Przyjazny szpital- tam warto rodzić! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 21:51   #421
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ze znieczuleniem jest tak przynajmniej w stolicy,że w większości jest ono płatne- co według mnie jest absurdem.
Jak sobie wejdziecie na stronę szpitali to tam zawsze jest info, co jest darmowe a co nie.
Na Karowej znieczulenie jest płatne, a na Inflanckiej np jest darmowe.

Ja rodziłam na Inflanckiej rok temu i wspominam wszystko ok.
Znieczulenie darmowe, poród rodzinny darmowy ( a za to też sporo szpitali pobiera opłatę) Położna akurat mi sie trafiła nie miła, ale opiekowała sie mną dobrze.
Poródówki jednoosobowe, super odnowione. W każdej są rzeczy niwelujące ból jak piłki, drabinki, wanna, łózka stworzone do wielu pozycji rodzenia. W każdym pokoju porodowym łazienka.
Sale poporodowe też bardzo fajne, 3 osobowe. Każdy pokój z własną łazienką i TV. Odwiedzać można pojedyńczo więc tłumów w pokoju niema
Fajnie, że o Inflanckiej piszesz. W 2011 nie zdecydowałam się tam rodzić, bo cały czas był remont, ale teraz poważnie się nad tym zastanawiam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 09:25   #422
e w e l i n a
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
Ja rodziłam na Karowej (2011 r). Wybrałam ten szpital ze względu na charakter mojej ciąży (bliźniacza) oraz chodziłam tam do ginekologa przy przychodni przyszpitalnej (pani dr prowadziła wyłącznie ciąże mnogie). Uczucia mam mieszane. Jak leżałam na patologii ciąży - byłam zachwycona opieką, zainteresowaniem pacjentem itp. Z kolei sam poród i oddział gin - poł nie za fajne mam wspomnienia. Już na samym początku na izbie przyjęć, poślizgnęłam się schodząc z fotela gin (na kałuży wody) i oczywiście ze to moja wina, bo nie uważam !!! Miałam już nieregularne skurcze, tak mi ciśnienie przez to skoczyło, że przyjęli mnie na oddział (chcieli w ogóle najpierw przewieźć do szpitala Na Solcu z powodu braku miejsc).
Sam poród trwał mega dłuuuugo - 28 h (9 cm i nie chciało pójść dalej). W między czasie wiele lekarzy się przewinęło (sala do porodu rodzinnego, 1 łazienka na 2 pokoje). Nikt nic nie mówił co się dzieje, zaglądali co 40 min i badali. Za znieczulenie nie płaciłam (ale ze wskazań med., ze względu na długi poród). Zakończyło się cesarką. Synuś, który był pierwszy do wyjścia, miał zniekształconą główkę (spuchniętą od kanału rodnego i podejrzenie wodogłowia). Ile mnie to nerwów kosztowało, to tylko ja to wiem. Dzieci dostałam, jak się trochę przespałam. Leżałam na sali pooperacyjnej, tam nie ma wstępu dla rodziny. Jak mąż z korytarza usłyszał jak maluchy płaczą, wszedł i zwyczajnie przewinął dziecko. Miał mega czerwony tyłeczek!!!
Już sporo czasu minęło i inaczej się na to patrzy. Mam jedynie żal, że wcześniej nie podjęto decyzji o cesarce.
Stary 2013-05-31, 06:31   #423
grabcze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e w e l i n a Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Ja rodziłam na Karowej (2011 r). Wybrałam ten szpital ze względu na charakter mojej ciąży (bliźniacza) oraz chodziłam tam do ginekologa przy przychodni przyszpitalnej (pani dr prowadziła wyłącznie ciąże mnogie). Uczucia mam mieszane. Jak leżałam na patologii ciąży - byłam zachwycona opieką, zainteresowaniem pacjentem itp. Z kolei sam poród i oddział gin - poł nie za fajne mam wspomnienia. Już na samym początku na izbie przyjęć, poślizgnęłam się schodząc z fotela gin (na kałuży wody) i oczywiście ze to moja wina, bo nie uważam !!! Miałam już nieregularne skurcze, tak mi ciśnienie przez to skoczyło, że przyjęli mnie na oddział (chcieli w ogóle najpierw przewieźć do szpitala Na Solcu z powodu braku miejsc).
Sam poród trwał mega dłuuuugo - 28 h (9 cm i nie chciało pójść dalej). W między czasie wiele lekarzy się przewinęło (sala do porodu rodzinnego, 1 łazienka na 2 pokoje). Nikt nic nie mówił co się dzieje, zaglądali co 40 min i badali. Za znieczulenie nie płaciłam (ale ze wskazań med., ze względu na długi poród). Zakończyło się cesarką. Synuś, który był pierwszy do wyjścia, miał zniekształconą główkę (spuchniętą od kanału rodnego i podejrzenie wodogłowia). Ile mnie to nerwów kosztowało, to tylko ja to wiem. Dzieci dostałam, jak się trochę przespałam. Leżałam na sali pooperacyjnej, tam nie ma wstępu dla rodziny. Jak mąż z korytarza usłyszał jak maluchy płaczą, wszedł i zwyczajnie przewinął dziecko. Miał mega czerwony tyłeczek!!!
Już sporo czasu minęło i inaczej się na to patrzy. Mam jedynie żal, że wcześniej nie podjęto decyzji o cesarce.
ooooooo-ja w tym roku- za niecały pewnie miesiac bede rodziła na karowej.... i powiem Ci ze te 29 godzin Twojego porodu mnie orzeraziło!!!!
najwa zniejsze ze z synkiem wszystko ok! ale uwazam ze zdecydowanie za długo Cie przetrzymali
grabcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 21:12   #424
Lenova
Wtajemniczenie

Ja już wcześnej pisałam jeśli chodzi o stolice -polecam Madalińskiego!!!
W ciąży odwiedziłam kilka szpitali w Warszawie, ale nigdzie się mną tak nie zajmowano jak na Madalińskiego.
ZZO za darmo, sale fajne, i co bardzo ważne pielęgniarki noworodkowe baaardzo pomagają w opiece.
Na 4 dni pobytu w szpitalu nie spotkałam ani jednej niemiłej osoby
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 10:01   #425
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiaporc Pokaż wiadomość
Witam, ja rodziłam w 2010 roku w Katowicach na Łubinowej - polecam tą klinikę. Miła obsługa, profesjonalni lekarze. Urodziłam szybko, bez nacięcia, bez szycia. Podczas problemu z karmieniem również otrzymałam pomoc. Chodziłam tam też do szkoły rodzenia, uważam, że dużo nam to pomogło - zwłaszcza mężowi, który nie miał do czynienia z malutkimi dziećmi. Teraz jestem w drugiej ciąży, chodzę nadal na Łubinową do dr. Wieczorka i jeśli wszystko pójdzie OK, to we wrześniu urodzę dzidziusia . jedyny minus to wysoka cena wizyty ale poród za darmo i wszystkie inne zabiegi również (typu laparoskopia, usuwanie mięśniaków ). Pozdrawiam!!!
mnie znajoma mówiła że to prywatna klinika i trzeba zapłacić za poród

a na stronie jak byk:
Cytat:
Pierwszy na Śląsku taki szpital, nowoczesny gdzie możesz bezpłatnie urodzić dziecko w komfortowych warunkach. Zapewniamy prowadzenie ciąży, porody rodzinne, porody w znieczuleniu zewnątrzoponowym, zabiegi i operacje ginekologiczne, profilaktykę oraz poród przez cięcie cesarskie...
Realizujemy bezpłatny program wykrywania wad słuchu oraz niestabilności stawów biodrowych u noworodków.

Wszystkie zabiegi są refundowane przez NFZ.
chcę sie tam zapisac do szkoły rodzenia no i oczywiście rodzić
zastanawiam sie tylko nad opcją opłacenia położnej i pobytu na sali o podwyższonym standardzie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 19:44   #426
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Na znieczulenie jest czas do 7cm rozwarcia , później już nie dają, więc zobaczę. Korci mnie poród w wodzie, ale z tego co mi się obiło o uszy to albo zzo albo woda
ja dostałam znieczulenie przy 8cm, wyłamałam sobie palce z bólu i przegryzłam język, poród bardzo szybko postępował, rozrywało mnie -lekarz sam zlecił, oczywiscie za moją i męża zgodą

Ma ktoś wiecej informacji na temat Katowic Łubinowej???

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2013-06-30 o 19:48
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 20:57   #427
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

a na stronie jak byk:

zastanawiam sie tylko nad opcją opłacenia położnej i pobytu na sali o podwyższonym standardzie
jeśli chodzi się do lekarza Który tam pracuje poród oraz pobyt jest bezpłatny....

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 21:01   #428
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwianna1985 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi się do lekarza Który tam pracuje poród oraz pobyt jest bezpłatny....
trochę się to kłoci z tym co piszą :/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 21:19   #429
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
trochę się to kłoci z tym co piszą :/
ale piszą"zapewniamy prowadzenie ciąży..."i pewnie pod tym kryje się konieczność prywatnych wizyt aby tam urodzić. co ie znaczy, że niektórzy nie przyjmują również w państwowych gabinetach,szkoda, że zachowują się wtedy całkiem inaczej.

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 11:02   #430
lutien
Wtajemniczenie

Ja też rodziłam na Łubinowej (w 2010r.) i jestem zachwycona. Nic nie płaciłam (oprócz prywatnych wizyt u lekarza, który tam pracuje). Poród był taki, jaki być powinien - nikt nade mną przesadnie nie skakał, ale też nie olewano mnie, proponowano różne sposoby na zmniejszenie bólu.
A teraz czeka mnie kolejny poród i się zastanawiam czy od 2010 roku nic się nie zmieniło. Łubinowa ma 1 wadę - nie mają oddziału dla noworodków z problemami. W takim wypadku jedzie się na Ligotę, ale wiadomo - czas w razie komplikacji jest na wagę złota... No i się zastanawiam czy nie mamy w okolicy jakiegoś innego szpitala, w którym można rodzić w godziwych warunkach. W sumie to na znieczuleniu mi nie zależy, bo i tak nie mogę go mieć
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 22:45   #431
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja też rodziłam na Łubinowej (w 2010r.) i jestem zachwycona. Nic nie płaciłam (oprócz prywatnych wizyt u lekarza, który tam pracuje). Poród był taki, jaki być powinien - nikt nade mną przesadnie nie skakał, ale też nie olewano mnie, proponowano różne sposoby na zmniejszenie bólu.
A teraz czeka mnie kolejny poród i się zastanawiam czy od 2010 roku nic się nie zmieniło. Łubinowa ma 1 wadę - nie mają oddziału dla noworodków z problemami. W takim wypadku jedzie się na Ligotę, ale wiadomo - czas w razie komplikacji jest na wagę złota... No i się zastanawiam czy nie mamy w okolicy jakiegoś innego szpitala, w którym można rodzić w godziwych warunkach. W sumie to na znieczuleniu mi nie zależy, bo i tak nie mogę go mieć
szczerze polecam
http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...id=121&page=52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 10:27   #432
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

Ja bardzo polecam szpital na Inflanckiej! Warunki świetne, personel miły, pomocny i fachowy. Trafiłam na super polozna na porodowce )
Jedynie co, to trzeba powiedzieć, jak się czegos nie wie/nie umie i prosić o pomoc, ale zawsze się ja otrzyma
Nawet jedzenie muszę pochwalić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-22, 15:10   #433
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
A możesz coś więcej napisać o tym szpitalu? Nacinają rutynowo? Jak można rodzić (na leżąco czy nie koniecznie)? Miły personel?
(Katharine Hadley )

Stary 2013-09-24, 07:28   #434
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Inflancką trochę znam.
Miałam tam cesarkę.
Siostra leżała tam na patologii, rodziła 2x SN i trafiła tam po poronieniu.

I powiem tak. Jak wszystko jest OK, to Inflancka, jest dobra, jak każdy szpital.
Za to jeśli zdarzy się coś niestandardowego, to niestety, ale sobie nie radzą.

Na bardzo duży minus zaliczyłabym ekspresowe wypisywanie pacjentek związane z tym, że szpital nie odsyła rodzących. Jest przykaz, ze danego dnia trzeba zwolnić ileś tam łóżek i wypisuje się pacjentki jak leci.
Wiadomo, jak wszystko jest w porządku, to nie ma co długo w szpitalu leżeć. Zdarzają się jednak przypadki, że dziecko i mama powinny zostać dłużej pod opieką fachowców, a wypycha się ich do domu.
Szpital ten jest bardzo oblegany. Przyczynia się do tego intensywna kampania reklamowa.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 09:19   #435
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Inflancką trochę znam.
Miałam tam cesarkę.

I powiem tak. Jak wszystko jest OK, to Inflancka, jest dobra, jak każdy szpital.

Na bardzo duży minus zaliczyłabym ekspresowe wypisywanie pacjentek związane z tym, że szpital nie odsyła rodzących. Jest przykaz, ze danego dnia trzeba zwolnić ileś tam łóżek i wypisuje się pacjentki jak leci.
Wiadomo, jak wszystko jest w porządku, to nie ma co długo w szpitalu leżeć. Zdarzają się jednak przypadki, że dziecko i mama powinny zostać dłużej pod opieką fachowców, a wypycha się ich do domu.
Szpital ten jest bardzo oblegany. Przyczynia się do tego intensywna kampania reklamowa.
Żeby kogoś wypisali, to trzeba się zgodzić
Jak coś jest nie tak, to zawsze zgody można nie wyrazić.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 10:55   #436
brumek
Zakorzenienie

Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Inflancką trochę znam.
Miałam tam cesarkę.

Kiiedy leżałam tam po porodzie dwa lata tamu, z całej naszej 4-osobowej sali po 2 dobach (a konkretnie po 2,5) tylko mnie jedną wypisali. Pozostałych 3 kobiet nie, choć bardzo chciały wyjść. Dwóch, bo ich dzieci za dużo spadły z wagi, a trzeciej synek miał za wysoką trochę bilirubinę. Nie na tyle, żeby coś z tym robić, ale chcieli go jeszcz poobserwować. Więc chyba jednak aż tak na siłę nie wypisują
Stary 2013-09-25, 07:16   #437
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kiiedy leżałam tam po porodzie dwa lata tamu, z całej naszej 4-osobowej sali po 2 dobach (a konkretnie po 2,5) tylko mnie jedną wypisali. Pozostałych 3 kobiet nie, choć bardzo chciały wyjść. Dwóch, bo ich dzieci za dużo spadły z wagi, a trzeciej synek miał za wysoką trochę bilirubinę. Nie na tyle, żeby coś z tym robić, ale chcieli go jeszcz poobserwować. Więc chyba jednak aż tak na siłę nie wypisują
Jak nie trzeba łóżek zwolnić, to nie wypisują
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-08, 18:47   #438
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

W sierpniu 2013 urodziłam synka w Mikołowie (Centrum Zdrowia). Naczytałam się opinii w internecie o tym szpitalu i miałam niezłego stracha. Niepotrzebnie. Poród wspominam bardzo dobrze, położne WSPANIAŁE! (szczególnie położna Żaneta - super babka, niesamowicie mi pomogła i o mnie dbała). Warto mieć ze sobą plan porodu - przestrzegają go a to ważne. Porodówka bardzo ładna, wyremontowana. Można chodzić podczas I fazy porodu, zmieniać pozycje podczas II, do dyspozycji jest prysznic, piłki do skakania czy worki sake. Opieka po porodzie też dobra ale o wszystko trzeba pytać. Pielęgniarki od noworodków i od karmienia piersią raczej same od siebie niczego nie powiedzą ale za to chętnie odpowiadały na każde moje pytanie (to moje pierwsze dziecko), pokazywały co i jak robić. Nie było "fuczenia" czy zniecierpliwienia. Bardzo fajna Pani doktor pediatra - u synka podejrzewano zapalnie płuc, świetnie się nim zajęła a mnie o wszystkim informowała. Liczyłam na znieczulenie ZZO ale nie było akurat anestezjologa na zmianie więc rodziłam bez tego. Dało się przeżyć. Za to jedzenie okropne jak to w szpitalu
Za poród rodzinny nie trzeba było dopłacać. Mąż był ze mną cały czas, brał aktywny udział w porodzie - naprawdę polecam

Do szpitala nie trzeba zabierać z sobą ubranek dla maluszka bo przywożą codziennie świeże na przebranie. Fakt faktem ubranka są ogromne, nikt nie patrzy na rozmiary i dzieciak się w nich "topi" Jedynie na wyjście trzeba mieć coś swojego. Dla dziecka trzeba mieć pieluszki i chusteczki do pupy + jakiś kremik choć to nie jest wymóg (pierwszego dnia dostałam próbkę kremu więc mogłam go zużyć). Mama potrzebuje o wiele więcej art. higienicznych dla siebie - jak to po porodzie.

W każdym razie jestem pozytywnie zaskoczona tym szpitalem i z czystym sercem polecam.

Aha sale malutkie i kameralne z łazienką. Ja leżałam na dwuosobowej więc było super

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2013-10-08 o 18:48
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 07:01   #439
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
W sierpniu 2013 urodziłam synka w Mikołowie (Centrum Zdrowia). Naczytałam się opinii w internecie o tym szpitalu i miałam niezłego stracha. Niepotrzebnie. Poród wspominam bardzo dobrze, położne WSPANIAŁE! (szczególnie położna Żaneta - super babka, niesamowicie mi pomogła i o mnie dbała). Warto mieć ze sobą plan porodu - przestrzegają go a to ważne. Porodówka bardzo ładna, wyremontowana. Można chodzić podczas I fazy porodu, zmieniać pozycje podczas II, do dyspozycji jest prysznic, piłki do skakania czy worki sake. Opieka po porodzie też dobra ale o wszystko trzeba pytać. Pielęgniarki od noworodków i od karmienia piersią raczej same od siebie niczego nie powiedzą ale za to chętnie odpowiadały na każde moje pytanie (to moje pierwsze dziecko), pokazywały co i jak robić. Nie było "fuczenia" czy zniecierpliwienia. Bardzo fajna Pani doktor pediatra - u synka podejrzewano zapalnie płuc, świetnie się nim zajęła a mnie o wszystkim informowała. Liczyłam na znieczulenie ZZO ale nie było akurat anestezjologa na zmianie więc rodziłam bez tego. Dało się przeżyć. Za to jedzenie okropne jak to w szpitalu
Za poród rodzinny nie trzeba było dopłacać. Mąż był ze mną cały czas, brał aktywny udział w porodzie - naprawdę polecam

Do szpitala nie trzeba zabierać z sobą ubranek dla maluszka bo przywożą codziennie świeże na przebranie. Fakt faktem ubranka są ogromne, nikt nie patrzy na rozmiary i dzieciak się w nich "topi" Jedynie na wyjście trzeba mieć coś swojego. Dla dziecka trzeba mieć pieluszki i chusteczki do pupy + jakiś kremik choć to nie jest wymóg (pierwszego dnia dostałam próbkę kremu więc mogłam go zużyć). Mama potrzebuje o wiele więcej art. higienicznych dla siebie - jak to po porodzie.

W każdym razie jestem pozytywnie zaskoczona tym szpitalem i z czystym sercem polecam.

Aha sale malutkie i kameralne z łazienką. Ja leżałam na dwuosobowej więc było super
Witam Susanna Znam Cię z forum e-krawiectwa i podglądam od dawna Twojego bloga

Ja też nie miałam zzo, choć chciałam. Anastezjolog nie mógł się wkłuć. No i się zastanawiam, czy teraz będę mogła mieć. Fakt, że bez da się urodzić, ale jednak wolałabym choć chwile odpoczynku przed parciem, bo przy pierwszym porodzie na końcówkę już mi brakowało sił i męczyłam się długo, żeby urodzić.
(Katharine Hadley )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:19   #440
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Witam Susanna Znam Cię z forum e-krawiectwa i podglądam od dawna Twojego bloga
Jaaa ale fajnie Bardzo mi miło

Cytat:
Ja też nie miałam zzo, choć chciałam. Anastezjolog nie mógł się wkłuć. No i się zastanawiam, czy teraz będę mogła mieć. Fakt, że bez da się urodzić, ale jednak wolałabym choć chwile odpoczynku przed parciem, bo przy pierwszym porodzie na końcówkę już mi brakowało sił i męczyłam się długo, żeby urodzić.
Mi też pod koniec na partych brakowało sił :/ Oj bardzo, bardzo brakowało i tych partych miałam dużo zanim udało mi się wypchnąć Stasia. Gdyby było ZZO to napewno miałabym więcej sił.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 09:41   #441
persefona89898
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o Białystok, to zdecydowanie polecam klinikę Arciszewskich, szpital położniczy przy Warszawskiej też robi dobrą robotę. może ktoś jeszcze z Białegostoku się wypowie? )
persefona89898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 16:44   #442
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:

a na stronie jak byk:

A ja polecam szpital Bonifratrów w Katowicach. Komfort niczym na Łubinowej, do tego doskonała kadra (położne i lekarze), a jakby były jakieś komplikacje przy porodzie - nie trzeba nigdzie przewozić, bo sprzęt i profesjonalny personel jest na miejscu!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 08:56   #443
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
A ja polecam szpital Bonifratrów w Katowicach. Komfort niczym na Łubinowej, do tego doskonała kadra (położne i lekarze), a jakby były jakieś komplikacje przy porodzie - nie trzeba nigdzie przewozić, bo sprzęt i profesjonalny personel jest na miejscu!
No właśnie rozważam ten szpital, bo moja ginka tam pracuje i nie musiałabym zmieniać lekarza (w odróżnieniu do Lubinowej).
(Katharine Hadley )

Stary 2013-10-17, 14:57   #444
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
Przeczytaj moj pozniejszy post na tym watku

Pozdrawiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-10-19, 08:35   #445
Nalodi
Przyczajenie

Ja rodziłam w szpitalu im Żeromskiego w Krakowie, i bardzo polecam. Przemiłe położne, kompetentny personel, na prawdę pomocny przy pierwszych dniach z maluszkiem
Stary 2013-10-21, 06:55   #446
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie rozważam ten szpital, bo moja ginka tam pracuje i nie musiałabym zmieniać lekarza (w odróżnieniu do Lubinowej).
Myślę, że nie pożałujesz wybierając go. Poleciłam mojej koleżance, która dwa miesiące temu tam rodziła i była niesamowicie zaskoczona personelem, warunkami itp. a rodziła po raz drugi (tyle że pierwszy poród miała w CSK w Katowicach-Ligocie i tam nie było sielankowo...)
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-29, 18:44   #447
Budyniek
Rozeznanie

Mogę z czystym sumieniem polecić szpital MEDEOR w Łodzi.

Rodziłam tam w czerwcu przez cesarskie cięcie. Opieka jest rewelacyjna, jest doradca laktacyjny, uzyskamy każdą pomoc, której potrzebujemy. Personel jest miły albo BARDZO miły, warunki socjalne rewelacyjne.

możemy mieć warunki prywatnej kliniki w ramach refundacji nfz.

Wadą jest to, że nie przyjmują porodów trudnych, przedwczesnych, problemowych. placówka nie ma odpowiedniego statusu do zajmowania się takowymi, więc tylko donoszone przyszłe mamy przyjmuje.

Nasz poród zaczął się o 4-5 rano. bez najmniejszych kłopotów się nami zajęto, cały czas monitorowano mój stan do planowanej o 9.00 cesarki. nie zostałam ani na moment sama.

Współtwórca Kuleczki był obecny, przez właściciela i ordynatora zachęcany, żeby "obowiązkowo wziąć aparat, bo to jest magiczna chwila, nie można nie mieć zdjęcia pierwszego oddechu maluszka!". zaraz po urodzeniu był z malutką podczas mierzenia, ważenia i obmycia, a potem kazali mu kangurować skóra do skóry, gdy mnie zszywali, a zaraz po dojechaniu na salę pooperacyjną poradzili jak od razu przystawić do piersi.

Napewno jeśli kiedykolwiek znów będę chciała rodzić (tfu tfu), to właśnie tam!
Stary 2013-12-15, 16:04   #448
MAri6
Przyczajenie

Zakwalifikowałam się do porodu w Medeorze we wrześniu 2013, ciąża bez komplikacji. Niestety gdy akcja się zaczęła, wody już odchodziły a mnie dopadło przeziębienie, odmówiono mi przyjęcia i musiałam szybko szukać innego szpitala. O godz. 23 wyproszono mnie, nie było mowy aby tam rodzić z katarem. Lepiej więc od razu w takiej sytuacji darować sobie ten szpital, bo zaoszczędzi to nerwów i rozczarowania.

Edytowane przez MAri6
Czas edycji: 2013-12-15 o 16:06
MAri6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 21:19   #449
papuga_69
Zakorzenienie

We wrześniu 2013 urodziłam Synka w szpilatu Narutowicza w Krakowie. Warunki super! Sale porodowe wyposażone w łazienki z wanną/prysznicem, piłki, worki sako, w jednej sali jest koło porodowe Roma które świetnie sprawdziło się przy bólach krzyżowych! Można również poprosić o Tens. Położne i pielęgniarki w większości pomocne, jednak można trafić na ewenement
Jedyne uwagi mogę kierować do anestezjolog która dwukrotnie próbowała wykonać mi zzo zadając mi przy tym wielki ból. Znieczulenie zostało źle wykonane co doprowadziło do spadku tętna dziecka i cc.

Następne dziecko również chciałabym urodzić w tym szpitalu.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 13:19   #450
oleniaszek
BAN stały

która z was może mi polecić placówki w Białymstoku?
oleniaszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości