![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pryzmy Givenchy
Dziekuje Wam
![]() Odcien skory mam rozowy, zero zolci. W Sephorze jestem od czasu do czasu, probki rozne dostaje ale o odsypce sypanca to nie pomyslalam, dzieki za pomysl, nie sadzilam ze sypkie tez daja. Z podkladami to sie juz nawet nie bawie. Jak raz probowano mi tam dobrac jakis najjasniejszy odcien mazidla do twarzy to po godzinie zrezygnowana konsultantka przyniosla mi biala baze pod makijaz ![]() Najgorzej tylko, ze u mnie nie ma Givenchy, la Prairie, Kanebo i Shiseido chyba tez nie. Same Diory i Chanele. Na szczescie Clinique i Estee sa. Trzeba potestowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale można się pomiziać samodzielnie - własnym pędzlem, lub skorzystać z pomocy konsultantki i jej narzędzi przy mizianiu - odradzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne podkłady ma Sisley nr 00, cholernie drogie, ale wg mnie najlepsze na rynku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Vril znalazlam aukcje pudru Lancome => http://www.allegro.pl/item155127066_...nce_nr_05.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Contax dziekuje
![]() Nawet znam sprzedajacego. Ale ten puder na moim monitorze wyglada na ciemny i to bardzo jak dla mnie. Na KWC ma entuzjastyczne opinie, chociaz tylko trzy. Pomysle ale na pewno nie ten kolor. Tylko mi nie mow, ze to najjasniejszy? Wiecie, myslalam, ze mi szybciej pojdzie. W koncu szukam pudru, ktory "nic nie robi", czyli takie "fiubzdziu" powinno wszedzie odlogiem lezec i baty zbierac, a sie okazuje, ze chce gwiazdki z nieba ![]() Dzieki za pamiec, kochane jestescie wszystkie ![]() Tyle sie mowi, ze Wizaz wyciaga nam pieniadze z portfela ale dla mnie wizyty tutaj od zeszlego roku ustrzegaja mnie przed "zlymi" zakupami. To tez jakas oszczednosc, nie wydawac na buble, ktore leza w szafce i kluja w oczy bezuzytecznoscia. Osobiscie, w realu mozna spytac rodzine i znajomych o jakis konkretny produkt i sie poradzic, nie mniej jednak, to jest jakies wezsze grono, a tu mam mozliwosc "pogadania" z setkami ludzi. To jest dopiero obiektywna ocena ![]() Poddalam sie. Przejrzalam ponownie KWC, folder ze swoja "wishlist" i macie racje - bezdrobinkowego cudu nie znajde. Postanowilam, ze jak jednak sypki, to niech juz beda te szlabaniaste pryzmy SD. Sama nazwa juz wskazuje, ze pewnie drobinek bedzie tam od groma i troche ale jednak jak na nie patrze to najbardziej do mnie przemawiaja. Zadnych SW nie chce, skoro one tam zamiast szampana maja zolc. Tylko gdzie ja je znajde??? za jakies pare miesiecy pewnie jednak sie pojawia tu i tam ale na teraz, to jest ciezko wybitnie jak sie nie ma dojscia za granice. Ehh... A tak naprawde to tylko ich mi brakuje jeszcze plus jedna rzecz. Tak sobie mysle, co ja potem bede na Wizazu ogladac? Twardo sie chce trzymac zeby juz do kufra nie dokladac, bo co chcialam to prawie jest, ale pewnie w ciagu roku kazda firma bedzie wystawiac limitowanki od metra i znow mnie na cos zatchnie ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2007-01-05 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Vril my pudernice musimy trzymać się razem.
![]() Jakiś czas temu też szukałam zwykłego pudru sypkiego, po przejrzeniu KWC, MUA i francuskiego odpowiednika Wizażu miałam taki mętlik w głowie, że hej. No i w końcu kupiłam puder Shiseido i tak jak pisałam powyżej byłam z niego zadowolona, nawet bardzo bo zużyłam go do końca, co mi się rzadko zdarza. Poza tym recenzje też trzeba czytać ostrożnie, znam osoby które po użyciu jedno, czy dwukrotnym pieją bez większego zastanowienia na temat jakiegoś kosmetyku. Czym więcej recenzji tym lepiej, bo można sobie mniej więcej zdanie wyrobić i coś wybrać. Pryzmy pewnie niebawem pojawią się na allegro, tylko nie ma co liczyć na przystępne ceny, szczególnie tych kolorów niedostępnych u nas. Warto też poczekać do wiosny, bo będzie znowu zatrzęsienie nowych limitowanek. Firmy selektywne od kilku lat prześcigają się w nowościach i jest w czym wybierać, nawet u nas. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Otoz to, masz racje z tymi recenzjami. Ja jak dotad wystawilam tylko kilka i to po wielokrotnych zuzyciach wielu opakowan (poza jednym kremem, bo to byla kuracja jednotubkowa). Sama wiem jakie to dla mnie wazne, taka obiektywna ocena, dlatego nie robie siana innym.
SD znalazlam znow na ebay ale nie chce stad brac. http://cgi.ebay.com/Givenchy-PRISME-...QQcmdZViewItem Ja sobie pamietam o tym Shiseido, tylko musze go gdzies na zywca zobaczyc. Zanim zdybie te pryzmy to moze faktycznie cos innego dorwe predzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Pewie, że rzetelna recenzja jest bardzo ważna, nie wszystkich stać na kupowanie iluś tam kosmetyków i próbowanie.
Wiesz co niebawę mam zamiar iść do perfumerii na zwiad fluidowy, to zerkę jeszcze na najjaśniejszy Shiseido, może uda mi się wyrwać próbkę to Ci ją poślę. Jak oczywiście chcesz. ![]() Fajne te pryzmy na ebayu, na całe szczęście nie mam możliwości kupowania u nich. Jak na razie ![]() A robiłaś rozeznanie wśród średniopółkowców, np. Lumene, IsaDora mają całkiem fajne pudry sypkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
SD znalazlam znow na ebay ale nie chce stad brac.
http://cgi.ebay.com/Givenchy-PRISME-...QQcmdZViewItem Vril, pryzmy SD to prawie sam brokat. Ja również miałam na nie ogromną ochotę, ale jak je przetestowałam to chęć zakupu zupełnie mi odeszła. One mają w sobie mnóstwo brokatu i moim zdaniem nadają się tylko na sylwestra. Myślę, iż byłabyś najbardziej zadowolona sprawiając sobie pryzmy pastelowe. One są naprawdę przepiękne, też rozświetlają, ale drobinki zawarte w nich są bardzo delikatne, prawie niewidoczne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Majolka trochę Cię pomęczę, dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzisz ![]() To bardzo pożyteczna informacja dla nas biedulek, które nie mają dostępu do testerów w PL. Dzięki ![]() Ja za brokatowe podziękuję. ![]() Co do pastelowych się zgadzam, dorbinki subtelne, zdecydowanie mniej widoczne niż w meteorkach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Contax kochana jestes
![]() ![]() Do Lumene mam uraz po pielegnacji i tym strasznym tuszu Star Effect. Z Isadory ogladalam tylko cienie. Kiedys sie zastanawialam na Transem L'Oreala ale po opisach, ze jest zolty i ciemny dalam sobie spokoj. Majolka z nieba wizazowego spadlas. Po takim opisie to juz mi caly zapal sklesl. Skoro az tak brokatowy to bede omijac szerokim lukiem. Jednak nazwa zobowiazuje w nim - szlaban. A drugich pasteli nie chce. Chyba, ze kupie nastepne opakowanie i je zmiele - to bylby ideal wtedy. Ale i potworna profanacja. Contax, to popatrz mi koniecznie na to Shiseido prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Vril nie ma sprawy jak będę go miała to stuknę do Ciebie PW.
![]() No to widzę, że miałam szczęście, bo nie zaznajomiłam się z kosmetykami pielęgnacyjnymi Lumene. Zresztą z dobrem pielęgnacji Ale wracajac do tematu, Lumene ma bardzo jasne pudry, mam nawet kompakt pudrowy Lumene chyba 2, a 1 jest prawie biała. Isadory mam fluid w piance też jest fajny, efekt końcowy podobny jest do fluidu w piance Diora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam bzika na punkcie kolorówki Givenchy. ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do niedawna nie byłam ich entuzjastką, na tapecie były inne firmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
I wlasnie o to chodzi! Dlatego nie chce sypkiej pastelowej czworki. Ja chce swoje Prismissime w wersji sypkiej. To wlasnie tego tak szukam. Dokladnie tego samego (efektu) tylko w luznym stanie skupienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogromnie mi się marzą prismissime. Gdzie dopadłaś te pastelki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Vril dopiero teraz doczytałam, że Twoje Prismissime Pastel Bloom to prasowaniec,a wcześniej wydawało mi się że to cienie. Coś musisz mnie dokształcić w temacie koklorówki Givenchy. Jak możesz to daj mi namiar na nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Contax, bo z zalozenia to niby jest i puder i cienie w jednym (Prismissime 9 Colors Face & Eye Powder - # 32 Pastel Bloom) ale do oczu to one sie nic, a nic nie nadaja. Kolor jest zbyt transparentny i delikatny zeby cokolwiek bylo wiadac. To tak jakbys pudrowala sobie powieke i nic wiecej. Moze Skin Fusion i Harmonie Sunset lepiej sie spisuja w tym temacie, ale o ile pamietam to Tanzanit rowniez pisala, ze Skin Fusion wlasnie, jako cienie tez nie bardzo. Nazwa nazwa i bajki producenta swoja droga - te konkretne pastele to tylko i wylacznie puder. Ale za to jaki ideal
![]() ![]() Namiary dam Ci na PW. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Vril super, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Vril, ja też poproszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Vril - serdeczne dzięki
![]() Sprzedająca chyba będzie lekko zaskoczona taką ilością zamówień na jeden kosmetyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, PW polecialy.
Oby sie udalo zamowic. Ja ja co i rusz o cos gnebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam ochote popytać ją o sypkie pryzmy i może o te pryzmy, które Ty masz - tutaj nie jestem na 100% pewna, bo miałam wczesniej White Chic i to był kompletny niewypał, za delikatne dla mnie. Widziałam tez inne kolory Prismissime - może coś z tego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O sypkie juz pytalam ta sprzedajaca, niestety w najblizszym czasie niet ale ma je na uwadze. Nie smiejcie sie. Przeczytalam ten watek od poczatku i znow mnie choroba dopadla. Na paletke do brwi znow i te Skin Fusion wlasnie. Tanzanit, jezeli zagladasz to prosze opisz Twoje wrazenia z tej paletki. Pisalas, ze masz blada cere i one swietnie u Ciebie pasuja. Nakladasz je na cala twarz czy tylko jako roz, czy cos podobnego? I czy one nie sa lekko polyskujace przypadkiem? Ta przekatna tak wyglada jakby byla perlowa. Z gory dziekuje. Aha - widzial ktos paletke do brwi na zywca? Givenchy oczywiscie. Edytowane przez vril Czas edycji: 2007-01-05 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego tak sie nad nimi zastanwiam, te Skin Fusion tez sa ładne. Na początek zapytam ją oczywiście o meteoryty ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.