Mamy majowe cz. VI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-01, 18:59   #421
marta6704
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
ja siedziałam na środku i się trochę rozglądałam, ale też Ciebie nie wypatrzyłam, generalnie było dużo osób a zwłaszcza kobiet w ciąży kto wie, pewnie gdzieś tam w kolejce do toalety byłyśmy blisko dzięki za gratki, fajnie coś wygrać, nawet z Jelpa bym się cieszyła

Dwór Oliwski piękny, cała okolica urokliwa , też byłam pierwszy raz. Nawet widok z toalety był piękny, na strumyk
Tak było sporo osób, ale sama organizacja w porównaniu z warsztatami Mamo to ja na dużo większy plus

A w toalecie różowo-srebrny fotel i mini toaletki

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Milutku gratuluję, super nagroda Wpuszczają na te warsztaty z tatusiami? Bo ja mam bilet na za tydzień, ale sama nie pojadę.
Wpuszczają, ale musi mieć bilet
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:00   #422
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Milutku gratuluję, super nagroda Wpuszczają na te warsztaty z tatusiami? Bo ja mam bilet na za tydzień, ale sama nie pojadę.
dziękuję

niestety nie wiem jak to jest z tym wpuszczaniem... dla siebie zarezerwowałam bilet, a potem tydzień przed warsztatami napisali smsa że zachęcają do zapraszania osób towarzyszących, znajomych itd. Więc chciałam zarejestrować męża, ale bilety kosztowały 14 zł. Nie jest to szalona kwota, ale wg mnie 1 os tow powinna też wchodzić bezpłatnie, dlatego spytałam na fejsie czy przewidują darmowe wejścia dla os tow, jakaś miła pani odpisała mi, że sobie zapisała że będę z mężem i że mamy darmowe wejścia. Było jeszcze kilka wolnych miejsc więc na "chłopski rozum" powinni wpuszczać za darmo w takich przypadkach.
Stary 2017-04-01, 19:01   #423
kingaluna
Rozeznanie

MamaSmerfuni, mojej koleżance coś się pomyliło odnośnie tej herbatki i tak mi się biedna żaliła. Nic jej nie mówiłam, bo nie chciałam jej odbierać nadziei

Ja dzisiaj wizytowałam. Szyja mi się skróciła o 1cm. Ma teraz 2.8mm i lekarz mnie straszy, że jak dojdzie do 2.5mm to mam się położyć na oddział. Nigdzie nie idę! :/ Kontrola za 2 tyg. Dostałam magnez i luteine dowcipnie. Moja mała ma już 2 kg (33tc). Planowany termin cc na 15 maja

Na pocieszenie kupiłam sobie sandałki na słupku. Troche przyciasnawe na moich niedźwiedzich stopach, ale po urodzeniu muszę się w nie zmieścić! Obrabowałam Roska i jestem szczęśliwa.

Byłam niedawno z kuzynką w aptece. Wchodzimy i chyba z 15 osób przed nami. Myślę sobie o na pewno nie będę tyle stała! Przeczytałam na tablicy, że kobiety w ciąży idą bez kolejki. Rozpięłam kurtkę i wkroczyłam do akcji. Zwolniło się jedno okienko, kupujemy co trzeba, a z tyłu słyszę, że jestem niewychowana, dopiero weszłam i już się ryję bez kolejki. Nawet się nie odwróciłam, zapłaciłam i wyszłam. Ludzie to prawdziwe buraki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:02   #424
bunnybe
Zadomowienie

Milutku gratulacje, mialas farta

Marta ja tez uwielbiam te pierogi, dawno nie jadlam bo chatka babuni do której chodzilismy na nie sie zamknęła a teraz otworzyli to nowe miejsce i tu maja jeszcze lepsze i czeka sie o polowe krocej mimo ze ciezko sie zalapac na stolik

A teraz jemy sobie na kolacje piętrusowe kolorowe kanapki ze wszystkim -w biedronie pomidory malinowe po 16zl za kg ale wzielam jednego no i to jest juz ten smak
Stary 2017-04-01, 19:02   #425
happiness__
Rozeznanie

Milutek, ale super warsztaty! Też bym bardzo chciała posłuchać Pawła Zawitkowskiego na żywo, strasznie go lubię i widać, że ma bardzo dużą wiedzę. Chyba kupię tę książkę z płytą i jaka super nagroda! A powiedz mi, ten otulaczek ma "dostęp" do pupy dziecka? Czy trzeba cały odwinąć, żeby przebrać dziecko?

Camomilles, mam tak samo moje byłe sukienki robią głównie za tuniki, jedynie te, ktore były kiedyś oversize teraz są obcisłe i mogą dalej pełnić rolę sukienek

Edytowane przez happiness__
Czas edycji: 2017-04-01 o 19:05
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:06   #426
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Hej

u nas też piękna pogoda

a ja cała rozemocjonowana bo byliśmy na warsztatach "Mama wie" i było super! najpierw swoją chwilę miała położna, potem wykład Pawła Zawitkowskiego, potem coś o komórkach macierzystych, następnie ratownik medyczny i pierwsza pomoc dla dziecka, na koniec produkty cybex. Na szczęście reklam/wykładów sponsorowanych nie było dużo, nie dłużyly się.

Jestem zaczarowana panem Pawłem, zawsze lubiłam oglądać jego porady w telewizji, a na żywo to było naprawdę bardzo ciekawe. całości dopełniały fajne żarty i anegdotki, uśmieliśmy się z mężem. I o ile mam już jedno dziecko i myślałam że wiem już prawie wszystko to kilka rzeczy które pan Paweł pokazywał/radził były dla mnie odkryciem, np. wkładanie dziecka do wanienki nie na plecki a na brzuszek, naprawdę dzieci cudownie reagują wtedy na wodę. Oboje z mężem byliśmy pod wrażeniem jego wiedzy i wyczucia i kupiliśmy jego książkę z płytką CD "Mamo, tato, co Ty na to" na pierwszy rzut oka świetny poradnik!

Podobał mi się też mały pokaz pierwszej pomocy, bardzo przystojny pan ratownik medyczny pokazywał bezpieczne nowe sposoby w razie zakrztuszenia dziecka bądź zatrzymania akcji serca. Odwracanie nogami do góry dziecka w razie zakrztuszenia przeszło już do lamusa.

Na koniec losowanie nagród, nagród było około 20, gryziaki, maskotki chicco, zestaw kosmetyków Sylveco, proszki do prania Jelp, 2 poduszki do karmienia, chicco misio z lampką. Osób było ponad 100, i wyobraźcie sobie że miałam tego fuksa i mnie wylosowali i otrzymałam jedną z lepszych nagród czyli otulaczek, o ten:
http://medbestshop.eu/sklep/otulacz-noworodek-niemowle/

Bardzo się cieszę że udało się coś wygrać, ale tak czułam bo miałam nr 77
Gratuluję!! A ja pierwsze słyszę o jakimś Pawle.. Na jakim ja świecie żyje. 😜 zaraz będę szukać w Google.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
My chcemy dwójkę ( znaczy ja chcę, ale tż się zgodził ). Ale drugie za jakieś 4-5 lat.

Gratulację

Współczuję i jednocześnie nie rozumiem tej znieczulicy i ludzi i kasjerki

Uwielbiam takie pierogi !! Najlepsze jadłam w Toruniu, ale nasze w Gdańskim Mandu im dorównują
Aż się głodna zrobiłam.

Byłyśmy na tych samych warsztatach i nie poznałam Cię
A musiałam się przyjrzeć bo siedziałam w pierwszym rzędzie więc widziałam każdego kto odbierał nagrody ( swoją drogą gratuluję)

Też jestem zachwycona wykładem Pawła i ogólnie poziomem warsztatów plus pierwszy raz byłam w Hotelu Oliwskim i jak tam ślicznie

No właśnie tak jak nasz Milutek ranek spędziłam na fajnych warsztatach, a popołudniu byliśmy z tż nad morzem, mrożona kawa, lody no żyć nie umierać

A najlepsze, że jak wróciłam do domu z warsztatów to zastałam umyte okna ( co prawda nie idealnie) i wymyty na błysk balkon
Jestem dumna z tego mojego tż-ta
Mrożona kawa.. 😍😍 ale bym wypiła, nie zostało Ci troszkę? 😀😁😁

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:07   #427
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Wpuszczają, ale musi mieć bilet
Cytat:
dziękuję

niestety nie wiem jak to jest z tym wpuszczaniem... dla siebie zarezerwowałam bilet, a potem tydzień przed warsztatami napisali smsa że zachęcają do zapraszania osób towarzyszących, znajomych itd. Więc chciałam zarejestrować męża, ale bilety kosztowały 14 zł. Nie jest to szalona kwota, ale wg mnie 1 os tow powinna też wchodzić bezpłatnie, dlatego spytałam na fejsie czy przewidują darmowe wejścia dla os tow, jakaś miła pani odpisała mi, że sobie zapisała że będę z mężem i że mamy darmowe wejścia. Było jeszcze kilka wolnych miejsc więc na "chłopski rozum" powinni wpuszczać za darmo w takich przypadkach.
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Też napiszę, może się uda. A jeśli nie to kupimy ten bilet, tż nie był ze mną na szkole rodzenia, a chciałabym, żeby usłyszał od kompetentnych osób chociaż trochę jak się zajmować maleństwem
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:09   #428
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Napisałam do boku biedronki ale znając życie i tak to oleja. Ale w najbliższym czasie nie mam w planie tam iść, jest to jedyna sieciówka w której spotykam sie z takim chamstwem. A nie miałam głowy wołać kierownika bo pies był na zewnątrz i bardziej myślałam czy nadal tam jest.
A Tz przeprosił za okna i umyje te framugi cifem, jutro dam mu spokój ale innego dnia
Szkoda, ze tylko weekend ma byc taki ładny w tygodniu juz ma byc chłodniej i deszcz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super! Pewnie na paragonie jest gdzieś numer kasjerki.. Może się jej oberwie!

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
MamaSmerfuni, mojej koleżance coś się pomyliło odnośnie tej herbatki i tak mi się biedna żaliła. Nic jej nie mówiłam, bo nie chciałam jej odbierać nadziei

Ja dzisiaj wizytowałam. Szyja mi się skróciła o 1cm. Ma teraz 2.8mm i lekarz mnie straszy, że jak dojdzie do 2.5mm to mam się położyć na oddział. Nigdzie nie idę! :/ Kontrola za 2 tyg. Dostałam magnez i luteine dowcipnie. Moja mała ma już 2 kg (33tc). Planowany termin cc na 15 maja

Na pocieszenie kupiłam sobie sandałki na słupku. Troche przyciasnawe na moich niedźwiedzich stopach, ale po urodzeniu muszę się w nie zmieścić! Obrabowałam Roska i jestem szczęśliwa.

Byłam niedawno z kuzynką w aptece. Wchodzimy i chyba z 15 osób przed nami. Myślę sobie o na pewno nie będę tyle stała! Przeczytałam na tablicy, że kobiety w ciąży idą bez kolejki. Rozpięłam kurtkę i wkroczyłam do akcji. Zwolniło się jedno okienko, kupujemy co trzeba, a z tyłu słyszę, że jestem niewychowana, dopiero weszłam i już się ryję bez kolejki. Nawet się nie odwróciłam, zapłaciłam i wyszłam. Ludzie to prawdziwe buraki.

Kochana! Też uciekałam przed szpitalem, ale gdybym wcześniej wiedziała, że mi pomogą, to bym się położyła nawet od 1 miesiąca ciąży.. 😘 jeśli będzie potrzeba to dla Maleństwa! Dla jego bezpieczeństwa 😘

Stary 2017-04-01, 19:11   #429
bunnybe
Zadomowienie

Camomile ale brzuch jak na bliźniaki
Stary 2017-04-01, 19:11   #430
gornek
Zakorzenienie

Odpisali z boku.
Szanowna Pani

W imieniu firmy Jeronimo Martins Polska S.A. pragniemy podziękować za kontakt z
Biurem Obsługi Klienta sieci sklepów Biedronka.
W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, iż obecnie nie ma w Polsce
obowiązujących przepisów dotyczących zakupów poza kolejnością przez kobiety w
ciąży, osoby z dzieckiem na ręku do lat trzech, osoby niepełnosprawne oraz
osoby starsze.
W celu zapewnienia efektywnej obsługi klientów i zmniejszenia czasu oczekiwania
naszych klientów w kolejce, staramy się możliwie sprawnie prowadzić obsługę
kasową, uruchamiamy wszystkie dostępne kasy w celu zmniejszenia czasu
oczekiwania naszych klientów w kolejce. Jednak z uwagi na niewielką
powierzchnię naszych sklepów, a co za tym idzie – ograniczoną liczbę kas, nie
mamy możliwości utworzenia „kas pierwszeństwa”.
Tym niemniej, kwestię zgłoszoną przekażemy zespołowi, który opracowuje
procedury operacyjne, z prośbą o rozpatrzenie możliwości utworzenia takich kas
w tych sklepach sieci, gdzie lokalizacja i powierzchnia mogą na to pozwolić.
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za zgłoszenie tej sprawy do Biura Obsługi
Klienta.

Czyli nic z tym nie zrobią super podejście.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:17   #431
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Milutku gratulacje, mialas farta

A teraz jemy sobie na kolacje piętrusowe kolorowe kanapki ze wszystkim -w biedronie pomidory malinowe po 16zl za kg ale wzielam jednego no i to jest juz ten smak
dzięki, 7 to moja szczęśliwa liczba, brałam ślub 7.7.7 r. więc jak zobaczyłam nr 77 to byłam pewna że coś musi być na rzeczy

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Milutek, ale super warsztaty! Też bym bardzo chciała posłuchać Pawła Zawitkowskiego na żywo, strasznie go lubię i widać, że ma bardzo dużą wiedzę. Chyba kupię tę książkę z płytą i jaka super nagroda! A powiedz mi, ten otulaczek ma "dostęp" do pupy dziecka? Czy trzeba cały odwinąć, żeby przebrać dziecko?
oj tak facet ma niesamowite wyczucie dzieci, ogromną wiedzę. nie jedna kobieta nie ma takiej intuicji do dziecka jak on. Ten otulaczek ma zamek który otwiera się od dołu i od góry więc przebieranie pieluszki będzie wygodne. Ale szczerze to nie dałabym 150 zł za niego, w ogóle za żadne ubranko/otulaczek/kocyk... ale oczywiście jeśli ktoś ma trochę nadprogramowej gotówki, albo może poprosić o taki prezent to czemu nie
a co do książki - wrzucam fotkę spisu treści i spisu filmików, myślę że pomoże podjąć decyzję

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Gratuluję!! A ja pierwsze słyszę o jakimś Pawle.. Na jakim ja świecie żyje. 😜 zaraz będę szukać w Google.
dzięki
Stary 2017-04-01, 19:19   #432
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowałam ostatnio w promo po 8zł i były takie niedobre, ble. Twarda skórka i nieciekawe w smaku - właśnie malinowe. Zaczęłam więc kupować te papryczkowe - takie malutkie (18zł/kg ) i są przepyszne, jak z foliaka od mojej babci.

Cytat:

A czemu u Ciebie cc?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:20   #433
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Odpisali z boku.
Szanowna Pani

W imieniu firmy Jeronimo Martins Polska S.A. pragniemy podziękować za kontakt z
Biurem Obsługi Klienta sieci sklepów Biedronka.
W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, iż obecnie nie ma w Polsce
obowiązujących przepisów dotyczących zakupów poza kolejnością przez kobiety w
ciąży, osoby z dzieckiem na ręku do lat trzech, osoby niepełnosprawne oraz
osoby starsze.
W celu zapewnienia efektywnej obsługi klientów i zmniejszenia czasu oczekiwania
naszych klientów w kolejce, staramy się możliwie sprawnie prowadzić obsługę
kasową, uruchamiamy wszystkie dostępne kasy w celu zmniejszenia czasu
oczekiwania naszych klientów w kolejce. Jednak z uwagi na niewielką
powierzchnię naszych sklepów, a co za tym idzie – ograniczoną liczbę kas, nie
mamy możliwości utworzenia „kas pierwszeństwa”.
Tym niemniej, kwestię zgłoszoną przekażemy zespołowi, który opracowuje
procedury operacyjne, z prośbą o rozpatrzenie możliwości utworzenia takich kas
w tych sklepach sieci, gdzie lokalizacja i powierzchnia mogą na to pozwolić.
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za zgłoszenie tej sprawy do Biura Obsługi
Klienta.

Czyli nic z tym nie zrobią super podejście.

Serio nie ma takich przepisów?! ... Zatkało mnie.

Stary 2017-04-01, 19:20   #434
bunnybe
Zadomowienie

Milutek moja tez bo urodzilam sie sie 7 Grzesiu moglby tez sie urodzic w jakis dzień z 7, w maju ma az 3 takie do wyboru choc w roku jest juz 7 wiec i tak szczęśliwie a Twoja data slubu piekna, w tym roku jest oblezenie na termin 17.07.2017
Stary 2017-04-01, 19:23   #435
marg0lcia
Zadomowienie

Camomiles wyglądałam dziś identycznie, jak szukałam jakichś ubrań
Mohnka, też nie znam tego Pawła

Gornek, ja pracuję w jeronimo, ale w hebe i u nas też tego nie ma, ale ja zawsze kobiety w ciąży lub z placzacymi dziećmi prosiłam jako pierwsze, było to dla mnie normalne, nie rozumiem znieczulicy ludzkiej...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:27   #436
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Milutek moja tez bo urodzilam sie sie 7 Grzesiu moglby tez sie urodzic w jakis dzień z 7, w maju ma az 3 takie do wyboru choc w roku jest juz 7 wiec i tak szczęśliwie a Twoja data slubu piekna, w tym roku jest oblezenie na termin 17.07.2017

No to pięknie, fajnie gdyby Grzesiu urodził się w dzień z 7, w sumie Benio tez może, najlepiej po prostu 7 skoro termin mam na 4.

Takie daty ślubów łatwo zapamiętać, bardzo przydatna sprawa dla facetów

A i zapomniałam tych fot spisu treści, już wrzucam. IMG_0168.jpgIMG_0169.jpgIMG_0170.jpg
Stary 2017-04-01, 19:30   #437
kingaluna
Rozeznanie

Milutek, gratuluję! Faktycznie 7 to Twoja szczęśliwa liczba
I ja też nie znam tego faceta

Mohnka, ja wiem od czego skróciła się ta szyja. Tydzień temu były imieniny teściowej i ja głupia za dużo robiłam, ale nie chciałam zostawić z tym samego Tż. Po co mi to było:/ A teraz będę leżeć do góry zadkiem i palcem nie kiwnę

Gornek, ale chamstwo! Nawet by się nie ośmieszali! Ale to jest Polska, co zrobisz. Tu wszystko jest możliwe...

Stary 2017-04-01, 19:30   #438
gornek
Zakorzenienie

Mohnka widocznie nie ma takich przepisów, ale sama kultura by tego wymagała. Sama podeszłam do kasy i grzecznie zapytałam ale to właśnie kasjer decyduje czy obsłuży kobietę w ciazy a nie klienci :/
Margolcia tez pracuje w handlu i mimo, ze nie ma takich przepisów to kobiety w ciazy, niepełnosprawnych i z dziećmi brałam poza kolejnością.
W sklepach gdzie jest kasa pierwszeństwa to idę odrazu ale niestety malo jest takich sklepów.

Stary 2017-04-01, 19:36   #439
kingaluna
Rozeznanie

BlackSanctum, mam poważną wadę wzroku i uszkodzoną siatkówkę w jednym oku. Boję się, że całkiem oślepnę. Okulista mnie poparł i dostałam zaświadczenie o przeciwwskazaniu do porodu sn.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 19:40   #440
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
dzięki, 7 to moja szczęśliwa liczba, brałam ślub 7.7.7 r. więc jak zobaczyłam nr 77 to byłam pewna że coś musi być na rzeczy

oj tak facet ma niesamowite wyczucie dzieci, ogromną wiedzę. nie jedna kobieta nie ma takiej intuicji do dziecka jak on. Ten otulaczek ma zamek który otwiera się od dołu i od góry więc przebieranie pieluszki będzie wygodne. Ale szczerze to nie dałabym 150 zł za niego, w ogóle za żadne ubranko/otulaczek/kocyk... ale oczywiście jeśli ktoś ma trochę nadprogramowej gotówki, albo może poprosić o taki prezent to czemu nie
a co do książki - wrzucam fotkę spisu treści i spisu filmików, myślę że pomoże podjąć decyzję

dzięki
Super, że ma ten suwaczek właśnie od dłuższego czasu się zastanawiam nad tym zakupem, jeszcze muszę pomyśleć.
Chciałam pisać, że zdjęcia się nie dodały, ale już widzę, że już są i przekonały mnie, kupuję! Bardzo fajne tematy, a jeszcze jak opracowywał to taki fajny człowiek i specjalista to wydaje mi się, że warto

Stary 2017-04-01, 19:46   #441
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kingaluna, aha, no to pewnie - jak uszkodzona siatkówka to w ogóle nie ma co brać pod uwagę porodu sn.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 19:55   #442
anita7
Rozeznanie

Milutek super ze zajęcia były atrakcyjne i ze udało się wygrać nagrodę 😊
A jakie to teraz metody stosuje się przy zaksztuszeniu noworodka?

Camomiles boskie zdjęcie 😁

Gornek bez sensu ta odpowiedź no cóż 😕

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 20:03   #443
Glassball
Rozeznanie

Tak przy okazji rozmowy o liczbie dzieci, któraś napisała, że zweryfikuje po pierwszym porodzie i przypomniał mi się filmik, reklama coca coli, nie wiem czy kojarzycie, moim zdaniem idealnie pokazuje emocje i reakcje z tym związane i ogólnie rodzicielstwo. Ja jak synuś miał ze 2 miesiące to ryczałam ze wzruszenia na tym filmiku 😁 https://youtu.be/xPb1t3jU3sI

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 20:14   #444
gornek
Zakorzenienie

Odpowiedz wręcz z dupy ale czego sie spodziewać
Cos zaczyna mnie głowa bolec :/ nie wiem czy to ciśnienie czy co, ale zaraz zrobie sobie hot doga i moze bedzie lepiej, popije szklanka zimnej pepsi i sobota uratowana :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2017-04-01, 20:17   #445
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Milutek, gratuluję! Faktycznie 7 to Twoja szczęśliwa liczba
I ja też nie znam tego faceta

Dzięki

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Milutek super ze zajęcia były atrakcyjne i ze udało się wygrać nagrodę
A jakie to teraz metody stosuje się przy zaksztuszeniu noworodka?

Bardzo fajne warsztaty, cieszę się ze byliśmy z mężem przy zakrztuszeniu dziecko ułożyć na boku, nie pionowo. Jeśli nic to nie da to uklęknąć a dziecko położyć sobie na uda, ręka na żuchwie, pod brzuszkiem dziecka, 5 klepnięc w plecki. Jeśli nie pomoże odwrócić na plecki i ucisnąć klatkę piersiowa 5 razy, powtarzac do skutku. Zamieszczam fotkę ulotki. IMG_0171.jpgIMG_0172.jpg
Stary 2017-04-01, 20:19   #446
milutek
Wtajemniczenie

Glassball piękna reklama, nie widziałam wcześniej. A najlepsza reakcja na drugie dziecko
Stary 2017-04-01, 20:36   #447
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Dopiero Was nadrobiłam 😧 ja dzisiaj od 6.30 na nogach, a nie mogłam odpocząć do 19 jeszcze tak gorąco było, że spociłam się jak świnka 🐷 zresztą cały czas się pocę, to tragedia jakaś 😅
A dzisiaj miałam warsztaty z wizażu 😁
padam na twarz, zaraz chyba zasnę 😧

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

A tak w ogóle też nie wiem kto to ten Paweł 😁

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 20:49   #448
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Camomile ale brzuch jak na bliźniaki
A kto wie co się tam wykluje

Też nie znam tego Pawła, muszę poczytać o nim.

A ja coś się zdenerwowalam na telefon i mnie w szyjce kluje. Jak nie przejdzie to chyba na ip pojade

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 20:56   #449
vikuniaa
Zakorzenienie

Milutku, gratulacje!
Mam nadzieje, ze nigdy nie bede potrzebowac tych porad odnoscie zakrztuszenia i oddechu .

Bylismy na zakupach spozywczych, w tamtym tygodniu takie duze zrobilam, ze w tygodniu tz tylko jajka dokupil i ser, wiec dzisiaj tez sie postaralam .
Felicity, znowu kupilam lody, tym razem ze slonym karmelem i brownie .
Wzielam truskawki, byly eko i w koncu pachnialy! I byly dobre, nie pyszne, ale smakowaly truskawkami.
Zaczelo sie wiosenne jedzenie! :juppi:

Ja dzisiaj znowu nadgorliwie posprzatalam w domu na blysk, zrobilam obiad, prasowalam . Teraz kazalam TZtowi ogarnac kuchnie po kolacji.
Zjadlam wlasnie mega nieprzyzwoite ilosci salatki tabbouleh , az sie Filip rozbudzil od ilosci cebuli i szczypiorku . Jest pyszna, polecam!

Dobra, biore laptopa i zamawiam reszte wyprawki, dzisiaj 34 i 4, wiec czasu coraz mniej, a ja czuje sie coraz bardziej niegotowa :boisie:.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ogladalam Tom and Jerry

Stary 2017-04-01, 20:56   #450
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Tak przy okazji rozmowy o liczbie dzieci, któraś napisała, że zweryfikuje po pierwszym porodzie i przypomniał mi się filmik, reklama coca coli, nie wiem czy kojarzycie, moim zdaniem idealnie pokazuje emocje i reakcje z tym związane i ogólnie rodzicielstwo. Ja jak synuś miał ze 2 miesiące to ryczałam ze wzruszenia na tym filmiku 😁 https://youtu.be/xPb1t3jU3sI

Ja to pisałam i też widziałam kiedyś tę reklamę, jest świetna, dzięki za przypomnienie! Poryczałam się oczywiście

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości