Panny Młode 2017 cz. 9 ;) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 09:38   #4441
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 9 ;)

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Jak można nienawidzić kraju w którym się wychowało?
Mnie to nie dziwi
Ja uwielbiam Polskę,ale wydaje mi się,że ze względu na bliskich. Mam tu rodzinę, przyjaciół,kocham mój dom, jego otoczenie,moje miasto,ale nie dziwię się ludziom,którzy mówią,że go neinawidzą.
To,że ktoś się tu wychował nic nie znaczy. Czy każdy wychowywał się tu z własnej woli? No raczej nie.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 09:38   #4442
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Normalnie, a czy w Polsce jest dobrze? Chyba nie bardzo złodziej na złodzieju, układy, układziki. Męczę się tutaj i nie chcę tu mieszkać, chyba że się coś w końcu zmieni czekamy do ślubu i albo otworzymy swoją firmę albo wyjedziemy na stałe.
tez bym chciała wyjechać do Norwegii np. Ale muszę czekać tutaj do 26 roku życia czyli jeszcze 6 lat, bo mam rentę po tacie wiec nie mam wyjścia
Właśnie też zastanawiam się jak rozwiązać sytuacje z podziękowaniami dla rodziców skoro mój tata nie żyje? Bylyscie na weselu gdzie była taka sytuacja? Macie pomysł jak to zrobić? Przyznam szczerze ze najchętniej bym ominęła podziękowania bo po śmierci taty płacze na.podziekowaniach nawet u znajomych a co mówić na swoim własnym ślubie?

Tomorrow’s never promised so I started living for today.
aasiejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 09:38   #4443
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja nie uroniłam

Ty robiłaś jakieś badania na ten żołądek? Bo dość często masz jakieś problemy z tego co piszesz. A raczej nie powinno tak być,bo nie wierzę,że objadasz się bez opamiętania

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Musicie dzielić. Jeden rok u tych, jeden u tych
Nie,nie robiłam. Moj żołądek się odzwyczail od takiej ilości cukru, bo nawet 300g chipsów nie powoduje u mnie takiego bólu brzucha jak ciastka i cukierki
Cytat:
Ej to super praca! Jako pierwsza dostajesz towar to możesz najlepsze ciuszki wybierać Zawsze o tym marzę jak idę do ciucha Trafiają się jakieś perełki?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ja mam salę i orkiestrę. U mnie to najważniejsze,bo terminy bardzo do przodu sa rezerwowane. W mojej na 2017 to tylko listopad wolny
Z jakich okolic jesteście?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Szczególnie w przypadku kobiet.
Praca w ciiuchlandzie to tez przenoszenie 20kg worów i pilnowanie ludzi. Kradzieże się często zdarzają. U mnie w mieście za rzeczy ukradzione jak zwykle obcina się pensje pracownikom :/
Cytat:
Normalnie, a czy w Polsce jest dobrze? Chyba nie bardzo złodziej na złodzieju, układy, układziki. Męczę się tutaj i nie chcę tu mieszkać, chyba że się coś w końcu zmieni czekamy do ślubu i albo otworzymy swoją firmę albo wyjedziemy na stałe.
Ja widzę piękną naturę, zakorzenioną kulturę, ludzi którzy cenią tradycje. Płytko patrzysz na Polskę.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 09:38   #4444
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aasiejka Pokaż wiadomość
No właśnie nie jako pierwsza ; ( bo jest jeszcze jeden sklep na którym dziewczyny wyceniają towar wiec one są pierwsze ale mam taki dzień gdzie wszystko jest po 1 zł, ostatnio juz jak zamykalam sklep zajrzałam do kosza z butami i co zobaczyłam? Nowiusienkie buty szpilki z primarka jeszcze z naklejkami ! wiec je wzięłam :d czasem się trafia fajne rzeczy ale przyznam szczerze ze juz nawet tego nie oglądam bo mam dość :p
A no chyba,że tak. Ale i tak masz lepiej niż klientki
Stary 2015-12-15, 09:38   #4445
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz cycki można wypchać,pupę w sumie też
Wszystko można

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 09:40   #4446
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:

Praca w ciiuchlandzie to tez przenoszenie 20kg worów i pilnowanie ludzi. Kradzieże się często zdarzają. U mnie w mieście za rzeczy ukradzione jak zwykle obcina się pensje pracownikom :/

Ja widzę piękną naturę, zakorzenioną kulturę, ludzi którzy cenią tradycje. Płytko patrzysz na Polskę.
Akurat ja nie muszę przenosić worków tylko wywieszac ubrania, za kradzieże mi nie ucinaja pensji mam w sklepie kamery

Tak polska pod względem natury to piękny kraj wczoraj powiedziałam TŻ ze po ślubie chce jechać do Wrocławia, marzy mi się to miasto

Stary 2015-12-15, 09:41   #4447
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym chciała wyjechać do Norwegii np. Ale muszę czekać tutaj do 26 roku życia czyli jeszcze 6 lat, bo mam rentę po tacie wiec nie mam wyjścia
Właśnie też zastanawiam się jak rozwiązać sytuacje z podziękowaniami dla rodziców skoro mój tata nie żyje? Bylyscie na weselu gdzie była taka sytuacja? Macie pomysł jak to zrobić? Przyznam szczerze ze najchętniej bym ominęła podziękowania bo po śmierci taty płacze na.podziekowaniach nawet u znajomych a co mówić na swoim własnym ślubie?
Mojego TŻ tata też nie żyje.. Jakieś podziękowania chyba będą,bo on chce.
A jeśli Ty wiesz,że płaczesz i nie chcesz tego to po co się męczyć? Podziękujcie rodzicom na osobności, nie musicie tego robić przy wszystkich to nie obowiązek.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

Pracowałam w sieciówce i jest to samo. Więc wiem o czym mowa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 09:41   #4448
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,nie robiłam. Moj żołądek się odzwyczail od takiej ilości cukru, bo nawet 300g chipsów nie powoduje u mnie takiego bólu brzucha jak ciastka i cukierki

To tak i lubię zwiedzać Polskę, ale nic po za tym, no i te tradycje których się trzymamy ale to mi nie da przyzwoitego poziomu życia a nie mam zamiaru żyć od 1 do 1 i każdej złotówki pilnować, chcę trochę skorzystać z życia... ale trzeba mieć ZA CO a tu się wybić to graniczy niedługo z cudem.

My chcemy wyjechać do Norwegii albo Niemiec lub UK zobaczymy, czas pokaże...

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2015-12-15 o 09:44
Stary 2015-12-15, 09:42   #4449
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:
Mojego TŻ tata też nie żyje.. Jakieś podziękowania chyba będą,bo on chce.
A jeśli Ty wiesz,że płaczesz i nie chcesz tego to po co się męczyć? Podziękujcie rodzicom na osobności, nie musicie tego robić przy wszystkich to nie obowiązek.
Ale wiem ze TŻ rodzice na to liczą i wiem ze mamie tez by to sprawiło wielka przyjemność. Jak juz będą te podziękowania to jak rozwiązać problem z prezentami? Co dać?

Stary 2015-12-15, 09:45   #4450
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko można
Ale wiesz nikt raczej brzucha nie będzie wypychał
Ja cycki mam,pupę też,chociaż tyle dobrego odziedziczyłam w genach

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Ale wiem ze TŻ rodzice na to liczą i wiem ze mamie tez by to sprawiło wielka przyjemność. Jak juz będą te podziękowania to jak rozwiązać problem z prezentami? Co dać?
No,ale przecież byście podziękowali na osobności. To muszę być podziękowanie przy wszystkich gościach? To podziękowania dla gości czy rodziców?
A co do prezentów to różnie. dużo chcecie przeznaczyć na prezenty dla nich?
Stary 2015-12-15, 09:45   #4451
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz nikt raczej brzucha nie będzie wypychał
Ja cycki mam,pupę też,chociaż tyle dobrego odziedziczyłam w genach

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

No,ale przecież byście podziękowali na osobności. To muszę być podziękowanie przy wszystkich gościach? To podziękowania dla gości czy rodziców?
Ja mam tyłek W cyckach nie jestem obdarzona Chociaż teraz i tak jest lepiej niz kiedyś

Stary 2015-12-15, 09:46   #4452
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:

Nie mamy jeszcze budżetu ustalonego, będziemy szukać i kupimy to co nam się spodoba podziękowania dla rodziców, zobaczymy jak to rozwiążemy faktycznie może podziekujemy im na osobnosci

Stary 2015-12-15, 09:53   #4453
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mamy jeszcze budżetu ustalonego, będziemy szukać i kupimy to co nam się spodoba podziękowania dla rodziców, zobaczymy jak to rozwiążemy faktycznie może podziekujemy im na osobnosci
Bo jesli chcecie symbolicznie to u mnie kupowało się kosze np ze slodyczami,winem itp. Fajnym rozwiązaniem jest tez wykupiona kolacja w fajnym miejscu. Albo jakieś vouchery na masaże czy coś w tym stylu
Stary 2015-12-15, 09:53   #4454
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
"Ewangelia świętego Apokalipsy"
"Ja Wam nie ubliżam,ale ja współczuję Waszym rodzicom"
"Przeczytać Ducha Świętego"
"Modlitwa dla człowieka, który ledwo umie czytać, np dla profesora"-do tej pory nie wiem o co mu chodziło
"Ewangeliczna miłość-to robi dobrze"
"Aby wam weszlo w czytanie"
"Zawsze można się nawrócić, daj Boże na lepsze"
"Dziecka dwunastego letniego"
"Dzieci i matkowie"
"Nie wolno być pażernym"
"Zalety i walety"
"Burdel na bulderze"
"Internet jest dziełem szatana,ale korzystajcie z internetu"
"Pisać na palcu piaskiem"
Dobre moje koleżanki z liceum zapisywały teksty, wstawił je potem na stronę na fb o tekstach nauczycieli z naszej szkoły trochę tego było
Cytat:
No właśnie nie jako pierwsza ; ( bo jest jeszcze jeden sklep na którym dziewczyny wyceniają towar wiec one są pierwsze ale mam taki dzień gdzie wszystko jest po 1 zł, ostatnio juz jak zamykalam sklep zajrzałam do kosza z butami i co zobaczyłam? Nowiusienkie buty szpilki z primarka jeszcze z naklejkami ! wiec je wzięłam :d czasem się trafia fajne rzeczy ale przyznam szczerze ze juz nawet tego nie oglądam bo mam dość :p
Jak super!!!!
Cytat:
Mnie to nie dziwi
Ja uwielbiam Polskę,ale wydaje mi się,że ze względu na bliskich. Mam tu rodzinę, przyjaciół,kocham mój dom, jego otoczenie,moje miasto,ale nie dziwię się ludziom,którzy mówią,że go neinawidzą.
To,że ktoś się tu wychował nic nie znaczy. Czy każdy wychowywał się tu z własnej woli? No raczej nie.
Przejechałam z rodzicami Polskę, zwiedzialam bardzo dużo. I NIGDY nie powiem, że nienawidze tego kraju. Większość inne chwalą a swego nie znają. Prawie każda wieś ma przynajmniej jeden dworek z historią tak bogatą, że dnia nie starcza by ją poznać. Piękne poloniny na których pasą się owce i pilnują ich pasterze z psami, ich kultura, rozmowa z nimi jest fantastyczna. Jedyne czego mogę się wstydzić to polityków, którzy doprowadza ten kraj do ruiny, wysprzedadzą wszystko co polskie. Ale za co można nienawidzić? Za polityków? Za układy... układy są na całym świecie, gdzie się nie pojedzie tam bogaci swoje rodziny wszędzie wciskają.
Cytat:
Akurat ja nie muszę przenosić worków tylko wywieszac ubrania, za kradzieże mi nie ucinaja pensji mam w sklepie kamery

Tak polska pod względem natury to piękny kraj wczoraj powiedziałam TŻ ze po ślubie chce jechać do Wrocławia, marzy mi się to miasto
O widzisz, u mnie praca w ciuchlandzie znana jest z tego ze jest pracą prawie niewolniczą. Umowa zlecenie, jeśli w ogóle jest, nosisz 20kg wory, sortujesz, wieszasz, wyceniasz, jesteś odpowiedzialny za każdą kradzież i dostajesz 7zl/brutto. Jeśli w ogóle wypłacają. przyjaciółka moja była w tej pracy i mówiła właśnie ze tak to u nas wygląda

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 09:55   #4455
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:
Bo jesli chcecie symbolicznie to u mnie kupowało się kosze np ze slodyczami,winem itp. Fajnym rozwiązaniem jest tez wykupiona kolacja w fajnym miejscu. Albo jakieś vouchery na masaże czy coś w tym stylu
Nie wiem czy rodzice TŻ by byli chętni pójść na masaże kolacje itp. jego tata woli siedzieć w domu ; p

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

O widzisz, u mnie praca w ciuchlandzie znana jest z tego ze jest pracą prawie niewolniczą. Umowa zlecenie, jeśli w ogóle jest, nosisz 20kg wory, sortujesz, wieszasz, wyceniasz, jesteś odpowiedzialny za każdą kradzież i dostajesz 7zl/brutto. Jeśli w ogóle wypłacają. przyjaciółka moja była w tej pracy i mówiła właśnie ze tak to u nas wygląda
ja też mam umowę zlecenie, dostaje najniższa krajowa + nadgodziny (soboty i środy podczas wymiany towaru) nie narzekam

Stary 2015-12-15, 09:58   #4456
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja wiem. Pracodawcy lubią osoby którym nie muszą płacić więcej tylko przez kwitek. Jeśli mają do wyboru osobę po zawodowce z kursami i wiedzą taka samą jak mgr z tego samego kierunku to wola osobę której mogą płacić mniej.

Nie wszyscy pracują w innej branzy niż się uczyli. TŻ ma pracę związana ze studiami, ale jego koledzy z roku w większości nie mają nic wspólnego w pracy z kierunkiem.
Informatycy są tak wąską grupą ze zazwyczaj znajdują pracę w tej branży. Ale to zależy od tego na co się człowiek zdecyduje jeśli chodzi o kierunek studiów.
Jeśli chodzi o prace biurowe czy w urzędzie to przeważnie trzeba mieć wyższe niestety. I wcale dużo więcej nie zarabiasz, a masz obowiązek mieć studia które też kosztowały niemało. Poza tym jak ide na zleceniówke do sklepu to nikt nie zapłaci mi więcej bo mam mgr...
Cytat:
O właśnie to tak jak u mnie W Wigilię jeszcze trzeba trochę sprzątnąc, no i gotować, no i trochę się podszykować a to trwa
Dokładnie
Cytat:
"Ewangelia świętego Apokalipsy"
"Ja Wam nie ubliżam,ale ja współczuję Waszym rodzicom"
"Przeczytać Ducha Świętego"
"Modlitwa dla człowieka, który ledwo umie czytać, np dla profesora"-do tej pory nie wiem o co mu chodziło
"Ewangeliczna miłość-to robi dobrze"
"Aby wam weszlo w czytanie"
"Zawsze można się nawrócić, daj Boże na lepsze"
"Dziecka dwunastego letniego"
"Dzieci i matkowie"
"Nie wolno być pażernym"
"Zalety i walety"
"Burdel na bulderze"
"Internet jest dziełem szatana,ale korzystajcie z internetu"
"Pisać na palcu piaskiem"
Fajne
Stary 2015-12-15, 10:00   #4457
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
To tak i lubię zwiedzać Polskę, ale nic po za tym, no i te tradycje których się trzymamy ale to mi nie da przyzwoitego poziomu życia a nie mam zamiaru żyć od 1 do 1 i każdej złotówki pilnować, chcę trochę skorzystać z życia... ale trzeba mieć ZA CO a tu się wybić to graniczy niedługo z cudem.

My chcemy wyjechać do Norwegii albo Niemiec lub UK zobaczymy, czas pokaże...
Serio? Kasa taka ważna?
Oczywiście że trzeba mieć za co żyć, ale nie powiesz mi, że w Polsce nie da się znaleźć porządnej pracy. Jakos mój tata się wybił, ze zwykłego robola na zakładzie doszedł do posady kierownika działu informatycznego w banku. Bez dojść, samą wiedzą, umiejętnościami i odpowiednim charakterem. Mieszkam w Polsce "Z" gdzie o pracę trudno, ale wiem, że mi się uda, bo jestem ambitna.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 10:07   #4458
91Agulina91
Raczkowanie

Cytat:
Sala jest dość ważna. Znajomi z mojej sali mówili że mają ciągle telefony i juz większość weekendów zajętych na 2017.

Ja tez.

No właśnie. Butcher_girl nie ona mówiła ze będzie dopiero w połowie grudnia bo ma trochę studenckich spraw czy mi się pomyliło? No i muszki nie ma już jakiś czas.
My jak szukaliśmy sali 1,5 tygodnia temu to w jednej zrobili wielkie oczy, bo nie mieli jeszcze oferty na 2017 rok :P

Nadia 27.11.2014
Zaręczyny 24.12.2014
Ślub 19.08.2017
91Agulina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:09   #4459
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Kasa taka ważna?
Oczywiście że trzeba mieć za co żyć, ale nie powiesz mi, że w Polsce nie da się znaleźć porządnej pracy. Jakos mój tata się wybił, ze zwykłego robola na zakładzie doszedł do posady kierownika działu informatycznego w banku. Bez dojść, samą wiedzą, umiejętnościami i odpowiednim charakterem. Mieszkam w Polsce "Z" gdzie o pracę trudno, ale wiem, że mi się uda, bo jestem ambitna.
Jasne uda się wybić,ale uważam,że kiedyś były inne czasy. Kiedyś naprawdę było łatwiej. Mój ojciec pracuje 30 lat w jednej firmie. Teraz to nie do pomyslenia. Nawet jeśli chodzi o zwykła prace fizyczną.
Samą ambicją czlowiek się nie wybije. Takie jest moje zdanie. A odpowiedni charakter to często lizodup***o i kablowanie. Takich pracowników najbardziej cenią w naszym pięknym kraju.
I nie mówię,że wszędzie,ale często tak jest.
Stary 2015-12-15, 10:09   #4460
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
dla mnie robienie cos bo wypada albo bo tak nalezy nie wchodzi w gre. Mi na pewno nikt nic nie narzuci. Bedzie tak jak my chcemy i tyle
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:10   #4461
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o prace biurowe czy w urzędzie to przeważnie trzeba mieć wyższe niestety. I wcale dużo więcej nie zarabiasz, a masz obowiązek mieć studia które też kosztowały niemało. Poza tym jak ide na zleceniówke do sklepu to nikt nie zapłaci mi więcej bo mam mgr...

Dokładnie

Fajne
Są też inne miejsca pracy. Znam przypadek gdzie zatrudniono faceta na śmieciową umowe o dzieło, jak się okazało ze ma talent to kazali mu zrobić maturę i studia by mógł zarabiać więcej, bo bez tego nie dadzą mu więcej. Zrobił maturę, zrobił szybko studia i nie zarabia mało. U mnie w mieście na zakładzie osoby z samą zawodowa szkołą, kursami nie zarabiają tyle co osoby po studiach. Osoby po kursach i zawodówce są robolami raczej całe życie, a osoby po studiach mają możliwość z robola przejść do innych działów. I jako robola częściej przyjmują osoby po zawodowce przy zakładowej niż po studiach. Mojemu TŻ się fartnelo i dostał tam prace, potem zmienił miejsce z pracy robola na biurową.
Cytat:
Nie wiem czy rodzice TŻ by byli chętni pójść na masaże kolacje itp. jego tata woli siedzieć w domu ; p

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

ja też mam umowę zlecenie, dostaje najniższa krajowa + nadgodziny (soboty i środy podczas wymiany towaru) nie narzekam
Masz fajne warunki pracy.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 10:11   #4462
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

dobre te teksty haha
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-12-15, 10:13   #4463
pippi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 91Agulina91 Pokaż wiadomość
My jak szukaliśmy sali 1,5 tygodnia temu to w jednej zrobili wielkie oczy, bo nie mieli jeszcze oferty na 2017 rok :P

Z tego co kojarzę, to są tu dziewczyny z lubelskiego, jak to jest w naszym regionie? To już chyba ostatnia chwila zwłaszcza jeśli o salę chodzi, nie? Przed świętami to już nie mamy czasu, ale zaraz po mam nadzieje ruszyć z kopyta z przygotowaniami i najważniejsze rzeczy zarezerwować chcielibyśmy 20 albo 27.05.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 10:13   #4464
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
dla mnie robienie cos bo wypada albo bo tak nalezy nie wchodzi w gre. Mi na pewno nikt nic nie narzuci. Bedzie tak jak my chcemy i tyle
no tak,ale asiejka mówi w sumie,że rodzice by chcieli. Może będzie to dla nich przyjemnością.
Mnie też nikt nie narzuci,poza TŻ Jesli chce podziękowania to niech będą.
Stary 2015-12-15, 10:14   #4465
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:

Masz fajne warunki pracy.
Nom ale nie wiem czy długo po pracuje bo słaby utarg jest

Stary 2015-12-15, 10:14   #4466
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne uda się wybić,ale uważam,że kiedyś były inne czasy. Kiedyś naprawdę było łatwiej. Mój ojciec pracuje 30 lat w jednej firmie. Teraz to nie do pomyslenia. Nawet jeśli chodzi o zwykła prace fizyczną.
Samą ambicją czlowiek się nie wybije. Takie jest moje zdanie. A odpowiedni charakter to często lizodup***o i kablowanie. Takich pracowników najbardziej cenią w naszym pięknym kraju.
I nie mówię,że wszędzie,ale często tak jest.
Mój tata zmieniał pracę jak rękawiczki. Jak coś szlo nie po jego myśli, zarząd zaczynal na niego źle patrzeć to zmieniał bank, ale nie posadę. Jak tylko widział, że w innym banku może mieć lepsza posadę to bral udział w rekrutacji. Nie siedział na tyłku, ciągle się wspinał. Dla mnie to jest idealny wzór.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 10:15   #4467
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:
no tak,ale asiejka mówi w sumie,że rodzice by chcieli. Może będzie to dla nich przyjemnością.
Właśnie zapytałam TŻ co by powiedział na to żeby nie było podziękowań, myślę że on też by chciał podziękować tak "tradycyjnie" zobaczymy co czas pokaże. Nie chce mu też przykrości robić jeśli będzie chciał podziękowania w czasie wesela.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 10:15   #4468
anlaya
Zakorzenienie

Anka, postanowiliśmy się wyprowadzić z Lublina już rok temu, ale to odwlekamy, poza tym na malowanie tego mieszkania duma mi nie pozwala, właściciel poleciał z nami w kulki. Mieszkanie jest w dużo lepszym stanie, niż zastałyśmy, on obiecywał regularne remonty, a koniec końców to my tu odmalowałyśmy pokoje a od niego ciężko było wyegzekwować wymianę drzwi (stare się nawet porzadnie nie zamykały, był przeciąg itp). Nigdy nie zapomnę tego szoku, kiedy pierwszy raz tu weszłam (miał zamówić nowe meble, łóżka, a wziął wybrakowane, stare graty chyba ze śmietnika, a poprzedni lokatorzy zwyczajnie zostawili ogromny syf).

Idę dzisiaj do neurologa, który zajmuje się bólem (ostatnio mi dokucza znowu bardziej). Ciekawe, czy coś powie nowego, czy jak wszyscy rozłoży ręce). Aż wolne sobie wzięłam do czwartku, bo ledwo żyję (jeszcze gardło mnie boli bardzo, chyba jakaś infekcja).
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:16   #4469
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj idziemy podpisać umowę z DJ w końcu. Jeszcze tylko kościół i będą z głowy najważniejsze rzeczy
No w koncu sie doczekałas
Cytat:
Wiem że nie wszyscy, są osoby którym się udało. Ja pracuję w zawodzie wyuczonym w technikum i związanym ze studiami, tż tak samo Ale też wiele ludzi z uczelni nie pracuje w zawodzie, niestety.

Studiuję informatykę i mam technika z informatyki i powiem Ci szczerze, że teraz się tylu ludzi uczy za informatyka, że już trochę brakuje miejsc pracy w tym zawodzie informatykiem warto być np. w Niemczech lub UK u nas warto być programistą chyba jedynie, pozostałe specjalności to zależy jak się trafi... a programista zawsze dużo zarobi

Edit.
Któraś tu chce tatuaż Polski walczącej - motylek?... ja bym w życiu sobie nie zrobiła. Nienawidzę Polski i chętnie się stąd wyniosę na stałe
Ja chce tatuaz Polski Walczącej bo KOCHAM POLSKĘ i szanuje oraz podziwiam wszystkich tych którzy walczyli po to żebyśmy mogli mowić w naszym ojczystym i jakże pięknym języku.
Polecam odwiedzić Muzeum Powstania Warszawskiego.
Cytat:
Fakt w Polsce jest zle ale nigdy nie powiem, że nienawidzę własnego kraju. Troche drażni mnie jak ludzie tak mówią a za granica nie byli i nie musieli radzić sobie sami. W kazdym kraju jest korupcja i układy.
Cytat:
Mnie to nie dziwi
Ale wychował sie z woli rodzicow, chyba najważniejszych osob w naszym życiu. Przecież chcieli dla nas jak najlepiej a że w Polsce teraz jest jak jest to nie ich wina.
Cytat:
Serio? Kasa taka ważna?
Popieram
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:16   #4470
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
aha heh u nas pewnie by byl konflikt interesa jakby D. powiedzial ze cos chce bo rodzice chca, o nie
Powiedziało serce...

16.06.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości