w wielu różnych sytuacjach życiowych. Chyba mam po prostu fioła na tym punkcie, zupełnie irracjonalnego najwyraźniej
Dlatego wzięłam 2 kolory przewodnie, a teraz znów muszę jakby nie patrzeć, wybierać - dla mnie jak jak wyszukana tortura

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-02 o 12:57
Stary 2011-08-02, 12:57   #4453
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki kupilam go u mnie w miasteczku w normalym sklepie z bielizną, taki no name ale ten strój to doslownie teraz wszedzie widzę, w gazetach, na bilbordach reklamujących bieliznę i nawet jak ostatnio oglądalam jakies wybory miss to tez wystepowaly w tych strojach kosztowal ok 100zł, ale jestem z niego strasznie zadowolona na pewno w Twoich rejonach tez bys go znalazla w sklepie z bielizną i strojami
za mną ten strój chodzi już od początku sezonu, ale stwierdziłam, że nie jadąc nigdzie nie ma sensu kupować, a na wypady jeziorowe zwykłe mam swoje starsze stroje
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:59   #4454
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

Dzięki za opinię
Tak, ta PMka wyglądała fantastycznie, ja po prostu nie wiem, nie wiem, nie wiem... Walnięta jestem, nie słuchajcie mnie pewnie ostatecznie każę TŻtowi wybrać, żebym nie mogła mieć do siebie pretensji, że wybrałam źle... lepiej mieć do Niego
Ja po prostu mam odwieczny problem z wyborem mojego ulubionego koloru... Wiem, dla niektórych z Was pewnie jestem zdrowo pieprznięta, jeśli dla mnie to problem, ale ja ogólnie bardzo dużą wagę w życiu przywiązuję do kolorów (tak jak niektórzy np. nie wiem, do rodzajów win, albo serów pleśniowych) i całe życie mi z tym źle, że nie potrafię wybrać jednego konkretnego... Zawsze kochałam oba jednakowo Na wszystkich testach osobowościowych, które lubię sobie wypełniać, zawsze był dylemat i w wielu różnych sytuacjach życiowych. Chyba mam po prostu fioła na tym punkcie, zupełnie irracjonalnego najwyraźniej
Dlatego wzięłam 2 kolory przewodnie, a teraz znów muszę jakby nie patrzeć, wybierać - dla mnie jak jak wyszukana tortura
Masz problem podobny do mojego z kolorem przewodnim. Cała rodzina wypowiadała się czy lepiej fiolet czy fuksja W sumie ja do końca nie jestem przekonana, ale padło na fuksję po części również ze względów praktycznych. Poza tym będzie lepiej pasować do mojego typu urody, TŻ stwierdził, że fiolet mu się bardziej podoba, ale jest za "zimny" (mówi tak jakby się znał a na kolorach nie zna się wcale ) więc w razie czego będzie na niego Poza tym umyślona przeze mnie wizja sali z dodatkami fuksji takiej mocnej, ciemnej dla mnie miodzio

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:09   #4455
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokazywałam,ale pokaże jeszcze raz a co tam :P
Śliczna i taka w moim guście!! ))

Wszystkim, które wyjeżdżają w góry życzę miłego pobytu.
My mamy jechać w czwartek ale nie wiem co z tego wyjdzie bo ta pogoda mnie dobija!! Nie wiem dokładnie jak jest w górach ale chyba nie ciekawie i trochę mnie to przeraża. My jedziemy do Czarnej Góry (koło Bukowiny Tatrzańskiej ) bo tam jeździłam od dziecka z rodzicami (ciocia tam mieszka) jest w miarę tanio i wszędzie blisko.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 13:12   #4456
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć Wam
Nadrobiłam Was, bo mam w końcu wolne dziś
Był temat o kolorach dekoracji, to my będziemy mieć biel + ecru, dla niektórych może być za nudno, ale nam się podoba
Co do dekoracji stołów, to chcemy mieć takie coś jak w załączniku, tylko też nie wiem jak rozwiązać sprawę flakonów, bo potrzebuje 2 na stół, a stołów będzie ok 13. Także kupę kasy by to wyniosło. A patrzyłam na stronę naszej dekoratorki, to ma takie flakony jak chcemy, ale nie wiem czy nie za niskie.
Zazdraszczam Wam wakacji.. strasznie. My do Polski polecimy pewnie w październiku. Wcześniej ja nie dostanę urlopu. :/
No i napisała do mnie dziewczyna, że chce sprzedać suknię, jest śliczna, tylko... Jest na wzrost ok 172 z obcasem. Ja mam 170 i obcas jakieś 3,4 cm. dziewczyna jest z podlasia, ja z podkarpacia więc przymiarka nie wchodzi w grę, a płacić za nią 1000 zł i martwić się, że będzie za krótka jakoś mi się nie uśmiecha..
Któraś z dziewczyn przeszła do następnego etapu dostania dotacji (Jagodzia?) Nie pamiętam która, ale bardzo gratuluje!!
Suknie ślubne nabyte przez dziewczyny są piękne!! Też już bym chciała mieć swoją.
Pogodę mamy cudną, cieplutko, piękne słoneczko, więc poczekam aż TŻ wróci z pracy i pójdziemy na spacer
A zaraz muszę się wziąć za posprzątanie mieszkania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (39,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz(1).jpg (30,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-08-02, 13:12   #4457
maxwelka
Zakorzenienie

Pogrzebałam trochę w poszukiwaniu inspiracji i znalazłam taki oto artykuł (akurat ze zdjęciem mojej sukni ) http://www.winterweddingdecor.com/yo...ng-silhouette/ . Sztuczko, może i Tobie się przyda A także każdej innej dziewczynie, która zdecydowała się na księżniczkową suknię.
Stary 2011-08-02, 13:15   #4458
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Co do dekoracji stołów, to chcemy mieć takie coś jak w załączniku, tylko też nie wiem jak rozwiązać sprawę flakonów, bo potrzebuje 2 na stół, a stołów będzie ok 13. Także kupę kasy by to wyniosło. A patrzyłam na stronę naszej dekoratorki, to ma takie flakony jak chcemy, ale nie wiem czy nie za niskie.
piękne te dekoracje
co do sukni- zgadzam się- za duże ryzyko. na pewno jeszcze trafi się jakaś ciekawa okazja
Stary 2011-08-02, 13:38   #4459
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Kupowała któraś z Was papier lniany ozdobny do zaproszeń? Który jest lepszy 200, czy 250 gram? Bo mam mętlik....
ja mam 246g.

Kolor wybralismy czerwony a w dniu ślubu będziemy ze sobą 3 lata i 5 miesięcy

Jagodziu gratuluje i 3 mam kciuki za dalsze etapy

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:44   #4460
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
A ja siedze w pociagu w drodze do Amsterdamu na podpisanie umowy wczoraj byl ostatni dzien mojego najdluzszego urlopu w zyciu na szczescie pogoda dopisala i przelezelismy caly dzien na plazy nawet krotki filmik zrobilam z tej okazji hihi

Wspaniały filmik, świetny klimat i w ogóle bardzo pozytywny

Cytat:
Widać, że urlop się udał, świetne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
To my w dniu ślubu będziemy ze sobą 6 lat

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:44   #4461
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
ja mam 246g.

Jagodziu gratuluje i 3 mam kciuki za dalsze etapy
Dzięki za odpowiedz. Właśnie też zastanawiam się nad takim
Zobaczymy zresztą co z tego wyjdzie

Stary 2011-08-02, 13:46   #4462
tenebrosa
Wtajemniczenie

Witajcie!

U mnie nareszcie ładna pogoda. Słońce świeci, jest cieplutko i nie pada

Cytat:

O, jak się ciepło i wakacyjnie zrobiło

Cytat:
Ja i tak prawdopodobnie halkę założę tylko do kościoła i na początek wesela, a potem ją zdejmę, bo moja suknia wygląda bardzo dobrze bez niczego pod spodem Ale i tak się zapytam u siebie w salonie czy byłaby do wypożyczenia taka halka z trzema kołami - dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje, myślałam, że zawsze jest tylko jedno koło
To masz podobną koncepcję jak ja - też najprawdopodobniej będę miała zdejmowany dół sukni - coś a la halka, na wesele go zdejmę i suknia tym samym zrobi się bardziej taneczna, zwiewna i do tego ukaże się rozcięcie na nodze

Paulinka, super zdjęcia, widzę, że urlop się udał

Co do dekoracji i kolorów przewodnich, to ja się jeszcze nie za bardzo nad tym zastanawiam, ale widzę, że większość z Was już ostro to wszystko rozkminia Podziwiam, jak precyzyjnie to planujecie, hehe

Nas raczej ominie ten etap przygotowań.

Nasza sala jest w kolorach szampan i bordo, z przewagą bordo, więc będę chciała ją rozjaśnić ecru i kolorem herbacianych róż/pastelowego pomarańczu. Dekoracja jest wliczona w cenę - lokal zapewnia żywe kwiaty, świeczniki, materiał na stoły itd. Zmienię zapewne dekorację za Parą Młodą i jak będą mieli na stanie to będę wolała niższe wazony zamiast takich wysokich, które mają w standardzie. Co do reszty, to myślę, że się dogadam, aby kwiaty wzięli właśnie w tych rozjaśniających kolorach, które mi pasują. Ogólnie nie będę musiała zbyt wiele własnej pracy włożyć w dekoracje sali ani zatrudniać dekoratorki, co mnie bardzo cieszy, bo jedna rzecz z głowy

Ale ciekawa jestem czy u Was po prostu nie ma dekoracji w cenie i trzeba ją samemu w lokalu zapewnić, czy dekoracja jest, ale Wy planujecie i tak zrobić swoją rewolucję? Bo szczerze, to wydawało mi się, że w większości lokali nie trzeba się już dzisiaj martwić o dekoracje...

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-02 o 13:48
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:47   #4463
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cześć Dziewoje!!!!!!!

Cytat:

Mój TŻcik uwielbia pioseneczkę z tła Świetny filmik!!!!!
Powodzenia w pracy

Cytat:
dzięki kupilam go u mnie w miasteczku w normalym sklepie z bielizną, taki no name ale ten strój to doslownie teraz wszedzie widzę, w gazetach, na bilbordach reklamujących bieliznę i nawet jak ostatnio oglądalam jakies wybory miss to tez wystepowaly w tych strojach kosztowal ok 100zł, ale jestem z niego strasznie zadowolona na pewno w Twoich rejonach tez bys go znalazla w sklepie z bielizną i strojami
Przymierzałam taka samą górę. Ostatecznie zdecydowałam sie na inny. Ale góra serio jest świetna, zabudowana, nic nie lata.
te stroje były na jakims konkursie piękności. Tez mam z tej firmy "no name" ale zadowolona jestem bardzo.

Kooocur Kochana z racji tego, że prowadzisz biuro podroży (o ile dobrze pamietam) mam sprawę. macie cos fajnego na przyszły rok na maj do Portugalii??? 2 tygodnie (w tym tydzień zwiedzania). Albo cos w ten deseń. Oczywiście interesuje mnie all in. i wylot najlepiej z Katowic, Wroclawia lub Ostravy
Pisze calkiem poważnie.

Kurka ja dalej ograniczony dostep do wizażu mam.
Padnieta jestem, bo z dzieciakami 3 godziny na basenie bylam. Ale przynajmniej sama z tego skorzystalam

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:56   #4464
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
To masz podobną koncepcję jak ja - też najprawdopodobniej będę miała zdejmowany dół sukni - coś a la halka, na wesele go zdejmę i suknia tym samym zrobi się bardziej taneczna, zwiewna i do tego ukaże się rozcięcie na nodze
No właśnie, wydaje mi się, że jeżeli tylko suknia na to pozwala, to trzeba się jak najszybciej wyswobodzić z drutów i czuć się na weselu jak najbardziej swobodnie Z tego też powodu zamierzam mieć buty na zmianę - z obcasów na balerinki

No i jeszcze welon - marzy mi się taki podwójny, krótki + długi do kościoła, a potem długi odpiąć tak, żeby na salę został tylko krótki
Stary 2011-08-02, 14:01   #4465
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
No i jeszcze welon - marzy mi się taki podwójny, krótki + długi do kościoła, a potem długi odpiąć tak, żeby na salę został tylko krótki
mi tez się taki marzy,ale wszyscy mi mówią, że do mojej sukni pasuje delikatna, krótka mgiełka
Stary 2011-08-02, 14:09   #4466
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
mi tez się taki marzy,ale wszyscy mi mówią, że do mojej sukni pasuje delikatna, krótka mgiełka
No co Ty opowiadasz. Mgiełka swoją drogą, ale uważam, że należy spełniać swoje własne marzenia (w końcu to nasz dzień!) i jeżeli tylko tylko chcesz, to myślę, że do Twojej sukni jak najbardziej pasuje długi welon. Dziewczyny, poprzyjcie mnie!!! Mam rację?
Stary 2011-08-02, 14:21   #4467
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty opowiadasz. Mgiełka swoją drogą, ale uważam, że należy spełniać swoje własne marzenia (w końcu to nasz dzień!) i jeżeli tylko tylko chcesz, to myślę, że do Twojej sukni jak najbardziej pasuje długi welon. Dziewczyny, poprzyjcie mnie!!! Mam rację?
Oczywiście, że najważniejsze żebyś ty się dobrze czuła i zgadzam się z Maxwelką, że do Twojej też będzie pasował.
Ja od początku nie chciałam mieć welonu, a Panie w salonach mówią mi, że do księżniczek bardzo pasuje welon i w sumie nie wiem co zrobię. Fryzjerka z kolei polecała mi welon jednowarstwowy do kościoła i na wejście, a później po zdjąć...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 14:41   #4468
(kicia)
Zakorzenienie

My z TŻ w dniu ślubu będziemy razem 6 lat i 25dni

Wyszło słońce aż żyć się chce a mój TŻ śpi.

Stary 2011-08-02, 14:49   #4469
evoonia86
Zakorzenienie

jest taka piękna pogoda, że już tupię nóżkami pod biurkiem i czekam aż wyjdę na dworek
Stary 2011-08-02, 14:50   #4470
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Inspiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Dziewczyny,

mam do Was pytanie: jaką koszulę i krawat widziałybyście do tego garnituru, żeby wszystko razem pasowało do sukienki? Garnitur jest błyszczący w prążki, może na zdjęciu zbyt dobrze tego nie widać... Myślicie, że czarna, gładka matowa koszula i krawat w kolorze sukienki, byłyby OK czy za ciemno? A może koszula w kolorze sukienki i czarny krawat? Chodzi o to, żeby koszula nie była biała.

Edit: Tak jak teraz patrzę, to może i ta koszula i krawat co są na zdjęciu by pasowały? Bo sukienka jest w takich cieplejszych barwach... Sama już nie wiem, a chciałabym jakoś gustownie ubrać TŻta.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-02 o 15:37 Powód: usuwam fotki
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości