|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dziewczyny wpadam na chwilę, bo zaraz mam wizytę w poradni genetycznej. Dziękuję Wam z całego serca za kciuki.
Jest Elena!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Byłam u świetnego lekarza. Wizyta trwała 45 minut i bardzo dokladnie wszystko tłumaczył. Całą wizytę wraz z komentarzem nagrał nam na płytę. I wszystko było w 3d. Później wkleję zdjęcie mojej córeczki ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() I dziekuje za kciuki za synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia, to jeszcze w nocy się nie budzę, ale jak rano o 5 tz do pracy wychodzi to często z głodu zasnąć już nie umiem i muszę iść coś zjeść ![]() I już nie się ważę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli jednak dziewczyny w tym tyg. ![]()
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() A ja powiem wam, że wczoraj tak się rozczuliłam, że do tej pory mnie trzyma. Moje dziecko tak się ruszało i wierzgało, ze trzymałam sobie rękę na brzuchu i cieszyłam się kopniaczkami ![]() ![]() Poczułam, że brzuch się podnosi i już nie opadł. Moje dziecko przytuliło mi się do dłoni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z głodem mam dokładnie to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I świetna wizyta w takim razie i płyta wypasiona ![]() Justine ja nic więcej nie dodam, ale trzymam za Ciebie mocno kciuki... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() Witam się w 6 miesiącu ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz swoje prawa, po porodzie złóż wniosek do sądu o ustalenie ojcostwa i ustalenie wysokości alimentów. nawet jeśli Twój ex nie będzie chciał się poddać badaniom DNA to Sąd go zmusi, no i oczywiście jako pozwany będzie musiał za nie zapłacić. sąd zasądzi alimenty, jeśli ex nie będzie się wywiązywał sprawę skierujesz do komornika, jesli pracuje to automatycznie zajmie mu wynagrodzenie, jesli będzie ściemniał a egzekucja świadczeń alimentacyjnych będzie bezskuteczna, wtedy będziesz otrzymywać pieniądze z Funduszu Alimentacyjnego a oni z kolei będą ściągać dług od Twojego ex. ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję córci ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż takich serii jeszcze nie miałam ![]() Moje dziecko jest indywidualistą i się do mnie nie przytula ![]()
![]() |
#4418 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miłych pogaduchów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Justine, trzymam ckiuki za odzyskanie kaucji
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój mały jak na złość nie chce się ruszać jak TŻ jest w domu, wczoraj chyba 2 godziny mówił do małego i głaskał brzuszek ale odzewu żadnego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Moderator
|
Umowa to umowa
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- To sluchamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma innej opcji! Ale i tak bardzo Ci współczuję, że nawet w rodzicach nie masz wsparcia... Może masz jakąś bliską przyjaciółkę, która pomoże przejść Ci ten najtrudniejszy okres oczekiwania? I koniecznie pisz na wątku, bo mogę Ci obiecać, że tutaj zawsze dostaniesz mnóstwo wirtualnych uścisków i już konkretnych słów pocieszenia ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będziemy witać się w 8 miesiacu, to chyba będę w małej panice ![]() ![]() ![]() Niestety: - nie mam potwierdzeń wpłacania czynszu (wpłacałam je do ręki - głupia nie pomyślałam nawet o żadnej liście potwierdzającej przyjęcie czynszu ![]() - co do powyższego - skoro mieszkaliśmy tam 6 miesięcy i wynajmujący nie wypwiedział nam umowy, to chyba logiczne, że płaciliśmy czynsz? ![]() - nie mamy żadnego protokołu zdawczo-odbiorczego ani zdjęć - co do powyższego - przy przekazywaniu kluczy oni naprawdę nie wykazali żadnej szkody oprócz tego "że muszą odmalować mieszkanie dla nowych lokatorów". Z tym, że my się wprowadziliśmy do nieświeżych ścian, bo była właścicielka sprzedając im mieszkanie wyprowadziła się dzień/dwa dni wcześniej i od razu my się wprowadziliśmy. Ściany są w stanie niepogorszonym, ale to nas chcą obarczyć kosztami odmalowania ścian dla nowych lokatorów (co wykrzyczałam, że dlaczego to ja mam sponsorować malowanie dla nowych lokatorów, skoro my się wprowadziliśmy do brudnych ścian i im to nie przeszkadzało). Mieszkanie zostało wysprzątane przed jego opuszczeniem (no oprócz mycia okien, co sobie odpuściłam w moim stanie) - rachunki za czynsz do spółdzielni i za media wraz z dowodami zapałaty zostawiłam im przy wyprowadzce... - co do powyższego: ale nawet idąc drogą oczerniania nas musieliby przedstwić jakieś dowody na zaleganie z czynszem,tak? a takich nie uzyskają ani w Enerdze, ani w spółdzielni... - i najgorsze - umowa najmu została wypowiedziona na gębę (przez telefon) ![]() Pismo już ledwie mieści się na stronie A4 ![]() Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-11-04 o 11:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Raczkowanie
|
Właśnie zapisałam się do programu Lovela, można otrzymać próbkę mleczka do prani. gdzieś wyczytałam że czasem przysyłają dodatkowo inne gadżety, więc zobaczymy
![]() http://lovela.pl/o-programie.html ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Wtajemniczenie
|
![]() witam się po weekendzie! ![]() spędziliśmy go tak rodzinnie, melancholijnie..... a teraz pora wrócić na wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam usg za 2 tygodnie, czyli to też dziewczęcy tydzień będzie? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() teqiba, proszę cię o dopisanie w wolnej chwili daty usg połówkowego w 3d - 18.11 godz. 13.40 ![]() a i muszę wam się pochwalić, w czwartek byłam na wizycie i słyszałam wreszcie, pierwszy raz serducho mojego malca ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kalkulator internetowy pokazuje, że jestem w 22t1d, więc też jestem w 6-tym miesiącu ciąży! ![]() ![]() ![]() A tak niedawno byłam na pierwszym usg w 6tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny pomóżcie, przepatrzyłam wątek w sprawie wyników toksoplazmozy. Odebrałam wyniki i mam IgG 40,40 a IgM ujemny. Czy to znaczy że przeszłam tokso a teraz dzidziuś jest bezpieczny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie ma nic gorszego niż tatuś alkoholik - zobaczysz że jeszcze będzię pieknie w twoim życiu!!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() uwielbiam ciuszki Next ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję każdej z was 6 miesiąca ciązy!!!!! ![]() Boże jak to leci ![]() justine walczcie o swoje! trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się po waszej myśli. nie daj się ![]() cambria ale okropna tragedia - biedne dzieci ![]() my już wszyscy dorośli a 1 listopada nad grobem taty ryczeliśmy wszyscy jak małe dzieci ![]() nie wyobrażam sobie stracić ojca jako małe dziecko ehhh ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam w przedszkolu Elenę, bardzo miła i grzeczna dziewczynka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja mam za 4 tyg wizyte, mam nadzieje, ze tez bedzie dziewczecy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() Czekamy na zdjęcia ![]() Ja też z wagą jestem na wojennej ścieżce ![]() Cytat:
![]() ![]() A na tydzień 18-22.11 są już jakieś ustalenia? ![]() Cytat:
![]() justine tak 3maj ![]()
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. ![]() I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. ![]() Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2013-11-04 o 13:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja polecam listopadowe "Dziecko". 7 złotych kosztuje, a są dwa dodatki: pojemniczek na jedzonko z łyżeczką i książeczka z kilkoma ciekawymi informacjami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie.
![]() ![]() ![]() Virginia, Justine- kobitki napisały tyle mądrych słów, że moge sie tylko pod nimi podpisać. Amelka- gratuluje córci Koziemleko- słodko ![]() Uparta- przeszłaś Tokso a dzidziuś jej bezpieczny. Nie masz się czym martwic i na przyszłość masz spokój ![]() Myśmy w sobotę zamówili wózek i ma przyjść na dniach kurierem. Cena była jeszcze lepsza niż oczekiwałam. https://www.google.de/search?q=viper...icial&tbm=isch Niedziela minęła sportowo, bo odkrywamy po kolei atrakcje okolicy. Tym razem padło na basen, który mamy 5 minut jazdy samochodem i cenowo nie powala jak inne w okolicy. Jak mi się uda, to będę chodzić raz w tygodniu przynajmniej. Bo spacerów przy takiej pogodzie to się niestety na razie odechciewa.
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4436 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyznam się, że dopiero, gdy straciliśmy kogoś bliskiego święto 1 listopada ma dla mnie szczególne znaczenie... Lecę na spacerek z psiapsiółą! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() teqiba proszę wpisz mi wizytę 7.11 o godz. 15.45 i jestem zła, odebrałam dzisiaj wyniki badań. Nie dogadałam się z pięlęgniarką i mam tylko tokso i mocz ale morfologi jako tako ogólnej wcale na wizytę. Więc muszę jechać w środę na ponowne kłucie i mam nadzieję że będę miała już te wyniki na czwartek południe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Moderator
|
Wczesniejszy tydzien to chlopaki wiec wypadaloby na dziewczyny, ale mozesz sie zamienic z innym tygodniem
![]() Co do kopania to u nas jest tak smiesznie, ze TZ trzyma reke cierpliwie i po jakims czasie mowi ze cos slabo i na ogol wtedy nastepuje mega kop - juz drugi raz tak mielismy wczoraj. Tak jakby male chcialo udowodnic ze jak chce to potrafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Justine mam nadzieję że jest tak jak dziewczyny napisały że dzidzia bezpieczna, poczekam do czwartku w takim razie Cytat:
ja najadłam się wczoraj bananów na wieczór i małe się bardzo wierciło, chyba mu smakowało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.