|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Program Ambasadorski Lovela Care trwa od dnia 04.04.2011 r. do 31.12.2011 r. pytam, bo jak ja chciałam się zarejestrować, to nie mogłam kliknąć ZAPISZ przy wysyłaniu potwierdzenia (formularza)
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-11-04 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Tylko myslalam ze to z moim kompem cos nie tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Rozeznanie
|
oszuści :P:P:P
#4444 | |
Zadomowienie
|
W końcu wyjątek potwierdza regułę
![]() Cytat:
![]() ![]() A co żeby niby taki mały to nie może mocno kopa zasadzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4445 | ||
Zakorzenienie
|
nawet nie chcesz wiedzieć jakie to kaloryczne
![]() Cytat:
![]() ![]() i ładny wózek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |||||
Zakorzenienie
|
Amelko, gratuluję Elenki! Ja mam wizytę w przyszłym tyg., mam nadzieję na tak samo dokładne USG i na to, że wreszcie poznam płeć maluszka, choć wydaje mi się, że to będzie chłopiec.
Cytat:
Najgorzej, że teraz, zmuszona sytuacją, mieszkam z nimi. Generalnie jest to bardzo zimny dom, prawie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy, nikt nigdy nie żartuje, nie śmieje się itd., a ja znowu marzę tylko o tym, żeby się stąd wynieść. Niestety na razie nie poradziłabym sobie finansowo. Nie mam stałej umowy, i to kolejna sprawa, która mnie dobija ![]() A dziś z ojcem poszło o to, gdzie postawimy łóżeczko. Jak wyraziłam swoje, odmienne od niego zdanie, usłyszałam 'a rób sobie co chcesz'. Tak właśnie u mnie wyglądają rozmowy i tak właśnie wygląda ich wsparcie. Nawet w pierwszym odruchu chciałam dzwonić do ojca dziecka, ale wiem, że na niego nie mogę liczyć, że się nie zmieni, że to byłoby błędne koło.... Znów się rozpisałam, sorry, ale aż się poryczałam z tego wszystkiego. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za sprawę z najmem/mieszkaniem, mam nadzieję, że wszystko się rozwiąże po Twojej/Waszej myśli. ![]() Cytat:
Eh, wróciłam z jednych zajęć, zaraz zaczynam kolejne, ojca nie było już w domu, a ja naładowana złością, wykrzyczałam to mamie, że nie mam u nich wsparcia itd., i oczywiście już tego żałuję, i się o nią martwię itd. ![]()
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
amelka2006 teraz doczytałam, a czemu idziesz do poradni genetycznej???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | ||
Zadomowienie
|
Zostawić Was na parę godzin, a tu dwie strony
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Eeeej to podziel się ![]() Wróciłam z ciążowych pogaduch i dochodzę do wniosku, że zakupy wyprawki to strasznie ciężka logistycznie i finansowo przeprawa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zadomowienie
|
Ja od wczoraj bez internetu - nie sądziłam że odwyk od wizażu jest tak trudny
![]() Zaraz Was ponadrabiam. Byłam dzisiaj u gina i oficjalnie zaczęłam od dziś L4 ![]() ![]() Kupiliśmy dzisiaj dla młodego pierwszą zabawkę ![]()
#4450 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A propos których... W C&A internetowym wszystko jest -22% - niech mnie ktoś zatrzyma, bo zostawię tam krocie ![]() http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...l#!/Niemowlęta |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
a jednak zakupiliśmy wózek - trudno, będziemy składać i rozkładać za każdym razem :P
taki: http://img07.tablica.pl/images_tabli...ux-zdjecia.jpg teraz ruszają poszukiwania fotelika ![]() i dla nas też coś :P będziemy się przenosić z naszego pokoju (malutki, wąziutki) do nieco większego, który teraz robi za "gościnny" (teraz śpimy na pojedynczym łóżku - zakupionym za moich panieńskich czasów, kiedy mi przez myśl nie przeszło nawet, że zostanę żoną i matką :P i chyba będziemy kombinować w stronę rogówki - dla gości miękko i dużo miejsca, a i dla nas na noc będzie się zamieniać w łóżko) w starym pokoju, tym malutkim, planujemy pokoik dla dziecia ![]()
#4452 |
Zadomowienie
|
witam
![]() przyjmiecie marnotrwaną? ![]() od piątku jestem oficjalnie na L4 więc postaram się Was nadrobić- choć zaległości mam jak stąd na Marsa ![]() Ostanie 2 tygodnie w pracy to był istny sajgon! Wreszcie będę mieć czas nacieszyć się ciążą, czas na gotowanie, czytanie, wykańczanie domku, a przede wszystkim leniuchowanie i wizaż ![]() Ok lecę nadrabiać, bo ciekawa jestem co się u Was działo ![]()
#4453 | |
Moderator
|
Ale jak to?
![]() Ja mam pare rzeczy i jeszcze chcialam dokupic bo wydawaly mi sie w porzadku. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Juz sie przenosicie? My planujemy jak najdluzej byc z dzidzia w jednym pokoju ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie, jesteśmy na etapie planowania jak to później dopiero płynnie załatwić - najważniejsze łóżko, bo teraz mamy do dyspozycji 90cm i muszę przyznać, że zaczyna być ciasno z brzuszkiem, a to dopiero początek.. łóżeczko pewnie na początku postawimy w tym większym, ale później trzeba będzie dać Młodemu swoją przestrzeń - a pokój wąski strasznie i długi (ja się z mężem nie mogę minąć momentami, bo otwarte drzwi od krawędzi łóżka dzieli 20cm) myślę, że łóżeczko zamiast tego łóżka nieco powiększy przestrzeń (niestety, we trójkę się tam nie zmieścimy ![]() z chęcią bym zrobiła demolkę i poprzestawiała ściany :P ale tego akurat nie da rady ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4456 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poradzisz sobie. Nie martw się nieczułymi rodzicami. Ja się nauczyłam braku czułości i jakoś z tym żyję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaz ja ciuchów mojego dziecka nie mam zamiaru sprzedawać. Wolę oddać na biednych, bo przyznam, ze nei chce mi się strzelać później fotek, wpisywać aukcji i łazić na pocztę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- A tak w ogóle to jakąś ankietę robimy co do tematu, czy tym razem nie ![]()
![]() |
#4457 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam po malej nieobecności podczytywałam ale nie miałam jakoś nic do napisania zresztą to te święta mnie tak nastarajają a tak w ogóle to ostatnio na wszystkich tylko warczę robiliśmy remont jak nie było teściowej wróciła i oczywiście nic nie poweidziała nie wspomnę że rozmawialiśmyz nią na temat tego że wypadałoby zrobić remont też na przedpokoju zanim pojawi się dziecko no i w święto zmarłych rozpadła nam się szafa na przedpokoju tzn opadła tak jakby i tak 2 dni opadała mówie jej że tą szafę trzeba rozebrać bo za chwilę spadnie na kogoś nie daj boże na dziecko to z fochem stwiedziła że przecież może stac jeszcze ze 2 miesiące bo ona nie ma teraz ani ochoty ani czasu ani kasy na remont i wogóle a i jeszcze popsuła nam się lodówka i że tak powiem jak nie urok to sraczka ale wygadałam (wypisałam) Wam sie i trochę mi lepiej..
![]() |
#4458 |
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o ciuchy z pepcko to ja tam kupuję dla córci i nie narzekam. Co prawda niektóre po praniu lekko się rozciągają ale nie wszystko zależy co się kupi i z jakiego materiału. W crocodilio też kupuję i innych i też zdarza się że po praniu wyglądają nieco inaczej.
W zeszłym tygodniu buszowałam z Tż po sklepach galerianych H&M, C&A i inne ale spodni ciążowych z tym panelem nie znalazłam ![]() ![]() ![]() a dodam jeszcze jedno, we wszystkich św. u nas śliczna pogoda co mnie bardzo ucieszyło ale przed świętami umarła moja koleżanka, 24 lata. Zagłodziła się bo chłopak, a raczej narzeczony, zostawił ją przed ślubem. Cholera i czym się tak przejęła, takim bucem w dodatku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, ze juz cos zaczynacie robic, macie jakies plany przyjmiemy ![]() koziemleko, monka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
No widzicie każdy ma inną opinię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do ankiety, to najpierw musza pasc jakies propozycje ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy dobrze zrozumialam, mieszkacie z tesciowa, pod jej nieobecnosc zrobiliscie remont a ona nic nie powiedziala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() virginia ja wierzę, że sobie ze wszystkim poradzisz i znajdziesz w końcu porządnego faceta z którym spędzisz życie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-11-04 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zadomowienie
|
virginia - ja także uważam że podjęłaś bardzo słuszną decyzję
![]() castia - ja też przeryczałam cały weekend, bardzo współczuję tym dzieciom które straciły naraz oboje rodziców... koziemleko - pisałaś ostatnio żeby nie głaskać nadmiernie swojego brzucha i dzisiaj mi gin to samo powiedział. Mam wrażenie że mi ten brzuch często twardnieje, aż nie mogę pleców rozprostować i powiedział żeby macicy nie "drażnić" i nie dotykać w nadmiarze brzuchu bo to może powodować stawianie się macicy i uczucie dyskomfortu.
#4464 |
Rozeznanie
|
wszystko w tej fazie planowania - mamy katalogi i wymierzony pokój (przydałaby się wygrana w totka do kompletu
![]() zaczęliśmy na serio o tym myśleć jak stwierdziłam, że w tym małym jednoosobowym łóżku coraz ciaśniej i coraz mniej wygodnie - szczególnie jak w nocy mąż się kręci i machnie mi rękę na brzusio, wtedy nieco ciśnie (ja nie wiem, cegłówki ma tam pozaszywane, czy co?) co będzie jak brzusio urośnie porządnie? męża na podłogę nie wygonię (choć sam się podśmiewuje, że pewnie tak się to skończy) :P
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
thidien, gratuluje wozka
![]() Cytat:
wymaz z pochwy pobierany patyczkiem na pewno nie jest bolesny gratuluje pierwszej zabawki ![]() Cytat:
![]() co u ciebie? jak sie czujesz? ja dzidzius? Jesli chodzi o tytul nowego watku, to mam nadzieje, ze do propozycji kolejnych rymowanek bedzie dodany zwykly tytul typu Mamusie 03/04 2014 czesc 3 ![]() ![]()
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM puściłam to żeby się zrelaksować a mały zaczął fikać w brzuszku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |||||
Moderator
|
Ja tez
![]() Zupelnie inaczej bym sobie zagospodarowala swoje mieszkanie. Cytat:
![]() No to co dziewczyny? RYMUJEMY! ![]() Ja tez zaraz wysile szare komorki ![]() Oczywiscie bedzie tez wersja tradycyjna czyli Mamusie marzec/kwiecien cz. III ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4470 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.