Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 14:29   #4441
thidien
Rozeznanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Właśnie zapisałam się do programu Lovela, można otrzymać próbkę mleczka do prani. gdzieś wyczytałam że czasem przysyłają dodatkowo inne gadżety, więc zobaczymy http://lovela.pl/o-programie.html
a to jeszcze działa? wg regulaminu:
Program Ambasadorski Lovela Care trwa od dnia 04.04.2011 r. do 31.12.2011 r.

pytam, bo jak ja chciałam się zarejestrować, to nie mogłam kliknąć ZAPISZ przy wysyłaniu potwierdzenia (formularza)
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-11-04 o 14:33
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:35   #4442
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

pytam, bo jak ja chciałam się zarejestrować, to nie mogłam kliknąć ZAPISZ przy wysyłaniu potwierdzenia (formularza)
Mialam to samo
Tylko myslalam ze to z moim kompem cos nie tak...
Stary 2013-11-04, 14:36   #4443
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mialam to samo
Tylko myslalam ze to z moim kompem cos nie tak...
oszuści :P:P:P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-04, 14:43   #4444
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

no może u mnie będzie chłopczyk .... dobrze by było
W końcu wyjątek potwierdza regułę

Cytat:
Wczesniejszy tydzien to chlopaki wiec wypadaloby na dziewczyny, ale mozesz sie zamienic z innym tygodniem

Co do kopania to u nas jest tak smiesznie, ze TZ trzyma reke cierpliwie i po jakims czasie mowi ze cos slabo i na ogol wtedy nastepuje mega kop - juz drugi raz tak mielismy wczoraj. Tak jakby male chcialo udowodnic ze jak chce to potrafi
Hehehe. To jeszcze się zastanowię nad zmianą tygodnia Muszę zdecydować się na płeć i dopasowywać terminy USG do odpowiednich tygodni
A co żeby niby taki mały to nie może mocno kopa zasadzić To pokazał tatusiowi na co go stać Prawdziwy facet

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:56   #4445
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
To sluchamy
nawet nie chcesz wiedzieć jakie to kaloryczne

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie. U mnie 24 tydzień i moja Emi zaczeła miec czkawki po 3-4 razy dziennie, nawet TŻ przez brzuch czuje. Łaskocze to trochę

Myśmy w sobotę zamówili wózek i ma przyjść na dniach kurierem. Cena była jeszcze lepsza niż oczekiwałam.
https://www.google.de/search?q=viper...icial&tbm=isch
a mnie ciekawi jak się czuje tą czkawkę zazdroszczę
i ładny wózek już widzę że powoli się zakupy rozkręcają

Cytat:
ja najadłam się wczoraj bananów na wieczór i małe się bardzo wierciło, chyba mu smakowało
a ja dzisiaj u siostry zjadłam ciasto czekoladowe i dzidzia pukała i siostra w końcu też poczuła i dała mi jeszcze kawałek do domu bo małemu smakowało a wczoraj my mieliśmy pokaz falowania brzucha, leżeliśmy z tż, dzidzia plumkała a my patrzyliśmy jak się cały brzuch rusza
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:56   #4446
virginia
Zakorzenienie

Amelko, gratuluję Elenki! Ja mam wizytę w przyszłym tyg., mam nadzieję na tak samo dokładne USG i na to, że wreszcie poznam płeć maluszka, choć wydaje mi się, że to będzie chłopiec.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Musisz teraz założyć stalową broję i nie dać się innym Jeszcze przylecą do wnusia/wnusi
Wiem, wiem, cały czas to sobie powtarzam ale czasami mam już tylko ochotę wybuchnąć płaczem. Na rodziców w zasadzie nigdy nie mogłam szczególnie liczyć i obawiam się, że nie przylecą, że nie pokochają, nie zachwycą się maleństwem.... Oni sami są nieudanym małżeństwem, nigdy z nami nie rozmawiali (ze mną i braćmi), nie wspierali itd., a to co pamiętam z dzieciństwa to ich wieczne kłótnie, problemy itd. Mama choruje na depresję, i zawsze trzeba było uważać, żeby jej nie martwić, ja zawsze wchodziłam między nich w czasie awantur, broniłam mamy, itd. Do czasu byłam w pewnym sensie 'córeczką tatusia' ale to się zmieniło jak 'zawiodłam' (rozwiodłam się), teraz pewnie ma o mnie jeszcze gorsze mniemanie, zresztą nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek pocieszył mnie, pochwalił, obdarzył jakimś ciepłym słowem. Mama zawsze się zamartwiała, ojciec zawsze narzekał, tak to wyglądało. Nie sądzę, że po narodzinach dziecka to się zmieni. Zawsze marzyłam o tym, żeby z domu jak najszybciej wyjść, zresztą pierwsza się wyprowadziłam, mimo że mam 2 starszych braci, czasem myślę, że to też może przez to moje nieudane związki. Może gdybym nie czuła takiego parcia, żeby z domu wyjść, żeby stworzyć swój własny dom, rodzinę, rozsądniej dobierałabym partnerów...
Najgorzej, że teraz, zmuszona sytuacją, mieszkam z nimi. Generalnie jest to bardzo zimny dom, prawie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy, nikt nigdy nie żartuje, nie śmieje się itd., a ja znowu marzę tylko o tym, żeby się stąd wynieść. Niestety na razie nie poradziłabym sobie finansowo. Nie mam stałej umowy, i to kolejna sprawa, która mnie dobija .
A dziś z ojcem poszło o to, gdzie postawimy łóżeczko. Jak wyraziłam swoje, odmienne od niego zdanie, usłyszałam 'a rób sobie co chcesz'. Tak właśnie u mnie wyglądają rozmowy i tak właśnie wygląda ich wsparcie.
Nawet w pierwszym odruchu chciałam dzwonić do ojca dziecka, ale wiem, że na niego nie mogę liczyć, że się nie zmieni, że to byłoby błędne koło....
Znów się rozpisałam, sorry, ale aż się poryczałam z tego wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja powiem wam, że wczoraj tak się rozczuliłam, że do tej pory mnie trzyma.
Moje dziecko tak się ruszało i wierzgało, ze trzymałam sobie rękę na brzuchu i cieszyłam się kopniaczkami W pewnym momencie stało się coś jeszcze lepszego
Poczułam, że brzuch się podnosi i już nie opadł. Moje dziecko przytuliło mi się do dłoni
Ale czad! Ja wciąż czekam na tę chwilę, bo jak na razie czuję co najwyżej delikatne muśnięcia.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No ja tego nie łapie, jak oni mogą nie rozumieć, że miałabyś mieć alkoholika za ojca swojego dziecko i to miałoby być w jakikolwiek sposób lepsze... No ludzie.
No widzisz, mój tata, który sam nie był przykładnym ojcem i mężem, twierdzi, że ludzie się zmieniają, że to ja jestem uparta, że jeszcze będę tego żałować itd. Czasem mam wrażenie, że nie ważne jak, nie ważne z kim, byleby tylko był problem z głowy....

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Tak jak wcześniej pisały Dziewczyny: dzidziuś Ci wszystko wynagrodzi, a dziadkowie stracą głowę dla swojego wnuczka
Nie ma innej opcji!
Ale i tak bardzo Ci współczuję, że nawet w rodzicach nie masz wsparcia... Może masz jakąś bliską przyjaciółkę, która pomoże przejść Ci ten najtrudniejszy okres oczekiwania?
Co do dziadków, rozpisałam się już wyżej. Tak, mam przyjaciółkę, zresztą ona sama jest też samotną mamą, tyle, że jej syn ma już 16 lat, i jest chyba jedyną osobą, która mnie wspiera, i dzięki jej za to.
Trzymam kciuki za sprawę z najmem/mieszkaniem, mam nadzieję, że wszystko się rozwiąże po Twojej/Waszej myśli.

Cytat:
nic się nie denerwuj, jeszcze będą żałowali że tak się zachowywali jak się dzidziuś urodzi
Mam nadzieję, że tak będzie, nie ze względu na mnie, czy na poczucie 'i dobrze Wam tak', ale ze względu na maleństwo, przecież ono nic tu nie zawiniło, i o ile ja jeszcze mogę znieść gromy itd. to nie pozwolę, by ktoś dał choć przez moment odczuć dziecku, że jest niechciane, nieakceptowane, nie na miejscu.

Eh, wróciłam z jednych zajęć, zaraz zaczynam kolejne, ojca nie było już w domu, a ja naładowana złością, wykrzyczałam to mamie, że nie mam u nich wsparcia itd., i oczywiście już tego żałuję, i się o nią martwię itd.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:16   #4447
mona1
Zadomowienie

amelka2006 teraz doczytałam, a czemu idziesz do poradni genetycznej???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 16:48   #4448
kate1623
Zadomowienie

Zostawić Was na parę godzin, a tu dwie strony

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam na chwilę, bo zaraz mam wizytę w poradni genetycznej. Dziękuję Wam z całego serca za kciuki.
Jest Elena!!!!!!!
Byłam u świetnego lekarza. Wizyta trwała 45 minut i bardzo dokladnie wszystko tłumaczył. Całą wizytę wraz z komentarzem nagrał nam na płytę. I wszystko było w 3d. Później wkleję zdjęcie mojej córeczki Teqiba trzymam kciuki za synka w przyszłym tygodniu. Proszę wpisz córeczkę na pierwszą stronę. Termin bez zmian na 20.04.13.
Pozdrawiam gorąco
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulację

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Super

A ja powiem wam, że wczoraj tak się rozczuliłam, że do tej pory mnie trzyma.
Moje dziecko tak się ruszało i wierzgało, ze trzymałam sobie rękę na brzuchu i cieszyłam się kopniaczkami W pewnym momencie stało się coś jeszcze lepszego
Poczułam, że brzuch się podnosi i już nie opadł. Moje dziecko przytuliło mi się do dłoni
Przyznaje świetne tylko, że to zdarzyło się mojemu Tżtowi .Był wniebowzięty

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze lepszy przepis na rafaello
miłych pogaduchów
Eeeej to podziel się

Wróciłam z ciążowych pogaduch i dochodzę do wniosku, że zakupy wyprawki to strasznie ciężka logistycznie i finansowo przeprawa :Kocyki lepiej kupować na żywo bo jakość na allegro nie powala , pieluszki lepiej na allegro bo w sklepach cena nie powala, a ciuchy z pepco są podobne dziadowe jakościowo. No i tyle tego wszystkiego jest... Jutro siadam nad listą wyprawkową

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:55   #4449
ag9
Zadomowienie

Ja od wczoraj bez internetu - nie sądziłam że odwyk od wizażu jest tak trudny Naraszcie dzisiaj już mam.
Zaraz Was ponadrabiam. Byłam dzisiaj u gina i oficjalnie zaczęłam od dziś L4 Miałam robiony ten wymaz z pochwy, pisałyście że to bolesne, ale mnie w ogóle nie bolało. Faktycznie był to wymaz robiony takim patyczkiem jak do uszu, więc może wy miałyście coś innego robione Dostałam skierowanie na morfologię, mocz, tokso, glukozę więc ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza, mimo tych krętactw ze zwolnieniem.

Kupiliśmy dzisiaj dla młodego pierwszą zabawkę pluszową kostkę z wystającym metkami, grzechotką, lusterkiem
Stary 2013-11-04, 17:03   #4450
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Myśmy w sobotę zamówili wózek i ma przyjść na dniach kurierem. Cena była jeszcze lepsza niż oczekiwałam.
https://www.google.de/search?q=viper...icial&tbm=isch
Brawo za zakup - wygląda super

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gina i oficjalnie zaczęłam od dziś L4 Miałam robiony ten wymaz z pochwy, pisałyście że to bolesne, ale mnie w ogóle nie bolało.
Kupiliśmy dzisiaj dla młodego pierwszą zabawkę pluszową kostkę z wystającym metkami, grzechotką, lusterkiem
Mnie też wymaz nie bolał nic a nic.
za zakupy

A propos których...

W C&A internetowym wszystko jest -22% - niech mnie ktoś zatrzyma, bo zostawię tam krocie
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...l#!/Niemowlęta

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:19   #4451
thidien
Rozeznanie

a jednak zakupiliśmy wózek - trudno, będziemy składać i rozkładać za każdym razem :P

taki: http://img07.tablica.pl/images_tabli...ux-zdjecia.jpg

teraz ruszają poszukiwania fotelika

i dla nas też coś :P będziemy się przenosić z naszego pokoju (malutki, wąziutki) do nieco większego, który teraz robi za "gościnny"
(teraz śpimy na pojedynczym łóżku - zakupionym za moich panieńskich czasów, kiedy mi przez myśl nie przeszło nawet, że zostanę żoną i matką :P i chyba będziemy kombinować w stronę rogówki - dla gości miękko i dużo miejsca, a i dla nas na noc będzie się zamieniać w łóżko)
w starym pokoju, tym malutkim, planujemy pokoik dla dziecia
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-04, 17:20   #4452
frogutka
Zadomowienie

witam
przyjmiecie marnotrwaną?

od piątku jestem oficjalnie na L4 więc postaram się Was nadrobić- choć zaległości mam jak stąd na Marsa i obiecuje już udzielać się regularnie.
Ostanie 2 tygodnie w pracy to był istny sajgon! Wreszcie będę mieć czas nacieszyć się ciążą, czas na gotowanie, czytanie, wykańczanie domku, a przede wszystkim leniuchowanie i wizaż

Ok lecę nadrabiać, bo ciekawa jestem co się u Was działo
Stary 2013-11-04, 17:26   #4453
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
ciuchy z pepco są podobne dziadowe jakościowo.
Ale jak to?
Ja mam pare rzeczy i jeszcze chcialam dokupic bo wydawaly mi sie w porzadku.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
a jednak zakupiliśmy wózek - trudno, będziemy składać i rozkładać za każdym razem :P

i dla nas też coś :P będziemy się przenosić z naszego pokoju (malutki, wąziutki) do nieco większego, który teraz robi za "gościnny"
(teraz śpimy na pojedynczym łóżku - zakupionym za moich panieńskich czasów, kiedy mi przez myśl nie przeszło nawet, że zostanę żoną i matką :P i chyba będziemy kombinować w stronę rogówki - dla gości miękko i dużo miejsca, a i dla nas na noc będzie się zamieniać w łóżko)
No to gratuluje wozka

Juz sie przenosicie? My planujemy jak najdluzej byc z dzidzia w jednym pokoju Po czesci pewnie dlatego ze szkoda mi sypialni
Stary 2013-11-04, 17:29   #4454
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak to?
Ja też chciałam kupić bo ceny fajne ale usłyszałam, że po praniu wyglądają jak szmaty

Maja

Czytam
Stary 2013-11-04, 17:47   #4455
thidien
Rozeznanie

Cytat:
No to gratuluje wozka
Juz sie przenosicie? My planujemy jak najdluzej byc z dzidzia w jednym pokoju Po czesci pewnie dlatego ze szkoda mi sypialni
heh jak na wózek za 190 zł to nie ma w sumie co narzekać :P
nie, jesteśmy na etapie planowania jak to później dopiero płynnie załatwić - najważniejsze łóżko, bo teraz mamy do dyspozycji 90cm i muszę przyznać, że zaczyna być ciasno z brzuszkiem, a to dopiero początek..

łóżeczko pewnie na początku postawimy w tym większym, ale później trzeba będzie dać Młodemu swoją przestrzeń - a pokój wąski strasznie i długi (ja się z mężem nie mogę minąć momentami, bo otwarte drzwi od krawędzi łóżka dzieli 20cm)
myślę, że łóżeczko zamiast tego łóżka nieco powiększy przestrzeń
(niestety, we trójkę się tam nie zmieścimy a szkoda)

z chęcią bym zrobiła demolkę i poprzestawiała ściany :P ale tego akurat nie da rady

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Ja też chciałam kupić bo ceny fajne ale usłyszałam, że po praniu wyglądają jak szmaty
znajome mamusie mają sporo rzeczy z pepco i chwalą - trzeba będzie przetestować samemu
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-04, 17:55   #4456
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, cały czas to sobie powtarzam ale czasami mam już tylko ochotę wybuchnąć płaczem. Na rodziców w zasadzie nigdy nie mogłam szczególnie liczyć i obawiam się, że nie przylecą, że nie pokochają, nie zachwycą się maleństwem.... Oni sami są nieudanym małżeństwem, nigdy z nami nie rozmawiali (ze mną i braćmi), nie wspierali itd., a to co pamiętam z dzieciństwa to ich wieczne kłótnie, problemy itd. Mama choruje na depresję, i zawsze trzeba było uważać, żeby jej nie martwić, ja zawsze wchodziłam między nich w czasie awantur, broniłam mamy, itd. Do czasu byłam w pewnym sensie 'córeczką tatusia' ale to się zmieniło jak 'zawiodłam' (rozwiodłam się), teraz pewnie ma o mnie jeszcze gorsze mniemanie, zresztą nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek pocieszył mnie, pochwalił, obdarzył jakimś ciepłym słowem. Mama zawsze się zamartwiała, ojciec zawsze narzekał, tak to wyglądało. Nie sądzę, że po narodzinach dziecka to się zmieni. Zawsze marzyłam o tym, żeby z domu jak najszybciej wyjść, zresztą pierwsza się wyprowadziłam, mimo że mam 2 starszych braci, czasem myślę, że to też może przez to moje nieudane związki. Może gdybym nie czuła takiego parcia, żeby z domu wyjść, żeby stworzyć swój własny dom, rodzinę, rozsądniej dobierałabym partnerów...
Najgorzej, że teraz, zmuszona sytuacją, mieszkam z nimi. Generalnie jest to bardzo zimny dom, prawie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy, nikt nigdy nie żartuje, nie śmieje się itd., a ja znowu marzę tylko o tym, żeby się stąd wynieść. Niestety na razie nie poradziłabym sobie finansowo. Nie mam stałej umowy, i to kolejna sprawa, która mnie dobija .
A dziś z ojcem poszło o to, gdzie postawimy łóżeczko. Jak wyraziłam swoje, odmienne od niego zdanie, usłyszałam 'a rób sobie co chcesz'. Tak właśnie u mnie wyglądają rozmowy i tak właśnie wygląda ich wsparcie.
Nawet w pierwszym odruchu chciałam dzwonić do ojca dziecka, ale wiem, że na niego nie mogę liczyć, że się nie zmieni, że to byłoby błędne koło....
Znów się rozpisałam, sorry, ale aż się poryczałam z tego wszystkiego.
Masz wsparcie w przyjaciółce, która jest w podobnej sytuacji, a to duzo
Poradzisz sobie. Nie martw się nieczułymi rodzicami. Ja się nauczyłam braku czułości i jakoś z tym żyję

Cytat:
W C&A internetowym wszystko jest -22% - niech mnie ktoś zatrzyma, bo zostawię tam krocie
Ale rozmiarówka już powykupywana

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
witam
przyjmiecie marnotrwaną?

od piątku jestem oficjalnie na L4 więc postaram się Was nadrobić- choć zaległości mam jak stąd na Marsa i obiecuje już udzielać się regularnie.
Ostanie 2 tygodnie w pracy to był istny sajgon! Wreszcie będę mieć czas nacieszyć się ciążą, czas na gotowanie, czytanie, wykańczanie domku, a przede wszystkim leniuchowanie i wizaż

Witam bezrobotną

Cytat:
Ale jak to?
Cytat:
Też ciuchy z pepco wydawały mi się solidne i chyba nawet gdzieś o tym czytałam
Chociaz ja ciuchów mojego dziecka nie mam zamiaru sprzedawać. Wolę oddać na biednych, bo przyznam, ze nei chce mi się strzelać później fotek, wpisywać aukcji i łazić na pocztę więc jakby się jakieś szybko sprały to nie będę żałowała, chociaz nie wiem czy kupię coś w pepco, bo tam gdzie mam dostęp jest drogo

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

A tak w ogóle to jakąś ankietę robimy co do tematu, czy tym razem nie ??

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:55   #4457
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

super zakup co do pokoiku to mój Adaś miał półtora roku jak się przeniósł do innego pokoju no ale takie mieliśmy warunki ale iteraz na początku małe będzie z nami ale zobaczymy jak długo

Cytat:
Ja uważam że nie wszystkie ciuchy ale mam kilka z pepco które po praniu właśnie wygladają jak szmaty ale dotykając materiałów widać jakie one są

Witam po malej nieobecności podczytywałam ale nie miałam jakoś nic do napisania zresztą to te święta mnie tak nastarajają a tak w ogóle to ostatnio na wszystkich tylko warczę robiliśmy remont jak nie było teściowej wróciła i oczywiście nic nie poweidziała nie wspomnę że rozmawialiśmyz nią na temat tego że wypadałoby zrobić remont też na przedpokoju zanim pojawi się dziecko no i w święto zmarłych rozpadła nam się szafa na przedpokoju tzn opadła tak jakby i tak 2 dni opadała mówie jej że tą szafę trzeba rozebrać bo za chwilę spadnie na kogoś nie daj boże na dziecko to z fochem stwiedziła że przecież może stac jeszcze ze 2 miesiące bo ona nie ma teraz ani ochoty ani czasu ani kasy na remont i wogóle a i jeszcze popsuła nam się lodówka i że tak powiem jak nie urok to sraczka ale wygadałam (wypisałam) Wam sie i trochę mi lepiej..
Stary 2013-11-04, 17:55   #4458
uparta8210
Raczkowanie

jeżeli chodzi o ciuchy z pepcko to ja tam kupuję dla córci i nie narzekam. Co prawda niektóre po praniu lekko się rozciągają ale nie wszystko zależy co się kupi i z jakiego materiału. W crocodilio też kupuję i innych i też zdarza się że po praniu wyglądają nieco inaczej.

W zeszłym tygodniu buszowałam z Tż po sklepach galerianych H&M, C&A i inne ale spodni ciążowych z tym panelem nie znalazłam przez co byłam nie w humorze (biedak tż) chyba słabo się starałam, co nieco wydałam ale zależało mi na tych spodniach dżinsowym z panelem a tu

a dodam jeszcze jedno, we wszystkich św. u nas śliczna pogoda co mnie bardzo ucieszyło ale przed świętami umarła moja koleżanka, 24 lata. Zagłodziła się bo chłopak, a raczej narzeczony, zostawił ją przed ślubem. Cholera i czym się tak przejęła, takim bucem w dodatku Byłam w szoku ... ale na pogrzeb nie poszłam bo córcia mi przychorowała i musiałam być przy niej ale i tak bym nie poszła, ze względu na dzidziusia.
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:01   #4459
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od wczoraj bez internetu - nie sądziłam że odwyk od wizażu jest tak trudny Naraszcie dzisiaj już mam.
Zaraz Was ponadrabiam. Byłam dzisiaj u gina i oficjalnie zaczęłam od dziś L4 Miałam robiony ten wymaz z pochwy, pisałyście że to bolesne, ale mnie w ogóle nie bolało. Faktycznie był to wymaz robiony takim patyczkiem jak do uszu, więc może wy miałyście coś innego robione Dostałam skierowanie na morfologię, mocz, tokso, glukozę więc ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza, mimo tych krętactw ze zwolnieniem.
no widzisz, troche nerwow sie najadlas ale przynajmniej teraz jestes zadowolona

Cytat:

ciekawe czy u mnie tez obowiazuje ta promocja

Cytat:

za wozek
fajnie, ze juz cos zaczynacie robic, macie jakies plany

Cytat:
witam
przyjmiecie marnotrwaną?
przyjmiemy

koziemleko, monka zazdraszczam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:01   #4460
kate1623
Zadomowienie

No widzicie każdy ma inną opinię Chyba kupię na próbę jeden ciuszek i sama sprawdzę

Maja

Czytam
Stary 2013-11-04, 18:09   #4461
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Też ciuchy z pepco wydawały mi się solidne i chyba nawet gdzieś o tym czytałam
Chociaz ja ciuchów mojego dziecka nie mam zamiaru sprzedawać. Wolę oddać na biednych, bo przyznam, ze nei chce mi się strzelać później fotek, wpisywać aukcji i łazić na pocztę więc jakby się jakieś szybko sprały to nie będę żałowała, chociaz nie wiem czy kupię coś w pepco, bo tam gdzie mam dostęp jest drogo

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

ja robie tak samo, nie chce mi sie bawic w wystawianie rzeczy na sprzedaz, za leniwa jestem i tez oddaje wszystkie ciuchy do caritasu

co do ankiety, to najpierw musza pasc jakies propozycje

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość

Witam po malej nieobecności podczytywałam ale nie miałam jakoś nic do napisania zresztą to te święta mnie tak nastarajają a tak w ogóle to ostatnio na wszystkich tylko warczę robiliśmy remont jak nie było teściowej wróciła i oczywiście nic nie poweidziała nie wspomnę że rozmawialiśmyz nią na temat tego że wypadałoby zrobić remont też na przedpokoju zanim pojawi się dziecko no i w święto zmarłych rozpadła nam się szafa na przedpokoju tzn opadła tak jakby i tak 2 dni opadała mówie jej że tą szafę trzeba rozebrać bo za chwilę spadnie na kogoś nie daj boże na dziecko to z fochem stwiedziła że przecież może stac jeszcze ze 2 miesiące bo ona nie ma teraz ani ochoty ani czasu ani kasy na remont i wogóle a i jeszcze popsuła nam się lodówka i że tak powiem jak nie urok to sraczka ale wygadałam (wypisałam) Wam sie i trochę mi lepiej..
normalka, jak sie psuje to wszystko naraz
nie wiem czy dobrze zrozumialam, mieszkacie z tesciowa, pod jej nieobecnosc zrobiliscie remont a ona nic nie powiedziala

Stary 2013-11-04, 18:16   #4462
marima
Raczkowanie

Cytat:

jak czytałam regulamin to niby było że akcja trwa do końca lutego 2013, no ale stwierdziłam a co spróbuję się zapisać. potem potwierdziłam rejestrację, wpisałam dane do wysyłki, też nie mogłam zapisać klikając na "zapisz" więc wcisnęłam enter i mi napisali że wkrótce przyślą mi gratisową próbkę mleczka do prania, także jakby co dam znać czy coś przyszło

virginia ja wierzę, że sobie ze wszystkim poradzisz i znajdziesz w końcu porządnego faceta z którym spędzisz życie nie ma sensu na siłę się z kimś wiązać, wiedząc że wspólne życie będzie tylko udręką.. masz przykład takiego małżeństwa na co dzień, nam zawsze możesz się wyżalić jak się z siebie wyrzuci negatywne emocje to od razu na sercu lżej

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-11-04 o 18:18
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:18   #4463
ag9
Zadomowienie

virginia - ja także uważam że podjęłaś bardzo słuszną decyzję mój ojciec nadużywał alkoholu, a mama nie miała tyle odwagi by odejść i mimo że do jakiś skrajnych sytuacji nie dochodziło to dla dziecka jest to naprawdę trauma... nie będę tu opowiadać szczegółów, ale uwierz mi wiem co mówię...

castia - ja też przeryczałam cały weekend, bardzo współczuję tym dzieciom które straciły naraz oboje rodziców...

koziemleko - pisałaś ostatnio żeby nie głaskać nadmiernie swojego brzucha i dzisiaj mi gin to samo powiedział. Mam wrażenie że mi ten brzuch często twardnieje, aż nie mogę pleców rozprostować i powiedział żeby macicy nie "drażnić" i nie dotykać w nadmiarze brzuchu bo to może powodować stawianie się macicy i uczucie dyskomfortu.
Stary 2013-11-04, 18:23   #4464
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
za wozek
fajnie, ze juz cos zaczynacie robic, macie jakies plany
wszystko w tej fazie planowania - mamy katalogi i wymierzony pokój (przydałaby się wygrana w totka do kompletu )

zaczęliśmy na serio o tym myśleć jak stwierdziłam, że w tym małym jednoosobowym łóżku coraz ciaśniej i coraz mniej wygodnie - szczególnie jak w nocy mąż się kręci i machnie mi rękę na brzusio, wtedy nieco ciśnie (ja nie wiem, cegłówki ma tam pozaszywane, czy co?)

co będzie jak brzusio urośnie porządnie? męża na podłogę nie wygonię (choć sam się podśmiewuje, że pewnie tak się to skończy) :P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-04, 18:26   #4465
mariolasl
Zakorzenienie

thidien, gratuluje wozka
Cytat:

dziewczyny chyba pisaly, ze pobranie cytologii nie jest przyjemne, bo pobiera sie ja taka jakby szczoteczka
wymaz z pochwy pobierany patyczkiem na pewno nie jest bolesny

gratuluje pierwszej zabawki
Cytat:
witam
przyjmiecie marnotrwaną?

witaj
co u ciebie?
jak sie czujesz?
ja dzidzius?

Jesli chodzi o tytul nowego watku, to mam nadzieje, ze do propozycji kolejnych rymowanek bedzie dodany zwykly tytul typu Mamusie 03/04 2014 czesc 3 , na ktory bede glosowac
Stary 2013-11-04, 18:27   #4466
marima
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM puściłam to żeby się zrelaksować a mały zaczął fikać w brzuszku chyba mu się spodobało
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:35   #4467
teQiba
Moderator

Cytat:
z chęcią bym zrobiła demolkę i poprzestawiała ściany :P
Ja tez
Zupelnie inaczej bym sobie zagospodarowala swoje mieszkanie.

Cytat:
Tak
No to co dziewczyny? RYMUJEMY!
Ja tez zaraz wysile szare komorki
Oczywiscie bedzie tez wersja tradycyjna czyli Mamusie marzec/kwiecien cz. III

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość

Cytat:
a dodam jeszcze jedno, we wszystkich św. u nas śliczna pogoda co mnie bardzo ucieszyło ale przed świętami umarła moja koleżanka, 24 lata. Zagłodziła się bo chłopak, a raczej narzeczony, zostawił ją przed ślubem. Cholera i czym się tak przejęła, takim bucem w dodatku Byłam w szoku ... ale na pogrzeb nie poszłam bo córcia mi przychorowała i musiałam być przy niej ale i tak bym nie poszła, ze względu na dzidziusia.
Straszne

Cytat:
koziemleko - pisałaś ostatnio żeby nie głaskać nadmiernie swojego brzucha i dzisiaj mi gin to samo powiedział. Mam wrażenie że mi ten brzuch często twardnieje, aż nie mogę pleców rozprostować i powiedział żeby macicy nie "drażnić" i nie dotykać w nadmiarze brzuchu bo to może powodować stawianie się macicy i uczucie dyskomfortu.
Kurcze - a ja wciaz nie moge w to uwierzyc. Zadnej przyjemnosci z tej ciazy czlowiek miec nie moze

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba pisaly, ze pobranie cytologii nie jest przyjemne, bo pobiera sie ja taka jakby szczoteczka
wymaz z pochwy pobierany patyczkiem na pewno nie jest bolesny
A mnie cytologie chyba tez patyczkiem pobierali
Stary 2013-11-04, 18:38   #4468
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak
No to co dziewczyny? RYMUJEMY!
Ja tez zaraz wysile szare komorki
Oczywiscie bedzie tez wersja tradycyjna czyli Mamusie marzec/kwiecien cz. III
ja gdzies na poczatku watku podawalam jakis tytual, nie pamietam go juz a nie wiem jak go znalezc

Stary 2013-11-04, 18:40   #4469
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
co będzie jak brzusio urośnie porządnie? męża na podłogę nie wygonię (choć sam się podśmiewuje, że pewnie tak się to skończy) :P
My mamy łóżko 160cm, a tż czasami narzeka, ze się rozwalam i mam się posunąć

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o tytul nowego watku, to mam nadzieje, ze do propozycji kolejnych rymowanek bedzie dodany zwykly tytul typu Mamusie 03/04 2014 czesc 3 , na ktory bede glosowac
To ja wymyślam mamusie marzec/kwiecień 2014 część 3

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:44   #4470
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja wymyślam mamusie marzec/kwiecień 2014 część 3
to zes wysilila komorki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości