![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja rodziłam na Karowej (2011 r). Wybrałam ten szpital ze względu na charakter mojej ciąży (bliźniacza) oraz chodziłam tam do ginekologa przy przychodni przyszpitalnej (pani dr prowadziła wyłącznie ciąże mnogie). Uczucia mam mieszane. Jak leżałam na patologii ciąży - byłam zachwycona opieką, zainteresowaniem pacjentem itp. Z kolei sam poród i oddział gin - poł nie za fajne mam wspomnienia. Już na samym początku na izbie przyjęć, poślizgnęłam się schodząc z fotela gin (na kałuży wody) i oczywiście ze to moja wina, bo nie uważam ![]() Sam poród trwał mega dłuuuugo - 28 h (9 cm i nie chciało pójść dalej). W między czasie wiele lekarzy się przewinęło (sala do porodu rodzinnego, 1 łazienka na 2 pokoje). Nikt nic nie mówił co się dzieje, zaglądali co 40 min i badali. Za znieczulenie nie płaciłam (ale ze wskazań med., ze względu na długi poród). Zakończyło się cesarką. Synuś, który był pierwszy do wyjścia, miał zniekształconą główkę (spuchniętą od kanału rodnego i podejrzenie wodogłowia). Ile mnie to nerwów kosztowało, to tylko ja to wiem. Dzieci dostałam, jak się trochę przespałam. Leżałam na sali pooperacyjnej, tam nie ma wstępu dla rodziny. Jak mąż z korytarza usłyszał jak maluchy płaczą, wszedł i zwyczajnie przewinął dziecko. Miał mega czerwony tyłeczek!!! Już sporo czasu minęło i inaczej się na to patrzy. Mam jedynie żal, że wcześniej nie podjęto decyzji o cesarce.
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najwa zniejsze ze z synkiem wszystko ok! ale uwazam ze zdecydowanie za długo Cie przetrzymali |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Ja już wcześnej pisałam jeśli chodzi o stolice -polecam Madalińskiego!!!
W ciąży odwiedziłam kilka szpitali w Warszawie, ale nigdzie się mną tak nie zajmowano jak na Madalińskiego. ZZO za darmo, sale fajne, i co bardzo ważne pielęgniarki noworodkowe baaardzo pomagają w opiece. Na 4 dni pobytu w szpitalu nie spotkałam ani jednej niemiłej osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na stronie jak byk: Cytat:
![]() zastanawiam sie tylko nad opcją opłacenia położnej i pobytu na sali o podwyższonym standardzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma ktoś wiecej informacji na temat Katowic Łubinowej???
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2013-06-30 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi się do lekarza Który tam pracuje poród oraz pobyt jest bezpłatny....
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
trochę się to kłoci z tym co piszą :/
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
ale piszą"zapewniamy prowadzenie ciąży..."i pewnie pod tym kryje się konieczność prywatnych wizyt aby tam urodzić. co ie znaczy, że niektórzy nie przyjmują również w państwowych gabinetach,szkoda, że zachowują się wtedy całkiem inaczej.
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Ja też rodziłam na Łubinowej (w 2010r.) i jestem zachwycona. Nic nie płaciłam (oprócz prywatnych wizyt u lekarza, który tam pracuje). Poród był taki, jaki być powinien - nikt nade mną przesadnie nie skakał, ale też nie olewano mnie, proponowano różne sposoby na zmniejszenie bólu.
A teraz czeka mnie kolejny poród i się zastanawiam czy od 2010 roku nic się nie zmieniło. Łubinowa ma 1 wadę - nie mają oddziału dla noworodków z problemami. W takim wypadku jedzie się na Ligotę, ale wiadomo - czas w razie komplikacji jest na wagę złota... No i się zastanawiam czy nie mamy w okolicy jakiegoś innego szpitala, w którym można rodzić w godziwych warunkach. W sumie to na znieczuleniu mi nie zależy, bo i tak nie mogę go mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...id=121&page=52
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Odp: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!
Ja bardzo polecam szpital na Inflanckiej! Warunki świetne, personel miły, pomocny i fachowy. Trafiłam na super polozna na porodowce
![]() Jedynie co, to trzeba powiedzieć, jak się czegos nie wie/nie umie i prosić o pomoc, ale zawsze się ja otrzyma ![]() Nawet jedzenie muszę pochwalić ![]()
![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Inflancką trochę znam.
Miałam tam cesarkę. Siostra leżała tam na patologii, rodziła 2x SN i trafiła tam po poronieniu. I powiem tak. Jak wszystko jest OK, to Inflancka, jest dobra, jak każdy szpital. Za to jeśli zdarzy się coś niestandardowego, to niestety, ale sobie nie radzą. Na bardzo duży minus zaliczyłabym ekspresowe wypisywanie pacjentek związane z tym, że szpital nie odsyła rodzących. Jest przykaz, ze danego dnia trzeba zwolnić ileś tam łóżek i wypisuje się pacjentki jak leci. Wiadomo, jak wszystko jest w porządku, to nie ma co długo w szpitalu leżeć. Zdarzają się jednak przypadki, że dziecko i mama powinny zostać dłużej pod opieką fachowców, a wypycha się ich do domu. Szpital ten jest bardzo oblegany. Przyczynia się do tego intensywna kampania reklamowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak coś jest nie tak, to zawsze zgody można nie wyrazić.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Przyjazny szpital- tam warto rodzić!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
W sierpniu 2013 urodziłam synka w Mikołowie (Centrum Zdrowia). Naczytałam się opinii w internecie o tym szpitalu i miałam niezłego stracha. Niepotrzebnie. Poród wspominam bardzo dobrze, położne WSPANIAŁE! (szczególnie położna Żaneta - super babka, niesamowicie mi pomogła i o mnie dbała). Warto mieć ze sobą plan porodu - przestrzegają go a to ważne. Porodówka bardzo ładna, wyremontowana. Można chodzić podczas I fazy porodu, zmieniać pozycje podczas II, do dyspozycji jest prysznic, piłki do skakania czy worki sake. Opieka po porodzie też dobra ale o wszystko trzeba pytać. Pielęgniarki od noworodków i od karmienia piersią raczej same od siebie niczego nie powiedzą ale za to chętnie odpowiadały na każde moje pytanie (to moje pierwsze dziecko), pokazywały co i jak robić. Nie było "fuczenia" czy zniecierpliwienia. Bardzo fajna Pani doktor pediatra - u synka podejrzewano zapalnie płuc, świetnie się nim zajęła a mnie o wszystkim informowała. Liczyłam na znieczulenie ZZO ale nie było akurat anestezjologa na zmianie więc rodziłam bez tego. Dało się przeżyć. Za to jedzenie okropne
![]() ![]() Za poród rodzinny nie trzeba było dopłacać. Mąż był ze mną cały czas, brał aktywny udział w porodzie - naprawdę polecam ![]() Do szpitala nie trzeba zabierać z sobą ubranek dla maluszka bo przywożą codziennie świeże na przebranie. Fakt faktem ubranka są ogromne, nikt nie patrzy na rozmiary i dzieciak się w nich "topi" ![]() W każdym razie jestem pozytywnie zaskoczona tym szpitalem i z czystym sercem polecam. Aha sale malutkie i kameralne z łazienką. Ja leżałam na dwuosobowej więc było super ![]() Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2013-10-08 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie miałam zzo, choć chciałam. Anastezjolog nie mógł się wkłuć. No i się zastanawiam, czy teraz będę mogła mieć. Fakt, że bez da się urodzić, ale jednak wolałabym choć chwile odpoczynku przed parciem, bo przy pierwszym porodzie na końcówkę już mi brakowało sił i męczyłam się długo, żeby urodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o Białystok, to zdecydowanie polecam klinikę Arciszewskich, szpital położniczy przy Warszawskiej też robi dobrą robotę. może ktoś jeszcze z Białegostoku się wypowie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
A ja polecam szpital Bonifratrów w Katowicach. Komfort niczym na Łubinowej, do tego doskonała kadra (położne i lekarze), a jakby były jakieś komplikacje przy porodzie - nie trzeba nigdzie przewozić, bo sprzęt i profesjonalny personel jest na miejscu!
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie rozważam ten szpital, bo moja ginka tam pracuje i nie musiałabym zmieniać lekarza (w odróżnieniu do Lubinowej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Ja rodziłam w szpitalu im Żeromskiego w Krakowie, i bardzo polecam. Przemiłe położne, kompetentny personel, na prawdę pomocny przy pierwszych dniach z maluszkiem
![]()
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Myślę, że nie pożałujesz wybierając go. Poleciłam mojej koleżance, która dwa miesiące temu tam rodziła i była niesamowicie zaskoczona personelem, warunkami itp. a rodziła po raz drugi (tyle że pierwszy poród miała w CSK w Katowicach-Ligocie i tam nie było sielankowo...)
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Mogę z czystym sumieniem polecić szpital MEDEOR w Łodzi.
Rodziłam tam w czerwcu przez cesarskie cięcie. Opieka jest rewelacyjna, jest doradca laktacyjny, uzyskamy każdą pomoc, której potrzebujemy. Personel jest miły albo BARDZO miły, warunki socjalne rewelacyjne. możemy mieć warunki prywatnej kliniki w ramach refundacji nfz. Wadą jest to, że nie przyjmują porodów trudnych, przedwczesnych, problemowych. placówka nie ma odpowiedniego statusu do zajmowania się takowymi, więc tylko donoszone przyszłe mamy przyjmuje. Nasz poród zaczął się o 4-5 rano. bez najmniejszych kłopotów się nami zajęto, cały czas monitorowano mój stan do planowanej o 9.00 cesarki. nie zostałam ani na moment sama. Współtwórca Kuleczki był obecny, przez właściciela i ordynatora zachęcany, żeby "obowiązkowo wziąć aparat, bo to jest magiczna chwila, nie można nie mieć zdjęcia pierwszego oddechu maluszka!". zaraz po urodzeniu był z malutką podczas mierzenia, ważenia i obmycia, a potem kazali mu kangurować skóra do skóry, gdy mnie zszywali, a zaraz po dojechaniu na salę pooperacyjną poradzili jak od razu przystawić do piersi. Napewno jeśli kiedykolwiek znów będę chciała rodzić (tfu tfu), to właśnie tam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
Zakwalifikowałam się do porodu w Medeorze we wrześniu 2013, ciąża bez komplikacji. Niestety gdy akcja się zaczęła, wody już odchodziły a mnie dopadło przeziębienie, odmówiono mi przyjęcia i musiałam szybko szukać innego szpitala. O godz. 23 wyproszono mnie, nie było mowy aby tam rodzić z katarem. Lepiej więc od razu w takiej sytuacji darować sobie ten szpital, bo zaoszczędzi to nerwów i rozczarowania.
Edytowane przez MAri6 Czas edycji: 2013-12-15 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
We wrześniu 2013 urodziłam Synka w szpilatu Narutowicza w Krakowie. Warunki super! Sale porodowe wyposażone w łazienki z wanną/prysznicem, piłki, worki sako, w jednej sali jest koło porodowe Roma które świetnie sprawdziło się przy bólach krzyżowych! Można również poprosić o Tens. Położne i pielęgniarki w większości pomocne, jednak można trafić na ewenement
![]() Jedyne uwagi mogę kierować do anestezjolog która dwukrotnie próbowała wykonać mi zzo zadając mi przy tym wielki ból. Znieczulenie zostało źle wykonane co doprowadziło do spadku tętna dziecka i cc. Następne dziecko również chciałabym urodzić w tym szpitalu.
![]() |
![]() |
#450 |
BAN stały
|
która z was może mi polecić placówki w Białymstoku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.