|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
pochwalimy się jeszcze nasz podroba
(zzyjajac projekt od kogos z all :P) szczyt perfekcji to nie jest, a młodej glowa tez jakos nie chciała wspolpracowac Neloslawa vel Rudolfina Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-12-17 o 10:25 |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Hejka
Vil wczoraj to chyba wszystkie dzieciaki mialy dzien bez spania i ja tez nie mialam humoru:\ Megusia i fajny ten Antek? Karolka od moich rodzicow dostanie Fele ale to pod choinkeW ogole to nie moge sie doczekac swiat. Juz od dawna licze dni, w niedziele jedziemy w moje strony i bedzie cudownie wprawdzie jednego brata nie bedzie a drugi dojedzie w drugi dzien swiat ale i tak bedzie nas sporo. Bedzie 35 prezentow pod choinka chyba pierwszy raz az tyle bo zawsze bylo bardzo skromnie. A teraz malzenstwa kupuja sobie nawzajem prezenty (albo wspolne), dzieciom, chrzesnikom (akurat sie fajnie rozklada) i dziadkowie wnukom. A w tym roku jakos wszyscy postawili na gry/puzzle. Nawet dorosli pokupowali sobie gry planszowe, mysmy sobie wybrali kolejke.I chyba sie nie chwalilam ale kupilismy choinke. Ja wybralam taka za 119 zl ale Tz sie nie podobala i kiedys bylismy w NOMI i tam byly choinki i Tz sie napalil na taka za 249 zl no i w koncu uleglam. Tylko okazalo sie ze to ostatnia i bez pudelka i kosztowala 89 zl i tym oto sposobem mam upragniona choinke na 210cm + ozdoby (niebiesko-czerwono-srebrna) za 190 zl:d nie liczac swiatelek bo kupowalismy je w zeszlym rokuJestem mega szczesliwa bo juz myslalam ze bedziemy sobie musieli w tym roku (znow) darowac choinke |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki.Jak zwylke jestem z doskoku.
Modro i Cloche lacze sie z Wami w niewyspaniu. Dzis w.nocy nie spalam.nawet jak.moja krolewna spala. Bo spokojnie lezala max.10 min po czym wiercenie przez kolejne 20 az do wybudzenia i znow cyc. Cykl sie powtarzal i od 3 do 6 ona niby spala,a ja nie Spac poszla.o 22 znow bo.o 8 jak ja polozylam to.tylko.sobie 20min drzemke strzelila... Tyle dobrego, ze rano nadrabia i jest 9 i jeszcze spi ![]() Magiusa i Diabli wydaje.mi sie, ze dzieciom, ktore cyca traktuja jak jedzenid li i jedynie rzeczywiscie latwo zastapic mleczne posilki czyms innym. Wtedy tylko mama musi trzymac reke na pulsie i przemycac mleczko, zeby go w diecie nie zabraklo rozszerzanie fajne, witaminki i skl mineralne ze stalych pokarmow wazne, ale bez mleczka byloby z naszymi pociechami.krucho. doslownie ![]() Magiusa, trzyman kciuki za pozbycis sie zieleni z wlosow (az mi sie Ania z Zielonego Wzgorza przypomniala ![]() Marchewka ta impreza byla o 19, zdecydowalismy.sie isc bo.Sofia i.tak przed 22 od miesiac nie zasypia. Bylismy 2 i pol h, wrocilismy do domu i zasnela bez problemu jak nigdy ![]() Karolina a o co tym ludziom chodzi?? Malo ktore dziecko raczkuje majac 6 mcy pozniej wcale nie znaczy gorzej. Lepiej pozniej niz za wczesnie w zasadzie. Zdrowiej dla kregoslupa ![]() Cos jeszcze chcialam napisac... nie.pamietam. pieczemy dzis pierniczki na choinke bez masla, mleka i kakao dobrze, ze jajka i miod i przyprawy korzenne moge moze wyjda
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Co do fotelikow to my bedziemy kupowac ten recaro young sport ( nie wiem czy dobrze nazwe napisalam). Z tym ze z tego co sie dowaiadywalam to fotelik 2 powinno sie kupowac po 9 m-cu a nie po 9 kg no i dziecko musi ladnie siedziec. My kupujemy dopiero w lutym. Dobrze ze mi siostra pozyczyla fotelik bo w tym naszym to Karola juz dawno sie nie miesci
Justyna pol zoltka co drugi dzien po skonczonym 6 m-cu Karolina moja corcia jest z poczatku maja i nawet nie pelza wiec spokojnie. Dziecko niby raczkuje dopiero jak ma 9 m-cy a niektore w ogole nie raczkuja. Antos daje Ci jeszcze czas zebys sobie polezala z brzuszkiem a nie biegala za nim ![]() Mintam do raczkowania Karoli sie nie spieszy Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-12-17 o 10:18 |
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce się zapisać na kontrolę w styczniu to się zapytam - ja nie wiem jak stópki mają wyglądać prawidłowo![]() Tak jak Diabli pisze ładne macie te ortezy - a dzieciaczki są sprytne i da sobie radę ![]() Ja uważam, że każdą diagnozę lepiej skonsultować z innym lekarzem - tymbardziej jeśli masz jakieś wątpliwości
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że noc masakra i dzień też się tak zaczął. Dałam wczoraj małej wieczorem kaszkę i cyca po kąpaniu jeszcze wiec głodna nie powinna być. Zostaliśmy małą lampkę bo lekarz twierdzi, że może jak jest ciemno i się obudzi to nie wie gdzie jest i temu płacze. Obudziła się jak zwykle przed 23. Stwierdziłam, że nie dam cyca bo chcę żeby miała dłuższą przerwę. Nie oduczam jedzenia w nocy tylko chcę to jedno karmienie o 23 wyeliminować. I tak bujaliśmy się z nią do 1. Wyła w łózeczku tak, że masakra. Na rękach spokój. W końcu ja nie miałam już siły i Tż ją po północy wziął i coś koło 1 zasnęła w końcu. O 2 się obudziła to dałam cyca i później o 5 i przed 8 wiec nie jest źle. Jakby miała takie dwie pobudki o 2 i 5 to spoko by było. Zobaczymy co będzie dziś w nocy. Jak narazie oboje jesteśmy zombi.
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tak ględzili, aż zadzwoniłam do znajomej co jest po rehabilitacji czy fizykoterapi czy coś w tym stylu (pracowała z małymi dziećmi jako rehabilitantka) no i ma syna prawie 2 lata. Powiedziała, że mogą być spokojnie odchylenia do 3 miesięcy i to, że moja z 20 maja dopiero się przewraca i kręci a nie pełza, czy nie raczkuje to ok, to jest fizjologicznie dobry etap. No a siadanie podobno nie jest czynnością naturalną i dzieci opanowują na koniec.
|
#4448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszczam teraz jeszcze Tobie talentu i cierpliwości..no i czasu![]() A Nela wygląda jakby raczkowała! ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
za świetny zakup! My kupiliśmy skromnie 50cm choinkę. Zawsze żywą kupujemy, w tym roku sztuczna, będzie dla małej jak podrośnie to w swoim pokoiku będzie stroić ![]() Super spotkanie rodzinne, zawsze marzyłam o takich, a teraz jak mam męża, który ma rodzeństwo to i tak nic z tego nie wychodzi ale do takich zjazdów to musi być rodzina która je lubi![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
trzymam za udane pierniczki
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Super!
Dziewczyny wspolczuje wam nocek, wprawdzie Karola tez sie budzi x razy ale raczej nie placze. Ja wlasnie pije kawke i leze z mala bo zakladaja nam liczniki na wode i sie tluka a nie chce zeby Karolcia sie obudzila. Dziewczyny ile teraz sie daje kasy na wesele? Bo sie wybieramy 28.12. Tz sie w garnitur nie miesci, a nowego na pewno nie kupimy bo kaski brak a ten mial na sobie 3 razy. Odchudzic juz go nie zdaze ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
No ale ja do domu jade w niedziele i w pierwszy dzien swiat wracamy. Jedziemy do ciotki\dziadka TZta' w drugi dzien u tesciow a w piatek wracamy do mnie bo w sobote mamy wesele. I zostaniemy do poniedzialku. Mam nadzieje ze Karolcia przez te pare dni przyzwyczai sie do mojej mamy i na luzie z nia zostanie jak my bedziemy balowac. To bedzie nasz przedwczesny sylwester
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Dziewczyny
powiem Wam, ze nie mam siły na nic... Wojtek znowu urządza nam takie jazdy w nocy ![]() dzisiaj to już w ogóle przeszedł samego siebie, bo o 23 obudził się z płaczem, nie mogłam go uspokoić, dałam cycka (lek na całe zło, ale tylko podczas ssania) ,bo jak tylko przestaje pić to znowu jest cyrk, i do 1:30 nie mógł zasnąć, szalał, wstawał, pełzał, czworakował, no cuda po prostu potem co 2 godz budził się z płaczem i przed 8 już spania nie było... nic mi się nie chce, w ogóle nie czuję świąt, nie mam żadnej świątecznej ozdoby w domu, w mieszkaniu nie posprzątane itp nawet włosów nie chce mi się umyć;p chyba coś z tym muszę zrobić... karolina- super,że się dobrze czujesz a głupimi gadkami ludzi się nie przejmuj, kazde dziecko rozwija się w swoim wlasnym tempie, potem w okolicach 1,5 roku i tak wszystko się już wyrówna i dzieciaki będą chodzić ![]() no nieeee...;/ chciałam cos napisać i co? obudził się po 15 minutach 3majcie się |
|
|
|
#4451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I brawo za piękna czapkę renifera
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-12-17 o 13:51 |
||||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina zacznij odpowiadać, że już chodzi, gotuje obiad i spuszcza wodę w WC po załatwieniu się....... Ja tak odpowiadałam jak pytali czy już siedzi i już o nic nie pytają
![]() A tak w ogóle to dzień dobry, dołączam do grona niewyspanych, dzisiaj nasze dzieci jakieś żniwa miały widzę, jeśli chodzi o niespanie Moja też się wierciła, kręciła, pobudki co 1,5h a może i częściej, bo już nawet na zegarek przestałam patrzeć.... Przyszły nam za to zabezpieczenie do szafek, rogów i kontaktów oraz siateczka do jedzonka, bo mała dalej się krztusi i sama ją karmię niestety Wczoraj zjadła znowu zupkę z królikiem i już trochę więcej poszło, także może się przyzwyczai. No i zębów dalej brak.....
|
|
|
|
#4453 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
spadamy na spacer, bo piękne słońce
|
|
#4454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
heloł
Byłam wczoraj na wigilii zakładowej, było nas chyba ze 100 osób, ale było super ![]() Cytat:
Moja córcia nawet nie wiem czy pełza, odpycha sie rekami do tyłu i tak porusza się po domu, ale nie widze tam aktywnej pracy nóg tylko rąk. Szybko brzucha nie dzwignie i raczkować nie zacznie, ale racja, nie spieszy sie.Cytat:
Xal widzę, że nasze dziewczyny idą podobnie ![]() Cytat:
Veronic, trzeba Cię na jakaś imprezkę anty-depresyjna wyciągnąć. Tak mi Cię żal, kurcze! Coraz cześciej dochodze do wniosku, że szczęśliwe macierzyństwo to kwestia odpowiednich proporcji, siedzenie 24 h na dobe z dzieckiem nie jest dobrą proporcja, trzeba mieć przestrzeń dla siebie, żeby naładować akumulatory.
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A we wszystkich materiałach mama napisane wiek: 7 miesięcy ale nie wiem czy skończone czy w czasie trwania. Co do raczkowania...Mój leń jest z 7 czerwca. Nie raczkuje, pełza rzadko ale tylko w tył, obraca się o 360st na macie ale nie ze z brzucha na plecy i później na brzuch tylko jak wskazówki zegara. Na brzuch przewraca się już dawno z tym, że jej się znudziło i robi to teraz tylko wtedy jak nie może czegoś sięgną. Na plecy z brzucha przewróciła się tylko kilka razy ale nie zrobiła tego celowo bo później było wielkie zdziwienie i bek czasem. Nie poganiam jej ma czas. Zębów też brak. Biały punkt w miejscu 3 od 2 miesięcy jest ale nie wyszła. Zjada ok 160- 180 ml zupki. Z owoców to na razie jakbłko dostaje. Kupiłam banana ale jakoś boję jej się dać wiec chyba pierwsze dam ze słoika. Kaszkę dostała wczoraj na wieczór z tym, że po tej ilości co na opakowaniu była to raczej była wodnista i wypiła 100ml z butli. Kupiłam już jaglaną ale raczej rano jej będę dawać a nie wieczorem.
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i miałam Ci już wcześniej napisac, ze znajoma ma corke Laure z lipca hehe.
|
|
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Cytat:
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
amen!
|
#4459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sharp - nie mam pojęcia jakie teraz sa trendy weselnych kopert
czy nadal młodzi sobie zycza kupony totka, przybory szkolne dla domow dziecka itd. w sumie każdy daje tyle, na ile go stać. kiedys slyszalam, ze minimum to tyle ile kosztuje obiad dla pary plus np. 100zl heheVeronic - podziwiam Cie. z Twoich postow można wywnioskować, ze Wojtus niezle daje Wam popalić...wlasciwie codziennie biedny placze i ewidentnie jest mu zle. Pewnie to głupie co napisze, bo ja mam "inne" dziecko, ale jeśli mu pomaga cyc to niech sobie na nim wisi ile dasz rade...szkoda małego baczka. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
a konkursy - lubie jak gra się nałogowo to czasem cos gdzies wpadnie :P chociaż tz już zauwazyl, ze ostatnio ukierunkowalam się na konkursy dziecięce ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
u nas siatka na razie niestety nie została zaakceptowana: albo jabłko było za kwaśne albo Nelcia jeszcze nie rozgryzła o co chodzi. u nas tez zabkow nadal brak a przydalaby się sukienka przed swietami i sylwestrem ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
a tu już powroty...---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- http://www.tvn24.pl/katowice,51/w-os...ko,380088.html az mi się wlosy zjezyly... a tak w klimacie czarnego humoru: przydalby nam się taki supermen podczas czytania wizażu ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może tylko mnie boli. Ja oszukuję, daję smoczka i przytulam do piersi, czasem dziala.Cytat:
---------------- kurde,oglądałam wczoraj reportaż o Andżelice, po przeszczepie wątroby (co zjadła muchomora), o jej matce, dziadkach i syfie w którym mieszkała.. eh że też są takie domy w Polsce, tacy ludzie.. mam to przed oczami i przeżywam
Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-12-17 o 16:29 |
||
|
|
|
#4461 |
|
siedzę i myślę
|
Doradźcie, bo nie wiem co robić ... od wczoraj Antek robi lużne kupy i więcej niż zwykle... wczoraj chyba było 6 - z czego większość to po prostu takie kleksy, dzisiaj zrobił już 4... normalnie robi 1,2 kupy maksymalnie i są już takie bardziej "dorosłe"... widzę, że ma czerwoną podrażnioną pupkę... to już biegunka?
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes masz racje. ja po prostu nie mogłabym znieść ciągłego placzu...i jeśli Wojtus znalazł swoje "lekarstwo" to ile się da niech korzysta. wiadomo, ze mama tez potrzebuje swietego spokoju, ale napisałam, ze ile jest w stanie na tyle niech mu pozwala. po prostu musza przetrwać i jakos się nawzajem wspierać. kurcze przecież u nich od samego początku ciagle ciezki czas...to już z siedem miesięcy. Banka kiedyś pisala, ze da się "przywyknąć" do placzu, do suszarki...
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dowiedziałam się od kolegi, który chciał mi dać spiworek dla dziecka i wieczorem pyta SMSem "idziesz na wigilię?". A u nas trzeba się zapisywać wcześniej. Trudno, niech się w Posadzona kombinuje jak na brzuszek się przekręcić bo ona w ogóle na brzuszku by mogła całe dnie. Siedzieć hmm jakoś jej to nie rajcuje.
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy dla chłopca Filip i Tż był strasznie nastawiony a teraz coraz częściej mówi, że jak kiedyś będzie syn to Oskar. A z tym żółtkiem to sama nie wiem. Wogóle ja jakoś z tym rozszerzaniem diety to jestem w lesie. Zwłaszcza, że chcę sama gotować a nie dawać słoiczki. Na razie mała nawet mięsa w zupce nie dostała bo nie miałam skad wziąć z pewnego źródła ale już jutro chyba będę mieć. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtek śpi,więc mam chwilkę żeby odpisać
diabli- faktycznie Młodemu jest źle ...ale kompletnie nie wiem czemu, cycek go uspokaja, ale 24h/dobę karmić go nie będę tym bardziej, że jak dużo pije to wtedy chyba boli go brzuchogólnie to jest ciężki przypadek jeśli chodzi o jedzenie (i w ogóle o wszystko ) on zjadłby dosłownie wszystkoostatnio jadł nawet grejfruta;p;p my nie mogliśmy go zjeść, bo był taki kwaśny, a on za nim szalał;p potem widziałam kawałki w kupie:P agnes- moje proporcje są zdecydowanie zaburzone, 24 godziny na dobę z Wojtkiem... karolina- daj Antkowi więcej marchewki ,najlepiej z ryżem, może go zatwardzi ![]() xal- Wojtka też nie rajcuje siedzenie, siada tylko przypadkiem on by mógł całe dnie stać ewentualnie pelzać;p wydaje mi się , że prędzej Wojtuś zacznie chodzić niż siedzieć;p (a szkoda , bo myślałam,,że będzie się bawił na siedząco, jakże się myliłam:P) justyna- Młody dostaje kurczaka i indyka z biedronki, (pewnego źródła mięsa nie mam) i co 2 dzień pół żółtka ugotowanego na twardo (akurat jajo jest wiejskie- chociaż coś )czasami zje tez jakiś obiadek ze słoika mam plan- dzisiaj umyję włosy ![]() ![]() bo jutro idę z Wojtkiem na kawkę do koleżanki,więc jako tako muszę wyglądać ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- aa i przyszły do mnie książki Tulleta, no rewelacyjne są !! POLECAM KAŻDEMU ![]() oczywiście Młody na razie ich nie docenia, od razu chce je "zjeść"... nie ma opcji żeby chociaż pooglądał sobie obrazki albo spokojnie posłuchał tego co czytam.. kurde on ma chyba ADHD ![]()
|
|
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję talentu słodka Nelcia ![]() Cytat:
Antek jest super, bardzo mięciutki, idealny do przytulania. Fajne jest to że ubranko się ściąga. Barti przytula misia, super to wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Czy nasz wątek zaczyna umierać bo wszystkie poszłyście na fejsa??
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi tylko o to, że np. jeśli zrobimy pozostałe posiłki w postaci 1. deserek, 2 .obiad, 3. kaszka etc.to też jest ok i przerwa 12h daje rade. ja mam przerwe 12h na każdej piersi a mimo tego pierś mi wychodzi 5-6 razy na dobe.Z reguły około 24, 3,5,8 i później 17/18 i 20. Nawet jak zmienie pierś o 8 i 17/18 na kaszkę to przynajmniej zostaje mi jeszcze 1 czy dwie na mleko. Ja się w sumie sugeruję tym http://www.hipp.de/beikost/ratgeber/ernaehrungsplan/ i tutaj widzę, że mleko około 10 mies.jest tylko 1no Cytat:
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
karolina u Sofci tez wodniste kupki ale tylko dwie byly.. taka woda wsiaknieta w pampersa i kawalki marchwi
wydaje mi sie, ze to z alergii...Maluska mowisz, ze to.moze.byc.przez zabki? ciekawe jaki to ma zwiazek... Sharp po jakim czasie po.odstawieniu marchwii zobaczylas poprawe u Karolinki? Ja tez.coraz bardziej podejrzewam marchew o powodowanie sofkowej alergii. Pierniczki sie udaly ![]() Sofia spi ale podejrzewam, ze to tylko drzemka Cyca rzecz jasna nie pusci, zebym.mogla pojsc poprzytulac sie do.meza ale niech ma. Przynajmniej mnie nie boli tak jak Agnes.Wlasnie Agnes masz 100% racji.z tymi.proporcjami. U mnie sa mega zaburzone bo nie dosc, ze z dzieckiem non stop to jeszcze w obcym srodowisku. sama sie coraz czesciej lapie na daydreaming o pracy na jakis ulamek etatu. No ale to sie do maja nie wydarzy... Zaczelysmy z Sofia chodzic na play grupe wiec chociaz raz w tygodniu mam do kogo usta otworzyc poza moja dwojka domownikow...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

(zzyjajac projekt od kogos z all :P) szczyt perfekcji to nie jest, a młodej glowa tez jakos nie chciała wspolpracowac

ale to pod choinke
i tym oto sposobem mam upragniona choinke na 210cm + ozdoby (niebiesko-czerwono-srebrna) za 190 zl:d nie liczac swiatelek bo kupowalismy je w zeszlym roku
Spac poszla.o 22 znow bo.o 8 jak ja polozylam to.tylko.sobie 20min drzemke strzelila... 
rozszerzanie fajne, witaminki i skl mineralne ze stalych pokarmow wazne, ale bez mleczka byloby z naszymi pociechami.krucho. doslownie
pozniej wcale nie znaczy gorzej. Lepiej pozniej niz za wczesnie w zasadzie. Zdrowiej dla kregoslupa 
chce się zapisać na kontrolę w styczniu to się zapytam - ja nie wiem jak stópki mają wyglądać prawidłowo
Ślub 27. X. 2012

zazdraszczam teraz jeszcze Tobie talentu i cierpliwości..no i czasu

ale niech ma. Przynajmniej mnie nie boli tak jak Agnes.